Oct. 23, 2012

Tisdagmorgon. Det blir lite hopp mellan inläggen. Ibland korta, ibland lite längre. Vad har hänt sen sist då..? Hmm..

I fredags skulle Johan varit ledig, men det blev såklart ändrade planer. Vi skulle åkt till badhuset på fm med de små, men min hals hade inte velat det ändå. Så istället kom Johan hem tidigt, för att sen gå på hockey på kvällen. Elida lekte med en kompis och sov sen över där.

Lördag va' en riktig hemmadag. Vi fixade och donade, sen stack jag och jobbade 17-21. Det va' konsert i kyrkan, och jag följde med två boende dit. Två timmar på en kyrkbänk. Yay ;) När jag kom hem blev det filmmys :)

Söndag jobbade Johan en sväng, sen va' det dans för de stora barnen på em. Elliot hade dock ont i magen, så han fick stanna hemma med mig och V. Johan tog med sig resten och gjorde även Maxi. Två flugor i en smäll :)

Igår va' det ny vecka. Elliot hade lite ont i halsen på morgonen, men gick till skolan iaf. Johan kom hem från jobbet 15.45. Jag jobbade 16-21. Sen drog han iväg på nattjobb.

Klockan halv 2 ringde min mobil. Det va' Johan som hade glömt sin nyckel, och kunde inte komma in. Så jag skyller definitivt på honom nu! När mitt alarm ringde imorse så stängde jag tydligen bara av det. Vaknade kvart i 8!!! Hjälp! Fick ringa dagis och säga att Holly inte kom. Elliot hade haft mera ont i halsen igårkväll, så han fick sovmorgon. Men Elida kom iväg till skolan, efter lite stress..hehe!

Väckte Johan för ett tag sen, och nu har även han kört iväg. Jag ska dammsuga och vika lite tvätt. Ska jobba även ikväll, så lullar väl runt här hemma, plockar och har mig :)


Oct. 18, 2012

Det e' redan torsdag, och hösten e' verkligen kommen. Träden har ändrat färg och släppt mkt av sina löv på marken. Jag minns fortfarande blåsorna jag fick i händerna när jag krattade löv förra året, men snart får jag väl ta mig en ny sväng :)

Vaknade imorse med halsont och tjockt huvud. Tur att jag inte ska jobba förrän lördag kväll!

Igår va' jag, Holly, Leon och Valje på stan med Magda och Elina. Vi tog bussen 08.55, men det va' nära att vi inte hann. 4 min innan bussen gick kutade jag hemifrån med barnen. Det fanns inte mkt marginal, men vi kom med bussen. Phu!

På stan blev det lite shopping och fika. Inhouse har flyttat till ny lokal, så de hade en massa billigt. Jag köpte 12 glas i tre olika färgkombinationer för 150 spänn. Lagom :) Vann även en olje/vinäger sprayflaska från obh nordica. De 300 första kunderna fick nämligen en lott :)

Lilla V somnade på bussen in, sen vaknade han inte förrän vi väntade på bussen hem. Han e' inte svår den ungen :)

Igår va' det bowling igen för Elida. Hon har gått varje onsdag sen några veckor tebax, men nu går hon själv. Hon va' väldigt ledsen för det, men vill absolut inte sluta. Därför ska Johan nu börja träna med henne, så hon slipper träna ensam. Pappa-dotter tid en gång i veckan ❤ Igår slog hon sin första strike. Jag e' så stolt! Det sitter väl i generna ;)

Igårkväll blev jag ngt paff när Elliot skulle göra sin läsläxa. För några veckor sedan va' jag sjukt stolt över att han kunde ljuda fram lättare ord. Igår ljudade han inte. Han läste! Första gången han har läsläxa, och han kan redan läsa. Han hade 4 sidor i läxa, men ville fortsätta och läste därför 10 sidor till. Galet va' duktig han e'! Jag e' så stolt! ❤

Idag händer det inget spec. Jag ska städa och tvätta lite. Leon ville kolla på Bilar och Valje sover en stund, så bäst att passa på :)




Lonely

Ännu en ny vecka. Det går så himla fort. Igår åkte bästa systern hem, efter att ha varit här sen i lördags. Vi saknar henne massor! Nu känner jag verkligen hur "ensam" jag e'. Missförstå mig inte, jag har ju barnen, men det va' så mysigt att tillbringa dagarna ihop med ngn. Skratta och mysa.

Igår behövde jag inte ens gå utanför dörren. Stina lämnade barnen på dagis och i skolan. Hon hälsade på Elida i skolan till 11, och hämtade sen Holly på dagis innan hon kom hem igen. Mkt uppskattat!

Idag blir det lugnt. Jag ska dammsuga och vika tvätt, innan Holly ska hämtas kl.11. Sen ska vi hämta Elliot och en kompis till honom kl.13. Fullt upp ändå alltså ;P




Söndag

Sorry för långt uppehåll, men jag har faktiskt inte orkat skriva. Blir bara lite kort nu.

Förra veckan fyllde Elida år. 9 år! Helt galet va' stor hon e' nu! Hon går i tredje klass, har engelska och träslöjd, läxor, dansar i popstars, spelar bowling en gång i veckan.. Shit så mkt som hänt på dessa år. E' så otroligt glad och tacksam över att jag får vara din mamma! ❤

I fredags va' Johan jourledig, så då passade jag på att hälsa på Elliot i skolan. Det va' jättemysigt att få va' med några timmar. C vad de gör och så. Johan hade de små hemma, så jag gick själv. Väldigt viktigt att kunna koncentrera sig på bara Elliot.

13.30 va' det dax för Elliots första utvecklingssamtal. Fröken hade bara bra saker att säga om våran duktiga grabb. Han har lätt för att lära sig nya saker, intresserar sig och e' en väldigt bra kompis. Bråkar aldrig osv. Skönt att höra, men det visste jag ju iofs redan. Mkt stolta e' vi!

Igår skulle Eluda egentligen haft kalas för hela klassen, men få flera i klassen varit/e' sjuka, en del i magsjuka, så valde vi att skjuta fram det. Vill inte ha hem det till mina små. Magsjuka e' inget man SKA ha varje år, som vissa verkar tro. Man kan försöka undvika det. Tre av mina barn har haft det en gång i hela sitt liv, och jag har nästan aldrig haft det heller. Om vi hjälps åt så kan vi förhindra smittan. Stanna hemma MINST 48 timmar efter sista kräkningen/diarrén. Tvätta händerna och om du vill så kombinera med handsprit. Endast handsprit hjälper inte. Tvål och vatten e' det som gäller!

Igår kom min älskade syster Stina hit. Värsta myskvällen med godis och chips blev det. Kollade på Mirror Mirror. Den va' rätt bra :) Stina ska stanna tills imorgon, så det blir en mysig söndag och måndag oxå :)

Nu ska jag väcka lite barn :)



RSS 2.0