Svisch!

Oj, va' dagen har gått fort! Ändå har vi inte gjort så mkt. Kidsen har varit ute och lekt i trädgården, och jag har städat och tvättat litegrann. Lunch har vi oxå fått i oss. Kassler, ris och bearnaisesås blev det idag. Gottigt, tyckte vi alla tre. Och det blev så mkt kassler över så vi kan äta det imorgon oxå. Fast med ngt annat tillbehör förstås.

Har gett Holly lite morotspuré idag oxå. Hon smaskar på, verkar gilla det. Har i lite bröstmjölk, för att göra det lite tunnare, men inte alls mkt. Det slinker ner iaf. Duktiga tjejen! Imorgon ska hon få det igen, sen ska vi testa en annan smak. Potatis och palsternacka kanske. Eller majs. Vi får c.



Nu ska jag läsa lite i min bok, och klura på vad vi ska ha för mat när älskling kommer hem. Svårt det där..

Den bästa

En vän som alltid bryr sig, som lyssnar och som älskar dig oavsett hur tokig du e'. En sådan vän har jag.

Älskar dig! Vad skulle jag göra utan dig..??


Kul

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (utom på fråga 1 förstås)! Lycka till!


1. Vad heter du? Sofie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Surt
3. Flicknamn: Stina
4. Pojknamn: Spike (Elliots andranamn :)
5. Yrke: Skomakare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpor
8. Mat: Spagetti
9. Sak i badrummet: Shampoo
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: Snöhinder
12. Något man skriker: Skit!
13. Film: Snövit och de sju dvärgarna
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Sisters of Mercy
16. Djur: Struts
17. Gatunamn: Storgatan
18. Bil: Suzuki
19. Sång: Stay med Shakespearesisters
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Sex


Sopbil

Ny vecka, nya tag, som jag brukar försöka intala mig själv. Och det funkar, för det känns faktiskt bättre. Det blir lättare för varje dag som går. Men visst saknar jag henne fortfarande, och det kommer jag alltid att göra. Fina Fifi.

Hollysen sover än, och det gör även Elida. Bara jag och Ellioten som e' uppe. Jag gick iofs upp först av alla, före Johan oxå, och tog en morgonrunda med Tandie i skogen. Snacka om att jag blev förvånad när jag tom träffade ngn i skogen. Det e' inte ofta man gör det på morgonen.

Det blir inget dagis för kidsen på hela veckan, minst! Det går vattenkoppor på dagis, vilket jag inte hade en aning om förrän jag redan hade lämnat kidsen där igår. Så nu håller jag alla tummar och tår för att vi inte ska få hem det, för Holly e' lite för liten än. Vill inte att hon ska bli sjuk. Ringde bvc för säkerhetsskull, för man blir ju lite orolig. Hennes tips va' att jag skulle ha barnen hemma hela veckan, och sen ringa till dagis på måndag och fråga om ngn mer hade blivit sjuk. Det e' ju skitlång inkubationstid, typ 14-21 dagar, så de kan ju lika gärna redan bära på det. Men vi får c. Jag tar inte ut ngt i förskott. Synd om barnen bara, som va' hemma från dagis heeela förra veckan, pga feber.

Vet inte alls vad vi ska hitta på för ngt idag. Gå en sväng till skogen kanske, eller bara va' ute i trädgården. Ska ringa mamma sen, och fråga om vi ska fika. Det blir lite långtråkigt att bara gå här hemma. Men vi får försöka sysselsätta oss med ngt. Sopbilen kommer iaf en sväng på fm, så då har vi ngt att kika på :)

Premiär!

Nästa vecka blir lillsessan 4 månader! Idag har vi tjuvsmakat litegrann :)


När Hollysen varit duktig och smakat morotspurén, fick hon "riktig" mat istället.



Och då blev hon så här nöjd :)
Bara det bästa e' bra nog åt min lilla tös :)

Lördag

Lördagmorgon, och alltså första helgen på 11 år som vi vaknar utan Fifi. Jag gråter inte lika mkt längre, bara när jag blir påmind om min förlust, min sorg. Och Tandies sorg, självklart. Tandie har börjat äta lite, lite nu. Självklart blir hon bortskämd med tuggben och godis dagarna i ända, så det går ingen nöd på henne på matfronten iaf. Och ni som har träffat henne vet ju att hon har att ta av, för hon e' inte direkt en spinkig, liten vovve.

Denna veckan har varit fruktansvärd. I måndags miste jag min älskade Fifi, och sen har Johan och barnen varit sjuka. Hög feber, varvat med snor och kraxanda halsar. Underbart. Inte förrän igår em började älskling må lite, lite bättre. Han laddade sig med panodil, sen drog vi in till stan för att storhandla. Gick in en snabbis på Briobutiken oxå, för de hade halva priset på ALLT. Men inte fan ställer jag mig i en kö i typ en timme, för att det e' halva priset. Inte med en halvsjuk man och en bebis i bärselen. Det va' så jäkla varmt därinne. Immiga fönster, och folk som knuffades och slet i alla saker. Varför blir man så galen, bara för att det e' ngt som e' billigt..?? Vi gick ganska så snabbt ut därifrån igen, och bestämde oss för att istället ta en tur till Toys, när det blir finare väder.

På Maxi va' det inte mkt bättre. Folk överallt. Jobbigt som tusan. Men vi försökte iaf handla så fort som möjligt, och kom ut igen ganska så oskadda. Vi handlade tom för 1500kr mindre, än vad vi brukar göra. Det e' kanske bra att skynda sig :)

Nu ligger mina stora barn nerbäddade i soffan och kikar på Mamma Mu. Jag hoppas verkligen att de blir friska snart, för jag e' helt slut efter denna veckan. Och nu börjar jag bli jätteförkyld själv. Hoppas verkligen att jag inte får samma influensa som Johan har haft nu hela veckan. Han har varit halvdöd.

Nä, nu ska jag fortsätta läsa min bok. Fick ju hem 3 nya i tisdags.

Bye..

Aldrig!

Life goes on, som ngn klok person sa en gång för länge sedan. Och visst e' det sant. Livet slingrar sig vidare, över stenar och andra hinder. Men jag kan fortfarande vända mig om och blicka bakåt, för så himla långt har jag inte hunnit än. Jag ser dig ligga i solen på vardagsrumsgolvet, ser hur du lyfter upp huvudet pyttelite, och ser på mig. Kärleken gör hela min kropp varm, och jag vet att du säger "tack för den här tiden". Och det enda jag kan säga e' tack själv! Jag ska aldrig glömma dig!

Evig kärlek!

Trassliga knutor

Det e' lustigt hur kroppen fungerar, trots att hjärnan och tankarna inuti den e' ngn helt annanstans. Jag går som på autopilot. Tar hand om mina sjuka barn och min sjuka man (Elida, Elliot och Johan har feber), samtidigt som jag sörjer min älskade hund ngt så enormt. Jag borde inte fungera egentligen, men jag gör det iaf. Jag går runt som i en dvala, med tunga steg och ännu tyngre ögonlock.

Natten har varit för jävlig, rent ut sagt. Jag satte på en film, och såg på den tills jag somnade. Då hann jag inte ligga och fundera och grubbla. Men självklart så vaknade jag 01.40 inatt. Gick ut i trädgården med Tandie, bara för att kunna andas lite. Jag njöt av tystnaden, och just då kändes saknaden nästan uthärdlig. Men när jag skulle lägga mig i sängen igen kom tankarna smygande. Eller inte smygande direkt. De klampade rakt in i mitt stackars huvud, och vägrade lämna mig ifred. Ännu en gång kom ångesten, skuldkänslorna. Gjorde jag rätt..? Borde jag ha kämpat mer för dig..? Innerst inne vet jag att jag gjorde rätt, men de dumma tankarna trasslar in sig ändå. Jag får inte loss knutorna riktigt. De stramar och gör så jävla ont!

Tandie e' så olycklig. Hon går och lägger sig vid dörren och "piper". Hon äter knappt. Just nu sitter hon här bredvid, med nosen mot mitt ben. Jag försöker verkligen att ta hand om henne, skämmer bort henne lite extra, men det verkar inte hjälpa. Jag e' väl medveten om att min förlust e' ingen ting jämfört med hennes. Det e' hennes livskamrat sen 11 år tebax som försvunnit. Tandie har aldrig varit själv. När hon kom till oss som valp sommaren 1998, hade vi redan Fifi. Och sen dess har det varit de två mot världen. Ngt starkare band har jag aldrig sett förut, och det tär så fruktansvärt på mig att c min ena hund så deprimerad. Hon väntar på Fifi. Väntar på att hon ska komma inspringande genom dörren, som så många ggr förut. Jag lovar att om Fifi hade kommit hem om typ 5 år, så hade Tandie känt igen henne. Hon kommer att vänta på henne i resten av sitt liv.

Johan tycker att vi ska skaffa en hund till, främst för Tandies skull. Men jag vet inte om jag klarar av det. Inte nu. Inte än. Jag måste få sörja. Men samtidigt så måste jag tänka på Tandie. Hundar e' flockdjur. Man ska egentligen inte ha en hund. Men även om vi hade skaffat en till hund, så hade det inte blivit samma sak. Ingen kan ersätta Fifi, och det e' inte meningen heller. Fortfarande känns en mening med bara Tandies namn smärtsam. Det ska ju va' Tandie och Fifi, mina vovvsar, mina svansviftare. Det känns så konstigt att gå ut med en hund. Jag känner mig halv. Tänk då hur Tandie måste känna sig.

Jag gråter fortfarande. Det gör så ont. Jag har haft Fifi mkt längre än mina egna barn. Hon va' som mitt barn. Jag tog hand om henne, den där januaridagen för så många år sen. Ett beslut som jag aldrig någonsin har ångrat. Hon va' 2 år gammal, och illa behandlad. Hon morrade åt allt och alla. Mest hatade hon män och barn. Det e' svårt att tänka sig att det va' samma hund som växte upp med mig. För hon växte verkligen upp tillsammans med mig. Jag e' så glad att jag lyckades ta en argsint och opålitlig hund, och göra henne till den snällaste och underbaraste hunden i hela världen.

Usch, jag saknar dig så..

Spår i snön

Vaknade upp till en ny dag. Har sovit dåligt, men väldigt länge. Huvudet dunkar, tårarna bränner bakom mina röda ögonlock. Det har snöat inatt. Hela trädgården e' täckt av ett vitt, glittrande täcke. Det första jag tänkte va' att vovvsarna nog skulle vilja gå ut och springa i snön..

Gick upp till skogen med Tandie. Hon e' verkligen inte sig själv. Orolig på ngt vis, och hon har en sorgsen blick. När vi kom till det stället där vi brukar vända tebax igen, vände hon direkt. Hon ville absolut inte gå längre, trots att hon e' den som jämt försöker få oss att gå ännu en bit till. Det va' ledsamt att följa spåren tebax. Spår från en hund. Ville bara vända mig om och kalla på dig. "Men kom nu Fifi". Men du e' inte här.. 

Undrar om det finns ngn som kan förstå min smärta och min saknad. Johan säger att han förstår, men jag tror inte att han gör det. Fifi e' verkligen min hund. En enmanshund som bara tyr sig till en person. Och jag e' så glad att den personen va' jag..



Minnena

Sakta sjunker den in. Den där otäcka tomheten, som just nu belastar mitt hjärta. Jag väntar mig fortfarande att du ska ligga där du brukar, och lyfta på huvudet när jag går förbi. När jag blundar kan jag riktigt c dig, c hur du sträcker på dig när du har sovit, och hur du låter när du gör det. Överallt finns minnen av dig. De får mig att gråta, men lurar även mina sinnen. Allt e' precis som det va' igår. Förutom att du e' borta. Men du e' ändå här.

Har precis varit ute i skogen och gått en runda med Tandie. Stackars Tandie mår inte bra, det märks. Hon saknar dig. Hela hennes liv har du funnits hos henne. Ni har varit oskiljaktiga från första stund. Tänk, igår gick vi samma runda som ikväll. Fast då va' du oxå med. Du skuttade bredvid mig, glad och pigg. Då visste jag inte att du drygt ett dygn senare inte skulle finnas längre. Iaf inte här hos mig, hos oss.

Döden e' ngt man aldrig e' beredd på, även om man vet att den kan slå till när som helst. Inte ens när vi åkte iväg till veterinären med dig idag, ville jag bereda mig på det värsta. Du va' så sjuk, och jag vet att det va' det enda rätta. Men varför gör det så fasansfullt ont..?? Varför känner jag mig som en bödel, som bestämt ifall du ska få leva eller inte..? Beslutet va' mitt, och det va' det svåraste beslut jag någonsin tagit i hela mitt liv. Jag ville bara ditt bästa. Jag ville ta bort allt det onda. Du e' värd så himla mkt. Mkt mer än jag kan ge dig i denna världen.

Fina Fifi. Jag ska minnas dig precis som du va' när du va' frisk. I Krokstorp ska du få vila. Och jag ska hälsa på dig hur ofta som helst. Du älskade Krokstorp. När du sprang fritt på ängarna va' du så lycklig. Det e' den bilden jag kommer att ha kvar av dig. Den bilden finns i mitt hjärta. Min vita, underbara hund, som springer snabbt som vinden.

Älskade Fifi, det e' så tomt här utan dig..




RIP älskade, älskade Fifi!

11 år av glädje och lycka.

I 11 år har jag haft äran att känna din kalla, blöta nos mot min kind. Jag har lyssnat på dina snarkningar. Jag har njutit av att c dig få de där galna uttrycket i ögonen, precis innan du störtade iväg och sprang flera varv runt huset. Du har vilat ditt huvud i mitt knä. Du nöjde dig aldrig med några klappar, utan klagade med tassen på mitt ben, "klappa mig mer!".

Det e' inte klokt vad du har förgyllt mitt liv, min älskade hund! Om det inte vore för alla tårar som droppar ner och riskerar att dränka mitt tangentbord, skulle jag fortsatt att skriva. Jag hade kunnat skriva om dig i en hel evighet. Jag fick inte ha dig i en evighet, men det va' verkligen en härlighet att få vara din matte.

Jag älskar dig.. för alltid..

Nu springer du runt på de gröna ängarna. Utan smärta. Min friska, krya vovve.

Fifiluring, du har rört vid någonting i min själ. Mitt hjärta kommer fortsätta att slå för dig i all evighet.

Vi ses igen..

Tack för allt du gav, för allt jag fick.



Fifi
f. 13/1 - 1996
d. 23/3 - 2009

Älskad och saknad
för evigt


Det brister

Fifi har blivit jättedålig under natten, så vi ska snart iväg till veterinären med henne. Jag försöker hålla mig lugn och sansad, och det går för stunden, men emellanåt brister det för mig. Det e' ett under att jag kan skriva ngt här, eftersom jag sitter som bakom en gardin av salta tårar.

Älskade Fifi.
Älskade, fina, underbara Fifi.
Jag kan inte tänka mig mitt liv utan dig i det.

Besök

Godmorgon! Ännu en snorig dag har jag visst framför mig. Härligt! Det vackra vädret som vi blev unnade igår försvann lika snabbt som det kom. Idag snöar det. Tidigare imorse haglade det. Skitväder! Elliot e' iaf feberfri idag, så man får va' tacksam för det. Han va' så söt när han vaknade idag.

Elliot: Mamma, jag e' inte sjuk längre. Så nu kan jag ligga nära Holly igen.

Fia: Vill du det..?

Elliot: Ja, det e' så mysigt.

Sötungen min :)

Klockan närmar sig 11, och min man har inte gått upp än. Fattar inte hur man kan sova så länge. Själv va' jag uppe 6.30, för då vaknade min lilla fågelunge (Holly alltså:). När hon va' mätt och go somnade hon om igen, och då tog jag med mig vovvsarna och gick upp till skogen. Fifi har knappt hostat alls denna helgen, och vi träffade inga andra hundar. Stackaren måste ju få gå utanför trädgården ibland. Tror inte att det e' ngt som smittar, men man kan ju försöka gå ut när ingen annan e' ute med sina hundar, för säkerhetsskull.

Igår fick jag ett trevligt besök (jo men visst), som jag inte sett röken av på väldigt länge. Först va' jag gravid i nio härliga månader, sen blödde jag i 8 veckor efter förlossningen, och nu när lillan närmar sig sin fjärde levnadsmånad så kom den. Mensen alltså, om det va' ngn som inte fattade min förklaring. Skum e' den, för det blödde bara jättelite. Men jag känner av mensvärken i magen. Idag har det inte kommit ngt blod alls, men man kan väl inte ha mens i endast en dag..?? Vi får väl c hur resten av dagen blir. Värsta niagarafallet kanske. Man vet ju aldrig.

Nu tänkte jag fortsätta pyssla med min tvätt. Hörs kanske senare. Bye!





Feber

Jaha, då va' snart denna härliga lördagen över. Vi har hunnit med massor idag. Johan har klippt ner massa buskar i trädgården, satt upp utekattluckan och rensat upp i trädgården. Vilken skillnad det blev, på bara några timmar. Det har varit superfint väder idag. Elidas bästa kompis har varit här, och de har lekt jättemkt. 5 timmar va' hon här, så de hann med en hel del. Det blev bak med lera, lek med Barbiedockor och Polly Pocket, det gungades, grävdes i sandlådan, ritades teckningar, vi åt korv med bröd, goodis och tittade lite på tv. Ändå tyckte tjejerna att det va' skittrist att skiljas åt när kompisens mamma kom för att hämta henne. Men det e' ju så, tiden går fort när man har roligt.

Jag, Hollysen och Ellioten tog en promenix upp till affären när kompisen anlänt. Tyckte att tjejerna skulle få leka ifred litegrann. Vi köpte lite godis, frukt och varsin glass :) Jag testade den nya Ben & Jerry's Wich. Blev lite besviken faktiskt, för jag trodde att den skulle va' godare. Men visst va' den god, bara inte så god som jag hade förväntat mig. Elliot valde Sandwich, som vanligt :) Vi tog tid på oss, för det va' ju så härligt ute.

Efter några timmar började Elliot bli lite hängig, så vi gick in och tog tempen. 39,6 stannade den på! Han va' superduktig och svalde all alvedonen på en gång. Så nu har han legat i soffan under en filt och bara vilat sig. Tog tempen igen för en stund sen, och nu ligger den på drygt 38. Ska strax natta kidsen, och hoppas på en feberfri Elliot imorgonbitti.

Håll tummarna!


Lekdag

Godmorgon! Jag har varit uppe ett tag, men e' fortfarande lite seg. Vi kollade på film igår, men den va' så trist så jag somnade. Ovanligt :) Hann iaf äta lite chips och dipp och choklad, innan jag däckade i soffan. Inte förrän efter 01 inatt vaknade jag, och kunde förflytta mig till sängen istället.

Idag blir det en lugn dag. Elidas bästis kommer hit för att leka. De skulle egentligen lekt förra helgen, men då va' hennes kompis sjuk. Så idag får vi hoppas att alla krya och pigga, för Elida har sett fram emot detta hela veckan :)

Ska fixa fram frukost nu, men kanske återkommer under dagen. Hejdå!

Familjemys

Vi har haft en härlig dag. Åkte in till stan vid 12-tiden. Köpte en toalett, sen matade vi ankorna i parken.



Många ankor va' det som ville ha mat, och även Ellioten blev lite sugen :)



Ankisarna va' så söta :)



Det va' kallt, men ändå skönt ute. Matade ankorna hur länge som helst :)




Vi hade inte med oss vagnen, men Holly trivdes i bärselen. Nu e' hon så stor så jag kan ha henne framåtvänd. Hon gillar att hänga där och spana :)



Sen gick vi till lekparken. Där finns mkt roligheter. Tex ett stort spindelnät.



Och flera olika kasebanor.



Efter ett tag blev Hollysen hungrig. Tur man har en bil som fungerar som amningsstation :)



När kidsen hade lekt färdigt och lillasyster däckat efte maten, körde vi vidare till skokällaren. Nya skor inhandlades till de stora barnen. Sen gick färden vidare till Mc Donalds. Jag åt faktiskt ingen fisk idag, utan tog en Big Mac. Fast fisken e' ju klart godast. Har tom tappat räkningen på hur många år jag endast har ätit fisken.

Innan vi körde hem igen blev det en liten tur in till staden. Johan, Holly och Elliot gick till leksaksaffären, för Ellioten skulle ha en "skjutare" :) Lera köpte de oxå. Jag och Elida gick in på KappAhl för att köpa en ny mössa till henne. Hon hittade en snygg svart/rosa. Sen traskade vi vidare in till apoteket. Lillan har mjölkskorv i hårbottnen, som inte vill gå bort. På BVc sa de att jag skulle bara massera bort det med babyolja. men efter att det har kommit tebax typ 5 ggr, ger jag upp. Nu blir det salicylsyrevaselin, som jag använde till både Elida och Elliot när de va' bebisar. Och det funkade skitbra. Tänkte behandla det imorgon, för det ska sitta i 3-4 timmar.

Nähä, nu ska jag gosa ner mig i soffan. E' så himla sugen på chips och dipp, så jag ska försöka skicka upp min man till affären. Ha en bra kväll!

Nattäventyr

Idag har vi tagit ledigt från dagis. Skönt att slippa stressa iväg på morgonen, så nu blir det långhelg för hela familjen. Ska in till stan lite senare. Ska bla köpa en ny toalett till gästtoan. Sen hade vi tänkt gå på Mc Donalds. Det va' länge sen vi va' där med kidsen, så de kommer att bli superglada :)

Jag e' fortfarande jätteförkyld. Men det e' ju förstås värst på morgonen, innan man hunnit snyta sig tusen ggr och sjungit upp halsen lite. Ska strax göra mig en kopp te, och hoppas på underverk :)

Natten har inte varit helt smärtfri idag heller. Ellioten kom ner inatt igen, men halv fyra denna gången. Samma sak gällde: han ville ha vatten. Jag brukar ta ner hans mugg med vatten när han har somnat, men igår gjorde jag inte det, för att han skulle slippa gå ner och be om mer. Men när vi kom upp på rummet så hittade jag inte muggen. Antagligen har han gömt den någonstans, men vem orkar leta efter vattenmuggar halv fyra på natten/morgonen..? Inte jag iaf. Så det va' bara att gå ner och fylla upp en ny mugg. Sen fick jag sova ända till 07. Lyxigt värre. Då kom nämligen Elliot ner igen. Skitpigg, trots att han varit uppe och styrt mitt i natten. Barn e' för roliga :)

Nähä, nu ska jag äta lite frukost i lugn och ro, innan resten av barnaskaran vaknar :) Bye!

Förkyld, igen!

Jäkla skitdag! Jag e' så förkyld så det snurrar i huvudet på mig när jag står upp. Ni ska vara glada att ni inte vet hur lång tid det tar för mig att skriva en hel mening här. Hur många ggr har jag egentligen skrivit om detta lite stycket..? Det e' svårt att koncentrera sig när man inte mår bra. Ändå känner jag att jag måste göra ngt mer än att bara ligga på soffan och glo på burken. Läste ju ut min bok igår, buhu! Hoppas att jag får mina nya snart, så jag kan gräva ner mig lite.

Inatt kom Ellioten ner halv tre. En fråga. Varför väcker de jämt mig..?? Det har fan aldrig hänt att de går bort till Johans sida av sängen. Lilla gubben ville ha vatten, så det fick han. Sen fick jag följa med honom upp, för han vågade inte gå själv. Konstigt att de vågar gå ner själva, genom hela mörka huset :) Så ni kan ju tänka er hur trött jag va' när Elida kommer ner, helt påklädd klockan sju. Jag som tom funderade på att ha dem hemma från dagis idag, eftersom jag inte mår bra. Tji fick jag. Inte kan jag låta dem stanna hemma när de så gärna vill gå. Johan fick lämna dem idag. Jag ska hämta dem 11.15, så till dess ska jag fortsätta med mitt snorande. Tänkte ta en varm dusch och sen slappa i soffan tills vi ska gå.

Usch, det va' väl allt för stunden. Bye..

Om jag kunde drömma

Sorry for the delay. Det blir bara så ibland. Jag fastnar med ngt annat, ngt djupare. Denna gången va' det min bok som fick mig att fastna. Varje ledig stund, vid varje amningstillfälle, när stora barnen va' på dagis och när det va' dax att krypa ner under täcket, slog jag upp min braiga bok. Idag läste jag ut den, och jag tjöööt. Känsliga mamman, ni vet. Va' tvungen att surfa in på bokus och beställa uppföljarna på en gång. Så om några dagar kanske det blir likadant igen. Men det e' härligt med böcker. Jag älskar att läsa.

Dopet i söndags gick bra. Lillan va' bara lite kinkig under själva ceremonin, så då tog jag henne. Hon blev lugn av vaggandet och orgelmusiken :) Storasyster och storebror va' så himla duktiga i kyrkan. Stod och satt bredvid oss hela tiden. Efteråt åkte vi hem till svärföräldrarna. Vi åt god mat (pasta/kycklingsallad) och en massa sötsaker :) E' verkligen tacksam för att svärmor tog hand om allt. Det blev så himla lyckat :)

I måndags va' det dax för en tur in till BVC. Det va' nämligen tid för lillans första vaccination. Det va' inte så skoj precis. Först fick hon en spruta i ena benet. Hon blev bara lite ledsen, och va' lätt att trösta. Sen fick hon en spruta till, i andra benet. Den va' mkt värre. Lilla Holly skrek och skrek, säkert i 10 minuter. Jag fick amma henne för att hon skulle bli lugn. Min stackars lilla flicka! Det gjorde så ont i mitt hjärta av att c henne så ledsen, c henne ha så ont. Men till slut så lugnade hon ner sig. Usch, jag e' inte van vid att c henne ledsen. Hon brukar va' så nöjd och glad. Efteråt va' allt bara bra. Hon har inte haft ont i sina små ben och hon fick inte heller ngn feber. Skönt det!

Gud va' hon har växt, min lilla tjej! Nu väger hon 6145 gram och e' 59,5 cm lång. Hennes huvudomfång e' 39,6. Usch, liten börjar bli stooor!

Idag har det varit superfint väder ute. När jag hämtade stora barnen på dagis 11.15 gick vi upp till affären och lyxade till det med varsin glass. Härligt! När vi sen skulle gå hem fick Elida bestämma vilket håll vi skulle gå. Det tog då typ en timme att gå hem från affären. Inte dåligt, med tanke på hur nära vi bor. Tur att det va' fint väder :)

Nä, nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova bort min eländiga förkylning. Det e' fika på Elliots avdelning på dagis imorgon, så jag får försöka va' någorlunda pigg då :) Nattinatt!






Lördagsmys

Lördagkväll = gooodis :) Så just nu kollar vi på film med barnen och äter lite gottigt. Va' inne i stan en sväng förut. Jag köpte 2 par strumpbyxor och även en present åt Marias och Daniels bebis :) Hade inte med oss vagnen, utan tog bara med bärselen. Lillan gillar den, och det e' jätteskönt. På hemvägen körde vi förbi (eller runt får man väl kalla det) Krokstorp. Svärföräldrarna va' nämligen där. Kidsen fick springa runt lite och leka, men en annan (alltså jag) som stod stilla frös som tusan. Skönt va' det allt att få hoppa in i bilen sen igen, och åka hem. Hem till värmen.

Lillan har verkligen blivit superstark i nacken nu. Kolla själva :)



Så stor hon har blivit! Och då ska vi inte tala om vad mina andra barn har blivit. Snart flyttar de väl hemifrån oxå. Usch, hemska tanke!

Nähä, jag får väl gosa ner mig hos familjen igen. Ha en bra kväll!


090314 - a special day

Lördagmorgon, och en härlig sådan. Iaf med tanke på beskedet som jag nyss fått. Åhh, jag e' så glad för Maria och Daniels skull, så jag nästan spricker. Lördagen den 14:e mars 2009. A special day to remember :)

Hela familjen sover så gott, så jag får lite lugn och ro framför datorn. Fast som ni säkert vet vid det här laget, så brukar lillasyster vakna när jag sätter mig här :) Hon somnade ganska tidigt igår, vid 22, och har inte vaknat än. Duktiga lilla tjejen! Imorgon e' det dax för dopet, och jag e' faktiskt lite nervös. Folksamlingar e' ju inte riktigt min grej.. Men men, det går nog bra. Alla kommer att glo på Stina, för det e' ju hon som ska hålla Hollysen :)

Idag ska vi in till stan. Iaf om älskling kan gå upp i någorlunda bra tid. Jag måste inhandla nya strumpbyxor och vi ska hämta dopklänningen hos svärföräldrarna. Svärmor har ju tvättat den, så den e' så fin så nu :) Ngt annat har vi inte planerat. Jo, vi ska baka lite oxå. Men det blir nog ikväll.

Min bebis e' helgalen. Så här hittade jag henne i spjälsängen igår.



Vilken tokfia va'..? :) Hon ligger redan som Pippi Långstrump nästan. Så här snurrar hon runt varenda dag, så nu e' det bäst att låta henne ligga på golvet.



Mammas lilla busbebis! :)

Tänkte få i mig lite frukost, innan min lilla klan vaknar :) Ha en bra dag!


Grattis!

Till Maria och Daniel som blivit föräldrar till en liten pojk! Äntligen kom han, och jag längtar så efter att få träffa honom och snusa på bebis :) Nu vet ni vad ni har att göra de närmsta 18 åren. Välkommen till min underbara värld!

Tack för att du ringde gumman, jag ser verkligen fram emot alla detaljer sen. Kram till hela familjen!



Sovmorgon

Idag skulle ju kidsen va' lediga från dagis. Vi lät dem va' uppe något längre igårkväll, för vi satsade såklart på sovmorgon idag. Men tji fick vi, eller iaf jag, för kl.06.38 kommer sonen ner. Lillasyster vaknar förstås oxå då, och sen strax efter 7 kommer storasyster ner. Så nu sitter jag här, ganska trött, men alla barnen e' pigga och glada. Tihi, så kan det va'.

Kollade på film igår. Dead like me, serien som vi sett förut, har ju kommit som film. Den va' inte alls lika bra som serien, trots att 3 av skådespelarna va' samma som e' med i den. Jag tom slumrade till ett par ggr.

Älskling bakade oxå igår. Vaniljbullar och kanelbullar. Har tjuvsmakat lite på kanelbullarna :)

Nä nu blir det frukost här. Ha en bra dag!

Bilder

Här kommer lite bilder från gårdagen.



Stark och lite sur tjej :)



Lillasyster myser med storebror :)




Syskonmys innan läggdax :)


Ni e' så fina, mina små! Mammas juveler, mammas allt! <3

Life is good

Tjohoo! Nu e' det torsdag igen. Sista dagen älskling jobbar denna veckan. Jag älskar våra långhelger. Idag kommer han dessutom hem tidigt, eftersom han jobbade över i måndags. Härligt, härligt! Life is good :)

Ligger här i soffan med datorn. Har precis kollat på Förlossningskliniken, som jag spelade in igår, och bölat som en tok. Det e' inte mkt jag tål att c nu för tiden. Jag har alltid varit superkänslig, bölar ju tom när jag ser tecknade filmer, men det e' ännu väre nu. Och allt som har med barnafödande och bebisar att göra, gör den här mamman blank i ögonen.

Igårkväll va' lillasyster lite kinkig. Hon ville inte sova, trots att klockan tickade iväg och närmade sig 23. Så jag tog upp henne ur spjälsängen och lät henne ligga tätt intill mig, och såklart blev hon lugn direkt. Min plan va' att jag skulle lägga över henne i hennes säng när hon hade sovit en stund, men sen kom sömnen knackandes på mina ögonlock. 06.30 imorse ringde mitt alarm, och snacka om att jag blev förvånad av att c min lilla bebis ligga och snusa så sött bredvid mig. Hon har inte sovit i våran säng på flera veckor ju. Men mysigt va' det allt :)

Va' lite trött imorse, så jag snoozade alarmet flera ggr, och gick inte upp förrän 07.10. Men vi hann till dagis i bra tid. Väl hemma igen körde maken iväg för att jobba, och jag placerade mig i köket med mitt te :) Ok, några mackor slank oxå ner. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli 11, så att jag och lillan kan gå bort till dagis och hämta hem busungarna. Imorgon ska de va' lediga, för vi har lite att göra inför dopet på söndag. Bakning tex, och då vill ju kidsen hjälpa till. Och sen så har de ju varit på dagis varenda dag denna veckan, så de kan gott få en långhelg de med :) Blir mys med hela familjen hemma ju.

Nu ska jag fortsätta glo på tv lite, och bara slappa. För om ett tag kör det igång igen. Som sagt, life is good :)


3 månader!

För 3 månader sen va' vi nyss hemkomna från Västervik, med en alldeles ny liten tös. En alldeles ny liten Holly. 3 månader, det e' ju skitlänge sen! Men samtidigt e' det så nyss. Dagar, veckor och månader har bara rusat iväg, och nu sitter man här med paniken i magen. Min lilla tjej. Min lilla, stora tjej. För större har hon ju såklart blivit, och mkt har hänt sen den dagen hon föddes. Jag e' så tacksam för varenda sekund jag får ihop med mina barn. De e' meningen med mitt liv. Men varför går det så fort..??

Har inte gjort ngt spec idag. Städat lite, läst ut min bok, kikat lite på tv, myst med barnen.. Barnen har varit på dagis, maken har jobbat, så det har varit precis som vanligt. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig i sängen med älskling, och kika på ngt bra. Bebis ska oxå sövas, så det blir mys :)

Nattinatt!



It's monday!

Då va' helgen över för denna gången. Barnen e' på dagis, älskling jobbar, Hollysen sover, så här e' så tyst och tomt. Jag har slarvat idag. Har inte plockat undan i köket efter frukosten, och inte ens efter kvällsmaten igår. Mitt kök e' överfullt. Jag borde städa upp där nu, men jag tycker att det e' sååå trist att plocka ur diskmaskinen, bara för att fylla den igen. Usch, vår diskmaskin kommer säkert att gå sönder om jag fortsätter att gnälla på hur tråkigt det e'.

Helgen har varit bra. I fredags va' vi bara hemma. Vi gjorde inget spec, men på kvällen kollade vi på några avsnitt av Desperate housewives. Samma sak gjorde vi på lördagskvällen och igårkväll. Så nu har vi bara tre futtiga avsnitt kvar av sista säsongen. De ska plöjas igenom ikväll :) Därefter blir det till att fortsätta c en ny serie som vi börjat på. Hmm, Eureka tror jag att den hette. Ganska skum serie, men rolig emellanåt. Och det e' ju den gamle Jack från DOOL som e' med, och honom gillar vi starkt :)

I lördags va' vi hemma hos svärföräldrarna. Svärmor klippte Johan och Elliot och vi åt god mat. Flygande Jacob, fast utan jordnötterna :) Svärmor kan verkligen laga mat. Jag passade på att väga mig oxå, för våran våg e' cp. 56,4 stannade den på, och det får väl faktiskt klassas som ok. Även om jag hellre hade velat vara på väg uppåt. Har köpt nya jeans, och de sitter perfekt. Så nu får jag inte gå ner ett enda gram. Hoppas kan man ju iaf, för hoppet e' det sista som dör.


Jag ska inte ha jeans på dopet, bestämde jag mig för igår. Jag ska ha kjol. Antingen en svart, lite glittrig eller en jeanskjol. Johan tycker såklart att jag ska jeanskjolen, för den e' kortast. Typiskt karlar. Hur kort kjol kan man ha i kyrkan förresten..? Pappa frågade om det va' en musikantkjol jag skulle ha på mig. "Eh, en vaddå sa du..?", undrade jag. "En mus-i-kant". Hahaha, skitkul pappa! Tydligen så kallades mkt korta kjolar så när pappsen va' ung. På stenåldern alltså :)


Bror min kommer oxå på dopet. Som tur e' så har han ingen bowlingmatch den helgen, han spelade igår. Det va' ju ett tag sen han va' här uppe, så det ska bli kul.

Om Marian, Daniel och bebis kommer på dopet återstår att c. Men jag håller alla tummar och tår för er!

Nähä, jag får väl städa upp i köket nu. Jag återkommer. Bye!


Inbjudningskort

Så kom de då äntligen, de där inbjudningskorten som jag sökt efter i min brevlåda varenda dag denna veckan. Men de va' väl värda att vänta på, för de va' verkligen superfina! Så ikväll ska det skrivas adresser och klistras på frimärken. Egentligen borde jag försöka få iväg dem redan idag, men jag orkar inte gå upp till affären bara för att köpa några ynka frimärken. Så tomorrow it is! Då kommer de fram på måndag, vilket e' fullt tillräckligt, eftersom de flesta redan vet om att de e' bjudna. Inte för att vi har bjudit så många.

Mötet med prästen igår gick förresten väldigt bra. Även om jag ett par ggr kände en lite obehaglig känsla i magen, när han började gå igång på gud, jesus osv. Vi gör ju inte det här för att jag verkligen e' troende, utan för att det i vår familj e' en tradition. Vi kunde lika gärna bara ha haft en ceremoni hemma, men det hade känts dumt eftersom våra andra barn e' döpta. Och denna prästen verkar va' mer kristen än de vi haft förut, eller så gillar han väl mer det gamla sättet. Men trevlig va' han, det måste jag erkänna, och lättsam. Skämtade ganska mkt. Och Elida fick äntligen c kyrkan, som hon tjatat om sen vi flyttade hit :)




Fin va' den allt, som ni säkert ser, men jag kände ett styng av saknad. Faktiskt. Min kyrka gjorde sig påmind, och ingen kyrka i hela världen kan mäta sig med den. Det va' där jag döptes, hade skolavslutning, gifte mig och senare döpte mina egna barn.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sankt_Nicolai_kyrka,_Trelleborg

Kidsen har haft det superskojigt på dagis idag. De hade ju på sina nya regnkläder över sina jackor och utebyxor, och därför slapp den här mamman få med sig heeela sandlådan in idag.Härligt. Vi va' ute i trädgården ett tag, för det va' så himla skönt ute, och lillasyster sov så gott. Sen gick vi in, lagade mat (makaroner och köttfärssås) och nu hamnade jag visst här igen :) Ska ta itu med tvätten om en stund. Hollysen sover fortfarande, och ungarna leker på ovanvåningen. Blir nog en liten lässtund sen oxå. jag e' helt fast i min bok..hehe.

Fick förresten finaste örhängena med posten idag, som bästa Marian har gjort åt mig. Men det kommer ingen bild på dem nu, för jag ska ha på mig dem på dopet :)

Nu låter det som att lillan håller på att vakna, så jag får utgå. Kanske hörs vi senare.

Kram kram!



Finaste Hollysen :)

Sista dagen

Idag e' det sista dagen som älskling jobbar denna veckan. Så himla skönt! Att han e' ledig varje fredag ger oss så mkt. Vi får så mkt tid ihop så det e' knappt sant. Underbart e' det.

Hollysen sover än. Jag har lämnat de stora barnen på dagis, och ska strax plocka fram lite frukost. Va' bara tvungen att sätta mig här en liten stund. Jag e' ju beroende, och jag kämpar inte emot :)



Så här ligger lilla gumman just nu. Söt va'..? :)



Mina underbara "stora" barn! :)



På väg till dagis i sina nya regnkläder.

Nä nu måste jag få lite i magen, innan jag orkar skriva ngt mer. Så om jag inte fastnar i min bok kommer jag hit sen igen. Ha det bäst så länge!


Bebisväntan

Idag e' det onsdag, vilket betyder att det e' Förlossningkliniken och Specialfall riskförlossningar på TV4 Fakta ikväll. Jippie! Det finns nog inget annat som e' så kul och intressant att titta på. Spec när man själv fött barn. Man kan känna med kvinnorna som e' med. Man delar deras oro, rädsla, smärta och glädje. Undrar så när Marias bebis vill kika ut. Det e' så spännande. Inte minst för henne själv :) Tänker på dig babe, hela tiden. Det ska bli så kul att va' mammaledig ihop med dig!

De stora barnen e' på dagis. Fick ju hem mitt paket från HM igår, och i det fanns bla en fin klänning åt Elida. Så hon skulle självklart ha den på sig på dagis idag. Hon va' inte längre förkyld! Hon e' så typiskt tjejig, min lilla, stora tjej. Mkt fint fanns i paketet. 1 par byxor, 4 tröjor, 3 par kalsonger och 1 pyjamas åt Elliot. 2 tröjor, 2 kjolar, 1 par byxor, 2 pyjamaser och 2 klänningar åt Elida. 2 bodysar, 2 par byxor, 2 mössor, 1 jeanskjol och 1 dress (munktröja och mjukisbyxor) åt Holly. Inget åt mig själv..hehe. Kläderna hade kidsen själva valt ut, genom att kryssa i katalogen. Förutom Hollysen då, som mamman valde åt :)

Idag ska jag till kyrkan och träffa prällen. Ni behöver inte ens fråga om Johan ska följa med, för det svaret e' nog rättså självklart. Han jobbar alltså, men jag tror inte att han hade velat följa med iaf :) Klockan 13 ska jag va' där, så det blir till att stressa lite med mat osv, när vi kommer hem från dagis igen. Mamma kommer hit sen, så jag inte behöver ta med mig alla mina barn :) Men Elida tjatar om att hon vill följa med. Hon gillar ju kyrkor. Tror att hon jämför dem med slott, för vissa kyrkor liknar ju faktiskt slott litegrann, med sina tinnar och torn. Kanske hon får följa med, och Holly såklart :)

Annars händer det inget särskilt idag. Jag tänkte duscha och läsa min bok, innan vi ska traska iväg.

Funderar på det här med dopet. Det e' ju 3 andra som ska döpas då. När Elliot döptes så läste jag en dikt, som jag skrivit. Men då va' det ju bara vi i kyrkan, och våra familjer. Liiite annorlunda om det e' massor av folk i kyrkan. Man kanske inte ens har utrymme för ngt sådant. Och jag e' feg. Sååå himla feg. Haha.

Här e' dikten jag skrev till Elliot och läste upp i kyrkan. Jag bölade och hälften av gästerna..haha.

Våran Elliot föddes
en mild sommarnatt
och precis som sin syster
så är han en skatt
att bli mamma är som
att vinna på lotteri
jag är miljonär
och kan inte rikare bli
att ha den turen att vara
mamma till två
att älska någon så mycket
och så mycket kärlek få
att vakna varje morgon
och veta att ni är mina
världens underbaraste barn
så vackra och så fina
det är något som bara
en förälder kan förstå
jag levde inte innan jag blev mamma
mitt liv började då


Elliot i sin fina dopdräkt, köpt från ett företag i Danmark. Cool basker va'..?
Tänk att min stora grabb har varit sååå liten. Va' fort dessa år har gått.

Bloggar

Jag gillar att läsa bloggar. Vissa människor skriver så fint, så äkta. Dessa ord suuuger jag åt mig, sparar i mitt inre. Äkta människor finns det inte gott om. Eller det kanske det finns..? Jag har bara inte upptäckt alla än.

Bra bloggar:

http://blogg.aftonbladet.se/7148/  Fotbollsfruns blogg får mig nästan alltid att skratta högt :)

http://finnjonna.blogspot.com/ Följ en mammas kamp om att få ett levande barn. Äkta och så fint, så fint.

Det finns självklart många, många fler. Kanske jag länkar några fler senare.

Snoriga barn

Idag e' kidsen lediga från dagis. Inte för att  vi ska hitta på ngt superkul, utan för att det e' äckligt snor som bosatt sig i deras näsor.Framförallt i Elidas. Hon snörvlar och hostar. Tycker så himla synd om henne. Även Holly e' lite snorig. Men inte så farligt. Fastän de ska gå till sporthallen och gympa idag ville storasyster stanna hemma. Och då känner hon sig inte bra, för hon älskar att gå dit! Så vi har en liten mysdag. Massa filtar i soffan och goda mackor förstås. Det e' tur att jag e' mammaledig, för annars hade jag ju inte kunnat hålla dem hemma när de "bara" e' snoriga. Men som läget ser ut nu spelar det ju inte mig ngn roll. De ynka 3 timmarna som de får va' på dagis ger inte mig ngt. Det e' för deras skull som jag låter dem gå. Jag kunde lika gärna haft dem hemma.

Natten har varit lite kass, för min del. Det känns i mitt stackars huvud som dunkar på idag oxå. Vi somnade väl framåt 23.30 nån gång. Vid 04 kom Elliot ner. Han hade drömt ngt läskigt, och ville ha välling. Så det fick han. Jag kastade ner mig själv i sängen igen, och sov ända fram till klockan 7. Wow! Väckte kidsen och fick fram frukosten. Då säger storasyster att hon inte vill gå till dagis. Men, då kunde jag ju sovit  vidare, för lillasyster vaknade inte förrän strax innan 8. Så kan det va' :)

Läste klart min braiga bok igår, och nu har jag börjat på en ny. Älskar att läsa, men har slarvat med det på sistone. Eller så har jag helt enkelt inte hittat ngn bra. Barnböcker räknas inte, annars så e' ju det ngt som läses varenda kväll :) Igår läste vi ur Den vilda bebin. Den har jag alltid gillat :)

Vi har fått en massa snö nu, igen. Och jag som struntade i att köpa den där dubbelpulkan när vi storhandlade, för vi trodde inte att det skulle bli mer pulkaväder. Det hade varit så smidigt med en sådan, när man går med kidsen till och från dagis. Som det e' nu så tränger de ihop sig i den ena pulkan, gnäller och bråkar om platsen hela vägen. Eller så får jag binda fast den ena pulkan i den andra, och alltså dra två pulkor. Det går det med, men det hade varit smidigare med bara en.

Nä nu ska jag ta fram min bok, och läsa lite. Hörs senare!

Fin för ett litet tag

Fick för mig att jag skulle göra mig lite extra fin idag. Så jag sminkade mig, satte upp håret och tog på mig en snygg tröja, som jag vet att maken gillar :) Sen ringde han. Maken alltså. "Kan du bära in lite pellets..?", undrade han. Jag tittar ut genom fönstret. Det snöar. Det snöar massor. Små, fina flingor yr runt i luften, överallt.

Hur fan kommer jag att c ut när han kommer hem..??

Bokmys

Hej hopp! Måndag igen. Två barn på dagis, älskling som jobbar, bebis som sover i sängen och en mamma vid datorn. Precis som det ska va' alltså :) Har precis tagit en varm dusch, och det va' underbart skönt. Det e' så himla rått ute, även om termometern inte riktigt håller med. Just nu e' jag faktiskt glad att jag inte längre bor i skauneland, för de kalla vindarna där nere e' inget man kan skoja bort. Brrrrrrrr!

Jag ska gosa ner mig i soffan, under en filt och läsa min bok. Köpte 3st på bokrean, men utbudet va' inte precis det allra bästa. Jag blev jättebesviken. Ville ha Martina Haag's nyaste, men det va' inte rea på den. Kostade nästan 200 spänn. Hmm, liiite dyrt kanske. Får vänta tills jag hittar den billigt, kanske den e' billigare på bokus..?

Har fått ont i min stackars hals, och mitt te e' slut. Buhuu! Måste upp till affären och köpa mer, om jag orkar. Har ont i skallen min oxå. Men Hollysen har sovit hela natten igen, så det beror iaf inte på för lite sömn. Elida e' ganska förkyld hon med, så det e' ju inte konstigt om man blir smittad. Men till dagis skulle hon iaf, och eftersom hon inte hade ngn feber och näsan inte rinner, så fick hon såklart gå dit. Men när hon upptäckte att bästisen inte va' där idag, blev hon genast mkt sjukare. "Mamma, jag kan nog inte vara på dagis när jag e' förkyld", sa hon då, och hostade lite tillgjort. Usch, det gör så ont i mammahjärtat när hon e' ledsen! Men till sist släppte hon iväg sin lilla mamma, för det va' en annan kompis som ville leka. Elliot sprang som vanligt rakt in, och började leka med polarna på en gång. Att det e' sån skillnad på dem. Men det e' klart, Elliot va' bara 2 år när han började på dagis, medans Elida skulle fylla 4. Jag vill inte att Holly ska börja för tidigt, men 2 e' nog en bra ålder. Då e' de inte för små men ändå små. Vill inte ha en ettåring på dagis.

Nä nu ska jag läsa en stund, för strax e' det dax att hämta hem barnen igen :)


I don't like this

Usch, trista söndag. Nu e' den här igen. Imorgon e' det måndag, och då börjar veckan om. Som vanligt alltså. Idag e' det den 1:a mars. Månaderna springer iväg, och om 9 dagar blir Hollysen 3 månader. 3 månader! Kan inte fatta det. Känns som att det va' igår hon föddes, samtidigt som det känns som hon funnits hos oss alltid. Kan inte föreställa mig mitt liv utan alla mina barn ju :)

Dagen har börjat lugnt. Holly vaknade vid 7, Elliot kom ner vid 8 och Elida tog sig upp vid 9. Tänk så olika ens barn e'. Tre olika individer, men samtidigt så lika. Det e' så kul att c. Varje dag upptäcker man ngt nytt. Livet som mamma e' verkligen ett äventyr, varenda dag.

Kidsen ville äta frukost uppe, medans de kikade på film. Inte mig emot, det e' ju slappesöndag :) Själv parkerade jag mig i köket, med mitt te :)



Köttbullsmackor och yoghurt blev det oxå, så nu e' jag helt proppmätt.

Idag e' det tänkt att Johan ska kakla i köket. Om spacklet har torkat vill säga. Hoppas att det har det, så det kan bli klart ngn gång. Annars har vi inga planer för dagen. Himlen e' sååå himla blå och solen lyser. Men kallt e' det. Men tänk, när den här månaden e' förbi så går vi mot varmare dagar. April brukar va' en härlig månad, med mkt sol. Fast iofs så snöade det i april förra året :)

Nähä, jag får gå och ta min lilla tjej nu. Hon klagar ju direkt när jag sätter mig här. Gullungen :)



Här e' Holly med sina pompisar, Maria! ;)


RSS 2.0