Kortis

Har haft en underbar dag. Bara njutit av min fina familj. Myser i soffan med min finaste. Film och godis och Johan. Bättre blir det inte. Skriver kanske mer imorgon, kanske inte. Familjen kommer först, familjen betyder mest <3

Den saknade pappan

Elidas kommentar, som värmde långt in i hjärtat: "Om man saknar ngn så fryser man, och jag saknar pappa jättemkt, därför fryyyyser jag så mkt"

Älskade ungar! <3 Pappa kommer snart hem igen.

Here without you


Dax igen

Då va' det måndag igen. Fattar inte vart dagarna och veckorna tar vägen. Vi har haft en supermysig helg, så man ska ju inte klaga. Men den kunde allt va' liiite längre :)

Kidsen e' uppe, de stora alltså. De e' klädda och sitter i soffan och mumsar mackor. Vi ska alldeles strax borsta hår och tänder, sen bege oss iväg. Ytterkläderna ligger framlagda, skolväskan e' packad, pulkorna står redo nedanför trappan.. Bara att pysa iväg när som helst alltså.

När jag kommer hem igen blir det en lååång, härlig frukost för min del. Har aldrig förstått hur man klarar av att slänga i sig en macka och sen springa iväg till jobb/skola. Jag måste sitta minst en halvtimme. Frukosten e' nog den bästa stunden på hela dagen :) Spec när man har en superbra bok att läsa.

Efter frukosten blir det städning, as usual. Tvätt står det på schemat med, men det e' ju bara rutin. Tvätt finns det alltid hemma hos oss, trots att jag tvättar varenda dag.

Nähä, dax att fixa iordning det sista, sen bege oss ut i snön. Ha en bra dag!

Jag e' mamma

till de vackraste barnen i HELA världen! <3


Vad vore jag utan er..?? <3

Sköna söndag

Igår va' det full rulle. Jag började dagen med att sova länge. Gick inte upp förrän halv 10. Jag menar, e' det sovmorgon så e' det :) Elida sov ju hos farmorn och farfarn, så vi hade bara 2 barn hemma. När jag väl gick upp märkte jag att dörren mellan vardagsrummet och hallen va' öppen. Den stänger vi alltid på nätterna, alltså förstod jag att Elliot hade varit uppe. Eller ja, nere. Han hade sovit i bäddsoffan i hallen uppe, för vi hade inte hjärta att väcka honom och lyfta in honom till hans säng. När jag kom upp så satt han där, fullt påklädd, och spelade x-box. Frågade honom varför han inte hade väckt mig. Då sa han: "Jag  trodde att det va' sovmorgon" :)

Väckte sen Hollysen, och vi fick i oss frukost allihop. Efter frukosten blev det en lång och varm dusch för mamman. När jag hade blåst och plattat mitt hår lite fick jag ett sms av en vän, som undrade om vi skulle ta en promenix. Då kom jag på att jag inte ens satt igång datorn. Ojdå :) Promenix blev det iaf, strax efter 11. En lång och skön sådan. Efteråt blev det lite lunch och sen fika. Hade några mysiga timmar bara vi, utan barn och karlar. När jag sen gick hem va' maten klar. Duktiga Johan <3

På kvällen tog jag mig en runda med Tandie. Tog med mig henne upp till affären. Köpte chips och gräddfil, för jag blev så sjukt sugen på dipp igår. Väl hemma lämnade jag bara av varorna och Tandie, sen tog jag och Laban oss en runda till. Vi gick hem till mamma en stund. Det va' skönt att komma ut lite. Hundrastningarna e' verkligen min egentid.

Väl hemma igen hade Johan nattat alla barn och vi gosade ner oss i soffan och kollade på film. Det blev 2 dåliga filmer igår. Den ena va' med Jack Black, "Year one" hette den. Visst, den hade sina enstaka roligheter, men inget jag kan rekommendera tyvärr. Efter den såg vi den nya American Pie. Just bara för att vi sett alla de andra. Oh my, den va' bara för mkt. De överdriver alla skämt, så det blir liksom inte kul. De första filmerna kunde man skratta åt, iaf de två första, men denna va' bara skräp. Tex så spydde den ena killen ner en tjej som han skulle ha sex med. Hmm, ok.. Vem skrattar åt sån't..??

Har börjat på en ny bok nu. "Darling Jim" heter den, och den e' mkt bra. Har bara läst typ 100 sidor än, men jag har redan fastnat :) Uppdatering om den kommer när den e' utläst.

Nähä, nu blir det frukost för mamman, innan alla barnen vaknar. Idag blir det bara mys med familjen <3 Och lite tvätt och städ förstås :)

Ajsing bajsing

Huvudvärken smyger sig på. Beror nog iofs på att jag varit uppe länge idag och hållt igång precis hela tiden. Först lämna 1 barn på dagis, sen va' med ett annat i skolan hela fm, hem och vända med lillan och ge henne lunch, tebax till dagis och hämta Elliot, hem och natta lillan och luncha med grabben, städa och tvätta, traska till skolan för att hämta stora tjejen, hem och fika, gå till pulkabacken, gå hem igen, laga mat...

Konstigt att man e' lite småtrött nu :)

Farmorn och farfarn kom hit och hämtade stora sessan strax efter kl.18. Hon ska sova där inatt. Jag hade egentligen hoppats på att hon kunde åkt dit imorgon istället, eftersom dagen nästan va' slut ändå. Hoppas att hon hinner ha lite kul ihop med sin älskade farmor och farfar, för hon har längtat sååå himla mkt. Vi får väl c när hon kommer hem igen imorgon..

Eftersom Elliot va' "ensam" ikväll gjorde vi det extra mysigt för honom. Jag bäddade i bäddsoffan i hallen uppe, så fick han ligga där och kika på en film. Det gillade han skarpt :)

Hollysen va' totalt slut efter sin tidiga morgon, så hon stupade i säng redan innan kl.20. Trots att vi väckte henne strax innan kl.18. Lilla gumman. Imorgon ska hon få sova så länge hon vill. Iaf till kl.09 :)

Nu tar vi helg!


Goodie

Trodde att det skulle bli stressigt imorse, iom att vi skulle iväg alla 5, men tji fick jag. Fm gick så bra, så bra. Visst va' barnen trötta, spec Hollysen, som fick bli väckt 2 timmar tidigare än vanligt. Men det va' inga sura miner, inget gnäll, ingen stress. Vi kom iväg allesammans, och vi kom i tid. Kanon!

Först lämnades Elliot på dagis, sen fortsatte vi andra till skolan. Väl där fick vi va' med på samlingen och lek och arbete osv. Vi fick även va' med när Elida träffade talpedagogen, vilket de gör då och då. Det enda Elida har svårt med e' bokstaven R, vilket inte e' så konstigt eftersom hon i grund och botten e' skåning :) Själv kan jag inte säga R utan kör med mina skånska sådana. Jag har klarat mig med dem :) Fröken berättade att hon lyssnat på ett roligt samtal mellan Elida och några kompisar. De hade undrat varför hon inte kunde säga R så bra. Då sa hon: "Det e' bara för att jag e' från Skåne, och där pratar man så" :) "Men var ligger Skåne..?", undrade en kompis då. "Det e' ett annat land", svarade Elida. Haha! Sötunge!

Utvecklingssamtalet gick mkt bra. Det va' två mkt stolta föräldrar som gick därifrån efter 2 timmar. Kan inte fatta att vår tjej har blivit så stor!

Jag och Holly gick hem och fick i oss lite mat sen, och Johan körde iväg till Kalmar. Direkt när vi ätit fick vi bara klä på oss igen, och traska iväg ännu en gång. Tack och lov för pulka!

Vi hämtade hem Elliot för drygt en timme sen, och väl hemma igen fick Holly lägga sig på en gång. Måste strax dra upp henne igen, för kl.13 ska stora tjejen hämtas hem. Sen tar vi lite helgledigt. Fredagsmys står på schemat :)

Godkväller

Har varit på stan en sväng. Jagat efter en dubbelpulka (som självklart va' slut), hämtat vår nya köksassistent och ätit pizza. Det blev en sväng inom Maxi oxå. Köpte ny hårfärg, så nu e' det röda väck. Eller ja, nästan iaf..tihi. Får c hur länge det håller sig tjusigt denna gången. Känner mig ganska söt för stunden iaf. Kan hända att det beror på makens nybakade kanelbullar :)

Nu ska vi natta barn, så jag får pysa iväg. Sen blir det mys.

Btw

Min nya bok blev utläst igår. Behöver jag förklara hur jäkla bra den va'..?? Jag va' helt fast, trots att det va' en deckare :) Jag rekommenderar den verkligen, för er som gillar spänning och lite otäckheter. Läs den!

Beställ den här!

Snart

Torsdagmorgon, vilket betyder att det snart e' fredag. Jippie! :) Bara en dag kvar denna vecka som jag måste gå upp tidigt. Längtar efter sovmorgon nu.

Imorgon ska vi iväg allihop. Först lämna Elliot på dagis, sen ska vi va' med Elida i skolan i typ 2 timmar. Det e' utvecklingssamtal och besök på en gång. Ska bli kul :) Stackars Holly får bli väckt, men vad gör man..? Väckte henne lite tidigare idag, redan 08.50, så hon inte blir alltför chockad imorgonbitti :)

Efter skolbesöket imorgon drar Johan till kontoret i Kalmar. Han ska fylla nya bilen med nya saker (verktyg, material osv..). Nästa vecka börjar han jobba igen. Kommer kännas konstigt. E' van vid att ha honom hemma varje dag nu ju. Han har varit pappaledig i nästan en hel månad. Det har verkligen varit härligt! :)

Nähä, nu väntar tvätten på den här mamman, så jag får gå. Bye!

Söta barn

Hämtade Elliot på dagis strax efter kl.11. På hemvägen mötte vi en man med en snöslunga. Då sa Elliot: "Mamma, han klipper bort snön" :)

Tålamod!

Överlevde lämningen. Men det va' precis. Elliot tjöt och tjurade hela vägen. Suck. Va' roligt det e', NOT! Mitt tålamod stannade visst hemma idag, så när jag lämnat Elliot på dagis skyndade jag mig hem för att leta reda på det. Nu känns det ngt bättre, efter massa hett te, mackor och knäcke. Vet att jag kommer va' en superbra mamma när jag hämtar barn sen <3 Oh my, vilka prövningar barnen kan utsätta en för ibland :)

Natten va' knäpp. Gick upp tidigt igårmorse, sen somnade jag med boken över ansiktet (nästan) 21.20 på kvällen. Inte bra. Inte bra alls. Vaknade efter 3 timmar, skitpigg. Helvete. Somnade nog inte förrän strax innan kl.03 igen, sen ringde det underbara alarmet 06.30. Jippie! Bråk och trots och kaos en morgon som denna va' bara för mkt. Men men, nu e' jag laddad på nytt.

Ojojoj!

Morgonen började bra. Jag gick upp 10 min "för sent", men varken Elida eller Elliot va' så himla sugna på att kravla upp ur sina varma sängar. Kände mig som en tjatig mamma, men vad gör man..? Upp måste de ju! På nedervåningen (finally) fortsatte kaoset. Elida satte sig (??) på sin macka med marmelad, och blev alltså helt kladdig. Nice. Sen skulle hon gå ut i köket och dricka. Tog tydligen ett glas på bänken som det va' lite vatten i, och bar detta sedan upp och ned (??) bort till ismaskinen. Vatten på hela köksgolvet, en redan stressig morgon. Lovely. Känns som jag bara borde bädda ner mig idag och inte gå utanför dörren..

Sköna dag

Har inte gjort mkt alls idag. Har fortfarande ont i örat. Öroninflammation säkerligen. Varför ska jag få tebax sån skit nu när jag e' "vuxen"..? Hade nog av det i min barn- och ungdom.

Johan har lämnat och hämtat barn idag. Dock fick han inte med sig Elida hem, för hon skulle med en kompis istället. Inte kan man neka henne. Leka e' ju livet :) Nu lagar min duktiga man lite mat åt oss. Ska krypa ner under filten i soffan sen när vi har ätit, och fortsätta läsa min nya bok. En deckare denna gång. Inte min favorit, men ibland blir man överraskat förvånad. Hoppas på det även denna gång.

Tack och hej!

Ajajaj!

Har ont som tusan i mitt öra. Det vätskar och värker. Jäkla skit! Vaknade tidigt, redan innan halv 7. Inte lönt att ligga kvar i sängen då, så jag gick upp och kissade hundarna. Sen vidare upp till övervåningen, för att väcka mina stora barn. Nu tittar de på Bolibompa och äter frukost i soffan. Lyxlirarkids :) Mamman sitter i köket med datorn och en stooor kopp hett te. Johan lämnar ungarna idag, för jag vill inte gå ut med mitt onda öra. Hoppas på att panodilen ska hjälpa, men det brukar den aldrig göra :(

Trött!

Det har varit en lång dag. Klockan ringde 05.30, men jag orkade inte gå upp förrän typ 20 min senare :) Kl.07 väntade jobbet, och där har jag alltså befunnit mig ända tills kl.16 i em. Det har varit fullt ös hela dagen, så jag va' ganska trött när jag äntligen kunde kliva över min tröskel här hemma. Möttes av en härlig doft från köket. Duktiga älsklingen hade lagat till söndagsstek och hasselbackspotatis. Yummie! :)

Har inte gjort så mkt sen jag kom hem. Slappat lite och myst med mina fina ungar <3 De sover sen några timmar tebax, och jag tänkte slänga mig i sängen oxå nu. Har legat på soffan ett tag. Läst min bok och knaprat knäcke, samt druckit te. Fast oroa er inte, jag tryckte i mig en semla först..hehe. Choklad har jag i skåpet, men e' inte sugen. Hmm.. borde kanske gå till läkaren snarast.

Nähä, dax för sängen. Ska läsa lite till och sen sooova skönt. Imorgonbitti börjar en ny vecka med lämning och hämtning i skolan och på dagis. Lovely :)

Fia + Johan, i 14 år!

Idag, för exakt 14 år sedan blev det vi. Du och jag. Fia och Johan. Jag minns inte hur mitt liv va' innan jag träffade dig. Minns inte hur jag va' som person förut. I halva mitt liv har vi varit ett par, så det e' väl inte så konstigt att minnena dessförinnan bleknat bort. Det e' ju tiden efter jag träffade dig som räknas <3

På 14 år har vi hunnit med mkt. Det finns många fina datum som jag sätter hjärtekant på i almanackan.

16:e januari 1996 - Blev det vi.

11:e oktober 1996 - Förlovade vi oss.

1:a juni 2002 - Gifte vi oss.

7:e oktober 2003 - Föddes vår sessa Elida.

8:e juni 2005 - Föddes vår prins Elliot.

10:e december 2008 - Föddes vår lillsessa Holly.

24:e maj 2010 - Beräknas vårt fjärde mirakel att födas.

Godmorgon!

Då sitter man här igen, insvept i morgonrocken, med Bolibompa i bakgrunden och frukosttuggande barn i soffan. Vi har det nog för bra :) Det blev en stressig start på morgonen, då Elida inte vaknade av sin klockan, och jag knappt blev uppsläppt ur sängen av en sovande man. Han höll så hårt om mig, så jag fick nästan bända upp hans armar. Söta Johan :) Nåja, upp kom jag iaf, och kidsen börjar bli redo för en ny dag. Hoppas på att denna dag blir lika bra som gårdagen :)

Jahopp

Dagen drar sig mot sitt ljuva slut. Ska alldeles strax bädda ner mig i sängen och läsa några sidor, eller några kapitel..tihi.

Dagen har varit bra. Städade och tvättade lite i fm (gör aldrig ngt annat på fm känns det som :). I em blev det staden. Först BVC med lilltjejen. Ettårskontrolltime. Hon har passerat 10-kilosstrecket nu :) Ligger exakt där en tjej i hennes ålder ska ligga, så allt va' så bra så :) Några steg demonstrerade hon, men va' lite skeptisk inför läkaren. Hon va' ju läskig! Ettårsvaccination fick hon oxå, vilket innebar en spruta i varje ben :( Det gjorde ont, fast mest i mammahjärtat. Det fanns så mkt roliga prylar att kika på, så det onda gick över fort som tusan. Sen fick Elliot sin andra dos av svinvaccinet, så nu e' han oxå klar. Undrar vad de ska hitta på för ngt härnäst. Snigelinfluensa kanske vore nå't..?

Efter BVC blev det mat på Cecil. Underbart gott, som alltid. Elida och Elliot valde dock inte kinamat utan pommes med korv :) Glass till efterrätt. Mums!

Strosade lite på stan efter maten, sen besökte vi svärföräldrarna. Johan blev klippt, det bjöds på kaffe och de som ville kollade på Bolibompa. Sen blev det hemfärd. Va' rätt trötta när vi kom hem, så det blev bara lite gröt osv, sen sängen för alla barnen. De somnade bums alla tre :)

Jag och Johan har myst i soffan. Käkat Nutella, kollat på Hemmafruarna och bara haft det bra :) Fyllde nyss på pellets i förrådet, medans älskling sotade pannan. Tur det, annars hade vi fått det kallt imorgonbitti.

Nä, nu får det nog bli sängen. Klockan ringer 07 imorgon :)

Tisdag

Kollar på Bolibompa med de stora barnen. De har ätit frukost och klätt på sig, så nu väntar vi bara på att klockan ska bli lite mer, så vi kan ta på oss ytterkläderna och traska iväg.

E' ganska trött idag. Kom i säng alldeles för sent inatt. Fastnade vid mitt pussel, och då e' det banne mig inte lätt att slita sig. Ska bygga lite under frukosten sen, när jag kommer tebax in från kylan :)

I em ska vi till BVC med Holly. Känns som det va' evigheter sen vi va' där sist, och det e' det ju. Mer än 3 månader sen. Ska bli kul att c hur mkt hon växt, fast jag vet ju att hon växt som tusan. Min stora tjej! :) Igår va' lillsessan jättemallig. Förut tog hon lite steg hit och dit, för att ta sig någonstans. Som när hon tex stod vid soffan, då tog hon några steg bort till fotpallen, eller till tv:n. Igårkväll verkade hon gå bara för att de va' så himla kul. Hon reste sig upp, mitt på golvet, och bara gick runt, med ett stort smile på läpparna. När hon satte sig ner så ställde hon sig genast upp igen, och så gick hon lite till. Det börjar släppa minsann :) Men inte räknar jag det som att hon kan gå, utan hon tränar fortfarande. Det har hon tid med, för hon ska gå hela livet sen.

Nähä, nu ska jag ta fram ytterkläder här. Bye!

Slipskit

Dagen börjar att gå mot sitt slut. Har fått gjort en hel del, och då brukar ju tiden gå fort som bara den. Har slipat i hallen idag. Ska bara ta lite för hand oxå, sen e' det klart för målning och tapetsering. Ska ha en fondvägg och enfärgade väggar på resten. Vad det blir för fond har vi inte bestämt ännu. Usch, jag hatar verkligen slipdamm. Man har det ju överallt, inte bara där man slipar. Det fanns damm i köket, i hallen uppe men oxå i min stackars näsa. Snöt vitt efteråt. Fy fasiken.

Efter slipningen drog vi bort till mamma och fikade. Kladdkaka och kanelbullar bjöds det på. Namnam! :) Hon hade köpt en lysande nalle åt Hollysen. Den gillades väldigt mkt. De stora barnen skulle få varsin sak en annan dag. Elliot ville ha en monsterbil sa han..tihi.

Nu ska barnen nattas, sen blir det soffläge för mamman och pappan. Köpte inget godis när vi handlade förut, och nu ångrar jag ju mig såklart :( Ska jag va' så desperat och bege mig upp till affären igen..? Choooklad!

Härliga måndag

Somnade sent igår. Klockan va' nog efter 01. Läste min braiga bok, fastnar så lätt då..tihi. Måste ha somnat bums när jag lade den ifrån mig. Trött som tusan va' jag. Vaknar av att mobillarmet tjuter bredvid min kudde, och när jag öppnar ögonen så står stora sessan bredvid sängen. Hon har borstat sitt hår, klätt på sig nya kläder osv innan hon kom ner. Duktiga tjejen! Jag fick motvilligt dra mig upp från kudden och det sköna täcket. Upp och väcka Elliot, vilket inte va' alls så lätt. Men till sist hade han både kläder på sig, och båda barnen avnjöt sin frukost i soffan framför tv:n :)

Det blev pulkaåkning till skolan och dagis. Vi va' ute i bra tid. Klockan va' knappt 08 när vi lämnade Elida i skolan. Hann leta efter hennes tjocka vantar oxå, som hon gjorde av med i fredags. Hittade dem i korridoren, i ett fönster. Kanon! Sen traskade vi till dagis, och där lämnade jag av Elliot. Han sprang in, för hans kompis Celina kom samtidigt. Jag tycker det e' lika kul varje gång de cs, för de e' såna bra kompisar :) Jag behövde inte ens följa med honom in till samlingen. Han va' fullt upptagen.

Gick sen hem och fick i mig frukost. Sitter nu här och läser lite bloggar och kikar runt lite. Ska dra fram dammsugaren och ta mig ett varv innan Holly vaknar.

Farväl julen

Jaha, då sitter man här mitt i natten igen. Kidsen sover sen många timmar tebax, och vi har glott på tv ett tag. När det inte fanns ngt mer att c (inte för att det egentligen fanns ngt alls att c ikväll) fixade jag lite med tvätten, och så mös vi med lite nattmackor och te.

Idag (eller igår får man kanske skriva) städade vi bort julen ur vårt hus. Det va' sååå skönt att få ut granen och få ner alla julgardiner, stjärnor, ljusstakar och allt annat juligt. Jag har strykit gardiner och vi har fått upp alla "vanliga" lampor osv. Blev hur fint som helst. Julen må va' kort, men jag va' faktiskt trött på allt krimskrams. Det enda som vi har kvar e' utebelysningen, men den får Johan ta tag i imorgon. Fast det e' nog det enda som jag kommer att sakna.. faktiskt.

Dagen har varit bra. Det blev en promenix för mig strax efter 11. Det börjar bli en trevlig vana, med trevligt sällskap och en tokig hund :) Vi åt kyckling och ris till middag. Hur mumsigt som helst.

Nu blir det sängen för den här mamman, för klockan ringer 07. Dax för skola/dagis imorgon igen ju :)

Mitt i natten

Och här sitter jag. Lite trött faktiskt, men tror nog att sängen får vänta en stund till.

Så, vad har vi roat oss med idag då..? Klockan ringde prick 08. Fast då hade jag redan varit uppe 3 timmar tidigare, med kissnödiga hundar. Lovely. Masade mig upp iaf. Slappade, tog mig en långfrukost, sen kom stora sessan ner strax efter kl.9. Hollysen och Elliot fick jag väcka vid halv 10. Sömntutor :)

Fm bestod av städning. Dammsuga golv och därefter torka golv, samt röja i köket och i de stora barnens rum. Phu! Det sistnämnda va' ingen barnlek precis. Elida hade en kompis med sig hem efter skolan igår, så det va' just den där barnleken som frammanade kaoset. Oh my, att två barn kan stöka till det så illa.

Efter städningen tog jag mig en lång promenad med Marie. Laban hängde självklart med. Han hade lätt kunnat ploga alla gator i lilla K-dala :) Väl hemma igen hade Johan gett kidsen lunch och sen nattat Holly. Slängde mig då på sängen med min bok, och slumrade nog till en stund..hehe.

Ikväll har vi bara myst. När kidsen hade somnat plockade vi fram godis, chips och dipp. Kollade på en fin film. Stardust heter den. Konstigt att jag missat att c den förut. Den va' riktigt bra :)

Nu spelar Johan en stund och jag gör ingenting alls. Ska kika till tvätten, sen blir det nog sängen och boken.

Natti!

Tyst

Va' tyst det e' i mitt lilla hus. Alla barnen sover, sen ett bra tag tebax. Jag och Johan har kollat på film, och ätit godis såklart :) Det va' mysigt, men Johan somnade efter typ halva filmen..haha. Det brukar ju va' jag som somnar annars :)

Va' ute med vovvsarna för en stund sen. Gud va' Laban hoppar i snön! Och inte bara det, han plogar. Hela han e' nere, under snön. Alla vallar som plogbilen skapade förut idag e' han väldigt glad åt..tihi. Tokhund.

Har varit ute på två pulkaturer med Hollysen idag. Först gick vi bort och hämtade Elliot på dagis vid 11-tiden, och sen tog jag bara jag och hon en tur upp till affären i em. Hon älskar verkligen att åka pulka, så det blir en tur imorgon med :)

Nä nu blir det nog sängen och boken för den här mamman. Tycker det e' sååå skönt att det redan e' helg! :)

Ooops!

Jaja, slarv igen. Jag vet. Har haft fullt upp, och inte så mkt att skriva om heller. Jobbade 7-16 tisdag, onsdag och torsdag. Idag e' jag ledig. Sååå skönt! Ska inte jobba i helgen heller. Men nästa vecka ska jag jobba fredagkväll iaf, sen får vi c om det blir mer.

De stora barnen har börjat i skolan/dagis idag. Första dagen efter ett härligt jullov. Det va' verkligen lite konstigt (och jobbigt) att gå upp kl.07 imorse, få iordning 2 barn och sen komma i tid till respektive inlämningsplats :) Men det gick! Tur att maken e' hemma och att lilltösen sover länge om morgnarna :)

Vi har nyss ätit frukost. Johan pulsade upp till affären och köpte nybakat franskbröd. Gottigt! Medans han va' där väckte jag Hollysen. Hon sov såklart,  trots att klockan nästan va' halv tio. Sömntutan :) Nu e' hon pigg och glad, men det tog ett tag :) Busar runt för fullt. Hon e' så stolt över sig själv när hon reser sig upp mitt på golvet, utan att hålla i sig någonstans. Malligt står hon sen där och flinar åt mig, sen tar hon några steg. Ibland många, ibland få. Hon e' så duktig så min tös! :)

Nähä, nu ska jag vika lite tvätt. Om en timme ska Ellioten hämtas hem från dagis. Hoppas att han har haft det superskoj med alla kompisarna!

Dagarna går

Ännu en dag går mot sitt slut. Det blir mörkt så himla tidigt, och då känns dagarna kortare än vad de egentligen e'. Men nu går vi mot ljusare tider. Vi lämnar snart det mörka bakom oss. Åhh, vad jag vill ha sommar nu! :)

Har haft en bra dag. Fått gjort mkt. I fm diskade jag, dammsög och tvättade. Strax efter kl.13 kom Marie hit. Vi tog med oss vovvsarna på en härlig långrunda. Under tiden bakade Johan chokladkaka med chokladglasyr. Igår bakade han ju vaniljbullar och kanelbullar, så det blev en härlig fika efter promenixen :)

Ikväll har brorsan varit här, och det e' han fortfarande. Han och Johan har spelat en massa, både på wiiet och på PS3:an. Jag har mest tittat på :) Pappa och co kom inte idag, så de kommer imorgon istället. Blir både kul och tråkigt. Tråkigt med tanke på att Erik kommer att följa med dem hem, för att på måndag åka vidare hem till Trellehulla :(

Nä nu ska jag gå och umgås lite med min bror, sen blir det kanske en film. Imorgon fm väntar ännu en promenad med Marie. Skönt och verkligen välbehövligt! :)

God morgon!

Snön yr runt mitt lilla hus. Det har kommit en del inatt, som har döljt det hårda och fula istäcket. Undrar hur mkt som har kommit hemma hos pappa.. Om det har snöat för mkt så kan de ju inte komma idag :(

Ska ta mig lite frukost strax, i lugn och ro, innan trion vaknar. Tänkte hinna dammsuga oxå. Sen får vi c vad mer dagen bjuder på!

2010

Nytt år, nya möjligheter, nya mirakel.. Tänk så fort ett år går. Jag minns fortfarande Hollys första nyårsafton, hur hon sov sig igenom alla raketer, liksom hon gjorde inatt :)

Nyår firades inte på ngt särskilt sätt. Det e' en dag som alla andra. Först jobbade jag mellan 16-21. Gjorde mig dock lite iordning, med fina kläder och lite smink :) När jag kom hem blev det mys i soffan. Vi kollade på några avsnitt av Hell's Kitchen. Vid tolvslaget stod vi uppe på balkongen (jag, Johan och de stora barnen), och såg på när alla idioter (ursäkta) sköt iväg såväl pengar som föroreningar. Laban brydde sig inte ett dugg om raketerna. Skönt det! :)

Idag har vi haft en lugn och skön dag. Jag sov till 09.30, väckte Hollysen vid 10, sen vaknade de andra barnen strax efter 10.30. Klart att man får sova länge en sån här dag :) Efter frukosten blev det en långrunda med Marie och Laban. Det va' halt som tusan och kallt, men gud så härligt! Ska ta oss en runda imorgon med. Fast då blir det fika efteråt :) Johan har bakat kanelbullar och vaniljbullar nu ikväll, så det ska bli gott!

Brorsan e' här, så han och Johan spelar. Ska ta och klå dem i lite bowling strax :)


RSS 2.0