Underbara vår!


Stress

Jaha, då va' denna dagens stress slut. Alla ungarna e' hemma, varav minstingen sover sött. Solen skiner. Härligt värre!

Började dagen med just stress. Inte alls kul, men vad gör man..? Vi va' ute i god tid, för att traska iväg till skola/dagis. Nästan halvvägs fick ett barn ont i magen, så vi fick vända om och gå hem för att uppsöka toan. Tur att vi bor nära! Det va' ingen fara på taket, men tidpunkten va' väl inte den allra bästa. Stressade tebax samma väg efter en stund, och hann upp till skolan innan det ringde in. Puuuuuh! Sen skulle vi till dagis. Elliot skulle som tur va' börja inne, så det gjorde inget att vi va' några minuter sena.

Väl hemma igen blev det lite städ för mamman. Det värsta med denna årstiden e' all grus som man drar med sig in. Men jag ska inte klaga. Som vi har längtat efter våren!

Igår va' vi ju hos bm, förresten! Började med ett UL, och allt såg jättebra ut. Bebisen växer på sig kanonbra. Så ni som bara gnäller över min "lilla" mage kan ta er nånstans. Huvudsaken e' väl innehållet, inte utsidan, så ge upp! Jag vet att jag inte får några stora barn, men de e' friska. Man får ju faktiskt c till mammans kropp oxå. Lilla spinkiga jag med en elefantmage, e' inget jag ens kan föreställa mig. Ofta beror nog alla kommentarer på avundsjuka.

Fick även veta att vi väntar en liten pojk. En lillebror! <3 Så Johan hade rätt :)

Bm-besök vecka 33


Vikt: 66kg (54 vid inskrivningen, så jag har gått upp 12 kilo :)

SF mått: 27

Hb: 118

P-glukos: 5,2

Blodtryck: 125/80

Fosterläge: Huvud, ruckbar

Fosterljud: 133

En lillebror! <3


Tand

Stora sessan kom hem från skolan för en timme sen. Med sig hade hon sin tand, i en plastpåse. Sin allra första tappade tand! Det e' sjuuuuukt så fort tiden går! Mammas stora tjej! Behöver jag ens förklara hur stolt hon va'..? :) Denna timmen sen hon kom hem har hon spenderat i luren. Hon har ringt runt och berättat för pappa, morfar och mormor. Min fina unge! <3

Nu e' det duschen som gäller för mamman. Kl.15.30 ska vi va' hos bm. Spännande! Iiiiiiiiiiihhh! :)

Vecka 33

Måndagmorgon. Vi e' trötta, vi e' sega, vi har ingen lust att vare sig lämna sängen eller huset och gå ut. Men vad gör man..? En ny vecka har börjat, vare sig vi vill det eller ej. Frukost har vi fått i oss och strax ska här borstas hår och tänder. Stora dotterns väska e' packad, med allt ifrån sittunderlag till frukt och fika. Oj, jag glömde drickan, men den fixar jag nu.

Idag e' det dax för UL. Äntligen ska vi få c vårt lilla pyre igen. Och denna gången får vi antagligen veta vad det e' för en liten filur som gömmer sig i min mage. Spännande! Johan e' helt säker på att det e' en pojk, själv vet jag inte. Har drömt om en grabb två ggr, men vi får väl c :)

Nähä, dax att stressa vidare i tillvaron nu. Bye!

Oj

Klockan har passerat tolv, vilket betyder att jag nu har gått in i vecka 33. Om 7 veckor (kanske mer, kanske mindre) får vi träffa vårt fjärde mirakel. Älskade barn! <3


Söndag

Söndag. Soliga söndag. Trist bara att Johan jobbar. Hoppas att han inte behöver jobba alltför länge. Vill ju ha honom hemma på helgen.

Hade en riktig toppendag igår. Vi packade med oss fika, och sen gick vi upp till skogen. Tyvärr va' det alldeles för blött, och snön hade inte riktigt smält undan, så vi fick gå till lekparken istället. Där hittade vi en bänk i solen, och där avnjöt vi kex och saft och kaffe. Mums! Handlade godis innan vi traskade hemåt igen, sen stannade vi ute i trädgården hela em. Härligt väder va' det! Så härligt att kidsen kunde ha på sig vårjackor. Lovely! Gud va' jag ska plocka undan overaller nu, och jag kommer inte att sakna dessa vinterkläder ett enda dugg!

Fick gjort en hel del i trädgården igår. Vårstädade en massa. Fast det finns förstås alltid ngt att göra när man har hus, så klar blir man ju aldrig. Inte riktigt iaf :) Svärföräldrarna va' här en sväng, och svärmor städade på våran altan. Nu e' det fint där med, och jag längtar tills kvällarna blir så ljumma och sköna, så jag kan sitta där ute med en kopp te.

Körde ett storstädningspass igår fm oxå, så nu e' här verkligen fint. För stunden iaf :) Självklart har jag redan städat en gång till, för imorse behövdes visst dammsugaren rastas igen. Tvätten struntar jag i till kvällen.

Nähä, dax att planera dagens lunch. Om jag känner stora dottern rätt så blir det prinsesspasta. Hur kan man neka henne ngt liksom..? :)

FREDAG FREDAG FREDAG

Yeeeey! Det e' fredag idag! Äntligen! Ikväll blir det myspys med Let's Dance (för barnen, för jag ser inte sån skit), massa gott och sen Lost på det. Wiiie!

Igårkväll blev det storhandling för halva familjen. Jag, älskling och Elida åkte in till Maxi och shoppade loss. Det e' egentligen skrämmande hur mkt mat som behövs på en månad. Och ändå får vi köpa till det som saknas här uppe i affären. Nåja, nu e' kyl och frys och skafferi överfulla iaf. Härligt! Köpte mig några dammsugare (ja, det heter inte punschrullar hemma hos mig) som jag ska smaska på i em. Det va' längesen jag åt såna. Mumsigt värre :) Elida köpte sig nya skor. Ett par häftiga Hello Kitty. Det fanns med Cars oxå, men Elliot måste va' med och pröva om han ska ha såna.

Vi va' sjukt trötta igårkväll, efter handling, inpackning, nattning av barn osv. Kollade på ett avsnitt av Lost i sängen, sen däckade vi båda två.

Nu blir det dammsugning, innan Hollysen vaknar. Disken tog jag hand om innan de stora barnen lämnades. Duktiga jag! Jag förtjänar verkligen de där kakorna sen :)

Jag älskar dig..


Klart

Såja. Nu har jag dammsugit. Hann inte i fm, eftersom jag fastnade i luren med bästa Jennyn :) Tiden går alltid för fort när vi babblar på, så helt plötsligt va' det dax att traska iväg och hämta Elliot på dagis. När vi hade hämtat honom tog vi oss en promenix upp till affären. Det e' så härligt väder idag, så man kan inte låta bli att ta en extra lång runda då :) I affären köpte vi bröd, mjölk, bajspåsar och en dricka. Intressant va'..? :) Sen tog vi en annan omväg hemåt, så vi kunde fånga älskling mitt i jobbet. Det e' inte varje dag han lagar kablar mitt i gatorna i lilla K-dala, så man får ju passa på. Elliot va' helnöjd över att få c en stor grävmaskin live :)

Nu sover lillan sött och de stora barnen leker uppe på sitt rum. Jag har som sagt precis dammsugit, och nu tänkte jag torka golven innan Hollysen ska upp. Dock sover hon minst en timme till.

Det går fort!



Pregnancy%20ticker


God morgon!

Har avverkat frukosten och fixat kläder och hår. Stora tjejen skulle ha en fläta idag, så då fick mamman med de flinka fingrarna (haha) rycka in. Nu ska vi borsta tänderna, ta på oss ytterkläder och ge oss ut i vårrusket. Bye!

Natti

Jaha, då har pappa åkt hem för denna gången. Tiden går alltid alldeles för fort när han e' här. Fast vi har hunnit med mkt. Fika, middag, klippning, hundrastning, datorfix och mkt mera. Han åkte hem med 2 st fungerande datorer. Johan har fixat både hans nya och hans gamla. Älskling e' ju bäst på sådant :)

Nu kallar sängen, så jag orkar inte skriva mer just nu. Imorgon e' det tebax till verkligheten för den här mamman och barnen. Klockan ringer 06.30, så godnatt!

Paus

Tar en paus i städandet. Har precis röjt i köket och på övervåningen, fast kidsen fick städa sitt rum själva! Nu ska här bara dammsugas, sen kan vi börja om på ruta ett igen :)

Dagen började som vanligt med frukost i lugn och ro, sen väcka barnen, ge dem frukost, klä på oss och sen städa, tvätta osv. Om ett tag kommer pappa. Hurra! :)

Nu sitter Holly här och kastar pusselbitar på hela golvet, så jag får väl återgå till henne. Busungen! :)


Dagens bekymmer

Elida: "Mamma, visst e' 15 mer än 10!"
Jag: "Ja, det e' det."
Elida: "Elliot säger att det inte e' det!"

Undrar vad de ska bråka om i tonåren :)

Vecka 32 - dax att gissa

Vad tror ni..?


Pojke eller flicka..? :)

This is my life

Hur underbart e' det inte att gå upp på toan och kissa, dra upp brallorna och tvätta händerna, bara för att sekunden efter man gått ut ifrån badrummet känna att man nog måste kissa igen. Evighetsprojekt.

Studiedag

Måndag idag. Soligt och härligt väder. Studiedag. Chokladpudding till efterrätt. Vi njuuuter! Kidsen har studiedag imorgon oxå, så det blir mys då med. Underbart!

Vaknade jättetidigt imorse, redan vid 05. Pga en överfylld blåsa kunde jag inte somna om, utan gick upp istället. Tog med mig vovvsarna till skogen en snabbis. Det va' mörkt och tyst, men väldigt mysigt. Hade svårt att somna om när jag kröp ner i sängen efteråt, men till sist gick det. Vaknade dock när Johan skulle upp, och då va' det omöjligt att somna om igen. Men jag låg kvar i sängen tills klockan va' nästan 08.30 iaf. Bara njöt av att inte behöva stressa iväg någonstans.

Elida kom ner vid 09, sen väckte vi Holly och Elliot. Det har blivit lite städ och tvätt och disk. Som vanligt alltså :) Mkt lek och bus har vi hunnit med, och lunch och efterrätt. Nu sover lillsessan sött och de andra tittar på tv. Mamman slappar. Det e' bäst att passa på, för snart e' det fullt ös igen :)

Lustigt

Det e' konstigt hur annorlunda dagarna kan bli. Igår ville Elliot absolut inte gå till dagis. Han totalvägrade! Idag va' det inget snack om saken, han skulle bara dit. Skönt att han ville det, för sen e' det ledigt i fyra hela dagar. Det e' nämligen studiedag på måndag och tisdag :)

Vaknade tidigt idag. Inte av en katt utan av Johans cp-alarm. Han hade ställt sitt alarm på 05.45, och varför han gjort det kan man ju fråga sig. Han gick ju inte upp förrän närmare 07 iaf. Den enda som gick upp, det va' ju såklart jag. Men kröp dock ner efter en liten stund igen. Va' bara tvungen att kissa mig själv och hundarna :)

Nu e' kidsen lämnade och den här mamman ska röja lite i köket. Sen blir det dammsugning och efter det en härlig dusch. Sen ska jag och Hollysen nog upp till jobbet en sväng. Får c hur snorig lillsessan e' först bara.

Ha en bra dag!

Jag snor igen

Namn: Sofie Andersson

Kallas för: Mamma, älskling, Fia

Stjärntecken: Jungfru

Höger eller vänsterhänt: Högerhänt

Piercingar: 6 hål i öronen, 1 i näsan (septum)

Tatueringar: 6 st

Längd: 1,68

Skostorlek: 38-39, beror på skorna

Hårfärg: Brunhårig, just nu :)

Fräknar: Inte många

Motto: Va' dig själv, annars blir världen så himla tråkig :)

Kär? Yes

Önskar du att du bodde någon annanstans? Nope

Tycker du att du är attraktiv? Hahahahahaha!

Dricker du? Eh, ja. Dör man inte annars..? Dissar dock sprit, för det mesta.

Röker du? Nope

Vilket schampo använder du? Det e' olika. Eftersom det e' det sista vi tar innan vi går till kassan när vi storhandlar, så brukar jag bara slänga ner ngt som ser bra ut :)

Vilken parfym använder du? Har använt Britney Spear's Fantasy i flera år :)

Vad är du rädd för? MYROR!

Gillar du att tvätta? Gillar och gillar, jag e' så illa tvungen!

Gillar du berg- och dalbanor? JAAAAAAAAAAA! Karuseller e' livet! :)

Senaste…

Filmen du hyrde? Hmm, minns inte ens när jag hyrde en film sist..

Filmen du köpte? En Lost-box.

Låten du hörde: "Klappa händerna" med Mora Träsk :)

Låten du laddade ner? Minns ej

Personen du ringde? Pappa

Personen som ringde dig? Magda

TV-program du såg? Bolibompa

Person du tänkte på? En saknad vän..

Favorit…

Låt: "Amphetamine Logic" med Sisters of Mercy. Alltid!

Sak att göra: Mysa med min familj <3

Sport: Oh my.. INGEN!

Dryck: Vatten

Kläder: Leggings is the shit!

Film: Twilight och Avatar

Bil: Älskar vår Renault Scenic :)

Serie: Lost just nu

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ohja

Gråtit över en flicka? Jajamensan

Ljugit för någon? Tyvärr e' jag inte perfekt

Varit i slagsmål? Tihi..

Blivit arresterad? Nope

Träffat någon från internet IRL? Jadå, många

Antal…

Gånger du varit kär? Jag har varit kär många ggr, men när jag träffade Johan så va' det på riktigt!

Gånger ditt hjärta brustit? Ett par..

Hjärtan brustet på grund av dig? Inte många :)

Tjejer du kysst? Nykter: inga, onykter: massor! :)

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Jennypenny <3 Har många "vänner" från grundskolan på facebook, men inga som jag direkt "pratar" med.

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Några

Senaste…

Boken du läste? "Sigrids hemlighet" av Karin Wahlberg

Personen du fick e-mail av? Har blivit dålig på att kolla min mail..

Personen du fick brev av? Räkningar..? :)

Personen du fick sms av? Marie

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Det händer sällan, om vi inte räknar bara mig, maken och barnen.

Saken du köpte? Sak.. hmm.. kläder..?

Vad har du gjort idag? Städat, lämnat, hämtat, nattat barn..

Brukar du svära mycket? Det e' olika

När stiger du upp på morgonen? 06.30 i veckorna, runt 8-9 på helgen

Vad har du på dig? Leggings, kjol, top..

Vad ska du göra ikväll? Mysa med älskling och c Lost :)

Vad är du allergisk mot? Inget som jag känner till

Var har du ont? I mitt knä, som jag slog i när jag halkade igårkväll :(

Använder du hårspray? Ja

Kan du stå på händer? Haha, nä

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark

Salt eller socker? Socker

Gillar du ketchup? Jepps

Är du glad nu? Jepps

Var du glad igår? Jepps

Vad dansar du till? Jag dansar aldrig nykter, men onykter dansar jag till det mesta :)

Stockholm är… ? Vår huvudstad

Göteborg är… ? Liseberg!

Kan du sjunga? Hellre än bra :)

Spaghetti eller makaroner? Spagetti!

Land du vill besöka? Räknas Skåne..? :)

 


Stulen av: den här tjejen!


Liten börjar bli stor


Skrämmande

Ska man tvingas att leva som en fånge i sin kropp..? En kropp som sakta men säkert förtvinar och förfaller. Den här stackars kvinnan vädjar om hjälp. Hon får min röst. Får hon din..?

Ledig

Torsdag. Snart fredag. Ljuvliga fredag. Som vi har längtat! :)
Dagen började kanonbra. Elliot va' redan vaken när jag kom upp på rummet strax innan kl.07, så jag behövde bara hota ett barn idag. Att det ska va' såååå svårt att gå upp på morgonen. Elida e' verkligen sin pappa upp i dagen. Man e' trött på morgonen, det tar ett tag innan man piggnar till, MEN man kan gå upp iaf. Jag kan det. Och jag gör det. Varenda jävla dag. Den dagen jag får ligga och dra mig, utan några måsten, då kommer jag bli orolig.

Efter tjat, tjat, tjat blev det frukost. Båda barnen åt jättebra, sen kollade vi på Bolibompa en stund. 07.45 borstade vi hår och tänder, kissade osv. Sen skulle vi klä på oss. Där sprack min plan. Elliot skulle inte gå till dagis idag. Absolut inte. No way! Jag försökte luska ut varför han inte ville, försökte trösta, muta.. ja, you name it. Jag försökte verkligen ALLT! Iaf tills jag tänkte "Varför måste han gå till dagis egentligen..?? Jag e' ju ändå hemma hela dagen." Så jag ringde dagis, meddelade att han inte ville dit, och så fick han bli ledig. Jepps, så kan det va'.

Lillan sover än, men jag ska väcka henne vid 09. Sen blir det frukost för henne och möjligtvis frukost nr 2 för mamman. Jag e' ju hungrig igen. Innan dess ska jag hinna dammsuga. Och kika lite på facebook. Gärna båda sakerna samtidigt, för effektivitetens skull :)

Nähä, time to go. Vi hoppas på en bra dag :)

 

LOOOOOVE! <3


Bättre

Vilken ljuvlig dag! Strålande sol, härliga ungar, kladdkaka till fika. Blir det bättre än så..?? Ja såklart. I em när älskling kommer hem blir det bättre än bäst! <3

E' fortfarande förkyld som fan. Näsan bara rinner och rinner, och jag har tappat räkningen på hur många paket näsdukar jag har förbrukat idag. Hollysen snorar oxå. Stackars lilla tjejen! Men hon e' pigg och glad ändå. Tur det! :) Hela fm ägnade vi åt att städa och vika tvätt. Hon va' hur nöjd som helst med det valet. Tokstollan. Men om jag skulle få för mig att sätta mig vid datorn, så att hon ser, då blir det ramaskri. Holly HATAR när hennes mamma sitter vid datorn. Även om ngn annan e' hemma och kan roa henne. Ser hon att min rumpa hamnar på denna stolen så blir hon totalt vansinnig. Alltså passar jag på när hon sover, som nu :)

Kan ju ta en liten update angående Hollysens utveckling. Vad kan hon nu för tiden egentligen..?

Holly kan:

Hämta saker. Både saker man ber om och saker man absolut inte bett om.

Bygga torn av mer än 5 klossar. Samt rasa det.

Ta på sig mössan själv. Och ta av den.

Många olika djurläten, och andra ljud. Tex. vet hon vad hunden, katten, fisken, bilen, kossan och mamman säger.

Springa.

Gå utomhus med sina vinterkängor.

Rörelserna till "Imse vimse spindel"

Knyta upp spjälskyddet.

Säga "Pappa", "Mamma" och "Titta" klockrent!

Äta själv.

Peka ut vart magen, munnen, tänderna, huvudet, håret och fötterna sitter.

Följa enklare instruktioner. Tex. "Gå och ge Elliot en kram.." eller "Sätt dig på filten.."

Det händer såklart mkt hela tiden nu, men detta e' det jag kan komma på för tillfället. Hon e' en superduktig tjej, och vi e' så himla stolta! :)


Lovely

Måndag igen då. E' trött efter en fullspäckad helg. Igår hade vi så himla mkt att göra. Monterade bokhyllor och annat hela dagen, plus att Johan va' iväg och jobbade mellan 9 och 13. Vi va' ju i Kalmar i lördags, och besökte då givetvis Ikea :) En massa nytt blev det. Så mkt nytt att jag idag tror att jag kommit in i ett annat, finare hus. Me like :) Nu har vi fått upp stora bokhyllor i vardagsrummet. Det enda som fattas till dem e' vitrindörrar, som Johan får köpa en dag när han jobbar i Kalmar. Det fanns nämligen bara två kvar på Ikeas lager, och båda förpackningarna va' öppnade. Hur kul e' det liksom, att kanske komma hem med repade dörrar..? Nä tack, då väntar vi hellre. Men hyllorna e' på plats iaf. Tre stora bokhyllor och två dvdhyllor. E' himla nöjd. Nu får vi plats med alla böcker, spel, foton osv. Ett svart vitrinskåp blev det oxå. Passade kanonbra till vår soffa :) Kidsen fick en våningssäng, och det blev jättebra uppe på deras rum. Ett nytt datorbord lyckades Johan peta med i inköpet oxå. Han e' hopplös :)

Nähä, nu ska jag fortsätta plocka lite, innan lillan ska i säng. Sen möta stora dottern vid kl.13. Solen skiner och vi med den. Härliga måndag! :)

Ett stort grattis till Jenny och Glenn, som i lördags äntligen fick sin lilla Leia! En supersöt sessa e' född! :)

Ett stort grattis till Albin, som fyllde ett helt år igår! Många kramar från familjen Andersson! :)

Förresten!

Idag har mina bomber spräckt en ny tröja. Man skulle ju kunna tro att det e' magen som växer, men så e' det inte i detta fallet. Andra tröjan som jag förstört nu. Duktiga jag! Nåja, tur att en i familjen ler åt eländet iaf.

Jaha

Det va' den här fredagen. Efter endast ett avsnitt av Lost va' Johan sååå trött, så han sover nu. Och här sitter jag. Jag borde kanske oxå hoppa i säng nu, iaf lägga mig och läsa lite. Har svårt att komma till skott bara :)

Har haft en jättefin dag. Först mys och lek med Elliot och Holly hela fm, sen ännu mera mys när Elida kom hem från skolan. Hon va' helt slut efter skolan idag, stackaren. Somnade i vår säng runt 16.30, och sov ända till kl.18. Efter Bolibompa blev det bad. Alla tre ungarna badade ihop, sötnosarna :) Sen fick Holly nanna kudden, men de stora barnen fick va' uppe och c Let's Dance. Och nä, jag tittar fortfarande inte på det..

Ska strax ta en sista promenix med vovvsarna, sen läsa lite. Min senaste bok e' lite seg. Jag har inte samma läslust som jag brukar ha. Men den tar väl slut nån gång :)

Imorgon blir det Kalmar. Det e' bara jag, Johan och Holly som åker. De stora barnen ska va' hos farmor och farfar under tiden. Hör och häpna! Det kommer bli jätteroligt för dem! Det va' alldeles för länge sen de va' där! Älskade ungar! <3

Nattinatt!

Älskade lilla du <3

 

Vecka 29 <3


Sorry Johan

Det e' inte bara jag, utan en stooor del av världen håller med ;)

Miss

Sitter här i min ensamhet och njuter. Johan e' och jobbar, Elida e' i skolan och småttingarna sover sött. Ska strax dammsuga lite, sen slänga in en ny maskin tvätt. Härliga fredag!

Det hände en sak i skolan igår, som inte va' så trevlig. En miss, från både Elidas och fröknarnas håll. Men man kan inte räkna med att en sexåring har förstått vad som bestämts, alltså skyller jag på lärarna. Nu gick det bra, tack och lov, men jag ryser när jag tänker på vad som kunde ha hänt. Usch! Min lilla, stora tjej! Förhoppningsvis har de mera koll hädanefter.

Nä, nu blir det lite facebookspel, sen städ, som sagt. Bye!

Elliot undrar

"Mamma, varför tänker du alltid på allt som e' gott..??" :)

Torsdag

Veckorna går otroligt fort. Idag e' det redan torsdag, vilket betyder att det e' fredag imorgon, vilket betyder FREDAGSMYS! :) Elliot e' ju som sagt hemma resten av veckan, men Elida e' såklart i skolan. Johan körde henne idag, så jag har knappt varit utanför dörren. Bara en liten sväng strax efter kl.05, men sen blev det sängen igen..tihi.

Igår blev det två avsnitt av Lost. Fan så bra det e'! Nu e' vi på tredje säsongen, och det blir bara mer och mer spännande, dock e' det ganska invecklat emellanåt. Man ska ju inte hoppa över ett avsnitt precis, utan måste c alla. Annars fattar man inte. Tur att vi har alla säsongerna. Wiiie!

Jennys lilla Leia envisas med att stanna kvar i hennes mage. Sega bebis. Kom ut nuuuu! Vill ju c hur hon ser ut! Hoppas det går jättebra på kontrollen i em gumman! <3 Håller alla tummar och tår för att du föder barn snart :)

Min bebis mår bra. H*n e' en riktig vilding. Trycker ut rumpan och pressar sig mot revbenen. Lovely :) 10 veckor kvar nu, kanske ännu mindre. Vem vet..? :) Mys ska det bli iaf. Vi längtar! <3

Nähä, nu får den här mamman sätta fart med dammsugning och lite tvätt, innan småttingarna ska upp. Hade jag varit duktig och laddat kameran så hade jag kunnat lägga in söta bilder. Men det får bli till kvällen istället. Bye!

Lugn och fin

NU tar jag det lugnt! Tvätten får helt enkelt vänta, för nu ska jag inte göra ngt nyttigt alls :)

Fm började bra. Holly sade godmorgon genom att ha bajskalas på sitt rum, så det va' bajs långt upp på ryggen på den sköna hönan. Och vad hände när jag skulle försöka klä av henne..? Ja, just det. Ngn mer ingående förklaring skippar vi va'..? :) Det va' bara till att slänga in henne i duschen. Och sen när hon va' ren och fin så fick hon plaska lite i badet. Det e' ju mkt roligare att bada i ett badkar än i en liten badbalja. Kanonbra köp älskling! :)

Eftersom det e' onsdag idag slutade stora tjejen redan kl.12. Det va' för tidigt att äta lunch innan, så jag och Holly tog oss en liten promenix för att möta Elida. Holly gick själv ända ner till korsningen. Det går ju bra nu när snön börjat smälta, men så fort hon trampade på nån isfläck blev hon förbannad..tihi. Det e' ju liiite skillnad att gå med vinterkängor utomhus, än att gå barfota inomhus. Hemma springer hon ju nästan ibland, men hon kom på ganska fort att det inte går att ha lika bråttom ute :)

Väl hemma igen blev det lunch. Potatis, biff och sås till barnen och rotmos till mamman. Mums! Pappa hade med sig rotmos igår. Inget går upp mot pappas mat :)

Jag har haft en trevlig pratstund med Jennypenny, som fortfarande väntar på att lilla Leia ska titta ut. 5 dagar över tiden nu. Hoppas att hon kommer snart! Nu sover Holly sött, och jag slappar som sagt. Det behövs innan det e' fullt ös här hemma igen :)


Break

Imorse va' jag trött. Laban väckte mig halv 6, så jag stod ute i trädgården i slummer, medans han gjorde sina behov. Kröp ner i sängen sen igen, och låg där ända tills kl.07. Det va' skönt! Lade mig inte spec sent igår, för vi såg bara ett avsnitt av Lost. Har märkt att jag e' tröttare om jag sover längre på nätterna, så jag får nog allt hålla mig uppe lite längre ikväll :)

Ringde dagis imorse och sa att Elliot tar ledigt resten av veckan. Han e' inte sjuk, men jag tror att han behöver en liten break. Jag e' ju ändå hemma, och dagis e' ju för hans skull, inte för min. Behöver han va' ledig så får han va' det. Det kommer bli en mysig vecka :)

Ska ta en sväng med dammsugaren nu, sen ska jag väcka Holly. Solen skiner, så det blir nog en promenix lite senare. Elida slutar redan kl.12 idag, så vi kan ju passa på runt då nån gång.

Sjuk..?

Ojoj, vilken morgon! Lämnade barnen i skolan och på dagis strax efter kl.08. Väl hemma igen plockade jag undan lite, och skulle precis börja dammsuga när mobilen ringde. Det va' från Elliots dagis. Han mådde inte bra. Va' hängig och sa att han mådde illa. Jag fick skynda mig att väcka och klä på Holly, sen rusade vi bort till dagis för att hämta hem prinsen!

På hemvägen va' han dock pigg. Skuttade skrattandes bredvid vagnen, och pratade på. När Holly fick sin morgongröt ville han ha aprikoskräm. Illamåendet hade visst glömts bort. Efter frukosten blev det skumbad för skruttarna. Detta uppskattades väldigt mkt av båda två. Sen har vi bara lekt, lekt, lekt och lunchat. Nu ska Holly strax sussa, sen kommer Elida hem från skolan efter kl.13. Då e' förhoppningsvis pappa här oxå. En bra dag! :)

Dusch

Dagen har gått fort. Mkt sol har vi fått, och det har blivit mkt lek och bus. Fullt ös helt enkelt. Älskling jobbade länge, så jag och barnen har roat oss själva. Det va' mys när Johan äntligen kom hem. Han kopplade in den nya duschen, och jag tog en premiärdusch för en stund sen. Lovely! :) Dock e' inte elen inkopplad ännu, men det bryr inte jag mig om. Pappsen kommer imorgon, så han får väl kika på det då, c efter vad som behövs för att koppla in allt osv.

Nu ska jag titta till min tvätt, sen blir det sängen. E' sjukt trött ikväll!

Lite småkul :)

1. Hur gammal är du om fem år? 34!

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mina barn <3

3. Hur lång är du? 168 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Hmm.. minns inte..

5. Vem ringde du senast? Älskling :)

6. Vem ringde dig senast? Älskling :)

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Hej! Är det ok om vi kommer vid två-tiden? Kram"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror helt och hållet på vem personen man ringer eller sms:ar till e' :)

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda

10. När såg du senast din mamma? 2 veckor sen, kanske..

11. Vilken ögonfärg har du? blå/gröna

12. När vaknade du i dag? Kl.06.15. En kvart innan alarmet skulle börja tjuta!

13. Vilken är din favoritjulsång? "Hej mitt vinterland" :)

14. Vilken är din favoritplats? I mitt hem med min familj <3

15. Vilken plats föredrar du minst? Vinden

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då e' jag mamma till 4 underbara ungar :)

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Spöken

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Imorse sa Elliot att han vill gifta sig med Elida :) Goa ungar! <3

19. Hur stor är din säng? 180 cm

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2

23. Hur många landskap har du bott i? 2, Skåne och Småland

24. Vilka städer har du bott i? Trelleborg. Denna hålan e' ingen stad :P

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota på sommaren :)

26. Är du social? Inte direkt :)

27. Vilken är din favoritglass? Gammeldagsvanilj med massvis av chokladsås :)

28. Vilken är din favoritefterrätt? Kladdkaka!!

29. Tycker du om kinamat? Oh yes! :)

30. Tycker du om kaffe? Nope!

31. Vad dricker du till frukost? Te

32. Sover du på någon särskild sida? Höger sida av sängen

33. Kan du spela poker? Nope

34. Tycker du om att mysa/kela? Absolut! :)

35. Är du en beroendemänniska? Utan choklad kan jag inte fungera! :)

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nope

37. Vill du ha barn? Har 3 barn, och en till på väg :)

38. Kan du några andra språk än svenska? English, of course :)

39. Har du någonsin åkt ambulans? Jepps

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Barnkläder! :)

42. Äger du dyrbara smycken? Dyrbara för mig iaf :) Det dyraste e' min vigselring, som vi designade själva :)

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Kollar sällan på tv, men vi kör igenom hela Lost just nu :)

44. Kan du rulla med tungan? Eh..??

45. Vem är den roligaste människan du känner? Johan, utan tvekan! Vi har haft/har sjukt roligt ihop! :)

46. Sover du med gosedjur? Inte nu längre :)

47. Vad har du för ringsignal? Har spelat in när Elida vrålar: "Mamma, svara!" :)

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jepps

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En av Johans Technic Lego bilar :)

50. Flirtar du mycket? Inte direkt

51. Kan du byta olja på bilen? Har aldrig försökt

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nope

53. Vilken var den senaste boken du läste? "Sigrids hemlighet" av Karin Wahlberg

54. Läser du dagstidningen? Ibland, typ 2 dagar senare..haha.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nope

56. Dansar du i bilen? Eh, nä..

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Lyssnar aldrig på radio

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Inköpslista

59. När var du i kyrkan senast? På stora tjejens skolavslutning i julas

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Lars Berggren :)

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Hmm.. nån vecka

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Det va' väl älskling, han brukar komma hem med choklad <3

63. Vad lyssnar du på just nu? Barnprogram i bakgrunden :)

64. Har du varit med i tidningen? Ja, tyvärr

65. Vad är det konstigaste du ätit? Ingen aning

66. Vem såg dig naken senast? Älskling

67. Vad är det för färg på din tandborste? Svart med dödskallar :)

68. Hur imponerar man på dig? Ärlighet och lojalitet står högst på listan. Men det e' svårt att komma mig in på livet.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Älskling eller pappa

70. Har du någon piercing? Har tagit ut mina piercings, men hade förut i underläppen, naveln och septum (tjurring). Septumen kan jag dock fortfarande sätta i :)

71. Din största vinst? Haha, jag vinner aldrig!

72. Civilstånd? Gift

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, blogg.se och några vänners bloggar

74. Är du fåfäng? Njäe, bara ibland :)

75. Ångrar du någonting du gjort? Ibland ångrar jag att jag litat på vissa personer (läs: Therese) och att jag låtit dessa få ta del av mitt dyrbara liv. Men man lär så länge man lever. Det som inte dödar dig gör dig starkare!

76. Hur gammal är din pappa? Han fyller snart 67 :)

77. Vilket är ditt drömjobb? Jag älskar att jobba som undersköterska :)

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Jag e' ganska nöjd med vad jag gjort av mitt liv :)

79. Vad har du haft för husdjur? Hund, katt, kanin, marsvin, möss, ökenråtta, ormar, ödlor, fiskar, grodor..

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Asocial som bara den, jävligt rädd för att släppa in nya personer i mitt liv och lever med daglig ångest.

81. Svär du ofta? Jag försöker skärpa mig när barnen hör iaf :)

82. Sverige när det är som bäst? Hösten! :)

83. Kan du åka slalom? NÄ!

84. Vad har du ätit i dag? Mackor och te till frukost, frukt till mellis, mos och köttbullar till lunch..

85. Vad har du för utbildning? USKA

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina bröst ;)

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Mina smala, långa ben :(

88. Vilken är din bästa egenskap? Ärlig

89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag vill ge folk fler chanser än de egentligen e' värda..

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Ingen aning..

91. Saknar du något? Saknar Christin så oerhört mkt ibland..

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Absolut!

93. Vad gör dig ledsen? Djurplågeri, barnmisshandel..

94. Vad gör dig glad? Min familj :)

95. Har du varit gift eller förlovad? Jag e' gift

96. Vad ska du göra i helgen? Det e' långt dit, bara måndag idag, men ngt mysigt hittar vi väl på :)

97. Vad är det knasigaste du gjort? Haha! Det vill ni inte veta!

98. Vad har du för laster? CHOKLAD!

99. Vem är din förebild? Fotbollsfrun! :)

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Kissa och sen gå ut till min stora tjej :)



Stulen från: http://strimmor.wordpress.com/


Dax igen

Ny vecka, igen. Har haft en underbar helg, men den tog slut alldeles för fort! Solen har lyst hela helgen, och vi har varit ute en massa. Härligt, härligt! I lördags va' Marie och Fredrik här med barnen, så det blev en massa fika och snack. Mkt trevligt! Måste göras om snart igen! Johan bakade kanelbullar och vaniljbullar. Själv bakade jag kladdkaka, vilket e' både min specialitet och last här i livet..tihi.

Igår blev det en lång promenix med Marie. Solen lös, munnarna gick (nog fortare än benen..haha). E' så glad över mina fina vänner. Vad vore jag utan er..?? Väl hemma igen så va' det lika bra att köra vidare, så jag gick till skogen med svansviftarna. Man får ju passa på när man e' uppe i varv :) Sen fixade jag och älskling lite på våran uppfart. Nu kan man minsann både parkera Johans megabil där, samt gå förbi med vagnen. Inte illa! :)

Har lämnat mina stora barn i skolan och på dagis nyss, så nu väntar jag bara på att lillfisen ska vakna. Ska ta mig ett tag med dammsugaren först, och slänga in lite tvätt.

Det blir nog en bra dag idag oxå. Det känns så! :)


Äntligen helg!

Härliga, soliga lördag! Va' glad man blir när solen gått upp före en själv, och värmer upp stora fläckar på vardagsrumsgolvet. Termometern visar på minus 7,4, men det kan man inte tro när man tittar ut. Och ut ska jag, alldeles strax. Det blir en promenix till affären, för att handla lite. Tex CHOKLAD, som Johan glömde köpa åt mig igår. Skilsmässa nästa liksom!

Nähä, nu drar jag! Ha en underbar dag!

Sooool!

Ännu en morgon med sol. Hur härligt e' inte det..?? Trots att termometern visade på minus 10 grader va' det en härlig dag att vakna upp till. Trött va' jag ju, såklart. Hälge väckte mig strax efter kl.05, för då ville han visst gå ut. Knaskatt. Han kunde väl ha väntat tills alarmet tjöt vid 06.30..?

Åt frukost ihop med de stora barnen, så nu sitter jag bara här och degar. Ska strax dammsuga och fixa disken, sen e' det förhoppningsvis tid för Holly att vakna. Tycker att 09 e' en väldigt bra tid för henne att gå upp, för då kan jag ha henne vaken ända tills Elida slutar skolan kl.13. Skulle jag väcka henne tidigare så måste hon sova 2 ggr. Hon måste va' trött efter sin pappa :)

Imorgon har min vän Jenny bf. Undrar om lilla Leia vill komma ut snart. E' sååå nyfiken på hur lillsessan ser ut ju! :) Tänker på dig gumman! <3

Nähä, dega lite till, sen stäääda. Bye!

Solen lockar än

Jag förlorade mot solen. Igen. Strax innan kl.10 gav jag upp, klädde på mig och lillan och sen begav vi oss ut. Det va' härligt i solen, den värmde tom emellanåt, men vinden va' kall som tusan! Gick upp till jobbet en sväng, sen till affären och strax efter kl.11 hämtade vi Elliot på dagis. Vi traskade hem, åt lite, sen klädde vi på oss igen, för att hämta hem Elida från skolan kl.12. Ett jäkla rännande idag alltså!

Hollysen sover sött, men ska strax upp. Elida pysslar och Elliot spelar. Själv har jag inte gjort så mkt. Suttit vid datorn lite, läst nå't kapitel i min bok och bara slappat. Städade ju i fm, så då kan man ta det lugnt med gott samvete.

Nu vill jag att älskling ska komma hem! Miss you! <3

Coolaste mössan!

 

På mössan står det: "No bottles, Please! I'm a breastfed baby!"

 

(klicka på bilden för att komma till sidan)


Morgonstund

Onsdag idag ja. Halva veckan avklarad. Härligt! Johan har precis kört iväg med de stora barnen, så jag ska ge mig på lite städning strax. Va' bara tvungen att sätta mig här en stund. På fm schema står disk, dammsugning, torka golv och tvätt. Tjohoo! Skönt när man e' klar dock, och det e' fint och rent överallt :)

Idag ska inte solen få locka ut mig på nån timmes promenad. Det gjorde den så bra igår, så idag får det va'. Det får räcka med att hämta barn på dagis och i skolan sen. Men visst ser det härligt ut med massa sol!

Blev väckt av Laban (hunden) redan innan 05 imorse. "Åhh gud, ge upp!", tänkte jag då. Men men, bara att svepa in sig i morgonrocken och ge sig ut i kylan. För kallt va' det! Fy tusan! Passade på att kissa själv oxå, innan jag kröp ner i den varma sängen 2 timmar till :)

Jag va' sååå trött när alarmet ringde kl.06.30, så jag låg kvar ända till 07. Tur att gympapåse osv va' packat och klart redan igårkväll. Effektivitet, som ni vet! :)

Nähä, nu ska jag röja här hemma! Bye!

Slut för idag!

Tjo, va' denna dagen har gått fort! Imorgon e' det redan onsdag. Jösses alltså! Längtar som tusan efter helg nu!

Fm va' lugn. Jag väckte Holly strax efter 09, gav henne frukost osv. Sen lekte vi på hennes rum ett tag, medans solen drog och lockade med sina sköna strålar. Kl.10 gav jag upp, och gav istället efter för solens värme. Vi va' ju bara tvungna att gå ut en sväng i det härliga vädret! Har längtat så enormt mkt efter sol och vår de senaste veckorna! Men fyyy så kallt det va' ute! Det blåste och va' snorhalt, så det tog sin lilla tid att gå upp till affären. Jag e' ju så himla rädd för att halka och dratta omkull. Köpte lite choklad inför kvällen :)

När vi kom bort till dagis, typ tio i elva, va' det alldeles för kallt för att stå ute och vänta. Vi gick istället in och "tjuvlyssnade" lite på samlingen. Ville inte visa mig, för då hade Elliot kommit direkt :) Sen gick vi hem, lagade mat och lekte lite till. 12.45 gick vi till skolan och hämtade hem Elida. Skyndade oss hem sen, så Holly äntligen kunde få sin välbehövda middagslur. Hon sov ända till kl.16 :)

Idag har älskling hämtat hem vårt nya badkar. Vi har ju "bara" en duschkabin, och vi vill så gärna att barnen ska kunna bada. Köpte därför ngt liknande som vi hade i vår lägenhet, en ångbastu/duschkabin med kar i botten, fast mkt mindre. Denna gången blev det dock utan massagebadkar, men hur ofta använde vi det liksom..? :) Det kommer bli kanonbra när vi fått det på plats.

Har varit lite deppig ikväll, utan ngn egentlig anledning. Men lite choklad och två avsnitt av Lost fick den onda magkänslan att iaf minska. Nu blir det sängen och boken, sen blir nog natten fin till slut :)


Lillhjärta

Godmorgon! Och vilken morgon sen! Trodde först att vi hade försovit oss, för solen sken så härligt och fint när jag slog upp ögonen. Men nej nej, klockan va' bara 06.30. Härliga sol! :) Hoppas detta fina solsken håller i sig under hela dagen.

Jag har skickat iväg man och de stora barnen, städat hela nedervåningen och tar mig nu en rejäl avkopplare. Det innebär givetvis bloggning och några spel på facebook. Väntar på att lillsnuttan ska vakna, sen ska vi mysa en massa :)

Va' hos bm igår. Hon va' lika förvirrad som vanligt. Förra gången va' sf-måttet 21 cm. Då mätte hon typ 5 ggr, och sista gången sa hon att hon skulle försöka få till 1 cm. Vaddå "försöka få till"..?? Det e' väl inte mer än vad det e'..?? Igår låg måttet helt plötsligt på 27 cm (!!), vilket fick mig att reagera. Kunde inte tro på att det ökat så mkt på typ 3 veckor, så jag bad henne att mäta om. Då låg måttet på 24 cm. Hmm.. Får nog ta hand om mina egna kontroller i fortsättningen.

Lillhjärtat pickade på så fint iaf. 148 slag/minut. Myyyys! :)

Nähä, nu ska jag fortsätta spela lite. Bye!


RSS 2.0