Älskade, älskade hund!

Fifi e' hemma igen. Hemma hos mig, hos oss som älskar henne och saknar henne förtvivlat mkt. Igår bubblade allt upp igen. Alla känslor som jag stängt in i hjärtat svävade plötsligt runt fritt igen. Vissa e' varma och lena, andra e' hårda och vassa som rakblad. Älskade Fifi, nu ska du äntligen få vila i frid. Nära mig, nära Tandie. I det grönaste gräset, på den varmaste och soligaste platsen. Jag vet bara inte hur jag ska klara av det här..


(Vad ledsen jag blev när jag såg att de hade stavat fel till Fifi..)

Solig lördag

Det e' en fin lördag. Solen skiner, fast det blåser en del oxå. Johan jobbar, såklart. Trist, men vad gör man..? Imorgon ska han iaf va' ledig. 

Igår hade jag en supermysig dag. Vi åkte in till stan, bara jag och Holly, och träffade Maria och Albin. Vi fikade, shoppade, snackade skit och åt glass. Mkt bra dag alltså :) Jag hittade faktiskt ett par nya skor till sist. Slutligen blev det ett par rosa (vad annars:) ballerinaskor. Hittade även en supertuff t-shirt med Kalle Anka. En ny bh oxå, som passar. Wow! 

Har haft sovmorgon idag. Gick inte upp förrän strax innan tio..tihi. Iofs va' jag ju uppe och ute med vovvsarna vid sjusnåret, men sen kröp jag ner igen. Skönt! 

Johan och de stora kidsen va' hos veterinären med Laban igår. Han skulle vaccineras. Det hade gått bra, men han hade fortfarande kvar sina mjölktänder. Om han inte har tappat dem när han blir 6 månader, så måste de dras ut tydligen. Undrar hur många tusen det går på. Nåja, vi får hoppas att han tappar dem snart.


Regnigt värre

Fy vilken tråkig dag! Vaknade upp till ett jäkla ösregn. Himlen va' så mörk så mörk, och regnet kom som från en jättelik dusch. Och självklart låg kidsens regnkläder på dagis. Var annars..? Fick dra på Elliot hans utebyxor och en tjockare jacka, Elida fick ha en tjock jacka, och sen tryckte jag in dem under mitt paraply och traskade iväg. Ingenting e' omöjligt :) De skulle faktiskt va' inne idag, iaf nu på morgonen. Sen plaskade mamman hem igen, åt frukost och hamnade här. Hollysen har nyss vaknat, så hon ligger och "sjunger" för fullt. Ska strax slå mig ner i soffan och zappa mig fram till ngn trevlig underhållning.

Återkommer senare..

Time to go

Dax att sova nu kanske..? Klockan har tickat sig fram väldigt fort idag. Särskilt nu ikväll. Varför går tiden så himla fort när man har det mysigt med sin älskling..? Det känns som att jag och Johan knappt haft tid för varandra, iaf inte så mkt tid som jag skulle vilja :) Imorgon e' det dagis igen, så sovmorgon no more. På fredag blir det en tur till staden. Ska träffa bästa Marian, vilket va' alldeles för längesen. Ska bli mys.

Nä nu måste jag sluta skriva. Jag har så ont i min stackars hand. Ska krypa ner hos älskling nu, och förhoppningsvis sova sött. Klockan ringer vid sju. Nattinatt!

Matmusik


Hollysen

Förresten så har vi en liten tjej här hemma som inte kan ligga still längre. Hon rymmer ur babygymet. Lägger man henne där så e' hon halvvägs ute på ingen tid alls. Tänkte först att det va' för att hon kan dra sig ur det, med hjälp av själva "kanten", men så va' det inte. Ligger hon på golvet, utan ngt att dra sig i, så tar hon sig framåt iaf. När hon känner för det vill säga, och inte när mamman rusar efter kameran för att filma. Busfian :) Tänk va' stor hon har blivit. Nu har vi även testat sittdelen på vagnen, i nästintill liggande läge. Sittdelen e' ju från 6 månader, och hon blir det om 14 dagar. Hon älskar den! Fast liggdelen e' inte skrotad än. Så långt kan jag inte gå :)

Livsfarliga pölar!

Fullt upp har den här mamman haft idag, och har det fortfarande. Det har inte blivit mkt bloggning på sista tiden, men tid e' just ngt som jag inte har gott om för tillfället. Tvätt ska vikas, barn ska matas, hundar ska rastas, tvättstugan ska målas.. listan e' oändlig. Jag känner verkligen att jag lever. Åhh, va' det e' härligt att leva :) 

Ibland vet man inte i vilken ordning man ska börja. Varken i skrivandet eller i vardagen. Ska jag dammsuga först eller ska jag vika tvätten först, eller varför inte plocka ur diskmaskinen.. eller.. eller.. hmm.. Mkt händer i mitt lilla liv. Mkt som jag vill dela med mig, men även saker som jag håller för mig själv. Fick ett mail häromdagen. Ett mail som gjorde mig både glad och ledsen. Mkt gammalt som bubblade upp, men även mkt känslor som kunde läggas undan, som har gjort sitt. Just nu känner jag mig som en läskflaska. En omskakad läskflaska, som blivit uppskruvad, och liksom fått lätta på trycket. Det känns skönt, men ganska omtumlande. 

Johan jobbar, såklart, men dagen har gått relativt fort ändå. Vi har soool och viiind. Lite för mkt vind om ni frågar mig. Ibland undrar jag varför jag flyttade från en blåshåla till en annan :) Jag har ramlat och slagit mig ordentligt idag. Halkade i hallen, i en pöl som jag inte såg. Jäkla hund. Gleeeed så fint genom den, slog armen i dörrkarmen och ramlade pladask. Har så ont så ont i min stackars arm, och den ser verkligen förfärlig ut. Uppskrapad och blå, och det gör ont i hela underarmen. Ajajaj! Tom i handleden gör det ont.  Skit. Fast det känns iaf bättre nu. De första timmarna va' den helt avdomnad. Skitläskigt. 

Nähä, nu ska jag återgå till mitt lilla liv. Ha en superfin dag, så hörs vi nån annan gång :)

Skåne i mitt hjärta :)


No more blogging

Iaf inte idag. Godnatt på er!

Att bli gammal

Goodmorning! Självklart e' denna mamman uppe, och har varit det ett bra tag. Jag vaknade vid sex, och kunde inte somna om. Skitjobbigt! Låg och vände och vred mig tills klockan va' kvart i sju, sen gav jag upp. Älskling körde iväg för att jobba för en stund sen, så nu sitter jag bara här och väntar på att ungarna ska vakna. Vi har inga planer för idag, det blir en glidardag, med mkt mys och lek. 

Elliot e' för söt. 

Elliot: Mamma..
Fia: Ja..
Elliot: Ska du bli gammal nån gång..?
Fia: Ja, det blir vi alla..
Elliot: Men jag vill inte att du ska dö!
Fia: Jag ska inte dö, inte på väldigt länge
Elliot: Jag vill inte va' utan min mamma, vilken mamma ska jag ha då..?

Det här med döden e' inte superlätt att förklara för barn. När Fifi försvann ifrån oss i mars så försökte vi såklart göra det. Vi sa att hon va' gammal och sjuk, att det va' därför hon dog, vilket e' helt sant. Men att bli gammal behöver ju inte betyda att man ska dö. Många e' gamla väldigt länge, iaf människor. Så när jag och Elliot pratade om att bli gammal, då trodde han direkt att när jag blir gammal så dör jag. Sötungen. Vi får hoppas att han slipper fler lektioner i döden på nära håll på ett bra tag nu. 


Slut

Ojojoj, jag e' helt slut! Älskling kom inte hem förrän efter 17, och nu vilar han lite, så han ska orka va' uppe med mig ikväll..hehe. Det har verkligen varit full rulle här idag. Dotterns kompis har varit här mellan 10 och 15, så jag har alltså haft 3 stora barn och 1 bebis under hela den tiden. Inte bara en dans på rosor kan jag lova er :) Det va' ju meningen att Johan skulle varit hemma, men han har ju som sagt jobbat. Han ska jobba imorgon oxå. Skittrist, men det blir ju bra med pengar iaf. 

Det har stundvis varit jättefint väder med sol och värme, för att sedan slå om och bli grått och trist. Under en av de fina stunderna satt jag och Holly i trädgården, medans de stora barnen lekte. Jag drog ut Elliots Brio sitty, och lät henne sitta i den en stund. Det gick faktiskt riktigt bra, men hon ser väldigt liten ut i den :) Hon gillar ju inte att ligga i vagnen när den står stilla, och det e' ju inte så konstigt eftersom hon då inte ser allt roligt runt omkring. Hon kan ju missa ngt :) Men det dröjer ett tag till innan vi byter till sittdelen på hennes egen vagn. Här ska inte stressas fram, jag tänker njuta av bebistiden, för den varar inte alls länge. Och vem vet, det kanske e' sista gången jag gå runt med en liggvagn. Sista gången som mamma iaf. Mina planer e' ju att jag ska dra runt barnbarn senare i livet :)


En sliten mamma

Idag e' jag trött. Det tar på krafterna att va' ensam hemma med tre ungar, spec när man inte varit beredd på det. Jag hade ju som sagt sett fram emot en mysfredag med hela familjen, men det blev det ju inte. Älskling körde hemifrån strax efter åtta igårmorse och kom hem halv nio på kvällen. Snacka om att han va' helt slut då. Vi kikade lite på tv, men vid tio va' han tvungen att gå och lägga sig, för såklart e' det jobb som gäller även idag. Själv satt jag uppe till strax efter elva, och kikade på Talang 2009, som jag spelade in förut på kvällen. Va' inte direkt jätteimpad av det, men det va' ju ett tidsfördriv innan mina ögon ville stänga sig för natten.

Imorse hade jag svårt att gå upp. Sängen va' så varm och skön och Holly bara sov. Jag och Johan låg och mös under täcket, och jag hoppades på att tiden skulle stå stilla ett bra tag. Men till slut va' älskling tvungen att gå upp, och då gjorde jag såklart det oxå. Nu e' han iväg och jobbar och Elida har en kompis här. Alltså e' jag home alone med fyra ungar. Inte illa :) Mamma kommer hit vid elva, för vi ska gå igenom lite gamla foton. Sådana som min mormor haft. Samtidigt som jag vill spara alla så känns det lite onödigt att spara på bilder av folk som jag inte vet vem det e'. Så nu ska vi märka alla foton som innehåller personer vi känner igen.

Det e' inte så soligt ute idag men inte heller regn, så nu håller vi tummarna för fint väder.

Flörtungen







Vem kan motstå dessa underbara leenden som Holly fyrar av sig, gång på gång på gång..?
Gladare unge får man nog leta efter.
Älskade, glada unge!

Mina godingar



Mina stora älsklingar!



Och min lilla älskling!

Skit

Dumma fredag. Jag e' inte alls nöjd med denna dagen, och hade det funnits råd och bot att få, så hade jag klagat och gnällt ännu mer. Som vanligt blir det bloggen som får ta smällen. Johan e' ledig idag, yeah right. Vilket skämt. Nog för att jag visste att han skulle börja sin jour idag, och åskvädret som drog fram över vår lilla håla igår gick ju inte precis att missa. Men ändå. Jag hade hoppats på en mysfredag. En fredag med älskling hemma. Med hela familjen hemma. Dumma mobilen ringde redan vid åtta. Självklart gällde det jobbet, och maken fick köra iväg på en gång. Jäkla skit!

Barnen e' där uppe och leker. Det e' skönt med stora barn, som kan passa sin syster en liten stund. De servar henne med leksaker, sjunger lite och klappar på henne när hon ligger och gymar. Hon älskar verkligen sina syskon. Lyser upp som en sol så fort hon får syn på ngn av dem, eller hör deras röster. Den där syskonkärleken, den e' så härlig. än så länge. Om några år slåss de väl :)

Nä nu ska mamman slänga in barnen sina i duschen. Det regnar ute idag, så vi får c vad vi ska hitta på för ngt. Bye!

Vattenlöst

Det e' skoj att vakna och upptäcka att det inte finns en enda vattendroppe i kranen. Igår åskade det som tusan här, och det slog tom ner här i hålan. Självklart slogs vattenpumparna ut, vilket resulterade i tomma vattenledningar. Nu verkar det va' på väg tebax, men det va' fortfarande mkt luft i ledningarna när jag testade för en stund sen. Man inser inte hur beroende man egentligen e' av vattnet förrän man e' utan. Man kan inte dricka (vatten då), inte diska, inte tvätta, inte spola på toan, inte borsta tänderna, inte tvätta händerna.. listan kan göras lång.


Nu ska jag gå och kolla om det går att dricka, för jag e' törstig!


Ljuva åttiotal



I love Boy George :)

Sista dagen

Jaha, då va' det sista dagen för barnen att gå till dagis denna veckan. Det blev en kortisvecka, eftersom det e' helgdag imorgon och klämdag på fredag. Elliot får ju gå på fredag, eftersom vi betalar för honom, men jag går inte och lämnar ett barn. Då får de va' lediga båda två istället. Johan ska ju va' långledig nu oxå, över hela helgen, trodde jag. Men han ringde nyss och sa att han måste ha jouren nästa vecka, och den varar fredag-fredag. Jag håller tummarna stenhårt för att det inte ska komma in några fel!

Hollysen sover sött. Hon vaknade fyra imorse, men va' ändå inte riktigt vaken. Kan va' benen som ömmar, efter sprutorna. Hon somnade iaf om direkt när jag lyfte över henne till vår säng. Lilla stumpan. Det e' inte lätt att va' liten. Ngn feber har hon inte iaf, och det fick hon inte förra gången heller. Skönt det.

Nu ska jag plocka undan lite i köket och pyssla med tvätten. 11 e' det dax att traska iväg till dagis och hämta hem de stora barnen. Man hinner inte mkt :)


Bara för att den e' så fin..

Min hand
din hand
din mun
min mun
min kropp
din kropp
vår hand
vår mun
vår kropp
Jag älskar oss

- Gunnar Harding


Tuff tjej

Såja. Alla barnen sover och även mamman och pappan tänkte göra det snart. Jag e' trött som tusan och här e' så varmt så varmt. Och ändå har vi inte haft igång värmen på två månader. Minst. Lillan sover i en ärmlös body och de stora barnen har sparkat av sig sina täcken. Det kommer nog jag oxå att göra inatt. Visst har man längtat efter värmen, men ibland vill man bara ha lite svalka.

Dagen har varit fullproppad. När jag hade hämtat hem kidsen från dagis tog jag ett rejält tag här hemma. Jag städade, tvättade, diskade, dammade.. ja allt sån't trevligt. När jag väl börjar kan jag inte sluta. Men det e' just den där början, som e' så himla svår att få till. Att ta en sväng med dammsugaren e' ju inga problem, men att verkligen gå ner i källaren och hämta slangen, koppla in den i väggen och börja, det e' där det tar emot. Förut dammsög jag varje dag, men vem vill göra det i detta fina vädret..? Och vem vill slösa bort sin dyrbara tid på städning som egentligen inte behövs..?

Det gick bra på BVC idag. Hollysen växer på. För 2 veckor sen vägde hon 7205 gram och va' 62,5 cm lång. Huvudomfånget låg då på 41,5 cm. Idag vägde stora tjejen 7640 gram och va' 63,5 cm lång! Huvudomfånget hade bara ökat pyttelite, och låg idag på 42 cm. Mammas stora tjej! :) Vaccineringen gick oxå bra. Första sprutan reagerade hon inte alls på. Hon bara log åt sköterskan hela tiden, och skrattade efteråt. En liten tuffing :) Men den andra sprutan va' dum. Den sved och gjorde lilltösen ledsen i ögat. Fyyy va' ont det gjorde i mig. Men som tur va' gick det snabbt över igen. Mkt fortare än förra gången. Lilla gumman!

Efter BVC-besöket åkte vi till Cecil och åt. Får passa på de få gånger man har barnvakt  ju :) Kidsen va' här hemma med mormor.

Nä nu e' den här mamman helt slut, så jag vet knappt vad jag skriver. Avslutar med lite färska bilder på världens finaste ungar, nämligen mina ;) Nattinatt!






Älskade ungar! <3
Mammas allt!

Sunshine!

Hej hopp! Här har ni den bloggslarvande mamman igen. Ibland har hon helt enkelt viktigare saker för sig än att blogga ;) Idag skiner solen igen, alltså en total motsats till igår. Då regnade det precis hela dagen. Ungarna va' så jäkla blöta när jag hämtade hem dem från dagis, så de ville inte va' ute en enda sekund mer. Det blev istället film och mys i soffan. Skönt det med ibland.

Idag gäller det. Holly ska få sin andra spruta. Eller, sin tredje och fjärde spruta blir det ju. Men vem räknar..? :) Usch, jag ser inte alls fram emot det. Sist blev hon skitledsen när hon fick nr 2. Nr 1 reagerade hon bara på sticket, men nr 2 sved rejält. Det gör så ont i mammahjärtat då. Vi e' ju inte precis vana vid att c henne nästintill otröstlig. Men men, tur att man har tröst i bh:n. Det funkar i alla lägen :)

Stora barnen e' på dagis. Det e' sista månaden de går på dagis nu, sen ska de va' lediga heeela sommaren. Och Elida kommer ju inte tebax sen heller, för hon börjar ju i förskolan (nollan) till hösten. Usch! Mina småttingar växer för fort!

Nu ska den här mamman hoppa in i duschen och tvätta sitt hår. Det behövs kan jag lova er! Bye!

Fairytale


Grattis Norge!

Då va' det söndag igen. Sista dagen på helgen. Varför känns söndagar alltid så trista, så gråa..? Hela dagen går jag och väntar på att den ska ta slut, fast jag egentligen aldrig vill att den ska göra det. Jag vill ju ha helg hela tiden, för det betyder ju att Johan e' ledig och hemma hos oss. Det finns ju inget mysigare :)

Så, då va' eurovision över för denna gången. Shit, så kassa vi e'. Men låten som vann (Norge) får klart godkänt av mig, även om det inte va' min typ av låt. Killen som sjöng va' duktig, och kommer nog att stjäla många flickohjärtan. Synd bara att den nog kommer att bli sönderspelad på radion, som så många andra låtar.

Igår fick Hollysen inviga Hokus Pokus-stolen. Hon har testat den en gång förut, men då va' hon inte så stabil som hon e' nu. Igår gick det jättebra. Hon satt vid bordet och åt gröt, så himla söt! Bankade i bordet och skrattade typ hela tiden. Gosungen :)




Hon smakade lite vatten i sin nappflaska oxå. Det tycker hon e' himla kul. Men när hon fick hålla den själv hade hon lite problem. Hon hittade inte "tutten", för flaskan e' lite för hög :) Ska köpa en liten pipmugg åt henne istället, med handtag.



The garden

Godmorgon! Dagen började som de flesta andra. Jag vaknade vid sextiden, och hade jättesvårt att somna om. När jag sen äntligen lyckades slumra till (vid halv åtta typ) dröjde det inte många minuter förrän Elliot kom ner. Jaja, bara att gå upp då. Varför gick jag ens och lade mig igen..?

Sitter här med Holly i knät, Elliot kikar på tv, både Johan och Elida sover fortfarande. Solen skiner så skönt idag, så det blir till att fortsätta i trädgården. Men först blir det frukost.

Bye!

Non blogging

Haft dåligt med tid, eller lust oxå för den delen. Pappa har varit här. Han kom igårmorse och åkte för några timmar sen. Vi Har gjort massor i trädgården. Mest pappa iofs, men det blir ju så när man har 3 barn, och spec när den ena e' en liten bebis :) Det börjar bli fint här ute nu. Lite rabatter, ett grönsaksland och buskarna har fått sig en omgång. Fast färdig blir man ju aldrig. När man gått runt ett varv så e' det dax att börja om igen. Men jag älskar vårt hus, vår trädgård och vår lilla håla. Kan inte tänka mig att bo ngn annanstans :)

Nu har jag en tjurig tös här, så jag pyser iväg igen. Bye!

Duschtime

Vilken härlig morgon! Solen skiner och jag har precis avslutat en underbar frukost. De stora barnen e' på dagis och lillasyster sover. Då hamnar man ju såklart här en liten stund. Tänkte strax hoppa in i duschen en snabbis.

Vad händer idag då..? Ja, inte mkt om ni frågar mig. 11.15 ska kidsen hem, och då blir det lunch. Köttfärssås, som blev över från igår :) Sen går vi väl ut, som vanligt. Mamma kanske kommer hit en sväng senare. Ngt annat har vi inte planerat. Johan ska på möte i em, så han kommer hem sent idag oxå.

Ha det bäst, så hörs vi sen igen.

Jadajadajadaskitsnackskitsnackblablabla..

Vad e' det för dag idag..? E' det driva-Sofie-till-vansinne-dagen eller..? Först ringer det en kille från Glocalnet. Han undrar om vi e' nöjda med vårt bredbandsabonnemang hos dem. Hmm, visst har vi valt att byta till Glocalnet, men det går inte över dit förrän vårt abonnemang hos Telia e' slut. Och det e' det inte än. "Ursäkta mig, men jag tror inte att det har gått över till er än. Vi har fortfarande Telia", försöker jag säga lite trevligt. Men killen e' envis. Vi e' visst det kunder hos dem, så han vill veta hur det funkar.

Fia: Ja isf kan jag inte säga om vi e' nöjda eller missnöjda, för jag visste inte att det hade gått över till er än.
Killen: Vad menar du..? E' ni inte nöjda..? Funkar det inte eller..?
Fia: Jovisst funkar det, men jag trodde att vi fortfarande hade Telia. Jag har inte märkt ngn skillnad.
Killen: Nu har jag ett jättebra erbjudande till dig och Mats.

Hmm, Mats e' ju Johans pappa. E' jag gift med honom nu helt plötsligt..? Johan heter Mats i andranamn.

Killen: Nu kan ni slippa alla kablar och sladdar överallt.
Fia: Men vi har redan trådlöst i-net.
Killen: Du menar att ni har en router..?
Fia: Ja det har vi..
Killen: det e' inte det jag pratar om.
Fia: Eh, ok. Men vi e' intresserade av ngt.
Killen: Men om jag får prata med Mats då.

Hmm, Johans pappa.

Fia: Han e' på jobbet, men vi vill inte ha ngt, och vill vi ha ngt så fixar vi det själva.
Killen: Men då ringer jag ikväll och pratar med Mats.

Åhh..

Fia: Vill han ha ngt så fixar han det, vi e' inte intresserade av ditt erbjudande..

Till sist blev jag av med honom, men det tog mkt tid och energi ifrån mig. Jag har faktiskt god lust att ringa till Glocalnet och säga att vi inte längre vill flytta vårt abonnemang till dem. Telia har ju trots allt aldrig ringt och försökt tvinga på oss ngt som vi inte vill ha..

Lite senare sitter jag i telefon med mamma. Jag beklagar mig för henne om den knäppa killen som ringde, och även om tjejen som ringde förra veckan. Den här tjejen ville sälja trosor.

Tjejen: Du kan få testa tre par trosor för bara 59kr (eller nå't sån't)
Fia: Nä tack, jag e' inte intresserad.
Tjejen: Men, vill du inte ha nya fräscha underkläder nu till sommaren..?

Det lät på henne som om jag aldrig köpte nya underkläder. Hemska människa.

När jag höll på att gnälla som mest i mammas öra så pep det till i min lur. Jag avslutade snabbt samtalet med mamma, för det kunde ju va' ngt viktigt, Maria tex :) Tji fick jag..

Det va' en tjej som gratulerade mig så mkt. Jag hade visst svarat på en enkät på i-net, som jag knappt mindes, så de hade en gåva till mig som tack. "Åhh, va' kul!", tänkte jag. Jag vinner ju aldrig ngt. Sen började hon förklara om detta underbara paket som låg och väntade på mig. Det va' ett kosttillskott, för en hel månad, som egentligen kostar 300 spänn. Med en massa vitaminer och antioxidanter..jadajadajada..

Fia: Men varför ska man äta det..?
Tjejen: Jag äter det för att jag ska få i mig alla viktiga mineraler, vitaminer osv. Och min mamma äter det för att hon har reumatisk värk... blablablablablablabla skitsnackskitsnackskitsnack och lite mera blablabla..

Sen till det roliga. det va' en gåva till mig, påstod hon, som tack för att jag svarat på deras enkät. varför i h-lvete ska jag då betala 39 spänn för..?

Tjejen: Du kan ju testa det hemma i lugn och ro. Och det e' inget köptvång, utan du kan när som helst avboka nästa paket.

Ja men tack och adjö då, idiot.

Att man ens vill jobba med ngt sån't. Försöka lura människor att köpa ngt som de inte vare sig vill ha eller behöver. Om jag hade behövt detta, så hade jag köpt det själv, i ngn affär. Jag hatar att bli "påtvingad" saker. Fuck off! Jag vill inte ha ert skit!

Ja, jag e' liiite irriterad. Men kvällen e' inte slut än.

Släng dig i väggen, bananskal!

Jag e' verkligen för varningsskyltar och texter. Om jag ska riskera mitt liv, så vill jag iaf bli förvarnad först, så att jag kanske kan klara mig.

När jag plattar mitt hår så använder jag ett värmeskydd, ett spray. Jag brukar stå i hallen där uppe, eller i badrummet. En dag höll jag på att halka i hallen, och en annan dag halkade nästan Elliot i badrummet. "Shit, va' halt det va' här då! Måste va' sen jag torkade golvet..", tänkte jag då. Sen pratade jag med min pappa. Han sa att sen Stina (min styvsyster) börjat använda det där sprayet (hon köpte samma) så har det blivit jättehalt på deras golv. Först trodde de att badrumsmattan blivit gammal och sliten (gummit under), så de slängde den. Men det va' fortfarande halt. Och då kom de på att det va' sprayet, som gör golvet megahalt. Och jag överdriver inte. Golvet blir som rena rama isbanan. Helt sjukt.

Så mitt råd denna dag e': Spraya håret i duschen, för du vill väl inte riskera att du eller ngn annan slår ihjäl sig..??



Platt hår - inte en look to die for!

Flax

Kan man bli annat än glad och flaxig, när solen skiner så härligt på himlen..? Inte den här mamman iaf. Med två barn på dagis och en sovande bebis laddar jag mina mammabatterier. Jag har ätit frukost och läst min bok, jag har ammat framför tv:n och inte gjort ett enda dugg i städväg. Inte än. Innan barnen ska hämtas hem tänkte jag plocka ur och i diskmaskinen och slänga in en maskin tvätt. För den där tvätten lever ju sitt egna galna liv. Aldrig att en tvättkorg i vårt hem e' tom, snarare överfull.

Älskling ska jobba länge idag, så vi får roa oss utan honom. Varma mackor blir det till lunch, och sen väntar trädgården, med lek och bus. Idag vill vi inte ha ngt regn. Vi vill bara ha sol, sol, soool!


Jag förstår inte hur folk tänker

Jag e' verkligen lyckligt lottad. Jag har tre underbara, friska barn. Två flickor och en pojke. Barn e' den största vinsten man kan få. Inga pengar i världen, inga materiella ting kan jämföras med att vara förälder. Att bli gravid e' inte en självklarhet för alla. Egentligen e' det rena rama turen att man faktiskt lyckas bli gravid, får behålla bebisen i magen och därefter kan föda ett friskt barn. Alla får inte uppleva detta, och det gör mig så ont. Ingen människa i världen borde få missunnas detta underbara mirakel (nåja, kanske några då) som det är att bli mamma (eller pappa).

Nu läser jag åter igen på aftonbladet http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5122794.ab om kvinnor som gör abort, för att bebisen i magen har "fel" kön. Vaddå "fel" kön..? Finns det ngt som heter så..? Jag e' absolut inte emot att man kan ta reda på vad det e' för en liten filur som gömmer sig inne i magen. Det har jag och min man gjort alla tre gångerna. Vi har varit så sjukt nyfikna, och velat förbereda oss lite inför barnet vi väntat. Jag minns när jag väntade vår första dotter. När vi fick veta att det va' en flicka så grät jag, av lycka. När jag sen blev gravid för andra gången grät jag ännu en gång, av lycka. Vi skulle ju få en pojke. När sen tredje bebisen väntades grät jag såklart floder igen, av lycka. För vi skulle få en flicka. Jag kan inte tänka mig att jag skulle kunna reagera negativt på beskedet. Det e' ju ett barn man väntar, ett liv, som skänker en glädje oavsett kön.

Det kvittar väl om man har 3 pojkar, 3 flickor eller 1 av varje. När man väljer att bli gravid så e' det ett barn man väntar på. En liten bebis med små starka fingrar, med lent bebishår i nacken som luktar så fruktansvärt gott, med klara, nya ögon som ser på dig med vattnig blick. Och den blicken, den där allra första, den e' värd mer än allt guld i hela världen. Att få ta emot sitt barn, som man väntat på och längtat efter i 9 månader, det e' en känsla som inte går att förklara.

Att ta bort ett barn pga könet e' verkligen skamligt. Eller, mer än så. Jag finner inga ord. Det finns människor som inte kan få barn, som skulle göra vad som helst för att få känna de ljuvliga bebissparkarna inifrån magen. Ikväll går mina tankar till er, och till alla ofödda barn som inte kommer att födas.


Måndagkväll

Härliga kväll. Efter en fullspäckad dag (som vanligt) välkomnar jag den. Vi ska gosa ner oss i soffan alldeles strax. Det e' ju Ballar av stål ikväll. Det kan man ju inte missa. Det e' så jäkla kul.

Det gick bra hos ögonläkaren idag. Elida såg helt perfekt, och skelningen lös med sin frånvaro även denna gång. Skönt! Vi ska dit om ett år igen, för säkerhetsskull. Efteråt fikade vi i kafeterian på sjukhuset, sen körde vi hem igen, och maken åkte iväg för att jobba några timmar.

Det har regnat ganska mkt idag, men kidsen har varit ute i trädgården och lekt iaf. När vi kom hem från stan va' det strålande solsken, men då skulle de minsann inte va' ute. Barn e' för roliga :)

Ngt roligare har vi inte haft för oss. Jag har kämpat vidare med tvätten, och gör så än. Fast just nu sitter jag här, med lillasyster i famnen. Det e' lite jobbigt att skriva med bara en hand :) Ska natta henne strax.


Det va' väl allt för denna gången, kanske allt för idag. Vi får c.

Att bli med barn




Jaha

Jag vaknade och låg och tittade i taket en stund innan jag kikade på mobilen. Men jag visste ju redan innan att jag hade vaknat tidigt. Gud så rätt jag hade. 06.12 va' klockan, och e' ju inte så himla mkt mer nu. Alla sover, och jag e' vaken. Pigg. Jäkla skit. Och ändå så gick jag och lade mig rättså sent igår. Fast jag somnade iofs till i soffan först :)

Idag ska vi till ögnläkaren med Elida. Tredje gången vi ska dit. Fast idag behöver vi inte köra ända till Västervik, som vi gjort de andra två gångerna. Läkaren ska nämligen va' på Oskarshamnssjukhus en gång i veckan. Skönt! Första gången vi va' där misstänkte de en lätt skelning, men sist kunde de inte c ngn skelning alls. Men de ville ändå att vi skulle komma en tredje gång, så vi får c hur det går.

Nu på fm ska jag upp till chefen, och prata lite med henne angående i sommar. Jag ska ju jobba, alldeles snart. När jag bestämde mig för att jobba halva sommaren kändes det lugnt. Det va' ju så himla långt fram i tiden. Men nu e' vi snart där. Midsommarhelgen e' det tänkt att jag ska börja. Har börjat få lite smått panik, för Holly e' ju fortfarande så liten. När jag tänkte på att hon skulle va' ett halvår när jag skulle börja jobba va' det inga problem. Men hon e' ju fortfarande sååå liten, känner jag nu. Vill inte lämna ifrån mig min bebis än! Men men, det gäller bara 4 veckor, och förhoppningsvis kan jag hålla igång amningen iaf. Kan ju iaf amma morgon och kväll, beroende på hur jag jobbar. Jag e' inte redo att släppa det än, och inte Holly heller.

Vi kör vidare med smakisarna, och det fungerar bra. Nu har vi testat en 5-månadersburk, med lite kalvkött i. Den gillade hon inte direkt. Gröten e' fortfarande hennes favorit, och mangopurén. Ska bli kul att c vad hon tycker om välling sen när hon blir ett halvår.

Nähä, nu ska jag hoppa in i duschen. Vi ska va' hos läkaren redan 10.30, och jag har lite att göra innan dess.


Bye!

Holly 5 månader idag!



Mammas stora tjej! :)

Att bli med valp


Syskonkärlek!




Ni e' så fina! Mamma älskar er!
Mina barn, mitt liv, mitt allt!

Tidig morgon

Tidig morgon igen. Varför i hela världen måste jag vakna så himla tidigt för, när ingen annan i familjen gör det..? Holly vaknade halv åtta, men då hade jag redan varit vaken sen typ halv sju, och tom varit ute med vovvsarna. Elliot kom alldeles nyss ner. Johan och Elida sover fortfarande, och Holly somnade förstås om efter morgontutten :) Nåja, bara att c glad ut och va' tacksam för att jag iaf vaknade av mig själv, och inte blev väckt av ngn annan.

Gårdagen va' lugn och skön. Vi va' ute i det fina vädret. Elida har tränat på att cykla och cykla och cykla. På skolgården går det jättebra. Hon kan cykla jättelångt nu. Men om hon blir distraherad av ngt, och slutar trampa, så går det inte så bra :) Duktig e' hon, min stora tjej! Hon ramlade ett par ggr, men inte så farligt. Det va' inget som avskräckte henne iaf, för hon skulle på det igen direkt. "Men mamma, jag måste ju ööööva mig!" Och hon har ju så rätt :)

Idag ska maken till Krokstorp med de stora barnen. Jag har valt att stanna hemma. Orkar inte åka någonstans idag. Tänkte stanna hemma, pyssla lite med min tvätt (ja, det finns alltid tvätt hemma hos oss) och städa. Dagens terapi alltså :) Solen skiiiner, så jag tänkte inte stanna inne hela dagen. 

Nu blir det frukost, men vi hörs kanske senare. Bye!



Min unge cyklar!

Visst e' det störigt, när man vaknar tidigt på morgonen och absolut inte kan somna om, fastän alla andra sover. Så va' det för mig idag. Jag vaknade strax innan 7, och då va' jag helt klarvaken. Det e' ju lördag! Jag borde fått sova iaf en timme till.

Gårdagen va' bra. Johan va' ju på dagis och hälsade på, och det hade varit kul. De hade utedag igår..tihi. Uppe på Majberget hade de varit, och blandat geggamojja. Skitskoj, tyckte såklart Elida. Johan fick kaffe av fröknarna, och en rejäl nypa frisk luft. För det får han ju aldrig när han jobbar. Skämt åsido, det får han ju varje dag :)

Elida har ju fått en ny cykel. Inga stödhjul här längre. Och igår släppte det verkligen för henne, för hon cyklade över hela skolgården och hela lekplatsen, utan att Johan höll i. En dagiskompis hade varit på lekplatsen, och hennes pappa hade tom sagt: "Titta, den där flickan kan ju cykla". Ja, hon kan ju! Iaf en bit. Och om hon börjar vingla till så sätter hon ner fötterna, eller ramlar. Precis som det ska va'. Snart cyklar hon som ingenting, bara att öva och öva varje dag. Stolt blir man allt. Min stora tjej! Självklart ringde hon både farmor och morfar igårkväll, för att berätta hur duktig hon varit.

Nu blir det frukost för den här mamman.



Så tyst

Det e' så tomt och tyst här hemma. Stora barnen e' på dagis, och maken tillbringar oxå fm där. Det känns konstigt, men gud va' glada ungarna va' när pappsen skulle följa med till dagis. Eftersom han jobbar mån-tors så e' det ju alltid mamman som lämnar och hämtar på dagis. Kan bli lite tjatigt kanske :) Fredagarna, när Johan e' ledig, e' de oxå oftast lediga. Alltså e' det kul för dem med lite förändring i tillvaron. Att pappan dessutom inte behövde kånka med sig en barnvagn med bebis i betydde ju att det va' fritt fram att cykla för båda två.

Jag har haft en lugn morgon. Ätit lite (eller ganska mkt), läst i min nya bok, sorterat lite tvätt och bara varit för mig själv. Ganska skönt det med ibland. Hollysen har sovit lite nu på fm, men nu e' hon vaken. Ligger i sin säng och leker med fingrarna, smakar på dem och drar lite i sina tår. Jag har stått och kikat lite på henne i smyg. Hon e' så söt där hon ligger. Det e' skrämmande att c hur stor hon har blivit på "bara" 5 månader. Ja det e' sant! På söndag blir lilltjejen 5 månader! För ett halvår sen va' jag gravid. Ojojoj, va' fort det går!

Ska fortsätta med min tvätt nu. Men vi hörs kanske lite senare igen.

Ny design

Ett stort tack till Kim http://tantkim.blogg.se/ som fixade denna snygga designen på min blogg! Visst blev det fint! :)


Fräsch

Så där. Nyduschad och hårstylad. Iaf för att va' en sliten 3-barnsmamma..haha. Nu e' det bara bebis som ska ha mat om en liten stund, sen ska vi hämta hem kidsen från dagis. Dessa 3 timmar som de får va' på dagis går fort, både för mamman och för barnen. Men det e' förstås härligt att få hem dem igen, för man saknar dem ju allt :)

Nä nu blir det lite Days, amning och mys. Hej så länge!

Efter maten


Goingar!


Sovmorgon

Idag e' dagis stängt, vilket betyder att vi tog oss en rejäl sovmorgon imorse. Holly vaknade vid halv 8, men somnade om tätt intill mig. Amning e' ngt av det mysigaste som finns! Inte förrän strax efter 9, hoppade mamman upp ur sin goa säng. Härligt! Det e' skittrist väder ute, så vi har bara varit inne. Förutom några vändor i regnet med hundarna förstås :) Nu leker kidsen uppe på sitt rum och mamman ska strax laga mat. Men jag har inte bestämt vad vi ska ha för ngt än.

Va' i Kalmar en sväng igår em. Hittade både en ny plattång och en ny mikro. En rooosa plattång..tihi. Sen åt vi på Mc Donalds. Det gör vi nästan aldrig, så när vi väl gör det blir kidsen superglada. Själv e' jag inte så glad för maten där, men det va' skönt att komma hem och slippa matlagning och disk iaf :)

Nu ska jag trolla fram lite food, så vi hörs senare. Bye!

Myspys

Så där. Har hämtat kidsen på dagis. Vi har ätit lunch (varma mackor blev det, efter mkt tjat och övertalning från stora dottern). Några vändor i trädgården har det oxå blivit, men det e' inte kul precis, i detta gråa och trista väder. Blött och kallt, med regnskurar hit och dit. Usch, nu vill jag ha sommar och sol och glass och sån't.

Vi sitter och väntar på pappan, som snart borde komma hemrullande. Jag borde göra mig iordning, men orkar inte riktigt. Lilla dottern e' på bra humör, som hon brukar vara nästan jämt, men det har blivit många timmar på min arm iaf. En liten mammagris e' hon, vill bara gosa och mysa hela tiden :) Just nu ligger hon och leker lite, så jag tog tillfället i akt och satte mig här en stund. Stora dottern lägger pussel och sonen leker med bilarna där uppe. Skönt att barnen kan roa sig lite själva, även om det e' skitväder ute.

De hade haft roligt på dagis iaf. Lekt med sina bästisar båda två. Imorgon e' dagis stängt, så då tar vi sovmorgon. Härligt! :) På fredag ska Johan hälsa på Elida på hennes avdelning. Han e' ju pappaledig på fredagar, så han får passa på då. De ska ha utedag på fredag..tihi. Nästa vecka ska han nog hälsa på hos Elliot.

Nä nu får mamman lämna datorn. Hoppas att solen lyser i Kalmar, och på var och en av er. Kram!


Kärlek!


Regn

Trist dag. Det regnar och alla tjocka moln verkar ha bestämt sig för att bosätta sig här i vår lilla håla. Det positiva med regn e' att jag slipper vattna jordgubbarna i landet :) Stora barnen e' på dagis, men vi ska strax hämta hem dem.

Igår hade vi en mysig dag, jag och barnen. Vi va' ute i trädgården, för solen tittade fram emellanåt. Då va' det himla skönt ute, men så fort den gömde sig frös vi. Idag ska vi antagligen till Kalmar en sväng. Jag ska köpa en ny plattång, och så ska vi c om vi hittar en ny mikro. Vår gick ju sönder förra året, och vi har lånat svärföräldrarnas sen dess. Men nu e' det dax för en ny tycker vi.

Ska mata lillan nu, sen ska vi traska iväg. Bye!

Mitt hjärta svämmar över


En rad!




Vår sallad börjar komma upp!! *stolt*

Lunchat

Barnen e' mätta och belåtna, Hollysen sooover en stund. Solen tittar fram lite emellanåt. Vi ska strax ut i trädgården, men ungarna ville leka klart där uppe först. Kanske mamman kan hinna med en liten dusch oxå, innan lilltjejen vaknar :) Till lunch åt vi pommes, hamburgare och bearnaisesås. Vad vi ska ha för mat ikväll, när älskling kommer hem, vet jag inte än. Ris och korvstroganoff kanske. Snabbt, enkelt och supergott. Inga andra förslag..?

Lite nostalgi

Har du ngn gång varit i Trelleborg..? Och isf, har du ngn gång kastat (hottat) skräp i en papperskorg..?


'

Bilderna e' beställda och tagna av bästa pappsen, som va' nere i Trellehulla förra veckan. Nostalgi!

It's monday again!

Veckorna går fort minsann. Nu e' det måndag igen. Jag har sovit som en stock hela natten. Annars brukar jag vakna nån gång mellan 4 och 6, när vår lilla vovve blir kissnödig. Men idag va' han nog lika trött som mig. Jag vaknade av mitt alarm klockan 7, och då sov han fortfarande. Morgonarbetet gick smidigt. Jag väckte kidsen strax efter 7, och vi traskade iväg till dagis strax efter 8. Innan vi gick hade alla 3 barnen ätit och fått på sig kläder. Inte dåligt va'..? :) Väl hemma igen va' det min tur att få mumsa frulle. Jag har inte gjort ngn nytta alls än, och har inga planer på det heller. Men det e' inte direkt ngt fint väder ute, så jag har ju hela dagen på mig. Varför fylla dessa ynka 3 ensamtimmar med ngt så trist som tvätt och städ..?

Igår hade vi besök. Maria, Daniel och deras lilla Albin kom hit. Sötaste ungen. Förutom mina då förstås :) Vi grillade och hade det mysigt. Maria hade med sig godaste kakorna (du känner mig bra :). Men tiden går förstås väldigt fort när man har trevligare än trevligast. Tack för igår! vi får cs snart igen! :)

Nu ska den här mamman slita sin blick ifrån datorn, och börja förbereda sig inför hämtningen på dagis. Tänkte först att jag skulle hinna duscha och fixa håret innan, men det kan jag ju glömma nu. Ska ut i trädgården och "kissa hunden", sen hinner jag inte mkt mer.

Bye!

Morrn morrn!

Godmorgon på er! Den här mamman e' förstås pigg och vaken, och har varit det ett tag. Gick upp vid 6 första gången, och efter att ha snusat på kudden lite till blev jag väckt av Ellioten strax innan 8. Har inte fått i mig ngn frukost än, utan har bara suttit här och glott lite. Men nu lockar mackor, te och yoghurt. Frukosten e' det bästa målet på hela dagen!

Idag blir det en liten tur in till staden. Men bara en liten. Johan ska lämna tebax ett par brallor som en arbetskamrat köpt. Så då tänkte mamman rusa in på Lindex, och köpa det som jag kikade på i torsdags. Skulle ju köpa ngt till Holly, men kunde inte bestämma mig då. Men efter att ha tänkt på det sen dess, så har jag bestämt mig. Det blir ett par svarta byxor med Katten Janson och en rosa body med densamme. Om det nu finns kvar i Hollysens storlek, vill säga. På KappAhl finns det ursöta bodys med Smurfarna på. Åhh, jag bara ääälskar Smurfarna ju! *slår mig själv på fingrarna*

Nu blir det frukost för min del. Hörs kanske senare. Bye!

Grillat e' godast!

Potatisen puttrar på spisen, grillen e' tänd i trädgården. Kan fredagen den 1:a maj bli bättre..?? Troligtvis inte.

Elida var hos en kompis från 10-15. Hon hade haft jättekul. Sa att hon ville stanna ännu längre nästa gång. Tokungen :) Älskling har grejjat i källaren och jag har försökt få ordning på den där tvätten. Bläh, e' så trött på den! Kan inte fatta att det går åt så mkt kläder. Fast vi e' ju iofs 5 personer i familjen nu, så det e' kanske inte så konstigt ändå :) Nu avslutar vi dagen ute med grillspett och grillbitar tillsammans med kokt potatis och tzatzikisås. Underbart!

Hoppas att ni alla har en lika mysig dag som vi! Kram på er!

Jag stjäl igen

Jag föddes: 16:e september 1980
Tycker du om någon just nu: Jepps
Gröna eller röda äppeln: Röda.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Maria eller pappa
Vilken tid gick du upp idag: Först 04, sen 08 :)
Har du sovit i din egna säng inatt: Jepps
Har du sovit ensam inatt: Nope
Har du strumpor på dig nu: Nope
Vart vill du bo när du blir stor: Jag e' stor, eller vuxen iaf
Är det okej att gråta: Of course
När grät du senast: Det va' nog inte alls längesedan
Vilken årstid tycker du bäst om: Hösten e' min favorit
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala av vårt topplån på huset och shoppa upp resten :)
Vill du gifta dig: Jag e' redan gift
Vill du ha barn: Har tre redan, får c om det stannar vid det :)
Solar du ofta: Nope, never
Är du bra på att laga mat: Nja, inte direkt
Vilken är din favorit smak på glass: Choklad och päron (när det gäller kulglass)
Bor dina föräldrar tillsammans: Nope
Är du morgon eller kvällsmänniska: Morgon
Vilken ögonfärg har du: Blå/grön.
Vilka hårfärger har du haft: Oj, alla möjliga. Ljust, blått, mörkviolett, svart, mörk granat..
Har du någon gång gråtit dig till sömns: Många ggr
Är du beroende av något: Min familj
Vad gör du på helgerna: Myser med familjen
Brukar du bädda sängen: Jadå
Har du kysst någon under den senaste veckan: Självklart
Vad var det senaste du sa: "Nej Laban!" Han försökte bita i tapeten
Vem kramande du senast: Holly
Saknar du någon nu: Mmm..
Vem ringde du senast: Ringde pappa igårkväll
Var du glad igår: Ja
Sminkar du dig: Det händer :)

Denna lista har jag stulit av --> http://mansondust.wordpress.com/author/mansondust/


Ångest

Idag e' det 1:a maj. Det betyder att vi har en liten tjej här hemma, som om bara drygt en vecka blir 5 månader. Det e' inte klokt. Man får ju lite smått paniiik. Min bebis, min lilla tjej håller på att bli stor. Det e' verkligen ångest att tänka på det. Varför går det så fort..? Alldeles för fort. Om drygt en månad fyller vår kille 4 år. FYRA ÅR! Och vart tog alla de åren vägen då..? Och vår stora tjej då, som börjar i förskolan till hösten, som fyller 6 år i oktober. Alltså jag fattar inte. Hur kan alla dessa år ha gått så fort, bara svischat förbi i megafart, samtidigt som man hunnit med så himla mkt..? Det e' sanslöst.


RSS 2.0