Bajsmåndag

Trött som tusan e' jag idag. Elliot kom ner ca tolv inatt. Då hade vi inte gått och lagt oss än, så att jag e' trött e' absolut inte hans fel! Han hade jätteont i sitt ben, stackarn. Kunde knappt stå på det. Antagligen har han fått kramp i det, eller så hade det somnat. Vi bar upp honom till sängen igen, sen sov han sött resten av natten. Ända tills mamman kom upp och  väckte båda stora kidsen kl.07!

Tjooo, va' vi stressade imorse! Eller iaf jag. Barnen va' så trötta idag, så de ville äta frukost i vardagsrummet, i soffan. Efter en halvtimme hade Elida inte fått i sig sin macka än, och klockan började ticka ilsket. Snacka om att vi typ sprang till skola/dagis. Hann precis. Imorgon måste de upp lite tidigare, för så här stressigt kan vi inte ha det.

hollysen verkar lite trött idag. Jag väckte henne strax innan halv nio, för jag ville ha lite sällskap vid frukosten. Johan sover ju givetvis. Gud så trött hon va'! Skitglad men hon hade lätt kunnat sova en timme till. Nu ligger hon här på lekfilten och pratar lite med mig. Hon har tom dragit ner en kudde från soffan och gosar med den. Sötungen :)

Nähä, nu ska jag byta på en misstänkt luktande bebis, sen blir dammsugning. Ha en bra dag!

Singstar

Helgen kom och gick (snart iaf). Det enda som e' positivt med denna helgen det e' att den imorgon ändå inte riktigt e' slut. Bara enligt almanackan. Hela veckan (nja, till torsdag iaf) får vi ha älsklingen hemma hos oss. Ska bli så himla mysigt! En helg på två dagar e' inte mkt att hurra för egentligen. Tänk så lite timmar man spenderar ihop som en familj per dygn (förutom i sovande tillstånd) när man jobbar båda två. Det e' sorgligt, men vad gör man..? Pengar behövs, och man vill ju mer än precis leva :)

Hade en myspys kväll/natt med älskling igår. Singstar plockades fram och vi sjöng tills vi knappt kunde prata ngn av oss. Så himla kul! Fattar inte varför jag inte köpt det tidigare! Hoppas att de släpper många boxar till PS3:an, för just nu finns det mkt mer till PS2:an. Jag vann över Johan i typ alla låtar utom Alice Cooper - Poison. Men ge mig lite tid bara, så ska jag nog skråla bättre än honom på den med..tihi. Vi köpte ABBA-boxen, men man kan ju ladda ner fler låtar direkt från PS3:an. Så vi köpte en hel del extra låtar. Alice Cooper, Europe, Evanescense, Aqua, Britney, Belinda Carlisle.. för att nämna några.

Nu skriker magen efter frukost, så jag får gå. E' sjukt hungrig!

Sega dag

Lördagmorgon, och en seg sådan. Redan halv åtta skuttade stora dottern upp ur sin säng och ner till mamman. Jag e' sååå trött! Men jag ska inte gnälla. Eller jo, det ska jag! Bebis sover än, såklart. Min lilla sjusovare. Men sonen har oxå kommit upp, så nu äts det macka i soffan framför tv:n. Det e' ju helg! Då får man lyxa till det lite. Själv åt jag i köket. Njöt av mitt heta te och några mackor, i lugn och ro. Härligt! Johan sover, självklart. Klockan tio ska Elida va' hos sin kompis, så innan dess måste han ha gått upp.

Nähä, om man skulle ta och dammsuga lite innan lilltjejen vaknar. Dammsög både övervåningen och nedervåningen igår, så idag e' jag lat och drar bara av här nere. Blir till att torka golv i em, eller imorgon. Kylskåpet ska jag oxå gå igenom.

Hoppas att ni får en fin dag! Kram på er!

Trött!

Fredagkväll! Detta har vi firat genom att mysa i soffan och proppa oss alldeles för fulla med godis. Nu ska jag nog krypa ner under täcket och läsa lite i min bok. E' ganska trött ikväll, så lär väl somna bums sen.

Imorgon ska Elida hem till en kompis och leka på fm, så får c om vi ska storhandla då eller senare. Vi e' bjudna hem till svärföräldrarna på middag, men vi kan ju inte köra in till stan i två omgångar. Inte kan vi handla innan maten heller, så isf får vi först äta och sen packa in alla ungar i bilen och köra inom Maxi på hemvägen. Just därför hade det varit smidigt att handla medans Elida e' hos kompisen, för då får vi plats med lite mer i bilen. Får c hur vi gör. Handla måste vi iaf.

Alla räkningar e' betalda och jag har tom varit duktig och beställt present åt stora tjejen. Hon fyller ju år snart, 6 år! Hon kommer bli så himla glad! Som hon har tjatat om detta som hon ska få :)

Nähä, nu utgår jag. Hörs kanske imorgon! Bye!

Håhåjaja!

Äntligen e' det fredag igen! Även om jag ska jobba ikväll så e' det ändå skönt att helgen äntligen kommit tebax! Jobbade igårkväll oxå, så jag kunde inte gå på Magdas me&i party. Köpte ngt gjorde jag iaf :) Tycker att deras kläder e' alldeles för dyra egentligen, men de hade en supersöt tunika till Holly som jag bara va' tvungen att ha! Men ngt annat blev det inte. 260kr för en tunika till en bebis e' snordyrt. Fatta hur mkt kläder du kan få på tex Lindex för samma pengar, och Lindex kläder e' det ju väldigt bra kvalitet på. Köper de flesta kläder till barnen där, då vi inte har H&M i stan.

Klicka på bilden för att komma till hemsidan.


Viktag

Yeaaaah! Jag tog tag i min tvätt. Vek den så fint och lade in den i skåpet. Men vet ni vad..?? Nu har jag en ny laddning som ligger på sängen och bara väntar på att jag ska va' ännu duktigare.

Har hämtat stora dottern i skolan, fått i mig själv och kidsen lite fika, sen stack dottern hem till en kompis. Inte mkt jag hann c henne idag. Och ikväll när jag kommer hem från jobbet så sover de sött alla tre. Min fina, fina familj! <3
Nähä, bäst att fixa den där tvätten nu va'. Annars blir det inte gjort idag :)

Tjolahopp!

Har hämtat hem grabben från dagis och nyss lagt lillan så hon hinner få sig en liten lur. Kl.13 ska stora tjejen hämtas hem från skolan. Har redan varit uppe i affären, köpt lite fika och annat behövligt. Städat har jag oxå gjort (dammsugit och dammat) och slängt in en maskin med tvätt. Den där tvätten från igår, den har jag inte "hunnit" med än..haha. Har ignorerat den stora högen som ligger på sängen, men nu lär jag väl ta tag i den snart.
Ska jobba ikväll, 16-21. Har inte jobbat sen i söndags, så det ska bli skönt. Jobbar imorgonkväll oxå, så ngn storhandling blir det inte då. Det får vi ta på lördag istället. Går lika bra det, men risken finns att det e' fullproppat med folk på Maxi då. Fick bra med lön denna månaden, trots att jag inte jobbade så himla mkt förra månaden. Alltid kul med extra pengar, för min lön ser jag endast som en bonus. Jag har ju min föräldrapenning men jobbar emellan så jag både sparar på mina dagar och får lite extra cash. Johans lön va' mer än bra, men det e' den ju alltid :)
Nähä, om man skulle fixa tvätten nu. Kanske.. :)

Sega morgon

Känner mig lite seg idag. Inte nog med att Elida kom ner halv 5(!!) imorse och ville sova i soffan, dessutom skulle Johan köra iväg tidigt. Alltså va' jag tvungen att ta med mig Hollysen när jag lämnade Elida och Elliot i skolan och på dagis. Annars brukar han alltid stanna hemma tills jag kommer tebax, och då får lilla stumpan sova så länge hon vill. Behöver jag tillägga att stressan rann i stora rännilar nerför min panna och vidare nerför mitt ansikte..?? Det e' sååå skönt att va' hemma igen. Har ätit lite frukost och ska strax vika lite tvätt som inte hanns med igårkväll. Eller, om sanningen ska fram så orkade jag inte ta tag i det efter Idol :)

Jippie!

Kanske inte endast ska skriva negativt och tårigt i bloggen idag. Nästa vecka har vi ngt att c fram emot allihop. Då ska älskling nämligen va' pappaledig mån-tors. På fredagen går han på sin jourvecka, men innan dess ska vi nog hinna göra en massa kuligt ihop :)
Nu väntar tvätten i källaren, så jag får bege mig. Ska försöka muntra upp min stora tjej oxå!

Ngn mamma/pappa som vet..??

Bebis sover, kidsen bråkar, solen lyser med sin frånvaro. Har haft en bra dag hittills, men det va' lite jobbigt att hämta dottern i skolan, som vanligt.
Hämtade först sonen 11.15. Vi gick en runda, handlade lite, åt lite frukt på en bänk och hämtade sen dottern kl.13. Det va' såklart samma gamla visa: "Mamma, vem ska jag leka med idag..??" Självklart bestämde kompisarna att de skulle leka med ngn annan, så lilla gumman blev utan vän idag igen. Åhh, det gör så ont i mitt hjärta! Vad gör man liksom..? Man försöker förklara att de säkert vill leka med henne ngn annan dag, men nu, efter att ha varit utan kompis efter skolan i över en vecka, börjar hon nog att tvivla på mina ord. Känner mig så maktlös. Vill inte att mitt barn, mitt älskade barn ska känna sig utanför eller må dåligt i skolan. Hoppas verkligen att det vänder snart, för den här mamman kan snart inte tänka på ngt annat.
Undrar så hur vi ska göra med hennes kalas. Hon fyller ju år om typ 2 veckor. Ska hon verkligen bjuda alla som inte vill leka med henne..? Vad gör man..?

Mkt snurr

Och så va' det redan tisdag! Tjooo, va' dagarna och veckorna flyger iväg. Sov lite dåligt inatt, så har känt mig en aning seg hela dagen. Dagen började med att väcka och få iväg stora sessan till skolan. Ellioten har varit ledig idag, för det va' stängningsdag på dagis. Lika glad för det va' han. Runt 10-snåret dök en kommungubbe upp, för vi skulle få vattenmätaren bytt idag. Det gick fort, tog bara typ 5 min. Han tyckte att vår vovvsing Tandie va' så himla snäll. Den andra galningen (Laban) hade jag låst ut på altanen :)

Städade bara litegrann idag. Gnodde som tusan igår, så idag va' det inte så skitigt. Det har blivit lite tvätt däremot, men det står ju jämt på schemat. Gud va' jag e' glad att jag har min egen tvättstuga! Strax innan kl.13 gick vi upp till skolan för att hämta Elida, bara för att få gå hem igen då jag hade glömt plånboken. Hem och hämta den och traska tebax till skolan (tur att vi bor nära), sen gick vi och köpte lite fika. Har haft lite besök nu i ett par timmar, och det va' trevligt. Man behöver få snacka lite skit ibland :)

Nu e' Elida på barntimmarna och vi väntar hem pappan i huset. Hollysen sover en stund och elliot spelar lite. Det e' inte så kallt ute egentligen, men vinden e' inte varm. Frös faktiskt lite när vi va' ute förut. Ska strax försöka trolla fram ngn mat, sen blir det mys resten av kvällen. Mkt snurrar i mitt stackars huvud. Måste försöka vila det en aning sen.

Tack vännen för att du finns! Promenaden igårkväll va' välbehövd!

Jennypenny! Tänk om alla hade en vän som du! Tänk så lyckligt lottad jag e'!

Morgonpigg

Varför i hela världen måste barnen vakna tidigt på helgen, den enda gången som mamman faktiskt kan få sovmorgon..?? Mån - tis går jag upp 06.30 på morgonen, för att hinna med alla morgonbestyr innan kidsen ska lämnas i skolan och på dagis. De e' sååå trötta så jag ibland får lyfta dem ur sängen! Men på helgen, ja då trippar Ellioten glatt upp strax innan 07.30! Den som borde vakna först (lilla Holly) sover sött ännu, men Elida har minsann oxå piggnat till.

Idag va' jag som tur va' inte så trött. Råkade somna tidigt igår, redan innan 23. Jag och älskling låg i sängen och mös och pratade skit. Efter ett tag blev det kallt (vi har inte satt på värmen än) och då kröp vi ner under täcket. Sen somnade vi, båda två! 03.30 blev jag väckt av katten, som vaknat och ville gå ut. Halva huset va' helt upplyst, för vi hade inte släckt. Tanken va' ju att vi skulle mysa i soffan med chips, dipp och c ngn bra film. Men så blev det inte :) Undrar vad alla grannar tänkte, om nu ngn va' vaken mitt i natten, för det lös rejält ur alla fönster..haha.

Nä nu blir det frukost. Ska bara va' hemma och mysa idag. Imorgon e' det ju måndag igen!

Och här e' originalet!

 

I love Skid Row! :)


Jaaaaaaaaaa!

 

Äntligen lite riktig musik i Idol! :)

 

Den här killen kommer gå långt!


Fattar inte!

Jag publicerade ett nytt inlägg för typ 11 minuter sen, men det syns inte på min blogg. Däremot syns ett annat inlägg, som jag skrev efteråt. När jag loggar in så ser jag inlägget (som inte syns på bloggen) i arkivet, så det måste ju finnas. Eller..??

Vad sysslar blogg.se med idag..?

E' det bara min blogg som e' cp idag..??

Äntligen!


Tack!

Dagarna rullar på, en efter en. Min dag bara flög förbi, och idag tillhör den ngn annan.

Hade en supermysig dag igår. Fina presenter fick jag av Johan och barnen. Bla ett halsband med barnens namn, och jag blev superglad! Nu har jag deras namn med mig vart jag än går. Både som tatuering, smycke och i mitt hjärta <3

Tack alla ni som brydde er igår, som hörde av er på ett eller annat sätt. Mina fina vänner, bekanta, släktingar..

Ett litet ord betyder så mkt, en liten god tanke gör gott.

Min dag!

*sjunger*

"Va' e' det för en dag..? E' det en vanlig dag..? Nä det e' ingen vanlig dag, för det e' MIN födelsedag!
Hurra Hurra Hurra!"
:)

Bloggtorka

Har inte blivit mkt blogging för den här mamman på ett tag nu. Dels har jag inte haft ngt spec att skriva, dels har jag inte känt för att skriva ngt iaf. Men nu föll lusten på lite. Den brukar krypa fram när mörkret faller och stjärnorna har dukat upp sig på himlen.

Köpte en hylla åt Hollysen när vi va' på IKEA igår. En jättefin, liten Expedit blev det. Den har bara 4 fack, alltså passar den perfekt i hennes rum. Iiiih, va' det e' kul att fixa i barnens rum! :) Till oss själva blev det en ny tv-bänk. Älskling, jag sa ju redan från början att den du köpte sist va' värdelös! ;)

E' sååå kär i Mi Lajki's örhängen, halsband och armband! Dööör snart! Vill ha, vill ha, vill ha!

Nähä, nu ska jag förlora mig i min nya bok "Min förlorade oskuld" av Emma McLaughlin och Nicola Kraus. Började läsa den igårkväll, så har inte kommit så långt ännu, men hittills har den varit bra och rolig :)

Längtar efter morgondagen.. Som en liten unge e' jag :) Nu ska jag njuta av dessa sista timmar, för imorgon e' det en ny dag, ett nytt år, en äldre dam..

So long!

Jakt

Självklart vaknade jag astidigt, redan strax efter 6 imorse. Jag lyckades somna om en stund, bara en liiiiten blund till. Klockan 07.23 va' jag klarvaken, så då gick jag upp. Det e' ju fan oxå att man inte ska kunna sova när man inte har några tider att passa!
Ska dra oss iväg om ett tag. E' på jakt efter en ny bilstol åt lillan. Först va' jag inne på en Akta Graco Duoflex XTP, för vi hade en sådan till Elliot när han va' liten, och vi va' supernöjda med den. Döm om min förvåning när jag igårkväll läste ett test på bilbarnstolar, och denna trevliga sak blev diskad! Totalt alltså! Superfarlig ska den va' (iaf om man krockar i 120 km/h). Jaha, vad tusan ska vi då köpa..? Helst vill vi ha en med isofix, eftersom vi har det i vår nya bil, men att betala typ 4000 spänn för en sådan känns inte jättekul. Nåja, vi ska c oss om. Kanske hittar vi ngt, kanske får lillan åka i sitt babyskydd ett tag till. Hon sitter ju inte i sjön iaf :) En sak e' iaf säker, ngn Akta Graco Duoflex XTP blir det inte!!

Dröm sött!

En rolig film blev det ikväll. "Accidental husband" med Uma Thurman och Colin Firth. Gillar båda två och storyn va' skojig och söt. Dock en aniiing förutsägbar, men karlar som trycker upp sin älskling mot hissväggar gillar vi..tihi.
E' så full i min stackars mage så jag tror jag dör. Mitt eget fel, som jag tryckt i mig under dagen/kvällen. Men gott va' det! :) Först kinamat på Cecil, och jag åt som vanligt mer än Johan. Nu ikväll blev det först några "nattmackor" och därefter mariekex med nutella och sist chips med dipp. Bara godsaker, precis som det ska va' på helgen. Men inte pekar vågen upp för det, den bara fortsätter neråt. Det måste va' nå't fel på den! Eller ja, på mig..
Tänkte gosa ner mig under täcket med en bok nu. Läste ut min senaste igår, "Kvinnorna på 10:e våningen" av Karin Alfredsson. Riktigt bra och spännande bok, men inte om du e' för blödig. Slutet va' väl inte alltför bra, men annars rekommenderar jag den. Ikväll blir det ngn ny godsak, men jag har inte bestämt vilken än. Älskling ska spela ett tag, så jag somnar nog innan han kommit och lagt sig, med boken över ansiktet :)

Två barn mindre = saknad utav bara den!!

Idag har vi bara haft ett barn hemma. De två stora barnen lämnade vi av hos farmorn och farfarn vid 13, för de skulle följa med på kalas hos en av Johans kusiner. Det kändes konstigt, för de e' nästan aldrig borta, de e' alltid hemma hos oss. Men mamman och pappan tog tillfället i akt och drog in en sväng till staden. Inhandlade nya bilkuddar till barnen, och sen blev det ett besök på Cecil. Åhh, så gott det va'! Fastän jag åt kinamat senast i tisdags så njöööt jag som aldrig förr :) Hollysen va' såklart med, men det va' ändå lugnt och skönt. Ingen som tjatade, ingen som tjafsade, ingen som tjöt. Men som jag saknade mina två huliganer iaf!
Väl hemma igen stack vi upp till skolgården. Min käre make har ju köpt sig en enhjuling, som han envist försöker lära sig att cykla på. Det ser inte ut att va' det enklaste i världen, men han ger inte upp! Jag va' med för att samla ihop kvarlevorna efteråt, men han överlevde, som tur va' :)
Nu har busbarnen precis kommit hem igen, så vi ska väl få ngt i magen innan det e' läggdax. För barnen iaf, för mamman och pappan ska mysa i soffan och glo på film halva natten. Om inte mamman somnar, as usual :)

Tävling!

Vill du va' med och tävla om ett par snygga barnbyxor..? Klicka här!


Glass

Har haft en toppendag, så här långt iaf. Hämtat barn i två omgångar har jag gjort, men andra gången tog vi oss varsin glass i solen. Härligt! Det gäller att passa på så länge det e' sommar ju! Nu e' stora tjejen hemma hos en kompis och leker, men hon kommer hem runt 16-snåret. Det e' föräldramöte ikväll vid 19, men det ska Johan gå på. Hade väl velat följa med jag oxå, men det e' ju det här med barnvakt. Vi har inte precis 10 frivilliga pers, som vill passa våra guldklimpar. Konstigt, kan man tycka, eftersom de e' så underbara och älskvärda. Men men, vi klarar oss iaf.
Igår hade vi besök. En bekant va' här med sina två små, och det va' skoj att få prata lite skit. Senare på kvällen kom de en runda till. Alltid kul med oväntat besök, spec när man som jag nästan jämt e' ensam hemma om dagarna. Fördelen med förvarning e' ju att jag hade hunnit fixa fika oxå, men det tar vi nästa gång :)

9 månader!

Mmm, ni läste rätt. Kl.08.12 va' det exakt 9 månader sen vår lillsessa föddes på Västerviks KK! 9 månader har gått sen vi för första gången fick träffa vårt tredje mirakel, smeka hennes mjuka kinder, pussa på hennes små öron och njuta av hennes underbara bebisdoft.
Vart tog tiden vägen..??


Bra timing!

Varför bajsar bebisar när de e' nybadade, har fått på sig nya kläder och man preeeecis e' på väg ut genom dörren..?? :) Nu börjar jag bli stressad. Ska hinna till jobbet och sen hämta Elliot på dagis 11.15. Då kööööööööööööör vi!

Så där

Har nu alla barnen hemma. Mkt spring blir det när man har barn både på dagis och i skolan. Tänk om de hade haft samma tider. Vad lagom mkt jag hade fått springa då. Men, nu e' det som det e'. Skulle inte kunna tänka mig att ta hem Elliot från dagis. Inte nu när han gått där sen han va' 2 år gammal. Det vore grymt. Dessutom går han ju bara 3 timmar per dag, så här e' det föräldrarna som fostrar barnen, inte dagis.
Varmt e' det idag. Inte så mkt sol men svettigt som tusan. Åska på g..? Håller på att värma upp ugnen nu, så vi kan slänga in lite bullar. Blir lite fika nu bara.
Grannen mitt emot knackade på förut. Hon hade sett en orm krypa rakt över gatan och in i vår(!!) häck. Självklart ringlade den så fort, så hon hann inte c om det va' en snok eller en huggorm. En snok hoppas vi på, och isf får den gärna stanna. Huggormar däremot, de vill jag inte ha på min tomt, eller ens i närheten. Usch!
I em e' det dax för barntimmarna för Elida. Igår va' det för Elliot, och han stormtrivdes. Det finns inte så mkt aktiviteter här ute på vischan, så man tager vad man haver :)
Nähä, nu ska jag kolla till ugnen. Bye!

Min gulliga unge!

Elida kom ner igårkväll, utan sitt nattlinne.
Fia: "Varför har du inte ditt nattlinne på dig..??"
Elida: "För att jag ska sova naken, som du gör!"
Kan ju tillägga att båda mina kusiner satt vid köksbordet, och skrattade som tusan åt hennes kommentar. Ja, barn e' ju jäkligt ärliga :)

Och sen blev det tisdag..

Tisdagmorgon, utan en massa måsten. Elida bråkade så djävulskt med mig imorse, så jag orkade verkligen inte lämna henne i skolan idag. Istället fick maken ta över, och lämna båda kidsen. Helt plötsligt va' hon from som ett lamm. Fattar inte hur det kan svänga sååå fort!
Hollysen och jag har precis fått i oss lite frukost, och nu leker hon glatt. Hon kom nyss på att om hon ställer sig upp på knäna, och tar tag i baslådan, så kan hon dra ner mina två vaser som jag har ställt där. Lilla galning! :) Så nu får jag flytta på vaserna, om jag inte vill att de ska gå i kras.
Igår va' bästa kusinen här. Hela kvällen tom. Det va' skoj. Han följde med på Tupperware-party, för han trodde väl att där skulle finnas mkt brudar. Och det fanns ju mkt brudar, men ingen som va' singel :( Han brorsa (min andra kusin) kom och hämtade honom sen. Det va' kul att få träffa båda kussarna samtidigt, för en gångs skull :)
Ikväll blir det restaurangbesök med jobbet. Skoj skoj! Ska bara komma på vad jag ska ha på mig :)

Måndag!

Ny vecka, ny måndag, ny skoldag, ny städdag.. Mkt nytt e' det, eller gammalt. Det beror ju på hur man ser det. Hollysen sitter på golvet och drar av sig sina strumpor, de stora barnen e' lämnade och vi har ätit frukost för en stund sedan. Nu väntar ju som sagt städningen på att mamman i huset ska slita sig ifrån datorn och göra ett ryck. Fast jag väntar lite till. Mina ryck blir som allra bäst när jag e' lite stressad :)
E' sååå himla nöjd med min nya tatuering! Skulle lätt kunna åka tebax och göra en till, redan idag :) Vill ha en dödskalle i nacken och my favourite: Jack Skellington, på överarmen. Han e' ju bara bäst! :)


Sån't här gör mig arg!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5747873.ab

Stå på dig Zeb! Ingen har rätt att döma dig. Allra minst vårt kassa skolsystem. Man kan istället be alla fjortistjejer, med urringning ner till naveln, att de ska klä på sig!
Annorlunda e' fint! Våga stå ut från mängden!

Nygaddad


Sooool

Lördag, och en fin sådan. Solen skiner, vinden e' inte lika hård som igår och älskling e' ledig. Bättre blir det inte! I em blir det Kalmar med Magda och Marie. Skojigt värre :) Elida har en kompis här, och hon ska va' här till kl.14. Så det e' fullt ös här hemma. De bråkar om vem som ska hålla kattungen, degar med lera, ritar, leker med Polly Pocket osv. Kommer nog va' trött i huvudet ikväll :)

Svepet kom!

Yes, ni läste rätt. Mitt hem fick sig minsann ett rejält svep. Det nyfogade kaklet i köket e' avtorkat, golven har fått sig ett tag av både dammsugaren och moppen, disken e' diskad, tvätten e' på g. Tjoo, nu kan jag snart gå och jobba med gott samvete. För jobba det ska jag, 16-21! Och jag e' laddad! 

Bara några varma mackor och lite te, sen kommer denna kvällen att gå som en dans!

Fortfarande inget svep

Har varit ute en sväng. Iofs gick vi bara till jobbet, snackade lite skit, fyllde i en ny T3:a, lämnade den till chefen och gick sen hem igen. Men liiite frisk luft fick vi. Planen va' sen att jag skulle dona lite, innan Ellioten ska hämtas hem. Planen sprack. Hollysen vaknade en aning tidigare idag (vid 08), alltså blev hon trött igen en aning tidigare oxå. Hon sover just nu på lekfilten här i vardagsrummet, så jag har inte städat ett dugg. Kikar lite på Days och väntar på att klockan ska ticka lite till. Nästa problem jag har i mitt liv det e' ju att jag måste väcka Holly vid 11, fast hon egentligen behöver sova lite längre. Men men, det blir nog bra ändå.

Hej svej!

Svep - no way!

Både mamman och Hollysen har fått i sig lite frukost. Istället för att göra ett svep här hemma ska jag ta med mig lillan till jobbet. Måste fixa en ny T3:a, eftersom Laban ätit upp den jag redan fyllt i. Vill ju ha min lön denna månaden oxå :) Ska bara tvätta oss lite, byta kläder på lillan, sen ska vi traska iväg. Hoppas verkligen att vi slipper regn idag!



Hopplösa jag!

Alarmet ringer vid 06.30, och jag flyyyger upp ur sängen. En ny dag, ny stress, nya bråk med min sexåring men oxå nya mysiga stunder med mina älskade barn! :) Upp med de stora barnen, fixa frukost, på med kläder, borsta hår och tänder.. ja ni vet ju själva. Morgonarbete helt enkelt. Och nu e' vi så klara som vi kan bli, medans klockan inte alls e' så nära skoltid som jag trodde att den skulle vara. Än kan vi ju inte gå iväg. Nåja, på med tv:n, datorn och morgonsmilet. Detta blir en bra dag, det känner jag på mig :)

Härliga jobb!

Ibland e' jag less på mitt jobb. Iaf när man får höra att man inte e' vatten värd. En sådan kväll har jag haft idag. Jag kokade inombords, kunde ha gråtit av ilska. Sen gick jag då ut en sväng, hem till en pensionär. Pensionären säger att denne har saknat mig, för jag har ju inte varit där sen i lördags. Jag förklarar (som jag gjort flera ggr förut) att jag e' vikarie, och att jag hoppar in och jobbar när folk blir sjuka eller vill va' lediga. Då säger pensionären: "Ja nu e' de ju på Åland, och där kan de stanna. Vi klarar oss utan dem!" Bättre komplimang tror jag inte att man kan få :)

Soliga onsdag!

Tjooo, då stressar vi vidare in på nästa dag, nämligen onsdag. Morgonen började redan vid halv sju, då mitt muntra (ja, jag e' ironisk) alarm pep så gött i mitt öra. Älskling va' tvungen att sticka tidigt idag, alltså hade jag ett trevligt morgonschema, med 3 barn inräknade. Som ni vet så sover ju Holly till typ nio varje dag, så jag fick väcka sessan tiiidigt idag. Klockan sju va' de stora barnen uppe. Tjugo i åtta fick lillan lämna sin gosiga säng och sömn, för lite morgontutte. Sen traskade vi iväg till skola och dagis. Lämna den ena här, den andra där, och sen småstressa hemåt för att hinna med frukost till både mamman och lilltjejen. Halv tio skulle vi va' på öppnis. Tror ni att vi va' det eller..? Nä, självklart inte. Precis när vi skulle iväg gjorde den lilla sötnosan ner sig totalt, så det räckte inte att byta blöja. Nya kläder på den efter ett tag rena tjejen, sen va' vi på väg! Kom väl fram till öppnis vid tio. Inte så illa pinkat ändå va'..? :)

Klockan elva va' det dax att gå vidare. Elliot ska ju som jag nämnt förut hämtas 11.15. Elida slutade tidigt idag, redan 12. Inte lönt att gå hem emellan, så vi gick bort till affären istället. Glass i solen blev det, och lite annat välbehövligt som mjölk och frukt. 

Nu e' vi hemma igen, och Elida har en kompis här. Kompisen ska bli hämtad vid tre, får c vad vi ska hitta på för att roa oss sen. Mat ska ju givetvis lagas, men vad..?? Potatis och fisk lutar det mot..



Myspys

Mys i soffan framför tv:n blev istället till mys i sängen med avstängda datorer och micrad pizza. Yummie! Eller ja, maten va' väl si så där, men mysigt hade vi :) Nu ska jag ut och "kissa hundarna", sen gosa ner mig hos älsklingen igen <3

Bye!

Och så va' det tisdag

Vissa dagar går fortare än andra, och så känns det verkligen idag. Anledningen kan ju va' att jag skenat som en galning, fram och tebax genom samhället. Imorse lämnade jag först Elida i skolan och sen Elliot på dagis. Samma tid, men ändå i två olika ändar av byggnaden och alltså olika ingångar. Sen hem, pussa älsklingen hejdå, äta frukost, vänta på att lillan ska vakna. 11.15 va' det dax att hämta hem Ellioten från dagis, hem och fixa lunch och sen hämta Elida på skolan kl.13. Vi gick hem, fikade lite, sen kl.15 skulle Elida va' på barntimmarna. Alltså va' det bara att rusa genom hela hålan igen. Vi tog en glass med Magda och Elina på hemvägen. Kl.17 va' det tid för hemgång från barntimmarna, så då sprang jag en runda till. Undrar hur många steg mina stackars fötter har tagit idag..

Nu e' det egentligen Bolibompa-time, men de stora kidsen e' ute och studsar i studsmattan med Johan. Snart e' det läggdax, och imorgon e' det en ny dag. Då blir det ännu värre, eftersom Elliot ska hem vid 11.15 medans Elida ska bli hämtad redan 12 (de slutar tidigare på onsdagarna). Det e' ju knappt lönt att gå hem emellan, fast vi bor nära. Vi får c vad vi gör..


RSS 2.0