Vintertid

Vaknade, och kunde omöjligt somna om. Klockan va' bara 7, men vad gör man..? Jag e' sååå dålig på att somna om på morgnarna. Min hjärna går inte att lura, för jag e' fortfarande en timme före. Nåja, lär ju få gjort mkt idag, om inte annat :)

Resten av familjen sover sött, så jag ska ta tillfället i akt, och äta frukost i lugn och ro. Igår väntade jag med att äta, ända tills alla va' uppe och klädda osv. Kockan va' nog 10, innan jag fick mat i magen, och då va' jag VRÅLHUNGRIG! Dessutom gick frukosten mest åt till att serva kidsen, då de, så fort jag skulle sätta tänderna i mina mackor, hade ätit upp och ville ha mera. Så kan det va' :)

Igår hade Elida kalas. Det va' jättelyckat, men man va' ganska trött i huvudet efteråt. 9st 7-åriga tjejer kan låta rättså mkt..tihi. 3 tjejer kunde inte komma, men bara 2 hade lämnat besked om detta. Därför väntade vi ett bra tag, på den sista, som aldrig dök upp. Dålig stil att inte ringa och meddela, när jag skrivit klart och tydligt på kortet "Ring om du ej kan komma".

Elida fick jättemkt fina presenter. Massa pyssel, pussel, Polly Pocket, dagbok, dockor.. Hon va' helnöjd :) Kanske slänger in nån bild sen :)

Nu ska jag njuta av lite mat i magen, sen ska jag besöka Magda i hennes nya hus. Ska bli superkul att c! :)

Ny vecka!

I den här familjen börjar veckorna på tisdagar, eftersom Johan e' pappaledig varje måndag. Det känns iaf så, trots att både Elida och Elliot ska upp och iväg på måndag morgon. Det e' ju rena lyxen att stanna hemma då, och låta pappan sköta lämning och hämtning :)

Igår hade vi, trots en ledig pappa, ingen lugn dag. Johan lämnade de stora barnen, sen körde vi in till staden. Det va' dax för storhandling, vilket vi gör en gång i månaden. Efter storhandling blev det BVC med lille Leon. Han vägde nu 6670 gram och va' 62,5 cm lång! Va' fort det går! Han har alltså gått upp ca 4 kilo, sen han föddes i maj. Helt sjukt!

Efter vägning och mätning va' det dax för vaccination. Det gick kanonbra! Leon bara skrattade och "pratade" med sköterskan hela tiden. Min lilla charmör! Han blev lite ledsen, precis när det stack till i benet, men det gick över på en gång. Andra sticket sved liiite mera, men mamma har ju alltid tröst i bh:n..tihi! Sköterskan va' så himla impad över honom, så hon skrev i hans journal att han va' en VÄLDIGT glad liten kille :) Enligt kurvan så följer han sin egen kurva finfint, men ligger på den kurva som e' precis under "normalkurvan". Så de som säger att han e' tjock och stor kan ju ta sig nånstans. Han e' perfekt! Min lilla goskille!

Väl hemma igen fick vi packa upp allt som vi köpt. Phu, det tog ju ett tag. Skööönt att det e' gjort nu, och att hela kylen och frysen e' fulla med godsaker igen :)

Elida va' hemma hos en kompis efter skolan igår, och idag ska samma kompis följa med oss hem. Det e' full rulle, varje dag, men det e' härligt! Nu ska jag fixa iordning det sista, innan vi ska traska iväg. Bye!


Sotartime!

Jaha, då har sotaren varit här idag. Han skulle komma mellan 7 och 9, och kom redan (hör och häpna!!) 07.30! Inte illa! Han va' klar precis innan vi skulle traska iväg till skola/dagis. Det va' som tur va' uppehåll när vi gick iväg, annars har det regnat både inatt och tidig fm. Kommer säkert att börja regna igen.

Har myspys med lillsessan för tillfället. Vi har byggt med lego och lekt med Nalle Puh och hans hus :) Lille Leon sover sött i vagnen. Stackarn va' ju tvungen att bli väckt tidigt imorse. Det gör sååå ont i mig varenda gång jag måste väcka honom, men vad gör man..??? E' glad att jag inte lyckats rubba hans sömn, för varje dag han kan få sovmorgon, så tar han det :) Mammas sjusovare :)

Holly va' oxå sjukt trött imorse, trots att hon somnade redan 19.30 igår. Nog helt slut efter fotograferingen igår..tihi. Det kom nämligen en fotograf till församlingshemmet då, så jag tog tillfället i akt för att få till ett riktigt fint syskonfoto. Men dagen va' emot mig, tydligen.

Jag hade duktigt packat ihop en kasse med extra tröjor till barnen, ifall antingen Elida eller Elliot hade spillt på sig under dagen. Vi hämtade först Elliot på dagis, och jag blev så glad när jag såg att hans kläder va' fina och rena :) Lyckan höll dock inte i sig så länge, för redan utanför dagis halkade ungen, och satte sig i den enda lerpölen som fanns. Såklart. Byxorna blev helt dyngsura, och smutsiga. Jag fick ringa Magda, som fick ta med sig Elida till församlingshemmet, medans jag och Elliot sprang hem för att byta byxor. Tur va' väl det, för tom kalsongerna hade blivit blöta!

Sen rusade vi iväg igen. Väl framme va' det några före oss, så kidsen lekte med alla leksaker, och jag satte mig på en stol, totalt slut efter språngmarschen. Tyckte att jag kände att det luktade fis, men det va' ju massor av barn där. Efter ett tag kollade jag ändå Hollys blöja, säker på att hon inte gjort ngt, hon vill ju alltid gå på pottan. Tydligen hade hon haft fullt upp med alla leksaker, för hon va' den skyldiga :) Hade mamman ngn blöja med sig till henne..? Nä, självklart inte. Skulle ju bara springa dit en snabbis, ta kort och sen springa hem igen. Nåja, som tur va', så fanns det blöjor på toan.

Medans jag bytte på Holly, gick Magda upp med de stora barnen och lille Leon, för det va' ju självklart våran tur när detta hände. När vi kom upp så ville fotografen arrangera kidsen lite. Elida skulle ha Leon i knät. Men precis när jag ska sätta honom i hennes knä, så upptäcker vi att hans blöja har läckt! En stor, gul fläck har brett ut sig på ryggen. Men han e' lika glad för det, så vi kör på. Tjoff, tjoff, tjoff. "Bara några bilder till", säger fotografen, medans jag och Magda, svettiga som få, försöker få Holly att sitta kvar, och titta in i kameran. Men, det gick över förväntan bra! Nu e' jag glad att det e' 1 år kvar tills nästa gång! :)

Lillsessan, mitt lilla yrväder! :)


Tidig morgon!

Jaha, då har denna dagen startat. Stora sessan e' lämnad i skolan, och nu ska jag strax ta tag i mitt hem. Skööönt att det e' fredag idag! Hoppas, hoppas att älskling kommer hem tidigt! Mys ikväll ju :)

Stackars Holly va' såååå trött när jag väckte henne 07.20. Usch, det känns så jobbigt att behöva väcka henne så tidigt, men vad gör man..?? Älskling va' tvungen att köra tidigt idag, annars brukar han lämna henne på fredagar. Men det va' bara till att dra upp alla barn och traska iväg, med ett leende på läpparna :)

Denna helgen har vi inget planerat, förutom Elidas dans på söndag. Himla skönt att bara ta det lugnt, inte dra iväg någonstans. Vi hoppas på finfint väder, så vi kan njuta av fina skogspromenader, och bara vara.

I måndags va' vi förresten i stan. Jag hämtade mina fina glas på inhouse, och så hämtade vi vårt nytillskott i familjen. En svart liten dvärgvädurskanin, som Elida har döpt till Simba :) Reservade honom redan innan hennes födelsedag, men ville inte ta hem honom förrän allt kalasande va' över. Elida blev sååå glad! Hon älskar verkligen den lilla, mjuka krabaten. Pysslar med honom varje dag, byter vatten, mat, hö osv. Den tråkiga delen, dvs städning av buren, får mamman stå för. Fast hon hjälper till väldigt mkt. Simba e' väldigt nyfiken på omvärlden, och inte alls rädd. Valet stod mellan honom och en lejonhuvad hermelin. De va' otroligt söta båda två, men Simba va' den som kom fram till mig. Han sprattlade inte ett dugg när jag tog upp honom i affären, utan va' väldigt lugn. Hermelinen verkade ganska stressad.

Nä, nu pyser jag iväg. Ha en bra dag alla!


Härliga dag!

Har haft en extremt bra dag! Elida hade studiedag idag, så hela kvartetten har varit hemma och myst med mamman. Lovely! Det e' vid sådana här tillfällen som jag e' glad över att jag alltid har mina barn hemma. Jag menar, jag vet vad ni missar, men jag får det. Underbara ungar! Ni e' hela mitt liv, och jag e' stolt över att tackla alltihop själv!

Imorgon e' det dax för skola för stora sessan igen, så jag borde väl dra mig mot sängen strax. Klockan ringer ju tidigt, tidigt. Dessutom måste jag dra med mig alla barnen. Tur att man e' van. Ibland undrar jag om det e' ngt jag inte fixar :)

Jag kan va' tuff och jäkligt stolt över allt jag gör varenda dag. Men ibland hade man behövt lite omtanke, lite stöd. Om inte för min skull, så för mina barn! Verkligheten kommer att hinna ikapp en vacker dag, och då kanske barnen e' vuxna för länge sen. Barn växer ju så fort. Tur att iaf jag njuter av varenda sekund som finns med er, mina fina! <3

Nu ska jag krypa ner hos älskling, och lägga mig så tätt intill. Va' bara tvungen att få ur mig lite som snurrat runt i min hjärna den senaste tiden. Godnatt på er!


Listing

Reser helst till: Trelleborg ;)
Favoritsite: Facebook och blogg.se ;)
Favoritfärg: ROSA!! :)
Favoritmärke: Converse
Favoritdjur: Hund och katt
Stjärna jag vill träffa: James Marsters, fast helst som hans rollkaraktär Spike ;)
Motionerar: Never!
Senaste fyndet: 50% rabatt på hela ditt köp på Laredoute!!
Senast köpta skiva: Hahaha! Det va' typ 100 år sen jag köpte en skiva :)
Senaste personen du träffade: Förvirrande. Ska jag skriva älskling, innan han åkte till jobbet, eller Holly, som va' här ute i köket för en halv minut sen..? :)
Senaste personen du fick brev från: Får bara räkningar :)
Vilken färg har du på håret: Brunt, med en djävulsk, ljus utväxt, pga att mitt hår totaldissade förra färgningen. *suck*
Kan du stå på händer: Nope, inte om frågan gäller upp och ner :)
Vad har du för klocka: Min mobil! :)

Fredagsstäd!

Äntligen börjar veckan dra sig mot sitt slut. Iaf arbetsveckan. När Johan kommer hem i em, så väntar en härlig tredagars ledighet på honom. Lovely! Morgondagen ska iofs firas sönder, då vi ska ha kalas för Elida. Ska baka lite idag, så vi har ngt gott att bjuda på :)

Gårdagen va' verkligen lyckad! Elida fick en massa presenter, och kunde nog inte ha blivit nöjdare. Hon fick bestämma maten, tacos, och så blev det marängtårta till efterrätt. Sitter och äter den sista biten nu, mums!

Vad händer idag då..? Elida e' i skolan, och de tre andra sover sött. Jag ska städa, sen finns det säkert mera tvätt att ta hand om. Va' jag e' glad över att ha en egen tvättstuga. Tänk att behöva dela med en massa andra, när man måste tvätta så  ofta som jag gör. Bläh! Vi funderar faktiskt på att sätta in en tvättmaskin till,  så jag kan tvätta mera effektivt. Det får nog bli så :)

Sitter och läser lite bloggar. Det e' alltid lika kul att följa kända och okända personers liv. Problemet e' att jag inte hinner med i svängarna längre. Jag vill veta vad Egoina pysslar med, om MansonDust har några nya, roliga tävlingar, om Marcus Birros tjej Jonna har lagt ut nya bilder på deras gulliga ungar, om Katrin har skrivit ngt kul och provocerande.. Ja, ni ser, jag har fullt upp! Och i samma veva ska jag försöka uppdatera min egen blogg, för ni e' ju trots allt ganska många som följer den oxå :)

Igår hade lille Leon en sovardag. Han bara sov och sov och sov. Han tar sig sådana dagar ibland, trots att han snart e' 5 månader gammal. På kvällen va' han vaken en stund, skrattade och pratade en massa, sen sov han sött hela natten, och sover än. Mammas lilla gos! Hoppas att han e' vaken lite mera idag!

Nu har jag ätit upp min tårtbit, så jag har inget att skylla på mera. Dax att ta tag i disk och städ. Tjolahopp!


Elida 7 år!!

Jag hade en dröm
som förföljde mig
den viskade i mitt öra
att det snart var dax för dig
du låg i min mage
du sparkade så
jag fortsatte att drömma
om dina ögon så blå
helt plötsligt en dag
så kom du till oss
jag grät många liter
av oerhörd lycka, förstås
för som vi hade väntat
månaderna var så långa
men sen tog det inte många sekunder
innan du oss kunde fånga
varje dag sedan dess
har jag levt för dig, min flicka
jag tänker ofta tillbaka
på när du låg i min mage och hade hicka
åren har gått så fort
men jag är tacksam för varenda dag
för vad vore jag utan dig, utan er
ni är ju mitt hjärtelag

Grattis Elida, 7 år idag! Mammas älskade sessa!

 





Tandis

Sitter uppe i hallen och slappar lite. Borde gå ner i tvättstugan, igen, men jag väntar en stund :) Ute blåser det höststorm, det ser iaf så ut. Båda småttingarna sover sött, och de stora kollar på tv. Älskling jobbar. Det e' en helt vanlig tisdag em alltså :)

Idag har Elida varit hos tandläkaren. Det e' så smidigt, för tandläkaren kommer till deras skola, så man slipper åka in till stan. Kanoners! Det hade gått jättebra. Hennes tänder e' så fina och rena. Förra året skrev de på lappen att hon kunde börja borsta tänderna själv på morgonen, men att vi skulle borsta på henne innan läggdax. Idag skrev de att hon även kunde få borsta själv på kvällen, men att vi ska kolla så att hon inte missar nå't ställe. Tänk, så stor hon e', vår tjej! :)

Leon har haft en riktig kräkdag idag. Han brukar ta varannan dag, verkar det som :) Idag kräktes han jättemkt, när han låg på mage på ett täcke. Ingen bra kombination, då han vänder sig fram och tebax heeela tiden. Han hade kräk i örat, i ögat, på händerna, i näsan.. Arg som ett bi va' han oxå, när den jobbiga mamman skulle tvätta rent. Vi har bytt kläder en si så där 4 ggr redan idag. Tur han har mkt kläder :)

Hittade en liten anteckningsbok idag, där jag hade skrivit lite om min graviditet med Elida. Åhh, jag snyftade mig igenom sidorna.

"Onsdagen den 19:e Mars 2003, vecka 11+1

Den dagen som jag fick reda på att jag va' gravid, så bestämde jag mig för att börja skriva dagbok. Det e' snart 2 månader sen, och nu sitter jag här och skriver de första raderna. Det e' inte förrän nu som jag äntligen har börjat fatta att jag e' gravid, och nu börjar jag äntligen tro på att allt kommer att gå bra.

På måndag (den 24:e) e' det den sista dagen på den elfte veckan. Sen går vi in i vecka 12, och det känns verkligen skönt. Efter vecka 12 minskar risken för missfall, och då kan man kanske äntligen dra en suck av lättnad, och försöka slappna av. Då ska vi oxå kläcka nyheten för omvärlden.

Jag har så mkt tankar som snurrar runt i mitt huvud. Det känns så underbart och fantastiskt att jag har en liten bebis som simmar runt inne i min mage. Vår bebis. Jag har tänkt jättemkt på bebisen den senaste tiden. Vill inte börja planera för mkt än, men lite får man.

Den 4:e Mars (V.9+0) va' vi på inskrivningssamtal på MVC. Vi fick en jättetrevlig barnmorska. Hon va' lätt att prata med och va' hur snäll som helst. Alla mins värden (blodtryck, blodvärde, urinprov) va' hur bra som helst. Men det e' ju lite skumt. Jag har alltid haft lågt blodtryck och järnbrist, men tydligen inte nu.

Två veckor innan inskrivningen vägde jag 53 kilo. När vi väl va' där vägde jag 50 kilo. Veckan därpå vägde jag 52 kilo, och nu väger jag 51 kilo. Konstigt. Jag som aldrig går upp eller ner i vikt. Nåja, det ordnar sig väl. Tycker att jag redan har fått en ordentlig "kula" på magen, men det e' nog ingen annan som lägger märke till det. Byxorna har börjat spänna oxå, och igår fick jag ta ut min barbell i naveln. Det började blöda och göra jätteont.

Den 31:a Mars ska vi till läkaren på MVC. Paula hette hon visst. Det blir en "trevlig" gynundersökning, för att kolla så allt växer som det ska. Hoppas att allt e' ok med vår bebis!

Den 6:e Maj e' det dax för första ultraljudet. Hurra! Vi längtar båda dit. Det ska bli underbart att få c vår lilla bebis för första gången!
"

Tänk, på torsdag fyller vår "bebis" 7 år! Mammas älskade sessa! Du har förgyllt mitt liv, ända sen den dagen jag gjorde ett positivt gravtest! Evig kärlek!








Underbara helg!

Som vanligt när det e' helg, så slarvar jag med datorn. Man vill helt enkelt inte sitta här så mkt, när man istället kan mysa med finaste familjen :) Vi har haft en toppen helg, rakt av. Myst och lekt en massa, men även varit nyttiga nere i källaren. Vår källare har varit i stort behov av rensning en längre tid, då vi förvarat en massa "bra att ha" möbler där nere. Nu e' alla dessa körda till magasinet i Krokstorp, och det känns sååå skönt!

Idag har vi haft underbart väder. Precis lagom höstväder, med lite sol. Vi gick en stor runda i skogen, innan lunch, och det va' härligt värre! Hoppas på lika bra väder imorgon!

Imorgon blir det en tur till staden på fm. Det blir bara jag, älskling och småttingarna som åker. De två stora e' ju i skolan och på dagis. Att åka med endast två barn e' ju rena rama lyxen. Piece a cake. Fattar inte hur folk kan gnälla över hur jobbigt det e' att ha med två ungar, när en annan jämt och ständigt har fyra! Det e' så sällan vi har barnvakt, och jag kan nog räkna det på min ena hand hittills i år. Tur att jag inte e' beroende av ngn annan!!!!!!! Synd bara att vissa personer inte förstår att deras barnbarn behöver dem :(

Nä, nu kallar sängen och boken. Klockan ringer 06.30 imorgon. Vi hörs! :)




Todeloo!

Vilken lyxig fm jag har idag. Först frukost med stora sessan, medans de andra 3 sover sött. Sen lämnar älskling henne i skolan, innan han kör vidare. Alltså behöver jag inte dra upp och dra iväg med alla barnen idag. Känns nästan lite för lyxigt ju :) Det värsta med att behöva ta med sig alla fyra på morgonen, det e' ju att jag måste väcka både lillsessan och lille Leon. Det känns sååå jobbigt, eftersom de sover till typ kl.09 annars. Men idag får de iaf sovmorgon, och hela helgen oxå :)

Vad händer idag då..? Jo, idag e' det fredag. Äntligen! Det blir mysfika när stora sessan kommer hem från skolan. Kladdkaka med vit choklad, såklart! Innan hon kommer hem ska jag hinna med det vanliga här hemma. Städa och tvätta lite, samt mysa med barnen, och leka en massa. Det e' skönt att ha Elliot hemma, för då kan han roa småttingarna, när mamman måste va' tråkig och fixa lite.

Har förresten köpt en ny babysitter till lille Leon. En babyBjörn, och jag e' sååå nöjd! Han sitter som en kung i den, och den e' så himla lätt att ändra läge på. Vår gamla fick man slita och dra i, när man skulle ändra från tex liggande till halvsitt. Inte ok! Men man kan väl inte begära för mkt, när 3 av mina egna och 2 vänners barn har använt den :)

Igår började vi med morotspuré till Leon. Det gillade han! Nu ska han få det i 3 dagar, innan vi testar nästa smak. Det går bra det här :) Dock helammar jag, så detta e' bara smakintroduktion. Men målet e' att han ska kunna äta lite gröt och annat till jul, för då tänkte jag ju börja jobba lite :)

Lille Leon e' så himla go'! Han skrattar jämt, och hans smile kan man inte motstå. Inte mamman iaf :) Att man kan va' så nöjd som han e'. Fast om jag tänker tebax så har de andra 3 varit likadana. Det måste betyda att jag och Johan gör väldigt fina barn..tihi :)

Har jag berättat om min duktiga lillsessa förresten..? Jag minns inte ens när jag bytte en bajsblöja på henne sist. Nr 2 gör hon alltid på pottan. Mammas tjej börjar bli stor! :)

Nähä, dax att vinka av man och stordotter strax. Sen blir det lite fix innan resten av klanen vaknar :)

 

Mammas lilla hjärta <3



RSS 2.0