FREDAG!

Äntligen fredag! Som jag har längtat hela veckan! När de stora barnen slutat skolan kl.13 tar vi helg. Yaaay! En mysig helg med familjen väntar. Kanske att vi åker iväg nånstans alla 6, men annars så har vi en hel del att göra här hemma oxå. En hel garderob på ovanvåningen väntar på att bli utrensad. Tror bestämt att alla lådor med urvuxna kläder får flytta upp på vinden. Tur att vi inte har några möss ;)

Idag ska vi bli 6-7000kr fattigare, då Johan lämnade in bilen igår. Vi hoppas såklart att det slutar på närmre 6 än 7000 :) Trots denna extra utgift så e' denna månaden väldigt bra. Vi funderar på om vi ska åka iväg till IKEA i helgen, och köpa varsin loftsäng till de stora barnen. Måste få ordning i deras rum. Det funkar inte som det ser ut nu. Det e' bestämt att de ska flytta ner i källaren, så småningom, och att vi stannar kvar i vårt sovrum på nedervåningen. Men, vi tror att det kanske e' bäst att dränera runt huset först. Det e' liiite fuktigt på en av källarväggarna, och vi vill ju absolut inte bygga in ngn fukt. Tiden räcker dock inte till, så det blir nog inte att vi börjar bygga i det rummet förrän till våren.

Idag ska jag fortsätta med evighetstvätten. Den tar aldrig slut! Ngt vi oxå måste fixa med denna helgen det e' att få ordning i tvättstugan. Johan ska koppla in ångbastun som vi flyttat ner dit, och jag måste få ett ordentligt system av tvättkorgar. Blir tokig på oordningen. Det finns stora, vita backar på IKEA, med lock, som man kan stapla ovanpå varandra. Dessa e' tänkta till källsortering, men de största borde ju funka som tvättkorgar. Pluspoäng att man kan stapla dem ju! Nåja, kommer vi dit så ska jag kika lite extra på just dessa.

Det borde funka va'..??

 

Usch, jag och Johan har blivit helt beroende av Wordfeud. På kvällarna ligger vi i sängen och spelar mot varandra, och ja, utanför sängen med. Det e' ju så kul! I början när vi blivit tillsammans så brukade vi spela mkt Alfapet. Det blir lite nostalgi över det hela :)

 

Nu ska jag försöka göra lite nytta här hemma. Ha en underbar fredag! :)


Ny magbild!

Vecka 16 (17 på lördag) <3


Sagotant

Det har varit en mysig dag. Gick upp tiiiidigt, duschade, väckte de stora barnen, frukostmös och packade skolväskor. Sen dammsög jag, diskade, väckte småttingarna, fixade frukost igen och sen bar det iväg till församlingshemmet. Det skulle komma dit en sagotant idag kl.09.30 :)

Det kom massor med barn. Både från öppnis och från dagis. De flesta tyckte nog att sagostunden va' mysig, men lille Leon tyckte mest att det va' tråkigt. Han klängde på sin mamma heeela tiden, och ville inte va' många mm ifrån mig. Sötis :)

Efter sagostunden skulle lillsessan ut, så vi gick bort till affären, köpte med oss latlunch hem, och gick just hem för att äta den. Till efterrätt blev det muffins :)

Nu sover lille Leon sött, och de stora e' hemkomna från skolan. Elida gick direkt ut på altanen, och gjorde rent i kaninburen. Superduktig! De andra två filurerna myser i soffan. Ska fixa lite fika nu, sen blir det lugnt.

Fk bråk

Sitter här i mitt tysta hus och väntar på att de små ska vakna. Började morgonen med samma rutiner som vanligt. Väcka de stora, fixa frukost, packa fruktburkar.. Men när det va' dax att läsa igenom läsläxan en sista gång, så hittade vi inte Elidas läsebok någonstans. Jag VET att jag lade ner den i hennes väska igårmorse, och hon sa själv att hon såg den i väskan igår i skolan, men att hon inte hade tagit ur den. Skumt! Vi letade en stund, sen gav vi upp. Den låg väl i hennes bänk i skolan, förhoppningsvis. Sen skulle jag lägga fruktburkarna i deras skolväskor, och vad ligger i Elliots väska..? Jo, Elidas läsebok! Mysteriet löst! :)

Ikväll ska jag jobba, men inte förrän kl.18. Fk har börjat bråka med mig lite, så jag har tagit bort mig från besched alla kvällar i veckan. Har bara helgerna ikryssade nu. Hade redan blivit bokad denna kvällen, så den får stå kvar. När barnet har fyllt ett år måste man ta ut minst 5 hela dagar i veckan, alltså inte lägstanivådagarna. Jag har alltid ringt en gång i månaden, och berättat vilka dagar jag har jobbat, så att de har plockats bort, och jag alltså har sparat dessa dagar. Det e' svaret på varför jag kan va' hemma med mina barn så pass länge som jag har varit. Men nu ville alltså fk veta exakt hur många timmar jag jobbar varje gång. Det har varit mkt 18-21 turer på jobbet nu, då kvällarna oftast kortas ner, så hemtjänsten klarar sig på endast 3 man första passet. Dessa 3 timmar ger inte mkt pengar, men jag har ju mestadels jobbat för att spara dagar, inte för att tjäna miljoner. Nu e' det alltså slut med det, för om jag inte tar ut 5 dagar/vecka, eller jobbar så att det väger upp de dagar jag tar bort, så kan de sänka min sgi. Det vill jag ju inte riskera! Så tack fk, för era underbara regler, vilka oftast tvingar folk att sätta in sina små barn på dagis i förtid. Tack för att ni straffar oss som vill ha våra barn hemma så länge det bara går, men ändå försöker jobba häcken av oss. Förhoppningsvis räcker mina dagar precis året ut, och sen får det väl bli några snåla månader innan Mini kommer. Dagis e' inte på tal!

Ska inte göra ngt spec idag. Bara det gamla vanliga. Ska hämta Elliot i skolan kl.12, och kl.15 e' det dax för Miniorerna. Elliot ville följa med dit idag. Hoppas han gillar det :)

Testar

Äntligen finns det en app för blogg.se, så jag va' såklart bara tvungen att testa :) Ofta sätter jag inte mig vid datorn längre, utan ligger hellre i soffan med mobilen på kvällarna. Man har blivit lite lat ;)



Good day!

Vaknade inte förrän kl.07(!!) idag. Det tar sig minsann :) Upp och hoppa, väcka de stora barnen, fixa frukost, packa fruktburkar, borsta hår och tänder.. Nu e' de i skolan, och jag sitter här, ensam i mitt hus, och bara väntar på att de små ska vakna. Det känns som en riktigt bra dag!

Igår kom Johan hem efter jobbet, åt och umgicks lite med oss, sen drog han iväg på hockey. Jag hade Bolibompamys med barnen, sen lyxade vi till det med glass efter kvällsmackan. Mkt mysigt! Kl.20 låg alla barnen i sina sängar, och jag va' all alone. Jag tänkte först slänga mig i soffan, men istället så hamnade jag här, och hade på Idol i bakgrunden. Tyst och lugnt och faktiskt lite ensamt ;)

När älskling kom hem mös vi ner oss i sängen, och kollade på två avsnitt av Awkward. Så himla rolig serie! Sen blev ögonlocken tunga, och jag somnade på en gång, utan att läsa en enda rad i min bok.

Idag händer det inget spec. Lite tvätt och annat stök bara, och massa mys och lek förstås. Vi hoppas på fint väder hela dagen, så vi kan fixa lite i trädgården.

Tokiga känslor och mardrömmar

Måndag igen. Hur gick det till..? Jo, tydligen så sprang helgen iväg så himla fort, eftersom jag tillbringade en massa timmar av den på jobbet. I fredags och lördags jobbade jag kvällen. Vi hann med att storhandla på maxi i lördags innan jag började, annars hann vi inte så mkt mer. Igår jobbade jag 7-13, en ganska så lagom tur. Men jag va' sjukt trött när jag kom hem, och hamnade i soffan ett bra tag. Johan kom och frågade om jag inte hade tänkt att göra ngt på hela dagen, och då blev jag skitarg (så som bara en gravid kvinna kan bli) och skitledsen på samma gång..? "Jag e' ingen maskin, jag e' oxå trött ibland!", bölade jag. "Meeen, jag menade inte så..", sa han då. Jag e' så jäkla känslig för tillfället. Det finns knappt ngn gräns mellan mina känslor. Det svämmar bara över, till höger och vänster. Jobbigt som tusan e' det!

De stora barnen e' i skolan. Jag fick dra upp dem kl.07. Måndagar e' alltid värst. Då har man haft en hel, ljuvlig helg, utan några som helst tider att passa. Kvart i 8 kom vi på att Elida skulle ha gympa idag, och det fanns INGA handdukar i skåpet. Paniiik! Som tur va' hade jag slängt in nytvättade handdukar i torktumlaren igårkväll, så jag sprang ner i källaren för att hämta dem. Öppnade luckan, och ut ramlar en bläckpenna! I flera delar! Min smarta make hade inte tömt sina jobbyxor, och alltså både tvättat och torktumlat en bläckpenna. Som nu inte längre va' hel. Som alltså hade färgat av sig på alla handdukar. Milde tid! Man kan bli uppstressad för mindre! Tog den handduk som va' minst blåprickig, frågade Elida om det va' ok, men det gjorde inte henne ngt, och packade sedan gympapåsen. Det blev nog bra :)

Resten av fm har varit lugn. Jag vek tvätt, tog upp småttingarna, serverade frukost, och efter tandborstningen satte jag på en film. Har hunnit med att diska och dammsuga, och nu leker de små fint på rummet. Jag har tryckt i mig lite Nutella i smyg. Ajabaja! Kunde inte låta bli ;)

Hade en fruktansvärd mardröm inatt. Drömde att jag va' hos Elisabeth (min bm) för att göra en koll "där nere". Kollen gick inte alls bra, och Mini föll ut. Jag hade tydligen slarvat med knipövningarna, så allt va' förslappat. Jag höll min döda bebis i handflatan, och grät floder. Vaknade med ett ryck! Fy fan så hemskt!! Ngn mer som drömt konstigt och intensivt under sin graviditet..? Det e' inte första drömmen för mig om man säger så.

Dax att börja klura på lunchen. Vad e' vi sugna på idag..??

Shopping

Denna dagen har gått fort. Iaf fm. Jag gick upp strax efter kl.06. Åt frukost, tvättade håret och väckte sen mina stora ungar. När de sen va' i skolan så gjorde vi andra oss klara, i superfart. På en halvtimme va' vi klädda, de små hade ätit, mitt hår va' torkat och plattat och tvåminuterssminket satt som en smäck! 08.45 va' vi uppe på torget, och väntade på bussen. Där mötte vi mamma.

Bussresan in gick jättebra. Det va' allra första gången som Leon åkte buss! Holly har åkt en massa ggr, men inte en enda gång sen lille Leon föddes. Har fortfarande skräcken i bakhuvudet, när busschauffören bromsade in jättehäftigt, så barnvagnen välte, med Holly i den. Leon fick sitta i mitt knä idag. Jag vågade verkligen inte annat!

Väl framme gick vi in en sväng på Domus. Vi va' inne redan 09.20 typ, och då hade inga roliga affärer öppnat än. Köpte bananer och kanelgifflar, som vi fikade på utanför. Mina barn e' inte svåra ;)

Första stoppet blev KappAhl. Mamma behövde lite nytt, och ville att jag skulle va' smakråd. Hon köpte allt från topp till tå, typ, och blev så nöjd och glad :) Holly tyckte det va' jättekul att lägga sig på mage, och kika in under dörren till klädbåset. Synd bara att hon inte nöjde sig med att kika på sin mormor :P Busade gjorde hon, och "försvann" titt som tätt. Men man hörde henne hela tiden fnissa, så det va' inte svårt att hitta hennes gömställen :)

"Var e' Holly..??" :)

 

Jag hittade en söt heldress åt Leon på KappAhl, som fick följa med hem. Hade dessutom en rabattkupong på 25% (duktiga jag), så det blev ganska billigt :) Holly fick syn på en ursöt kaninväska, och hur skulle mormor kunna motstå att köpa denna åt henne..? ;)

 

Sen gick vi in en sväng på Lindex. Det blev mjukisbrallor åt mina killar, men även en fin, randig tröja till Leon. Hade en rabattkupong på 50 spänn ;) Sen råååkade jag bara köpa lite nya underkläder åt mig själv, i svart och illrosa. Me like! :)

 

På nameit blev jag besviken. Ville ha en VillerVallamössa till Holly, med lila botten, men de hade bara de "gamla" färgerna. Dessutom sålde de alla VillerVallakläder dyrare än på nätet. En tröja för 189 på nätet kostade i denna affär 229. Viss skillnad, faktiskt. Det blir mkt om man köper en del.

 

Det blev även en sväng till leksaksaffären, men där tittade vi mest. Blev bara nån småsak. Sen åkte vi hemåt igen, trötta och nöjda :)

 

Nu sover lille Leon, och jag slappar. Jag ska jobba ikväll, så jag hoppas att maken kommer hem i bra tid. Vill hinna pussa på honom lite, ju :)


Svampar

Har äntligen satt mig ner en stund. Phu! Va' så trött imorse. Orkade inte gå upp förrän strax innan kl.07.

Älskling va' borta heeela dagen igår. Från supertidig morgon till sen kväll. Även om jag e' van vid att va' själv hemma med barnen om dagarna, så kändes det lite tomt och konstigt. Våra vanliga rutiner kom av sig lite på kvällskvisten. Det va' sång på Bolibompa, och barnen ville c klart det. Annars brukar jag stänga av tv:n kl.19, och sen går vi upp och förbereder inför läggningen. Tar fram kläder till morgondagen, på med pyjamas, borstar tänder osv. Kl.20 ska de ligga i sina sängar. Men igår blev det inte riktigt så. De stora barnen kom inte i säng förrän närmare kl.21. Men vad gör väl det..? Ibland får man fuska lite :)

När Johan kom hem så lade vi oss i sängen och kollade på HK. Ska c sista avsnittet ikväll. Spännande! Sen får vi väl börja leta efter en ny serie att följa :)

Har haft en bra men full dag hittills. Började fm med ett Holly-utbrott. My god! När jag kom på mig själv med att bli arg, blev jag istället arg på mig själv, lyfte upp lillsessan på hennes rum, och lät henne avreagera sig däruppe i 5-10 min. Sen gick jag upp, frågade om hon va' färdig, och det va' hon. Lilla tokan :) Utbrottet började med att hon skulle öppna kylen. Men då hon inte gjorde det, och Leon började bli irriterad över att mjölken aldrig kom, så öppnade jag istället. Taskiga mamman! ;) Det e' nog det jag märker mest med graviditeten, att mitt tålamod inte e' riktigt lika bra som det brukar vara. Och att jag tjuter för minsta lilla ;)

Mitt i frukosten fick jag ett sms av Magda, som undrade om vi ville följa med på meandiparty kl.10. Eftersom vi inte hade ngt annat för oss så hängde vi på. Jag blev dock lite besviken över kollektionen, då det brukar finnas massor jag vill ha. Nu hittade jag en tröja och en klänning, med svampar på. Stod och velade en stund, men bestämde mig för att inte köpa ngt. 500 spänn för en tröja till Leon och en klänning åt Holly e' rättså saftigt! Det får bli ngt i stan imorgon istället :)

På väg hem gick vi inom Konsum. Vi köpte latlunch, vilket i vårat fall blev nytt franskbröd ;) Väl hemma fann jag ett roligt paket i brevlådan. Det va' två klänningar till Holly, som jag köpt av en vän på fejjan. Stort tack Cim! Så jag blev inte tomhänt idag, trots allt :)


Nu sover lille Leon, och de stora barnen har nyss kommit hem från skolan. Ska fixa lite fika åt dem, sen blir det tvättstugan för min del. Yaaaay! :)


Tidigt!

Godmorgon! Och vilken tidig sådan det blev! Johans alarm ringde redan 04.30. Självklart vaknade jag då, kissnödig som tusan. Suck! När jag väl kom i säng igen så kunde jag omöjligt somna om. Jag låg och vände och vred på mig i nästan en hel timme. Sen gick jag upp och vinkade av min kära make. Nu e' han iväg och jag har en lång dag framför mig. Tur att man inte e' ensam ;)

Väntar på att klockan ska bli lite mer, så jag kan väcka de stora barnen. Liiite tidigt än för dem att gå upp. Sen ska de iväg till skolan, och jag ska dona lite här hemma. Vid 10-tiden får vi fikabesök, så jag får väl ställa mig och baka ngt oxå :)

Annars vet jag inte vad som händer idag. Jag hoppas att min man kommer fram helskinnad, och att han får en toppendag! Vi kommer såklart att sakna honom massor! Syns ikväll älskling! <3

 

Finaste Leon! <3


Nya tag!

Ny vecka, nya tag. Dagen började lite så där. Jag vaknade mitt i natten, kissnödig som få. Undrar hur det ska gå i slutet på graviditeten, om jag redan nu sover så kasst, haha! Sen vaknade jag av Johan alarm, ngn gång, men somnade om. Kvart över 7 vaknade jag med ett ryck. Då fick vi lite bråttom, men vi hann. Hade ju packat gympapåse osv igårkväll :)

De stora barnen e' i skolan, och de små ska strax upp. Brorsan sover än, så jag låter väl honom sova ett tag till. Han har ju "semester" :)

Vad händer och fötter idag då..? Jooo, inte ett dugg. Inget spec iaf. Det e' höstrusk ute, så vi håller oss nog inne. Det blir lite plock och städ och tvätt, som vanligt.

Ha en bra dag! :)

Bra helg!

Godkväll! Hamnade här när jag va' på väg mot sängen. Ingen bra idé med en dator i sovrummet älskling ;)

Hade en jättebra födelsedag i fredags! Den började dock lite tokigt. Jag vaknade supertidigt, som vanligt, och va' tvungen att gå upp och kissa. Smög dock ner mig i sängen igen, eftersom Johan och barnen tvunget ville sjunga för mig, och ge mig presenter där. Lääänge låg jag och vände och vred på mig, innan jag till sist, 06.40, va' tvungen att börja knuffa på Johan. Ojdå, han hade visst råkat ställa alarmet på 7, istället för 6 :)

Jag fick ligga kvar i sängen, medans han hämtade barnen. Sen blev det skönsång och paketöppning. Älskar er så! <3 Jag fick ett jättefint Thomas Sabo-armband och en bola, samt teckningar från alla barnen.

Första delen av dagen spenderade jag i skolan, med Elida. Johan va' ledig, så jag hade lovat att hälsa på, utan småttingarna :) Det va' mysigt att få va' med en dag, få c hur hon har det i klassen och vad de hittar på :)

På kvällen fick jag bestämma mat, och jag valde Johans kinagryta, såklart! Finns inget godare i heeela världen! :)

Igår (lördag) hade vi kalas. Pappa och co, min bror och min mamma kom. Vilken härlig dag vi hade! Johan hade bakat världens godaste kakor, som vanligt, och pappa gjorde min favorittårta. Jag fick fina presenter. Massa choklad av brorsan, två berlocker till mitt armband från pappa, Ann och Stina och en berlock av mamma. Egentligen skulle mamma skicka tebax den felaktiga berlocken från Royaldesign, men hon tyckte att det kändes dumt att jag inte skulle få ngt på mitt kalas, så hon frågade om jag inte ville ha den ändå. Isf kan jag få den andra i julklapp. Och det va' ju inget fel på rullskridskon, den va' ju skitsöt, men man blev ju så paff. Hade inte förväntat oss en gul rullskridsko precis :) Sen va' den ju ganska mkt dyrare oxå. Men nu hänger den fint på mitt armband, and I love it!

Tack alla fina för att ni förgyllde även denna födelsedag! <3

Idag har vi haft en lugn dag här hemma. Elida har haft en kompis här hela dagen, så henne har vi knappt sett röken av. Vi har fixat lite, latat oss, ätit god mat. När barnen åkt i säng så kollade älskling och brorsan på skräckis i källaren, medans jag bäddade ner mig i soffan med en skål Maltesers, och kollade på 16 and pregnant. Och nu e' det alltså dax att nanna lite. Ny dag imorgon :)

 


Mitt fina armband! <3


Berlocklös

Vi har haft en bra dag så här långt. Efter allt morgonstyr gick jag och småttingarna upp till affären. Sen gick vi inom jobbet, och fikade lite :) Väl hemma igen åt vi lunch, sen åkte lille Leon i säng. De stora kom hem, vi fikade och sen hamnade vi i soffan ett tag. Mkt skönt! Nu lagar jag mat, och om ett tag ska jag iväg och jobba några timmar.

Johan hinner inte hem i tid idag. Alltså får jag inte träffa honom förrän jag kommer hem från jobbet. Surt, men jag får väl försöka överleva ;) Mamma kommer hit och håller koll på läget när jag sticker iväg. Det blir förhoppningsvis bara en halvtimme eller nå't.

E' så spänd inför morgondagen..hihi! Jag e' som ett litet barn. Dock ska jag hälsa på Elida i skolan på fm. Får c hur länge jag stannar. Bäst att passa på när man kan gå utan de små. Johan har nämligen tagit jourledigt hela dagen :)

Btw, jag måste bara gnälla liiite.

Jag önskar mig Thomas Sabo-berlocker när jag fyller år, och mamma lät mig beställa en jättesöt. Så här ser den ut:


Ner i brevlådan dimper sen den här:

 



Ngn likhet..??? Kan ju oxå tillägga att den första berlocken kostar 340kr och den andra 490kr!! Lite skillnad där med!


Ringde kundtjänst för att klaga, och de skulle ta kontakt med lagret och skicka en ny. Får sen ett mail, där de beklagar vad som hänt. Den berlock som jag egentligen skulle ha fanns inte längre i lager, och det kommer att ta 10-12 dagar innan den kommer. Vaddå störigt..??!!


Men det som ändå stör mig allra mest, det e' att de va' mest måna om att vi skulle skicka tebax den felaktiga berlocken. Eh ja, det hade vi ju faktiskt tänkt att göra. Men man kanske skulle skriva tebax att leveranstiden e' ca 10-12 dagar..??


Tack för skitbra service RoyalDesign!

 

 


Groddenloppet

Godmorgon! Blev väckt av Johan kl.06.20. "Dax att gå upp!", sa han då. Hade dock kunnat ligga kvar under det varma täcket en stund till ;)

Jag väckte de stora barnen, fixade frukost, njöt av mitt varma te, flätade hår, fixade fruktburkarna, plockade fram sittunderlag. Elliot ska nämligen åka in till stan med sin klass idag, på Groddenloppet. Synd att jag inte har möjlighet att följa med och titta.

Idag händer det inte så mkt. Jag ska jobba ikväll, igen. Hade en toppenkväll på jobbet igår, så det känns bara kul :) Men sen ska jag va' ledig fre-sön iaf. Härligt! Fyller ju år imorgon och på lördag ska vi ha kalas :)

Nu vaknade min lilla plutt, så jag får gå. Ha en underbar dag allihop!

Trots

Vi överlevde skoljoggen. Jag och Marie gick slingan åt motsatt håll. Det va' kallt, men vissa ungar slängde av sig både långärmad och t-shirt. Brrr! Iofs så sprang inte en annan, för jag hade ju både en 2,5 åring som gick och en 15 månaders i vagn :)

Bemanningen ringde, när vi va' mitt i skogen. De ville boka om min minikväll till en kortkväll. Gärna det! :) Så kl.16 börjar jag idag. Såg nu att jag även fått kvällen imorgon. Gutt! Då kan jag va' ledig hela helgen sen, med gott samvete, efter att ha jobbat fyra kvällar på raken ;)

När vi kom hem från skogen så åt vi lunch. Makaroner och falukorv. Lyx varje dag ;) Kl.12 hämtade vi Elliot på skolan. Det e' härligt med trots förresten! Lillsessan skulle inte ha sina vanliga gympadojor på sig när vi skulle gå, och jag lät henne få ta de andra hon ville ha. Halvvägs ner på våran gatan ställer sig ungen och tjuter, för hon "vill inte ha" de skorna. Haha, jag trodde jag skulle smälla av. Stressad som tusan, med endast 5 min kvar till hämtning. Men hon fick ha på sig de skorna hon valt. Jag går ju inte hem igen, bara för att kanske få samma resultat en gång till :)

När vi äntligen kom hem igen, efter lite tandagnissel, så frågade jag om hon ville stoppa i nyckeln i låset på ytterdörren. Hon svarade inte. Jag tog då nyckeln och skulle låsa upp, men DÅ skulle hon minsann göra det. Gav henne nyckeln, eftersom jag inte hunnit låsa upp än, och då slängde hon den på trappan. Ok, där går min gräns. Jag plockade upp nyckeln och låste upp dörren. Så arg som hon blev då har jag aldrig sett henne. Herregud! Hon tjöt om att hon skulle öppna i 20 minuter!! Nu har hon dock glömt bort det, och e' lika go som vanligt :) Man blir verkligen prövad som mamma ibland :)

Nu ska vi strax fika lite. Väntar bara på stora sessan. Lille Leon sover. Han va' uppe redan kl.07 idag, så han va' hur trött som helst!

Skoljoggen

Godmorgon! Idag blåser det inte lika mkt ute, men det e' inte direkt lugnt heller. Det regnar dock inte, vilket e' skönt eftersom det e' skoljoggen idag. Jag har lovat Elida att jag ska va' med :)

Småttingarna fick gå upp tidigt idag, så vi e' klara till kl.09. Skogen ligger precis efter grannens hus (tycker fortfarande det e' skumt, även fast vi bott här i 5 år nu :) så vi hakar på när skolan går förbi här utanför. Smidigt :)

Nu måste vi fixa iordning oss! Bye for now!

Awkward

Har haft en bra kväll på jobbet. Det blåste som sjutton, men jag hängde kvar :) Kom hem till ett tyst hus med sovande ungar. Kvällsfikade med Johan och sen mös vi ner oss i soffan. Den nya serien Awkward på MTV e' ju bara såååååååå bra! Har sett två avsnitt nu och jag e' fast!

Känner igen mig lite från skoltiden, måste jag säga. Lilla tönten som ingen märkte. Dock e' tjejen i serien mkt snyggare än vad jag själv va'! Jag minns hur jag och mina kompisar umgicks med några killar efter skolan. I högstadiet va' det. Hur kul vi hade det. Hur kär jag va' i en av dem. Hur det kändes när han tittade på mig. När vi kysstes. I skolan va' jag dock osynlig för honom. Jag platsade inte i hans "gäng". Det va' bara när ingen såg som jag dög. Så jävla hemskt egentligen!

En av mina största fasor här i livet e' att mina barn ska avsky skolan, lika mkt som jag själv gjorde. Att de inte ska få några vänner, utan bli utstötta och skrattade åt. Sparkade på. Jag har själv upplevt detta. Nästan hela min skoltid va' en mardröm. Lågstadiet va' väl ganska ok, men i mellanstadiet blev det värre. Jag hade EN kompis i klassen, som egentligen inte va' min vän. Vi va' bara ihoppressade, för ingen annan ville va' med oss.

På sommarlovet mellan trean och fyran flyttade det in en ny tjej på våran gård. Vi blev genast bästisar, och hade en superkul sommar. Att hon sen skulle börja i min klass va' ju bättre än jag någonsin kunnat drömma om. Men dagarna före skolstarten va' oroliga. Tänk om de i min klass skulle ta henne ifrån mig. Min enda sanna vän. Jag bad henne flera ggr att inte lämna mig för dem, och hon lovade.

Första dagen va' pirrig. Men min värsta mardröm besannades inte. Den blev istället värre. Min underbara och fina vän gjorde ett misstag den där första dagen i fjärde klass. Hon kom till skolan med mig. Det e' mitt fel att hennes resterande skolår blev lika hemska som mina. Detta grämer mig än.

Tänker ni egentligen på hur ni behandlar andra människor..? Hur mkt ett litet ord kan såra..? Hur illa man mår av att bli utfryst..? Att inte få vara med. Tror ni inte att jag fortfarande kan vakna på nätterna, och minnas dessa fruktansvärda år..? Även om jag e' vuxen nu, och har tagit itu med mina demoner så kan jag omöjligt glömma. Vissa saker orkar jag inte ens skriva ner, för det e' sååå tufft att minnas.

Fortfarande undrar jag "Varför jag..?". Var och när gjorde jag detta fel, som berättigade er att behandla mig så som ni gjorde..? MEN jag e' så tacksam över hur det har blivit. Att jag träffade Johan, och för allt som vi har åstadkommit ihop. Han har alltid älskat mig för den jag e'. Och vet ni, jag kommer aldrig att bli ngn annan.

Idioter

Ibland blir man bara så trött. Självklart visste jag redan från början hurdana kommentarer jag skulle få, men ändå. Ge upp nån gång. Ska DU ta hand om mina barn..? Passa dem, köpa kläder, laga mat, städa undan deras saker, lämna och hämta dem i skolan..? Nä, just det. Varför bryr du dig om hur många barn VI skaffar, när du inte kommer att ha ngt med dem att göra iaf..? Men folk letar efter det som e' annorlunda (i deras ögon, för i mina ögon e' 5 barn inte ngt konstigt alls), det som sticker ut. De har väl inte tillräcklig tillfredställelse i sitt eget liv, utan MÅSTE klanka ner och hitta fel på andra. Eller e' det avundsjuka..? Att just vi har fått denna gåvan. Eller att vi vågade ta chansen. Vem vet..

Igår när jag kom till jobbet så hade ngn redan ringt och skvallrat, så jag fick inte ens berätta nyheten själv. Fick iofs inga dumma kommentarer, men ändå. 

Vem sätter egentligen normen för vad som e' normalt och icke normalt..? Och vem i hela friden e' så dum i huvudet, att de följer detta..? Tänk om du ångrar dig om 20 år, för att du brydde dig om vad andra tyckte.

Jag e' så glad att det finns fina människor i mitt liv. Folk som aldrig skulle döma eller baktala mig. Som förstår våran lycka och glädje och längtan. Varje barn e' lika mkt efterlängtat. Varje barn får lika mkt kärlek. Ni som har många barn vet vad jag menar.

Tack för alla fina kommentarer! Och nä tack till alla spydiga kommentarer, och inte minst gillandet av dessa! Herregud! Ibland undrar man..

Har iaf haft en väldigt bra fm med småttingarna. Städat undan lite, och nu har jag och lille Leon precis tagit en dusch. Det e' lunchdax, så jag ska trolla fram ngt ätbart. Det lutar faktiskt åt varma mackor idag. Det e' ju sååå gott! :)

Vecka 14 <3

Godmorgon! Regnet öser ner. De stora barnen e' i skolan, småttingarna sover. Jag borde röja lite. Johan fick ett ryck igårkväll, då han helt plötstligt skulle sätta upp ett datorbord i vårt sovrum. Nu när skötbordet äntligen flyttats ut. Ja, c karlar ;) Helt plötsligt kom det fram en massa "skit", som hade gömt sig bakom, under och i skötbordet. Sopsäck nästa! Måste rensa!

Igår kläckte vi då äntligen nyheten, eller hemlisen, eller vad vi nu ska kalla det. Jag e' gravid. Igen, ja. Och ja, det e' nummer 5, som flera av mina "vänner" på fejjan så snällt påpekat för mig. Men nä. Vi ska inte söka till Familjen Annorlunda. Vi ska inte bilda ett eget fotbollslag. Vi gör bara vad som känns rätt för oss, precis som jag antar att alla ni andra gör det som känns rätt för er. Vår väg ser inte likadan ut som din. Jag hoppar väl inte på folk som väljer att "bara" skaffa ett eller två barn, eftersom det i mina ögon borde vara onormalt. Jag bryr mig inte hur andra gör. Om du väljer att leva ett barnlöst liv, eller om du skaffar 12 barn. Det finns INGEN annan som har med dina val att göra, och jag skulle aldrig välja annorlunda för att jag e' rädd att folk kommentar och bryr sig. Era ord kan svida litegrann, men de rinner av, och sen går jag därifrån med huvudet högt. I'm sooo happy! Det kan ingen ta ifrån mig!

Det som folk inte verkar förstå e' att varje barn e' ett mirakel. Bara för att du har flera barn så uppskattar du inte var och en av dem mindre för det. De e' alla unika, alla har olika personligheter, olika intressen.. De e' olika individer. Jag kan inte som gammal sitta och ångra de barn jag aldrig fick. Jag tänker följa mitt hjärta.

Den 10/5 började vår resa. Det va' då jag slutade med mina minipiller. Alltså e' Mini planerad och önskad. Den 10/6 fick jag min mens, för första gången sedan Leon föddes. Den 5/7 testade jag positivt. Två, små blåa streck syntes på stickan, och jag minns lyckan som bubblade i magen. Jag trodde knappt att det va' sant!

Den 22/8 va' vi på inskrivning på MVC. Vi pratade bara, och bm va' sååå gullig och omtänksam. Hon va' inte ett dugg förvånad över att c oss igen, utan hade snarare väntat sig det ;) Blodtryck, blodvärde osv va' allt tipptopp. Ett nytt besök bokades in, då vi skulle göra ett tidigt UL.

För exakt en vecka sen, den 5/9, fick vi c vår bebis för första gången. Vilken känsla! Så magiskt! Det e' ett mirakel varje gång! Mini va' jätteaktiv. Skumpade runt och sög på sina små händer. Awww! Jag blev kär direkt! <3

Ett nytt UL e' inbokat den 20/10. Längtar dit! <3

TACK alla ni som har grattat oss och som verkligen stöttar oss! Ni e' guld värda! <3 Ni andra, skaffa ett eget liv!


Mini vecka 13 <3

 



Magen vecka 14 <3


Vana

Godmorgon! Dagen började precis som igår. Jag vaknade, kollade på mobilen som visade 07.20, och hör Leon ur babyvakten. Läskigt!! Låg dock kvar en stund, men då han inte tystnade igen så gick jag upp. De andra barnen sov sött, så jag lät dem vara. Istället blev det frukost på tu man hand med min lilla grabb. Mysigt!

Nu e' alla barnen uppe, men älskling sover än. Han jobbade många, långa timmar igår, men höll sig ändå vaken till typ 01 inatt, för min skull. Älskade! Idag ska han bara iväg och jobba en liten sväng, hoppas vi på iaf!

Det har inte hunnit hända så mkt mer idag, ännu. Det e' grått och höstligt ute. Regnet hänger i luften. Kommer på att jag måste inhandla gummistövlar åt mig själv, varje gång det e' såna här dagar. Pappa ska till Skåneland på fredag. Kanske ska be honom köra inom Skopunkten då. Jag fyller ju trots allt år då :)

Nu måste jag serva mina barn. Bye for now!

Tjoo!

God eftermiddag! Har inte haft varken tid eller ngn ro i kroppen för att blogga förut. Jepps, det va' min ursäkt idag. Kl.07.20 slog jag upp ögonen. Vände över på sidan, och förbannade den fulla blåsan som tvingat mig upp från sömnen. I samma stund hör jag lille Leon genom babyvakten. What..??!! Han brukar aldrig vakna sååå tidigt! Jaja, jag gick upp, gick på toa, lyssnade utanför hans dörr och jodå, han trallade så fint därinne. Öppnade dörren, och fick världens smile i morgongåva. Älskade lilla unge! <3

Självklart hade han väckt Holly, så det va' lika bra att dra upp alla barn och fixa frukostmys. Älskling fick sovmorgon idag, för det e' han värd! <3

Efter frukosten ringde Johans jobbtelefon, och han va' tvungen att dra iväg. Lååångt iväg. Trist, men sån't e' livet. Vi hoppas att han kommer hem i någorlunda tid.

Jag har roat mig med att putsa fönsterna i köket och har även strukit och hängt upp gardiner där. Det va' på tiden! Gardinerna har legat i min garderob i säkert ett halvår :) Nu sover plutten, och de andra leker. Mamman tvättar. Tjohoo!

Till lunch blev det hamburgare, mos och massa grönsaker. Lördagsgodis ska strax inhandlas, och ikväll blir det familjemys till Fångarna på fortet :)

Förresten! Nästa vecka fyller jag år! Önskar mig då den här:

 


Finns att köpa tex här: RoyalDesign

 


Underbara sol!

Vilken härlig dag! Solen skiner, det e' fredag, jag e' ledig, alla barn e' hemma.. den enda som saknas e' såklart älskling. Men vi hoppas på att han kommer hem i bra tid, och att han slipper åka ut på jour i helgen!

Fm svischade förbi i megafart. När de stora barnen hade gått till skolan så städade jag av på nedervåningen, tvättade, duschade, väckte småttingarna. När de hade ätit och borstat tänderna så traskade vi hem till Magda. Där blev vi bjudna på kladdkaka och glass. Yum! Stort tack! Lille Leon fick ärva en skitsöt Hello Kitty mössa av Elina, och Hollysen 2 byxdressar. Jättefina! Tack så mkt! Sen traskade vi hemåt i solen. Ljuvligt!

Väl hemma igen så åt vi lite, sen fick en trött grabb sova middag. De stora barnen e' nu hemkomna från skolan, och har fikat. Så nu sitter jag här, och tar det lugnt. Leon vaknar väl om ca en halvtimme, så man får ju passa på :)

Hemskt

Började dagen med lite sovmorgon. Vaknade första gången kl.06.45, vilket e' ovanligt för att va' mig. Skönt va' det iaf! Och eftersom älskling jobbade ganska länge igår körde han lite senare idag, och lämnade då barnen i skolan samtidigt. Smidigt :)

Jag hann både tvätta och dammsuga av lite innan småttingarna vaknade. Det e' så sött när man hör Leon ropa genom babyvakten. "Mammaaaaaaaa!", låter det. Goding! :)

Igår va' jag på föräldramöte. Egentligen skulle jag inte gå, eftersom Johan har jour hela veckan. Surt att göra sig iordning och gå dit, ifall man måste rusa hemåt igen. Men typ 45 min innan det började, strax innan Johan kommit hem, fick jag för mig att jag skulle gå iaf. Jag tvättade, blåste och plattade mitt hår i megafart, slängde lite smink i ansiktet, fick på mig en snygg kjol och sen va' jag klar. Man får va' lite effektiv :)

Kruxet igår va' att det först va' gemensamt möte i matsalen för förskoleklassen upp till 3:an. Efter det så skulle man gå till respektive klassrum, men eftersom jag inte kan klona mig så valde jag att först gå till Elidas klassrum. Hade inte ens sett hennes nya klassrum. Det e' väl enda nackdelen med att ha många barn, att man har svårt att få barnvakt vid sådana tillfällen som föräldramöten, när man egentligen båda vill gå.

Väl i klassrummet fick vi veta ngt väldigt trist. Elidas klassföreståndare blev sjuk i cancer förra året, så hon va' först sjukskriven ett tag, innan hon började jobba halvtid, och till sist heltid. Så Elidas klass hade en vikarie mest hela terminen. Nu fick vi veta att läraren blivit sjuk igen, och ska börja sin behandling nästa vecka. Så himla hemskt! Men tur i oturen e' väl ändå att vikarien, som barnen hade förra terminen, fortfarande finns kvar på skolan. Men vi hoppas ju såklart på att läraren ska vinna mot den här skitsjukdomen!

Idag händer det inte så mkt. Jag e' grymt sugen på en glass, så jag och småttingarna tänkte gå en sväng till affären strax. Måste ändå köpa mjölk och tvål, och kanske lite Nutella ;)

Regn

Vaknade upp till en regnig onsdag. Jag slog upp ögonen, kollade på klockan och upptäckte att alarmet skulle ringa om 8 minuter. Vaddå störigt..? Jag kan verkligen inte sova länge på morgnarna längre. Nu gjorde det ju inte så himla mkt, då det e' en helt vanlig skoldag. Jag väckte de stora barnen strax efter halv 7, och efter frukosten hann vi med lite mys i soffan, framför tv:n.

Idag slutar Elliot redan kl.12, medans Elida slutar senare. Vi går då och hämtar honom, för alldeles själv får han inte gå. Det e' skillnad när han går ihop med Elida, men han går ju trots allt bara i förskoleklass och e' endast 6 år gammal. Kanske att han får börja gå själv när han går i ettan, vi bor ju så nära skolan. Men det får vi ta då.

Så, vad bjuder denna dagen på då..? Tja, inte mkt. Jag har en massa tråkig tvätt som jag måste ta tag i. Dammsugit har jag redan gjort. Men vi kommer säkert på ngt att roa oss med :)

Trötta mamman

Hej å hå, vilken dag! Jag gick upp supertidigt, för att fixa stora sessans hår inför fotograferingen idag. En timme tog det, snark! Men vad gör man inte för sina barn..? :) Lille Leon har haft feber hela helgen, och hade även det igår, så han fick sovmorgon. De stora barnen gick själva till skolan, vilket kändes lite olustigt, men Leon behövde verkligen få sova tills han vaknade av sig själv. Iofs vaknade han vid 8, precis när de skulle traska iväg, men iaf :)

När Elida och Elliot kom hem, strax efter kl.13, hade jag redan lagt Leon. Efter lite fika mös vi ner oss i soffan, och jag slumrade till "ett tag". Kl.15 vaknar jag av babyvakten, av att Leon ropar "Mamma!". Då hade jag legat på soffan i en timme. Ooops! :) MKT välbehövligt måste jag säga :)

Älskling kommer hem sent idag, så vi andra får väl börja med maten nu. Börjar bli hungrig. Hade iaf en mysig dag med Johan igår, så det kan jag leva på lääänge! Lyckligare kan man nog inte bli! <3

Övernattning

Godkväll eller godnatt, vilket som. E' sjukt trött, men ramlade in här ändå. Har haft en bra dag. Vi har hunnit med massor, och det känns jättebra!

Elida och Elliot åkte till Krokstorp igår em, och har sovit med sin farmor och farfar där över natten. De har verkligen tjatat och tryckt på om att få träffa dem, så för nån dag sen lät Johan Elida ringa och fråga. Jag vill inte tvinga på ngn mina barn. Jag har många ggr förut påpekat att jag inte behöver ngn barnvakt, om det inte e' ngt jääävligt särskilt som händer, och egentid det har vi när barnen sover. Punkt. MEN, jag tycker det e' väldigt viktigt att barnen har en relation med mor- och farföräldrar. Och vi kan inte sitta och vänta på spontana inbjudningar i flera år, därför tycker jag att Johan gjorde rätt. Klart att Elida ska få fråga om hon nu så gärna vill sova hos farmor!

När jag kom hem från jobbet igårkväll så sov de små, såklart. Det va' absolut ingen skillnad mot andra kvällar, förutom att de stora barnens sängar va' tomma. Däremot så va' fm idag helskum. Den började som en helt vanlig söndag, med sovmorgon. Men när vi sen gick upp så tog vi bara varsitt barn, typ. Vi åt frukost, Johan började fixa med altanen, jag städade, de små lekte.. Två barn kan säkert kännas mkt och kaotiskt för många, men för oss va' det ju huuuuuur lugnt som helst. För lugnt. Man e' ju van vid liv i luckan :)

De stora barnen hade haft det jättekul igår och idag, och det glädjer mig verkligen! När de e' lyckliga så e' jag lycklig! Nu hoppas vi bara på att det inte dröjer alltför länge tills nästa gång. Alltså, de behöver inte åka bort och sova över, men man märker ju att de såååå gärna vill träffa sin farmor och farfar. De älskar dem ju så mkt!

Lille Leon har mått mkt bättre idag. Så himla skönt! Lite febrig fortfarande, men go och glad ändå. Får c hur han e' imorgon.

Nu ska jag gå och lägga mig, så jag orkar upp imorgonbitti. Älskling e' ledig, så jag behöver inte ge mig ut, utan han lämnar imorgon. Det mina vänner, det e' lyx för en flerbarnsmamma! ;)

Tredagarsfeber

Oj, vilken dag. Och den e' inte slut än. Började tidigt gjorde den oxå. Redan strax efter kl.05 ringde mitt alarm. Att jag sen inte orkade gå upp förrän närmre halv 6, det e' en annan sak :)

Jag åt frukost alldeles själv, med mörkret smygandes utanför huset. Det e' verkligen höst nu! Tvättade, blåste och plattade håret. Sen cyklade jag iväg till jobbet. Efter en jävligt dålig kväll på jobbet igår, såg jag inte alls fram emot detta. Men det gick bra. Jag har haft en jättebra dag, hittills :)

Jobbade mellan 7 och 12.30, och nu e' jag hemma en liten stund. Kl.16 börjar jag igen. Snacka om att soffan lär va' asskön ikväll :)

Lille Leon e' sjuk. Min stackars lilla älskling! Igår åkte han på feber, och innan jag gick och lade mig så vaknade han till och va' ledsen. Han fick en supp, dricka och massa kärlek. Upptäckte då oxå utslagen (prickarna), och förstod att tredagarsfebern e' på besök. Det e' bara Elida av våra barn som har haft det förut. Vi förberedde oss på en kass natt, men lillkillen sov hela natten utan problem. Idag har han varit lite hängig, och inte ätit så mkt. Gav precis honom en supp innan jag nattade honom. Hoppas att han snart e' sitt gamla, pigga jag igen <3

Nu ska jag lägga upp benen i soffan en stund, innan jag ska iväg till jobbet, igen. Känns som att ett stooort choklad behövs sen ;)

Tufft

Sista skoldagen för denna veckan. Jag va' grymt trött imorse, trots att jag sovit som en prinsessa hela natten. Måste va' den här jäkla förkylningen som inte vill släppa mig. Fast hellre jag än barnen!

När vi hade lämnat de stora barnen i skolan, gick vi hemåt igen. Lillsessan fick frukost, eftersom hon totalvägrade att äta när vi andra åt. You gotta love denna trots! :) När hon får sina små bryt så e' det inte lönt att tjata. Det e' bara till att vänta tills hon lugnat ner sig. När vi kom innanför dörren så sa hon "Mamma, jao e sååååååå hungrig!". Inte så konstigt :)

Jag har grubblat för mkt de senaste dagarna. Inte bra, inte bra. Har lovat mig själv att inte bry mig längre, men ibland smyger tankarna sig på. Ibland undrar jag varför just mina barn inte e' värda mera. Det räcker inte med ett telefonsamtal varannan vecka, eller ibland tom mera sällan. Det räcker inte för denna standard som jag bygger upp för mina barn. Jag behöver ingen barnvakt, ingen extra egentid. Jag springer gärna samhället runt för att lämna, hämta barn hos kompisar, på skolan osv. Men det tär på mig att ngn missar deras uppväxt som faaan. Att de inte kan tänka tebax på sin barndom och minnas sådana saker som man själv har sparat i hjärtat. Tuuur att mina barn har världens bästa morfar! <3

Det e' tufft att va' mamma ibland, samtidigt som det e' det absolut bästa som finns. Man har en massa oro som gnager inombords. Alltid. Jag älskar er så! Allt det jag gör, det gör jag för er <3

September

Ny månad idag. Vi går mot höst, vilket vi iofs gjort ett tag nu, om man ska gå efter vädret. Det känns som att det e' slut på värmen, även om det inte e' alldeles omöjligt med några fina, soliga dagar i september.

Hade en bra dag igår. Hann tom slappa lite i soffan medans lille Leon sov middag. Sen stack jag iväg och jobbade 16-21. Väl hemma mös vi ner oss i soffan, och kollade på några avsnitt av HK. Sen sov jag heeela natten, utan ngt avbrott. Jag brukar alltid vakna runt 4-5, och sen somna om igen. Men inte idag. Kl.6 slog jag upp ögonen. Yeey! :) Vaknade dock med halsont och huvudvärk. Varför få det ena när man kan få både och liksom..? 2 panodil senare e' bara halsontet kvar, tack och lov! Idag e' jag leeedig hela dagen, så får försöka kurera mig lite. Sen jobbar jag fredagkväll och delad tur på lördag.

De stora barnen e' i skolan och de små leker. Det e' så lugnt här hemma. Jag ska dammsuga och diska, och tvätta såklart. Ngt annat har vi inte inplanerat. Jag hoppas på en lugn em, så jag kan passa på och vila lite idag oxå..tihi. Johan lär väl komma hem sent, så extra energi behövs. Nästa vecka ska han ha jour, så det gäller att ladda de dagar man kan :)


RSS 2.0