Sista dagen

Äntligen torsdag! Sista dagen för Johan på jobbet! Iofs har han sagt att han kanske ska jobba lite på lördag, men det blir inte samma sak, och på hans egna villkor. Så ikväll myser vi ner oss i soffan med lite gott gott, och njuter av att inte behöva ställa ngn klocka imorgonbitti. Wiiie! :)

Igårmorse vaknade jag jättetidigt, av att Valje va' skitledsen. Han gnällde och va' het som en kamin. Ville bara snutta, så jag kunde inte gå upp och leta fram termometern. Vi somnade tätt ihop, och när jag vaknade flera timmar senare, så va' han knappt varm längre. Han fick sova vidare, och sen va' han pigg och glad hela dagen. Skönt det!

Tråkväder igår oxå. Det regnade som tusan! Helt plötsligt sprack det upp, och solen sken, men sen blev det grått och kallt igen. Vilken sommar! Hoppas verkligen att det blir bättre väder snart!

Idag blir det lugnt. Ska städa lite, som vanligt alltså. Tvätten behöver oxå få sig en omgång, och jag ska börja gå igenom Leons garderob. Han har en snedgarderob, där vi förvarar allt mellan himmel och jord. Mest barnkläder och andra barnsaker, så som åkpåsar, babygym, bilstolar osv. Nu ska jag sälja av allt som jag inte vill spara. I nuläget blir det liksom ingen mer bebis här, och om det skulle bli det om några år så köper vi ju allt nytt. Ska bara spara det som man har fina minnen av. Man kan ju liksom inte ha tio flyttlådor fulla med massa minnen. Vi har inte plats till det.

Ska gå upp och ta min lilla Leon nu, som snackar för fullt hör jag :) Sen kör dagen igång! :)

Regn..

Tisdag. Märks det att jag räknar ner eller..??!! Nu jobbar Johan bara onsdag och torsdag, ja och idag gietvis, sen e' det semester! Wohoo! Som vi längtar! Det märks på honom nu att han jobbat för mkt, att han behöver va' ledig lite. Han har alltid varit morgontrött, och seg på att få upp ur sängen, men nu e' det extremt! Jag får liksom gå upp och tjata, och sen till slut sparka honom ur sängen! Och nä, jag överdriver inte!

För min del börjar det oxå att dra ihop sig. Det e' ju tänkt att jag ska börja jobba lite kvällar när Johan har semester. Men bara tanken på att vara ifrån min lilla bebis får mitt hjärta och mage att snöra ihop sig, och jag får knappt ngn luft. Även om det e' för hans skull i slutändan, för att han ska kunna va' hemma så länge som möjligt, så gör det så ont! Men jag får ju testa, och c hur det känns. Jag kommer att va' borta max 5 timmar, så det blir troligtvis bara ett mål som Johan måste ge honom. Ska försöka pumpa ur i veckan, och c om han tar flaskan. Tänker inte börja med ersättning när amning, sömn osv funkar så otroligt bra! Han går upp jättebra i vikt, och många tycker att han ser mer ut att va' ett halvår än dryga 3 månader. Ändå sover han hela nätterna och äter inte spec tätt om dagarna heller. Det e' bra med grädde ;)

Igår va' det så jäkla tråkigt väder! Regnet bara vräkte ner, i princip hela dagen. Jag sprang ut snabbisar med vovvarna, men på kvällen va' jag tvungen att gå lite längre. Skitväder! Idag e' det ngt bättre, men himlen e' grå, och det regnar från och till. Innedag med andra ord!

Nu ska jag ta tag i alla måsten, innan lilla Valje vaknar. Bye!


Sista rycket

Måndag igen då, och vi överlevde midsommarhelgen :) I fredags kom pappa och Ann hit strax efter kl.10.30. Vi packade bilen full av barn och packning, sen drog vi iväg till Kråkelund, för att åka ut till Marsö. Johans morbror Ulf hämtade oss, så vi fick åka täckt båt ut. Det gillade barnen :)

Midsommarafton va' lyckad. Det bjöds på god mat, sång, dans och lekar. Barnen va' helnöjda, men väldigt trötta när vi åkte hemåt på kvällen. Föräldrarna oxå ;)

I lördags kom pappa och Ann hit. De sov i Johans farmors gamla hus i Krokstorp på natten. Vi grillade och hade det supermysigt, när Johan blev utringd på sin jour. Suck! Men tur i oturen att han slapp åka ut på midsommarafton iaf. Det hade varit en aning värre ;)

Igår hade jag och barnen en hemmadag. Johan jobbade, och vi fick hit två extra ungar. Lustigt att det alltid e' mkt lugnare när barnen har kompisar hemma :) Johan kom dock hem i rätt bra tid. Vi åt gott, och när barnen lagt sig så kollade vi på en film. Det blev filmen "Lovligt byte", då jag precis lånat två böcker av Ann-Sophie, som e' jättebra, och filmen e' gjord efter första boken. Böckerna e' dock bättre än filmen, men så brukar det ju va', men den va' absolut sevärd. Har du inte läst Janet Evanovichs böcker så gör det! Jag e' på andra nu, och det finns tydligen 13. Har alltså en ljuvlig tid framför mig! :)

Nu jobbar Johan sin sista vecka innan semestern. Men han börjar sin ledighet redan på fredag, då han e' jourledig. Underbart ska det bli! Vi behöver verkligen tid tillsammans nu! Det kommer bli 4 mysiga veckor! Synd bara att de går så fort :/

Nähä, dax att fixa lite här hemma. Tjing!

Midsommar

Jaha, redan torsdag, och nästan en hel vecka sen jag uppdaterade bloggen. Appen på telefonen har inte funkat, så jag skyller på det. Har sällan tid att sätta mig vid datorn ju ;)

Det har varit full rulle här hemma. I fredags va' det avslutning i skolan för Elida och Elliot. Efter avslutningen i kyrkan drog vi hem och snabbfikade med Johans föräldrar. Sen packade vi in oss i bilen och körde mot Värnamo. Världens bästa syster Stina har ju tagit studenten! God mat bjöds det på, och massa folk va' på plats för att fira henne. Över 70 pers. Oh, the joy! ;)

I lördags blev det en liten tur in till staden. Johan släppte av mig, sen körde han hem till sina föräldrar för att hämta lite virke som hans pappa sågat upp. Under tiden spatserade jag runt på stan, helt själv, i kanske en kvart, innan jag ringde och bad om att få bli hämtad. Det va' skönt att bara gå runt och titta lite, men jag hittade ingenting. Och jag saknade min lilla Valje, som sov så sött i bilen <3

I söndags satte Johan och hans pappa in vår nya ytterdörr. Vilken skillnad det blev! Nu måste huset målas snart!

Måndag va' första riktiga dagen på sommarlovet för barnen. Det kändes dock lustigt att Johan va' tvungen att åka och jobba. Nu vill vi att han ska ha semester! Veckan har vi fyllt med lek och glassätning, samt alla vardagliga sysslor som man aldrig kommer undan.

Igår åkte vi till maxi och storhandlade. Men vi blev ganska chockade, när vi hade handlat färdigt, och självscannern visade på hur lite som helst! Nåja, vi verkade ha fått med oss det mesta iaf :)

Imorgon e' det midsommar. Vi ska som vanligt ut på Marsö, och fira där med Johans släkt. Efter 16 år känns det fortfarande inte som min släkt och familj, tyvärr. Därför e' det jättekul att min pappa och hans sambo ska följa med dit i år, och fira med oss. Längtar!

Nähä, dax att fixa lite nu, innan barnen vaknar. Ville bara ge er ett livstecken :)




Vaccination

Sista skoldagen idag. Imorgon e' det avslutning. Elida börjar trean efter sommaren, och Elliot börjar ettan. Galet! Imorgon tar även älskade syster studenten, så vi ska såklart fira henne oxå. Fullt upp, med andra ord :)

Igår va' vi på BVC med lilla Valje. Han väger inte riktigt 7 kilo än, men snart så ;) Det va' dax för 3-månaders vaccinationen oxå. Usch! Han blev ganska ledsen, och det blev ju inte bättre av att han skulle ha en till spruta i nästa lår då :( Men när allt va' klart så tog det inte lång tid innan han va' sig själv igen, och skrattade och jollrade åt oss :)

Vi gick in till bm innan vi åkte hem. Hon hade fått kortet på V som jag skickat, och tyckte att det va' jättefint :) Jag fick en tid till efterkontroll och cellprov, så nu har jag det att c fram emot ;)

Igårkväll va' inte Valje riktigt sig själv. Lite gnällig, och ammade mer än vanligt. Inatt har han sovit, om än oroligt. Gnällt lite i sömnen, och jag har såklart vaknat till då. Han har säkert ont i sina små ben :( Lilla plutten! <3

Nähä, det fick bli en snabbis här, för nu ska jag väcka barn, fixa frukost och sen dammsuga. Och baka! Får lite fikabesök idag, och det ska bli väldans trevligt! :)

Regn

Måndag igen då, och alltså vardag för oss alla. Jag glömde ställa klockan igårkväll, och vaknade med ett ryck kl.07.20! Gillar inte att börja morgonen med stress, men det gick bra. Barnen kom i tid till skolan, och Elida fick med sig gympakläderna :)

Tvättade och städade lite på fm, sen gick jag och småttingarna och tog en glass med Magda och Elina. Det va' kanonväder, och jag va' glad över att jag kom ihåg att smörja in de små med solkräm. Vi va' på skolgården ett tag, och lät barnen leka runt. Lilla Valje vaknade, och fick lite mat. kom regnet. Först va' det inte så farligt, några droppar bara. Det övergick i vanligt regn, men sen öppnade sig himlen helt och hållet. Vi kunde inte precis springa hem heller, då Leon skulle plaska i varenda pöl på vägen. Det va' bara att acceptera att vi alla behövde nya kläder när vi kom hem. Och lagom tills vi kommit hem så kom solen fram igen ;)

Nu e' Elida hos en kompis, och jag borde alltså ha ett barn mindre. Istället har Elliot två kompisar här, så det jämnade ju ut sig bra ;)

Ska fortsätta vika min tvätt, innan Valje vaknar. Den lyxliraren kunde ju iaf sova sig igenom regnet, i lugn och ro ;)

 

Denna lilla "skönhet" hittade Elida i vår trädgård :)


Elliot 050608 <3


Amning

Haha, såg en så bra bild på fb idag, som jag va' tvungen att dela. Det här med amning kan diskuteras hur länge som helst. Reagerar du verkligen negativt om du går förbi en bänk på stan, där en mamma sitter och ammar sitt barn..? Tänker du att hon borde ha stängt in sig i sin bil tex, eller uppsökt en toalett..? Eller tänker du som jag att "Gud va' mysigt!". Kärleken mellan ett barn och dennes föräldrar e' ngt av det vackraste som finns. Alltså borde amning klassas som vackert, och inte groteskt.

När jag fick mitt första barn va' jag inte lika tuff som jag e' idag. Jag lyssnade på BVC konstant i början, trodde att de visste bäst. Jag ammade alltid i sovrummet, med stängd dörr, om vi hade gäster. Om vi va' borta kunde jag tom låsa in mig på toaletten, dock inte på ngn allmän toa.

Med andra barnet blev jag tuffare, och självständigare. Jag insåg att BVC faktiskt kunde ta och stoppa upp lite av sina tips någonstans. Jag lyssnade, men lyssnade ännu mer på mig själv, på min egen magkänsla. Jag känner mitt barn bäst. Jag ammade i lekparken, på IKEA, på kalas. Kanske inte mitt i centrum på stora släktkalaset, men jag slutade att låsa in mig. Att amma e' inget att skämmas över. Klart att jag inte vill visa mina bröst för vem som helst, och självklart vill jag kunna sitta i lugn och ro. Men den lilla glipan av bröstet som syns e' ju mindre än vad de flesta tonårstjejer visar en helt vanlig dag i skolan.

Sluta göm er, alla ni som ammar! Och vill ni täcka över bröstet med en filt, gör det då för er egen skull, och inte för att ngn annan tycker att ni borde göra det.


Söndagsmys

Söndagsmorgon, och det ser ut att bli en härlig sådan! Solen skiner och det e' helt knäpptyst i mitt hus. Jag sitter och njuter av en kopp te och äter några mackor. Min lilla egna stund på dygnet :)

Igår va' det fullt ös. Vi drog in till staden, hela familjen. Elida skulle på bowlingkalas, så efter lite shopping lämnade vi henne. Sen körde vi hem till svärföräldrarna. Johan och svärfar körde till cheapy och handlade lite mdf-skivor, sen sågade de dessa.

När Elida hade hämtats igen så åkte jag och Johan och Valje (såklart!!) till Maxi. Johan hittade inte sin plånbok när vi skulle iväg, och han har mitt icakort i den, alltså kunde vi inte självscanna. Fy fan, aldrig mer! Jag blev sååå stressad av att behöva packa upp allt på bandet, samtidigt som man har folk efter sig i kön. Usch! Johan skulle ha snus, och eftersom jag betalade så fick ju oxå jag visa leg. Det e' 18-årsgräns på tobak, och jag fyller 32. Det tar jag som en komplimang :)

När vi äntligen kom hem igen så va' klockan sju! De små somnade såklart i bilen, och vaknade inte ens när Johan lyfte ur dem :) När de kommit i säng mös jag ner mig i soffan med Valje. De stora kollade på en film i Elliots säng, och jag hittade en bra film på tv. Faktiskt! Brukar annars bara va' skit, trots att vi har jättemånga kanaler. "Perfect catch" tror jag att den hette, med Drew Barrymore i en av huvudrollerna.

Kom i säng sent, och orkade läsa ungefär en halv sida i min bok, innan jag somnade. Trött som tusan..haha!

Idag blir det lugnt. Vi har inga planer, utan ska bara va' hemma.




Elliot 7 år!

Idag har det inte varit vilken dag som helst. Idag för 7 år sen föddes nämligen våran älskade Elliot! Han kom 5 dagar efter BF, vägde 3045 gram och va' 52 cm lång, och alldeles underbar! ❤

Vi började morgonen med att sjunga för honom, och ge honom paket. En stor legosats fick han och ett Xbox spel. Väldigt nöjd kille :) De stora barnen va' sen i skolan, och jag och de små roade oss med städ och tvätt. Efter alla måsten gick vi upp till affären. Lämnade in mitt första "skicka lätt" paket, handlade lite och åt sen glass på bänken utanför. Värre kan man ju ha det ;)

Ikväll hade vi lite kalas för Elliot. Kläder och ännu mera lego fick han. Det va' en lycklig pojk som gick och lade sig ikväll :)



"E' det dina allihop..?"


Söndag

Och så va' det redan söndag, och helgen e' snart slut, igen. Tur att det e' helgdag på onsdag :)

Vad har vi hittat på sen sist då..? Jo, i fredags åt vi pizza och sen såg vi såklart sista avsnittet av Let's dance, och frossade goooodis. Anton och Sigrid vann. Yes!

Igår gick jag upp tidigt, för att äta frukost i lugn och ro. Men tji fick jag, för alla barnen va' uppe innan 8 ;) Efter frukosten städade jag. Dammsög, torkade golv, skurade toaletter, diskade osv. Johan soooov som en gris igenom hela mitt stök. Fattar inte hur man kan sova så djupt! Vi har liksom ingen dörr till vårt sovrum heller, och huset e' ganska lyhört.

Elida åkte till en kompis kl.11, och kom inte hem igen förrän halv 5. "Åhh, vi skulle ju åkt till stan. Bara gå runt, äta lite glass..", sa Johan. What..??!! Han som nästan aldrig vill åka nånstans när han e' ledig! Vi bestämde att vi ska åka nästa helg. Elliot fyller år på fredag, så på lördag ska vi nog gå på Mc Donalds och ha en mysig dag. Enda kruxet e' att Elida e' bjuden på kalas den dagen. Men hon får själv välja vad hon vill.

Jag har fått en liten "bula" i mitt ena öga. En vagel..? Ögat e' helt rött i ena kanten, och det ömmar och rinner. Skitjobbigt! Så nu blir det sminkfritt ett tag. Jag ser så himla trött ut på alla bilder, även fast jag inte e' det. Hoppas det går över snart!

Vet inte vad som händer idag. Bara jag och Holly som e' vakna. Jag har tvätt i källaren som ska hängas, och tvätt som hänger som ska vikas. Disken från igårkväll står och glor på mig, så jag får väl ta tag i det med. När resten av familjen vaknar kommer det redan va' färdigstädat här. Så himla skönt!


Våran dag

Idag e' det våran bröllopsdag. Våran 10-åriga bröllopsdag tom! Jag minns det som om det va' igår. Hur vi stod innanför kyrkportarna, klockorna ringde, fjärilarna spelade amerikansk fotboll i magen.. Du höll min hand och jag kramade den tebax. Förväntansfulla, nervösa. Så öppnades dörrarna, musiken började spela, vi gick in. My god! Vi har gått igenom sååå himla mkt tillsammans. Det har inte bara varit rosenrött och skimrande. Efter över 16 år ihop har vi haft både med och motgångar. Vi har både gråtit och skrattat ihop. Vi har saknat varandra och gnatat på varandra. Jag kan bli sååå trött på dig när du inte diskar, och när jag hittar dina strumpor under sängen. Du blir less när jag bara shoppar barnkläder ;) Men i slutändan e' det alltid vi. Du e' min, jag e' din. Vi hör ihop. Jag älskar dig för alltid! <3



RSS 2.0