7 tänder!

Förresten! Igår råkade jag c ngt vitt, som glimmade till i Hollysens mun. Inte det vita uppe och nere, som vi vant oss vid, utan ngt nytt vitt. TRE nya tänder hade minsann ploppat fram, på samma gång. Inte konstigt att ungen stoppar allt i mun för tillfället. Så nu har lilla sessan 7 bissingar. Åhh, min lilla bebis! (Inte så liten längre..)

Trodde nästan att Hollysen gett upp på gåendet ett tag nu. Först gick hon 15 steg, istället för 1-2-3 som hon brukar göra. De två dagarna därefter tog hon bara ngt enstaka steg. Men hon gick så fint på knäna, som hon alltid gör :) Igår verkade hon bestämma sig för att testa igen. Med båda händerna utrustade med leksaker (airbag vid fall..?) stapplade hon iväg på sina små ben. Efter det fjortonde steget satte hon sig ner så fint, och verkade nöjd med sin prestation. Likaså va' mamman. Duktiga tjejen! :)

Linux

Nu ger jag upp. Har haft Linux på datorn i typ en vecka, men nu orkar jag fan inte mer. Visst, det e' inte det slöaste operativsystem jag har varit med om, inte heller det fulaste eller krångligaste. Men vart i hela friden finns Paint..?? Eller ja, ngt liknande..? Det måste ju finnas ngt, men jag orkar inte leta längre. Jag vill ha tebax min Paint, så jag kan förminska och förvrida och märka mina bilder, precis som jag alltid har gjort. Ngt nytt bildprogram orkar jag inte lära mig. Idag blir det Windows igen. Inte Windows Vista (bevare mig väl!), utan XP eller 7. Vi får väl c om Johan hinner med det under dagen..

Själv ska jag snart dra iväg. Har suttit i köket sen 07.30, käkat frukost, läst bloggar, drömt mig bort.. Nu tänkte jag hoppa in i en varm dusch, tvätta mitt skitiga hår, blåsa det, platta det, lägga på lite mascara och kanske tom lite ögonskugga.. Kl.10 hämtar Marie mig. Staden it is. Hurray!


Sista dagen

Det har varit dåligt med uppdatering på bloggfronten på sistone. Kan iofs bero på att jag jobbat lite. Jobbade delad tur i söndags och kvällen igår. Däremellan har jag vilat en del och donat en massa. I söndags sov jag faktiskt mellan kl.13-14.30. Oh my. Det va' välbehövligt. Och imorse vaknade jag inte förrän 09.30, så jag har verkligen vilat ut lite nu..tihi.

Har nyss dammsugit, med en bebis som en svans efter. Hon älskar dammsugaren, min lilla knasbebis. Kommer hon bli som sin mamma tro, som dammsuger och donar varje dag..? :) De stora barnen städar på sitt rum, eller leker de kanske mest..? Det märker vi snart, då vi ska upp och hänga in rentvätt i deras garderober :)

Idag jobbar Johan sin sista dag, sen ska han va' ledig ända tills den 25:e januari. Sååå skönt! Både för honom och för oss :) Vi får väl c hur mkt jag kommer att jobba i januari, men vi kommer iaf att få grymt mkt tid ihop. Kommer bli supermys :) Ska jobba 2 heldagar nästa vecka iaf. Det va' längesen jag gjorde det sist. Kommer nog kännas i både kroppen och huvudet efteråt..hehe.

Så, vad händer idag då..? Tja, inte mkt.. Det e' så trist väder ute. Snön har blivit som en hård isskorpa, och det e' halt som tusan. Fick gå skitsakta när jag jobbade igårkväll, för jag e' livrädd för att halka. Men det gick bra :) Ska torka av golven när Hollysen sover middag, annars blir det väl lite tvättning bara.. Skönt att bara va' hemma och ta det lugnt. Ska inte jobba förrän på torsdag kväll nästa gång, så man får ju passa på :)

Nähä, nu får jag väl fixa lite lunch åt mig och barnen. Undrar vad man ska göra..?

En fyraårings funderingar..

Vid frukosten.

Elliot: "Mamma, när vuxna äter.. blir de större då..?
Fia: "Nä gubben"
Elliot: "Men varför äter du då..?"

:)

Härliga drömmar

Elida kom precis ner. Då sa hon: "Mamma, vet du vad jag drömde inatt..? Jag drömde att det va' sommar, och att det växte solrosor i vårat land.."

Gud, så härligt! :)

15 steg!

Min lilla tjej tog först tre steg, helt medvetet. Stolt som tusan blev jag, och skrev detta på facebook. Bara nån minut senare tog hon 15 steg! Här går det undan! :)

Svisch

Oj, idag e' det redan den 26:e december. Tiden bara svischar förbi i ilfart, och jag hinner inte med. Det va' ju precis jul. Eller nä, det va' ju för tusan precis höst. Jaja, nu e' det snart inte ens 2009, utan 2010. Undrar hur många ggr jag kommer skriva fel årtal :)

Jag sov skitlänge idag. Gick inte upp förrän vid 10. Barnen sov som stockar, så det va' ingen fara på taket, men det känns inte så himla bra. Jag brukar ju hinna med en del innan de vaknar.. Antar att jag behövde lite extra sömn. Förra natten kom jag inte i säng förrän typ kl.02, sen va' jag uppe igen redan vid 07.30.

Funderar på om man ska fixa barnvakt, så jag och Johan kan dra in till Maxi och storhandla. Hade varit skönt att ha det gjort. När vi va' där i onsdags så köpte vi bara inför jul/nyår, för det va' så mkt folk. Vi orkade inte dra runt på en överfull kundvagn då. Fast vem försöker jag lura..? Precis som att det inte kommer va' fullt med folk idag! Mellandagsrean har ju börjat, och då blir folk som tokar. Själv har jag inga planer på att ta mig till rean i år. Det brukar bara finnas skit kvar ändå.

Imorgon ska jag iaf jobba. Delad tur tom. Det va' ett bra tag sen jag jobbade fm, så jag kommer väl att va' helt död efteråt. Kommer behövas ett par timmar på dagen, då jag kan lulla hem och vila lite..hehe. På måndag ska jag jobba kvällen, sen blir det kvällen på nyårsafton oxå. Ganska lagom.

Nähä, nu ska jag bädda lite sängar och dona lite, sen får vi c hur det blir med handlingen.

Dagen efter

Nu tänkte ni väl alla att jag e' bakis, eller nå't. Men självklart e' jag inte det. Jag dricker aldrig. Inte ens till nyår, inte ens glögg med 2,2% alkohol. En vit jul e' självklart, och det borde det vara för alla.

Sitter här i mitt mysiga kök, alldeles ensam, och njuter av lugnet och av det faktum att jag faktiskt städade överallt innan jag slängde mig i säng inatt. Skönt att slippa röja idag. Idag blir det bara mys. Minns knappt att jag fixade iordning överallt igår, så jag va' nog jäkligt trött..hehe.

Julafton va' lyckad. Såklart va' det alldeles för mkt klappar, till oss allihop. Men barnen e' nöjda och glada, och det e' vi vuxna med :) Jag fick ett Nintendo Wii av älskling, med Super Mario-spelet som jag önskat mig. Det e' jättekul! Hade ju ett Wii förut, för några år sen, men sålde det till pappa. Spelade inte det så ofta, men blev så himla sugen nu när den svarta limited edition versionen släppts, samt Super Mario-spelet. Ska försöka komma ihåg alla klappar :)

Jag
Av Johan: Nintendo Wii + Super Mario
Av barnen: Ett pussel
Av mamma: Ett presentkort på JC på 500kr
Av pappa: 300kr + 7(!!) trisslotter, på vilka jag vann 50kr
Av lillbrorsan: En superfin utelykta
Av Ann (pappas sambo): Två roooosa skärbrädor, en svart tandborste med dödskallar på och en svart penna med mitt namn och en dödskalle :)
Av svärföräldrarna: En brödpåse(?) i svart tyg

Johan
Av mig: En jättestor Lego Technic byggsats
Av Elida: En ljuslykta som hon målat i skolan
Av barnen: En Hälge-bok
Av mamma: Ett presentkort på JC på 500kr
Av pappa: Långkalsonger och några trisslotter
Av svärföräldrarna: En superstark ficklampa, en bok

Elida
Av oss: Playmobil veterinärstation plus veterinär med bil (som hon får dela med Elliot), Bratz kidz med utbytbara frisyrer, Polly Pocket docka med massa tillbehör, en supermjuk pläd med prinsessor, Snövit och de sju dvärgarna figurer, pennor, pärlset, vävstol, spelet Operation, ett Spyrospel till PS3..
Av mamma (mormor): En barn"dator" med prinsessor och en pyjamas
Av pappa (morfar): Massa kläder och Bindeez pärlset som man kan göra armband, diadem osv..
Av morbror Erik: Nå't pyssel som man kan bygga ihop figurer (minns inte vad sån't heter..)
Av farmor/farfar/faster: Underställ
Av farbror Tomas: En handduksponcho (heter det så..??)

Elida fick även ett set som man kan göra egna stickers med, men jag minns tyvärr inte av vem hon fick detta :)

Elliot
Av oss: Playmobil veterinärstation plus veterinär med bil (som han får dela med Elida), 3 st olika Playmobil figurer med tillbehör, en Car's bil, ett garage med bilar, en haj, ett PS3 spel (minns inte vilket), spelet Operation, 2 olika Lego figurer med tillbehör, ett Car's spel, Transformers, en bilmatta..
Av mamma (mormor): En barn"dator" med Car's och en pyjamas
Av pappa (morfar): Massa kläder och en Car's bil
Av morbror Erik: Spiderman figur
Av farmor/farfar/Faster: Underställ
Av farbror Tomas: Handduksponcho (??)

Elliot fick även en dumper, men jag minns inte av vem. Misstänker dock att det va' av svärföräldrarna :)

Holly
Av oss: Brio byggklossar 50st, Brio draggiraff, mjukiskatt, aktivitetstavla med kugghjul, boll med Nalle Puh
Av mamma (mormor): En rosa buss med figurer (fisherprice)
Av pappa (morfar): Massa kläder
Av morbror Erik: Kläder
Av farmor/farfar/faster: Underställ och Brio dragfigur (myra..??) som har ett ägg  på ryggen..

Hmm.. tror att jag fick med allt. Annars får jag uppdatera senare :)

Hoppas att eran jul va' lika fin som vår!                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Julafton

Då va' den här, dagen vi alla väntat på. Iaf vi i våran familj :) Barnen va' sååå spända igårkväll, och hade förstås svårt att somna. Inte Holly då, givetvis. Hon somnade som vanligt på en gång i sin säng kl.20, med tummen i mun, täcket upp till öronen och Långa Farbrorn som stor trygghet bredvid sig. Goa unge! Hade man velat så hade man kunnat ställa en klocka efter henne.

Det blev en tripp till staden igårkväll. För bara mamman och pappan. Hur skumt kändes inte det då..?? För det första så har jag svårt att gå utan en barnvagn. För det andra så vet man ju knappt vad man ska prata om, när man helt plötsligt e' ensamma, och kan göra precis vad man vill :) Nåja, vi fick en mysig stund på tu man hand. Tillsammans med resten av O-hamn, som oxå bestämt sig för att ge sig ut och införskaffa det allra sista. Köpte lite fler klappar till barnen, för de hade ju redan fått sååå lite. Jag e' ju knäpp..haha. Sist blev det Maxi, för att handla julmat. Hurray! Men det gick bra. Vi fick tag i det vi skulle, förutom vit choklad, för det va' slut :( Kom iaf hem helskinnade, och bara det e' ju en bedrift i sig :)

Hämtade ut en tidig julklapp åt oss själva oxå idag, som vi beställt. En ny dammsugare! Kan ju behövas, då centraldammsugaren gett upp och Laban tuggat sönder en bit av röret på systemet. Good dog! Tur att vi har fler rör på magasinet, men det åker inte upp ngt nytt förrän Laban har slutat bita på allt. Va' inne i djuraffären och köpte tuggben åt honom för 300 spänn, så nu ska han väl för tusan hålla sig snäll hela julen :)

Igårkväll, innan lillan somnat, klädde vi granen. Holly hjälpte till på sitt eget lilla vis, genom att göra fingeravtryck på de spegelblanka kulorna och rulla in en del under soffan. Elida och Elliot va' superduktiga, och vi hade det så mysigt så. Strax efter kl.19 tittade vi ut genom köksfönstret, och vem smög inte runt där utanför om inte självaste TOMTEN! Ungarnas ögon va' stora som tallrikar. Men de vinkade glatt på de båda tomtarna, som först gömde sig bakom våran häck, för att sen hoppa fram och hälsa på barnen. Vilken fullträff! Tack Marie! <3

När vi fått de stora barnen i säng  slog vi in de sista klapparna. Fast nu kom jag på att jag har 3 kvar att slå in, som jag gömt i min garderob. Nåja, det ska nog hinnas det med. Vilket projekt det va' att få in alla klappar under granen. En del fick stå bakom och sidan om, för det gick inte att pressa in alla under.

Nähä, nu måste jag göra iordning mig själv lite, innan resten av familjen vaknar. Svärföräldrarna ska komma en sväng nu på fm, så jag hoppas på att hinna bli klar innan dess :)

God Jul på er!

Dan före dan..

Jaaa, imorgon e' den stora dagen här! Som jag längtar! Mest för barnens skull, givetvis, men även för min egen del. Jag e' ju som ett litet barn själv :)

Sov läääänge idag. Har inte vaknat en enda gång under natten. Bara soooov, ända till kl.08. Sen gick jag upp, ut i snön och efter det placerade jag mig här i köket med en het kopp te samt lite knäcke. Ska börja röja lite här hemma nu, för jag slarvade ju som sagt igår :) Bäst att passa på innan barnen kommer upptassande ur sina sängar.

Kl.13 kommer mamma hit, och då drar vi till staden. Innan dess ska jag få lite tid ihop med Marie, för skitsnack och julmys. Det e' alltid kul att få besök :) Laddar inför den sista shoppingen nu, och hoppas verkligen på att jag e' den enda som planerar ett sista ryck innan jul ;)

Nähä, röj it is! Hörs sen!

Mitt i natten

Idag har det varit fullt upp i mitt lilla liv. Gick upp tidigt, fixade iordning mig och barnen, tog bussen in till staden, traskade till BVC, sen tebax till staden igen, shoppade lite, och åkte sen hem. Phu!

Holly fick förresten sin andra dos av vaccinet idag. Det gick superbra. Nu håller vi tummar och tår för att febern ska hålla sig väck!

Väl hemma blev det lite städning. Bara det absolut nödvändigaste. Får ta igen det andra imorgon :) Sen kom pappa och bror min hit. Erik ska ju stanna över jul/nyår, så det blir mysigt. Han har varit här hela kvällen. Vi har fikat, spelat spel, han har lekt med barnen, vi har ätit mat, spelat ännu mer osv osv. Han stack nyss hem till mamma (han sover där), men kommer imorgon igen.

Klockan halv elva fick jag för mig att jag skulle göra lite mer ischoklad, så det gjorde jag. Nu e' kylen påfylld, och imorgon blir det lite mer vit ischoklad. Det va' verkligen ngt av det godaste jag ätit! Sen slog jag inte lite klappar. Himla kuligt :)

Imorgon blir det stressigt. Jag och Johan ska, tillsammans med resten av O-hamn, införskaffa det allra sista inför julen. Har 3 julklappar kvar att handla och så blir det julmat. Tjohoo! Ska vässa armbågarna, lämna barnen hemma och ge oss iväg. Wish us luck! :)

Nähä, nu blir det nog sängen, känns det som iaf. Marie kommer hit vid 11 imorgon (idag), så innan dess ska vi va' anständiga och jag ska ha hunnit dona lite. Så går det när man slarvar dagen innan :) Sen ska mamma va' här och passa godingarna, medans vi sticker till staden.

Nattinatt!

Julbak

Ingen snö idag heller. Förutom det som ligger kvar förstås :) Det e' så vackert ute, julkänslan börjar verkligen infinna sig. Vi lyssnar på julmusik, tänder ljus och bara myser. Johan jobbar, tyvärr. Tänk om han kunde varit ledig hela denna veckan. Hade varit supermys. Men snart e' han ledig nästan en hel månad. Gud så skönt! :)

Igår bakade vi. Det blev lussebullar + egen pepparkaksdeg. Den ska jag och kidsen strax ge oss på. Kommer bli en massa mumsiga pepparkakor, och det luktar ju så ljuvligt :) Ikväll tänkte vi göra lite julgodis. Kola och knäck iaf, får c om vi hittar på ngt mer. Tänkte att ungarna kunde få "leka" med lite mandelmassa, så doppar vi den i smält choklad sen. Blir säkert en massa kuliga gubbar av det..tihi.

Har precis vikt en massa tvätt och väntar på att klockan ska gå, så vi kan fixa lite lunch. Fisk och mos blir det. Sen ska Hollysen sova, och då ska vi andra börja baka. Lillsessan bara käkar degen, och den här hemmagjorda e' liiite för stark för hennes lilla mage. Bäst att passa på när hennes knubbiga, små fingrar e' utom räckhåll :)

Imorgon blir det staden för mamman och barnen. Holly ska få sin andra dos vaccin. Om vi nu kan hålla oss friska ända tills imorgon!

Jour

Söndag idag. Det snöar inte men det e' en himla tur. Har ett skittjockt täcke i trädgården nu. Mysigt som tusan att titta ut genom fönstret, när man står inne i värmen. Mindre trevligt att gå ut i 10 minus och bli blöt om fötterna. Jag måste skaffa mig ett par termobyxor!

Johan jobbar idag. Långt bort e' han oxå. Trist. Gillar inte hans jourveckor, men pengarna gillar vi allt :) Hoppas att han inte behöver jobba alltför mkt. Vill ha honom hemma så vi kan mysa hela veckan :)

Vi har precis lunchat lite. Korvstroganoff, som blev över från igår. Ska låta vovvsarna busa i snön strax, sen ska Holly sova lite middag. Imorgon eller på tisdag blir det antagligen dropin vaccination för hennes del. Skulle va' skönt att ha det gjort, så hon kan få sin ettårsvaccination sen i januari. Bara feber och skit håller sig borta nu!


Snöiga lördag

Vaknade upp till nervräkande snö idag igen. När ska det sluta snöa..?? Visst, vi bad om en vit jul, men detta e' ju löjligt. Vi börjar bli trötta på att skotta nu och man sneglar avundsjukt på grannen, när han kör igång sin snöslunga. En sån skulle man haft :)

Jag har donat en massa idag. Städat hela huset, samt ändrat lite på de stora barnens rum. Flyttade på deras lilla bord och gjorde en liten myshörna framför tv:n. Blev superbra :) Har renbäddat i alla sängar oxå. Nu ska jag vika lite tvätt. Skönt när man e' klar!

Hollysen sover, men vi ska gå ut en sväng sen. Åka lite pulka och försöka att inte förbanna det vita, kalla. Det e' kul för barnen. För deras skull får snön gärna ligga kvar länge än :)

Oj

Har visst försummat min blogg. Men det e' trevligt att så många fortsätter att gå in och kolla, även om uppdateringarna lyser med sin frånvaro :)

Igår va' det sista dagen i skolan och på dagis för mina gullungar. På kvällen va' det avslutning för skolan. Först va' det glögg och pepparkaksmingel på skolan, sen gick vi till kyrkan och lyssnade på när barnen sjöng osv. Har aldrig tidigare varit med om en skolavslutning på kvällen i en kyrka. Kändes lite främmande och tom lite onödigt. Visst sjöng vi "Den blomstertid nu kommer.." i kyrkan inför sommarlovet, men detta gjordes ju på fm. Skumt.. E' det så här på landet, eller tom i Småland..? Ibland känner man sig som en utomjording..haha.

Idag blev det sovmorgon, för både barn och mamma. Jag somnade rättså tidigt igårkväll, sen vaknade jag inte en enda gång förrän 07.45. Skööönt! :) Har varit pigg hela dagen, och har hunnit med att dona en hel del. Himla bra :)

I em har jag och barnen bakat lite pepparkakor. Det va' populärt såklart. Blir nog en laddning till innan jul skulle jag tro :)

Efter kl.14 nån gång kom det hit en lastbil med 3 ton pellets till oss. På småsäck. 200 för att va' exakt. Behöver jag berätta vad vi har roat oss med ikväll..?? :) Började bära in säckar kl.16, och strax innan kl.18 va' vi klara. Den sista halvtimmen fick vi dock hjälp av svärföräldrarna och Mican. Skönt att ha det gjort nu innan jul!

Ikväll blir det bara mys. Precis som det ska va' på en fredagkväll :)

Ny vecka

Jaha, då va' det måndag igen. Helgerna går jämt så himla fort! Vaknade 06, av att en kisekatt jamade nedanför sängen. Gick upp, och då kände jag av den förbannade huvudvärken igen. Va' fan! Har inte haft ont på några dagar nu ju.. Tryckte i mig 2 panodil, sen kröp jag ner i sängen igen, med kudde och täcke över huvudet. Jag förstår verkligen folk som i ren desperation tar en borrmaskin, och borrar hål i skallen. För när det gör sååå jävla ont, då kan man göra nästan vad som helst, för att försöka bli av med skiten. Trycka hårt på delar av huvudet, banka huvudet i väggen.. Ja fy fan.

Tyvärr va' jag tvungen att gå upp vid 07 igen, fast jag klarade inte av det. 07.20 kravlade jag mig ur sängen, väckte barnen, fixade frukost, tog fram kläder osv osv.. Johan lämnade båda barnen i skolan/dagis, så jag kunde gå och lägga mig en stund igen. men tror ni att jag gjorde det..? Nä, självklart inte. Men nu börjar faktiskt huvudvärken att släppa. Skönt!

Har fått i mig frukost, och nu blir det lite tvätt och städ i väntan på att Hollysen ska vakna. Igår tog hon förresten ett till steg. Såg så sött ut dock, så jag va' tvungen att skriva om det. Hon stod i sovrummet hos mig, när jag höll på att vika tvätt. Hon e' jätteduktig på att stå utan att hålla i sig, och nu står hon allt längre stunder. Då såg hon ngt på golvet bakom sig, vände sig halvt om, tog ett steg mot saken hon sett och satte sig sedan ner på knäna precis där. Så jäkla go :)

Nä, nu måste den här mamman göra lite nytta. Bye!

SNÖ

Jepps, inatt har det snöat minsann. Ett vitt lager har lagt sig i vår trädgård. Det vräkte ner snö för nån timme sen, men nu singlar det bara nån enstaka flinga. Vi får väl c hur det blir under resten av dagen.

Kom i säng alldeles för sent igår med, trots att jag va' hur trött som helst. Inte bra det här. När mitt alarm ringde vid 06 trodde jag att ngn skämtade med mig..haha. Men trots att tröttheten nästan tvingade mig att ligga kvar i den varma sängen, så gick jag faktiskt upp då. Lät vovvsarna busa runt i snön en stund, sen gick jag in och kröp ner i sängen igen. Myyys! Finns det ngt härligare än att somna om..?? :) När Elida kom ner (typ 08.30) kändes det dock som att det bara hade gått en kvart..tihi. Nu e' alla barn uppe, och vi har ätit frukost.

Tittade på Lucia på tv förut. Den här mamman va' ju så duktig så hon spelade in det :) Va' inte så impad över programmet, men kidsen gillade det. Och det e' ju huvudsaken :)

Älskling 30 år idag!

Jaha, då har vi kalasat färdigt för den här gången. Har haft folk här heeela dagen och e' sjukt trött. Vi kom i säng skitsent igår (idag) för ovanlighetens skull. När jag sen vaknade och kollade på klockan så va' hon nästan nio. Jäklar! Jag skulle ju slå in Johans present, väcka kidsen och sen sjunga för älsklingen. Jag tassade upp ur sängen och ut ur sovrummet, slog in paketet, sprang uppför trappan, väckte barnen, en efter en. Sen sjöng vi för en ännu tröttare Johan, som fyller 30 år idag! Hurra hurra! <3

Vårt hus har varit fullsmockat med folk idag. Vilket surr det blir då. Människor överallt som pratar, diskuterar, tjatar, tjattrar.. ja efter ett tag så blir det bara tjatter och pannkaka av allting. Tacka vet jag att va' hemma själv, med familjen..haha. Nåja, kul har det förstås oxå varit. Vi firade ju både Johan som fyller 30 år idag och Holly som fyllde 1 år i torsdags. De fick mkt fina paket båda två. Holly fick mest kläder, men oxå en och annan leksak. Johan fick ett spel, presentkort på 1000kr på inHouse och en jättestor byggsats. Han e' helnöjd :)

Ska gå ifrån datorn nu, för mitt huvud pallar inte sitta här mkt längre. Imorgon blir en lugn dag. Ska bara slappa och ta det lugnt. Det kan vi behöva! :)


Bästa Stina och jag. Luv U sis! <3


Erik: Rock on!

Se där, visst vann Erik ikväll. Precis som jag trodde att han skulle göra när vi såg honom på uttagningen i våras. En mkt värdig vinnare, absolut! Men, varför i hela friden har de bara smörlåtar som vinnarlåtar..?? När dessa killar gjort succe genom att visa upp sin rockiga och häftiga stil, varför "hottar" man inte upp vinnarlåten lite, eller skriver om den helt..?? Jag hoppas verkligen att Erik kommer att fortsätta köra på sin 80-tals rockstil. Isf kommer jag att fortsätta heja och lyssna på honom! Annars får det va'.. Sorry..

Nähä, nu ska vi gosa ner oss i sängen och kolla några avsnitt av Hell's kitchen. Gordon Ramsay e' ju så jävla bra..hehe. Soffan e' upptagen av en sjuk dotter, som dock mår mkt bättre nu. Hon har tom ätit lite idag. Skönt det! Hon får sova här nere inatt igen. Känns tryggare för både oss och henne.

Nattinatt!

Så jäkla duktig!

Spana in den här killen! Han gör ett självporträtt varenda dag! Vissa bilder e' riktigt snygga och häftiga. Tänk om man hade sån talang! :)

It's friday! Yes!

Idag e' det fredag! Vet ni vad det betyder..? Vet ni det va'..?? Jaaaa, det e' ju Idol-final ikväll! Tjohoo! Erik kommer att vinna.

Idag e' jag jäkligt trött. Hade en sjuk dotter här hemma igår. Hon hade så ont i sitt öra, stackarn. Hon fick alvedon med jämna mellanrum, men problemet va' att den inte höll i sig mer än typ 2 timmar. Det måste gå minst 4 timmar mellan varje gång man ger, så dessa 2 timmar däremellan va' ett rent helvete. Elida hade så ont i örat och va' så ledsen så jag nästan tjöt själv. Det tär på en när ens barn inte mår bra! Man vill ju inget hellre än göra allt bra igen och ta bort det onda. Till slut ringde jag till vårdcentralen, för att iaf höra mig för om vad vi kunde göra.

När Elliot hade ont i örat, när han va' 3 år, fick vi inte komma in ens en gång. Tydligen så ska en öroninflammation läka av sig själv nu för tiden. Man ska inte behöva penicillin (och jag som levde på penicillin när jag va' liten, jäkla öronbarn som jag va') Döm om min förvåning när sköterskan igår sa att de tyvärr inte hade ngn mer tid för dagen, men att jag skulle ringa dagen efter och få en tid. Eh, ok. Så på 1,5 år ändras alla bestämmelser eller..? Konstigt..

Nåja, öronvärken avtog igårkväll. Dock hade gumman hög feber hela em och kvällen. Hon har sovit här nere inatt. Halv fyra kom hon in och väckte mig, hade då så ont i magen. Inte så konstigt, då hon bara druckit hela gårdagen. Nu ligger hon i soffan och kikar på tv. Mackan hon bad om e' orörd, men mkt vatten har hon fått i sig. Nu klagar hon på ont i magen och illamående, så vi får väl c vad det blir av det hela..

Holly 1 år idag!

Va' fort ett år går!

En bild (eller flera) säger mer än 1000 ord.

Grattis älskade unge! <3

 


Finklädd

Onsdagmorgon, en grå och trist sådan. Vart e' snön..?? Va' skittrött imorse. Det kan iofs bero på att vi först och främst inte kom i säng förrän sent igår, jag och älskling. Den andra anledningen e' enkel: jag har ju en katt som envisas med att gå ut i mörkret. Kl.04.07 jamade ngn nedanför min säng, och han gav inte upp. Jaja, bara att släpa sina tunga ben ur sängen, slänga ut katten genom altandörren och sen krypa ner till sin varma, goa man igen. När alarmet sen ringde vid 06.30 va' jag mer död än levande..hehe. Men det gick bra. Jag kom upp, och jag börjar faktiskt bli mindre seg nu. Har stoppat i mig frukost och tänkte påbörja röjning av köket nu.

Johan lämnade de stora barnen i skolan/dagis. Skönt det, för det betyder att jag fortfarande kan lulla runt i mitt nattlinne och mina leggings..tihi. Hollysen sover, vad annars..? Ska hinna städa av lite på nedervåningen innan hon vaknar, men det hinner jag nog :)

Idag har Elida gympa, och självklart hade jag glömt att packa gympapåsen igårkväll. Brukar va' så duktig med det annars. Men jag fick ner alltihop :) Sen så firar de Nobeldagen på skolan idag, så de som ville skulle komma finklädda. Självklart ville min tös va' fin, så det va' fram med finklänning, fläta hår osv. Hon blev supersöt, såklart :)

Nähä, dax att göra lite nytta nu känner jag. Kl.12.20 e' det nån ceremoni på skolan, så dit måste vi gå. Annars vet jag inte vad denna dagen bjuder på. Bye!

Fyra!

Vilken härlig morgon! Och nä, jag e' inte ironisk. Satt och njöt i min ensamhet och åt frukost, när jag hade lämnat barnen i skolan/dagis. Väckte Hollysen strax efter 09, och nu har hon ätit gröt och leker för fullt. Jag ska strax hoppa in i duschen, sen tänkte vi ta oss en promenad.

Igår hade vi en heldag i Linköping. Jag, Johan, Elliot och Holly. Elida va' ju i skolan :) Vi hittade en massa julklappar, och det känns så himla skönt. Har bara ett par stycken kvar nu, får c om vi kan fixa dem nästa vecka.

Det blev sent igår, för mig och älskling. Vi satt nämligen uppe och slog in alla julklapparna. Skojskoj! :) Sen blev det ett avsnitt av hemmafruarna. Somnade på en gång när vi gick och lade oss. Skulle egentligen c på Arga Snickaren i sängen, men pallade inte. När alarmet ringde 06.30 så snoozade jag ett par ggr. Gick inte upp förrän strax efter 07. Men vi hann i tid, så det va' ingen fara :)

Jisses, nu har min lilla tjej visst bestämt sig för att hon behöver fler tänder. 4 bissingar pryder hennes gap nu, så himla sött! 2 dagar kvar till ettårsdagen nu, så det e' verkligen nedräkning!

Nähä, duschen väntar. Bye bye!

Morrn morrn

Sitter här i köket i min ensamhet. Sörplar mitt heta te och njuter av alla fina ljus i morgonmörkret. Jag älskar verkligen julen. Kan vi inte få lite snö nu oxå..? Inte för att jag gillar snön när jag ska dra en tung vagn igenom eländet, eller när uppfarten ska skottas, eller när skiten smälter och blir till snömodd.. Men.. jag älskar den ändå. Snön hör ju till julen. Eller hur..??!!

Idag e' det den 7:e december. Om 3 ynka dagar har vi en ettåring här hemma. En ettåring! Shit alltså, så sjukt när man tänker efter. På torsdag morgon klockan 05.00, e' det exakt ett år sen jag vaknade med en ond mage. En mage som jah först trodde spelade mig ett spratt, för inte skulle jag väl föda barn hela 3 dagar innan utsatt datum..?? :) Men visst tusan skulle jag det! Kl.08.12 föddes vår lilla Holly, med buller och bång. Och sen dess har livet inte varit annat än helt underbart, precis som när de andra knattarna kom till vår familj. Vad vore livet utan barnen..? Vågar knappt tänka så. De e' ju vårt allt, de vi andas och lever för. Älskade, älskade ungar! <3

Godnatt!

Hej hopp! Ska egentligen hoppa i säng nu, men kom på att jag inte bloggat på ett litet tag. Detta måste givetvis lösas direkt, så här sitter jag nu. Har inget spec att skriva om, inget spec har hänt. Dagarna har rullat på som vanligt. Älskar iaf att det e' helg, för då har vi ju Johan hemma hela tiden. Mysigt!

Har haft en riktig slappdag idag. Johan körde iväg Elida till svärföräldrarna efter kl.13 nån gång, sen kom hon hem igen vid 17-snåret. Vilken skillnad det blir när man bara har två barn hemma! Sååå lugnt, men även tomt förstås. Elida och Elliot behöver en paus från varandra ibland, så e' det bara. Vissa dagar bråkar de fruktansvärt mkt, medans de dagen efter kan va' bästisar. Barn e' för roliga :)

Vi har kikat på en film precis. Det blev Natt på museet 2, men den va' inte så bra. E' ganska besviken. Skulle egentligen sett en till nu, men det orkar jag inte. Nu ska jag gå ut med svansviftarna, undvika att halka i trappan här ute och sen in och lägga mig i min sköna säng.

Godnatt!

Vinn presentkort!

Vill du oxå vinna ett presentkort på 300kr hos http://www.lillabebben.se/ ?

 


 


(klicka på bilden för att komma till tävlingen)


Väntan

Korven står i ugnen, potatisen puttrar på spisen, Hollysen sover, de stora barnen leker.. Vi väntar på Johan, som förhoppningsvis kommer hem innan kl.18 idag. Han ska försöka hinna bli vaccinerad innan han kommer hem. Hoppas där inte e' så mkt folk, samt att vaccinet inte tar slut.

Nej.

No work today. Har fortfarande inte tagit några tabletter. Huvudvärken har varken blivit bättre eller värre. Jag väntar på att den ska dö ut, sakta men säkert. Och när den sen försvinner e' det förhoppningsvis för gott (för denna gång iaf). Holly e' jättesnorig, stackarn. Blir bara mys för hela slanten idag.

Vilade på soffan förut, och råkade somna. Kanonbra att vakna 12.55, när stora dottern ska hämtas kl.13. E' väldigt tacksam för att vi bor så nära skola/dagis! Kom dit i bra tid, fast stressade gjorde jag ju såklart.

Nu ska jag göra mig en varma koppen, och försöka vila lite.

Örk

Jaha, en ny dag. Ännu en morgon som jag vaknar med extrem huvudvärk och halsont. Detta kan inte va' normalt. Jo, halsontet kanske, men inte huvudvärken. Jag vill inte direkt leva på panodil en dag till. Jag som egentligen e' anti-tabletter. Tänkte testa att skita i värktabletter idag, och c om det släpper ändå. För som det har varit de senaste dagarna har jag fått knapra i mig en ny tablett var fjärde timme, då huvudvärken blixtrat över mig igen. För som jag sa, jag e' ju lite anti :)

Ikväll e' det meningen att jag ska jobba, men jag har ännu inte bestämt om jag ska eller inte. För det första så känns det som jag har sandpapper i halsen och svalget, för det andra så snorar jag och för det tredje så dunkar mitt stackars huvud. Om jag inte jobbar nu så kan jag kanske inte jobba förrän efter jul, då Johan börjar sin jour nästa vecka. Och nästa vecka e' det kalasande och firande som gäller. Fullt upp alltså. Jaja, jag dör inte om jag jobbar i ynka 5 timmar ikväll, men tänk om jag smittar en stackars pensionär. Väntar en timme till och ser om halsen blir bättre. Det e' ju alltid värst på morgnarna.

Elliot e' hemma idag oxå, och han blir antagligen hemma imorgon med. Varför ska han gå till dagis när han e' lite hostig, om hans mamma ändå e' hemma hela dagen..? Nä vi hoppas på nya tag efter helgen, så han kan leka med alla kompisar igen :)

Kvickt år

Kidsen sover, både de stora och den lilla. Lugnet har sänkt sig över vårt lilla hus. Johan pillar med sin nya dator (vad annars..?) och jag sitter här och slösurfar lite. Vi ska strax kika på Heroes. 2 avsnitt tom. Det e' lyx :)

Lyckades faktiskt ta några bilder på Holly när hon står utan att hålla i sig förut. Av ngn konstig anledning gick det bättre med mobilen än med den vanliga kameran. Först stod hon skitlänge inne i sovrummet hos Johan, men när jag tog fram kameran så satte hon sig ner på en gång. Tokungen :) Får väl smygfilma henne nån dag, för det ser så himla sött ut. Mammas stora tjej! Ngt annat hon gör som e' urgulligt det e' att gå på knäna. Haha, det ser så festligt ut. Man försöker dokumentera allt med alla barnen. Det e' så mkt man vill spara och kunna plocka fram och titta på senare. Tiden går ju så himla fort. Nästa torsdag fyller Holly 1 år. Det e' bara en vecka kvar imorgon. Vart har detta året tagit vägen..??

Råttvalpar..?

Kollar på Bolibompa med stora tjejen. De visar Rottweilervalpar. Jättesöta :)

Elida: Mamma, de sa att det va' råttvalpar!

Haha, söta unge! <3

Skallebank

Fattar inte hur man kan ha sån här huvudvärk som jag haft hela dagen. Visst, det har släppt ngt med hjälp av panodil, men bara stundvis. Snorar gör jag oxå, men halsen känns bättre, tack och lov! Ngn feber har jag inte känt av idag, men det kan bero på panodilen som tas var fjärde timme :) elliot hals verkar oxå bättre, och han e' pigg som tusan. Kanske blir dagis imorgon, vi får c.

Elida e' hemma från skolan igen. Slutade redan 12 idag. Hon och Elliot leker med sina Playmobilgubbar, som de fick i kalendern. Populära saker minsann :)

Hollysen sover. Hon lär väl vakna om en halvtimme ungefär. Ska hinna fixa lite med tvätten innan dess. Slänga in nytvättad tvätt i torktumlaren och fylla tvättmaskinen med mera smutstvätt. Welcome to my life :)

Har inte så mkt annat att skriva. Dagen rullar på, som alla andra. Känner mig inte kry, men har samtidigt inte tid att va' sjuk. Längtar tills Johan kommer hem. Då ska jag slänga mig i sängen eller soffan med min bok :)

Tävling!

 

Tävlingen hittar ni här!


Tävling!

Jag e' med och tävlar om ett valfritt MUMIN-plagg från Strössel.

Tävla du med! Klicka här!

December

Vilken start på denna månaden. Vaknade vid 07, skitseg och med en huvudvärk som inte va' av denna värld. Nåja, upp kom jag iaf. Inte förrän 07.20, men ändå. Väckte stora tjejen, fixade frukost, lade fram kläderna hon valt, packade skolväskan och hängde fram ytterkläderna. Sen drog jag upp Johan och kröp själv ner i sängen igen. Där låg jag ända till kl.09, när Elliot kom ner och ville ha frukost. Kände mig frusen och varm om vartannat, så jag tog tempen, och visst hade jag feber. 38,7 visade tempen, och det e' jäkligt högt för att va' jag. Jag har nästan aldrig feber ju. Inte konstigt att jag va' seg imorse. Känner mig dock bättre nu, med hjälp av panodil och varma kläder, men jag snorar som en tok. Jobbigt som tusan!

Min ljuvliga älskling ringde strax efter 12, och sa att jag inte behövde bry mig om att hämta Elida i skolan kl.13. Det fixade han. Så himla skönt att slippa gå ut och snora! De stora barnen kikar på en film just nu och äter mackor, Hollysen sover. Hon ska upp om typ en halvtimme, så jag passar på att slappa lite. Det e' ju inte helt lätt att va' sjuk när man e' ensam hemma med 3 barn.


RSS 2.0