Victorious

Godkväll bloggen! Sitter vid köksbordet och väntar på att bulldegen ska bli färdigblandad, så ikväll blir det nybakt till kvällsmat. Yum! :) 

Idag har jag äntligen varit hos läkaren. Jag har fått vänta i tre veckor på denna tid och gissa vad! Jo, bihåleinflammationen har  börjat lägga ner sig! Såklart! Tre månaders smärta har börjat bli uthärdlig. Igår tex så tog jag bara två panodil, på HELA dagen. Liiiite skillnad mot för några veckor sen, när jag tog två var fjärde timme! 

Men jag va' ju hos läkaren som sagt, och han sa direkt att enligt röntgenbilderna så va' det mest täppt i pannan. Och bihålorna i pannan kan man tydligen inte spola. Så jag betalade 100 spänn för att få veta att det kommer gå tebax av sig själv. Yay! Sen tittade han i mina öron och konstaterade hörselgångsinflammation på höger öra. Jaha, bara att gå och hämta ut droppar för en hundring till då. Undrar när jag ska bli helt frisk. 

Nä nu ska jag inte gnälla mer. På lördag ska Holly ha barnkalas med tre av sina kompisar och på söndag drar jag och Elida till Ullared. Annars e' det bara jobb, jobb och jobb. But thats life.

So long! 






Keys

Haft en underbart ledig dag. Plockat och pysslat här hemma, slängt alla kartonger och myst med mina små. Inte gjort mer än nödvändigt alltså. Nu e' jag gräsänka tills imorgonkväll. Ligger i min stora säng i mitt tysta hus och filosoferar över ditt och datt. Blir nog till att läsa nån timme tills ögonen ger upp. E' ledig imorgon oxå! :)

Twice in one day
yet so far away
looking well
but cold as hell
what if I reached out
touched your mouth
erased the pain
then it wasnt in vain
believe me when I say
nothing goes away
doors are locked
but not every key is dropped






More than I deserve




Mormor

Nu har jag levt i 34 år. Jag e' vuxen med allt vad det innebär. Jag jobbar, betalar räkningar, sköter mitt hem och mina barn.. som de allra flesta i min ålder. Men vissa beslut e' inte alltid lätta att ta.

När jag tänker på min mormor så fylls jag med glädje. Det va' till henne jag smet när maten hemma inte passade, det va' hos henne jag och brorsan va' om mamma och pappa skulle iväg. Hon lärde mig att skriva och sy. I frysen hade hon alltid blåvitts vaniljglass. Chokladrullarna lyste aldrig med sin frånvaro. Vi åkte ut till morfars grav i tid och otid. Mormor pekade, pappa planterade. 

1995 dog min mormor. Min fina, snälla mormor. Men inte mina minnen. För två år sen sa min mamma upp gravplatsen där mormor, min morfar och min morbror ligger. De två sistnämnda har jag aldrig träffat. Mamma ansåg att hon inte hade råd att betala 1600kr/år längre. Och mina tankar snurrade. Ångest.

När vi firade min bror för nån vecka sen så va' vi även och kollade till mormors grav. Det såg hemskt ut! Dvärgcypresserna som ngn satte för 100 år sen e' enorma. Ingen krattar längre grusen, ingen sätter blommor, ingen tänder ljus. Fick så ont i magen :( 


Idag har jag ringt till kyrkogårdsförvaltningen. Jag har bestämt mig för att ta över graven. Världens trevligaste vaktmästare fick jag prata med. Vi kom överens om att stycka av graven. Vem behöver en 18 kvm stor grav liksom..? De kommer även att såga ner träden. Vilken enorm sten som har släppt från mitt bröst! 

Lilla mormor, fast jag inte tror på ngt liv efter döden så hoppas jag ändå att du får veta det här. Att du nu får vila i ro och inte behöver oroa dig för att ingen sköter den grav som du själv va' så noga med. Att du vet att ngn krattar åt dig. Att du känner att jag fortfarande saknar dig. 




It's been a good day!

Bra dag! Sov länge, åt frukost länge. Ngt av det bästa jag vet ju :) Sorterade alla papper och böcker som vi gömt i våran kökssoffa. Den flyttade till tippen häromdagen, så no more hiding spots ;P Vårt kök ser nu ut så här:


Öppet och lätt att städa! 

Började jobba kl.14, vilket jag inte e' van vid. Bläh för långkvällar! Hoppade ur min bil, genade över en nerklippt häck och dunkade huvudet rakt i parkeringsskylten. Det hände dessutom samtidigt som en bil svängde ut precis mitt emot. Yay! Låtsades som att det inte gjorde ont, fast jag såg stjärnor. När jag kom hem ikväll upptäckte jag ett sår i hårfästet. So typical me! 

Te, mackor, choklad sen två avsnitt av Drop dead diva. Nu e' klockan mitt i natten och jag borde sova. Ska upp 06 imorgonbitti. Men vad gör väl det när man har rosa hår..? ;)


Fått tid till läkaren nu. Bara om tre veckor! Så om jag inte har dött av värk och plågor tills dess så kanske jag uppdaterar igen. 

Godnatt!


 


RSS 2.0