1:a advent

Bloggen har strulat med mig idag, så därför har det inte blivit ngn uppdatering förrän nu. Har varit inne i stan och gått en runda på julskyltningen. Först åt vi mat hemma hos svärföräldrarna. Hade en mysig kväll. Köpte mig ett nytt pussel..tihi. Byggde ju klart det andra igår. Det blev ett 1000-bitars igen, för 1500-bitars blir för stort (60x90 cm!!). Då måste jag köpa mig en pussel-matta, så jag kan rulla ihop det när jag inte bygger.

E' svintrött ikväll, så orkar faktiskt inte skriva ngt mer. Återkommer imorgon.

Nattinatt..



Färdigbyggt pussel :)

Amnings-bh, vad tusan ska jag med en sån till..??

Som ni vet så väntar jag mitt tredje barn. Om 14 dagar har jag BF, alltså börjar den stora dagen D närma sig. Har fått ett kort av min bm, där hon skriver upp nya tider. På baksidan av detta står det bla numret till förlossningen. Har nu sett att det inte bara står det, utan även tips på packning som man ska ha med sig. Tydligen så ska man ha med sig en amnings-bh, UTAN byglar. Men hallå, jag har aldrig ens ägt en amnings-bh. Har jämt använt bygel-bh oxå, även när jag har ammat. Och då kan jag ju tillägga att jag ammade dottern i 13 månader! Utan problem! Blir så arg! Det e' väl för tusan upp till mig själv vad jag ska ha för bh med mig. Eller..? De kanska ska rota i min väska. Sen när de hittar min spets-bh med pushup och bygel så säger de: "Tyvärr, du e' inte kvalicifierad nog för det här jobbet.. vi kan inte godkänna detta" . Nähä, som om jag skulle bry mig.. Snart får man väl inte bestämma vad man ska använda för trosor heller. Bara väntar på det.

Bye bye Palmen

Johan Palm åkte ur Idol igår. Jaja, hysterin har bara börjat ändå. Blir nästan rädd när jag ser alla hans galna fans. Ok, de e' unga, men herregud! Tjejen som stod och skrek honom rakt i örat på scenen igår måste ju för fasiken inse att hon inte gjorde ngt gott intryck på honom. Tvärtom. Han skulle väl aldrig i hela sitt liv bli ihop med en sån tokstolla! Visst, jag har oxå varit ung, jag har oxå haft mina idoler på väggarna som jag har dyrkat. Men det e' skillnad på att gilla ngn artist, uppskatta deras arbete osv och denna besatthet. Fast om Spike skulle komma gående på stan, då skulle jag nog iaf rusa bort till honom, slita av honom hans långa, svarta kappa, och springa därifrån :) Men det skulle aldrig hända, för han e' en karaktär. *snyftar*


Förresten!

Idag e' det bara 15 dagar kvar till BF. Och nä, jag känner absolut INGENTING!

Fredag, igen..

Idag e' det iaf fredag på riktigt, vilket oxå känns rättså skumt. För mig va' det ju fredag redan igår. Hmm.. E' det bara jag som e' så här knasig..? Känner mig riktigt duktig idag. Hela veckan har jag lyckats få iväg kidsen till dagis. Idag va' vi tom ute i riktigt god tid. När vi hade lämnat sonen på hans avdelning och sen gick vidare till dotterns avdelning, ja då va' klockan bara 08.15. Det ni! Men jag gick oxå upp 06.30, och hade massor av saker att fixa med ända tills vi skulle gå :) Kläder lade vi fram igår, och ungarna valde själva. Alltså slapp vi bråket om det imorse. Skönt!
 
När jag kom hem igen från dagis, då va' klockan inte ens halv 9. Jag vågade inte ens titta åt datorns håll, för då hade jag säkerligen fastnat här. Istället drog jag fram dammsugaren och tog mig en svängom. Plockat undan och bäddat sängarna hade jag gjort redan innan vi gick till dagis. Så jag dammsög och torkade golven. Sen va' planen att jag skulle ta mig en dusch, men självklart så hade pannan stannat. Johan ska sota den idag, så jag fick snällt tvätta håret i det lilla varmvatten som fanns kvar. Iaf så va' jag helt klar med alltihop strax efter kl.9. Då tog jag fram vårt nya 1000-bitars pussel, och placerade både det och mig i sängen. Och där har jag alltså legat, fram tills nu. Gud va' jag älskar pussel!

Nu börjar jag känna av suget efter choooklad, så jag överväger faktiskt att klä på mig och springa upp till affären. Ska inte hämta kidsen förrän 11.15, så jag hinner gott och väl. Men å andra sidan så e' det Idol ikväll, vilket betyder att älskling köper med sig massa godis hem ikväll. Hmm.. men man kan väl inte äta för mkt choklad..? Inte jag iaf :)

Jahapp, då va' jag där igen..

Nu e' jag där, balanserandes på den hemska kanten. 16 dagar kvar till BF idag. Och som säkert de allra flesta av er känner till betyder BF beräknad fölossning, men man kan lika gärna föda 2 veckor före som 2 veckor efter BF. Så vad tror ni att jag har börjat få höra nu då..? "Känner du ngt än..?", "Börjar du bli nervös..?", "Snart e' det dax, när tror du hon kommer..?", osv osv. Så jag kan ju lika gärna svara här., jag känner absolut ingenting! Inga onda sammandragningar, ingen slempropp (hur nu en sådan ser ut), inga teorier angående när hon vill ut. Jag får snällt sitta här och vänta på att ngt ska hända. Precis som alla andra. Det enda som har blivit värre den senaste veckan e' min ischiasvärk. Ibland låser sig nästan högerbenet.

Nähä, nu ska jag ta en kopp te. Sen ska jag hämta hem dottern som e' och leker hos en kompis.

Bye..

Fredag..?

Varför känns det som att det e' fredag idag..? Känner mig totalt förvirrad. Det borde va' fredag idag. Inte torsdag. Skum känsla. Har varit och lämnat barnen på dagis. Det har varit plusgrader inatt, säkert regn oxå, så all snön e' nästan väck nu. Vilket betyder att det e' snorhalt ute! Läskigt, jag hatar när det e' halt. Antingen kommer jag att ramla omkull och bryta sönder ngt, eller så ramlar jag och sätter igång förlossningen. Usch, hoppas att det försvinner snart!

Tänkte sitta och knåpa ihop nästa års kalender nu. Gör ju alltid kalendrar med foton till oss och närmaste släkten. Tycker det e' så fint! Synd bara att lilltjejen inne i magen inte e' här och kan va' med..

Nattinatt!

Tjo, vilken dag! E' så himla trött! Gick ju som sagt upp vid 6 imorse. Lämnade sonen på dagis 08.15. Dottern va' ledig idag, det va' studiedag. Halv 10 körde vi in till stan, för vi skulle va' hos bm kl.10. Där hände det inte så mkt. Blodtrycket hade inte gått upp, men inte ner heller. Det låg på samma som sist, och urinen visade inte heller på några konstigheter. Skönt! Ngt UL behövdes inte göras tyckte bm, men vi fick lyssna på lillhjärtat :) Allt verkade toppen, så jag fick bara en ny tid, sen körde vi vidare.

Det blev såklart en tur in till stan. Har shoppat mer julklappar idag. Superkul! Nu har vi bara Stina och Mican kvar, sen e' vi helt klara med alla klappar. Sååå himla skönt! Köpte lite till bebisen oxå. Body, byxor, tossor och strumpbyxor. Blev lite 5 Myror-kläder, förstås :) Träffade Maria och Daniel, och åt på Cecil. Det va' mysigt :)

Innan vi körde hem blev det storhandling på Maxi. Mamma hade hämtat vår lilla pojk på dagis, och han blev jätteglad när vi äntligen kom hem igen. Hade såklart köpt en bil åt honom, en lila Ramone..hehe. Den uppskattades.

Nu ligger jag här i sängen, med en sovande make bredvid mig. Ska själv sova strax. Kommer nog att somna på studs. Det har verkligen varit en fullspäckad dag! Fixade nyss julkorten oxå, så det mesta inför julen e' klart nu. Vet ju aldrig när det e' dax att åka iväg och få bebis..

Nä, nu lämnar jag er..

Nattinatt.. och dröm söta drömmar..

Bara så ni vet..



Mina barn e' de finaste och vackraste som finns!

Sovmorgon..?

Somnade tidigt igår. Iaf om man jämför med hur dax jag brukar somna. Innan 23 måste det ha varit. Runt 2 inatt kommer dottern ner. Hon har drömt ngt läskigt, om troll. Bara att bädda ner henne i soffan, för uppe på rummet e' det farligt att sova. Jag somnar på en gång igen, e' hur trött som helst! Vid 6 blir jag väckt av maken, som säger att sonen tjuter som en galning uppe på sitt rum. Men, varför ska jag gå upp..? Går iaf upp till min söndergråtna son, som förklarar sitt beteende med: "Jag vill inte vara ensam..". Gud, så söt han e'! Elida e' ju inte där. Han får välling och blir nerbäddad i sängen. Jag släpper ut vovvsarna, kissar och ska sen krypa ner i min varma, goa' säng igen. Då kommer det upp en skitpigg liten pojk. "Jag vill c Peter Pan!". Okidoki, där rök mina sängplaner.

En trött mamma

Totalt slut, det e' jag verkligen idag. Men hjärtat slår volter och min mun har skrattat så mkt att jag nästan har ont i mungiporna. En underbar dag har vi haft, mina barn och jag. Hämtade dem på dagis 11.15. Gick hem, hämtade min plånbok och en pulka till, sen bar det av till affären.



Köpte lite fika och glass :) Gick hem till mamma och åt och pratade lite. Mös med vovvsarna. Sen gick vi hem igen. Lämnade bara av pulkorna och drog med oss tefaten upp till skogen. Hade en superhärlig stund :) Barnen njöt och jag njöt av att c deras sanna lycka och glädje. När mina barn e' glada, då e' jag allra lyckligast <3

Kom inte hem igen förrän halv 3, och nu e' vi helt slut alla 3 :) Väntar på att pappan ska komma hem från jobbet. Han ska dock iväg om ett tag igen. Det e' ju hockey ikväll *suck*. Men imorgon får vi ha honom hemma heeela dagen. Blir supermys!

Nu ska jag skala lite potatis. Kikar säkert in här lite senare igen. E' ju gräsänka ikväll..tihi.


Ett rent hem för ett Pigall

Sitter här och mumsar i mig ett Pigall. Mmm, choklad måste va' det godaste som finns! Har varit duktig och fått gjort en hel del. Dammsugit, plockat ur och i diskmaskinen, torkat golven och fixat med tvätten. E' helt slut nu! Skönt att ha det gjort, så jag kan hämta hem barnen med gott samvete. Vill inte bara sitta och lata mig medans de e' på dagis. Visst, för de som kan vila e' ju dessa 3 timmar en ren välsignelse, men inte för mig. Jag e' urusel på att ta det lugnt och koppla av. Har miljoner saker jag vill hinna med under kidsens dagistid.

Nähä, nu e' klockan 11. Dax att bege sig bort till dagis. Hej svejs!


Let me tell you

En ny dag, både på bloggen och i verkliga livet. Låt mig berätta om min morgon.

04.00 tassar sonen fram till min säng. "Mamma, jag vill ha välling i soffan..". Mamman går upp, halvt förvirrad, fixar iordning välling (hoppas att det blev rätt!), övertygar gospojken att han ska gå och lägga sig igen, släpper ut förvirrade svansviftare, äter en lussebulle, kissar och kryper sen ner under täcket hos älskling 04.22.

06.30 ringer mobilen. Jag snoozar den 2 ggr, och går upp 06.47. Kissar (of course!), väcker barnen, fixar iordning frukost, som de får äta i soffan under en filt (mysfaktor e' viktigt!) och sätter på en film. Fixar frukost till mig själv (= 3 skinkmackor med gurka och en kopp hett te!). Diskar älsklings matlåda, och fyller den med gårdagens rester (= fisk, potatis och dillsås). 07.10 går älskling ut och försöker få våran soptunna att inte se helt överfull ut (sopbilen kommer nämligen idag). Han lyckas nästan. Sen kör han iväg. 07.40 har kidsen äntligen fått i sig frukosten, och vi går upp och gör oss iordning. Kissar, borstar tänderna, borstar håret (inte på mig då, för det har jag inte hunnit med än), tar fram kläder osv.

08.00 tar vi på oss ytterkläderna. "Det e' overallväder idag!", konstaterar Elliot. Hade nästan velat ha en egen overall när jag kikar ut genom fönstret. På med overaller, mössor, vantar, vinterskor och hjälm. Får inte glömma Elidas gympapåse, som jag lovade mig själv att ta med redan igår. 08.10 e' vi på väg till dagis. Stress, stress! Elliot åker pulka, så det går rättså smidigt. Tror nog att klockan e' exakt 08.15 när vi kommer fram. Problemet e' ju bara att jag ska lämna TVÅ barn på TVÅ olika avdelningar. Men men, det går bra. När lillsnuttan ser att hennes bästa kompis håller på att klä på sig låter hon mamman gå iväg med lillebror. Där e' det tvärtom, han glömmer bort mig totalt när han ser alla kompisar. Men det sista jag hör när jag går ner för backen e': "Hejdå mamma och bäbisen!". Underbara unge! :)

Nu e' jag hemma. Sitter här och latar mig. Har knappt gjort ett dugg. Varit i skogen med vovvsarna och bäddat sängen bara. Borde dammsuga nu.. och tvätta.. och vika tvätt.. och tömma diskmaskinen.. och fylla diskmaskinen.. och gå upp till affären.. och hitta på dagens lunch.. Men jag e' trött. Får jag va' det nån gång..?

Löning snart :)

Nu e' vi hemma igen. Eller, vi har ju såklart varit hemma en stund. Har fikat lite och nu slappar vi bara. Kidsen har haft superkul på dagis idag. Åkt i backen bla. De ska dit imorgon igen, men på onsdag ska de va' lediga. Då ska jag ju tebax till barnmorskan, så älskling har tagit ut semester hela dagen. Skönt! Tänkte passa på att storhandla och så då med.

Elida va' skitsur när vi skulle gå hem. Skrek och hade sig. Om hon har sådant humör nu, när hon e' 5 år, hur kommer hon va' när hon e' 15 då..?? Bara till att försöka bita ihop och ignorera utbrottet. Till sist gick det ju över, och hon blev så himla kramig och go' igen. Men ibland tar det på krafterna. Man e' ju inte mer än människa.

Snart e' det löning. Imorgon får maken lön, på onsdag kommer pengarna från fk och på torsdag får jag min lön. Alltid trevligt när det trillar in pengar på kontot igen. Det e' ju inte så där överfullt nu i slutet på månaden precis..tihi. Johan tyckte att vi skulle ta en weekend till fjällen efter jul. Eh, med två småbarn och en bebis..?? Lätt för honom att säga, som kommer att åka skidor hela dagarna. Vilken semester det hade blivit för mig. Usch nä, jag har fortfarande men efter vår Duved-resa.


2,2 % för mkt

Dammsugningen e' klar för den här dagen, och nu sitter jag här igen. Belönar mig själv med en supergod och supergul lussebulle. Älskling bakade ju igår. Älskar lussebullar! Det e' sååå himla gott! Han köpte glögg oxå, men den vågade jag inte dricka. Blossas glögg innehåller nämligen 2,2 % alkohol. Jag skiter i alla rekommendationer, att man kan dricka ett glas vin om dagen utan att det skadar bebisen osv. För mig existerar inte sprit under graviditet och amning. Det e' en självklarhet att man klarar sig utan sådant under dessa perioder. Blir sååå arg när jag läser om all forskning, alla pengar som spenderas för att vi ska få veta om vi verkligen kan dricka det där vinet eller den där ölen, och isf hur många glas vi kan häva i oss innan det innebär en risk för bebisen. Väx upp. Strunta i spriten. För om du inte klarar av att va' utan den under en så pass kort period i ditt liv, då har du problem.

Nu ska den här mamman gå bort till dagis och hämta hem sina guldklimpar. See you later..


En månad kvar till julafton!

Jaha, ska vi börja på ännu en nedräkning nu då..? Om en månad e' det julafton. EN MÅNAD! Kan ni fatta det..? Det e' helt otroligt va' fort tiden går. Mkt e' på gång nu. Den 12/12 fyller älskling år, den 13/12 har jag BF och den 24/12 kommer Tomten :) Igårkväll slog älskling in lite klappar åt kidsen. Börjar få panik nu. Vill köpa ännu mer åt dem, fastän vi bestämt att de inte skulle få alldeles för mkt i år igen. För det blir faktiskt för mkt. Men men, kommer nog att köpa lite till iaf. Mitt i all finanskris och skit kommer vår familj att handla precis lika mkt som vanligt. Borde vi skämmas..?

Det snöar idag igen. Ungarna e' hur glada som helst. Själv ljuger jag om jag skulle påstå att jag gick ut i snön och hoppade högt. Sitter här i vardagsrummet och kikar ut genom fönstret, på allt det vita, kalla. Visst e' det fint, helt underbart. Men jag håller fast vid att det e' kallt, blött och halt. Men självklart e' jag glad för alla barns skull. Så ut i snön och lek med era barn. Frys om tårna och fingrarna, lika mkt som jag gjorde igår i pulkabacken. För när man ser deras tindrande ögon, deras röda äppelkinder och rinnande näsor, då slår hjärtat ett par extra slag.


SNÖ!

Nu snöar det igen. Ungarna e' superlyckliga, men jag e' inte så där överförtjust precis. Visst e' det fint, tom mysigt, när man e' inne :) När man e' ute e' det mest kallt, blött och halt. Brrr! Har varit ute en runda nu på fm. Gick upp till affären, handlade godis och gick sen hem igen. Det tog nog bara typ 1 timme..tihi. På hemvägen fick kidsen för sig att de skulle krypa. Snacka om att de va' blöta när vi äntligen kom hem igen :)


BM-besök

Har varit hos bm idag. Fick skjuts in av mamma och co, så va' där redan tjugo över 9. Hade inte tid förrän kl.10. Fast när min bm såg att jag redan hade kommit så fick jag komma in nästan på en gång. Toppenbra för min del :)

Allt verkade jättebra. Hb låg på 116, så det hade gått upp. Sf-måttet låg på 31, alltså hade det ökat 2 cm sen sist. Hjärtljuden låg på 144, lät så fint så. Fixerad e' hon oxå, lilla fröken där inne. Alltså strax redo för avfärd :) Men så va' det ju det här med blodtrycket. Det hade ökat lite. Inte jättejättemkt, men tillräckligt för att bm skulle börja rynka på näsan och ta om det typ 5 ggr. Fick tom ligga ner ett tag, innan hon tog om det. Och givetvis så va' det högt, för mig alltså. Jag har ju alltid lågt annars. Ska in på onsdag igen för en ny kontroll. Kolla så att inte blodtrycket stiger ännu mer och även göra ett tillväxt-ul. Fick ju havandeskapsförgiftning när jag väntade Elida, så de vill va' lite uppmärksamma. Men än så länge visar urinen inte på det. Bara till att hålla tummarna. Vill helst inte bli igångsatt igen.

Kl.10 promenerade jag ner till stan. Svinhalt va' det på vissa ställen. Träffade Maria och hade det lika mysigt som vanligt. Det finns ingen bättre shoppingpolare :) Kikade runt i massa affärer. Både på bebiskläder och kläder åt oss. Och helt plötsligt såg vi den. Den hängde där i all sin prakt och kallade på mig. Jag va' bara tvungen att ha den! Fia har nu hittat klänningen hon ska ha på julafton. Den e' alldeles, alldeles underbar! :)




Glad :)

Imorgon ska jag träffa bästa Marian! :)

Och jag ska komma ihåg hennes present oxå. Så det så!

Skrattretande

Läste lite på aftonbladet idag. Posten har inte råd att ge sina anställda julbord i år, alltså dras det in.

Jag citerar:
"Postens ekonomi ser totalt ut att bli sämre än väntat och därför är det i första hand en symbolhandling att inte under hösten spendera mer pengar än nödvändigt."

" Samtidigt avslöjas det att nya vd:n Lars G Nordström får en fantasilön på 900 000 kronor i månaden."

Nu förstår man ju varför Posten måste spara en jävla massa pengar, för hur ska cheferna annars kunna få sådana skyhöga löner. Fantasilöner..? Ja verkligen! Undrar hur många år jag måste jobba för att komma upp i den här gubbens månadslön. Det e' helt sjukt. Det finns inte en enda människa i hela världen som förtjänar en sådan hög lön. Jag säger som en av postens anställda: "Sätt er på en postcykel själva ett par dagar inför jul och kom sen tillbaka och säg om vi är värda ett julbord eller inte."

Man vet knappt om man ska skratta eller gråta..

Choooklad!

Börjar piggna till nu, och bli lite mer kreativ. Med lunchen avklarad känns resten av dagen inte lika stressig. Jag har plockat lite här hemma, tycker iofs inte att jag gör annat, och nu ska jag strax dammsuga. Måste bara smälta maten lite, för jag e' proppmätt. Sugen på choklad e' jag oxå, men känner inte för att gå upp till affären. Får hoppas på att maken tänker fina tankar om mig idag, och kommer hem med ngt sött :)

Enkla regler angående Fia:

"Jag e' sugen på ngt gott"  = "Jag e' sugen på choklad!"
"Jag har ingen matlust" = "Ge mig choklad istället!"
"Köp med dig ngt hem" = "Köp choklad!"

Choklad e' livet! Ibland e' det tom bättre än sex. Tur att man inte behöver välja :)

Usch, inatt hade jag en skitjobbig mardröm. Ni vet en sån där som klänger sig fast vid en, fastän man har vaknat och insett att det "bara" va' en dröm. Känslan sitter fortfarande fastklibbad i nacken på mig, minnena flåsar i mitt öra. Förut mådde jag nästan lite illa, längtade efter att älskling skulle ta mig i sin trygga famn och trösta mig. Ville bara tjuta och låta tårarna täcka mitt ansikte.

Nä, nu får jag ta och skärpa till mig. Du kommer aldrig att vinna över mig..


Dagens lunch

Potatismos, fiskpinnar och dillsås. Klart godkänt, eller..? :)


Welcome to my world!

Ljuvliga dag! Halv 4 blev jag väckt av dottern, som hade drömt ngt läskigt. Stoppade om henne i soffan, och sen va' jag tvungen att gå ut med två gnällande svansviftare. De trodde nämligen att det va' morgon när Elida kom upp. När jag kom in igen så va' lilla damen törstig, men sen somnade hon på en gång. Jag kröp ner i min varma säng, tätt intill älskling, och somnade jag med. Då va' klockan strax efter 4.

Tjugo i 5 kommer sonen nertassande. Bara att gå upp igen och fixa till välling åt honom. Kröp snabbt ner i min sköööna säng, efter att ha stoppat om även barn nr 2 i soffan. (Tur att vi har en stor soffa) Hinner inte ens slumra till förrän Elliot kommer och gnäller om att han vill titta på tv. Men, det e' ju alldeles för tidigt. Det går inget barnprogram klockan 5 på morgonen! Inte vad jag vet iaf. Bara att sätta igång en film åt honom istället.

Halv 7 ringer min mobil, som vanligt. E' alldeles för trött för att gå upp, såklart, så jag ställer om den till 7 istället. Barnen sover sött i soffan. Vid 7 e' jag fortfarande inte människa, så jag bestämmer mig för att strunta i att lämna kidsen på dagis idag. De sover nämligen lika sött än. Vet inte hur dax älskling sticker iväg till jobbet, men han kommer in och pussar lite på mig innan han kör. Säger att barnen fortfarande sover, så jag kan fortsätta sova jag med. Sen dröjer det inte länge..

Typ 5 min efter att älskling lämnat vårt lilla, tysta hus kommer dottern. "Jag vill spela, mamma jag vill spela!!". Hon väcker såklart sonen, och sen e' det fullt ös. Klockan e' bara halv 8. Och den här mamman e' dödstrött. Det blev inget dagis idag. Har inte blivit ngn städning heller för den delen. Vi har ätit frukost, och typ inget mer. Nu längtar jag efter att älskling ska komma hem, vilket han gör vid typ halv 5. Elida har ballerinaklänningen på sig och har kalas för en massa dockor i soffan. Skönt att de kan roa sig själva ett tag, när mammans ork inte riktigt räcker till..

Uno

Johan tycker att vi ska spela Uno i sängen. Det kan inte va' kul att spela kort med ngn som e' en sådan dålig förlorare som jag e'. Dessutom så fuskar han jämt. Eller kan jag verkligen va' sååå himla värdelös..? Nääe, inte jag inte! Han fuskar och hittar på nya regler. Så e' det!

Godnatt!

Scones

Det blev scones idag. Supergott, såklart :) Ungarna älskade det. Åt hur mkt som helst. Fattar inte hur mkt det kan få plats i deras små magar. Pratade med Marian förut. Blir antagligen en date med henne på fredag. Då ska jag verkligen försöka få med mig hennes födelsedagspresent, som jag glömmer varenda gång. Du får ju påminna mig babe! Johan kan antagligen inte följa med till bm på fredag heller. Han skulle nog jobba i Timmernabben då. Så jäkla typiskt. Undrar om han kommer hinna följa med ngn mer gång. Jag hoppas att han kan följa med till förlossningen iaf..hehe.

Fk ringde innan. Ska äntligen få mina pengar för de två dagar jag va' hemma för vård av barn i september och oktober. Wow! Skulle få dem på fredag, sa hon som ringde. Så vi får väl c. Tycker det e' himla kul varje gång Fk ringer till mig, för det e' alltid en skåning. Och inte samma person alltså. Det e' alltid olika som ringer, men alltid skåningar. Känns ju nästan som man e' hemma igen..haha.

Börjar få panik inför förlossningen nu. Och då menar jag inte själva förlossningen, för nog ska jag fixa detta en tredje gång :) Menar alltså allt före, alla saker som ska fixas, allt som måste hinnas klart. Nu står iaf både spjälsängen och skötbordet på plats, men vi har fortfarande inte köpt ngn skötbädd till skötbordet. Iofs sa mamma att hon skulle c om hon hittade en fin nästa gång hon e' i stan, men helst vill jag nog välja själv. Annars hoppas jag att det viktigaste e' inhandlat. Vagnen har ju stått här hemma i rätt många veckor, kanske tom månader..haha. BB-väskan e' packad och bilstolen redo för avfärd. Kameran åker ner i sista stund. Den kan jag ju inte va' utan :) Fast varför stressar jag..? Lillsessan e' beräknad till Lucia, vilket betyder att hon lika gärna kan komma på julafton..tihi. Nåja, jag planerar att föda barn detta året iaf.


Bebissaker :)

Det e' sååå mysigt att pyssla med bebissaker :)




Nu vill jag ha min bebis oxå :)

Kyligt värre!

Sitter här och väntar på att klockan ska springa iväg lite till, så jag kan hämta hem mina busfrön från dagis. Har dammsugit och tvättat lite. Alltså roat mig som vanligt :) Inatt hade pannan stannat, så när vi gick upp imorse va' det bara 14 grader i köket. Usch! Det blir alltid svinkallt i köket när pannan stannar. Nu kör den på för fullt iaf. Älskling fick fylla på pellets innan han körde iväg till jobbet.

Kollade som sagt på film igår. Det blev "Hancock" med Will Smith. Tyvärr kan jag inte rekommendera den, eller såga den heller för den delen, för jag somnade..haha. Iofs betyder det nog att den inte va' särskilt bra :) Den hade väl sina roligheter emellanåt, men va' ganska dryg. Får höra med Johan sen hur den slutade, för jag sov så sött..tihi. Charlize Theron va' oxå med i filmen, och henne gillar jag skarpt.

Vet inte alls vad vi ska hitta på för ngt idag. Det e' kallt ute, och halt, men solen tittar fram nu. Kanske vi kan få till de där sconesen idag :)




Myspys

Sitter här och äter lite goodis :) Älskling hade köpt med sig en påse. Kidsen sover, och vi ska strax gosa ner oss i sängen och kolla på film. Igårkväll såg vi "Over her dead body", och den va' skitrolig. Vet inte vad vi ska c för ngn ikväll, men en komedi blir det nog.


Så här gosigt hade de nybadade trollungarna det när de kollade på Bolibompa ikväll.
Jag älskar er, jag älskar er!


Dagens rätt

Strimla och stek lite kycklingfiléer, blanda i en burk av Icas färdiga sås (jag tog paprika och spices, medelstark). Låt puttra ett tag, medans du kokar riset. Servera och njuuut! Det gjorde vi :)

Enkelt och väldigt gott! Just the way I like it ;)


Snart så..



Du är på dag 255 av 280. (91,1%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 2 fulla dagar (v36+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 13 dec 2008
Du har 25 dagar kvar till förlossning.

It's raining..

Fy fasiken vilket trist väder det e' ute! Regnet bara öser ner, och det blåser. Brrr, jag fryser bara jag kikar ut genom fönstret. En sån här dag vill man bara kura ihop sig i soffan under en filt, gärna med mysigt sällskap ;)

Elida har haft en kompis här idag. Så jag har haft 3 barn här hemma. Bara till att vänja sig antar jag..hehe. Har ju snart 3 egna. De har lekt som tusan, haft superskoj. Men det blev lite tårar när kompisen skulle gå hem :( Då fick mamma trösta och trösta, och försöka förklara för lillsnuttan att de snart kan leka igen. Bra med kompisar som bor nära, på samma gata tom :)

Nu sitter jag här med den gamla vanliga paniken, och det handlar givetvis om dagens mat. Vet inte alls vad jag ska fixa till för ngt. Ska ner i källaren och kolla i frysen om vi har ngn kyckling. För det kunde kanske va' gott :)


Why..?

You never told me..


Ha!

Idol-Anna kan aldrig mätas med Leona Lewis! Tack vare henne städar jag effektivt idag :)

Closed off from love
Didn't need the pain
Once or twice was enough
And it was all in vain
Time starts to pass
Before you know it you're frozen

But something happened
For the very first time with you
My heart melts into the ground
Found something true
And everyone's looking round
Thinking I'm going crazy

But I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open

Trying hard not to hear
But they talk so loud
Their piercing sounds fill my ears
Try to fill me with doubt
Yet I know that the goal
Is to keep me from falling
Yeah!

But nothing's greater
Than the rush that comes with your embrace
And in this world of loneliness
I see your face
Yet everyone around me
Thinks that I'm going crazy, maybe, maybe

But I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open

And it's draining all of me
Oh they find it hard to believe
I'll be wearing these scars
For everyone to see

I don't care what they say
I'm in love with you
They try to pull me away
But they don't know the truth
My heart's crippled by the vein
That I keep on closing
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open and I

Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
I keep bleeding
I keep, keep bleeding love
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love
You cut me open and I
Keep bleeding
Keep, keep bleeding love


- Leona Lewis, Bleeding Love
    



25 dagar kvar!

Då va' det tisdag idag. Jag börjar undra om mina barn har en inbyggd väckarklocka. Själv ställer jag min mobil på halv 7, för att jag ska kunna snooza den ett par ggr, och sen gå upp vid 7. Det blir nämligen perfekt, för då har vi en timme på oss att bli klara med frukost, påklädning osv innan vi ska traska iväg till dagis. Men hur ska man kunna snooza mobilen när första barnet kommer ner innan alarmet ens har ringt..? Elliot kommer typ 1 minut i halv, och Elida vid 7. Varje morgon (förutom på helgen). Så då börjar man ju undra..hehe.

Kom i bra tid till dagis idag, men lillsnuttan va' extra pjallig. Ville inte att jag skulle gå, utan jag skulle stanna hos henne. Fick stå ute och vänta med henne ett tag, tills lite fler barn började trilla ut. Sen kunde jag och Ellioten gå runt till hans avdelning. Sporthallen va' det dax för idag. Jag sov skitdåligt inatt, pga att jag glömde packa Elidas gympapåse igårkväll. Va' livrädd att jag skulle glömma bort det på morgonen, mitt i all stress. Men jag kom ihåg det! Faktiskt! Nästa vecka ska jag allt ta med gympapåsen redan dagen innan, så att den helt säkert hänger på dagis på tisdag :)

När jag kom hem igen, totalt slut efter morgonens prövning, så gick jag ut och pysslade lite med ninisarna. Det e' kallt ute, men deras pälsar e' skittjocka! Funderade först på om de skulle få bo i tvättstugan i vinter, men det kommer inte behövas. Såg en supersöt ekorre som sprang på staketet medans jag höll på. Tänkte först gå in efter kameran, för den satt stilla ett bra tag. Men hade jag gjort det så hade den ju säkerligen varit borta när jag kom ut igen. Fick njuta av att bara stå och c på den lilla sötnosen. Tur att inga katter va' i närheten!

Nu ska dammsugaren dras fram, som vanligt. Har redan plockat undan överallt. Duktiga jag :) Får c om jag hinner torka golven oxå. Funderar på om vi ska baka scones idag. Det e' ju så himla gott!
 



Finaste, underbaraste!

Måndag.. eller..?

En ny vecka har börjat. Och den här mamman fick iväg sina barn till dagis idag, trots att det e' måndag. Frökens kommentar när jag lämnade Elliot: "Jag trodde inte att Elliot skulle komma idag, för du brukar va' så trött på måndagar". Hmm, vet inte om jag ska skratta eller skämmas. Men det brukar faktiskt vara så, att måndagar blir en extra söndag för vår del. Jobbar man inte, utan bara går hemma, så blir dagarna konstiga. Det känns inte som måndag idag. Alla dagar blir lika. Förutom helgen då, för då e' ju älskling hemma och lyser upp vår tillvaro såklart :)

Helgen var kanonbra! Jag och Johan lämnade båda barnen och åkte iväg på shoppingtur till Kalmar. Inte ofta det händer, att man åker iväg ensamma. Det va' skönt, men kändes samtidigt konstigt.. tomt. Ingen som gnällde, ingen som tjatade, ingen som ställde konstiga frågor som kräver ännu konstigare svar. Nästa gång tar vi allt med våra juveler :)

Nu har vi iaf fått handlat lite julklappar åt kidsen. Det va' det allra viktigaste. Då vill man ju inte ha med några nyfikna, smarta barn :) Johan köpte sig en ny jacka och jag hittade faktiskt oxå lite kläder. En klänning som jag kan ha nu och en som jag kan ha när fotbollen på min mage har försvunnit..tihi. Ett par tjocka strumpbyxor fick jag oxå tag i. Men ingen väska :( Hoppas att tomten hittar ngn fin åt mig i år..hehe.

Innan vi hämtade Elida hos farmor så åt vi på Cecil. Mmm, sååå himla gott! En riktigt mysig dag blev det, med mysigaste avslutningen. Fast det va' himla skönt att komma hem igen, och få mysa med gosungarna.

Igår va' vi bara hemma. Först röjde vi i vårt sovrum. Jag sorterade ut en hel sopsäck med kläder från garderoben, som jag aldrig använder. Lönt att spara liksom. Sen flyttades byrån in i garderoben, så nu har vi gjort plats till skötbordet :) Älskling ska ta med det hem idag, för det står hemma hos svärföräldrarna. Jag har tvättat alla bebiskläder, så allt börjar bli klart nu. Ska tvätta babygymet oxå, men det e' ingen panik. Fick hem den nya Barbapapa-filten idag, så den ska strax slängas in i maskinen.  Det e' så mysigt att pyssla med bebissaker! Allt e' så smått och puttinuttigt :)




Förälskad

Jag älskar att vara kär i dig.. <3

Vuxentid :)

Äntligen morgon! Hade jättesvårt att somna igårkväll. Kan iofs bero på att jag slocknade efter Idol, och sen sov i typ 2 timmar..haha. Sen va' jag ju pigg, så fortsatte sortera lite bebiskläder. Tvättade och hade mig. Somnade nog inte förrän efter 2 nån gång. Och gick upp innan 7. Inte illa va'..? :) Älskling sover, Elida med. Bara jag och Ellioten som e' vakna. Nu ska jag ner i tvättstugan en sväng, sen åker frukosten fram. Vi ska ju iväg idag, bara jag och maken. Mysigt ska det bli. Elliot ska till mormor och Elida ska till farmor. Bra när man kan dela upp det lite..tihi.

Citronsur

Mailade företaget som jag beställt spjälskydd och filtarna från. Mina varor va' på väg, förutom spjälskyddet. Det va' restat, och skulle komma in på tisdag. Blev så irriterad. Det ska väl för tusan stå det när man beställer..? När jag lade det i kundvagnen så fanns det i lager. Märkligt. Har iaf avbeställt det nu, och bestämt mig för att använda vårt gamla. Haha, nu förlorade ni 500 spänn!

Nu tvättar jag massa bebiskläder. Har tagit fram alla kläder som vi gått igenom och bestämt oss för att spara, och nu snurrar tvättmaskinen för fullt. Tre overaller hade vi visst, och massa klänningar. Tihi..Johan kallade mig för mössoman, och om det ordet existerar så e' det nog ett bra ord för att benämna mig. Har jag verkligen köpt så mkt mössor..?? Ahja, till 3 barn iaf. Så det e' inte på en enda gång. Men mössor e' ju för söööta :)


Nu ska jag slänga mina barn i säng. Maken slängde sig själv i säng, för typ en timme sen. Han e' sååå trött, efter att ha jobbat hela veckan. Stackare! Det e' nästan så jag tycker synd om honom. Själv vågar jag väl knappt nämna att jag e' trött, för jag har ju "bara" varit hemma.


Sur

Sakerna jag beställt kom inte idag heller. Alltså får jag inte det förrän nästa vecka ngn gång. Fyyy så trist! Då kunde jag lika gärna struntat i att beställa det och köpa det imorgon när vi ska till Kalmar istället. Funderar på om jag ska ringa och fråga om det ens e' packat. Annars kan jag ju faktiskt makulera ordern. Iofs fick jag 100kr rabatt, för de hade 1-årsjubileum, eller nå't sån't. Hmm.. svårt belut det här..


Regn

Har varit duktig *stolt*. Kidsen kom minsann iväg till dagis idag igen. Iofs kom vi dit i sista sekunden typ, stressade som bara den. MEN, vi hann. Självklart skulle Elidas avdelning ut i regnet. Men Elliot skulle faktiskt va' inne. Wow! Hans kängor e' fortfarande  blöta, sen de va' i skogen och lekte i bäcken för tre dagar sen. Otroligt att de faktiskt låter barnen plaska runt i bäcken när de inte har stövlar. Enligt fröknarna e' det typ 1dm djupt där. Det e' frågan om det hade hjälpt ens med vanliga stövlar. Fast iofs, de hade ju torkat snabbare. Har låtit hans kängor stå kvar i torkskåpet på dagis sen dess, men idag va' jag tvungen att ta hem dem. Kan ni föreställa er hur de luktade..? Fy tusan! Känns som det får bli nya kängor åt honom, för jag tror inte att den lukten går bort.

När jag hade lämnat kidsen på dagis gick jag hem och städade. Plockade undan, dammsög, slängde in ny tvätt i maskinen.. och sen duschade jag, faktiskt! När jag äntligen va' klar va' klockan nästan 10, så då gick jag hem till Magda. Fika och bebiskläder på köksbordet. Inte alls dåligt. Kom därifrån med en hel kasse full med underbara bebiskläder. Tack Magda! Du e' en ängel! :)

Ungarna e' helt slut efter att ha varit på dagis hela fm. De ligger i soffan under en filt och kollar på tv. Jag låter dem hållas, för det e' sååå jäkla trist väder ute. Inte konstigt att man blir trött då, plus att de har gått upp supertidigt hela veckan. Imorgon blir det sovmorgon. Skönt det! :)

Svårt det där

Elida: Mamma, Ros-Marie har slutat på mitt dagis.
Fia: Ja, det har hon.
Elida: Men, varför slutar fröknar på dagis..? Jag fattar inte..
Fia: Hon va' kanske gammal, så det va' dax att sluta jobba.
Elida: ...
Fia: Va' hon gammal..?
Elida: Ja, det kanske hon började bli..


Dagens gåta

E' det ngn som vet vad det här är..?

"Blå, svart, vit.. Svart, vit, svart.. Blå, rosa, vit.."

Det e' min treåriga pojk som går på trasmattan i hallen :)

Just precis :)

Ikväll e' det fullmåne. Iaf när månen kikar fram bakom molnen.

Fia: Titta på månen!
Elida: Åhh, sååå fiiin! Mamma, jag önskar att jag kunde stå uppe på månen.
Fia: Varför det..?
Elida: Så jag kan c stjärnorna på nära håll.

Att inte jag tänkte på det :)


Slutspurten!

Du är på dag 250 av 280. (89,3%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 13 dec 2008
Du har 30 dagar kvar till förlossning.

1 månad till BF!

Idag e' det exakt en månad kvar till Lucia, alltså en månad kvar till BF för min del. Det e' helt otroligt. Bara 30 dagar kvar! Vår resa närmar sig sitt slut. I 250 dagar har jag varit gravid, och nu e' det snart över. Känns lite konstigt faktiskt.

Va' trött imorse, men nu e' jag ganska pigg. Kidsen e' lämnade på dagis, och nu tänkte jag äta frukost i lugn och ro. Några koppar hett te gör nog susen för min lilla hals, som såklart fortfarande inte e' helt bra. Efter dagis ska vi hem till mamma. Vi ska äta rotmos. Mumsigt värre! Tänkte gå upp till affären och köpa ngt smarrigt som vi kan ha till efterrätt oxå. Kladdkaka kanske :) Med grädde :)

På lördag tänkte jag och älskling åka iväg, bara vi två. Tänkte försöka handla lite julklappar, för man vet ju aldrig om vi kan åka i slutet av månaden. Ska bli himla mysigt att åka utan barnen, faktiskt, för hur ofta gör man det..??

Tack för maten

Fia: Vill du ha mer..?
Elliot: Nä.
Fia: Vad säger man då..?
Elliot: Tack för maten den var god, under bordet satt ett monster. Waaaaaaaahhh!

Ojdå, klor och monster. Den kombinationen kan inte bli annat än bäst :)


Ge mig choooklad!

Nu har jag varit duktig som tusan. Plockat undan i köket, bäddat alla sängar, dammsugit och satt på en maskin med tvätt. Nu va' det ju den där duschen då, som jag inte hinner med såklart. Ska gå upp till affären och handla lite nu, innan jag ska hämta kidsen 11.15. Så duschen, den får snällt vänta. Men det visste jag ju redan egentligen :)

Vad står på inköpslistan idag då..? Jo, morötter, franskbröd och choooklad!

Jag e' så chokladsugen så jag knappt vet vart jag ska ta vägen!

Klor

Fia: Nu måste vi klippa dina naglar.
Elliot: Nääääää, jag vill inte!
Fia: Jo, men annars kan du ju riva dig..
Elliot: Jag vill riva mig!
Fia: Kom nu här, vi MÅSTE klippa naglarna.
Elliot: Nääääää, jag vill ha mina klor!

Tonårsdrömmen, att få barn ihop med en vampyr kanske slog in på nå't vänster iaf..

Ledig tid..?

Jaha, då va' barnen på dagis igen. Känner mig riktigt duktig som fått iväg dem två dagar på raken. De behöver verkligen komma iväg och leka, men för min egen del hade jag lika gärna kunnat ha dem hemma. Dessa 3 timmar ger mig inte mkt. Jag hinner typ hem och städa undan lite, ibland hinner jag tom gå och handla, men inte mer. Idag tänkte jag försöka hinna duscha oxå, men vi får väl c.

Älskling va' på IKEA igår. Han kom hem med två fina påslakanset, två lakan, täcke och kudde till spjälsängen. Så igårkväll tvättade jag allt det nya, och hann tom bädda ner det i sängen innan vi gick och lade oss. Det blev superfint :) Har beställt ett nytt spjälskydd oxå, fjantig som jag e'. Valde mellan Tummen, Mumin och Laban, och det blev ett Laban. "Råkade" även beställa en snuttefilt med Långa Farbrorn och en vanlig filt med Barbapapa på. Hoppas att det kommer imorgon! Nu tycker inte Johan att jag ska behöva köpa mer. Han förstår bara inte, för han e' ju en karl ;)

Nu ska jag plocka i diskmaskinen och sen ta ett tag med dammsugaren, sen får vi c vad klockan blir. Ska jag hinna duscha innan jag traskar iväg till dagis..? Tänkte ju gå upp till affären innan jag hämtar kidsen. Nåja, det märker vi.

Omtänksamt

Hejsan hoppsan! Ni skulle bara veta vilken duktig liten kille jag e' mamma till! Igår fick jag nästintill tvinga in honom i duschen. Idag räckte det med att jag sa att han fick lov att kissa i duschen, så rusade han upp till badrummet. Värsta sötisen ju :) Tänk när man va' så lättroad, så det räckte med ngt sådant. Jag fick tom tvätta håret på honom!

Dottern duschade efteråt, men det e' aldrig några problem. Hon älskar att duscha. Först tvättade jag hennes hår, och sen fick hon fortsätta duscha ifred. Börjar ju bli stor nu :) Frågade tusen ggr om hon va' klar, men det va' hon ju såklart inte. Till sist kom hon iaf ner, insvept i sin bamse-handduk och super-duperlycklig.

Fia: Va' e' det..?
Elida: Varmvattnet e' slut..haha!
Fia: Men, det e' ju inte kul..
Elida: Jooo..haha!
Fia: Men, vill du att mamma ska duscha i kallt vatten..?
Elida: Jaaa, så du fryser..haha!

Gosiga barn, eller hur :)

Ont i magen

Har så ont i min mage idag. Ganska långt ner, nästan som håll känns det. Läskigt, iaf att det fortfarande gör ont fastän jag knappt rör på mig. Ok att jag hade ont när jag kom hem, efter att ha lämnat kidsen på dagis, men det e' fan inte ok att det gör ont när jag sitter stilla vid köksbordet och äter frukost. Eller som nu, sitter helt stilla vid datorn. Dumma mage! Tog inte ngn järntablett igårkväll, för jag har mått så jäkla illa efter att jag tagit dem. Ska dock ta en ikväll. Får köra på varannan dag nu.

Älskling e' i Kalmar idag, på ngn utbildning. Han ska in till IKEA efteråt, och handla lite bebissaker :) Kudde, täcke osv. Och sen ska vi ställa upp sängen ikväll. Mys mys! Känns fortfarande lite overkligt, att vi snart blir en till i vår lilla familj. Undrar så vem du e', min lilla tjej :)

Ska försöka plocka undan lite nu. Men magen känns fortfarande inte bra..

Slut på maränger

Lugnet har sänkt sig över mitt lilla, vita hus. Barnen e' lagda, maken e' på hockey. Och här sitter jag, ensam och chokladsugen. Finns inte mkt att göra åt det. Affären stängde för en stund sen, men jag hade inte kunnat gå och handla iaf. Det finns absolut inget sevärt på tv ikväll, fast det finns det nästan aldrig tycker jag. Ngt inredningsprogram står på i bakgrunden, men jag orkar inte titta.

Nu ska jag äta glass med chokladsås. Tusan oxå att marängerna e' slut!




Mina busfrön <3



Mammas stolthet :)

Totalt slut

Jag kan inte direkt klaga på att jag har varit rastlös idag. Däremot har den varit full av alla möjliga upptåg och galenskaper. Vi har pysslat idag, vilket även innebär att kidsen har pysslat själva, när mamman gjort ngt annat som oxå måste göras. När jag sprang ner till nedervåningen för att svara när telefonen ringde så limmade Elida ihop glasspinnar och lite annat, vilket resulterade i lim på största delen av bordet. Hon lyckades även limma ihop en massa piprensare i varandra, så att dessa e' totalt oanvändbara. E' det ngn som fattar varför piprensare e' gjorda i olika färger, när dessa färgar av sig så fort de fått lim eller ngt annat fuktigt på sig..?? Totalt värdelöst. Men visst, kidsen e' överlyckliga. Rosa fingertoppar e' ju hur tjusigt som helst! Glitterlimmet har inte tagit sig ur sin förpackning, än.

Lyckades få in Ellioten i duschen förut oxå. Han hatar verkligen att duscha.

Fia: Du måste duscha, annars e' du ju smutsig.
Elliot: Jag vill va' smutsig!
Fia: Men om man aldrig tvättar håret så börjar det klia..
Elliot: Jag vill att det ska klia!

Fick nog kämpa i typ en timme innan jag lyckades lura in honom i duschen. Han skrek faktiskt inte alls, denna gången..

Slagits har de oxå gjort. Elliot kastade tydligen ngt i huvudet på Elida, och då drog hon honom i håret, skithårt! Och efter det kom hon till mig och grät och berättade vad Elliot hade gjort. Samtidigt tjuter han ngt så fruktansvärt så jag trodde att mina öron skulle åka iväg på semester. Jaja, det gick över rätt fort igen, och nu sitter de i soffan och kramas. Best friends again, men man undrar hur länge det varar. Snart e' det väl dax för "the big bang" igen..

Den efterlängtade maken e' snart på väg hemåt, om jag ska tro honom. Han hinner inom en sväng, sen blir han hämtad klockan 17. Det e' ju hockey ikväll (superviktigt tydligen) och han ska ut och äta med jobbet först. Så han borde väl komma hem framåt 22-snåret, när den här mamman säkerligen har däckat i soffan framför tv:n.

Nu ska jag försöka hitta på ngn kvällsmat. Vart försvann all kreativitet..?


Vecka 36

En ny vecka har börjat, alltså betyder det att det e' ännu en vecka mindre till BF! Herregud va' tiden går fort! Igår inhandlade vi både skötbord och spjälsäng åt lillsnuttan. Skönt att man börjar få allt klart nu. Nu saknar vi bara en badbalja och en ny babyfilt. Vill inte ha Elidas eller Elliots gamla filtar. E' sugen på den gröna Tummen-filten, så det blir nog en sådan. Sen vill jag ha Lilla Anna påslakansetet och spjälskyddet, men det e' ju svindyrt. 349 spänn för bara påslakansetet och nära 500 för spjälskyddet! Inte klokt. Men vi har redan världens finaste spjälskydd, med drakar på. Det köpte jag när jag va' gravid med Elida, i vecka 9 typ..tihi. Så det har hängt med ett tag :)

Igår hade Elida kalas. Det gick kanonbra. Hon hade bjudit 5 kompisar, och alla kom. Svärmor och Mican va' med och höll i lekar, och det va' populärt kan jag lova. Förutom att Elliot klämde fingret i toadörren så klarade vi oss utan större incidenter. Vi va' totalt slut efter de två timmar som kalaset höll på, så det va' nog en lagom tid :)

Vovvsarna va' inte alltför glada på mig, för de fick ju spendera dessa två timmar nere i tvättstugan. De hade fått tuggben, men det va' visst inte tillräckligt bra. Trodde aldrig att de skulle förlåta mig, men efter en runda i skogen så blev de glada igen.

Nu tänkte jag ta tag i tvätten. Kidsen e' hemma från dagis idag. Vi försov oss imorse. Typiskt. Men men, imorgon e' det en ny dag. Nya tag då!



Stora tjejen hjälper farmor i köket :)

Godmorgon!

Vaknade kvart i fyra imorse, eller inatt kanske det heter..? Usch, att man kan känna sig så kissnödig. Fy fasiken så jobbigt det e'! Den här bebben vet verkligen åt vilket håll hon ska trycka för att väcka sin kära mamma :) Hade jätteont i huvudet igår när vi gick och lade oss, och självklart dunkade det vidare när jag vaknade. Nu känns det aningen bättre. Hatar att ha ont i huvudet!

Igår va' vi hos pappsen. Kom iväg alldeles för sent, men det gick bra ändå. Körde typ kvart i elva och va' framme vid ett. Det va' himla mysigt att spendera dagen där. Vi åt god mat, porterstek (av älg) med potatis och sås. Mmm, pappas sås e' bäst! Till efterrätt blev det såklart pappas fantastiska chokladrulltårta med grädde och bananer. Den har jag ätit så länge jag kan minnas. Svärmor och svärfar va' oxå med igår. De hade aldrig varit hemma hos pappa och Ann förut. De tyckte det va' skoj att c hur de bor.

Vi körde hem ganska sent, och det blev en sväng inom Citygross på hemvägen. Där hittar man alltid ngt roligt. Elliot köpte såklart ännu en Cars-bil och Elida en Polly Pocket-docka. Jag hittade en hög, smal vas, en liten vas, en ljuslykta och mkt annat. Hade kunnat gå runt där i flera timmar :) Till sist kom vi hem igen iaf. Va' hemma innan tio. Kidsen sov så sött i bilen, och hoppade vidare till sängen och fortsatte sova när vi kom hem. Skönt det.

Idag ska Elida ha kalas. Sitt alldeles första barnkalas. Hon e' ju stor nu, 5 år :) Så det e' lite att fixa innan. Godispåsar ska fyllas, det ska dammsugas osv. Mina svansviftare får snällt bosätta sig i tvättstugan under de två timmar kalaset håller på. Man vet ju aldrig om ngn unge e' rädd för hundar, och mina kan låta rätt rejält när de sätter igång. De låter dock värre än vad de e' :) Egentligen e' de världens goaste, iaf om man känner dem..hehe.

Nähä, nu ska jag få i mig lite frukost.

Wow

Johan hann ut i köket innan vi hade ätit klart. Klockan va' "bara" kvart i nio. Nu ska han sota pannan och jag ska lyckas få iordning både mig själv och barnen så att vi kan komma iväg ngn gång. Som sagt, klockan nio har vi redan passerat, nu kör vi på tio istället. Håll tummarna! Bli dock inte förvånade om jag sitter här och skriver igen vid elva. Allting kan ju hända i en småbarnsfamilj.


Gnäll gnäll

Lördagmorgon, härliga helgmorgon. Yeah right. Johan har fortfarande inte gått upp än, trots att jag försökt väcka honom i typ en timme. Det e' meningen att vi ska köra vid nio, men det känns lite lönlöst nu. Klockan tickar på och den enda som e' klädd e' Elida. Jag hade velat duscha, men först ville jag ju såklart äta frukost, och då ville jag inte äta själv. För en gångs skull hade jag velat sitta i köket, låtsat som att vi va' en sån där familj som alltid gör sådant, iaf på helgen. Men nu kurrar magen som tusan, så det känns som att frukosten blir framplockad ganska så omgående. Och vad säger du då, när du kommer ut och ska äta..? "Har ni redan ätit..?" Mmm, redan. Efter en timmes svält så där. Sååå trött jag blir!

Och nu vrålar dottern från toaletten. Och vem måste springa upp dit och torka henne..+ Inte lönt att jag svarar ens. Mitt huvud dunkar och dagen har knappt ens börjat än. Fy, vilken jävla gnälldag!

UL

Då va' det fredag igen, vilket givetvis betyder Idol med en himla massa gooodis i skålen :) Kevin va' verkligen bäst ikväll, och det säger jag inte bara för att jag ÄLSKAR Bon Jovi. Alice va' oxå kanonbra. En bra Idol-kväll helt enkelt. Nu kikar vi lite på Singing bee. Ibland e' de så pinsamma så jag nästan håller på att dö. Fast visst, där behöver man ju inte kunna sjunga egentligen. Men det gör iaf upplevelsen lite mindre smärtsam för mig om de behärskar de vanligaste tonerna.

Har varit hos barnmorskan idag. Det gick bra, men hon va' ju såklart superorolig för mitt sf-mått. Tycker att min mage e' sååå liten. Själv e' jag inte ett dugg orolig, för jag har fått två hela och krya barn tidigare :) Undrar hur jag hade sett ut med en mega-enorm mage..haha. Min rygg hade nog knäckts mitt av. Iaf så blev lilla bm orolig, och beslöt att vi skulle göra ett tillväxt-ul. Inte mig emot. Ville gärna c min lilla sötnos igen :) Lillan va' så fin där hon låg inne i magen och busade runt. Låg inte stilla när bm skulle försöka kolla blodflödet i navelsträngen..tihi. Allt såg iaf jättebra ut, och hon uppskattas väga 2400g nu. Vilket betyder, om hon fortsätter växa i samma takt, att hon kommer att väga över 3 kilo när hon föds. Men vi får väl c. Elida beräknades väga 3300g men hon vägde 2710..hehe. Bm trodde iaf att denna lilla tjejen blir större än mina tidigare barn. Elliot vägde 3045g när han föddes, så det ska bli spännande!

Fick hem dagisfotona idag. De blev jättebra! Elida såg lite allvarlig ut, men på ett supersött vis såklart. Elliot däremot va' värsta solstrålen! Blev nästan chockad, för han va' sååå sur när jag hämtade honom efteråt. Sa att han inte hade skrattat på bilden. På gruppbilden syns han direkt, för hans goa leende lyser upp hela bilden *stolt* Det blir fina julklappar det här :)

Imorgon ska vi köra hem till pappsen. Det ska bli jättekul. Har inte varit hemma hos honom sen i våras. Längesen alltså. Har beställt porterstek till middag, och såklart bananrulltårta med grädde och bananer till efterrätt. Smarrigt värre! Får c när vi kommer iväg imorgon, men vi räknar med att va' framme innan 12 iaf.

Nähä, nu ska jag mysa vidare med älskling. Och snyta mig. Jag hatar verkligen att va' förkyld!


Svartis, ngn..?

Godmorgon på er solstrålar! Inte för att det e' så soligt och fint ute idag precis, men men.. Själv har jag varit uppe ett tag. Först vid 5-tiden. (Behöver jag ens nämna varför jag va' uppe så tidigt..??) Sen låg jag och drog mig ända tills tjugo över sju, och då började jag få lite panik. Kidsen skulle ju lämnas på dagis kvart över åtta, och innan dess måste de få i sig frukost. Så det va' inte så lite paniiik jag fick där ett tag. Men det gick hur bra som helst. Vi kom i tid till dagis :) Sedan promenerade jag hem, åt frukost i lugn och ro, plockade undan lite och sen hamnade jag här. För ovanlighetens skull :) Lillan e' bråkig i magen, så jag har svårt att sitta upprätt. Halvligger på stolen..haha.

Igår va' jag ute och åt med jobbet. Det va' trevligt och maten va' väldigt god :) Åt wokad biff med bambuskott och bananasplit till efterrätt. Smarrigt! Efter maten spelade vi bowling, men inte jag dock. Kom hem vid tiotiden, och då va' jag helt död.

Min man e' svartsjuk. Det e' helt otroligt. Efter 12 år ihop visar han upp en sida som jag knappt visste existerade hos honom. Jag lovade att jag skulle höra av mig när vi kom fram till Hultsfred, men väl framme glömde jag faktiskt bort det. Och när man väl sitter 19 pers vid bordet e' det inte så himla lätt att ringa hem, med allt kackel runt omkring. Så jag åt och njöt av min mat, och sen tog jag upp mobilen ur väskan. Hade två missade samtal och hade fått två sms. Från älskling givetvis :) I det första sms:et stod det: "SVARA". I det andra stod det: "E' du inte ute och äter med jobbet..? Döljer du ngt för mig..?". Jag trodde att jag skulle trilla av stolen! Här har ni mig, en 28-årig, gift och dessutom HÖGGRAVID kvinna. Vem F-N skulle vilja ha mig..??

När jag kom hem så påstod han att han hade skrivit så bara för att jag skulle höra av mig. Ha, eller hur! Lite arg på honom va' jag allt, men måste erkänna att han e' rätt söt ändå. Att man kan bli liiite svartis efter så många år e' ganska gulligt :)

*fjäskar*

Älskar dig ändå, min lilla knast ;)


öhh..

Samtal mellan mig och min kära make:

Johan: Ah, det e' Johan..
Fia: Hej, vad gör du..?
Johan: Va' det du som ringde förut..?
Fia: Jepps, varför nekade du samtalet..? (För typ en timme sen..)
Johan: Va' inne hos en kund.
Fia: Varför ringde du inte upp sen då..?
Johan: Jag glömde det..

Jaha, men det förklarar ju saken. Människan kunde ju för fan ha blivit överkörd, rånad eller vad som helst! Men vilken tur att han bara glömde bort att ringa tebax.

Karlar.. de e' fan ett släkte för sig..

Dagens lunch

Varma mackor med ost och skinka. Precis lagom likt en pizza, så kidsen blev supernöjda. Och precis lagom lättlagat för den här mamman. Lets face it - supermammor e' vi allihopa, oavsett vad lunchen består av.

What to do..?

Jaha, och nu då..? Behövs golvet verkligen torkas, eller ska jag göra det bara för att få tiden att gå..? Jag e' sååå rastlös! Och ut kan vi inte gå, för nu ska här kureras ömma halsar och rinnande näsor.

Kom just på en sak. Jag ska inte bara bli 3-barnsmamma, jag ska även bli en supermamma. Iaf så tror jag att det kan behövas. 3 barn betyder inte bara mys och glädjerus. Det betyder även att man har 3 barn som e' sjuka och friska i omgångar, gärna varannan, var tredje dag så där. För varför ska de vara sjuka samtidigt..? Eller friska.. Men wtf, jag har ju sett familjer på tv som har över 10 barn. Då borde 3 barn va' rena rama barnleken. Eller..? Kanske inte..

Vad ska vi äta till lunch idag..? Det råder nästan lite panik. Pizza!, skriker båda kidsen i örat på mig. Men jag vet inte, hur nyttigt e' det egentligen..? Om jag ska träda in i min nya roll som supermamma borde jag ju bjuda på en hälsosam lunch, kolhydrater med en lagom blandning av kött och grönsaker. Mmm, det ska jag verkligen göra. Jag ska laga till ngt riktigt smarrigt och nyttigt. Sådant man ser på tv, som man blir så sjukt sugen på och samtidigt fascineras av att en enda person lyckas laga till. På en spis dessutom. Jag ska verkligen bli en duktig kokerska. Tror att jag börjar med det.. imorgon.. eller nästa vecka.. eller efter jul..

Buhuu, Johan kom hem och laga mat till oss!


15 tekoppar senare..

kan jag faktiskt svälja utan att lipa. Det går framåt minsann! Nu ska jag bädda sängen, vika tvätt, slänga in ny tvätt i maskinen och dammsuga. Tjohoo, jag e' på gång!

Dessutom: Elida e' feberfri idag! :)

Stackars, stackars mig

Vaknade med en groda i halsen. Men denna grodan har nog muterat sig och utvecklat taggar, för smärtan jag känner e' inte utav denna värld! Hur kan man få så här ont i halsen..?? Jag har varit småförkyld i flera veckors tid, men halsen har iaf känts ok. Hoppas verkligen att det släpper under dagen, för ikväll ska jag ju ut och äta med jobbet. Vore ju så jäkla typiskt om jag inte kan följa med..

Vaknade i rätt hyfsad tid imorse. Halv sju va' klockan ungefär. Fast iofs hade jag ju varit uppe en gång förut, redan vid två. Då vaknade jag och trodde allvarligt att jag skulle kissa på mig! Bara till att dra sig upp ur sin varma säng och besöka den inte så lika varma toaletten. Brrrrr! Somnade igen på studs iaf, så jag ska inte klaga.

Ellioten kom upp för en liten stund sen, men Elida sover fortfarande. Jag låter henne sova. Hon brukar poppa upp efter åtta nån gång. Elliot hostar rätt mkt nu, men det e' ju alltid värst på morgonen. Det vet jag ju själv. Så vi får c hur det blir.

Älskling va' på "kvartsamtal" *fniss* med sin chef igår. De har bestämt att han efter lillan har fötts ska va' ledig varje fredag fram till sommaren. Läste ni..? VARENDA FREDAG! Alltså kommer vi att ha långhelg varje vecka. Fredag, lördag och söndag. Underbart!

Nähä, nu ska jag ringa och störa min kära fader :) Återkommer..


Bara för att jag kan

Så, då va' lunchen avklarad. Idag blev det kokt potatis, fiskpinnar och Hollandaisesås. Gott och enkelt, iaf för vissa. Men för mig blir det ett helt företag när jag ska laga mat. Jag e' helt enkelt ingen kokerska. Tur att man har en man som älskar att laga mat. Men tyvärr så jobbar han ju, och jag har ju övergått till att vara hemmafru. För ett tag.

Elida e' sjuk idag. Febrig och slö. Stackars liten. Elliot snorar på och hostar, men e' feberfri, än så länge. Själv e' jag oxå lite snorig. Fick ringa och boka om bm-besöket idag. Trist, men vad gör man..? Ska dit på fredag istället. Och då hoppas jag ju såklart på sällskap av bästa Marian ;)

E' så himla rastlös idag. Och godissugen. Allt på en gång. Typiskt. Kan inte gå till affären.. och Johan kommer hem sent idag. Nåja, om det kniper rejält så får jag väl baka. Mmm, oroa er inte. Jag bakar nog utan ugn isf :)

Lilla Holly trycker på som tusan inne i magen. Ibland känns det som att hon vill komma ut genom bukväggen, istället för den gamla hederliga vägen. Tokungen :) Sammandragningarna kommer oftare, och gör mig vansinnigt andfådd emellanåt. Men men, det hör ju liksom till. Annars har jag inget att klaga på. Tröttare än vanligt..? Nä. Klumpigare..? Nä, inte det heller. Men gnäller gör jag, just för att jag kan. Jag e' faktiskt höggravid, och just därför får jag lov att gnälla precis hur mkt jag vill. (Efter förlossningen ska jag komma på en ny anledning..)

Nedräkning påbörjad

40 dagar kvar till BF. Va' e' det egentligen..? Inte direkt lång tid. Spänningen stiger. Mkt tankar virvlar runt i huvudet. Hur kommer det bli, när kommer det ske..? Jag längtar, samtidigt som jag börjar nojja lite oxå. E' rädd att det ska gå fort. Inte bara fort, utan för fort. Nåja, det löser sig nog. Ut kommer hon iaf, när hon känner för det :)

Har slarvat med bloggen, IGEN! Dumma mig. Men nu borde jag iaf kunna skriva ofta, för jag har slutat jobba. Jobbade min sista dag i fredags. Kändes både jobbigt och skönt på samma gång. Jag har ju faktiskt jobbat en månad längre än vad jag egentligen behöver. Nu borde jag försöka vila och ta hand om mig själv. Men hur lätt e' det..?? Jag kan ju inte sån't. Blir så rastlös av att bara gå hemma.

I lördags bestämde jag mig för att vila. Johan sa att jag absolut inte skulle dammsuga eller nå't sån't på hela dagen. Det kändes svårt att låta bli, men jag sket faktiskt i att göra ngt nyttigt. Lade mig på soffan och bara latade mig. Njöt av alla sparkar (nåja, kanske inte riktigt alla..tihi). Höll faktiskt på att nästan slumra till när min kära make gick förbi och bad mig sätta på vattnet till riset. Jag nämner det igen: han GICK förbi när jag LÅG i soffan.

Johan: Älskling, kan du sätta på risvattnet..?
Fia: Åhh, jag e' så trött. Kan inte du göra det..?
Johan: Men, du har ju inte gjort ngt på heeela dagen..

Hmm, detta kommer från den person som förbjöd mig att städa. Som ville att jag bara skulle ta det lugnt. Karlar e' konstiga..


RSS 2.0