Helg..?

Vaknade prick kl.08 idag, utan att ha varit vaken en enda gång tidigare. Annars brukar jag vakna till runt 6- halv 7. Känner mig lite tung i huvudet. Blir man det av en extra timmes sömn..? ;P

Har precis hällt i mig lite hett te. Valje och Holly e' vakna, och resten ska jag väcka nu snart. Johan jobbar en liten sväng nu på fm, så han körde inom Konsum och köpte frallor. När han kommer hem så ska vi tydligen flytta skjulet från ena sidan av huset till den andra. Jippie ;)

Annars blir det lugnt. Ska städa av lite på nedervåningen. Städade både uppe och nere igår. Fördelen med två våningar, skiten stannar här nere ;)


Tandis

Tjo, sent inlägg idag. Det e' fredag, men jag har spenderat min fredagskväll på jobbet. Nydalen 16-21 blev det idag. En mkt trevlig kväll! Det kändes verkligen inte som det va' 4 år sen jag jobbade där.

Igår blev det inte så lugnt som jag hade önskat. Efter mitt förra inlägg bet jag av en hörna på en kindtand. Ringde folktandvården och blev erbjuden en tid kl.13. Tackade nä och skulle återkomma en dag jag kunde. Kunde ju inte åka dit själv med 5 ungar. Eller..? Kan man det..?

Efter att ha kollat busstider ringde jag upp ft igen. Fick en tid 13.15. Väckte barn och fixade oss iordning. 11.30 gick vi hemifrån. Tog ut lite pengar och handlade fika, sen åkte vi bussen in till stan 12.05. Vi va' framme i O-hamn typ tio i ett. Gick till folktandvården. Barnen fikade lite och jag gav V mat, innan vi gick in.

V fick följa med in till tandläkaren, de andra fyra fick sitta i väntrummet. Hade enorm tur som fick komma till min egen tandläkare, trots att jag fått en jourtid. Visste inte om att det va' honom jag skulle till, så blev både överraskad och lättad. Hatar ju att gå dit! Han lagade tanden medans lilla V satt och bubblade och lekte i vagnen. Vilken superduktig och nöjd bebis jag har!

Har ju frisktandvård nu, så igår kostade besöket ingenting. Jag fick bara gå rakt förbi kassan efteråt. Det kändes gutt! Gick sen på stan ett tag med barnen. De fick köpa varsin sak för att de varit sååå duktiga. Elida köpte en tröja, Elliot en lego herofactory, Holly ett litet legoset och Leon en bil :) Sen tog vi bussen hem igen. Allting går, och det e' jätteskönt att ha fått det gjort på en gång!

Nu e' jag astrött så det blir sängen. Måste ladda om inför jobb i hemtjänsten både imorgon och på söndag. 16-21 båda dagarna. Yay! :)


Studiedagar

Lustig morgon. De stora barnen har studiedag, så jag såg fram emot en härlig sovmorgon. Till 7 iaf. Men kl.5 vaknade Valje. What..? Han som aldrig vaknar så tidigt. Lade över han i vår säng. Han snuttade lite, och låg sen och skrattade och bubblade i en halvtimme, innan han däckade. Lilla älsklingen! När klockan ringde va' jag astrött, och jag låg faktiskt kvar i sängen till halv åtta. Gutt att inte behöva stressa upp och iväg med alla barn. Studiedag imorgon oxå, så det e' redan helg här :)

Det händer inget spec här idag. Jag ska inte jobba ikväll, för Johan ska på teammöte med jobbet. Blir en heldag med ungarna. Kanske behöver en promenix ikväll, haha! ;P

Testade ju colourcatch gör första gången häromdagen. Det e' som pappersark som e' behandlade ned ngn kemikalie, så de suger åt sig överflödig färg och även smuts. Lade i en hel maskin med bara molokläder. Många moloplagg har ju vitt i sig, fast med knalliga kantband. Testade att lägga ett ark i den maskinen, och det förblev vitt. Arket alltså, men även tvätten :)

Sen testade jag att lägga ett ark i en maskin med "grått". I min gråa hög har jag grönt, blått, lila, rosa, gult.. Det arket blev orangefärgat, så det va' lite skillnad :)

Nu ska jag fixa disken. Tur man har diskmaskin ;)


Regn

Tisdag, och en regnig sådan. Gick ut med vovvarna, i morgonrock och med paraply. Alltid roar det ngn ;)

Väckte barnen, vilket inte gick så där jättebra. Holly skrek och härjade. Hon skulle INTE gå till dagis idag. Tänker inte tvinga henne dit, men synd att hon missar teatern idag. Elida vaknade med magknip. Om det beror på att regnet vräker ner, och de ska ha bronsåldersdag ute hela dagen, vet jag inte. Tänker iaf ta henne på allvar, så hon e' hemma idag. Elliot e' i skolan. Han åkte med Johan, så det blev en lugn morgon ;P

Leon har precis gått upp. Sitter och äter rostmacka. Tjejerna myser i soffan och lilla Valje sover sött. När Leon har ätit upp så ska jag hänga min tvätt. Testade colourcatcher för första gången igårkväll, så det ska bli intressant att c hur "lapparna" ser ut nu :)

Ikväll blir det jobbet en liten sväng. Skönt att komma ut lite, faktiskt :)


Jobb

Idag ringde klockan galet tidigt. Hade satt alarm kl.05, 05.15, 05.30 och 05.40. Kl.05.30 gick jag upp, och hade alltså en snoozning tillgodo. Synd den inte går att spara till en annan dag ;)

Idag ska jag jobba 7-12. Inne i huset dessutom. Kommer dock att jobba med en kär vän, så det ska bli trevligt :) Trött som ett helt ålderdomshem bara ;)

I em ska Johan, Elida och Elliot på bio inne i stan. Filmen Modig ska de c. Som de har tjatat och längtat :)

Nä nu ska jag borsta tänderna, sen ge mig ut i ösregnet. Yaaaay!


Sep. 21, 2012

Äntligen fredag! Som jag har längtat! Iofs ska jag jobba hela helgen, men man slipper ju dra upp ungar och maken ;) Imorgon jobbar jag 7-12. Gutt att gå upp själv, men kommer nog lida liiite när klockan ringer 05.30 ;)

Holly har haft ett litet bakslag på dagis nu. Denna veckan har hon varit ledsen när jag lämnat. Sagt att hon inte vill gå. Men så fort jag har gått så har det vänt, och när jag kommer för att hämta så vill hon inte med hem ;)

Idag behövde jag inte dra med mig småkillarna till dagis vid lämningen, så Valje sover sött än. Riktigt lyxigt :)

Nu ska jag diska och plocka lite. Skönt att ha det städat när man sticker till jobbet ikväll :)


Goddag

Torsdag idag. Dagarna och veckorna springer iväg. Jag hinner inte med, men gör mitt bästa för att klara av så mkt som möjligt på mina vakna timmar. Jag jobbar korta pass, men passen här hemma kan va' både långa och tuffa ;)

Igår va' en sorglig dag. Vi fick veta att Elidas klassföreståndare gått bort. Egentligen va' det väl väntat, för hon har varit dålig länge. I första klass blev hon sjuk, och de fick en vikarie. Denna vikarie stannade sen kvar när den ordinarie fröken kom tebax efter sin behandling, då hon inte jobbade heltid. Vikarien avtackades vid sommaravslutningen, och de skulle bara ha sin riktiga fröken i tvåan.

Men vid skolstarten i tvåan blev fröken sjuk igen. Den gamla vikarien fick då ta över klassen ännu en gång. Vi fick höra att den ordinarie skulle komma tebax i höst och vara utöver, men så blev det ju inte nu. Vila i frid Marianne! Nu behöver du inte kämpa längre!

Elida tände ett ljus för sin fröken igårkväll. När hon blåste ut det sa hon "Godnatt Marianne" ❤



https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/204792/images/2012/pic_505ad1649606ee7772c7613f.jpg" class="image">


Fredaaaaaaaaaag!

Äntligen fredag! Hade en skitdag igår, men idag ska det bli bra. Bara för att jag har bestämt mig för det :) Även jag kan ha en dålig dag. Även jag kan sakna ngn. Men nu tar vi nya tag igen!

Denna veckan har jag skolat in Holly på dagis. Mån-ons va' jag och småkillarna med henne 08.30-11. Leon älskade att va' med på dagis! Han lekte med barnen och alla saker. Han e' ju så himla social den ungen :) Valje va' glad och nöjd, och enda gången han blev lite tjurig va' när han va' hungrig. Holly brydde sig inte så mkt om mig :)

Igår lämnade jag för första gången. När vi stod utanför dagis, och väntade på att resten av barnen skulle komma ut, så sa Holly "Kan du gå nu mamma..??". Haha, tack för den ;P Lämnade idag oxå, och det gick lika bra. Vi vinkade, sen va' det inte mer med det. Hon gick rakt in i barngruppen och började leka. Så de som säger att det inte e' bra att ha barnen hemma för länge vet inte va' de snackar om. ALLA barn e' olika. Jag själv gick på dagis ända sen jag va' liten, och har ALDRIG varit social av mig. Snarare tvärtom. Jag va' nästan rädd för folk som barn, och det sitter faktiskt i lite än. Jag gillar att va' ensam ;)

Nu e' vi hemma om, jag och småkillarna. Jag har diskat och bäddat sängar. Ska strax dammsuga. Hinner inte mkt mera, för sen ska vi hämta hem Holly kl.11. Väl hemma igen blir det lunch, sen tar vi helg när de stora barnen slutat skolan. Eller ja, inte jag, för jag jobbar både ikväll och imorgonkväll ;)

Bäst att jag fortsätter här. Hörs! :)


RSS 2.0