Hollys rum


Hej förkylning!

Bläh, va' snorig jag e' idag! Ont i halsen har jag oxå, och huvudet dunkar på. Jaja, lite gnäll löser ju allt. Eller inte :) hade iaf en bra dag igår. Strök julgardiner, pyntade, donade.. Kanske därför jag e' kass idag..haha. Blev en tur till staden oxå. Mc Donalds mat med. Inte min favvis direkt, men man slapp ju iaf laga mat :)

Va' uppe skitlänge igår. Jag och Johan röjde i vårt sovrum. Har slängt hur mkt som helst. Varför sparar vi på allt..? E' väldigt nöjd med vår insats. Ska bära ner lite tomkartonger i källaren strax, sen städa av lite här nere. Elliot och Holly sover. Elliot va' jättehes igårkväll, så jag struntade i att väcka honom. Bättre att han får sova. Elida e' dock i skolan idag. Johan lämnade henne innan han körde till jobbet.

I lördags hade vi en rolig dag. Hela dagen spenderades i Kalmar. Jag shoppade massor, mest till mig själv :) Köpte nästan inga kläder åt barnen, bara lite strumpor och nån body åt lillsnuttan. Sen blev det lite julsaker, så som gardiner och nå't pynt. Det va' sååå mkt folk på Ikea, så jag och barnen stannade utanför och åt korv, medans Johan försökte ta sig in och sen ut ur mängden igen. Lite ramar införskaffades.

Nähä, dax att göra lite nytta innan småttingarna vaknar.

Hollydolly <3

 

Mitt lilla charmtroll :)


Trion! <3


Jippie

Va' underbart det e' att vakna med samma förbannade huvudvärk som man somnade med. Strax innan kl.20 igårkväll bröt den ut, och jag knaprade i mig en panodil. Trodde jag verkligen att det skulle hjälpa..?? När vi gick och lade oss, vid typ 23.30, hade jag fortfarande ont i huvudet. Kul. Likaså när jag vaknade strax innan 08 imorse. Så dagen börjades med en panodil till. Jippie! Jag som älskar att käka tabletter. Skit.

Gårdagen va' annars ganska bra, trots att Johan va' på hockey. Han tog med sig stora tjejen, och lämnade henne hos farmorn under tiden. Så jag hade alltså bara 2 barn hemma igårkväll. Det va' jäkligt lugnt här hemma..haha. Tänk att ett barn minus kan göra sån skillnad. Vi hade det mysigt. Såg på Barda och åt lite choklad, trots att det inte va' lördag ens :) 19.45 va' Elliot helt slut, så då bad han själv om att få gå och lägga sig. Efter nattning av båda barnen satt jag vid datorn ett tag, sprang ner i tvättstugan och sen började jag kolla på Idol, som jag givetvis spelade in. Det e' såååå skönt att kunna spola förbi all reklam sen ju :)

E' väldigt besviken över att Mariette åkte ut. Hon e' så himla duktig! Tycker att Calle skulle åkt igår. Men jag tänker som så att Idol helt enkelt va' för litet för Mariette. Den tjejen kommer gå långt! Lycka till Mariette! Vet att vi kommer att få c mkt mer av dig i framtiden :)

IK Oskarshamn förlorade igår igen. Det visste jag väl! Så nu säger Johan att han inte ska gå på en enda match förrän de har vunnit minst en gång. Haha, vi får väl c hur det blir med det.

Sitter här i min ensamhet i köket. Har precis ätit frukost. Tänkte hoppa in i duschen strax, innan barnen börjar vakna :) Vi ska ju köra iväg hela familjen idag, och julhandla. Behöver lite julgardiner och tänkte även c om vi kan köpa lite julklappar. Så svårt det e' med julklappar. Inte till barnen, men till alla andra. Barnen kan man köpa det mesta till..hehe. I år tänkte vi dock satsa på mest pysselgrejer till Elida. Hon har ju allt annat. Vi har köpt en liten vävstol, och den kommer nog bli väldigt populär :) Sen blir det väl pärlor och annat pyssel. Så kan hon pyssla hela julen..tihi. Till Elliot har vi köpt ett bilgarage, med fyra våningar. Perfekt till alla hans miljoner bilar. Han kommer bli superglad! :) Har inte köpt några klappar åt Holly än, men det blir nog mest kläder. Leksaker har hon så det räcker och blir över. Hon får en plocklåda från Brio (Hello Kitty) när hon fyller år, så det blir nog bara nån smågrej till jul.

Nähä, nu väntar duschen. Får c när vi kommer iväg idag. Ha en bra dag!

Jahopp

Nu har vi lunchat klart. E' mätt som en plätt (snacka om fyndigt). Hamburgare, pommes och beasås blev det. Nyttigt..? Nä, men ljuvligt gott :) Nu sover lillfisen sött och de stora barnen tar det lugnt. Elliot kollat på tv och Elida pysslar. Jag ska strax ner i tvättstugan och fortsätta med mitt eviga tvättande.

Stressade människor!

Pratade med pappa nyss. Han skulle sätta upp utegran med belysning i och fan vet allt, IDAG! Men, det e' ju inte advent förrän på söndag. Varför har ni så bråttom gott folk..???????

Fredag fredag fredag!

Åhh, äntligen! Har verkligen längtat ihjäl mig efter just denna dagen! Lite surt e' det dock att Johan ska på hockey, IKVÄLL! Så jag får c Idol själv, precis som förra fredagen. "Du kan ju spela in det, så kan vi c det ihop när jag kommer hem", sa han så sött igår. Men hallå, vad ska jag då hitta på när han skriker sig hes för IK Oskarshamns räkning (helt i onödan dessutom)..?

Barnen e' hemma idag. Elida va' så hes när jag väckte henne strax efter kl.07. Kunde knappt prata, stackaren. Nu känns halsen bättre säger hon, men det gör ont när hon hostar. Och snorar gör hon, likaså Elliot. Han har oxå ont i halsen säger han, men man kan inte riktigt lita på honom, eftersom han jämt ska göra och vill vara som Elida :) Hollysen sover, och vi andra har precis fått i oss frukost. Iaf jag, som sitter och äter i drygt en halvtimme..haha.

Jaha, vad bjuder denna dagen på då..? Jag e' ganska seg, så vi får c vad man orkar med. Va' uppe redan kl.05.20 imorse. Gick ut med vovvsarna, sen ner i tvättstugan och slängde in tvätt i torktumlaren och i maskinen. Ska strax ner och göra om samma procedur. Måste verkligen få allt tvättat i helgen. Våra 5(!!) tvättkorgar svämmar över i källaren. Johan kom ner när jag höll på med tvätten och undrade vad tusan jag pysslade med sååå tidigt. "Inte konstigt att du e' trött om dagarna..", sa han..haha. Kröp ner i sängen sen igen, men hade skitsvårt att somna om. Somnade nog inte förrän halv 7, eller nå't. Sen ringde klockan 7..tihi. Jag och Elida kröp ner i vår säng och mös lite mer sen. Hon e' så stor min tös, det e' så kul att prata med henne, för hon förstår ju verkligen. Vi pratade om skolan, killar (hon e' ju kär i en kille i sin klass :), julen.. och mkt annat. Gick inte upp förrän halv 8 :)

Nä, kanske ska göra lite nytta nu :)

Så ja..

Morgonarbetet e' avklarat, nu e' det strax dax för lite mellanmål. Hallonkräm eller yoghurt + frukt bjuds det på idag. Glamouröst, eller hur :) Snart dax för lunch oxå ju. Fm går så himla fort! Jag har städat av lite på nedervåningen, samt uppe i barnens rum. Har toaletterna kvar. Skakade mattan vi har i vardagsrummet. Shit, så dammig! Trots att jag dammsuger den var och varannan dag. Har låtit den ligga ute på vädring, så den e' sval och skön nu :) Hade mina funderingar på om jag skulle putsa lite fönster oxå, fast isf lämnar jag utsidan åt Johan..tihi. På lördag ska jag ut på jakt efter nya julgardiner, så då kan man ju ha fönsterna färdigputsade :)

Det blir en lätt lunch idag. Fick en massa över igår, då jag gjorde kycklinggryta. Bara att värma upp grytan och koka lite nytt ris. En riktig baggis!

Nä, nu blir det tvättvikning. Ska försöka klämma in en dusch med :)

Storhandling

Jaha, då va' det torsdag. Snart fredag. Jippie! Hade en bra dag igår. Städade lite, tvättade lite och handlade massor. När Johan kom hem körde vi in till stan och storhandlade. De stora barnen stannade hemma, för mamma kom hit under tiden. Hollysen följde med, men henne släppte vi av hos svärmor och svärfar. De hade henne i typ 2 timmar, tills vi hade handlat klart. Kändes skumt att spatsera runt på maxi utan henne, så himla tomt. Saknade henne massor! Men det hade gått bra, och innan vi körde hemåt igen gav vi henne gröt. I bilen hem va' hon sååå trött, men skulle absolut inte sova. Jag fick sitta bredvid henne i baksätet och sjunga "Klappa händerna" hela vägen mellan O-hamn och K-dala (nästan 3 mil :) Då va' hon nöjd..tihi.

När vi kom hem va' det sängen direkt för den lilla damen. Ny blöja + tandborstning bara. Hon somnade på en gång, och sover såklart ännu. Elida och Elliot ville självklart hjälpa till att packa upp alla matvaror och prylar, så de kom i säng lite senare igårkväll. Det gjorde dock inget, eftersom de har studiedag idag oxå. Elida e' redan uppe, men Elliot sover som en stock. Tänkte att jag skulle hinna städa av lite och slänga in en maskin tvätt innan Hollysen vaknar. Det borde jag nog hinna :)

Kissen kom hem! :)

Åhh, jag e' så glad! Jag har varit så himla orolig för Hälge. Det e' inte alls roligt att inte veta var ens katt e', vad han gör, om han har det bra, eller om han har råkat illa ut.. Nu behöver jag inte tänka så längre, för nu e' han hemma igen. Min lilla Hälge! <3 Igår kom han bara springande upp på trappan, just när jag tittade ut genom köksfönstret. Mitt hjärta tog ett rejält skutt, och jag rusade ut och tog upp honom i min famn. Han fick supergod burkmat (som bara ges vid spec tillfällen, såsom helg) och åt hur mkt som helst. Sen sov han i flera timmar, i vår säng. Goskatt!

Fick tebax vår bil igår oxå. Och den funkar! Räknade ut att de har lagt ner ungefär 15000kr på att laga den. Känns nog surt..tihi.

Har röjt i mitt kök nu, efter frukoststöket. Ska ta på mig själv och lillan, sen ska vi bege oss upp till affären, alla fyra. Måste köpa lite behövligheter, tex toapapper och diskmedel :) Egentligen behöver vi storhandla idag, men vi får c när Johan kommer hem. Måste ju in till stan isf, för man kan inte storhandla här i hålan. det blir alldeles för dyrt!

Holly släpper taget hela tiden nu, och hon står faktiskt ett tag. Tror dock mer på att det e' en slump än att hon gör det medvetet. Hon står och grejjar med ngt och behöver kanske båda händerna, så då släpper hon. Men om jag tex ställer henne så sätter hon sig ner direkt..haha.

Extra pluspoäng..

..med att bo nära skogen, det e' att när dagis varit på skogspromenad, då kan jag bara öppna dörren och ta emot min underbara unge :) Vilken service :)

Missing cat

Idag e' en bra dag. Jag bara vet det. Inte nog med att bästa pappsen kommer hit med vår bil, dessutom har försäkringskassan tydligen bestämt sig för att jag e' värd pengar denna månaden. Hurra! Idag sattes det alltså in lite pengar, och förhoppningsvis ramlar resten in på fredag. Inte illa!

Ngt som inte alls e' kul, det e' att Hälge e' borta. Han har varit borta sen i lördags, och nu börjar jag bli riktigt orolig. Min lilla kisekatt, vart håller du hus..?? Va' ute en sväng igårkväll och letade, utan resultat. Tänkte att jag skulle gå slingan i skogen senare idag, och ropa på mitt hjärtegryn. Han e' aldrig borta så här länge. Oftast e' han inte ens ute på nätterna, utan sover då sött i vardagsrummet eller i fotändan på vår säng. Usch, vill knappt tänka på vad som kan ha hänt honom. Men jag vägrar ge upp än! Får nog sätta upp en lapp i affären, för ngn kanske har sett honom..

Både Elida och Elliot e' iväg i skolan och på dagis. Elliots grupp traskade precis förbi här utanför, på väg upp till skogen. Tänk så nära skogen vi bor. Bara ett stenkast, knappt det. Gå upp för en backe och du e' framme. Det kallar jag lyx :)

Lillan sover, såklart. Va' inne hos henne och stoppade om henne strax innan kl.08. Min söta, lilla tjej. Hon snusade så gott.

Nu ska jag plocka undan lite i köket, sen får vi c vad jag hittar på. Ha det bäst!

 

Älskade Hälge! <3


Och så va' det måndag..

Blev väckt kl.05 imorse, av en stor dotter med magont. Stackarn åt nog för många lussebullar igår, så hennes mage har varit lite ur balans idag. Självklart skickar jag inte iväg henne till skolan då. Kan ju behöva uppsöka toaletten ett antal ggr när magen mår så här. Bäst att stanna hemma och vila sig istället.

Vi har haft en toppendag hittills. Johan körde in till BVC med Hollysen i fm, så nu e' alla barnen vaccinerade. Iaf så har de fått första sprutan. Barn under 13 år ska ju få en till, eftersom de bara får en halv dos i taget. Det hade gått bra. Hon blev lite ledsen i typ 2 sek, sen gick det över. Skönt!

Nu sover lillfisen, Elliot spelar x-box och jag och Elida håller på att bygga pussel. Inga barnpussel då, utan mitt senaste 1000-bitars. Elida e' skitduktig. Hon har verkligen öga för småsaker.

Ska gå och fortsätta vårt byggande. Hej svej!

Todiloo!

Här e' jag! Jag har inte omkommit, utan bara haft mkt för mig. Eller inte :) Har haft en riktigt mysig hemmadag med finaste familjen. Bara myst och umgåtts. Tänk om alla dagar kunde varit så här :) Tog mig tom en liten lur i em, efter att jag hade läst ut min sega bok. Ikväll ska jag börja på min nya, som Johan köpte åt mig idag. Barack Obamas "Att våga hoppas". Såg en riktigt intressant dokumentär om honom i fredags, så jag blev sugen på att läsa hans bok. Inte för att jag e' särskilt politikintresserad eller så, men han e' en intressant person med många bra åsikter och tankar.

Igår va' vi äntligen på bio och såg New Moon. Som jag har längtat! Det va' jag, älskling, Marie och Fredrik. Först gick vi till Cecil och åt. Supergott, som vanligt. Sen handlade vi en massa(!!) godis, innan vi begav oss till biografen. Det va' faktiskt första gången som jag va' på bio i O-hamn. Blev väl inte direkt superimpad av salongen, man har ju sett bättre om man säger så :) Fast det va' bra med benutrymme. Skulle behövt en fotpall bara :) Filmen va' jättebra, dock inte lika bra som boken (har ju läst alla, givetvis). Det va' ett lite dåligt slut, men det e' ju bara för att man ska gå runt och undra och längta efter tredje filmen. Första filmen får högre betyg, men jag har höga förhoppningar inför trean nu.

Mamma passade alla tre ungarna under tiden vi va' iväg. Det hade gått jättebra. Det va' första gången vi lämnade bort Holly, förutom när vi handlat nån enstaka gång. Åkte redan vid 16.30, och kom hem igen efter 21. Hollysen hade bara skrattat hela kvällen, och sen somnat sött vid kl.20. Som vanligt alltså. Goa ungen! Hon måste va' den lättaste och gladaste ungen i hela universum. Mamma hade varit helt paff..haha. De stora barnen fick va' uppe tills vi kom hem. Det va' ju ändå lördag, så lite lyx får man unna dem ibland. Däremot blev det sängen direkt när vi kom hem, och ni kan tro att de va' trötta. Sötungarna :)

Idag har Johan fuskat till det lite. Han bakade lussebullar, trots att det e' en hel vecka kvar till 1:a advent. Annars håller vi stenhårt på det! Ngn julpyntning blir det iaf INTE innan. Det räcker att grannarna pyntar för kung och fosterland. Usch, jag får ångest!

Nähä, kanske man borde slänga sig i säng strax. Ska upp tidigt imorgon. Måndagmorgon ju. Idag låg jag och drog mig ända till kl.09, imorgon ringer alarmet vid 06.30 :)

Nattinatt!

New Moon

Ikväll får jag äntligen c den! *längtar*


Och bilen då..?

Ja, vad hände med bilen..? Som jag kanske nämnt tidigare så blev inte det riktiga felet fixat första gången vi lämnade in bilen. Självklart lämnades den in igen, för vi ger oss inte. Efter att nu ha stått på verkstaden i 2 veckor (3, om man ska räkna med den första gången den va' inlämnad) har de äntligen hittat och fixat felet. Det va' såklart det felet som Johan misstänkte, som han tom sa till om när bilen lämnades in. Och han e' ingen bilreparatör. Vilka korkskallar det finns. Det kostade asmkt att fixa, 10 000kr. Tur man slipper betala ngt! På måndag ska pappa hämta den, och på tisdag rullar den äntligen hemåt igen!

What to do..?

Lillan sover, de stora barnen leker, maken jobbar.. Vad kan en mamma göra då..? Jo, hon placerade rumpan här, gick in på youtube och sökte, sökte, sökte. Inte bara efter bra och grymma låtar, utan även efter alla gamla, fina minnen. Minnen e' ngt som alltid finns kvar. Ingen kan ta ifrån dig dina minnen..


Så går det när man fastnar på youtube :)

Så mkt gamla godingar det finns! :)


Gammal goding! <3

 


Åhh, minnen! :)


Soliga lördag!

Ja, ni läste rätt. Solen skiner. Inte bara in genom mitt fönster utan rakt in i mitt hjärta. Blir sååå glad! Det behövs lite sol nu, i denna annars så dystra månad. Kommer bli mysigt med lite snö sen, om den bara vill komma nån gång. Det e' ju så mörkt om kvällarna.

Idol igår va' bra. Mkt bra låtar och mkt bra idoler. Trodde jag skulle dööö när jag fick höra att Erik skulle sjunga Always med Bon Jovi. Åhh, jag älskar ju Bon Jovi! Han gjorde den bra, men originalet behöver inte känna sig hotat. Inte av mig iaf :) Att Mariette ställer sig och sjunger Green day's "Time of your life" gjorde inte kvällen sämre precis. Green day har, tack vare Daniel, en stor plats i mitt hjärta. Så mkt minnen jag har till deras låtar. Nostalgi!!!

Här e' en av deras "nyare" låtar.


Härliga fredag!

Så, då va' den äntligen här. Jag har alltid gillat fredagar. Fredagar har alltid varit den bästa dagen på hela veckan för mig. För vem bryr sig om man jobbar eller går i skolan hela dagen..? Fredagkväll e' alltid fredagkväll.

Ska strax traska iväg och lämna mina stora barn. Sen ska jag hem och mysa med Johan, som e' jourledig efter en veckas jour. Nu e' han hemma hos oss i tre hela dagar. Goodie! <3

Nähä, dax att ta på oss och borsta hår + tänder. Detta blir en bra dag. Det känner jag på mig :)

Lekdag

Gaaah, vilken härlig dag! Skulle kanske inte skrivit om sömnen igår, att jag tydligen inte behöver den längre. För sömn behöver jag, gärna massor, och gärna nu! Kom i säng sent igår. Vi glodde på Heroes, som va' fantastiskt bra, men sent blev det som sagt. Sen väckte Hälge mig strax innan kl.05. Sabla katt, tänkte jag då. Men jag vet att jag inte kommer ha hjärta att slänga ut honom ikväll heller, då han sover så skönt i soffan :)

Nåja, nu e' de stora barnen lämnade. Mamman har tom fått frukost. Dammsugaren ska plockas fram, i väntan på att lilltösen ska vakna. Elida ska följa med en kompis hem från skolan idag, så jag behöver inte tänka på att hämta mer än Elliot idag. Johan hämtar stora tjejen när han har slutat :)

Vid 12 får jag lite fikabesök, och det ska bli supermys. Johan bakade lite åt oss igår, så det blir mumsigt värre :)

Nähä, nu kallar dammsugaren. Vi hörs!

Skumt

Först e' jag sååå trött så jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Sover middag varje dag och somnar även i soffan på kvällarna. Men nu, nu verkar jag inte ens behöva sova på nätterna längre. Vaknar innan alarmet tjuter, får smidigt iväg barnen till skola/dagis, städar och tvättar klart innan Holly ens har hunnit vakna. Och nu då..? Jo, nu har Holly fått frukost och leker för fullt. Mamman ska vika tvätt, sen ska Elliot hämtas hem kl.11.15. Fm rullar på i rask takt. Kl.12 ska Elida hämtas i skolan, så det känns knappt lönt att gå hem om innan. får försöka hålla Hollysen vaken till dess helt enkelt. Gå och handla lite osv.

Godmorgon!

Nu laddar vi för en ny dag. Frukost, lämning, hämtning, städning osv. Känns som det blir en bra dag :)

Nattisdax

Nu går jag och lägger mig. Ska läsa min sega bok och drömma om en ny. Inte kan jag köpa mig en ny förrän denna e' slut. Och inte tar den slut om jag inte fortsätter läsa. Förvirrande dilemma.

Godnatt på er! Imorgon e' en ny dag! :)

Mina söta ungar! <3


Skitiga ungar och hemliga tänder

När jag traskade bort till dagis för att hämta Elliot idag höll jag nästan på att svimma. Inte för att jag e' känslig eller så, men ungen va' ju helt täckt av sand. Från topp till tå! Fick klä av honom utekläderna på trappan, och sen skaka av allt, utan resultat. När vi kom in så fick vi ta av alla vanliga kläder oxå. Han hade sand överallt. Tom i kalsongerna! Alla kläder åkte i maskinen, och ungen åkte in i duschen. Nu e' han så ren och fin, och imorgon kommer han ha rena och fina utekläder på dagis, som han kan skita ner på nytt :)

Hollysen sover. Gud så trött hon va'! Lilla gumman. Undrar om det bara e' jag som har barn som inte reagerar på tandsprickning. Jag brukar inte kika efter tänder i Hollys mun så ofta, för man vet ju att de kommer när de kommer. Hon har haft 2 där nere länge nu, och det har hon klarat sig bra med :) Men idag tyckte jag att jag såg ngt vitt i överkäken. När jag tittade noga så såg jag att den ena tanden har gått igenom tandköttet, ganska mkt oxå. Så den har nog synts ett par dagar egentligen. Min lilla luriga tjej! :)

Vaccinering

Jaha, då va' man hemma igen. Blir bara en snabb vända, för jag ska strax hämta Elliot på dagis. Har varit med Elida i skolan idag. Hon har fått sin vaccination. Det gick kanonbra. Hon sa inte ett pip, och tyckte inte att det gjorde ont ett dugg. Min tuffa tjej! :) Stannade kvar i skolan en stund. Kul att c vad de gör på sin samling. Tänk vilken stor tjej man har nu!

Stackars Holly va' sååå trött imorse, när mamman klampade in och tände lampan kl.07.35. Gnuggade sig i ögonen och kunde knappt sätta sig upp. Måste ha henne vaken ett tag till, för vi måste ju som sagt snart gå igen. Annars hade hon gärna kunnat sova middag redan.

Fruarna

Hejsan hoppsan! Så går även denna dagen mot sitt slut. Sakta men säkert. Har haft en bra dag. Både Elida och Elliot har varit i skolan och på dagis. Det e' härligt med friska barn :) Jag och Holly va' uppe på jobbet en sväng i fm. Fikade och tjattrade lite. Alltid trevligt!

Har storstädat idag. Dammsugit och torkat golv i alla rummen. Skönt när man e' klar! Har även tvättat några maskiner, och hinner säkerligen med en till innan det e' läggdax. Tvätthögen minskar minsann. 

Nu sover alla barnen, och Johan spelar ngt krigsspel. Trevligt. Ska strax få honom att stänga av, så vi kan titta på ett avsnitt av Hemmafruarna. Får nog värma oss några bullar oxå :)

I love this! :)

Bjuder på en söt scen från filmen Coraline. Hittade tyvärr ingen annan med bättre kvalitet :(


Coraline

Den här filmen såg vi igår. Mest för att det e' samma regissör som i Nightmare Before Christmas. Den va' inte lika bra, men helt klart sevärd. Om man nu gillar "såna" filmer..tihi. Elida tyckte att den va' superbra :)


Flitigt!

Har fått gjort en hel del idag. Har gått igenom hela Hollys garderob, rensat i alla lådor därinne, slängt en massa, fått riktig ordning och reda. Skööönt! Det behövdes verkligen! Det tog typ 3 timmar, men bra blev det! Har fixat lite på de stora barnens rum oxå. Slängt lite där med, och rensat ut massa leksaker. De har fortfarande alldeles för mkt prylar, men lite bättre blev det iaf.

Nu har vi ätit god mat, som Johan lagat. Kyckling och ris, mumsigt! Strax ska han baka bullar. Så det blir en mysig kväll. Måndag imorgon, igen. Veckorna går fort!

Ojdå

Har slarvat med bloggandet. Har inte haft ngn blogglust, men så blir det ibland.

Har haft en bra helg. Igår va' Elida och lekte hos en kompis några timmar, sen på kvällen körde vi in till svärföräldrarna och åt god mat. Idag blir det lugnt. Vi ska fixa lite nere i källaren, och tvätten ska även få sig en omgång. Fattar inte hur vi kan ha så mkt tvätt! Jag vet att vi e' 5 st i familjen, men ändå! Idag ska tvätthögen krympa, om jag så ska tvätta hela dagen!

Alla sover, utom jag. Tänkte att jag skulle få i mig lite frukost, innan det e' dax att väcka lillan. Vill gärna att hon kommer upp senast 9.30, så hennes sovtider under resten av dagen rullar på fint.

Ha en bra dag!

Spruta

Har haft besök en stund. Alltid trevligt. Tiden går lite fortare när man får prata av sig lite med en vän :)

Elliot e' hemkommen från BVC. Han och Johan åkte dit, eftersom jag va' hemma med en Elida med magont. Det hade gått jättebra med vaccinationen. "Doktorn sa att det skulle göra ont, men det gjorde det inte!", sa han när han kom hem. En spruta (utan kanyl givetvis) och ett plåster hade han fått, så ni kan ju tro att barnen har lekt doktor här hemma nu :) Ska nog köpa en doktorsväska till Elliot i julklapp. Vi hade en förut, men det saknades så mkt grejer i den, så den har nog åkt i soporna.

Nu äter vi lite frukt och väntar på att Holly ska vakna. Sitter och klurar på vad vi ska ha för mat idag. Hmm..

Jaha

Igårkväll va' det dax för jobb igen. Jag hatar när bemanningen ringer och strålande berättar att de har bokat in mig, ikväll! Det e' inte ofta nu för tiden som jag vet några dagar före om jag ska jobba eller ej. Alltså har jag blivit lite ful, och börjat plocka bort mina turer kvällen innan. I förrgår hade jag missat att göra det, så det va' bara att c glad ut och gå och jobba iaf igår. Väl på jobbet går det bra. Det e' bara känslan före, som att de tror att jag inte har ngt annat liv. Att jag bara sitter och väntar på deras förbannade telefonsamtal. Men det kan ni glömma, för om ni inte vill ha några timvikarier (de ska ju tas bort så småningom) så kan ni ju försöka att klara er utan dem. Trist e' det, för jag gillar verkligen jobbet. Nu kan jag inte jobba förrän nästa helg, för Johan ska ha jour from imorgon. Good luck, säger jag bara! Hoppas att det kör ihop sig ordentligt!

Elida har varit dålig inatt. Kom upp först en gång vid 03 och sen en gång till vid 04. Så jag e' ganska trött. Hon e' såklart hemma från skolan idag. Skickar inte dit henne när hon e' kass i magen. Inte för att jag tror att det e' magsjuka, men det e' bättre att ta det säkra före det osäkra. Elliot e' oxå hemma. Han ska bli vaccinerad idag. Usch, e' lite nervös över det.. Min lilla grabb! <3

Nähä, nu tycker jag att det e' dax för Hollysen att vakna. Min lilla sömntuta :)

Världens finaste! <3

 

Mitt allt! <3


Slö!

Ännu en hemmadag har vi framför oss idag. Elida kom nyss ner, nu ligger hon nergosad i soffan under en filt. Ska fixa frukost åt henne strax. Själv har jag redan ätit. Resten av klanen sover sött. Vi har ingen brådska till någonting idag, så jag låter dem sova så länge de vill.

Imorse va' jag sååå trött! Vaknade inte förrän kl.08. Stackars vovvsar, som e' vana vid att gå ut strax efter kl.06. De va' ganska kissnödiga! Men jag behövde nog sova lite längre idag. Fast nu känner jag mig seg istället. Får snart sätta igång och dona lite, så man kan piggna till :)

Mys

Uhh, vilken härlig kväll! Kidsen sover, maken e' på hockey och jag har köpt choklad. Tänkte egentligen gosa ner mig i soffan, under en filt. Istället fastnade jag här. Nåja, får väl försöka slita mig. Men jag har ju faktiskt ingen brådska :)

Har haft en riktig slappdag idag. Inte gjort mkt alls, bara varit. Skönt det med ibland. Visst, plockandet kommer man aldrig ifrån, men jag har inte städat mer än så. Duktiga jag! :)

Feber

Vilken trist dag. Det regnar och blåser. Idag ska vi bara va' inne och mysa. Elida hade lite feber igårkväll, så hon e' hemma från skolan idag. Elliot e' oxå hemma. Inte för att han e' sjukt utan för att Elida e' hemma. Han kan ju lika väl bli sjuk han med, så bäst att hålla honom hemma. Vill inte smitta ner resten av dagiset ju.

Pappa va' här igår. Han kom med vår bil. Äntligen! Lyckan blev dock kortvarig, eftersom det va' precis samma fel på den nu som när den lämnades in. De jäklarna hade bara tagit en chansning och bytt batteriet, trots att Johan förklarat vad felet va' och vad det kunde bero på. Johan ringde dit, och de ville ha in bilen igen. Så pappa fick ta med sig bilen på ännu en 18 mil lång resa. Han ska lämna in den idag. Åhh, jag blir galen!

Hade en riktig myspysfrukost idag. Johan köpte nybakat franskbröd och jag kokte ägg. Nu tar vi det bara lugnt. Kollar på Trolltider och myser.

Tävling!

Vill du vinna ett valfritt barnplagg från Alfons Åberg hos Strössel barnkläder..??

Klicka isf här!

Godmorgon!

Måndagmorgon. Alla sover, utom jag. Gick upp för typ en halvtimme sen. Nu ska jag hoppa in en snabbis i duschen, värma mig lite. Sen ska kidsen väckas. Iaf de stora :)

Pappsen kommer idag! :) Får tebax vår bil och så ska pappa klippa vårt ena äppelträd lite. E' nöjd bara det blir till nån äppelpaj nästa år, för som det har varit nu har vi alldeles för mkt äpplen.

Igår va' det farsdag. Johan fick Dumle och Center, plus fyra trisslotter. Och han vann 100 kr. Inte illa :) Det blev en myspysdag, då vi inte gjorde så mkt. Bara njöt av att va' hemma ihop. Jag tog inte ens fram dammsugaren! Får jag ta igen idag..tihi.

Nu måste jag rusa. Har ett "möte" nu på fm :) Bye!

Nervööös!

När tom jag ringer in till Idol och röstar, då kan man inte klaga på spänningen iaf. Jag hade dött om Mariette hade åkt ut!



Tack Mariette och Erik!

Vad glad jag blir när våra kära Idoler sjunger låtar som jag själv gillar, som kan få mig att tjuta pga av alla minnen jag har till dessa låtar. "Because the night" betyder jävligt mkt för mig, och Mariettes tolkning får helt klart plus i kanten. I love her! Eriks version av "The show must go on" va' oxå kanon! Hur många ggr har jag inte bölat åt den låten..? Även ikväll! :) Freddie Mercury - You will always rock my heart! <3

Lek

Jäklar, vad denna dag har gått fort! Nu e' Elida hemma från skolan igen, och hon har en kompis här. De leker jättebra. Skönt! Vissa barn passar helt enkelt bättre ihop. Man kan ju inte bestämma vem ens barn ska leka med, även om det såklart e' jättesmidigt om de trivs bra ihop med ens egna vänners barn :) Vid 16-17 ska kompisen hem, så då ska jag börja med maten. Vad vi ska äta har jag inte bestämt än. Lasagnette kanske. Det e' ju så gottigt! :)

I fm städade jag, sen kom en vän hit och fikade. Det blev några timmars prat. Alltid skönt. Man behöver sån't!

Fredag!

Frukosten e' avverkad, nu ska den här mamman dammsuga och torka golv innan Holly vaknar. Borde egentligen damma oxå, och plocka undan i vårt sovrum (Johan har placerat en massa i ett hörn, där hans datorbord stod förut), men jag orkar inte..hehe. Vid 10 kommer en vän hit, och då ska vi fika och snacka skit. Alltid trevligt :) Behöver lite folk omkring mig, för klumpen i magen e' inte helt upplöst ännu.

Elida e' i skolan, Elliot och Holly sover. det blir en lugn dag, utan massa måsten. Det enda måstet e' väl isf att mamman måste duscha och klä sig anständigt, innan besöket trillar in :) Imorgon ska jag jobba hela dagen, 7-16, så jag tänker inte slita ut mig idag.

Hörs senare!

Rensning!

Ojojoj, va' vi har varit duktiga ikväll. Jag och älskling har gått igenom vår garderob. Den va' sååå full. Det gick inte att få varken in eller ut kläder, och vi va' båda sååå trötta på eländet. Alltså tog vi helt resolut fram en sopsäck, och slängde en massa kläder. Allt som va' slitet, ngt för litet, fult, gammalt (varför sparar jag på allt..??).. När vi va' klara fanns det luft mellan galgarna och alltså tom plats för nya kläder. Inte illa va'..? Sen, när vi ändå va' på gång, tog vi byrån i sovrummet oxå. Den har sex lådor. Nu gapar två lådor tomma! Jag ger mig själv en klapp på axeln! :) Det va' ju inte så svårt som jag trodde att det skulle va' :)

Nu e' jag ganska så trött, men måste nog ta mig en kopp te och nån macka innan jag kryper i säng. Kan inte somna när jag e' lite småhungrig :)

Sköna kväll

Inga måsten finns det kvar idag, allt det nödvändiga e' gjort. Så himla skönt! :) Kidsen kollar på bolibompa på övervåningen, Johan vilar en stund i soffan och jag sitter ute i köket med lillan och datorn. Hon käkar rån med smör och ost emellan. Väldigt gott, hade hon iaf sagt om hon kunde prata :) Till middag blev det plättar med sylt. Inte direkt ngn favorit för min del, men jag åt lite iaf. När jag bodde hemma hade vi bara plättar som efterrätt, men Johan e' tydligen uppväxt med det som mat. Hmm.. betyder det att skåningar äter mer, eller..? Haha!

"Go mad, möe mad, mad i rättan ti osså med madaro!"

 


Just nu vill jag ha pappas rotmos! :)


Bajskalas

Jepps, det har vi haft idag. När Hollysen vaknade efter sin fm-lur tyckte hon minsann att mamman haft en alldeles för lugn dag. Hon hade så mkt bajs i blöjan och upp på ryggen, så det fanns inget annat att göra än att torka, torka, torka sen duscha, duscha, duscha. Nu e' hon ren och fin, iaf för stunden :) Min lilla tjej älskar verkligen att duscha. Hon gillar iofs att bada oxå, men det e' ju så himla smidigt att bara sätta henne i duschen och skölja av henne. Hon skrattar högt så fort hon får duschstrålen på sig. Sötungen :)

Vi har fikat och haft det mysigt. Har en klump i magen emellanåt, men just nu känns det bättre. Mina goa ungar! Ni e' mitt allt! <3

Vår bil!

Nu har pappa hämtat våran bil. Den har inte bara fått ett helt nytt batteri, de har även fixat några saker som fick påpekning på besiktningen. Den gick alltså igenom, men ibland får man ju påpekanden om vad man ska fixa till nästa gång. Och inte ett rött öre behövde vi betala. Ja, förutom bensinkostnaden då :)

Jag måste c New Moon!

 


Efter att ha läst alla böckerna och sett den första filmen så måste jag givetvis c uppföljaren oxå!


20/11 har den premiär i stan. Ngn som vill följa med och c den med mig..?? ;)


Min snygga jacka..

..e' packad och skickas idag. Då kanske jag får den imorgon! Hoppas hoppas!! :)


Bil

Har ätit frukost, dammsugit, slängt in tvätt i maskinen, hämtat en nyvaken Holly, gett henne gröt.. Fm har alltså rullat på i vanlig ordning. Nu sitter jag här, läser lite bloggar, skriver lite kommentarer, lyssnar på musik. Elliot kikar på tv och Holly busar rundor. Snön ser nästan ut att ha övergått i regn nu. Eller iaf i snöblandat regn. Nu kommer Elida bli skitledsen. Hon ville så gärna att vi skulle åka pulka i em :(

Har ju glömt att nämna att vår bil e' inlämnad. Vår nya bil, som vi köpte för 3 månader sen, har blivit lite knasig. Allt e' ju digitalt på den jäkeln (hastighetsmätaren, trippmätaren.. osv) och den har börjat klydda. Det började när vi körde hem från stan en dag. Då blinkade det att den inte kunde hitta hjulen. WTF! Vad kör vi på lixom..?? Sen började klockan och trippmätaren att nollställa sig varenda gång man startade om bilen. Johan läste på om problemet på ett forum för just den här bilen, och det va' många som hade just detta felet. Det började tydligen så här, för att displayen sedan helt plötsligt kunde dö. Trevligt. Ringde upp bilhandlaren, där vi köpt bilen. De ville ha in den direkt, då vi bara haft bilen så kort tid. Enligt konsumentskyddslagen ska alla fel som upptäcks inom 6 månader från köpet anses som att de fanns redan när bilen köptes.

Nu e' bilen iaf fixad. Och besiktad! De jävlarna sålde en obesiktad bil åt oss, vilket vi aldrig förut varit med om. Det e' ju självklart att bilen e' servad och besiktad när man köper den! De va' pappa som lämnade in bilen åt oss, eftersom vi köpte den i närheten av där pappa bor, typ 18 mil härifrån. Snälla pappa körde hit med sin bil, hämtade våran och lämnade kvar sin egen. Så vi e' alltså inte billösa :) På måndag kommer pappa hit med vår bil igen :)

Nu snöar det igen!

Torsdag

Godmorgon! Veckan går mot sitt slut. Snart e' det fredagsmys igen :) Det har snöat hela natten, så det ligger ett vitt täcke i trädgården och på bilen. Det snöar fortfarande, men det e' nog för blött för pulkaåkning. Vi får c i em. Behöver inte lämna Elida idag, det gör Johan när han kör iväg. Skönt att slippa gå ut i detta kalla, blöta. Ska istället göra mig frukost, i lugn och ro. Elliot sover. Han ska stanna hemma både idag och imorgon. Det finns ingen anledning till att han ska gå till dagis när han e' förkyld, när jag ändå e' hemma. Blir en mysdag idag oxå alltså :)

Mörkrädd

Att det ska va' så svårt för mig att komma i säng! E' trött som tusan, men sova ska jag då rakt inte göra. Knäppt.

Har varit ensam med kidsen ikväll, då maken varit på hockey. Oskarshamn vann över AIK med 6-1. Inte för att jag bryr mig..hehe. Vi hade en mysig kväll, med Bolibompa och massa prat. När jag nattat dem hamnade jag i soffan, med min nya bok. Gjorde mig lite hett te och några mackor, och självklart åkte chokladet fram. Det blev hur mys som helst :)

i början gillade jag inte boken. Den va' lite.. lam.. eller hur man nu ska säga. Töntig. Den heter "Mörkrädd" och e' skriven av Andreas Roman. Berättelsen handlar om en man som e' just mörkrädd. De första 50 sidorna va' ganska trista, men sen började den bli lite otäck. man kände hans rädsla, hans panikångest. Tände faktiskt några lampor på slutet..haha. Nu har jag läst ut den och jag e' nöjd över upplevelsen. Vet inte om ngn jag känner hade gillat den, men gör ett försök. Man kan inte läsa för många böcker :)

Nu ska jag slänga mig i sängen. Klockan ringer 07, som vanligt. Har renbäddat i vår säng, så det ska bli sååå skönt att krypa ner under täcket.

Godnatt! Och akta er för mörkret! ;)

Snö

Jäklar, vad det har snöat idag. Vi har tom varit ute och fått ihop några snöbollar. Kidsen e' hur lyckliga som helst, och visst tycker mamman oxå att det e' mysigt, men jag fryyyyser! :) E' sjukt trött idag, så det har inte blivit mkt gjort. Visst har jag dammsugit och plockat, tom tvättat litegrann, men jag känner mig en aning slö. Johan har åkt iväg för att gå på hockey, och jag längtar faktiskt lite tills kidsen har somnat, så jag kan krypa ner i sängen med min bok och mitt choklad :) Det e' ganska skönt att jag inte ska jobba förrän på lördag. Har nämligen klickat bort mig på alla andra dagar den här veckan..tihi.

Hostigt

Elliot e' hemma från dagis idag. Han hostade och snorade som tusan när jag gick upp för att väcka kidsen vid kl.07. Så han fick ligga kvar i sängen och mysa. Nu verkar han må mkt bättre, snorar bara litegrann. Men inte skickar jag min förkylda unge till dagis, när han inte behöver gå dit egentligen. Jag e' ju hemma!

Det blåser som tusan ute. Det kändes som 1000 knivar träffade kinderna, när jag va' och lämnade Elida i skolan. Usch! Har iaf beställt mig en ny jacka nu. Hoppas att den snart kommer! :)

Nu ska jag dona lite, innan Holly vaknar.


Vad va' det jag sa..??

Det va' verkligen inget ha, den där brandbilen. Den har redan gått sönder. Skit. Tur att den va' köpt på rea :)

Hård som sten

Då va' hela klanen samlad igen. Jag behövde inte hämta Elida i skolan idag, för Johan va' här i krokarna och jobbade. Alltså hämtade han upp henne och körde henne hem. Kanonbra :)

Har inte gjort så mkt idag. Skulle tvätta, men då kom jag på att sköljmedlet va' slut. Tog ju slut på det igår, min klant. När jag hämtade Elliot på dagis, strax efter 11, gick vi upp en sväng till jobbet, sen vidare till affären. Vi köpte lite bröd och annat nödvändigt (sköljmedel!!), sen skulle min galna unge tvunget ha glass(!!). När vi stod ute i kylan och väntade på att han skulle äta upp sin glass, så såg jag att det va' 30% rabatt inne på ICA (de ska slå igen när som). Klart att vi tog en sväng dit in oxå :) Köpte bara lite smått och gott. Det fanns inte så mkt kvar. Elliot fick iaf brandbilen, som han tjatat om i flera månader (har inte köpt den, för jag tyckte inte att det va' så bra kvalitet på den), så han va' helnöjd. Till Elida hittade jag bokmärken och en liten docka med lite tillbehör. Köpte även lera, som jag hade tänkt att vi skulle pyssla med nu, men den va' stenhård! Har lagt den i blöt nu, så vi får c om den går att använda om ett tag. Störigt.

Nu ska jag ta fram dammsugaren, innan Holly vaknar!

6-årskris!

Jaha, då va' det snart dax att hämta hem Ellioten från dagis. Dessa timmar på fm går sååå kvickt! Hinner inte göra mkt mer än äta frukost och plocka lite. Halv 9 kom sotaren iaf. Skönt det, för nu dröjer det ett tag till nästa gång.

Har det kämpigt med min sexåring just nu. De flesta som jag pratar med, som oxå har en sexåring, har även de problem. Inte alls samma, men alltid verkar det va' ngt. 6 år verkar va' en riktig identitetskris. "Vem e' jag, vad vill jag, vad får jag göra, vad händer om jag gör så här..??" Tufft e' det, samtidigt som det bara kan vända huxflux och va' hur underbart som helst. Igår fick Elida gå och lägga sig innan Bolibompa, för vi måste verkligen börja sätta tydliga gränser. Hon kan inte bete sig som hon gör just nu. Det e' bara en massa hyss. Exakt vad hon gör vill jag inte gå in på här, men det e' tråkiga saker. Saker som hon vet att hon inte får göra, och kanske just därför gör. Hon spelar över, ska visa sig tuff inför kompisar.. Listan kan göras lång. Hon har det tufft just nu, så tro inte att det bara e' synd om mamman. Allra mest e' det ju synd om henne. Min fina tjej! <3

Ont

Godmorgon! En ny dag med nya tag, och faktiskt liiite ont i ryggen. Skit. Har antagligen sovit konstigt inatt. Lite oroligt så där. Har mkt att tänka på för tillfället. Ska ladda mig med lite panodil (mest för psykets skull, för det hjälper ju aldrig ändå), sen ska vi strax traska iväg. Måste bara borsta hår och tänder, sen e' vi redo för en ny, spännande dag :)

Inväntar även sotaren, som ska komma ngn gång mellan 7 och 9. Jag blir inte det minsta förvånad om han dyker upp precis när jag e' och lämnar kidsen i skolan/dagis.

Godnatt!

Att jag ska ha sååå svårt för att komma i säng om kvällarna. Fastnar både här och där. Glömmer det ena och det andra. Vimsig e' jag, men det får jag lov att va'.

Va' uppe och stoppade om kidsen för en stund sen. Både Elida och Elliot låg under sina gosiga täcken och sov sött. Holly däremot gillar att sova ovanpå täcket, i fotändan. Varenda kväll, när jag går in för att stoppa om henne, ligger hon så. Bara att lyfta upp bebisen, vända på henne och stoppa om henne på rätt håll. Tur att hon sover djupt, min lilla sessa :)

Nähä, nu kallar nog sängen på mamman oxå. Klockan ringer 07 imorgonbitti. Godnatt!

Hemma

E' hemkommen från skola/dagis. Vår kattunge Tummen va' visst oxå sugen på lite utbildning, för han följde med. Tokkatt :) Har nu fått i mig lite frukost (kanske inte så lite) och väntar på att lilltjejen ska vakna. Det känns konstigt att barnen inte e' hemma. Tyst och lugnt, men inte bara på ett rogivande vis. Det e' tomt. Hoppas att de har superkul idag, med alla kompisar :)

Ska plocka undan lite i köket, dammsuga, renbädda sängar.. Ja, jag har lite att pyssla med idag. Sen kommer en vän hit efter kl.13. Blir mys.

Kram på er!

Skola/dagis

Godmorgon! Kallt och rått e' det ute och det va' inte skönt att lämna sin varma säng. Men nu har man iaf piggnat till litegrann. Ska alldeles strax lämna kidsen i skola/dagis, sen ska jag hem och äta frukost i lugn och ro. Älskling kör inte iväg förrän jag kommer tebax, så Holly får sovmorgon idag. Skönt för henne! :)

Det bästa som finns!

Att få vara er mamma e' verkligen det bästa som finns! Det finns inget som kan mäta sig med det!



Kväller

Har verkligen haft en toppendag. Gud va' jag älskar helgerna, när man kan mysa med sin fina familj. Heeela familjen! Älskling har varit duktig och tagit upp den sista lövhögen i trädgården (den som ungarna envisades med att ha kvar, så de kunde hoppa i den). Bäst att ta väck den innan det blir blött och kladdigt under den. Nu ligger allt som jag krattade ihop igår på komposthögen, men självklart har det ju blåst ner nya löv under dagen.

När Johan och tjejerna gick upp till affären, runt 11-snåret, passade jag på att dammsuga hela huset och torka av alla golven. Skööönt att ha det gjort! Sen hamnade jag i soffan i drygt 2 timmar, läsandes denna veckans bok. Ikväll ska jag läsa ut den :) Nu e' det Linda Olssons "Sonat till Miriam" som jag läser. Älskade hennes första bok "Nu vill jag sjunga dig milda sånger", och denna boken klarar verkligen av att leva upp till mina förväntningar.

Till mat ikväll åt vi kryddade kycklingklubbor med ris och brunsås. Gottigt va' det! Sen duschade jag tre ungar och nu e' det Bolibompatime. Dagarna går så fort, och då spec helgerna!

Novembermånad

Idag e' det den 1:a November. Om 9 dagar blir Holly 11 månader. Om 1 månad och 9 dagar fyller hon 1 år. Snacka om sjuuukt! Tiden har svischat förbi sååå fort, så jag känner mig nästan förvirrad. Jag va' gravid, jag födde barn och nu har jag snart en ettåring. Oh my! What next..? Tre tonåringar, som tar studenten, körkort och flyttar hemifrån..? Kan vi inte bromsa lite nu..? Bara liiite..

Dagen blir nog bra. Jag börjar med en frukost i lugn och ro, innan alla andra har vaknat. Jag tycker det e' guld värt att gå upp först i familjen, koka mig lite ägg och te, knapra knäcke och mackor och bara njuuuta. Imorgon e' det dax för skola/dagis igen, så då e' det upp kl.07 som gäller. Får c vad barnen tycker om det imorgonbitti :)


RSS 2.0