Fortfarande helg

Sitter och häller i mig hett te, samtidigt som solen värmer på utanför fönstret. Vi gick upp tidigt idag, trots att vi e' lediga. Iofs så brukar jag ju alltid gå upp tidigt :) Johan skulle iaf lämna tebax maskinen han hyrt över helgen, då den va' bokad idag. Sen kommer han hem igen :)

Igår hade vi en mysig dag. Pappa, Ann och syrran kom hit. Alltid lika underbart! E' glad att jag har en så underbar familj! Men det e' såklart lika ledsamt varje gång de åker hem igen. 18 mil e' långt bort. Tänk om vi hade bott närmre..

Idag har vi inga planer alls. Om vädret håller i sig så kanske bi går till skogen sen. Laban älskar att bada i bäcken. Igår va' Johan och han i skogen. Johan hade honom lös, och då hoppade han ner i bäcken och satte sig där..haha!

Ska få undan lite disk nu :)


Sol no more!

Jag tar tebax vad jag skrev om solen. Det enda den lyser med nu e' sin frånvaro :/


Underbara dag!

Söndag idag, men det känns inte så. Imorgon e' barnen nämligen lediga från skolan, så det blir alltså inget besök på skolan ;P Jag gick upp för en stund sen. Solen skiner och det e' så tyst i mitt hus. Passar på att äta frukost i lugn och ro då ;)

Igår hade vi en mysig dag. På fm gick jag och alla barnen ut, medans Johan slipade trappan upp till övervåningen. Han hyrde en maskin i fredags, så nu jäklar gick limmet bort! När han svettades här hemma så åt vi andra först glass utanför Konsum, och sen spenderade vi drygt två timmar på skolgården. Leon åkte rutschkanan typ 150 ggr, och tjöt som tusan när det va' dax att gå hem ;) Valje sov sig igenom hela utflykten :)

När vi kom hem va' Johan precis klar. Nu fattas det bara lite finslip, sen ska vi besluta om trappan ska målas vit eller bara lackas. Det blir till att måla vartannat steg, när barnen somnat, och sen upprepa nästa kväll, och nästa, tills det e' klart ;)

På kvällen blev det soffhäng. Godis och film :) Vi kröp sen ner i en renbäddad säng. Underbart! Jag måste ha somnat på en gång, som vanligt ;)

Idag kommer pappa och co hit. Det e' fint väder, och om det håller i sig så grillar vi nog. Underbar dag! <3



Ny header

Torsdag idag, och alltså alldeles strax fredag, och vi har en långhelg som väntar. Johan e' ledig 4 dagar, med start på lördag. Underbart! :) Imorgon e' det Let's Dance, på lördag mysig hemmadag, på söndag kanske pappa och co kommer, på måndag ska jag kanske följa med Elida till skolan, och på tisdag blir det troligtvis Ikea :)

Idag blir det lugnt. Holly har fått lite hosta, så jag antar att jag smittat henne oxå. Valje e' oxå lite snorig, men det verkar inte störa honom. Märks mest på natten, eller då han äter. Vi håller oss nog inne hela dagen, myser och donar lite.

Vad tycks om min nya header i bloggen..? Stort tack till MansonDust, som fixade den åt mig! :) Om ni inte ser den nya så tryck F5. Jag såg den inte heller först, utan den gamla dök upp :)

Köpte ett moloset på fb till Valje, och fick hem det igår. Superfint! Blev så nöjd! Har kikat på unicornsetet lääääääääänge! :) Man blir lätt fattig när man kollar igenom molos alla print ;)

Nu ska jag dra upp lille Leon, sen kör dagen igång på allvar :)


Halvtid

Hej å hå. Halva veckan har snart gått. Fortfarande förkylt här. Huvudet e' dock bättre, men slem och snor vill inte försvinna. Nice info, eller hur ;)

Jag och Valje kröp ner i sängen runt 21.30. Somnade bums båda två. 05.30 vaknade jag av att han gnydde. Blöjan va' torr, så vi kröp tätt intill, och somnade ganska så snabbt igen. Inte förrän jag sen gick upp strax efter 7 fattade jag ju, att han faktiskt sovit 8 timmar på raken. Han brukar sova 6 timmar annars på natten. Fantastiskt duktig! Lika trött som sin far, även detta barn ;)

Igår va' vi på BVC på em. Valje fick mvg av läkaren, och vägde nu 5440 gram och va' 57,3 cm lång. Inte konstigt att 56-kläderna börjat åka ur garderoben nu! Stor kille! :)

När vi kom hem drog Johan iväg och gjorde ett snabbt jobb. Elliot fick följa med, och det tyckte han va' kul :) Sen åt vi, kollade bompa, de små nattades, och sen blev det Top model för mig och Elida. Egentligen va' det dubbelavsnitt, men jag tyckte det blev för sent, så vi spelade in det andra avsnittet :) Allison e' vår favorit!

Imorse gick jag som sagt va' upp strax efter kl.07. Väckte de stora barnen, och då vaknade även Holly. Fixade frukost och fika till Elida, eftersom hon skulle till skogen med skolan idag. En trekantsbulle med rökt korv, en muffins, en mandelkubb, lite vindruvor och saft. Såg dem genom fönstret när de traskade iväg mot skogen. Man bor bra här :)

Nu ska jag dra upp lille Leon, så han inte sover hela dagen. Sen väntar lite fix här hemma. I den mån jag orkar alltså.

Död

Usch, jag e' så förkyld. Halsen ömmar och huvudet dunkar. Känns inte ett dugg bättre. Skit. Igår gjorde jag inte många knop här hemma. Visst, jag dammsög, diskade, lagade mat osv. Men tex tvätten blev lidande. Igårkväll skulle jag lägga fram kläder till barnen, och upptäckte att Elliot inte hade några kalsonger. Snark! Fick rusa ner i tvättstugan innan läggdax, slänga in massa underkläder och köra igång båda maskinerna. Kl.04 inatt vaknade jag, i ren panik, och sprang ner igen, för att slänga in det i torktumlaren. Så imorse fanns det massa kalsonger till pojken minsann. Phuuuu! :)

I em ska vi till BVC med bebisValje. Snacka om att han har blivit stor! Han e' fortfarande liten, absolut, men de nyfödda dragen har tonats bort. Nu e' han rund och go, och så med hela tiden! Smilar när man pratar med honom och tittar sig omkring. Åhh, det e' så mysigt. Igårkväll sov han mot min axel i soffan. Finns det ngt underbarare än att ha en bebis..??

Blev så besviken igår när jag fick hem ett efterlängtat paket. Hade köpt en helt ny molotröja, med lapp och allt, på fejjan. 272 spänn med frakt. Den kom igår, men när jag packade upp den så upptäckte jag att det va' två hål i ena ärmen på den. Mailade säljaren på en gång, som lovade att sätta tebax mina pengar på mitt konto, om jag inte ville laga hålen. Men när hålen e' mitt i tyget, mitt i printet blir det inte snyggt att laga. Och jag köpte en ny tröja, då förväntar jag mig att den e' i nyskick. Hade inte ens betalt 50 spänn för den om jag hade vetat. Nu vet jag varför jag köper nytt från butik istället. Då får jag iaf hela kläder. Ska jag köpa begagnat ngn mer gång så kommer jag att köpa begagnat. Inte nytt.

Får väl ta mig i kragen och fixa med tvätten, innan busfröna ska upp. Valje sover så sött i min säng :)


Valje 6 veckor!


Rullar på

Tjo, veckorna springer iväg. Man hinner knappt med! Bäst att jag uppdaterar lite här, så ni vet att jag lever :)

Förra veckan va' bra. I onsdags testade jag bärselen för första gången, eftersom det regnade. Satte Leon i hans vagn, på med regnskydd, i med Valje i bärselen, och paraply till Holly och till mig själv, sen gick vi iväg. Det gick kanon. Valje spydde ner mig precis när vi skulle gå, men sen sov han sött hela vägen ;)

I fredagskväll åkte vi in till Maxi. Elida skulle sova hos en kompis, Leon och Holly lämnade vi av oss svärföräldrarna. Alltså hade vi bara med oss Elliot och Valje. Det gick jäkligt smidigt att handla alltså ;)

I lördags va' Holly bjuden på lekstugeinvigning hos Elina. Johan skulle på Tobbe Trollkarl inne i stan med de stora, så jag tog med mig de tre små och gick hem till Magda. Det bjöds på både tacos och glass. Nöjda barn, men vädret kunde varit lite bättre!

På em fick vi besök av hela familjen Sjöö. Valje fick ett paket med jättefina kläder i strl 68, då Marie sett bilden av alla mina plagg i strl 62 på fb ;) Tack så mkt för alltihop! :)

På kvällen åt vi pizza från Ninos. Gott gott! :)

Söndagen blev en lat dag. Hela fm stannade vi inne och bara va'. På em gick vi en runda i skogen med hund och barn. Det va' härligt väder. På kvällen åt vi kinagryta, och jag blev mättare än mättast :)

Idag e' det måndag igen, och det va' dax för skola för de stora barnen. Det va' jobbigt att gå upp, då mitt huvud dunkade, näsan rann och halsen ömmade. Stackars mig! Det känns bättre nu, men jag e' helt off. Går runt som i en dvala. Hoppas verkligen att jag mår bättre snart! Hatar att va' sjuk!

Imorgon väntar BVC med vår lilla, stora kille, som blev 6 veckor i fredags! <3


Vardag

Dagarna rullar på. Nu e' vi inne i vardagen igen, efter ett härligt påsklov. De stora barnen va' överlyckliga över att få gå tebax till skolan igen igår. Skönt så länge de tycker det :)

Igår hade vi en mysig dag. På fm städade jag av snabbt på nedervåningen, sen gjorde vi oss iordning, och gick och träffade Magda och Elina. En glass i solen blev det, sen följde vi med hem till Magdas mamma och fikade. Mkt trevligt och välbehövt! Tack för att vi fick låna din mamma en dag vännen! Det blir ännu sorgligare när man tänker på hur det kunde ha varit..

På hemvägen hämtade vi de stora barnen i skolan. Sen hem, natta Leon, fixa fika till de stora, tvätta, sjunka ner i soffan en stund.. När Johan kom hem så åt vi, sen bakade jag bullar. Gjorde en massa småbullar på plåten, så att de jäste in i varandra. Gud va' goda och mjuka de blev! Kommer absolut att göra så nästa gång oxå :)

Idag har jag som vanligt städat på fm, roat mina små, ammat, bytt blöjor och annat skojigt ;) Har lagt bacon på tining, så till lunch blir det baconröra och ris. Gott! :) Vi har det himla mysigt om fm, jag och mina tre små :)

Har ångest inför i em. Längtar så tills Johan kommer hem. Behöver en stor kram just nu känner jag <3

Lördagmorgon

Sitter här i mitt kök. Hela huset sover, förutom jag och vovven. Jag gick upp innan kl.8, just för att få den här tysta stunden för mig själv. Kunna äta frukost i lugn och ro, innan dagen kör igång på allvar. För när fyra barn ska ha frukost samtidigt, med olika "beställningar", ngn behöver bajsa, ngn spiller ut mjölken osv.. då kan det ta en stund innan mamman och pappan får ngt i magen ;)

Idag skiner solen. Härligt, härligt! Igår regnade det i stort sett hela dagen, så nu vill vi ha sol och värme hela helgen. Undrar vad man ska hitta på.,

Kollade ni på Let's dance igår..? Alltså, Anton och Sigrid e' ju så himla bra! Både jag och Elida hejar på dem :) Det e' vårt fredagsnöje. Killarna kunde inte brytt sig mindre, men Elliot kollade faktiskt litegrann igår. Han gillar dock mest musiken, och struntar i dansen ;)

Igår va' Valje hela 5 veckor gammal. Kan knappt fatta att tiden har gått så fort sen du kom till oss, älskade barn! Ändå känns det som att du alltid funnits hos oss. Kan inte tänka mig att leva mitt liv utan dig. Du har verkligen fulländat vår familj! Varenda sekund ihop med dig e' total lycka. Varenda sekund ihop med er <3

Ska ta och röja lite i köket, innan alla vaknar. Hoppas att ni alla får en fin dag! Kram!



Valje 5 veckor <3


Schema

Jaha, redan torsdag. Veckorna susar förbi. Idag vaknade jag runt kl.07. Låg en stund och kikade på min fina lilla kille, som låg och snusade så sött tätt intill mig. Gick sen upp, ut med hunden, ner i tvättstugan, stoppade i mig frukost.. och nu sitter jag här. Får gjort så otroligt mkt när Johan inte e' hemma. Även om det e' underbart när han e' ledig, så e' det faktiskt skönt att få köra igång sina rutiner igen ;)

Det e' grått och trist ute. Har regnat inatt. Det känns verkligen som höst. Får c vad vi ska hitta på för nå't. Barnen sover än, och det får de, för det e' ju lov :)

Vi har gjort upp ett schema här hemma. Elida och Elliot har bråkat asmkt den senaste tiden, och det funkar inte. Alltså har ett schema åkt upp på kylskåpet. Varje dag som de har hjälpt till lite här hemma, tex städat sitt rum, plockat av bordet, plockat i eller ur diskmaskinen osv, så skriver vi 10kr på schemat. Det blir 70kr/vecka. Om de däremot bråkar med varandra, eller med ngn annan av syskonen, inte lyssnar, och inte håller ordning på sitt rum, då blir det inga pengar den dagen. Så enkelt e' det. De har verkligen blivit taggade av detta, och hjälpt till som tusan. "Mamma, du ska inte tömma diskmaskinen! Det e' vårt jobb!", sa Elida igår efter maten ;) De har dessutom själva kommit överrens om vem som ska lägga i disktabletten i maskinen, och torka av bordet. "Om du gör det idag så e' det min tur imorgon". Två dagar på raken har Elida tom dammsugit. I förrgår dammsög hon hela huset, och igår nedervåningen. "Mamma, får jag svabba oxå..?", undrade hon sen. Men där gick min gräns. Det sköter jag! :) Nu får vi c om detta system kommer att funka framöver oxå.

En annan rolig sak som har hänt det e' att Holly äntligen har gått med på att kissa på toan. Hon har vägrat förut, har bara kissat på pottan. Så om vi har åkt iväg långt, tex en heldag i Linköping, då har vi haft en potta med oss i bilen :) I förrgårkväll släppte det äntligen. Hon höll Elida i handen, medans Elida läste en bok. Då gick det bra :) Igårmorse när jag gick upp till dem såg jag inte pottan. Frågade Holly om hon skulle gå och kissa, men det hade hon redan gjort. Elida hade gömt pottan under badbaljan i duschen, och hjälpt Holly på toan. Hon hade kissat på en gång. Sen hade hon fått en krona ur Elidas spargris, för att hon varit så duktig. Vilka ungar man har <3

Igår va' vi på BVC med lilla Valje, som inte e' så liten längre! Imorgon blir han 5 veckor, och igår vägde han 4910 gram! Åhh, min plutt växer på sig! Man hinner inte med :/ Ska lägga undan strl 50 kläderna nu, och kanske även tvätta upp 62:orna. Det går ju sååå fort! Sköterskan va' så nöjd med hans viktuppgång, och det e' himla skönt :)

Har tagit fram babygymet nu, som alla barnen har haft. Elida fick det i julklapp, när hon va' drygt 2 månader gammal, och det håller än :) Igårkväll låg lillen och kikade runt lite. Det har hänt mkt på dessa 5 veckor. Han tittar med stora ögon på oss när vi pratar med honom. Åhh, gosnosen!

Nähä, kanske dax att väcka lite barn snart, så den här dagen kommer igång :)




Påsk

Hej hopp! Har haft en mysig påskhelg med familjen. Vi har bara varit hemma, ätit god mat och massa godis, och såklart haft lite besök av svärföräldrarna och Mican. Denna veckan har kidsen påsklov, och Johan e' ledig mån-ons, samt halva torsdagen. Egentligen skulle han varit ledig de dagarna oxå, men det dök upp viktiga saker på jobbet. Men han har ju varit ledig fr.o.m. i torsdags, så jag ska inte klaga ;)

Bloggar från mobilen nu, trots att jag inte gillar det egentligen. Sitter så sällan vid datorn om dagarna, så jag offrar mig och uppdaterar härifrån istället ;) Ni får ursäkta om ni hittar några stavfel. Jag kanske missar om telefonen "rättar" ngt ord :)

Idag blir det lugnt. Jag gick upp halv 8, och släppte ut Laban en snabbis. Sen in och tanka hett te. Det har snöat mkt här i helgen. Kidsen kunde tom bygga en snögubbe igår. Idag har det mesta dock smält bort, men det e' långtifrån den sommarvärme vi hade för några veckor sedan.

Alla sover sött. Det e' så tyst och lugnt här hemma. Jag ska gå ner i tvättstugan en sväng, innan det kör igång ;)


För 4 veckor sen..


Mysonsdag!


<3


Full rulle

Tisdag, och vardagen rullar på. Det e' fullt upp här hemma, även när de stora barnen e' i skolan, och jag alltså "bara" har tre ungar hemma ;) Alltid e' det ngn som ska bajsa, amma, mysa, leka eller ha hjälp med ngt annat ;) Men jag njuter för fullt av att va' hemmamamma all in. Såklart! :)

Vi hade en jättebra helg. I lördags fyllde svärmor år, så då va' vi där och åt god mat och supergod fika :) Stannade inte så himla länge, för de små skulle ju sova kl.20. I söndags kom pappa, Ann och Stina hit. Pappa fyllde år förra måndagen, så vi firade honom lite. Johan bakade kanelbullar, sen bjöd vi på hamburgertallrik, och till sist blev det marängtårta med grädde, bananer och vindruvor. Yum! Pappa fick ett bowlingklot av oss, som vi lagt undan och betalt i en butik i malmö. Så han ska åka in och hämta det, och få det borrat, nästa gång han åker ner till Skåne :)

Både igår och idag e' det full rulle här hemma. Igår städade jag och bakade på fm, emellan amningspauser såklart :) På em kom Johan hem lite tidigare, och så åkte vi in till BVC. 3 veckor och 3 dagar gammal vägde Valje 4360 gram och va' 53,7 cm lång. Liten börjar bli stor! Älsklingen min! <3 Sköterskan kunde inte precis gnälla på den viktuppgången ;)

Idag ska vi visserligen inte iväg någonstans, men det e' ändå mkt som ska hinnas med. Jag har städat nedervåningen, och snart ska jag sätta en deg på jäsning, och laga lunch. Och alla kidsen ska få sitt däremellan. Det e' ett pyssel, men det går. Nu längtar vi efter sol och värme, så att vi kan va' ute lite mera.

Nu har jag en liten grabb som behöver ny blöja, så jag får gå. Ville bara slinka inom här, så ni vet att jag lever ;)


RSS 2.0