Halva klar

Jaha, halva väggen e' klar. Nu har Johan tagit en liten "paus", för att följa med Elida på dansen. När de kommer hem igen så ska han fortsätta. Det blir bra det här. Istället för ett stort rum blir det nu två små rum. Kanoners. Och Elliot får ett helt eget rum, för ett tag iaf :)

Det e' så kul att inreda barnrum! Jag håller på att gå i taket när jag kikar på alla roliga inredningssidor. Det finns sååå mkt fint, och sååå mkt dyrt. Men nånstans mitt emellan ska jag säkert hitta ngt. Tur att det finns Ikea :) Tänk om man hade behövt köpa allt på Materialmännen tex. Dit in går jag helst inte. Skitdyra saker, som inte e' bättre än saker på andra ställen egentligen, och otrevlig personal, som bara försöker lura på en massa skit. Kommer aldrig att glömma när vi skulle köpa våran soffa. De försökte lura på oss extra kuddar, för 500kr styck(!!), för de va' paketerade med soffan, trots att de inte hörde till egentligen. Ja men tjena! Ska man köpa en soffa för 10 000, då ska man fan inte behöva köpa till extra kuddar för 1000 spänn! Sedan dess har vi inte handlat där, utan vi köpte soffan på ett annat ställe.

Nu kallar tvätten på mig. Igen! :)

Vägg

Härliga söndag! Det e' sååå skönt att vakna tidigt på morgonen, ge sig upp till skogen med hundarna, och hela tiden veta att "när jag kommer hem, då kan jag krypa ner under täcket igen". Sååå skönt! Klockan va' inte ens sex när vi va' ute, och sen vaknade jag igen strax efter åtta. Totalt utvilad! Nu har jag ätit frukost i lugn och ro, och väntar på att resten av huset ska vakna :)

Idag fortsätter bygget här hemma. Igårkväll gjorde Johan klart själva ramen till den nya väggen i tjejernas blivande rum. Idag ska det alltså bäras upp gipsskivor, sättas isolering och sen e' det klart! Jag skriver som att det e' jag som gör allt det här, men det ska ni inte tro! Visst, jag hjälper till att bära, jag hjälper till att hålla, jag hjälper till att hämta saker.. men att bygga och renovera e' jag inte direkt ngn hejare på. Tur att min man e' duktig :)

Imorgon bär det av till Kalmar. Eftersom vi räknar med att väggen blir klar idag, så måste det inhandlas tapeter till den (den kommer bli som en fondvägg på båda sidor), nya sänglampor till tjejerna, taklampor, förvaring, lister... så därför blir det Ikea, Rusta och Bauhaus som kommer få besök av oss imorgon. Jag hoppas såååå att mamma kan hämta Elida i skolan, när hon slutar kl.13, så att vi kan komma iväg lite tidigare. Har ju lite tapetsering och annat som måste ordnas imorgon. Annars får vi väl köra när hon har slutat. Vi får c hur det blir.

Idag börjar Elidas dans oxå. Hon kommer att gå fortsättningskursen denna terminen. De ringde från dansklubben, och frågade vilken grupp hon ville va' med i, då det e' första året som de har två grupper för denna åldergrupp. Elida fick själv välja om hon ville gå i nybörjargruppen en termin till eller i fortsättningsgruppen. Som hon har längtat efter att dansen ska börja igen :)

Igår va' Johan borta i stort sett hela dagen. Först jobbade han, sen va' han hemma i ca 2 timmar, och sen stack han på hockey. Tur att jag och barnen e' riktiga hejare på att roa oss själv :) Jag fick gjort hur mkt som helst igår, så tom älskling, som annars brukar va' totalt blind, såg skillnaden när han kom hem. Vi har haft lite kartonger i vårat sovrum, precis bredvid altandörren, som skulle sorteras om och bäras ner i källaren. Det har liksom aldrig blivit av, så de har stått där, i säkert 1 månad. Bläh! Men igår så fick jag ett ryck, och städade bort alltihop!

Mkt rentvätt hade vi igår oxå, som vi har nästan varje dag. Elida hjälpte mig att vika allt och lägga det i olika högar. Sen hängde hon faktiskt in både sina egna och Elliots kläder. Barnarbete, jag vet, men shhh, skvallra inte för ngn ;) Tycker det e' himla roligt att hon faktiskt gillar att hjälpa till :)

Nä, nu måste jag väcka lillsessan, innan hon sover bort hela fm :) Bye!

Tävling!

Jag e' med och tävlar om en valfri mössa inne hos Älskade Hjärtegryn! (sidan visas i nytt fönster)

 

Va' med du oxå! :)


FREDAG!!!

Äntligen e' det fredag igen! Upp tidigt för sista gången denna veckan. Imorgon tar vi sovmorgon. Härligt! :)

Hade ingen superbra dag igår. Jag va' helt slut när Johan kom hem från jobbet. Självklart kommer han hem med grym huvudvärk, och va' tvungen att vila hela kvällen. Alltså blev det inget gjort i ungarnas rum, och jag fick heller ingen avlastning. Men men, när man varit sjukt trött väldigt länge, då går det nästan över igen. Man går liksom ett varv till..hehe. Inatt har jag sovit sååå skönt, och vaknade hur utvilad som helst.

Vill påpeka lite om dikterna som jag skriver här inne. Det e' mina egna dikter, mina egna ord. Ni får jättegärna låna dem, om ni frågar, men skriv gärna vem som har skrivit dem. Inte kul om alla mina dikter sprids vidare, utan att ngn vet var de kom ifrån från början :/

Vad bjuder denna dagen på då..? Jo, jag har sjukt mkt tvätt som ska vikas. Av ngn konstig anledning hamnar detta tvättberg ALLTID i min säng. Lustigt bara att ungarna har sjukt mkt kläder i sina garderober, när det e' massa kläder i torktumlaren, på min säng, på torkställningen och i tvättmaskinen. Hmm..

<3

Ta vara på livet
på dagarna dina
för dagar är som vatten
de börjar att sina
vi gnäller för mkt
på allt och ingenting
tar lätt saker för givet
och ser inte allt runtomkring
ser du dina barn?
allt det fina de ger?
om jag fått bestämma
hade jag spenderat varenda sekund med er <3
en lyckligt lottad mamma
är den bästa karriär jag kan få
inget annat i hela världen
kan få mitt hjärta att så här hårt slå <3

/Fia 2011


Städmani

Imorse va' lille Leon piggelin redan strax efter kl.7. Ovanligt för att va' honom, men han va' så go och glad ändå :) Nöjd som tusan va' han, när han fick sitta med vid frukostbordet, och försöka sno till sig största syrrans glas och macka. Busungen :) Älskling lämnade Elida idag, så Ellioten och lillsessan fick sovmorgon.

När de hade åkt iväg gosade jag och lillkillen ner oss i soffan, under en filt. Där satt vi ända tills kl.9, när de andra 2 skulle upp. Leon tog sig en lur, och jag kollade på tv. Wifeswap råkade gå just då, så jag kikade på det. Den ena mamman städade inte alls. ALDRIG alltså. Och hon passade inte sina barn heller, för det gjorde den största flickan, som va' 11 år. Sanslöst. Den andra mamman städade JÄMT! Hennes barn hade olika sysslor som de gjorde, och hon inspekterade även deras rum, DAGLIGEN! Jag blev såååå städsugen (kan man bli det..??), så idag tänker jag röja järnet här hemma! Har redan avverkat vårt sovrum, så det e' bara att fortsätta då :)

Till lunch idag blir det hemmagjord pytt. Jag e' såååå sugen på stekt potatis! Johan gillar inte det, så man får passa på när han jobbar :)

Nähä, det händer nog inte så mkt mera idag. Ikväll däremot ska det nog reglas upp en vägg. Tur vi har ngt att hitta på :)

Kallt!

Kalla morgon. Kylan fick mina ögon att rinna nerför kinderna på väg hem från skolan. Jobbigt! Ändå va' det bara 6 minus. Kunde ha varit 20. Det kändes så. Barnen sover, men ska väckas nu. Inte lille Leon då, för han vaknar när han vaknar.

I måndags va' vi på BVC med lillkillen. Han växer på. 8260 g och 69,3 lång! Gick det verkligen så här fort med de andra barnen..?? Känns som att min bebis växer ifrån mig. Jag vill inte! Försöker njuta så mkt jag bara kan. Varenda kväll myser vi i soffan. Han somnar i min famn, jag lägger honom i hans säng först när jag själv ska gå och lägga mig, och så fort han vaknar på morgonen e' jag där och lyfter upp honom. Älskade unge. Du vet väl att jag skulle göra allt för dig, för er..? <3

Vi har påbörjat operation "måla och dela av barnrum". Det e' Elida och Elliots rum det handlar om. Deras rum e' onödigt stort. De har varsin del av rummet, men i mitten av rummet e' det typ tomt. Den ytan används sällan. Därför e' planen nu så här: Vi målar hela rummet (klart!), bygger en vägg i mitten, tapetserar denna med varsin fondtapet på vardera sida.. och voila, TVÅ rum! :)

Dessa rummen ska Elida och Holly ha. Elliot kommer att flytta in i sitt gamla rum (det som Holly har nu), i väntan på att lille Leon blir tillräckligt stor för att dela rum med honom. Vilket kommer dröja :) Idag ska älskling köpa reglar, sen ska väggen börja byggas. Kommer bli sååå bra! :) Väggarna e' helt knallrosa, och Elida e' helnöjd. Nu ska vi bara hitta några fina tapeter, som passar som "fond". Rusta, here we come! :)

Måste väcka mina sötisar nu, sen blir det mysfrukost. Skriver kanske mera sen. Om jag hinner :)

Lata lördag

Idag har jag inga måsten. Inga planer. Skönt som tusan! Vaknade kl.08, prick! Ut med vovvsarna, ner i tvättstugan, sen sätta igång datorn och parkera mig i köket med den. Hörde runt 08.30, att ngn på övervåningen va' uppe. Det va' Elida, minsann. Hon beställde ägg, så då får det bli äggmackor. Helt enkelt :)

Igår hade vi en mysig kväll. Först bompa med barnen, medans älskling tog sig en lur, sen Let's Dance med alla utom Hollysen. Chips och dipp mumsade vi oss för mätta på. Efter Let's Dance fick de stora barnen gå och lägga sig, och sen satt jag och älskling kvar i soffan ett bra tag. Ja, lille Leon oxå såklart. Han sov så sött i min famn, som han gör i stort sett varje kväll. Gos!

Nu ska vi äta lite frukost här. Gott! :)

Tebax!

Har saknat bloggandet, men inte haft varken tid eller lust att skriva på ett tag. Dessutom e' vi utan i-net, sen mer än en vecka tebax. Jag sitter just nu och surfar på ett mobilt bredband. Liiiiite skillnad mot ett vanligt, iaf när man bor mitt i skogen som vi gör :) Vi har bytt i-net leverantör, varav saknaden av just detta. Varför det ska ta sjukt lång tid med ett byte fattar jag dock inte. Det e' 2011, och detta byte ska inte va' klart förrän i  början på februari. Jäkligt bra service! Eller inte!

Idag e' det äntligen fredag. Som vi har längtat. Iofs ska Johan jobba imorgon, men det e' skönt med fredag iaf. Ikväll blir det chips, dipp och lite annat gott framför Let's Dance. Det e' ju Elidas favvoprogram just nu :)

På söndag blir det kalas för svärfar, som har fyllt år. På måndag ser vi fram emot BVC. Har inte vägt Leon sen i november, så det ska bli jättekul att äntligen få komma dit. BOEL-test e' det dax för oxå.

Har haft lyx två morgnar i rad nu, då älskling har lämnat Elida i skolan. Det e' sååå skönt att slippa väcka de två minsta barnen, och behöva dra ut med alla i kylan. Småttingarna sover än, men jag ska väcka lillsessan alldeles strax.

Har lite städ, tvätt och disk framför mig idag, men hoppas hinna med ett samtal till min älskade vän Jenny oxå. Hennes sällskap i luren gör alla måsten roliga :)

2011

Då va' det nytt år, igen. Hur fort går det egentligen..?? Påbörjade 2010 med en bebis i magen, och går in i detta året med en 7 månader gammal Leon. Ofattbart! Mkt va' vi med om under förra året, och jag ser fram emot vad 2011 har att bjuda på :)

Hade en mysig nyårsafton. Det va' bara vi och min bror. Mamma kom på kvällen och fikade och stannade ett tag. Både Elida och Elliot fick va' vakna till efter tolvslaget, men lillsessan fick sova kl.20, som vanligt. Lille Leon va' oxå vaken länge, men han hade fått sova lite på kvällen istället. Ändå va' han precis som vanligt nästa dag. Det går fan inte att ändra på hans rutiner, och tur e' väl det! :)

Har precis ätit frukost. Två stora muggar med varm O'boy blev det, för jag va' grymt trött när jag vaknade kl.08. Då hade älskling redan gått upp, ätit och kört iväg för att jobba, och jag hade inte märkt det. Men så gick jag ju och lade mig en aniiiing senare än honom igår, för brorsan va' här.

Brorsan har sovit här inatt. Vi skulle egentligen kolla på film, men fastnade framför en dokumentär om chimpanser som folk har hemma, som husdjur, eller nä, som familjemedlemmar. Folk e' fan inte kloka! Ett vilt djur e' ett vilt djur. Det måste ju va' skitsvårt att tillfredsställa chimpansens behov, när den växer och blir större. Som liten e' den ju såklart jättesöt och gullig, men den växer ju, och blir mkt starkare än en människa. Inte konstigt att det sker olyckor, när okunniga personer försöker sig på att uppfostra dem. *suck!*

Det snöar som tusan ute nu. Tyckte att vi hade tillräckligt med snö, men det va' visst ingen som brydde sig om det. Mer ska vi visst få. Nåja, kidsen e' glada iaf. Vi får njuta denna sista vecka av jullovet. På tisdag drar alla måsten igång igen!

Idag ska vi bli utan i-net. Vi ska nämligen byta leverantör, vilket e' bestämt och avtalat sen länge. Ändå e' leveranstiden 10 dagar, from den dagen som det gamla går ut. Och detta e' inget som behöver göras på telestationen, alltså kan inte Johan skynda på det heller, så vi får snällt vänta på våran tur. Blir så trött..

Ska väcka tre av mina ungar nu, så de kan få i  sig lite frukost. Lille Leon får sova tills han vaknar, min lilla tröttis :)


RSS 2.0