Minis filt <3

Finaste filten kommer från molo, såklart! <3


Sotning

Onsdag, och mitten på veckan e' här. Snart e' det fredag och helg igen. Johan ska dock jobba hela helgen. Han tar väl ett sista ryck nu innan han ska va' ledig lite ;)

Jag vaknade redan innan kl.05 imorse. Katten (som heter Hälge när jag e' glad på honom) åmade sig och ville ut då. Bara till att gå upp, släppa ut katten och gå på toan, sen krypa ner i sängen igen. När sen klockan ringde va' jag död, och somnade om..haha. Johan väckte mig kl.07, och då fick jag tvinga mig ur sängen. Släppte ut Laban, men vet knappt om han kissade eller inte, så får nog låta honom gå ut igen om en stund :)

Frukost med de stora barnen, i vanlig ordning. Läsläxa med stora sessan. Fram med jackor, istället för overaller. Härligt! Och nu sitter jag här och bara slappar. Kan inte klaga :)

Igår så va' Stina och pappa här. De stannade lääänge, men ändå gick tiden fort, såklart! När de kom så bjöd jag på nybakta rågbullar. Mkt uppskattat :) På em lagade pappa mat. Pannbiff med lök och kokta potatis med gräddsås och lingon till. Yum! Vi åt allihop tills vi nästan sprack..hihi.

På kvällen blev det såklart en kladdkaka. Väldigt god, men den blev ganska så kladdig. Slut tog den iaf, så ingen verkade ha ngt klagomål :)

Idag kommer sotaren hit. Alltid lika kul. Tur att han inte ska komma förrän mellan 13-15, så man e' hemma. Jag ska flytta tvättställningen i tvättstugan, så han kommer förbi med alla sina saker :)

Nähä, dax att väcka de små. Solen skiner, så det blir en promenix lite senare. Får ju passa på :)

Vecka 38!


Pappa-besök!

Fy, inatt har jag inte sovit bra. Har varit uppe och snytit mig typ 5 ggr, och kissat då såklart. Bra timing att bli förkyld, eller inte! Hoppas att det går över tills det e' dax! Hade ont i halsen när jag gick upp, men det lindrades av hett te. Alltid ngt :)

De stora barnen e' i skolan, och de små sover. Ska köra ett litet race här på fm, för sen kommer bästa pappan och bästa systern hit! Längtar! Saknar dem så! Ska bjuda på nybakade rågbullar när de kommer. Bakade igårkväll oxå, men de frös jag in :) Sen ska pappa laga mat i em. Pannbiff blir det. Yum! Det finns ju inget bättre än pappas mat :)

Igår tog jag och Elida fram de bebiskläder som ska med till fl. Åhh, så smått och pluttigt allt e'! Spec strumporna. Man glömmer bort hur små nyfödda bebisar verkligen e'. Mini kommer tex att drunkna i sin overall..haha. Har gett Mini stränga order om att imorgon håller vi oss i magen. Jag vill inte föda barn på skottdagen!

Nähä, dax att gå och göra lite nytta kanske. Hämta upp lite tvätt osv, innan de små ska upp. Och läsa några bloggar :)


Slut på ledigheten!

Då va' lovet över, och vardagen e' här igen. Det va' segt att gå upp imorse, främst för att jag varit uppe och snorat och kissat några ggr på natten. Blev dock ganska pigg när jag slog upp ögonen strax innan kl.07, och solen sken in genom våra ljusa gardiner. Underbart! En stressig morgon blev det ändå, för efter en veckas lov hade både jag och barnen tappat lite av våra rutiner. Nåja, imorgon kommer det gå bättre :)

Vi har haft en jättebra helg. I lördags va' det jätteskönt väder. Solen sken och värmde upp både oss och trädgården. Många timmar utomhus blev det. De stora ville knappt gå in på hela dagen! Johan fixade med den gamla trappan till altanen. Bilade bort den helt, så nu e' det "bara" att börja med den nya. Vi städade upp efter vintern. Krattade ihop löv och grenar som dök fram när snön smälte. Massa vårblommor hittade vi oxå.

På kvällen blev det mellomys. Jag tyckte att Lisa Miskovskys låt va' mysig. Det enda jag störde mig på va' att hon spelade akustisk gitarr, men det hördes inte ett skit. Hmm..

Söndagen bestod av lite fix och slapp. Jag och älskling röjde lite i källaren. DET behövdes! Måste fortsätta lite idag.

Gick in i vecka 38 i lördags. Helt sjukt. Kan knappt fatta att jag snart ska föda barn. Igen! Försöker att inte tänka så mkt på själva fl, men ibland (eller ofta) ploppar tankarna upp. Kommer Mini att hålla sig därinne tills det e' dax..? Kommer det va' tillräckligt moget för att igångsättningen ska gå smidigt..? Kommer jag att klara av att föda barn IGEN..? Jag vet ju att jag fixar det. Att jag e' duktig på att gå in i mig själv och lyssna på min kropp. Men tankarna finns ändå där. Nu innan liksom. Man kan ju aldrig förutse hur en sådan upplevelse blir. Men efteråt, åhh, det finns inget bättre. Att få möta detta nya lilla liv. En helt ny liten människa, som vi satt till denna världen. Som vi ska vårda och älska så länge vi själva lever. Det e' värt att gå igenom tusen ggr om!

Underbara fredag!

Godkväll! Har haft en kanonbra dag! E' på väg mot sängen, men måste bara skriva några rader först :)

Dagen började tidigt. Redan kl.07 va' jag uppe. Åt frukost i ett tyst hus, fixade iordning mig osv. Strax innan kl.09 gick jag mot bussen, för att träffa Magda. När bussen kom så sa jag bara vart jag skulle, och lade fram pengar. Chauffören tog betalt för en ungdom, trots att jag ska föda mitt femte barn om några veckor..haha! Jag sa ifrån att det va' fel, men han ville inte ge tebax några pengar. Bara att tacka och ta emot då. Fick oss ett gott skratt på köpet oxå :)

Sen strosade vi runt på staden och hade det mysigt. Shoppade, tittade, pratade.. Till sist fikade vi. Gud så skönt det va'! Måste verkligen göras om, så fort Mini e' ute och vi har funnit oss lite rutiner. Perfekt att åka bara några timmar på fm. Tack för idag vännen!

När jag kom hem så skulle barnaskaran äta lunch, sen sov lille Leon. Sen åkte vi till staden, igen! Denna gången blev det Maxi, och så köpte vi med oss pizza hem. Gott! När de små lagt sig mös jag och de stora barnen i soffan ett tag, medans maken spelade lite. Nu ligger alla, utom vi vuxna. Men det blir sängen för oss med strax. Trött ikväll!

Resten av helgen blir bara lugn. Johan skulle egentligen jobba på söndag, men det blir inget. Skönt! Familjemys hela helgen med andra ord. Det behöver vi! <3


På Maxi :)



Plutten <3


Bm-besök!

Godkväll! Ramlar in här en snabbis, innan sängen och boken drar mig vidare :)

Har varit hos bm idag. Gjorde bort mig på vägen dit, såklart. Jag och Elida hade bestämt att vi skulle gå in själva. Sagt och gjort. När vi kom fram till hissen så gick en man och en kvinna in före oss, och tryckte på knappen. Jag noterade bara att hon va' gravid, och vi åkte med. När hissdörrarna öppnades gick vi ut, men jag kände inte igen mig. Konstigt! På en skylt stod det "Familjerådgivning", och det andra paret gick iväg i korridoren. Fick gå tebax in i hissen, tillsammans med en kvinna som skulle ner. Hon tittade lustigt på oss, och jag fick ju förklara att "Jag förmodade att de skulle till samma ställe som vi, eftersom hon oxå va' gravid". Jaja, nästa gång ska jag kolla vilken knapp som det trycks på, oavsett hissällskap! :)

Hos bm gick det bra. Mitt blodtryck va' nååååågot högre, men det brukar det va' just på slutet av graviditeten. Fick dock ligga ner en stund, och bm tog om det flera ggr. Urinen visade inget, så det e' säkert bara stress osv. Sf-måttet ligger nu på 32. Lär inte öka så mkt mera, då magen börjat sjunka. Lilla hjärtat slog 133 slag/minut och lilla huvudet e' fixerat. Inte konstigt att jag haft den här skärande/stickande känslan nertill den senaste veckan!

Bm ringde även till förlossningen, och bokade in oss för induktion. Det e' nära nu! Gud så nära! Ska man börja bli nervös..??

Väl hemma från stan lagade maken mat. Sen drog jag iväg på Me&Iparty med Magda och hennes mamma. Det fanns en del fint, men jag fastnade bara riktigt för en t-shirt med cirkusmotiv, till Leon. Hade spanat in den i förväg på hemsidan :) Kom hem strax efter kl.20. Då hade Johan lagt de små, och sen fikade vi andra lite frallor.

Nu ligger allihopa, tom maken, som visst däckade i sängen med kläderna på..hihi. Jag ska själv slänga mig i säng nu, och läsa lite. Imorgonbitti drar jag och Magda till stan, så då får man väl va' lite utvilad ;)

Nattinatt! :)


Ägget :)


Dagens magbild :)


Pyssel


Pyssel på små naglar <3


Arga snickaren

Såja, frukost i magen på oss alla, disken diskad, golven dammsugda, barnen leker och e' nöjda. Passar på att sätta mig här en liten stund, medans det e' lugnt ;)

Sovit knasigt inatt. Först blev jag väckt av mobilen, mitt i natten. Jävla aftonbladet skickade en notis om att Victoria va' på väg in till förlossningen i ilfart. Och..? Jag sover! Sen började jag drömma lustigheter. Jag drömde att jag va' på förlossningen på en kontroll, en vecka innan den planerade igångsättningen. Läkaren som jag fick träffa va' ingen annan än "Arga snickaren" Anders Öfvergård. My god! Enligt honom såg det inte alls bra ut "där nere". Livmoderpannan(??) hade lossnat, och bebisen skulle med all säkerhet bryta ryggen när den föddes. Alltså fanns det bara två val. Antingen att operera, en vecka innan förlossningen, eller göra kejsarsnitt. När jag vaknade imorse så va' jag HELT säker på att jag skulle bli snittad. Sjuk dröm!

Har dessutom varit uppe och kissat två ggr inatt, pga livlig Mini i magen ;) Hoppas den lilla e' lika alert i em, när vi ska till bm. Ska bli mys att få lyssna på lilla hjärtat igen <3

Annars händer det inget spec här. Jag ska baka frallor, lunchen ska hittas på och lagas, tvätten ska vikas, lille Leon ska hinna sova en sväng.. Ja, det e' som vanligt helt enkelt. Men imorgon väntar en mysdag, eller iaf fm. Jag och Magda ska ta bussen in till stan, utan barn. Kommer bara va' borta i typ 3 timmar, men det ska bli jättekul. Strosa runt i lite affärer, fika och bara snacka massa skit. Längtar!





Magen <3


Mjau

Hej å hå. Trött morgon idag. Tack vare Hälge, som väckte mig med sitt jamande strax efter halv 5! Somnade om sen, tack och lov! Inte förrän halv 8 masade jag mig upp sen. Halkade ut med vovven snabbt, och sen placerade jag mig i köket och åt frukost i lugn och ro. Strax innan 08.30 började resten av huset vakna till liv, och efter en stund kom sessorna ner. Grabbarna fick jag väcka, såklart ;)

Hade en mysig dag igår. Magda kom som sagt hit. Vi åt lunch, och sen bjöd hon på semlor och kex. Yum! När Johan kom hem från jobbet lagade han mat, och efter maten bakade jag. En sorts muslibullar blev det igår, och de blev godkända av maken. Själv tyckte jag att de blev ngt söta, av små fruktbitar. Gillar ju inte heller russin i bullar och bröd ;) Men det va' kul att testa ngt nytt. Idag ska jag nog göra vanliga frallor. De små tycker bäst om dessa :)

Usch, det e' så halt ute. Jag vågar knappt mig ut. E' så rädd för att halka! Idag skulle det visst regna, och imorgon ska det bli massa plusgrader. Hoppas snön försvinner nu. Börjar bli ganska trött på den. Hade varit skönt att slippa åka till förlossningen i snöslask ;)

Nähä, dax att ta tag i allt som ska göras, innan det e' dax för lunch. Dagarna går så fort! 23 dagar kvar till BF idag! Milde tid!


Fina lillsessan! <3


Snabbis

En snabbis i sovrummet..hehe. Menar naturligtvis ett litet snabbt inlägg, som visar att jag lever, att jag e' hemma, pigg och kry, fortfarande med en Mini i magen ;)

Hade en bra em/kväll igår. Vi drog in till staden en sväng. Jag och Elida rusade snabbt in på Lindex, och norpade åt oss de bebisplagg som jag spanat in. Massa rea hade de, men jag hade varken ork eller tid till att kika runt. Sen blev det djuraffären, och några nya fiskar fick följa med hem. Sist tog vi Maxi, så nu e' det lite lagom välfyllt i kyl och frys och skåp. 

Idag blir det väldans trevligt. Magda och barnen kommer hit runt lunch. De ska köpa med sig semlor, och jag bjuder på lunch. Skinksallad och ris blir det, så inget avancerat. Men jag säger som UnderbaraClara, att lunchen får gääärna va' kall! :)

Ska ta en sväng med dammsugaren, och tvinga barnen att städa sina rum. Kommer jag bara ur morgonrocken oxå, så e' jag klar och redo för besök :)

Ha en bra dag! :)


Dagens


Sportlov!

Måndag idag, och alltså första dagen på sportlovet. Johan jobbar, naturligtvis, men vi andra e' lediga och njuter för fullt. Hälge (kissen) väckte mig redan innan 06 imorse, men sen somnade jag om till strax innan 08. Mera lagom :) Åt frukost i lugn och ro, innan jag väckte barnen. Har diskat och dammsugit, och ska strax sätta en deg på jäsning. Vet ni, vi har inte köpt ngt bröd alls på typ 2 veckor. Jag har bakat ALLT. Mkt billigare, och definitivt GODARE! :)

Idag ska maken försöka komma hem lite tidigare, sen ska vi in till staden en sväng. Maxi, såklart, men jag och Elida tänkte slinka inom Lindex oxå. Har hittat jättesöta bebiskläder på nätet, så vill kolla om de finns. Annars blir det väl inget spec vi ska göra idag. Jag vill helst bara va' hemma :)


Småttingarna i snygga tröjor från molo. Love it! <3


Vecka 37 <3


Lonely

Lång och ensam dag denna söndag. Tur att man har en hel hög med barn som håller en sällskap och sysselsatt ;) Maken jobbade hela dagen igår. Kom inte hem förrän sent på kvällen, typ kl.21 kanske. Då sov de små, och vi andra hade mellomys i soffan. Fast innan dess va' vi förstås tvungna att gå till affären och införskaffa lite lördagsmys. I ösregn. Yaaay! Det va' mys att krypa under en varm filt sen, och bara gosa.

Jag vaknade redan strax innan 05 imorse. Av kramp i vaden. Ajaj! Dog nästan på kuppen. Självklart va' jag då så kissnödig, så va' tvungen att gå på toa oxå. Det tog ett tag innan jag somnade om sen, och vaden ömmar än :/

Strax innan 08.30 gick jag upp. Efter frukosten körde Johan iväg för att jobba, igen. Så himla trist :/ Jag städade av nedervåningen och dammsög kidsens rum. Skulle baka oxå, men då fick vi plötsligt besök av svärföräldrarna. De stannade över lunchen, och farmorn stekte pannkakor. Uppskattat! Skönt att få lite hjälp ibland. Spec när man har varit "ensam" hela veckan. Förhoppningsvis får vi snart hem pappan. Synd att det redan e' söndag bara, och ny jobbvecka imorgon..

Lille Leon sover sött, och de två stora e' ute. Holly kollar film, och jag har precis satt mig här en liten stund. Får passa på innan snutten ska upp :) Har inget spec att skriva om idag, så jag avrundar väl här. Ha det bäst! :)

Magen växer <3


Lugnt

Nu e' det lugnt en stund här hemma, så jag sitter här och kopplar av lite. Det har varit full fart hela fm. Städat, plockat, lekt osv. Elliot har varit hos en kompis, Strax innan kl.12 fick Elida hämta hem honom, för då skulle vi äta lunch. Det blev ngt så enkelt som makaroner och köttbullar. Vispade ihop lite chokladpudding till efterrätt. Väldigt gott! :) Nu e' Ellioten iväg igen, lille Leon sover och sessorna leker. Det e' då man får passa på att bara sitta och göra ingenting ;)

Johan ringde förut. Han blir antagligen borta länge idag. Trist :/ Men jag ska roa mig med att packa BB-väskan, tänkte jag. Kan ju va' ute i god tid för en gångs skull ;) Igår bäddade jag och Elida Minis säng. Åhh, det e' nära nu!


Vecka 37!

Går in i ny vecka idag, vecka 37. 27 dagar kvar till BF. Hur spännande e' inte det..?? Snart får vi träffa vår lilla. Som vi har väntat och längtat!

Varenda dag som Johan e' iväg och jobbar e' jag nervös. Orolig för att det bara ska sätta igång pang bom, precis som det gjorde när Holly föddes. Ingen förvarning. Lite mensvärk. Sen började trycket neråt. Vattnet gick. Hon föddes. 3 timmar från att jag vaknade. Inte ok. Vad gör jag liksom om Johan e' iväg och jobbar en timme härifrån..? Ringer jag ambulans då..? Det tar ju över en timme att åka till V-vik, spec i vintertid. Även om jag inte tror att jag kommer att föda spec mkt tidigare så finns oron där. Gnager i magen, får mig att grubbla och nojja. Jag e' inte rädd för att föda barn. Jag e' rädd för att inte hinna in i tid.

Inatt vaknade jag tjugo i 4. Tack Mini! ;) Va' så kissnödig, så jag knappt kunde gå..haha! Vaknade sen när Johan gick upp, runt kl.07, men lyckades somna om igen. Kl.08 gick jag dock upp. Då va' 3 av 4 barn vakna, konstigt nog. De som brukar va' såååå trötta, spec på helgen. Lille Leon sov dock, men det va' lika bra att dra upp honom oxå. Älskling körde iväg för att jobba, och vi andra åt frukost ihop. Jag har redan hunnit städa nedervåningen, och Elida e' duktig och städar på sitt rum. Vad denna dagen har att erbjuda får vi c. Måste baka lite bullar, annars vet jag inte.

Har hamnat i ett tillstånd där jag bara vill va' hemma. Jag vill inte åka nånstans, inte gå nånstans. Jag vill bara va' här hemma, dona lite, plocka, fixa iordning det allra sista. Energin finns där, definitivt, men den räcker bara till dessa familjära och husliga saker. Folk får jättegärna komma hit. Jag bakar och städar gärna, men jag vill inte dra iväg. Man förbereder sig väl inför vad som komma ska. Man vill va' på trygga hemmaplan, ifall det sätter igång.


Bild från igår <3


I love my belly!


Lov!

Skum morgon. Leon vaknade redan kl.08. Det händer typ aldrig! Kvart över kom Holly nertassandes, så det va' bara att fixa frukost. Diskade och dammsög, och nu vet jag inte vad jag ska göra härnäst. Tvättstugan kanske, men det e' inget som lockar och drar precis ;) De små kollar på Snövit, iaf Holly. Fredag idag, så himla gutt! Extra härligt att barnen e' lediga heeeela nästa vecka. Sportlov! :)

Vi mös till det lite igårkväll. Jag bakade havreflarn som vi kalasade på efter maten. Två hela plåtar, och alla gick åt. Ooops! :) Att ngt så enkelt kan va' så gott. När barnen nattats gick vi ut i trädgården, och lät vår galna hund springa av sig i snön. Han blir helt tokig! Ser så kul ut. Sen väntade tvättstugan, och sen blev det sängen. Läste tills mina ögon inte ville va' med längre. En vanlig kväll :)

Mini va' otroligt lugn i magen igårkväll. Så lugn att jag blev lite nojjig. Låg och petade och knuffade på den lilla, tills jag äntligen fick "svar". Trött igår tydligen. Annars brukar h*n röja järnet så fort jag lägger mig ner. 28 dagar kvar till BF idag. My god!

Får c vad resten av dagen har att bjuda på. Tjing!

Kaka

Ojoj, vilken bra start på dagen vi fick. Nu funkar i-net igen. Jag testade att skruva ur och i huvudsäkringarna. Den tredje och sista blixtrade till lite, när jag skruvade i den igen, så den bytte jag ut. Sen funkade i-net. Hmm.. Micron e' dock fortfarande lustig. Den går igång, men inget blir varmt i den. Pannan har jag inte brytt mig om, då man måste tömma den osv först, innan man startar om den. Har ingen lust att stå och skruva upp skiten, så det får älskling göra när han kommer hem. Han skulle försöka svischa förbi så fort han kan.

Hade en bra dag igår. Städade lite på fm, och strax innan middagstid gick jag och småttingarna iväg och hämtade Elliot. Vår gata plogades precis innan vi skulle gå. Flyyyt! ;) Jag tog de små i varsin pulka, och det va' ganska halt på sina ställen. Usch! Väl hemma igen va' jag tvungen att skotta. Det hade snöat hela natten, och snöade än, so what to do..? :) Fick värsta blåsan på ena handen, ajaj, så jag tänker gnälla över det nån dag till ;)

När Johan kom hem så gjorde han biffar, på blandfärs och älgfärs. Mkt gott! Jag och Elida tog sparken upp till affären, men typ halvvägs högg det till i underlivet som faaaan! Som om ngn kört upp en kniv och rev runt. Lustigt att jag kan skotta en hel uppfart utan problem, men inte ta sparken en så pass kort bit.

När Johan nattade barnen bakade jag rågbullar. Vi avnjöt några innan vi kröp ner under täcket. Orkade inte kolla på nån film eller serie, utan läste bara lite, sen slocknade vi bägge två. Vaknade trött som fan imorse, men det va' bara att gå upp iaf :)

Fm har som sagt varit lite körig. Det e' kallt i huset, inte svinkallt men det räcker. Vi har precis ätit lunch och Leon sover nu sött. Jag ska baka en kladdkaka, och fortsätta gnälla över min blåsa ;) Annars står tvättvikning på schemat, och soffläge. Några andra planer har vi inte :)

Kanon!

Vilken fm! Imorse pajade micron. Den funkade när jag tinade frukostbullar och värmde tevatten, sen lade den av. Märkte sen att pannan har stannat inatt, av okänd anledning, och det börjar bli kallt i huset. Även i-net ligger nere. Vad händer härnäst..? Johan e' ju i Ruda, så det skulle inte förvåna mig om värkarna sätter igång. Allt på en gång liksom ;)


Bollen


Ankor from hell

Halva veckan e' förbi. Tjo va' det går! Jag har börjat räkna neråt rejält nu. I slutet av denna veckan räknas nämligen bebisen som fullgången, och får lov att födas om det sätter igång. Nu hoppas vi ju på att Mini stannar inne i magen ett tag till, förhoppningsvis ända tills igångsättningsdagen, men det känns ändå att det snart e' dax. Snart får vi träffa vår lilla <3

Igår drog vi in till staden. Medans Johan va' på hälsokoll så gick vi andra till ankdammen. Ankdammen from hell, skulle man kunna kalla det. Vi hade med oss lite mindre än ett halvt franskbröd, som jag hade skurit upp. Kan berätta att det INTE räckte till alla dessa galna ankor, som nog inte fått mat på fler veckor. Man skulle kunna tro det iaf. Det va' inte 10 ankor som kom. Inte heller 20. Eller 30. Det va' säkert 100! HELA snön va' full av kvackande ankor, som alla ville ha bröd. De kom närmre och närmre, och Elida började backa. Då följde de efter henne, och hon började skrika "Mamma, ta bort dem!!!!!!!". Gud, vilket kaos! Det får bli en tur dit i sommar istället. Aldrig mer på vintern ;)

När Johan va' klar så åkte vi vidare, till BVC. Vi skulle va' där 15.40, och kom dit redan innan 15.30. Fick sitta och vänta jättelänge. När vår sköterska äntligen kommer ut så kallar hon in en annan. Ojdå, liiite sena kanske..??!! Nåja, vi kom in till slut iaf. Fick träffa en helt vanlig barnläkare, som inte kunde ngt spec om torr hud. Han tyckte dock att Leon såg ganska bra ut på kroppen, det e' just hårbottnen som e' torr och flagig. Men det e' iaf inte skorv. Skönt att veta. Han skulle rådfråga några kollegor, så får vi c om de kan hitta ngn mirakelkur. Det e' så svårt att smörja i hårbottnen. Vill helst inte klippa av snutten håret ju :/

Sen åkte vi hem, åt god mat, bakade kladdkaka, mös framför Bolibompa, och huxflux va' det dax för barnen att gå och lägga sig. Själv va' jag skitslut efter en dag full med städ, tvätt, bakning plus en tur till staden. jag ramlade i säng redan innan kl.21. Läste lite, sen somnade jag. Ändå va' jag trött imorse..haha!

Nä nu ska jag gå och ta lille Leon. Hör honom på babyvakten, hur han leker och röjer däruppe :) Ha en bra dag!


Hjärtan

Trött idag! Vaknade av Johans alarm redan kl.06, men somnade gott om igen. Strax efter halv 7 tassade Elida och Elliot ner och väckte oss. De hade fyllt en låda med fina teckningar, som de sedan slagit in. Jättefint! Tack älskade ungar!

Igår hade vi en bra dag. Fm bestod av doning och mys, bakning och lunch. Till lunch blev det äggmackor och varm o´boy. Yum! Även de stora barnen fick äggmackor när de kom hem från skolan. Kokt ägg på nybakta rågbullar, bättre blir det inte :) Strax efter 13.30 kom Marie och Arvid hit. Grabbarna lekte och mammorna pratade. Trevligt, trevligt! Sen fikade vi. Kladdkaka, såklart! ;)

Idag blir det lugnt, iaf på fm. Jag ska diska och dammsuga, efter att de små gått upp. I em ska vi in till staden. Johan ska på hälsokoll, för jobbets del, och vi andra ska ta oss en tur till ankdammen och lekparken. Sen blir det BVC med lille Leon. En läkare ska kolla på hans torra hud. Det har dock blivit mkt, mkt bättre än när vi va' på BVC sist. Men nu har vi ju fått en tid, så vi får c vad de säger. Det e' lite drygt att behöva smörja honom 3 ggr om dagen. Kanske finns det ngn bättre receptbelagd salva som bara behövs en eller två ggr om dagen.

Hoppas att ni alla får en jättefin Alla Hjärtans Dag! <3


Magen vecka 36 <3


Sista veckan!

Måndag igen då, och vi e' laddade inför den sista skolveckan innan sportlovet. Yaaay! Jag vaknade redan innan 6 imorse. Kissnödig så in i! Det va' bara att gå upp ur den varma sängen, men jag kröp snabbt ner igen :) Ungefär kvart i 7 gick jag upp och väckte de stora barnen. De va' sååå trötta..haha!

Efter frukost och lite soffhäng satte jag en bulldeg på jäsning. Ska ta och baka ut den nu, innan de små ska upp. Kan hända att jag piper tebax här under dagen, och skriver några rader till ;)

Vecka 36!

Söndag fm, och jag tar en liten paus mellan varven :) Jag vaknade flera ggr tidigt imorse, men tvingade mig själv att somna om. Det e' djävulskt när man till sist måste tvinga sig ur sängen, och försöker trippa ner till toan, utan att pinka på sig. Ett under e' det verkligen att jag inte pinkat ner mig än ;) Jag och maken åt frukost ihop, sen väckte jag alla barnen, och han körde iväg för att jobba. Trist, men man e' ju van.

Barnen fick frukost, och nu leker de allihop på olika håll. Elida på sitt rum, Elliot spelar i hallen uppe, Holly tittar på film och Leon saboterar allt som kommer i hans väg ;) Nyss åkte Fifi-huset i golvet, så mamman fick rycka in.

Det snöar massor ute. Vi som tänkte gå upp till affären, men vi avvaktar och ser om det avtar. Måste köpa bakplåtspapper, så jag kan baka nya bullar. Och mjölk. Och mjöl.

Inatt hade jag en sån verklig dröm. Jag drömde att förlossningen startade, och när jag vaknade så va' jag osäker på om det verkligen hade hänt..haha! Men när jag kände buffar mot blåsan så fattade jag att Mini fortfarande e' på plats ;) Några veckor till iaf :) Gick in i vecka 36 igår. My god! I slutet av denna veckan räknas bebisen som fullgången!

Nu ska jag fortsätta här hemma. Dammsuga och vika tvätt. De stora barnen vill ut och åka pulka, så får väl c till så de klär på sig ordentligt ;) Ha en bra dag! :)


Fredagsmys!!

Fredagmorgon, åhh så härligt! Hela veckan har jag gått och väntat och längtat efter denna dagen. Första fredagskvällen på ett bra tag som jag kommer att spendera med familjen. Nu dröjer det ju ett tag innan den här mamman "fredagsmyser" på jobbet nästa gång ;)

Jag försöker att bara känna mig glad och positiv, men samtidigt så känns det konstigt att inte jobba längre. Jag loggar in och kollar om jag blivit bokad, men dagarna ekar tomma. Har ju inte kryssat i mig, så det e' ju inte så lustigt. Det e' på ren rutin som jag klickar mig dit. Vissa dagar känner jag mig nästan värdelös, som inte "kan" jobba längre. Fastän jag jobbade i 35 veckor. Egentligen inte så dåligt, men man har väl för höga krav på sig själv. Dessa veckor som e' kvar ska jag bara försöka njuta av, mysa med familjen, och ta igen all den tid jag har missat när jag varit på jobbet.

Idag blir det lugnt. De stora barnen e' i skolan och de små ska strax upp. Sen blir det frukostmys, och därefter lite röj. Gick igenom alla leksaker på nedervåningen igår. Blir så trött på att det ligger så mkt överallt. Nu e' det lite mera lagom, och jag tom slängde en hel kasse. Skönt! Ska fortsätta att sortera bland sakerna uppe. Mkt som aldrig används, så det kan man lika gärna lägga upp på vinden eller slänga.

Ikväll blir det filmmys i källaren. Johan har köpt en ny 3D-film, och dessutom införskaffat fler 3D-glasögon. Sjukt dyra, men barnen e' taggade! Det måste va' kul att ha en så barnslig pappa ;)

Dax att gå. Ha en bra dag! Det ska iaf vi ha :)

Vecka 35!

 

Min lilla Mini

jag längtar så

pratar med magen

och känner sparkar små

jag vet att du kan höra

jag vet att du snart är klar

vi är alla redo

för en resa så underbar

det började med två små streck

en oro och längtan så stor

magen växer på

och jag känner hur du inom mig gror

nu är du en riktig bebis

som bara behöver lite mera hull

jag älskar dig redan oändligt

lever för din och dina syskons skull <3


/Fia 2012

 

 

 

 

 

 

 


Hiss och hissfunktion :)

Hej hopp! Idag fick jag hoppa över de vanliga rutinerna på morgonen, så som röj och bloggning. Älskling va' nämligen ledig på fm, för vi skulle till urologen på återbesök med lille Leon. När han va' 6 månader gammal så hittade de inte hans ena testikel på BVC, så då fick vi åka till Västervik för en extra koll. Väl där hittades den, men nu skulle de bara kolla så att den inte fastnat uppe i ljumsken.

Innan trippen till sjukan körde vi inom Maxi. Handlade lite, bla blöjor och eftermiddagsfika samt frukt. Sen körde vi till sjukhuset. Jag och Leon gick in själva, och hittade snabbt upp till rätt plan och avdelning. Efter anmälan fick vi vänta i 20 min(!!). Under dessa 20 min roade Leon de övriga väntande. De skrattade gott åt honom när han försökte blåsa ut tre blockljus, som gick på el ;) Efter ett tag hittade han dock sladden OCH knappen. Tända och släcka e' ju sååå kul :) Han sprang runt i korridoren och hälsade på alla som gick förbi. Charmade varenda en, min lilla gullunge!

Till slut blev det iaf våran tur. Leon kikade in i vartenda rum på vägen ner i korridoren, och ropade glatt "Heeeeeeeej!". Inne på "vårt" rum klättrade han upp på britsen och lade sig ner på en gång. Sköterskan som följt oss dit skrattade jättemkt :) Vi fick träffa världens trevligaste överläkare, som tog sig tid att verkligen förklara hur det ligger till med testiklar, operation osv. Pungen har ju en sk. hissfunktion, vilket betyder att kulorna åker upp nära kroppen när det e' kallt, och ner när det e' varmt. Det lät himla kul, men han förklarade allt så himla bra. Dessa som åker upp och ner behöver inte opereras, utan det e' de som stannar uppe hela tiden som man opererar. Sen kände han efter på Leon, och vi behöver inte oroa oss. Allt e' som det ska va' :)

Leon älskade att springa runt i korridorerna på sjukhuset, men favvisen va' ju såklart hissen. Att trycka på knappen, vänta på att dörrarna ska öppnas och sen få trycka på en knapp igen. Han kunde stannat där hela dagen, om han hade fått :)

Sen åkte vi hem, fikade, och nu e' maken iväg och jobbar. Lille Leon sover och de stora barnen e' snart hemma. Jag ska ta ett ryck i köket nu tänkte jag, då jag inte hann det imorse. Sen blir det lugnt en stund. Välbehövligt känner jag :)


Jobbigt

Onsdag, och alltså mitt i veckan. Efter denna dagen e' det bara två skoldagar kvar, sen tar vi helg, igen. Wohoo! :)

Hade en bra dag igår. Promenix i snön med mina små, kanelbullsfika, mat som stod på bordet när älskling kom hem, Bolibompamys med hela familjen, och därefter nattning av alla barnen. När barnen lagt sig tog jag ett litet ryck i tvättstugan, sen mös vi ner oss i sängen med massa frukt och kollade på ett avsnitt av husfruarna. Läste sen så mina ögon blev trötta, och kl. va' bara 23.10 när jag släckte lampan. Vaknade sen kl.07 imorse. 8 timmars ostörd sömn. Det e' gutt det :)

Holly hade sovit i Elidas säng inatt, så hon vaknade när jag drog upp de stora barnen. Vi har myst i soffan ett tag, och nu ska vi strax väcka lille Leon. Full rulle :)

Annars blir det lugnt idag. Ska baka lite, men det blir nog inte förrän Leon sover middag. Ngt annat står inte på schemat.

Efter en mkt bra vecka blev det åter igen ett nedslag igår, och min energi tömdes på mindre än en kvart. Otroligt! Vissa människor vill man bara radera bort, men hur lätt e' det när man e' "fast" med dem..?? Svarar man inte i telefonen så ringer det på dörren. Det går inte att gömma sig, att försöka glömma bort att det e' så här det e'. Jag känner mig så utnyttjad, så oviktig, men ändå livsviktig när det gäller vissa saker. Saker som i mitt huvud inte e' viktiga alls. Som borde komma på en plats mkt längre ner. Nä, jag ska sluta sluddra. Har det jobbigt just nu, men det ska inte få gå ut över min familj iaf. Min man och mina barn plus några få riktiga vänner e' mina klippor! Tack för att ni finns och förstår! <3

Ljuvligt!

Jag och småttingarna tog oss en härlig promenad i kylan och solen. Solen lyste på så mkt så det inte kändes att det va' en massa minusgrader. Vi köpte lite mjölk och promenerade sen hemåt igen. En timme va' vi ute iaf. Det va' behövligt! :)

Till lunch idag blev det äggmackor och varm choklad. Yum! Nu ligger lille Leon och de stora barnen e' hemkomna från skolan. Vi ska fika lite kanelbullar om en stund. Som sagt, life is good ;)

Har fått hem Minis allra första kläder idag. Eller de som vi ska klä på den lilla när han eller hon kommer ut till oss. Åhh, så pyttigt det va'! Jag blir helt sjuk..hihi! Gosigaste filten får älsklingen oxå <3


Bedömning

Hej å hå! 20 minus ute idag oxå. Det e' inte kul att gå ut med vovven på morgonen då, när man nyss tvingat sig upp från den varma sängen ;) Men det e' vackert när man tittar ut. Himlen e' klar, snön den gnistrar, och knakar under fötterna. De stora barnen e' i skolan, och de små sover. Maken jobbar. Jag sitter här och bara slappar. Har inget att gnälla på. Absolut inget.

Igår åkte vi in till staden på em. Jag skulle va' hos läkaren redan 14.30, så Johan fick komma hem lite tidigare. Lille Leon sov sött i bilen på väg in, så jag gick in själv. Först blev det vanlig bm-kontroll, tack och lov! Jag hade reagerat på att det va' ett väääldigt stort hopp fram tills nästa besök nämligen, men det va' ju för att de gjorde alla kontroller innan läkarbesöket :)

Fick träffa en bm som jag inte varit hos förut. Hon mätte först magen, och sf-måttet ligger nu i vecka 35 på 31. Blodtrycket låg bra. Huvudet ligger fortfarande neråt, yaaay! Sen skulle hon lyssna på hjärtat, och hittade först inte det. När hon väl hittade rätt så va' hjärtljuden väldigt låga. De va' nere på 120. Hon började ställa massa frågor, om bebisen rört sig mkt idag, om den brukade ha så låg puls.. Hon hann göra mig liiite orolig faktiskt. Efter en stund gick slagen upp till 126-128-129.. Mini måste väl oxå få sova ibland :)

Jag berättade för bm att jag hade haft väldigt ont kvällen innan, och hon föreslog att läkaren skulle kolla tappen. Jag förklarade hur det va' när Holly föddes. Jag va' på kontroll kvällen innan, och allt va' hårt och omoget, ändå föddes hon så snabbt morgonen där på. Jag vill alltså helst inte bli undersökt, om det inte e' absolut nödvändigt, eftersom jag verkar va' väldigt känslig, och det finns risk att en undersökning retar igång det.

Läkaren va' jättebra! Hon började mötet med att säga "Jasså, femte barnet, det e' bra jobbat!" Hihi! :) Vi pratade lite om igångsättning, och vi får en tid för bedömning på förlossningen innan BF. Det va' en självklarhet tyckte hon. Men, man måste ju va' beredd på att de som jobbar på förlossningen kan ta ställningen att det e' för omoget, och vill skicka hem en igen. Och då kan det bli som med Holly. Likaså om det redan ligger en massa kvinnor och föder, då sätter de inte igång en extra.

Berättade att jag haft ont kvällen innan, och hon sa det jag redan visste, att det nu va' dax att dra ner på tempot, att sluta jobba. Det känns både vemodigt och skönt. Blandade känslor. Men hur skönt det än e' att komma hemifrån ett par timmar, att bara vara jag, så e' det inte värt det. Jag skulle aldrig riskera att Mini föds för tidigt med vilje. Har haft mkt sammandragningar sen den där hemska kvällen, men inga som gjort ont. Men jag märker att jag knappt kan anstränga mig förrän de kommer, att de har ändrat sig i styrka och längd. Vanligt iofs så här på sluttampen, men nu tänker man mera på det. Om jag får så ont igen så tyckte läkaren att vi ska in till förlossningen för en koll. Det e' ju 5 veckor kvar, och jag vill ha kvar Mini i magen så länge som möjligt.

Väl hemma igen blev det matlagning. Fisk och potatismos. Yum! Efter maten blev jag sjukt sugen på kanelbullar, så då ställde sig Johan och bakade. Jag mös i soffan med barnen under tiden. Life is good ;)

När barnen lagt sig mös vi ner oss i sängen. Kollade på ännu ett avsnitt av Äkta människor. Haha, så ful den serien e'! Men nu har man ju kommit in i den lite, så vill veta hur det kommer gå :)

Idag blir det lugnt. Visst plockar jag och donar, men jag gör det med måtta. Ska strax väcka mina små, sen blir det frukostmys <3

Otäckt

Vaknade upp till härliga 22 minus. Yaaaay! Det e' så skönt när det fryser till is i näsborrarna vid minsta lilla andetag. Fick upp de stora barnen snabbt, men Elliot har ont i magen, och får stanna hemma idag. För mkt av det goda i helgen..? ;)

I fredagskväll jobbade jag. Det va' fullt ös, men då går tiden snabbt, och jag va' hemma igen strax efter kl.21. Kom i säng ganska tidigt, för jag skulle börja jobba redan kl.07 på lördagmorgon. Det va' inte lockande att gå upp när klockan ringde 05.30. Men det gick. Jobbade hela dagen, och på kvällen blev det melodifestivalmys med familjen.

Söndagmorgon ringde klockan åter igen 05.30. Jag tyckte det va' kallt när jag va' ute med Laban, men blev lite chockad när termometern visade på drygt minus 24! Milde tid! Jag traskade iväg till jobbet, med neddragen mössa och uppdragen halsduk. Glasögonen immade igen, och jag såg inte ett dugg. Vitt bara, överallt. Kom fram till slut iaf :)

Igår hade vi en tuff dag på jobbet. Det va' massor att göra hela tiden. När jag gick hem kl.16 va' jag sååå slut! Både fysiskt och psykiskt. Det va' så skönt att komma hem, mysa med familjen och äta god mat och sen lite gott till kvällen.

När barnen hade duschat och lagt sig så mös vi ner oss i sängen, och kollade på den nya svenska serien Äkta människor. Lite halvskum sådär. Kände efter ett tag att jag började få ont i ena sidan, och lite i ryggen, och tänkte att jag låg väl konstigt eller snett. Försökte räta upp mig, men då fick jag värsta sammandragningen, som gjorde jätteont. Den höll i sig ett bra tag, och jag fick verkligen andas igenom den för att stå ut. Har haft mkt sammandragningar vid ansträngning, men aldrig i vila, och inte heller några som gjort ont. Jag blev livrädd! Efter 10 min kom nästa, och den gjorde precis lika ont. Då började jag få panik. Johan fick hämta två panodil, och jag försökte lugna ner mig, vilket inte va' så lätt. Men sen blev det lugnt. Jag låg i sängen och vågade knappt röra mig. Mini hickade och bökade runt i magen, och allt återgick till det normala igen. Sov sen bra hela natten, men skräcken sitter fortfarande i litegrann. Det va' så otäckt! Liiite tidigt än liksom.

I em ska jag till läkaren, så tänkte prata med henne om det. Om jag kanske borde sluta jobba helt redan nu, eller om jag bara ska ta bort dagturer och jobba kortkvällar. Jag kanske har jobbat lite väl mkt de senaste veckorna. 10 dagar/kvällar på 14 dagar.

Nu ska jag strax gå upp till mina små. Sen blir det lugnt. Ska försöka att inte göra för mkt. Min kropp behöver nog lite vila.

Rågisar

En lugn stund vid datorn nu, innan lille Leon ska upp. Jag har hunnit med en hel del idag. Plockat, dammsugit, bakat, lunchat.. Idag blev det rågbullar, och de blev superfina och framförallt goooda! :) Imorgon får det bli ngt annat :)

Blev självklart inringd, så jag kommer att spendera hela kvällen, 16-21, på jobbet. Dessutom ska jag jobba 7-16 imorgon, så ngn sen kväll blir det inte idag. Och ingen sovmorgon imorgon. Buhuu! ;) MEN sen e' jag ju helt leeeeeedig hela lördagkvällen. Då e' det värt det! :)

Inatt blev Malin och Max föräldrar till lilla Milea! Stort grattis igen till er fina tös! Nu längtar man ännu mer efter Mini ju! :) Hoppas dessa veckor går fort!

Nähä, dax att dra vidare. Har lite att göra innan det e' dax att gå och jobba :)


Snöigt värre

Snöig morgon. Man ser knappt ut genom fönsterna. Barnen va' glada iaf. Huvudsaken :) Lite jobbigt va' det att behöva pulsa i snön igårkväll bara, när jag jobbade. Nackdelen med hemtjänsten ;) Men jag tog mig igenom kvällen, och kom hem oskadd :)

Drog ut de små med pulkorna igår. Vi tog en sväng till affären. Va' helt slut när vi kom hem igen..haha. Två pulkor och två barn blir en del vikt att släpa runt på. Spec på vår oplogade gata, som såklart plogades en timme senare ;) Det va' minus 11 grader, så det bet lite i kinderna. Men jag svettades mest. När vi nästan va' hemma igen så sa Holly "Jag fryser om mina små fötter!", så inte ville hon gå ut mera sen :)

Idag e' det äntligen fredag. Om jag inte blir inringd så blir det fredagsmys med hela familjen. Underbart! Det kan vi behöva <3

Idag ska Elida ha med sig en kompis hem igen, så vi får väl c om jag kan baka ngt som vi kan fika på. Men först lite styr nu på fm. As always :)

 

Mina små <3

 

 

Baksidan idag :)


Mera snö

Torsdagmorgon. Snö och kallt ute. De stora barnen e' i skolan, och nu tänkte jag dra upp mina små.

Har gjort om Leons tider litegrann, så att han sover middag en halvtimme tidigare än vanligt, och oxå lägger sig en halvtimme tidigare på kvällen. Funkade ganska så bra igår, förutom att jag vaknade 00.10 inatt. Hörde att han va' ledsen. Gick upp och hittade en tom säng. Då hade han sökt tryggheten i Hollys säng, och låg där så tätt intill henne. Plutten! Jag lyfte dock över honom till hans eget rum, och bäddade ner honom i hans egna säng. En timme senare vaknade jag igen, av att han snackade. Då satt han och Holly i hennes säng. Han hade dragit med sig en massa leksaker, och stackars Holly såg mer sovande än vaken ut där hon satt. Nattade om dem båda, och sen dess har det varit tyst. Inte lätt att ändra på rutiner här tydligen. Får c om det går bättre idag :)

Nu ska jag sätta igång här hemma. Elida ska ha med sig en kompis hem efter skolan, så det blir fullt hus här i em. Som det ska va' ;)

Pappa-besök!

Vi e' redan i mitten på veckan. Snart e' det helg igen. Wohoo! Hade en riktigt bra dag igår. Elida hade mindre och mindre ont i sitt ben hela tiden, och va' på kvällen som vanligt igen. Skönt! När lille Leon vaknat efter sin middagslur bakade jag frallor, enligt bästa Annas recept. De blev supergoda! Enkla att göra va' de oxå! Perfekt för en no-bullmamma som jag ;) På kvällen jobbade jag en liten sväng. Väl hemma va' jag trött som tusan, men kände inte av ngn ryggvärk. Goodie! :)

Idag gick jag upp tidigt, redan kl.06.30. Jag åt frukost i lugn och ro, innan jag väckte mina stora ungar. Sen åt de, jag flätade stora sessans hår, fixade fruktburkar, och landade med barnen i soffan ett tag. Mkt skönt! Så ska en morgon c ut :) Nu e' de i skolan, och jag ska väcka mina små.

Det blir en bra dag. Pappa kommer nämligen hit! Bättre blir det inte! <3

Bilder från gårdagen :)


Laban-bus :)



Leon tassade upp och lade sig i Hollys säng när han skulle sova middag :)



Fm mys :)

 

 

Frallor :)



RSS 2.0