3 veckor!

Idag e' lillasyster 3 veckor gammal!

Det e' 21 dagar sen du kom till oss, älskade dotter!


Oladdad

E' det bara som det känns, eller bråkar mina barn extra mkt idag..? Antingen så märker de att mamman inte e' helt laddad, eller så e' det för att jag känner mig totalt oladdad som jag tycker att de bråkar så mkt. Ringde och försökte få lite förståelse av maken, men han hade ju såklart inte tid att prata. Så nu sitter jag här, med en sovande bebis och två trotsiga "stora" barn, som varken hör eller vill höra på ngt jag säger idag. Känner mig helt knäckt.. Får man göra det ibland..?


En trött mamma

Mmm, det e' jag idag. Lillasyster va' vaken från 4 - 8.30. Sen väcktes hon av storasyster efter typ 20 min, så det blev inte mkt vila för min del. När jag blundar så snurrar allt, känns det som. Så trött e' jag. Synd om mig..? Nä, verkligen inte. Men eftersom detta e' min blogg så får jag lov att gnälla hur mkt jag vill, om precis vad jag vill :) NU sover lillsessan iaf. Hon har sovit i ca 1 timme. Förstår att hon e' helt slut..tihi. Blev nog för mkt för henne oxå igår, med bussåkande, vägning och allt. Hon sov i princip heeela dagen. Va' bara vaken för att äta, sen däckade hon direkt. Så det tog hon väl igen inatt, antar jag :)

Det blir nog varma mackor till lunch idag. Känner mig inte så superkreativ precis. Konstigt va'..??


Varför välja..?

Barnen sover, älskling kollar på TV, och jag sitter här. Trött som tusan efter en stressig dag. Imorgon ska jag fan bara va' hemma och ta det lugnt! Eller lugnt och lugnt, kanske inte när jag tänker efter. Älskling ska ju jobba, så det blir me alone med tre kids. Om det e' lika kallt imorgon som det va' idag så ska jag bädda ner oss allihopa i soffan. För frukost i soffan e' nog det mysigaste som finns :)

Imorgonkväll blir det filmtime med bror. Vi ska c den nya Batman-filmen. Inte för att jag tror att den e' nå't att c, men brorsan ville så gärna c den. Har lovat storasyster och storebror att vi ska ha myskväll, så det blir ngn barnfilm först.

Elida: Och så måste vi köpa chips, popcorn och gooodis!
Fia: Räcker det inte med ngt av det bara..?
Elida: Vaddå..?
Fia: Ja, godis kanske..?
Elida: Jaaaa!  Och chips.. och popcorn!

Vad säger man..? Hon e' sin mamma upp i dagen. Varför välja när man kan få alltihop..? :)

BVC

Ok, vi kör bara en kort update.

Holly, 19 dagar gammal. Shit, va' fort tiden går!

Vikt: 3595g
Längd: 51,5 cm
Huvudomfång: 36 cm

Växer som tusan gör hon, min lilla madam :)


Jag älskar er, jag älskar er! Mina fiiina, underbara ungar!


Mina barn




Mitt liv
Mitt allt

Vi kör lite Buzz

En ny vecka närmar sig sitt slut. Här sitter jag, och försöker få ihop ett vettigt inlägg, vilket inte går så himla bra idag. Som om jag nånsin har så mkt vettigt att skriva om tänkte ni väl nu..tihi. Dagen har varit lugn. Har bara varit hemma. Älskling har jobbat lite idag oxå. Bra med extrapengar, men ett stort minus blir det på mysfronten. Menmen, det får vi ta igen nu ikväll :)

Brorsan e' här ikväll. Vi ska köra lite Buzz (spelet som Johan fick av mig i julklapp). Det e' skitkul, men jäkligt svårt. Jag som va' rädd att frågorna skulle va' alldeles för lätta, men tji fick jag. De e' inte lätta alls! Ok, somliga e' väl, men långt ifrån alla. Kan verkligen rekommendera er som har PS3 att köpa detta spelet. Om ni gillar frågesportspel vill säga :)

Imorgon blir det en tur in till staden. Lillasyster ska vägas. Ska bli kul att c hur mkt hon gått upp sen sist. Det va' ju över en vecka sen hon vägdes sist. Tror att hon ökat på bra, för hon börjar bli lite rund om kinderna och har tom fått en liten dubbelhaka..tihi. Lilla sötnosan :) Storasyster ska åka med till stan. Hon ska träffa farmor medans jag och lillasyster e' på BVC. Storebror får stanna hos mormor. Det blir för mkt att åka buss med alla barn :)

Nähä, nu kan jag inte komma på mer att skriva. Ha det bäst!


Myskväll

Har haft en lugn dag. Sov länge. Gick inte upp förrän halv 10 :) Älskling har jobbat, så jag har varit ensam med alla barnen. Har städat lite och vikt en massa tvätt. Strax innan kl.16 gick vi upp till affären för att handla lördagsgodis och möta älskling. Så nu sitter jag här, mumsandes på det där otroligt goda som jag inte kan klara mig utan. Men med gott samvete, för det e' ju helg :) Vi har myskväll. Hela familjen (utom lillasyster, för hon sover) har gosat ner sig i soffan. Vi kollar på Sinbad. Myskvällen fortsätter sen när vi nattat kidsen. Men då blir det ngn annan film :)

Har inte så mkt mer att skriva. Ska bara umgås med finaste familjen nu. Bye..



En liten, trött Holly <3


Det va det

Julafton va' bra. Kidsen fick mkt saker. "Alldeles för mkt", konstaterade min kära make. Men jag hade nog velat ge dem ännu mer. Mina små juveler :)

Tomten kom, och Tomten gick. Lillasyster sov sig igenom hela "ceremonin". Storasyster och storebror ville tom sitta i Tomtens knä. Inte dåligt det :) Själv fick jag oxå fina klappar. Spec en fin, liten ask. Superfina öronhänge gömde sig i den. Blev jätteglad! Tack älskling! Älskling hade oxå varit snäll i år, tydligen..tihi. Nöjd blev han iaf :)

Nu vaknade min lilla tjej till, så det blir kanske mer skrivet senare. Brorsan e' på väg hit, så det blir nog en mysig kväll :)

Kram på er!

God Jul!


Det snöar!

Magiska fingrar, eller va' det bara en ren slump..? Vem fan bryr sig..? Det snöar ju! Precis som jag önskade! Mina barn får en vit jul! Tjohoo!

1 dag kvar..

Imorgon.. dagen med stort D. Eller med stort J kanske man ska kalla den :) Det e' iaf dagen som alla barn, stora som små, längtar efter. Även den här mamman. Jag älskar julen. Den e' så magisk. Iofs känns den lite mindre magisk när löven ligger synliga på gräset, och snön lyser med sin frånvaro. För mina och alla andra barns skull önskar jag en vit jul. Det snöade den dagen lillasyster föddes. Ordentligt. Snälla, kan vi inte få liiitegrann imorgon oxå..?

Ska börja göra oss iordning strax. Ska ju in till svärföräldrarna om nån timme. Vet inte alls vad jag ska ha på mig.. Ska försöka rota fram ngt i garderoben. Men det e' inte kul att klä upp sig när man vet att man ska storhandla efteråt. Det kommer att va' kaos inne i stan idag!

Du vet att du är en småbarnsförälder när..

.. du blixtsnabbt, utan att tänka dig för har delat din egen falukorv, på din egen tallrik i 9 pyttesmå bitar.

..du ser framemot att börja jobba igen och få HELA 30 minuters lunch att disponera för dig själv!

..du drömmer om vita gardiner, men att du under inga omständigheter skulle få för dig att inhandla några som ens har en kulör i närheten på de nästkommande 10 åren.

..du kan alla texterna till Doris och Knäckebrödernas klämkäcka låtar.

..din högsta önskan är att få sitta på toaletten ifred.

.. du kan diskutera barnens bajsvanor med en likasinnad väninna runt middagsbordet utan att bli det minsta äcklad.

..du på allvar överväger att köpa hörselkåpor med radio till dig själv i julklapp, kosta vad de kosta vill!

..du inte har en susnig om vad de andra kanalerna visar på bollibompas sändningtid.

..du undrar var smurfarna blev av.

..du blir löjligt glad över att kunna åka till Maxi..helt själv.

..när du går in i en leksaksaffär och inte kommer ut igen på de närmsta två timmarna.

..du kör på fjällsemester och kör hela natten eftersom barnen förväntas sova då.

.. du hade fet-fel på ovan punkt och ni tvingas stanna på mc donalds kl 03.20 för att barnen vill ha "middag".

...någon skrivit #55555555555555555546jfidahngriaaauyhhhhhhhh
miooooooooooahhhhhhhhhy9999===#"" på din mobil och skickat det till halva adresslistan.

..du står helt handfallen när barnen lyckats somna framför bollibompa kl 18.15 och visar sig sova hela natten

..du tänker att "om något av barnen får feber i morgon och måste bli hemma från dagis så ska jag göra allvar i saken att rensa i kökslådorna!"

.. du genast får dåligt samvete för att du önskade att barnen skulle få feber, men ..."det _är_ väldigt rörigt i kökslådorna".

..du inte ser hur tv rutan är alldes kladdig av små flottiga barnfingrar för än någon annan påpekar det.

..du varnar dina barn för "läbbiga gubbar" när de bara ska gå till brevlådan och hämta tidningen.

..du hellre skulle offra din vänsterfot än att väcka ett sovande barn en fredagkväll

..du rusar till Gekås barnavdelning det absolut första du gör där du kommer innanför dess dörrar.

..du har gett upp soffan och tänker köpa en ny om ungefär 12 år.

..du alltid är sist på plats på kalaset, även om det är grannen som har fest.

.. ni lämnar barnen hos mormor och morfar kl 15 när ni ska på fest kl 19, så ni hinner ha sex innan.

.. du första gången efter att ha slutat amma blir aspackad, när att du drack _en_ öl, för att du trodde du tålde sprit som förr i tiden.

..du alltid har dåligt samvete, no matter what!

.. du drömmer om miljonvinst, drömsemester och..sovmorgon!!

..du blir rörd när ditt barn ritat en teckning på en familj som ser glad ut.

..du inte längre kan stava till morrgonseks.

.. du lovar dig själv att göra husmanskost med massor av rårivna morötter till midag i morgon varje gång ni äter middag på Mc Donalds.

..du inte tror att den där lilla lilla pyttelilla lingonfläcken på minstingens tröjärm ska märkas.

..din kundvagn är full med lingon, ketchup och mjölk.

..du måste stiga upp och titta till dina små sovande knattar vid varje avvikande andetag, så att de inte kvävs i sömnen av nåt..oidentifierbart, trots att du är fullt medveten om att om du själv hade sovit hade du aldrig ens hört det.

..du faktiskt lyssnar noga efter avvikande andetag, hostningar eller slå-huvudet-i-sänggaveln ljud innan du själv somnar.

..ditt rultiga barn iförd knallrosa dräktmed fjädrar och tyllkjol uppdragen under armhålorna visar en piruett på dansuppvisningen med 27 andra barn, och du på allvar tror att alla andra föräldrar tittar lika hänfört som du på just ditt barn!

..du under amningstiden har så mjölkstinna bröst att du funderar på att bredda dörrkarmarna.

..du under amningstiden har så ont i dina mjölkstinna bröst att du på allvar kommer att nita den som av misstag råkar stöta ihop med dig.

..du känner dig som 100 år klockan 7 på morgonen, och minst lika gammal kl 19 på kvällen.

..du först och främst inte ger dina barn coca cola pga det ohälsosamma innehållet utan för att de kommer att vrida upp dem på speednivå i ungefär 4 timmar framöver.

..du tittar in i barnens överfyllda rum, suckar, och stänger dörren.

.. du säger innan ni går in i leksaksbutiken att "det blir bara en _liten_sak" och du kan sen konstatera på ditt kontoudrag:
BR LEKSAKER -688,90

..du tänker på barnen 25 timmar om dygnet.

.. du packar med matsäck för ett mindre kompani när ditt barn ska på utflykt med skolan.

.. du skriver en handelslista och glömmer den hemma. Handlar ändå för 1200 spänn, men inte en enda vara du kan laga middag av.

.. du inte kan nämna en enda film som gått på bio det senaste året.

..du helst vill glömma dagens kaloriintag efter 2 gedigna väninnefikor på stan.

..middagen tar 25 minuter att laga, 6 minuter att äta, och 45 minuter att städa upp efter.

..levande ljus har förlorat betydelsen "mysfaktor" och har ersatts med en fastetsad bild på din hornhinna av "brinnande barnlockar", och undviks därför i ditt hem.

.. du kippar efter andan då hela familjen besöker paret-utan-barn som visar sig ha en VIT soffa.

..du hör någon i din mobil som vrålar "hallåååååå, är där någon?!" och din bebis sitter och stirrar skyldigt på den.

.. någon på jobbet påpekar för dig att någon med ditt mobilnummer ringt upp henne och flåsat i luren i går eftermiddags, tre gånger, och du vet direkt vem den skyldige är.

..du helt plötsligt kommer att tänka på filme Gremlins, när du ser dina barn, skrika och slåss och bita varandra.

..tittar på dina sovande älsklingar och inser att du är världens mest lyckligt lottade förälder!

Besök

Idag har vi haft besök här hemma. Min pappa har äntligen varit här och träffat sitt nya barnbarn för första gången! Lillasyster e' 12 dagar gammal idag, så det va' verkligen på tiden! Hon växer ju så det knakar! Tog på henne en body i strl 50 idag, men den satt ganska tight. Alltså e' det bara strl 56 som gäller nu. Min stora tjej! :)

Storasyster och storebror blev jätteglada när morfar kom. Med sig hade han såklart bästa lillsyrran Stina och bästa lillbrorsan Erik. Det har varit fullt ös här hela dagen, så det va' faktiskt ganska skönt när alla åkte hem. Eller, Erik åkte förstås bara hem till mamma. Han ska sova där nu över julen. Det e' jättekul att ha honom här uppe igen! Mkt Guitarhero blev det idag. Stina e' superduktig! Har de kvar fler på Maxi imorgon, så ska vi köpa ett åt henne oxå. Har ju redan köpt ett åt Erik.

Imorgon blir det tyvärr ingen lugn dag. Vid 12-13 nån gång ska vi va' hos svärföräldrarna och äta lite. Efteråt ska vi storhandla. Sen ska det även hinnas med att klä granen, för det e' straffbart att klä den innan imorgon ;) Det ska städas, och skinkan ska griljeras. Tur man har en make som sköter matbiten..tihi. Kommer bli jättestressigt imorgon. Tur att alla klappar e' klara. För jag hade aldrig pallat med att åka in till stan och slåss med allt folk. Fy tusan!

Nähä, nu tänkte jag faktiskt krypa ner i min goa' säng. Ha det så gott! Kanske hörs imorgon..



Lilla Holly <3

Det närmar sig..

Ännu en dag närmare julafton. Tänk när man va' liten och spänningen steg för varje dag. På kvällen innan julafton kunde man knappt somna. Så spänd va' man. Julen e' verkligen barnens högtid, fast visst kan en mamma oxå längta och drömma :) Ngt paket får man väl allt. Hoppas jag iaf..tihi.

Storasyster e' hos mormor. Hon skulle äta där, så vi väntar inte hem henne förrän om en timme eller två. Älskling slipar uppe på kidsens nya rum. Han lär va' täckt av damm sen, så det e' tur att badrummet ligger precis vägg i vägg :) Lillasyster har precis ätit, så hon däckade igen. Storebror kollar på film. Jag e' trött idag, trots att jag inte gick upp förrän klockan 9. Holly vaknade vid 3 inatt och sen vid 7.30. Som vanligt somnade hon om på en gång igen. Duktiga tjejen!

Nähä, nu ska jag försöka hitta på vad vi ska äta. Inte alldeles lätt.

Mitt tysta, lilla hus

Älskling har åkt iväg till Krokstorp med storasyster och storebror. Kvar här hemma e' bara jag och lillasyster. Det e' så lugnt och tyst. Skönt att va' ensam en stund faktiskt. Lillasyster sover sött. Borde man passa på att vila lite kanske..? Fast alla som känner mig vet att det e' nästintill omöjligt för mig att vila. Mitt pussel e' färdigbyggt, så det kan jag inte roa mig med. Hoppas att jag får ett nytt i julklapp! Det blir nog sängen, en filt och min nya korsordstidning :)

Trista väder! Vart e' vintern..? Hemma hos mig e' det ju bara grå, tråkig höst. Och på onsdag e' det julafton. Får vi några vita flingor till dess..? Please..


10 dagar!

Sista lördagen innan julafton. Va' fort det går! Kan inte fatta det. Lillasyster e' 10 dagar gammal idag. Samtidigt som det känns som att hon varit hos oss jättelänge, så minns man det fortfarande som om det va' igår. Det e' likadant med storasyster och storebror. Det där allra första mötet, det glömmer man aldrig.

Igår va' vi på stan och irrade runt. Mkt folk va' det, fy tusan! Hade ju några klappar kvar att köpa, och kidsen skulle köpa varsin grej. Hade ju fått pengar av älsklings mormor och morfar. Vi åt pizza och hade det mysigt, men på stan va' det rena kaoset. Folk e' inte kloka nu innan jul! Köer överallt. Usch! Men vi fick iaf köpt de sista julklapparna, så det känns himla skönt nu. Köpte till lillasyster oxå. Hittade världens sötaste body, strumpbyxor, klänning och byxor på Lindex. Med spindlar och andra kryp på. Vill ju nästan att hon ska ha det på julafton..tihi.

Det blev myskväll när vi äntligen kom hem igen. Storasyster köpte Törnrosa-filmen, så den såg vi. Och vi åt gooodis, chips och dip och popcorn. Mumsigt va' det :) Kidsen somnade direkt efteråt. Helt slut va' det. Även den här mamman va' totalt slut, så det blev att jag och lillasyster somnade i soffan när älskling spelade. Vaknade vid tolv och gick och lade mig ordentligt. Sen vaknade lillan vid 3 och sen vid 07.30. Hon e' duktig vår lilla tjej :) Somnar om direkt på natten. Vill nog egentligen ha mer närhet än mat.

Nähä, nu ska jag göra mig lite te, för min hals känns inte helt ok idag. Jobbigt att man ska bli förkyld nu innan jul! Hoppas det går över.

Hallå! Jag har TRE barn!

Igår fick vi "lära" oss:

1. Man ska aldrig skaka en bebis
2. En bebis ska sova på rygg

och sen min absoluta favorit:

3. Man ska inte dricka alkohol eller röka när man ammar

Bvc-sköterskan: Rökte du innan du blev gravid..?
Fia: Nä..
Bvc-sköterskan: Rökte du under graviditeten..?
Fia: Eh, nä..
Bvc-sköterskan: Röker du nu..?
Fia: Nä, självklart inte..
Bvc-sköterskan: Och du tänker inte börja nu heller..?
Fia: Nä, verkligen inte!

Man skulle kunna tro att detta va' mitt första barn.. Eller iaf att hon trodde det.

Ilandsproblem..

Min klänning passar inte. Min skitsnygga, lila klänning med svart spets kommer inte att smycka min kropp på julafton. Inte på nyår heller för den delen. Den e' i perfekt längd. Sitter perfekt över höfter och midja. Men den mage som för drygt en vecka sedan prydde mitt mittparti har antagligen flyttat sig liiite längre upp. Jag har två bomber. Tack vare dessa kan jag inte dra upp dragkedjan på klänningen. Känner mig som en av Hugh Hefners bunnies i Playboy Mansion. Och Johan bara ler så fort jag e' i närheten. Typiskt karlar.. Idag måste jag inhandla en ny bh, för ALLA e' för små. Min nödlösning har varit en sportbh, men i den kan jag knappt andas. Så idag måste jag försöka hitta en fin bh med D-kupa! Helt sjukt.

Premiärdoppet



Min lilla badtjej <3

Vägning

Tiden bara springer iväg. Holly blev en vecka gammal igår, och snart e' det jul! Man hinner ju inte med i svängarna!

Idag har bvc-sköterskan varit här. Vi vägde lilla Holly och hon (sköterskan) pratade och pratade och pratade, en massa! Fick några kilo broschyrer oxå. Lilla gumman växer så det knakar. Den 10/12 vägde hon 2950g. Den 12/12 vägde hon 2730g. Idag den 18/12 vägde hon 3200g! Va' fort det går! Man glömmer bort att de växer så fort.

Har haft en lugn dag här hemma. Inte gjort ngt spec. Johan håller på att packa släpet med skit som ska till Krokstorp. Gips bla, som blev över från kidsens nya rum.

Igår trillade navelgrejjen av på lillasyster. Skönt att slippa c den dingla när man byter blöjor. Den bara låg i blöjan igårmorse. Så idag tänkte vi ta ett premiärdopp i baljan. C om hon gillar det :)

Har inget mer att skriva just nu.. Ska gå och mysa med min lilla tjej istället.

Bye..


1 vecka går så fort..



Holly 1 vecka gammal <3

Ikea

Idag har vi varit iväg en sväng. Packade bilen full med barn och körde till Kalmar och shoppade lite :) Det e' så mysigt nu i juletider, och ett stort plus att det inte va' så mkt folk överallt. Värre blir det nästa vecka, eftersom lönen kommer den 23:e. Tjohoo, storhandling dagen innan julafton. Det e' nästan så man längtar..

Tog mig en promenix upp till affären med lillasyster, medans älskling nattade storasyster och storebror. Det va' riktigt skönt ute. Helt vindstilla och inte alls kallt. Holly sover som en stock när hon ligger i vagnen. Skönt det :) Handlade gooodis, fyyy på mig! Va' så himla sugen!

Nu väntar jag på att hockeyn ska ta slut, så jag och älskling kan äta lite mackor och dricka te. Ska tända lite ljus, och bara mysa.


Lucia

Idag har det varit Lucia-firande på storasysters dagis. Det gick jättebra, vår tjej va' supersöt :) Mitt hjärta dunkade extra hårt där i mörkret, när jag satt på "första parkett" och tittade på vår lilla Lucia. Med lillasyster i knät, storebror bredvid och älskling bakom mig, kände jag mig som världens absolut lyckligaste. Vilken fin familj jag har! *stolt*

Struntade i lussefikat. Gick bara in till storebrors avdelning efteråt, och visade upp vårt nytillskott. Fröknarna tyckte att hon va' supersöt. Kunde knappt slita blickarna från henne..tihi. Ellioten fick sin julklapp (en ficklampa) och vi fick med oss lite pyssel hem. Nu ska kidsen inte gå på dagis förrän i mitten på januari typ, så det gällde att få med sig allt. Sen traskade vi hem igen. E' jättetrött idag, vilket iofs inte e' så himla konstigt..

Gick och lade oss 22.30. Holly vaknade (i sin egen säng!!) 01.30. Hon somnade dock om på en gång, när hon fått lite "grädde" :) 03.30 väcks jag av storasyster.

Elida: Mamma, e' det morgon nu..?
Fia: Eh, nä.. det e' mitt i natten. Gå och lägg dig igen!
Elida: Ok, jag lägger mig i soffan..

5 min senare kommer hon igen.

Elida: Mamma, jag vill ha is och vatten.

Bara till att gå upp och fixa detta åt sessan. Vid detta laget har såklart lillasyster oxå vaknat. Efter typ 5 min kommer storasyster, igen!

Elida: Mamma, jag vill ligga i min egen säng.
Fia: Ok, gå och lägg dig där då.

Ungefär 5 min senare kommer storebror.

Elliot: Mamma, jag vill ha välling.

Jaha, bara till att gå upp ur sängen, igen! Upp och stoppa om kidsen, sen ner och natta om lillasyster. Klockan va' efter 4 när jag äntligen kunde försöka somna om. Halv 6 ringer klockan. Upp igen. Fixa iordning mig själv och 3 barn. Väcka Johan, vilket e' det absolut värsta. Sen stressa iväg till dagis. Idag e' den här mamman trött. Väldigt trött. Säger som Magda: Tur att det bara e' Lucia en gång om året :)


Lussebak

Lillasyster sover fortfarande, så jag har hunnit plocka undan en hel del. Älskling bakar för fullt. Han va' tvungen att baka först, sen ska storasyster och storebror iväg och klä granen. Klockan 16 blir det kalas. *längtar*






Kalas

Idag e' det kalas-time. Älskling fyllde år i fredags, så vi ska fira honom idag. det blir inget stort kalas. Bara mamma, Bo-Göran, svärföräldrarna och hans syskon som kommer. Min pappa kunde tyvärr inte komma idag :( Men han kommer den 22:a, och då har han min bror med sig. Brorsan ska stanna här till efter nyår. Alltid kul. Vi träffas inte så ofta.

Natten har varit lugn. Holly har bara vaknat 1 gång inatt oxå. Vid 5. Sen kom Elliot ner vid 7, och då va' jag faktiskt rättså trött..hehe. Bara till att gå upp och fixa frukost åt prinsen, sen bäddade vi ner oss i soffan under en filt. Holly sov så sött i min famn, men varenda gång jag försökte lägga ner henne i spjälsängen blev hon jätteledsen. Så jag satt med sovande bebis i famnen mellan 7 och halv 10. Lilla sötnosan :) Nu sover hon faktiskt i sin säng, så jag har fått i mig lite frukost. Tänkte kila upp till affären om ett tag. Måste handla lite, för Johan ska baka lussebullar. Ska bli mumsigt med nybakt till kalaset!

Storasyster och storebror ska antagligen iväg till Krokstorp och klä granen med farmor och farfar, så det blir lite körigt idag. Måste nämligen skjutsa dem dit, och antagligen hämta hem dem innan kalaset oxå. Och där emellan ska det bakas och städas. Dammsög igår, men det märks ju inte idag. Men men, har man pälsdjur så har man.

Nähä, nu ska jag fixa iordning i köket. Får c om jag hinner kika inom här lite senare :)



Älskade, älskade ungar! <3

3 dagar gammal :)

Idag e' vår lilla fröken 3 dagar gammal! Va' fort det går! Det e' nästan så att man glömt bort all dramatiken kring hennes födelse. Men bara nästan :)

Idag har jag och älskling varit barnlediga. Storasyster och storebror har varit iväg på kalas med farmor och farfar, så vi har bara haft lillasyster här hemma. Det va' så tyst och lugnt, så jag kunde inte ens koppla av..haha. Nu e' hela klanen dock samlad igen, och det e' Bolibompa-time. Holly sover sött. Johan oxå, för den delen. Han e' född trött. Själv e' jag inte ett dugg trött idag. Va' bara uppe 1 gång med Holly inatt. Hon e' så duktig så :) Det märks att hon får bra mat..tihi.

Va' och gjorde pku-test och hörseltest igår. Det gick jättebra! Holly sa inte ett pip när de stack henne i handen. Barnmorskan som gjorde testet hade hört om vår lilltjejs snabba entré i onsdags..tihi. Ännu en rolig berättelse som de kan dra på fikarasten. Tur att man kan roa ngn :)



Så här trött blir man efter pku-testet :)

Dramaqueen

Tänkte att jag skulle uppdatera min blogg lite. Har inte tänkt så mkt på den idag, faktiskt :)

Igår blev jag mamma till ännu en liten sessa. Det känns så.. underbart.. häftigt.. ofattbart.. Orden e' många, men de räcker inte riktigt till för att beskriva denna känslan som varmt och mysigt har spritt sig från mitt hjärta och ut i hela kroppen. Jag e' bara så.. lycklig.. <3

En riktig liten dramaqueen e' hon, som hade så himla bråttom ut att den här mamman nästan fick panik. Eller nu ljuger jag, paniken fanns absolut där! Ambulansfärd blev det. Men allt gick bra. Detaljer orkar jag inte skriva upp nu. Kommer kanske senare, eller inte alls. Vi får c. Lättare att berätta irl än här :)

Åkte hem igår, efter att barnläkaren gett lilla Holly full pott. Skönt va' det. Jag hatar sjukhus! Idag har vi mest haft mys här hemma, men vi tog en premiärtur med finaste vagnen. Såklart :) Imorgon ska vi tebax till sjukhuset igen. Ännu en kontroll, samt pku-test. Ska va' där redan kl.10, så det gäller att gå upp i tid.

Nu ska jag och maken mysa lite, innan det e' dax för sängen. Kram på er!


Nu e' hon här! :)



Välkommen Holly!
081210 kl.08.12
2950g och 49cm lång
Ännu ett mirakel!
<3

4 dagar kvar!

Jaha, då va' det 4 dagar kvar till BF idag. Verkar som att den här lilla bebisen antingen bestämt sig för att bli väldigt punktlig, eller oxå så planerar hon att stanna inne i magen lite längre. Har inte haft alls lika täta sammandragningar inatt, fast visst gör de ont när de väl kommer. Sover bra gör jag inte, för jag måste gå upp och kissa hur ofta som helst. Och jag läcker ngt rosa, väldigt vattnigt. Försökte få tag i min bm igår, för jag pratade med ngn som sa att det kunde va' fostervatten som börjat sippra. Men det va' ju såklart lika omöjligt som att ta ner månen typ. "Personen du söker jobbar deltid..). Blir så trött. Nåja, lillan verkar iaf må bra därinne. Men ska ändå ringa till bm idag.

Orkade inte lämna kidsen på dagis idag heller. Känner mig som en dålig mamma. Men vad gör man, när orken inte längre räcker till..? Jag e' inte mer än människa, och den här människan kanske inte orkar gå upp halv 7 efter en jobbig natt. Ska iaf försöka hitta på ngt idag. Gå ut en stund, även om vädret inte ser så himla inbjudande ut.

Nä, nu blir det frukost. E' så himla hungrig!

Jag blir bara så glad :)


Där ser man

Jag orkade allt städa idag oxå. Tvättmaskinen snurrar på, köket e' kliniskt rent (just nu), golven e' dammsugda och sängarna bäddade. Nu ska vi äta lunch, sen ska den här mamman duscha. Måste ju raka benen OM ngt, mot all förmodan, skulle hända snart :)

Laddad!

Har fått i mig lite frukost nu, eller egentligen ganska så mkt..hehe. Mackor, te och yoghurt. Blev ännu piggare, så nu e' jag allt lite laddad. Ska ta tag i mitt röriga hem nu, sen blir det nog pusslande som belöning :)

Nu e' jag trött på detta!

Usch, har sovit jättedåligt inatt. Varit uppe och kissat fler ggr än jag nog minns. Haft ont i magen och i ryggen. Och självklart så har sammandragningarna avtagit nu på fm. De gör fortfarande ont i ryggen, men kommer inte lika tätt. Blir galen snart! Detta e' verkligen ngt nytt för mig. Så här har det aldrig hållt på förut. E' livrädd för att vattnet ska gå hemma, vilket det säkerligen kommer att göra om det fortsätter så här. Har fortfarande blodblandade flytningar och lillan trycker på neråt som tusan! Måtte hon vilja komma snart. Förhoppningsvis slipper jag gå tebax till bm på torsdag. Optimist, jag vet :)

Det blev iaf inget dagis idag, för jag va' totalt slut när klockan ringde halv 7. Elliot kom upp vid halv 8 och Elida kom  vid 8. Vi låg och mös i min säng till klockan 9 ungefär. Nu e' jag aningen piggare, men det känns att jag inte fått sova ordentligt. Ska få i mig lite frukost nu, sen blir det nog lugnt resten av dagen. Jag borde dammsuga, men jag vet ärligt talat inte om jag orkar. Vi får c. Dagen e' lång :)


Slempropp

Vaknade inatt av att jag va' jättekissnödig, som vanligt alltså. Klockan va' väl runt 3. Fick lite rosa strimmor på pappret när jag torkade mig, så jag antar att slemproppen började lossna då. Har aldrig sett röken av den förut, men jag anade att det va' den. Sammandragningarna har varit starkare inatt oxå, och tätare. Känns lite i ryggen. Sen runt halv 8, när jag va' på toa igen så fick jag mina misstankar bekräftade. Hade som tur va' satt på en binda, och i denna hittade jag då en på samma gång trevlig som otrevlig överraskning. NU vet jag hur slemproppen ser ut. Stor, geléaktig och blodblandad. Bläh! Sen dess har det kommit lite blod på pappret varje gång jag varit på toa. Så nu händer det ju ngt iaf, även om det såklart kan ta ett tag till. Imorse va' sammandragningarna väldigt täta, men nu har de avtagit. Fast de känns fortfarande i ryggen. Väntar på att de ska bli starkare. För nu tycker jag faktiskt att jag ska få föda snart!

Lilla bebis..

..när ska vi få träffa dig..?


En vecka kvar..

Om exakt en vecka beräknas lilla sessan att födas. Inte för att jag har så mkt hopp om att hon kommer "i tid" :) På fredag, den 12:e, fyller älskling år. Och då e' vi även bjudna på julbord med hans jobb. Så då hoppas vi såklart inte på att vi ska behöva åka till Västervik. Men vi får väl c. Man vet ju som sagt aldrig när de små liven behagar titta ut. De brukar göra precis som de vill..tihi.

Har fått gjort en hel del idag. Dammsugit, tvättat, duschat svansviftarna och en massa annat. Vovvsarna gillar inte att duscha, och vi gör det inte så ofta, men nu behövdes det verkligen! Fifi fäller så himla mkt nu, så det va' bra att duscha av henne allt löst hår. Spolade ner hur mkt tussar som helst i toan efteråt. De fick grisöron att mumsa på sen, så de förlät mig nog :)

Älskling e' fortfarande iväg och jobbar. Hoppas att han snart kommer hem. Han kan iaf inte jobba längre än till typ fyra, för sen blir det ju mörkt. Jag och kidsen har ätit lyxlunch, micropizza..haha. Sen vispade vi ihop chokladpudding och smällde i oss. Himla gott! Det e' ju lördag idag :)

Nu ska jag vika lite tvätt. Otroligt underhållande :)

Rest in peace med Spike :)



Från Buffy-avsnittet "Once more with feeling". I love it, I love it, I loooove it!! Har du inte sett det så har du verkligen missat ngt!

It's my life :)



Alice!

Lördag. Sov till 8.30. Fast jag va' ju uppe redan vid 3.30, och kissade :) Blev sen väckt av kidsen 8.30, så jag klagar inte. Det va' skönt att få sova lite längre än vanligt. Behövde det. Dock har jag sovit skitdåligt inatt. Haft mardrömmar, vaknat till då och då. Jobbigt.

Nu har Johan kört iväg för att jobba. Trist, men vi får väl försöka roa oss iaf. Tänkte dammsuga, tvätta och sen duscha. Det e' ju lördag, så vi ska väl bege oss upp till affären och handla lite gooodis oxå :) Sen ska jag nog fortsätta med mitt pussel..hehe. Hann inte så mkt igår.

Tack för att Robin åkte ut ur Idol igår! Haha, där fick ni, småbrudar! Han förstörde ju Bon Jovi-låten totalt. Jag röstade självklart på Alice, för hon va' kanonbra! Ska bli kul att c henne i Globen nästa vecka. Fast jag tror att Kevin vinner. Han e' superduktig.

Nähä, dax att fixa lite. Vill inte riskera att fastna här..hehe.

Trångt

Johan spelar, och jag hamnade här. Väntar på att Idol ska börja igen. Ska nog packa upp mitt pussel nu, för det blev inget med det innan. Har ätit så mkt chips så jag håller på att spricka. Kanske att lillasyster väljer att komma ut, nu när det e' så trångt därinne..tihi. Nä, inte en chans. Hon vill nog inte ut i denna kylan. Kan man klandra henne..? :)

Kul

Johan ska jobba imorgon. Finns det inte ngn utan familj som kan ställa upp istället..?? Blir så less..

Bamse



Jaja, har man min humor så har man :)
Tröttnar aldrig på denna..tihi.

Trötta ögon

Lite duktig har jag allt varit nu. Kidsen har fått mat i magen, och faktiskt jag oxå :) Dammsugningen e' klar, toan e' renskurad och tvättmaskinen går på högvarv nere i källaren. Jag har tom fått linserna på plats. Hade så jäkla ont i huvudet och kände mig svintrött. Men när jag bytte ut glasisarna mot linserna så blev jag mkt piggare. Måste nog gå till optikern och kolla ögonen. Kanske behöver nya brillor..

Har fixat fotokalendrarna nu oxå. Hittade ett ställe på nätet, som vi inte beställt från förut, som verkade bra. Det va' snygg design på kalendrarna, och när man köpte fler än 1 så kostade de inte mer än 99kr/st. Helt ok pris! Ok, Johan kommer väl att svimma, han tycker att ALLT e' sååå himla dyrt. Men det skiter jag faktiskt i. I love you Darling, men ibland e' du allt en sniken jäkel ;)

Jag vill ha..

Bara så ni vet, så önskar jag mig ett nytt överkast i julklapp. Ett i ngn ljus, snygg färg. Det behöver inte va' kritvitt, kan gå lika bra med ljusgrå eller beige. Eller varför inte ljust med ngt fint mönster på..? Men inga blommor och krimskrams på! Det ska isf va' riktigt snygga blommor. Inget tantigt, bläh!

Har även hittat en massa fina smycken på www.kyssjohanna.se *drömmer*

Slarva

Gud va' lat jag e'! Jag har gjort mkt mindre än vad jag inte har gjort.

Jag har: bäddat sängarna, plockat ur diskmaskinen, plockat i diskmaskinen, vikt tvätt..

Jag har inte: dammsugit, torkat golven, tvättat, bestämt vad vi ska ha för lunch, bytt om, satt i linserna, borstat håret.. osv osv.. listan kan göras lång..

Vad ska vi äta för ngt..? Klockan börjar bli mkt. Hmm..



Åhh, vad jag längtar efter att få krypa ner i min sköna säng nu!

8 dagar kvar..

Äntligen fredag! Ikväll blir det Idol med massa gooodis. Som vanligt alltså :) Om inte Robin åker ut ikväll så vet jag inte vad jag gör. Självklart e' det Alice och Kevin som ska mötas i Globen. Så kom igen nu, rösta på Alice ikväll! Risken e' dock att Alice åker ut, eftersom det e' mest tjejer som röstar. Och vem röstar de på då..? Jo, på Robin, av ngn konstig anledning. Det e' inte utseendet som ska bedömas i den här tävlingen. Fatta det, småbrudar!

Kom upp i bra tid imorse, kollade på julkalendern 7.15, åt frukost osv. När vi sen hade borstat tänderna och skulle klä på oss så sa dottern att hon hade ont i magen. Hon ville inte gå till dagis. Och då säger förstås sonen likadant: "Jag har osså ont i magen, jag vill stanna hemma.." Alltså blev det inget dagis idag. Och jag som allvarligt funderade på att ta sovmorgon idag. Men klockan 7 fick jag superångest och for upp ur sängen som en raket. Typiskt. Hade verkligen behövt sova iaf en timme extra, för jag har gått upp tidigt heeela veckan. Nåja, imorgon e' det helg. ska jag förhoppningsvis INTE upp vid 7 :)

Nu ska jag städa upp i köket, sen blir det dammsugning, as usual. SEN kanske jag skulle plocka fram mitt nya pussel, och börja på det :) Det e' skittrist väder ute, så jag tänker inte gå utanför dörren mer än vad jag verkligen behöver.


Stor bebis..??

Uppdatering efter dagens bm-besök:

Vecka 39
Vikt: 66 kg
SF-mått: 33
Urin: 0/0
Blodtryck: 120/90
Fosterläge: Huvud, fixerad
Fosterljud: 140

Undertrycket har ökat från 80 till 90, men e' enligt bm stabilt. Enligt bm väntar vi helt plötsligt på en rejäl bebis. Hon som jämt varit så orolig för min "lilla" mage, ska vi nu få en 4-kilos bebis..?? Nåja, vi får väl c. Jag tippar på mellan 2900 och 3100g.

Va' på stan med dottern efter bm-besöket. Lillan köpte nytt glitterlim och vi hittade lite fint på Lindex. Träffade även Marian en stund. Nu e' jag svintrött och har ont i huvudet. Hoppas att älskling kommer hem snart. Saknar honom :(

Får c om jag uppdaterar ikväll. Kanske får nya krafter efter att jag har dammsugit :)


Kanelbullar :)

Det bakas just nu i vårat kök. Längtar efter att få känna doften av nybakade bullar. Älskling bakar de godaste bullarna i hela världen! :)

I just love it :)


När..?

Mmm, jag e' fortfarande hemma. Har bara inte orkat blogga. Älskling e' oxå hemma. Han e' dålig, så vi har mest myst. Imorse när jag hade lämnat kidsen på dagis så gick jag hem, åt frukost, och kröp sen ner under täcket hos min gosiga make. Vi låg där och mös ända tills klockan blev så mkt att det va' dax att hämta hem busbarnen igen. Alltså blev det inte mkt gjort här hemma. Slarv, slarv. Nåja, dammsugningen ska jag nog klara av under dagen. Annars e' jag inte sugen på att göra ngt duktigt alls.

Ska tebax till bm imorgon. Får c vad hon har för ngt skojigt  att säga. Inte mkt antagligen. Händer inte ngt spec nu på slutet. Ska iaf bli mysigt att få lyssna på lillhjärtat igen :) Sen efteråt ska jag och dottern gå och köpa nytt glitterlim. Hon fick sådant när hon fyllde år, och hon va' så himla ordentlig med det så hon ska få köpa nytt nu när det tagit slut *stolt*. Det e' mkt pyssel som gäller här hemma nu. Hon klipper och klistrar heeela tiden tycker jag. Kul att hon e' kreativ :) Sonen e' inte lika intresserad, inte än iaf. Men det kommer kanske.

Nähä, nu ska jag slänga mig på soffan och invänta dagen D. 10 dagar kvar till BF idag, och spänningen stiger..

När ska jag få föda barn..?

WTF??!!

Idag e' det den 1:a december. Det e' 23 dagar kvar till julafton. Om en månad e' vi inne i nästa år. Och vad hittar jag i skogen, när jag e' ute med svansviftarna..? Jo, smultron! E' det  normalt..? I don't think so..


Hmm..

Elida: Du e' världens dummaste mamma!
Fia: Men man får inte leka med halmgrisen i soffan!
Elida: Nu går jag upp på mitt rum tills jag e' snäll igen!
Fia: Eh, ok. Gör det.. *förvirrad*

Babygym

Lilla bloggen, nu e' jag här igen. Inte för att jag har ngt jätteintressant att skriva om, men jag kan iaf skjuta upp renbäddningen av kidsens sängar en liten stund till :) Tog nyss upp mitt nytvättade babygym från tvättstugan. Oh my god! Det ser ju helt nytt ut. Kan inte tro att det har varit använt till TVÅ barn. Riktigt bra kvalitet måste jag säga. Om det e' ngn som funderar på att köpa ett babygym så köp Bambinos grön/lila får. Det finns fortfarande att köpa, trots att vi köpte vårt i december 2003 :) Kan inte fatta att jag faktiskt funderade på att köpa ett nytt.. Nu ska jag bara gräva fram alla leksakerna, som ska hängas upp på ställningen man knäpper fast över fåret oxå. Kommer kanske en bild på ett komplett babygym senare :)










1:a december

Den här månaden ska vi få en bebis. När e' det ingen som vet, men att det blir denna månaden e' ganska självklart. BF e' om 12 dagar, går jag över tiden 11 dagar så får vi bebis på julafton. Undrar om man får glögg och pepparkakor efteråt då :)

Idag har vi haft en liten olycksmorgon. Gick upp i bra tid, kollade på julkalendern, åt frukost, klädde på oss osv. Allting gick smidigt, förutom att dottern vägrade ha tights till sin klänning, så jag fick gräva fram ett par strumpbyxor istället. Det e' inte det allra lättaste, när typ de flesta paren ligger i tvätten. När hon va' klädd skulle hon gå in i badrummet och borsta håret. Jag upprepar: hon skulle GÅ. Gjorde hon det..? Nä, självklart så sprang hon. Vad hände..? Ja just det, hon snubblade, slog läppen i golvet. Och alla som ngn gång har slagit i läppen eller munnen vet hur jäkla mkt det blöder! Det första jag tänkte va': Inte tänderna! Men de klarade sig. Hon fick en liten fläskläpp, och det slutade blöda rättså snabbt. Men hon va' såklart inte supersugen på att gå till dagis. Alltså gick vi bara dit, lämnade sonen och gick hem igen. Det blev en runda till skogen med vovvsarna, och nu sitter hon och leker med sina Polly Pocket.

Nu tänkte jag hinna dammsuga innan vi ska hämta hem Ellioten. För övrigt blir det en lugn dag. Känner mig ganska seg.



RSS 2.0