Skrämmande!

Gick upp tidigt idag. Älskling skulle iväg och lämna grävaren, så jag passade på att äta frukost i lugn och ro. Tände en massa ljus och värmde mitt te så hett att jag fick smutta mig igenom hela koppen. Gutt! Tittade ut på morgonen och njöt av livet. Ibland har man det bara så jäkla bra :)

Igårkväll va' jag jäkligt upprörd, och det sitter fortfarande i litegrann. Tydligen så e' det helt ok att göra sig rolig på en smal persons bekostnad. Det dyker upp en massa groteska skämt på fejjan nu. Tex "Bones are for dogs, meat are for men" och så en bild på en tjock kvinna under. Men va' fan..?? Det e' inte ok! Och det hade verkligen INTE varit ok om jag hade lagt upp en liknande bild, fast tvärtom. Tex "Riktiga män gillar smala, sexiga brudar" eller nå't. Jääääääääääävlar va' folk hade hoppat på mig! Men jag ska bara stå ut med dessa påhopp, år efter år. Det e' ju "bara" skämt, hahaha! Men bara så ni vet så sitter inte känslorna i fettet. Smala personer e' inga robotar. Du vet inte varför ngn e' smal eller tjock, och har inte rätt att kritisera ngn för detta, oavsett om du tycker att det e' ohälsosamt att va' ngt utav det. Vi e' alla olika, men i grund och botten så e' vi alla människor. Människor med lika stort värde. Tänk på det nästa gång du säger åt en smal person att äta mera eller bättre. Du hade fan aldrig sagt åt en tjock person att äta mindre!

Jag har alltid varit liten och spinkig. Hela min skoltid blev jag mobbad för att jag va' smal. "Jävla benrangel" har varit mitt mellannamn. Flera ggr mådde jag så dåligt att jag inte orkade längre. Jag gick till skolkuratorn, för att få prata av mig lite. Istället för att hjälpa mig och peppa mig kallade hon dit mig flera ggr i veckan, och varenda gång frågade hon om jag hade stoppat en galge i halsen och kräkts. Eh, va' fan..?? Jag har ALDRIG svultit mig själv. Jag har alltid varit naturligt smal, har aldrig kunnat gå upp i vikt. Men istället för att va' ett stöd för mig så gjorde kuratorn som alla andra, och drog den slutsatsen. Ingen kan väl va' sååå smal naturligt. Jo, tydligen. Titta på min pappa.

Nu ska jag skaka av mig irritationen, och njuta av ledighet och barn. Hoppas att ni får en lika fin dag som jag!










Snabbis

En snabbis innan sängen. Haha, det lät ju lite kul :) Har inte haft mkt tid över denna helgen, så då blir bloggen lidande. Eller lidande blir den ju inte, den överlever i ur och skur ;)

I fredags hade vi besök av min pappa. Han bakade sin supergoda chokladrulltårta med grädde och bananer till fikat, och lagade sen även mat till oss. Köttfärslimpa, yum! Min pappa e' världens bästa! <3

På kvällen kom älskling äntligen hem ifrån Helsingborg. Som vi hade saknat honom! Det blev massa mys med barn och man. Precis som det ska va' <3

Igår drog vi till Linköping. Hela familjen, givetvis. Vi hade en supermysig dag ihop. Åt gott, shoppade massor och drömde desto mera :)

Idag har jag jobbat mest hela dagen. Fast jag började inte förrän kl.09, och fick dessutom en extra sovtimme inatt pga att klockan skulle ställas tebax. Lovely! Det va' riktigt trevligt att komma iväg och jobba, och när klockan blev 16 så kändes det inte alls som att jag hade jobbat så många timmar :)

Medans jag jobbade tog min duktiga man hand om barn och hem. Han hade städat jättemkt, och tom torkat av köksskåpen. Han kan om han vill ;) Svärmor och Mican kom hit några timmar oxå, så att Johan kunde gräva igen vårt "lilla" hål i trädgården. Imorgon ska vi jämna till med spade och kratta. Yaaaaaaaay!

Ikväll mös vi till det med chips och dipp. Höstlov hela kommande veckan ju, så då får man passa på. Älskling ska oxå va' ledig hela veckan, men jag ska jobba en del. Fast ngt ska vi väl hinna hitta på iaf :)

Nu ska jag hoppa i säng. Har varit uppe ända sen 7, och sen jobbat i många timmar, så jag e' rättså trött. Nattinatt på er!

Gick in i vecka 21 igår btw, och Mini gör konster varje kväll så magen guppar <3

Spel

Så där, då va' det äntligen fredag. Jag som hade lite ont i magen av att Johan skulle åka iväg denna veckan, igen. Han va' ju trots allt iväg 5 dagar förra veckan, och denna gången väntade 3 dagar utan honom. Dock har jag haft så fullt upp med allt annat, så jag har inte hunnit sakna honom spec mkt. Jo, på kvällen förstås! Dagarna e' ju sig lika, eftersom han alltid e' iväg och jobbar iaf. Men kvällarna har varit tomma och ensamma. Jag har kommit i säng sent sent sent! Men det har gått bra. Tack vare alla rutiner har det funkat kanonbra att va' ensam med barnen. Så ni som påstår att ni inte "kan" va' själva några dagar, utan måste ha hjälp och stöd, skärpning! Tänk på alla som e' ensamstående, som kanske inte har en enda backup i sitt liv, de måste klara sig varenda dag ändå. Sen e' det ju inte superkul att va' ensam, såklart, spec inte om ngt kör ihop sig. Men det går, just för att det måste gå.

Igårkväll när vi gick upp för att göra oss iordning för sängen fick jag nästan spel. De stora barnens rum såg ut som.. ja, jag vet inte ens vad.. en soptipp kanske..? Det låg saker på precis hela golvet. Polly Pocket dockor blandat med Barbiekläder, legobitar blandat med Barbieskor, pusselbitar blandat med pärlor.. osv osv osv.. Då fick jag nog! De fick fan städa upp skiten! Har ju märkt att mitt tålamod, som brukar va' jäkligt högt, inte alls ligger på samma höga nivå längre. Och har man dessutom varit ensam med barnen i några dagar, och haft lite andra tuffa diskussioner och trotsigheter, då orkar man till slut inte längre. Jag e' ingen maskin, jag kan explodera ibland.

De små låg i sina sängar prick kl.20, men de stora kom inte i säng förrän närmre 21. Då hade jag suttit på golvet den sista halvtimmen, och hjälpt dem att sortera alla smågrejer i alla olika lådor och backar och askar. Drygt 1,5 timme tog det, men nu går det att gå in på rummet igen, utan att trampa ihjäl ngn stackars docka, eller skada sig själv. Hemsk mamma man e' ;)

Idag värmde jag baguetter i ugnen, innan jag gick upp för att väcka de stora. Nån belöning får de väl få, för de va' verkligen superduktiga igårkväll :) Det va' riktigt mumsigt med varma, fyllda baguetter. Yum! Där satt Johan, ensam på ett hotell, med värsta hotellfrukosten, medans vi mös hemma. Lätt att vi hade det mysigast :)

Nu ska jag strax väcka de små. Tänkte fixa disken och ta mig en dusch först bara. Idag kommer världens bästa pappa på besök, nämligen min. Mys!

Morrn

Godmorgon! Vaknade av att min mobil tjöt som ett inbrottslarm. Älskling ringde och väckte mig 06.45. Nog tur det, för annars hade jag säkert sovit till över 8..haha! Har börjat sova riktigt bra om nätterna nu. Vaknar inte mitt i längre, utan sover ostört. Igår hade jag dock svårt att somna. Fick ligga och läsa mig riktigt trött. Men det gick till sist. Jag har ju sovit iaf, så nån gång slocknade jag visst :)

Jag låg kvar i sängen i max 5 min, sen for jag upp. Lät Laban kissa och väckte sen mina stora ungar. Sen blev det frukost, tandborstning, hårflätning och lite mys i soffan. Elida fick med sig en clementin i fickan, eftersom de skulle på bio idag, och Elliot valde vindruvor i sin fruktburk.

Nu sitter jag här och jäser, efter en stor och härlig frukost. En kopp te och många mackor med olika pålägg. Åhh, jag hade kunnat äta frukost dygnet runt :) Ska strax fixa disken, sen ta en snabbdusch, innan de små ska upp. Vi e' bjudna på fika hemma hos Magda och Elina idag. Mkt trevligt! Dagarna rullar på, även om det inte känns helt ok att Johan e' så långt bort.

Idag ska älskling va' på utbildning hela långa dagen. Hoppas att han får det superkul, men det tror jag nog. För vem vill inte börja dagen med hotellfrukost..? ;) Imorgon e' det oxå en hel dags utbildning, men på kvällen kommer han hem till oss igen. Som vi längtar! <3

Nähä, dax att ta tag i sitt liv kanske. Klockan bara tickar iväg :)

Gräsänkan

Tjo, vilken dag!

Efter att de små fått frukost imorse så traskade vi iväg mot skolan. Hann precis vinka av Johan innan vi gick, då han kom hem om en snabbis för att hämta ngt. Vi kom några minuter "för sent", men det va' ingen fara eftersom skolsköterskan va' lite sen. Ena halvan av klassen skulle ha FA ute, och andra halvan läsning inne. Elida skulle va' inne. Lillsessan satt fint bredvid Elida och målade, men Leon tyckte att det va' sååååååå tråkigt. Alltså fick jag gå och bära på honom, fram och tebax, ut i korridoren, tebax in i klassrummet osv. När det äntligen va' dax för sprutan så skulle Elida läsa upp sin läsläxa för fröken. Alltså blev vi typ sist av alla att komma ner dit. Kul när man hade med sig två små oxå.

Elida tyckte att det gjorde sååå ont att få sprutan. Det berodde säkert på att hon spände sig, för på vägen ner dit träffade vi en "kompis" som glatt berättade hur ont det hade gjort. Yaaay! Hon va' lite ledsen när jag skulle gå, och ville gärna att jag skulle stanna kvar. Sån't skär i hjärtat :/ Fick höra av en annan förälder sen att det hade gått över fort. Skönt det!

Jag och småttingarna gick sen till affären och handlade lite, sen fort hem. Vi klädde av oss ytterkläderna, kissade, åt lunch, klädde på oss igen och gick sen tebax till skolan för att hämta Elliot. Vi hann precis! Sen hem, dammsuga av nedervåningen, rasta vovven, lägga Leon, börja med disken och sen kom Maria med sin August. Jag fixade en kladdkaka (vad annars..?? :) och strax innan 13.30 kom våra stora tjejer. Vi fikade och sen lekte barnen. Det va' mkt trevligt med lite sällskap. Hann inte ens tänka på att älskling inte skulle komma hem i em.

Kl.15 skulle tjejerna på Miniorerna, och sen hämtade vi hem dem kl.16. Marias man hade redan åkt iväg för att jobba, så vi bestämde att vi allihop skulle äta mat hemma hos oss. Lönt att sitta som gräsänka på varsitt ställe, när man kan äta ihop. Barnen klagade inte :) Tack för en trevlig em!

Har haft fullt upp hela kvällen. Badat barn, tvättat, haft bolibompamys och sen till sist nattat allihop. Det va' en trött mamma som lade upp benen i soffan sen :) Lite choklad och 16 and pregnant, sen kände jag mig inte så ensam och ynklig längre. Nu börjar det dock kännas lite jobbigt. Tycker inte om att sova själv :/

Ska låta Laban kissa, sen lägga mig i sängen med boken. Förhoppningsvis blir jag trött och somnar snart, och då e' fredagen ännu närmre. Miss you honey! <3

Spruta

Ok, snabbt nu. E' egentligen stressad, och måste ta mig en dusch. Ser ju inte klok ut :) Har sovit otroligt bra inatt, men vaknade med en klump i magen. Idag ska älskling nämligen åka iväg, igen. Va' fort dessa dagar han va' hemma gick! :/

Efter duschen ska jag väcka småttingarna, och ge dem frukost. Sen ska vi iväg en sväng till skolan. Elida ska nämligen få spruta idag, och hon ville ha med sig sin mamma. Klart jag hänger på! Avskyr ju själv sprutor, så jag förstår henne.

Kl.13 får vi lite fika och lekbesök. Får hoppas att resten av dagen rullar på fort. Kvällen lär bli ensam, men det ska nog gå bra iaf. Jag får väl tvätta och ha mig tills klockan blir alldeles för mkt ;)

Nä, nu måste jag pysa iväg. Tjing!

Överlevde!

Godmorgon! Smiter in här en liten snabbis bara, för att berätta att jag överlevde gårdagen. Jag skulle va' hos tandis kl.17.50, alltså kunde Johan köra mig och åka iväg med barnen till svärföräldrarna under tiden. Jag va' sååå orolig för min sönderbitna tand. Riktig ångest hade jag. Va' så rädd för att det skulle behövas en rotfyllning, då jag bitit av en stor del av en kindtand. I väntrummet satt jag tom och funderade över om det inte vore lindrigare att dra upp skiten istället, och billigare dessutom!

Min oro varade dock inte så länge, för jag fick träffa världens lugnaste och bästa tandläkare. Första gången i hela mitt liv som jag har varit hos en manlig tandläkare, och han va' helt suverän. Han förstod att jag va' sjukt nervös, och jag kände mig väldigt trygg hos honom. Det behövdes ingen rotfyllning, utan jag fick en rejäl bedövning (både salva och sen spruta :), sen slipade han till tanden, och fyllde därefter igen den. Allt som allt tog det inte ens en halvtimme. Vilken lättnad! Jag kände verkligen ingenting!

När allt va' klart så bokade jag tom in en ny tid. Jag har nämligen tre vanliga småhål, som jag måste få gjort innan de blir större. Då jag inte varit hos tandläkaren på nästan 8 år (innan jag gick dit i våras), så e' jag jäkligt nöjd över att det inte va' värre än så. Jag menar, jag kunde ju haft 20 hål, eller nå't. Så mkt godis som jag proppar i mig varje vecka. Den 1:a december ska jag dit igen, och laga alla 3. Eftersom de sitter på samma sida, tyckte tandläkaren att det va' lika bra att vi gör alla på en gång, när jag ändå e' bedövad. Sant! Det e' ju bara småhål, så det tar inte särskilt lång tid för varje. Sen e' jag klar för denna gången. Phu!

Vi kom inte hem från stan igen förrän typ 19.30, så det blev bara lite mackor och gröt i magen för barnen, sen bums i säng. Jag och Johan gick oxå och lade oss tidigt, och kollade på ett avsnitt av Desperata hemmafruar i sängen. Mys! Bra avslutning på dagen!

Mini kickade massor igårkväll. Så mkt att det tom kändes lite utanpå magen. Så himla mysigt! Men så fort Johan lade handen på magen slutade h*n. Varför e' det alltid så..? :)

Idag händer det inte så mkt. Tvätt och städ och lek, som vanligt. Jag ska börja jobba redan kl.15.30, så Johan får komma hem i bra tid.

Imorgon åker älskling iväg ifrån oss igen. Trist! Men men, snart e' det fredag igen, och sen väntar en mysig helg!

Nu ska jag gå upp och ta mina små <3

Ångest!

Hej å hå, dax för ny vecka. Vi va' sååå trötta när alarmet ringde kl.06.30. Inte förrän närmre 7 orkade jag dra mig upp. Men efter frukost och mys med de stora barnen piggnade jag till, och nu har dagen smygstartat. Ska gå upp till småttingarna strax, sen kör den igång på allvar :)

Vi har haft en jättebra helg. I lördags va' det höstmarknad på dagen, och på kvällen åkte vi in till staden och handlade lite på Maxi. Mitt i en gång hittade vi en värdecheck på 50kr, som ngn hade tappat. Lämnade in den i kassan, så man kan ju hoppas på att denna personen får en ny hemskickad. Va' inom hos svärföräldrarna oxå, vilket va' sjukt länge sen. Trist när det blir så.

Igår hade vi en fixardag här hemma. Jag städade inne, och de andra städade ute i trädgården. Johan gjöt igen lite vid det nya avloppsröret, och grävde även igen vattenröret så att det inte ska frysa. Resten får tas med grävmaskin nästa vecka, för det e' sååå mkt jord och sten! Känns dock grymt skönt att det e' klart nu.

På kvällen badade alla barnen, och sen avnjöt jag och älskling en supergod rådjursgryta. När barnen hade lagt sig så mös vi i soffan ett tag. Den nya serien Pan Am e' jättebra tycker vi :)

Idag händer det inget spec. De stora barnen e' i skolan och älskling jobbar. Ikväll ska jag dock till tandläkaren, och äntligen laga min tand som jag bitit sönder. E' sååå nervös! Hatar verkligen att gå till tandläkaren, och nu ska jag ju verkligen laga en tand oxå, vilket betyder borr och surr och brum och stick. Fy fan!

Hoppas att ni alla får en bra dag, för det ska jag försöka att ha, trots allt :)

Höstmarknad

Finally! Veckan gick fort, och nu e' älskling äntligen hemma igen! Det har varit ensamma kvällar/nätter, och såklart har det varit fullt ös hela dagarna. Ingen avlastning, inte många som hört av sig eller hälsat på, men jag klarade mig kanon iaf! Kan ju bero på att jag har världens bästa barn! Första gången jag varit ensam med alla 4 i så många dagar, dygnet runt. Johan har ju varit borta förut, nån dag här och där, men inte 5 dagar i sträck. Nästa vecka drar han iväg igen, fast då i "bara" 3 dagar. Tur man inte e' beroende av ngn annan. Fast visst hade det varit trevligt om ngn brydde sig!

Idag har vi varit på höstmarknaden här i hålan. Köpte strumpor, godis och munkar, samt lite smått till barnen. Precis som det ska va' alltså :) Resten av dagen blir lugn. Lille Leon sover, men ska strax upp. Ikväll blir det nog nån film, och godis såklart. Det e' så mysigt att va' tillsammans allihop igen! <3

Nu ska jag fortsätta att umgås med min fina familj!


Good day!

Lugnet har sänkt sig över mitt lilla hus. Barnen sover, och endast tvättmaskinerna, torktumlaren och diskmaskinen susar lite. Jag ska strax göra mig några mackor och koka lite te, sen slå mig ner i soffan. Det har jag förtjänat!

Idag har vi haft en jättebra dag. I fm fick vi besök av Magda och Elina. Mkt snack, lunch och slutligen fika. Tack för en mysig dag! Det va' väldigt välbehövligt med lite sällskap! Tack alla som hört av sig och brytt sig om mig/oss denna veckan. Det e' lite skillnad att vara själv med 4 barn, dygnet runt. På dagarna e' jag ju van, men inte under kvällstid. Inte varje kväll, med matlagning, hundrastning, badning, blöjbyten, toabesök, nattning.. Dessa dagar har jag fått sköta allt, alldeles själv. Jag har verkligen fått respekt för ensamstående föräldrar. Ni har ett tufft jobb! Men samtidigt har jag blivit starkare i mig själv, för jag vet att jag klarar det. Jag måste ju, för jag har ingen som hjälper mig.

Till mat idag bestämde Elida tacos, så det fick det bli. Tom Leon åt. Fast mest bröd iofs :)

Har inget spec att skriva om, för det har inte hänt så mkt. Jag ska fixa min kvällsfika, sen blir det lite godis. Hoppas på att komma i säng tidigare ikväll, men det tror jag nog inte på själv. Inatt va' klockan över 01 när jag till slut tvingade mig själv att gå och lägga mig. Kanske kan fastna i nå't tråkprogram på tv:n ;) 

(E' givetvis sarkastisk vad gäller "ALLA" som hört av sig!!)


Mini

Ngn e' visst vaken iaf *spark spark* Kärlek! <3

Tyst

Sitter här i min ensamhet. Kvällarna e' värst, då barnen sover och allt e' så tyst och stilla. E' inte van vid att va' ensam om kvällarna/nätterna. Vill helst inte bli det heller. Pratade med älskling för en stund sen. Kändes bra. Som förr i tiden, när han bodde här uppe och jag nere i Trelle. Lite nostalgi över det hela <3

Har haft en väldigt bra dag. Jag och småttingarna gick till affären och köpte hem det allra nödvändigaste innan lunch. Frukt, kattmat, mjölk, pålägg, bröd och choklad. De stora kom hem från skolan och fikade. Elida hade med sig en kompis, men det va' så lugnt och tyst. De stängde in sig på rummet, så jag såg knappt röken av dem.

Jag har tvättat järnet idag, städat lite, lagat mat, badat 4 ungar, och lagt dem. Nu har jag bara mig själv att rå om, och det har jag oxå hunnit med. Med choklad i magen och fötterna upp i soffan kan jag egentligen inte klaga. Men jag ljuger om jag påstår att jag inte saknar honom, min andra hälft.

Nu ska jag vika lite tvätt, sen försöka komma i säng liiite tidigare än igår. Imorgon e' vi ännu en dag närmre fredag <3

One down

Första ensamma natten avklarad. När man väl sover så e' det ju inget. Jag har sovit som en gris heeela natten. Somnade en aning sent, för det e' just det här med att gå och lägga mig själv som jag hatar. Annars går vi och lägger oss ihop, kramas och pratar. Klockan va' efter 00, när jag äntligen begav mig mot sängen. Hade först tillbringat några timmar framför tv:n, och sen ännu en i tvättstugan. Låg sen och läste lite, tills ögonlocken gav upp. Vaknade av att min mobil ringde typ kvart i 7. Älskling, såklart! <3

Nu e' de stora barnen i skolan, men de små sover än. Alltså passar jag på att sitta här och slappa lite. Det blir inte så mkt avlastning denna veckan precis (läs: noll!), så man får försöka ladda batterierna morgon och kväll. Men det ska nog gå :)

Vad händer idag då..? Vet faktiskt inte än. Elida ska ha med sig en kompis hem efter skolan, men fram tills dess blir det nog ganska så lugnt. Frukost för de små, sen en sväng med dammsugaren och så lite tvätt och massa bus och lek. En helt vanlig tisdag med andra ord. Det e' inte förrän ikväll den blir ledsam. Dagarna ser ju ut som vanligt, trots att älskling e' måååååånga mil ifrån oss.

Ha en bra dag!

Nytt avlopp

What a day! Va' glad jag e' att det finns personer i mitt liv som ställer upp, trots att de absolut inte måste egentligen. Jag e' lyckligt lottad!

Imorse ringde klockan redan halv 7, men vi snoozade några ggr ;) Strax innan 7 va' jag iaf uppe, och rastade Laban. Snorkallt ute! Fick upp de stora barnen + maken, åt frukost osv. När de stora gick till skolan tvättade jag håret, sen väckte jag de små. 08.20 satte vi oss i köket, och de fick frukost. 08.40 va' vi påklädda och redo för att traska iväg mot bussen. Då hade rörmokaren kommit för att börja med vårt avlopp.

Idag skulle jag äntligen få komma till öronmottagningen. Som mitt öra har strulat och haft sig i över ett år. Åhh! Magda och Elina följde med som sällskap, och som barnvakt ;) En himla tur det, för själva besöket tog nästan en hel timme. Tack så mkt vännen, för att du tog hand om mina små under tiden. Det hade aldrig gått annars!

När vi kom hem igen hade rörmokaren och Johan blivit klara med vårt avlopp. Det hade gått både fort och lätt. Så himla skönt! Mindre kul att älskling va' tvungen att köra iväg efter nån timme, för att jobba lååångt bort. Han kommer hem igen på fredagkväll. Saknar honom redan! <3

Elida följde med en kompis hem efter skolan, och de andra tre leker för fullt. Jag känner inte för att göra ngt spec alls. Det går väl an när barnen e' vakna, men ikväll kommer det bli jäkligt ledsamt och ensamt. Nåja, det känns väl bättre imorgon antar jag.


Dagen efter

Då va' helgen förbi, iaf för vissa. Älskling har kört iväg för att jobba, så jag och barnen får roa oss själva idag. Brukar vi klara rättså bra :)

Igår va' det fullt ös. Hela fm fixade vi och donade inför stora sessans kalas. Hon hade bestämt i sista sekund att hon ville c på film och äta godis, med alla tjejer i klassen. Så det fick bli så. Biorummet gjordes iordning, med luftmadrass och sittsäckar på golvet och några filtar i soffan. Mys! 10 av 12 tjejer kom, så det va' alltså 11 fnittriga tjejer i vår källare igår. Men de kollade på hela filmen utan avbrott. Inte illa! Elida fick jättemkt fint, så hon e' så nöjd så.

När alla barn hade åkt hem igår så åt vi. Jag slängde i mig maten och cyklade sen iväg för att jobba några timmar. Det blev en lugn kväll på jobbet. Det e' ju semester när man kommer dit..hihi. När jag kom hem efter kl.21 va' köket fullt av jäsande kanelbullar. Det blev nybakade bullar innan läggdax, yum!

Älsklings alarm ringde redan kl.7 idag, och då vaknade jag såklart oxå. Jag försökte ligga kvar ett tag, men blev mer och mer kissnödig, så det va' lika bra att gå upp. Nu har jag varit ute med Laban och ätit frukost, så kan slappa med gott samvete tills barnen vaknar.

Har bara tre barn hemma, för Elida har sovit hos en kompis inatt. Blev så snopen när jag kom hem igårkväll och fick veta det. Vi hade nämligen bestämt att hon inte skulle iväg, för jag skulle ju jobba och Johan ville inte åka iväg med alla 4 bara för att lämna, och själv får hon inte cykla eller gå dit. Men men, kompisen hade iaf ringt när jag va' på jobbet, och då hade Johan sagt att det inte gick. Men då ville kompisens mamma prata med honom, och sa då att de kunde komma och hämta Elida. Hoppas att de kommer och lämnar henne idag oxå, för jag e' inte så sugen på att traska ända dit i denna kylan!

Idag händer det inget spec. Jag tänkte sätta på en film till barnen nere i källaren, så jag kan dra över golven och fixa lite med tvätten. Men får vänta tills Elida kommer hem. Jag har en massa tvätt som jag vek igår, och den ska hängas in i allas garderober under dagen. Den tar aldrig slut, den där tvätten.

Nu ska jag surfa runt lite, innan de små vaknar.

UL vecka 18 <3

Vaknade med halv panik strax innan kl.7. Hade ingen aning om Johan hade ställt sitt alarm eller inte, eftersom jag somnade på en gång igårkväll. Han hade ställt det på 7, som den optimist han e'. Det blev en ngt stressig morgon, eftersom de stora barnen skulle upp, äta frukost, göra sig iordning och sen iväg till skolan. Sen skulle jag tvätta håret, fixa iordning mig, de små skulle upp, äta frukost osv.

Drygt 08.40 slängde vi in oss i bilen, och så bar det äntligen iväg. Vi va' framme på MVC drygt fem över 9. Hade vår tid kl.9. Satt där med andan i halsen i nån minut, sen kommer den bm vi skulle träffa, och ursäktar sig för att hon e' sen. Perfekt timing med andra ord ;)

Jag har varit sååå otroligt nojjig inför detta UL:et. Antagligen för att jag inte känner Mini så mkt, och när jag väl känner småsprattel så tänker jag att det säkert bara va' tarmarna, att jag inbillar mig osv. Moderkakan har suttit i framvägg de två senaste gångerna, och jag har varit ganska säker på att den gör det nu oxå. Direkt när bm satte UL-grejen mot min mage så letade jag efter ett pickande hjärta. Det första jag såg va' att ngt rörde sig därinne, med små ben och armar, SEN såg jag hjärtat. Det slog så fint så fint, och Mini va' helvild. Åhh! <3 Moderkakan va' ganska tjock och satt såklart i framvägg :)

Allt såg jättebra ut, vilken lättnad! Och nu kunde jag para ihop sprattlet i magen med Mini, för nu såg jag ju samtidigt som jag kände när h*n rörde sig. Lilla älsklingen <3

Jag sa till på en gång att vi inte ville veta könet, så bm försökte hålla sig ifrån den nedre regionen så gott det gick, så att varken vi eller hon skulle råka c. Tänk att jag kunde hålla mig från att ta reda på det! Ni som känner mig tror väl knappast att det e' sant..? ;)

Mitt under UL:et frågade bm om det va' vårt tredje barn. Det va' nämligen inte vår vanliga bm som vi fick träffa idag. Vi hade ju med oss våra två små, så det va' väl kanske inte ngn konstig fråga egentligen. "Nä, det e' vårt femte", sa jag. "Jahaaa!", sa hon då, lite skamset..hihi.

Efter MVC åkte vi iväg till Lidl en sväng. Vi e' aldrig där och handlar, men Elida ska ha kalas imorgon och vi tänkte c om de hade billigt godis. Det blev även godis tills fredagsmyset ikväll :)

Sen körde vi till sjukhuset. Jag skulle nämligen till öronmottagningen kl.10.40. Johan stannade i bilen med de små, medans jag gick in. När jag hittat upp till rätt ställe skulle jag anmäla mig i receptionen. Blev snopen när jag såg att det stod "måndagen den 17:e oktober" på lappen. Eh, va' liksom..?? Har ju vetat i över en vecka att det va' samma dag som UL:et. Hon i receptionen kollade i datorn, och det va' så. Jag ska inte dit förrän på måndag. Men hur i hela friden har jag fått för mig att det va' den 14.e..?? Har man för mkt i huvudet då..? Vaddå störigt..??

Nu måste jag alltså ta mig in till stan på måndag, också. Johan kan inte följa med, och han kan inte ha de små, eftersom rörmokaren kommer och ska byta avloppsstammen. Jag kan omöjligt åka med de små själv, för jag ska sitta i ett ljudisolerat rum och göra en hörselkontroll. Helvete.

Nu sover lille Leon sött. Fick lägga honom en halvtimme tidigare, för han va' sååå trött. Inte lätt när man blir väckt i förtid. Han e' ju van vid att sova till kl.9.

Dax att fixa fika till skolbarnen. Bjuder på en av de fina UL-bilderna vi fick idag. Tjing!



Mini <3


Vagnvelande

Hej hopp! En bit in på fm har vi hunnit nu. Elida e' hemma idag oxå, men hade bara lite feber igår och ingen alls idag. Än så länge iaf. Men nu hoppas vi att den håller sig väck, så hon kan gå till skolan imorgon. Hon längtar ju så!

Fy va' kallt det e' om morgnarna nu! Det vände verkligen fort, och rejält. För bara nån vecka sen va' det ju 20 grader varmt, trots att det va' oktober. Helsjukt. Inte konstigt att man fryser nu. Termometern visade på ynka 2 grader när jag gick ut med Laban imorse, men det va' frost på gräs och bilar, så inatt har det nog varit kallt. Vågar inte titta efter ;)

Åhh, vad jag velar. Det här med syskonvagn. Jag har ju min UJ, men den e' ju en 2009:a, och har alltså bara en hel suflett. När man har liggdelen på ena sidan så förlorar alltså barnet som sitter sin suflett, eftersom man plockar av den när man byter ut till en liggdel. Liggdelen i sig har ju en egen suflett, men sittdelen blir utan. Hade det så här när Leon va' nyfödd, och det gick ju jättebra, men det va' jobbigt när det regnade. Eftersom det inte finns ngn suflett på sittdelen, så kan man inte heller ha ett regnskydd på den sidan. Nu brukar vi ju inte gå ut i ösregn, men ibland kommer det snabbt.

Jag har kikat lite på en P&T syskonvagn, och den verkar ju väldigt smidig. Iaf för kortare promenader, som vid hämtning/lämning eller handling. Den nyfödda bebisen kan ligga ner, medans det större syskonet sitter "ovanpå", i en egen sits. Denna syskonsits kan man även sätta på, baktill, när barnen blivit lite större, och kan alltså ta över ståbrädans roll.

Jag älskar ju min UJ, spec när den e' en hel sittvagn, så jag velar.. Skulle vilja ha en ny, för de nyare har separata sufletter. Men kan ju inte betala typ 8000 för en ny vagn när vi har en fungerande. Det e' inte lätt att sälja heller, annars vore det en idé. Haha, sicka problem man har. Tur att de inte e' värre än så här :)



P&T



Min UJ <3



Den nya modellen, med två separata sufletter.


Feber

Godmorgon! Efter att Johan hade snoozat i nästan en timme gick vi upp. Det e' ju sååå skönt att somna om :) Nu slappar vi framför tv:n, och fasar för att ge oss ut i kylan. Usch! Elida hade feber igårkväll, så hon får stanna hemma idag. Hon mår dock bättre nu, så vi hoppas att febern inte kommer tebax.

Det blir en mysdag med barnen idag. Elliot slutar tidigt, och älskling kommer hem sent. Känns som läge för en film i källaren, under en stor och gosig filt :)

Ha en bra dag alla! :)

15 år!

Ännu en trött fm. Fast idag ringde Johans alarm redan kl.6, så vi låg kvar ett braaa tag, och snoozade flera ggr. Tihi! Strax innan kl.7 tyckte dock Laban att det va' nog, och påkallade min uppmärksamhet. Fick svepa in mig i morgonrocken, och snällt gå ut i kylan. Vaknade gjorde jag iaf ;)

Idag e' det en väldigt spec dag, iaf för mig och Johan. För 15 år sen förlovade vi oss. Då hade vi varit tillsammans i 9 månader, och alla tyckte att det va' tokigt, och rent för tidigt. Vi va' ju "bara" 16 år gamla. Men tji fick ni, som tvivlade på oss. För här står vi idag, gifta och har 4 barn och ett femte på väg. Vår kärlek e' starkare än nånsin. Älskar dig så Johan! <3

Hade en väldigt bra dag igår. Medans regnet vräkte ner så mös jag och barnen ner oss i soffan i biorummet, och kollade på film. När Johan kom hem från jobbet åt vi, och sen blev det bolibompamys. Jag förstår inte det här med egentid, att man måste ta en paus från sina barn. Det e' ju sååå ljuvligt att va' tillsammans allihop. E' det inte det livet handlar om, att leva för sina barn..?? Barnen e' ju vårt liv <3

När barnen va' nattade gick jag en runda med Laban. Sen landade jag i soffan och kollade på 16 and pregnant. Johan med såklart, men han spelade mest Wordfeud :) Hade slängt ihop en marängtårta igår, och den sista biten delade vi på :) Sen blev det sängen och boken, och jag sov som en stock hela natten. Lovely!

Igår körde Johan inom Högsby, och passade på att gå in till veterinären där. Vi har nämligen inte fått urnan med Tandies aska än, och det e' ju flera månader sen nu. De skulle ringa, men har alltså inte ens hört av sig. När Johan kom dit kunde de inte hitta ngn urna med rätt namn på, så de fick ringa efter vaktmästaren, som haft hand om kremeringen. Han gick inte att nås, så de skulle ringa upp Johan senare under dagen. När de ringde hade de hittat min Tandie. Urnan va' felskickad, till Nybro, men skulle komma till dem på onsdag nästa vecka. Så nästa vecka ska vi äntligen få ta hem våran Tandie. Lilla gumman. Du e' min stjärna, och jag älskar och saknar dig så! <3

Idag blir det lugnt. Elida ska ha med sig en kompis hem från skolan, men annars har vi inget spec inplanerat. Dammsuga och diska och tvätta, annars bara lek och mys med mina små <3

Vecka 18



Magen växer på <3


Lätt

Yes, måndag it is. Efter en otroligt bra helg va' vi laddade till tusen, och jag bara flög upp ur sängen. Lätt som en plätt! Eller kanske inte ;) När alarmet ringde kvart i 7 va' jag sååå trött! Ville bara somna om, men det hanns inte med. Skulle ha satt alarmet liiite tidigare, så vi kunde snoozat ett par ggr ;)

Nåja, upp kom jag iaf. Ut med Laban, ner i tvättstugan och hämta upp kläder, upp och väcka de stora barnen.. Elida hade packat ner sina badkläder igårkväll, så det behövde jag inte tänka på :) Vi åt frukost i lugn och ro, packade ner vindruvor och Elida fick med sig två muffins.

Nu sitter jag här och slappar lite, men ska strax ge mig på disken. De små sover sött. Vad som händer idag får vi c. Så lite som möjligt hade jag dock tänkt :)

Kalas

Vilken bra helg vi har haft! Johan har varit ledig fre-sön, och det har varit underbart mysigt, även om många timmar har gått åt ute i trädgården. Sista rycket idag, för imorgon ska grävmaskinen lämnas tebax.

I fredags fyllde våran stora sessa år. Åtta år! Helt ofattbart va' fort tiden har gått sen du kom till oss! Jag e' så lycklig för varenda sekund med dig! Jag ska vårda alla minnen för alltid och i all evighet <3

Började morgonen med paketöppning. Kläder, diadem, legohus, DS-spel, DS-fodral och pyssel fick hon av oss. Hon blev mkt nöjd :) När de stora barnen sen va' i skolan så började Johan att gräva här ute. Mkt sten och många timmar senare hittade han avloppsröret. Yaaay! Nu e' halva framsidan uppgrävd ;)

Igår va' det dax för kalas, alltså fick älskling hoppa över grävandet och baka istället. Vaniljbullar, kanelbullar, kladdkaka, pepparkaks- och morotsmuffins blev det. Kl.14 ramlade de första gästerna in, vilka va' min pappa, hans sambo Ann och världens bästa syster Stina! Elida fick jättefina kläder och Ann hade med sig tandborstar och tandkräm åt alla barnen. Hon jobbar ju som tandsköterska :) Jag fick en jättesöt blomma. Tack så mkt!

Kl.15 kom resten, svärföräldrarna, Mican och min mamma. Elida fick en massa fina kläder och en bok. Sen blev det gooooooood fika! En marängtårta med grädde och bananer blev oxå till i sista minuten, och vi åt tills vi va' proppmätta.

När gästerna hade åkt hem blev det pizza för oss andra. Pappa och co stannade såklart kvar ett bra tag. Bättre lördagkväll får man ju leta efter.

Denna dagen har vi inte gjort så värst mkt. Jag städade av här i fm, medans Johan fortsatte gräva. När Leon somnat kl.13 så gick jag och Holly ut en sväng. Träffade Magda och hennes barn en stund. Mina stora ungar stannade hemma och kollade på film i biorummet och åt godis, eftersom de inte fick ngt igår. Tyckte det blev lite väl mkt att äta godis oxå, efter alla kakor :)

Nu e' vi laddade inför en ny vecka! :)

Lyckat!

Det blev en bra dag idag, trots den gnälliga starten ;) Men även jag måste få gnälla ibland ju!

I fm städade jag av nedervåningen, fixade lite i tvättstugan, duschade med de små och lunchade lite snabbt. Älskling kom hem och åt på lunchen, så han kunde stanna här medans spolningsbilen kom. Alltså kunde jag fokusera enbart på fotograferingen av småttingarna, som jag bokat in idag. Strax efter kl.12 gick vi iväg mot församlingshemmet. Fotograferingen skulle börja 12.30, och jag tänkte va' bland de första, eftersom Leon ska sova kl.13. Det va' bara Marja och hennes tjejer komna när vi kom fram, så vi blev alltså inkallade som nr 2. Kanon!

Fotona blev jättebra! Leon skulle sitta framför Holly, typ i hennes knä, och hon skulle hålla honom om magen. Han började såklart tjuta direkt, medans Holly gjorde allt i sin makt för att få honom att titta på alla lampor och grejer. Fotografen va' som tur va' jättebra, och fick även den tjurigaste Leon att skratta och titta in i kameran. Det va' svårt att välja bland bilderna, då jag blev förälskad i en bild där Leon log jättemkt, men hade ett finger i ena mungipan, och alltså dolde en bit av Holly. Attans! Men till slut enades jag och fotografen om vilken bild som blev allra bäst, och jag e' jättenöjd. Hoppas bilderna kommer snart!

Vi gick sen bort till skolan för att hämta de stora barnen, men Elida följde med en kompis hem istället. Vi andra gick hem och fikade, utom Leon då, för han fick gå och lägga sig på en gång. Skitslut va' han!

Idag kom skolfotona hem i brevlådan. Åhh, va' bra de blev! I brevlådan fanns även ett brev till Elida, från hennes brevvän. Första svaret, så ni kan tro att hon va' spänd! :) Så himla mysigt med en brevvän. Det hade jag jämt när jag va' yngre. Tack för initiativet Cim! :)

Idag har de som sagt varit här och spolat vårt avlopp, igen. Denna gången gjorde de en ordentlig koll, och visst e' det en massa rötter som trängt sig upp igenom röret på många ställen. Bara till att börja gräva upp skiten och trycka i nytt alltså. Älskling ska hämta hem en grävmaskin idag, så förutom att kalasa i helgen vet vi vad han ska hitta på. Tur han kan göra en del själv iaf :)

Imorgon har Johan tagit ledigt. Så himla skönt! Iofs kommer han nog att börja med grävprojektet, men vi kan iaf va' uppe ett tag ikväll, c på film och mysa. Slå in de sista presenterna ska vi oxå göra, för imorgon har vi ju en åttaåring i huset! Galet!

Less

Jag behöver inte dig. Behöver inte er. Jag klarar mig själv. Alltid. Men ibland så kan det faktiskt köra ihop sig, även för mig. Vet ni varför..? Jo, för jag e' bara en människa. Precis som du. Även om jag i stort sett aldrig ber om hjälp och stöd, så kan det ju faktiskt vara så att jag behöver det. Även om jag visar upp en stark fasad, så betyder det ju inte att jag e' världens starkaste och alldeles obrytbar. Jag kanske oxå behöver ngn som vill unna mig ngt. Ngn som vill underlätta och hjälpa till. Det e' väl just det jag behöver, att veta att ni finns, om det skulle behövas. Men just nu e' jag bara så fucking ensam, när jag får suckar och besvärande blickar till svar. När jag känner mig som en last, trots att jag aldrig tvingar på er ngt.

Inte för en enda sekund får jag känna att jag e' värd att hjälpas. Trots att jag lever för barnen, varenda sekund, och gör allting som ska göras, varenda jävla dag.

Åtta år sen, snart

Trött idag, igen. Hehe! Undrar när det ska vända. Det brukar ta en timme eller två innan jag börjar känna mig skapligt pigg. Det jobbigaste e' dock huvudvärken, som oxå dröjer sig kvar en stund in på fm. Sover jag lustigt om nätterna kanske..?? Jag vaknar iaf inte 10 ggr per natt längre. Kanske sover för mkt än vad jag e' van vid ;)
Idag e' det onsdag, alltså slutar Elliot tidigt. Redan kl.12. Det får bli ett ryck här hemma, sen e' det nästan dax att traska iväg. Dagarna går så himla fort. Löjligt fort. Hur ska man hinna med allt..?

Om två dagar fyller min förstfödda 8 år. ÅTTA ÅR! Hur ofattbart känns inte det då..? Va' det verkligen åtta år sen jag gick runt med magen i vädret för första gången..? Jag hade väldig huvudvärk den sista veckan. Urinprovet visade på protein, blodtrycket va' skyhögt. Jag som hade mått så bra under hela graviditeten. Det bestämdes att förlossningen skulle sättas igång. Tidigt en tisdagsmorgon åkte vi in till förlossningen i Lund. Samma dag som vår lilla sessa va' beräknad att födas, nämligen den 7:e oktober 2003. Blev undersökt och havandeskapsförgiftning fastställdes, likaså att livmodertappen va' hård och omogen. Men, som säkert de flesta av er vet, så e' botemedlet mot havandeskapsförgiftning just själva förlossningen. Läkaren sa till oss att vi inte fick åka hem igen förrän jag hade fött mitt barn, men det kunde ta tid. Lång tid. Flera dagar kanske. Uppmuntrande!

Här har ni min "gamla" förlossningsberättelse!

"I tisdags (7/10) åkte jag och Johan in till förlossningen. Vi kom dit vid 11-tiden. Försenade som vanligt..hehe. Väl framme så fick jag lämna urinprov och blev kopplad till en ctg-maskin. Jag hade ganska rejäla och regelbundna sammandragningar, men inga som gjorde ont. Elida mådde hur bra som helst därinne. De tog blodprov på mig och sen fick jag ligga där på britsen ett bra tag.

Efter ett tag kom det in två läkare och pratade lite. De sa att jag hade drabbats av havandeskapsförgiftning, och att de inte tänkte skicka hem mig igen. Jag skulle få stanna där tills jag hade fött mitt barn. Det kändes bra, men ingen visste ju hur länge det kunde dröja. Jag kanske inte skulle vara mamma förrän dagen efter.

Vi blev flyttade till ett förlossningsrum. Blev kopplad till en ctg-maskin igen, och fick ligga och vila. Hade skyhögt blodtryck, och var jättetrött. Halv ett kom barnmorskan in och skulle "sätta igång mig". Hon smörjde upp en salva på livmodertappen, som skulle mjuka upp livmoderhalsen. Samtidigt berättade hon hur det gick till. Att man ibland var tvungen att smörja på den här salvan flera ggr. Och man skulle vänta sex timmar mellan varje gång. Usch, tänkte vi. Det kändes nästan hopplöst. Hon sa att efter sex timmar kunde man känna efter vad som hänt därinne. Om det hade börjat öppna sig ngt. Hon sa oxå att chansen att det satte igång efter första "smörjningen" var ngt större när man hade högt blodtryck. Men det var absolut inte ngn garanti.

Redan efter en halvtimme började jag känna av lite småont i ryggen. Och efter ännu en halvtimme hade sammandragningarna ökat rejält. De va' väääldigt täta, och nu kändes de mkt mer.

Vid tretiden så va' det personalbyte. Två rättså unga tjejer, nog inte mkt äldre än mig, kom in då. De var helt underbara! Då hade värkarna börjat göra lite ont. Jag hade ingen bedövning, och ville inte heller ha ngn. Inte så tidigt iaf. Jag visste ju inte hur länge jag skulle få ligga där. Värkarna ökade i kraft, och blev tätare och tätare. Jag gjorde mitt bästa för att andas igenom dem ordentligt, men det blev svårare och svårare. Barnmorskan berättade hela tiden för mig hur duktig jag var. Men inte fan kände jag mig duktig. Låg och gnällde och gnydde och ville bara hem. Johan satt hos mig hela tiden. Pillade mig i nacken, och pussade på mig. Han är underbar!

Efter ett tag gav jag upp, och beslöt mig för att pröva lustgasen. Barnmorskan sa åt mig att jag skulle andas in i masken när jag började känna att värken var på väg, och fortsätta att andas igenom värken. Och när jag kände att den var på väg att klinga av så skulle jag ta bort masken. Så det gjorde jag. Det funkade fint i början. Jag andades in och ut i masken genom halva värken, och när den sen började gå ner så andades jag vanligt. Sen låg jag där halvsnurrig, och det kändes som värsta tonårsfyllan. Ungefär som när man är på väg att däcka..hehe. Men iom att jag blev så snurrig så hade jag svårt att känna när nästa värk var på väg, så jag började andas för sent i masken. Det var inte alls trevligt.

När vattnet gick så kändes det verkligen som en ballong som exploderade. Det gjorde absolut inte ont, men det var ett sån't enormt tryck. Värsta niagarafallet. Sen satte värkarna igång rejält. De blev tätare och tätare och intensiva som fan. Barnmorskan kände då och då hur mkt jag hade öppnat mig, och blev chockad över hur snabbt allt hade gått. helt plötsligt sa hon att hon kunde se bebisens huvud. Eller lite av det iaf. Jag blev jätteglad, och tänkte att snart är det över! Men barnmorskan sa att man inte kunde säga hur lång tid det nu skulle ta. Men hon trodde inte att det skulle ta mer än tre timmar iaf. Fy fan tänkte jag! Skjut mig!

Men efter en stund satte krystvärkarna igång ordentligt. Och barnmorskan och undersköterskan fick jävligt bråttom med att ta fram allt för Elida. De sprang runt och plockade i skåpen som galningar. Sen sa de att bebisen var på väg ut. Verkligen! Jag fick sådana oanade krafter när barnmorskan berättade att bebisen hade mörkt hår. Då ville jag bara se henne. Så max en timme efter att vattnet gått tittade lilla Elida ut. Klockan tretton minuter över sex på kvällen. 45 cm lång och vägde 2710 gram.

Känslan när jag fick upp henne på magen är verkligen obeskrivbar. Jag kände sådan lycka. En total lycka. Denna vackra, lilla filur, väldigt kladdig men ändå det finaste jag någonsin sett. Vår älskade lilla dotter!"

När man sen läser i journalen så står det ju exakta tider.

Värkar började: kl.13.
Etablerade värkar: kl.14
Vattenavgång: kl.17.35
Krystvärkar från: kl.17.50
Barnet föddes: kl.18.13

Elida gick ner till 2640 gram innan vi åkte hem, sen gick hon bara upp.

Vilken fantastisk resa vi har fått vara med om! 8 underbara år! Vilken lycka det e' att få vara mamma! I wouldn't trade it for the world! <3

 

031007 <3


Röj

Ojoj, va' trött jag va' när klockan ringde idag. My god! Känns som att tröttheten kommit tebax igen, då jag varje morgon vaknar med huvudvärk och snubblar upp och ut i hallen. Jag står i min leopardmorgonrock ute i trädgården, och låter Laban kissa. Jag bryr mig inte om ngn ser mig, och jag e' ändå för trött för att märka det. Sen ska de stora barnen upp. Frukost ska fixas, fruktburkar packas, hår ska borstas och kanske flätas.. Allt det här gör jag som i en dimma, men det går för att jag e' så van. Jag älskar våra rutiner, för de flyter på så himla bra. Har man inte några rutiner, ja då får man nästan skylla sig själv. Ibland får jag en liten stund för mig själv, innan de små vaknar, men ibland e' det full fart direkt. Som idag. Men jag kan ärligt säga att jag älskar mitt liv, och skulle inte vilja ändra på någonting! Varenda sekund med mina ungar e' guld värda!

Igår hade vi en mysig dag. Fm spenderade vi hemma hos Magdalena, där vi även bjöds på lunch. Stort tack vännen! Tom Leon, som knappt äter någonting i vanliga fall, fick i sig nästan en hel hamburgare med bröd. Jag blev helt paff! Kanske borde gå bort och äta varje dag ;)

Kl.13 hämtade vi de stora barnen i skolan, men Elida följde med en kompis hem. Vi andra gick hem, fikade, lille Leon sov i två timmar, mamman fixade och sen hämtade vi hem Elida kl.16. Hem och laga mat. Potatis, köttbullar och gräddsås blev det. Älskling kom hem. Vi åt. Sen skjutsade han Elida till uk. Första gången hon va' där, och hon gillade det. Kul! Finns inte så mkt att välja mellan här ute på landet än kyrkis, betel och scouterna.

När Elida kom hem, strax efter kl.19, va' det dax att fixa inför morgondagen. Leon fick gröt, det togs fram kläder, kissades, borstades tänder osv. Klockan va' exakt 20 när alla barnen låg i sina sängar. Då kunde jag och älskling mysa ner oss i soffan, kolla lite på tv och bara va'. Love you!

Idag skulle jag egentligen till öronmottagningen, men va' tvungen att omboka, för Johan ska till Kalmar på möte med jobbet. Så kan det va'. Har fått en ny tid, som jag hoppas kunna gå på. Måste få rätsida på mitt öra snart, för det gör mig galen! Igår ringde jag även och bokade om våran UL-tid, eftersom Johan har jour den veckan vi egentligen skulle gå. Nästa fredag blir det nu istället, dagen innan jag går in i vecka 19.

Idag ska vi fortsätta röja lite här hemma. I helgen fixade vi iordning i den ena snedgarderoben på ovanvåningen. Satte upp en till klädstång, så att även Elidas kläder får plats därinne, och Leon alltså får en alldeles egen garderob. Finally! Men, det fanns mkt mer än kläder i den garderoben. Liggdelen till syskonvagnen, babysitter, babygym, bärselar.. ja allt möjligt. Dessa saker vill jag inte lägga upp på vinden, utan får försöka få plats med det ngn annanstans.

Nu e' det nog bäst att jag sätter igång, för klockan brukar ticka på rättså fort. Kl.13 slutar de stora barnen, och Elida ska ha med sig en kompis hem.

Igen

Måndag igen då, och jag vaknade av droppande regn på altantaket ett par ggr. Fast iofs så vaknade jag första gången redan kl.02. Då ropade Leon efter pappa. Men eftersom Johan e' mer död än levande, och inte vaknar av ngt i stort sett, så pallrade jag mig upp till gosungen. Han stod i sin säng och trallade så glatt. "Pappaaaaa, pappaaaaa, pappaaaaa.." HELT pigg va' han! My god, tänkte jag. Trött som ett as. Hade bara sovit i typ 1,5 timme, så jag va' inte så kaxig ;) Gav lille plutten lite kallt vatten, sen somnade han om igen. Yaaaay! :) När sen alarmet ringde kl.06 så trodde jag att det va' ett sjukt skämt..haha!

Nåja, nu e' jag pigg iaf. Anledningen till att jag somnade så sent igår, det va' för att magen bråkade med mig. Jag kunde inte somna, va' så hungrig så jag mådde illa, plus att halsbrännan började spöka. Redan..??!! Det måste ju ha varit ngt jag ätit, eller kan det börja SÅ tidigt..? E' ju bara i vecka 17 än. Va' iaf tvungen att gå upp och äta lite yoghurt och några kiwi, sen lugnade det ner sig. Imorse när jag vaknade va' halsbrännan här igen. Fy fan!

Nä, nu ska jag sluta gnälla för denna gången ;) Har lite att pyssla med nu på fm, innan jag och småttingarna ska iväg och luncha hos en vän. Mkt uppskattat! Kanske ska ta syskonvagnen idag, för en gångs skull. Det va' längesen vi använde den, och regnet hänger ju fortfarande i luften. Måste iaf ringa ett samtal innan de små ska upp. Mitt läkarbesök på öronmottagningen va' jag tvungen att boka om oxå, men det gick att göra på nätet. Johan ska på möte imorgon, och jag kan inte åka dit själv med alla 4 barnen, eftersom jag ska göra en hörselkoll. Jaja, så e' det när man inte har ngn som helst backup. Hoppas jag inte hinner bli döv innan jag får en ny tid.

Dax att börja fixa lite. Bye!


RSS 2.0