Tävling!!

Vinn en matstol från:

 


 


Jag e' självklart med och tävlar! Va' med du oxå! Klicka här!


Nämen hallå!

Bloggen sinar snart. Visst har jag tid att skriva, men det finns inget spec att skriva om. Dagarna e' sig lika. Klockan ringer 06.30, jag väcker de stora barnen, äter frukost, fixar hår och tänder, väcker lillsessan kl.07.15, fixar frukost åt henne, väcker Leon kl.07.30, ammar.. och kl.08.00 går vi iväg mot skola/dagis. Först lämnas Elida, sen lämnas Elliot. Efter det går jag och småttingarna hem. Tvättar, städar, myser, leker, busar och har det bara alldeles, alldeles underbart. Just så ser en vanlig fm ut hemma hos oss, och jag älskar verkligen mitt liv! :)

Idag e' Elliot på dagis, trots att han e' ledig egentligen. Det e' nämligen dax för fotografering, så han e' bara inne en snabbis. De ringer från dagis när jag ska hämta honom, så jag sitter här och väntar :) Klippte pappa igårkväll, innan han körde hem, så jag dammsög hela nedervåningen då. Alltså behöver jag inte dammsuga nu på fm. Konstig känsla :) Men tvätt finns det alltid att fixa med, så lite sån't får jag väl försöka hinna med :)

Premiär för smakis idag. Majs/potatis blev...

imag1066 (MMS)

Premiär för smakis idag. Majs/potatis blev det :)


Mjuka tankar

Tjosan! Nu e' alla barnen hemma igen, varav de två minsta sover sött. Jag e' fortfarande trött som tusan, men sätter jag mig ner så somnar jag väl. Det skulle inte va' så bra..hehe. Har ont i huvudet nu oxå, och det e' verkligen inte lägligt. Ikväll e' det nämligen föräldramöte på dagis. Men men, den som lever får c, och jag brukar överleva det mesta :)

Fm va' ganska så lugn. Lite städ och tvätt hanns med, men däremellan oxå lek och bus och mys med mina småttingar. Precis som en dag ska va' alltså :) Vid 11.30 åt vi lunch, sen hämtade vi Elida klockan 12. Elliot hämtades vid 13.15, och nu har lugnet sänkt sig över mitt lilla hus. Holly ska sova drygt en timme till, och lille Leon vaknar väl när han känner för det helt enkelt.

Jag har sådan ångest över mitt hår! Tappar asmkt hår varenda dag. Det e' ju antagligen pga av amning och alla hormoner. Det konstiga e' att jag aldrig gjorde det när jag ammade Elida och därefter Elliot. Men jag minns när Holly va' bebis, då tappade jag oxå en massa hår. Men jag tycker att jag tappar ännu mera nu :( Nåja, det växer ju ut igen, men jag måste nog klippa mig kortare. Det ser inte alls fint ut med så här tunt hår. Det va' ju tunt redan innan..

Nu ska jag vika lite mera tvätt, och hör ni inte ifrån mig mera idag, så har jag somnat i tvätthögen. Där lär ju va' mjukt och skönt iaf. Åhh, lycka!

Sova, vem behöver det..??

Ojoj, vilken natt. Vaknade runt 02 inatt, av att lille Leon låg och (ja vad gjorde han egentligen..??) vände och vred på sig i sin säng. Han lät lite, men va' inte vaken. Låg och lyssnade på honom ett tag, så som mammor gör, ni vet. Inte kunde jag ju sova, när han sov så oroligt. Efter ett tag gick jag upp och hämtade honom, och lät han ligga hos mig. Han vaknade inte, men fortsatte att krångla. Ville inte ligga stilla och hostade till nån gång. Jag fick inte mkt blund i ögonen mellan 02 och 05.30. Sen sov han sååå lugnt och stilla. Jag somnade förstås oxå bums, och vaknade av alarmet 06.30. Då tänkte jag ligga kvar 10 min extra. Det tyckte dock inte Tandie. Hon började gnälla, och Laban började skälla. Jaja, bara att gå upp och gå ut med vovvsarna. Vem behöver sova..? :)

Älskling stannade hemma medans jag lämnade de stora barnen i skolan/dagis. Lille Leon sover fortfarande sött, och det kan han behöva, efter en sådan orolig sömn inatt. Stackarn! Lilla Holly har nyss ätit frukost och leker för fullt. Själv ska jag ta itu med dammsugning och tvätt. Har asmkt tvätt som måste vikas. Tur man kan hålla sig sysselsatt, så man inte somnar..haha!

Hade en superfin dag i lördags förresten! Kalas för mig då ju! :) Fick jättefina presenter. 6 svarta mattallrikar av pappa, 5 svarta glas av mamma, 1 ljusrosa glas av Ann och 3 svarta assietter av svärföräldrarna. Allt av märket Kosta Boda Mine. Fyller man 30 så kan man gott få lite finare saker..tihi.

 


Igår fick jag värsta överraskningen av två kära vänner. Jag och Marie skulle cs på fm, hemma hos mig. Efter ett tag ringde det på dörren, och Magda kom med sin lilla tös. Det blev tårtkalas, och jag fick tom present. 300kr på Inhouse, vilket betyder att jag kan utöka min Mine-samling. Tack kära vänner! Ni e' så gulliga! Jag blev så himla glad! <3

 

 

 

 

Nu måste jag ta tag i mitt hem! Kommer däcka i soffan ikväll känner jag :) Bye!


30 år och 1 dag..

Igår fyllde jag år. Det gör man ju iofs varje år, MEN man nollar inte varje år. Nollade gjorde jag nu. Tredje nollan. 30 år. Jag e' 30 år. Det känns helt sjukt. E' inte 30 gammalt..? Jag minns när jag va' runt 15 år. Då va' ju en kvinna på 30 år en tant. Det tyckte man ju. Alltså går det runt barn och ungdomar och tycker att jag e' en tant. Tant Sofie. Fy tusan.. Det viktigaste e' ju dock hur man känner sig. Och jag känner mig inte som 30. Inte det minsta. Visst, jag har 4 barn, e' gift, äger mitt eget hus osv. Riktiga vuxenpoäng alltså. Men i hjärtat och själen känner jag mig inte en dag över 20.

Imorgon blir min bebis 4 månader! Det e' ofattbart! Vart har dessa veckor och månader tagit vägen..?? Men jag njuter. Lille Leon e', precis som sina syskon, ingen svår bebis. Han e' oftast nöjd och glad. Äter bra, sover bra. Han charmar de flesta han möter. Min lilla goding! När folk snackar om vakna nätter och nappar som måste tryckas in var och varannan minut, så vet vi inte vad de snackar om. Våra barn har alltid sovit bra, och nappar har vi aldrig använt.

Nu vänder sig lillkillen åt båda hållen. Han började först med att vända sig från mage till rygg, antagligen eftersom han inte superdiggar att ligga på mage :) Men för några dagar sen, när jag och Johan stod ute i köket, så hörde vi hur han grät. Det lät inte som den vanliga "mamma jag vill ha mat"-gråten, utan annorlunda. Jag sa åt Johan att han skulle kolla honom. "Han har säkert vänt sig", tillade jag. Och visst hade han det. Han låg på mage och va' ARG som tusan..tihi. Tänk att man från så tidig ålder kan höra skillnad på gråt och gråt. Nu vänder han sig jättemkt och ofta. Fram och tebax rullar han. Min söting :)

Bjuder på några bilder av gullungen! :)

 


Nu ska jag väcka lillsessan, sen blir det fredagsmys för hela slanten :)


Miss you babes! <3

 

 

I'd only come here, seeking peace
I'd only come here, seeking me
it seems I came to leave

In your dream you see me clear
I have no restraint, no fear
Powerless I watched from faces I'd assumed.
My purpose set. My will defined.
Caress the air.
Embrace the skies.
Escape the sorrow and restraint of mortal cities.

Give me time I will be clear.
Given time you'll understand
What possesses me to right what you have suffered.
I'm in this mood because of scorn.
I'm in a mood for total war.
To the darkened skies once more and ever onward.

So many years I stood among the thoughts
and tears of those I served.
Among my own I was alone through my own doing.
All the years I walked unknown
behind the faces I assumed.
Powerless to clear your mind of what you'd suffered.

They fall again.
They fall again.

Give me time I will be clear.
Given time you'll understand
What possesses me to right what you have suffered.
I'm in this mood because of scorn.
I'm in a mood for total war.
To the darkened skies once more and ever onward.
There is no faith in which to hide.
Even truth is filled with lies.
Doubting angels fall to walk among the living.
I'm in this mood because of scorn.
I'm in a mood for total war.
To the darkened skies once more and ever onward.

I'd only come here seeking peace.
I'd only come here seeking me.

It seems I came to leave.

 


TACK!

Ditt leende får mig att stanna upp i tillvaron, och bara på en endaste sekund har du lyckats få mig att glömma bort allt det mörka, allt det onda, allt det trista. Det finns inget som kan få mitt hjärta att slå så hårt som du kan få det att göra. Inget kan fylla mig med sådan glädje, sådan kärlek. Vad vore jag utan dig..? Älskade, älskade barn! Jag lever mitt liv för din skull. Min uppgift här i livet e' att göra dig lycklig, så lycklig som du gör mig, varendaste dag. Tack för att jag får vara din mamma! <3


Långledigt

Det va' det. Nu e' Elliot ledig från dagis ända tills på måndag. Så det blir lite långledigt för hans del. Synd att stackarn måste upp tidigt imorgon iaf. Elida ska ju lämnas i skolan som vanligt :)

Roade mig med att städa och dona lite i fm. Mkt tvätt låg och väntade på att bli vikt, och en hel del ville bli tvättat. Nu snurrar maskinerna för fullt i tvättstugan, och jag kan slappa med gott samvete. Småttingarna sover, och de stora barnen skulle plocka undan på sitt rum. Iaf Elida. Hon e' ju mammas tös :)

Jag och småttingarna tog oss en tur upp till affären, innan vi skulle hämta Elida. Hon slutar tidigare på onsdagar, så vi hann va' ute i trädgården och leka ett tag, innan Elliot skulle hämtas. Jag e' inte van vid att stressa så här lite. Övergången e' nästan värre än stressen i sig. Jag va' ju van vid den. Det fanns ju inget annat sätt, så jag flaxade fram och tebax mellan hemmet, dagis, skolan. Nu har jag så mkt tid för allt möjligt, så jag vet knappt vart jag ska börja. Igår röjde jag i tvättstugan. Kanske borde ge mig på gästrummet i källaren imorgon.

Älskling kom hem med en ny diskmaskin igår. Äntligen! Vår funkar alltså, men alla hjul till korgarna har gått sönder. Ibland ramlar korgarna nästan ur, och ibland så går inte luckan att stänga, så man måste köra korgarna fram och tebax och svära en massa innan luckan går igen. Först tänkte vi köpa nya hjul, tills vi upptäckte vad dessa kostade. Det skulle bli typ 1600kr, för bara nya hjul. Sjukt! Vi har ju haft denna diskmaskin i rätt många år (typ 6 år), så man vet ju aldrig hur länge till den håller. Tänk om vi köper hjul för så mkt pengar, och den går sönder om ett halvår. Jippie liksom.

Igår började äntligen Idol igen! Som jag har längtat! Har köpt lite gottigt till ikväll, för när det e' Idol så får man fuska ;)

 

Mina grabbar! <3

(Mobilbilder, därav den kassa kvalién!)


Onsdag!

Dagarna springer iväg. Nyss va' det söndag, men nu e' det ju onsdag. Idag går Elliot sin sista dag på dagis för denna vecka. Det har funkat jättebra att ha honom 5 timmar, istället för 3. Han e' nöjd och glad, och det e' det enda viktiga. Jag hade gärna stressat fram och tebax, för hans skull, men detta e' bättre. Nu e' han ledig imorgon och på fredag, så då kommer det bli massa mys.

Jag vaknade astidigt idag, och kunde verkligen inte somna om. Det va' bättre att gå upp, äta frukost i lugn och ro, och låta dagen starta försiktigt. Alla andra sover sött, men jag ska strax väcka mina stora barn.

Igår fick jag äntligen träffa sötaste Selma! Hon föddes i lördags, så hon e' ju fortfarande helt ny. Åhh, mys! Minns när min lille Leon va' så där ny. Fast han va' ju mkt mkt mindre :) Det e' inte klokt va' mkt de växer på 3 ynka månader! Men det e' en jätterolig tid nu. Självklart har alla åldrar sin charm, men det e' så mysigt när han skrattar och gurglar. Han söker verkligen efter mig med blicken, och när han får syn på mig så spricker hans lilla mun upp i ett stort leende. Han blir sååå glad så fort ngn pratar med honom, men när jag tar honom så tindrar det i hans ögon. Han e' mammas pojk! Mammas älskade lilla gosse!

Kollade på förlossningsprogram igårkväll, som vanligt..hehe. Blev så himla irriterad på ett par. De hade redan en pojke på 2 år, och nu väntade de sitt andra barn. De önskade sig en flicka. När de sen fick veta på UL:et, att de väntade en pojke till, så blev de helt knäckta. Spec mamman. Men va' fan! Hur kan man bli knäckt när man har ett friskt barn inom sig..???

Nä, nu måste jag stressa vidare i tillvaron. Bye!


Hej hopp!

Jag lever, men har lite annat att fokusera på än bloggen :) Bra mår vi allihop. Johan jobbar, Elida går i skolan, Elliot går på dagis och jag och småttingarna e' hemma och myser och fixar och donar och leker och en massa annat.

Igår va' vi på BVC med lille Leon. Han växer så det knakar. Nu vägde han 5920 gram och va' 60,5 cm lång. Tänk så liten han va' när han kom. Ynka 2770 gram och 46 cm kort. Mammas lilla pojk. Va' fort det går! Kan man inte få stoppa tiden liiite nu..??? Vaccination va' det oxå dax för. Två sprutor, en i varje ben. Mammas stackars älskling! Han blev lite ledsen, men det gick över ganska fort igen. Fick träffa en sköterska (inte vår vanliga) som va' jättebra! Satt och ammade lillen efteråt, och då pratade vi en massa. Sååå trevlig och glad hon va'!

Gick sen till bm (samma korridor som BVC), för att lämna ett kort på våran lille guldklimp. Men tyvärr så hade hon gått hem tidigt igår, men jag lämnade kortet till en annan bm. Hoppas Elisabeth blir glad idag :) Den bm som vi träffade och en sköterska gullade massor med Leon, och han bara log. Som vanligt alltså :) Fick oxå som vanligt höra att jag va' så smal och snygg och smärt. "Det syns inte att du har fött 4 barn!" Nä, jag vet. Man får väl va' tacksam, även om jag lätt hade kunnat tänka mig att väga 10 kilo mer. Vågar inte ens väga mig, då jag fasar för att vågen stannar på närmare 50 än 55..

Dagarna går i ett. Lämning och hämtning på skola/dagis, lunch, städning, disk, tvätt osv. Det finns alltid ngt att göra hemma hos oss. Men nästa vecka blir det lite ändring på tiderna. Elliot ska nämligen börja gå på dagis mån-ons 8.15-13.15 istället för mån-fre 8.15-11.15. Elida slutar kl.13, så det blir kanon för oss. Han kommer även att få lunch där, och det tror jag e' viktigt inför förskoleklassen nästa år. Det va' ju ett tag sen han gick heltid på dagis :) Detta e' helt nytt i denna kommun, och jag e' glad att vi hinner utnyttja det innan Elliot slutar på dagis. Tror att han kommer få ut mkt mera av sin vistelse när han får gå 5 timmar, istället för bara 3.

Så, vad händer idag då..? Jo, jag ska ta mig en sväng med dammsugaren strax, sen blir det lite mellanmål. Magen kurrar redan, men jag e' ju hopplös. Äter jämt, känns det som.

6 pallar pellets e' beställda, och de borde komma vilken dag som helst. Ngn som känner sig manad att hjälpa till och bära lite..?? Bjuder såklart på fika efteråt ;)

Nä, nu ska jag fortsätta här. Vi får väl c när jag skriver nästa gång :)


Tävling!

Vill du vinna ett jättefint paket från JohannaFormOchDesign..??

Paketet innehåller en pyjamas i storlekarna 50/56, 62/68 eller 74/80, haklapp (i svart/vit) samt ett kortset (babyface kille och tjej), värde 378 kr.

Johanna Lundqvist är formgivare & illustratör med stor kärlek för papper & mönster. Utbildad på Forsbergs Skola & Berghs.

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!



RSS 2.0