Dag 05 - Vad är kärlek..?

Kärlek e' att respektera varandra, att hjälpas åt, att lyssna, att kramas, att trösta.. Ta vara på den du älskar. Ta aldrig honom eller henne för givet! Njut av varenda sekund ni har ihop! Vi vet aldrig när vår tid tillsammans tar slut..

Läste en rolig sak:

"För att leva lyckligt med en man måste man ha mkt förståelse för honom, och älska honom litegrann.
För att leva lyckligt med en kvinna måste man älska henne mkt, och försöka låta bli att förstå henne!"

;)

"Jag behöver din famn
att gömma mig i
Jag behöver din famn
mot min melankoli
Jag behöver dina drömmar
då mina inte räcker till
Och jag behöver din vilja
de dagar jag ingenting vill
Jag behöver din tröst
en natt som den här
Och nog är det tröst
att du håller mig kär
Men ändå finns det något
som ännu större är
och det är denna vetskap
att du är den jag håller kär
Att bli älskad är stort
bara att älska är större
Att bli älskad är stort
bara att älska är större
att bli älskad är stort
bara att älska kan vara större"

-Lisa Ekdahl


Mys

Morrn morrn! Vilken underbar natt! Vet ni hur mysigt det e' att sova tillsammans med den man älskar, för första gången på flera nätter..? Jag vet. Imorse vaknade vi, tätt intill, och ville bara ligga kvar. Så gosigt! Jag e' inte gjord för att sova ensam!

Det va' segt att gå upp idag, trots att vi somnade ganska tidigt igår. Johan kom hem redan innan kl.21. Strax efter kl.22 låg vi nerbäddade. Det hjälper inte att jag sover länge, för jag e' trött iaf..haha! De stora barnen va' oxå trötta idag, och jag fick tjata en del innan de till slut gick upp. Nu e' de iaf i skolan, och gubben e' och jobbar.

Jag ska ta en sväng ner i tvättstugan, innan de små vaknar tänkte jag. Kanske skriver mer sen. Tjing!

Vecka 25 <3



Du är på dag 172 av 280 (61,4%)

Du är i vecka 25
Du har gått 24 fulla veckor och 3 fulla dagar (v24+3)
Du är i 6:e kalendermånaden
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester två
Beräknat förlossningsdatum Fre 16 mar 2012

Du har 108 dagar kvar till beräknad förlossning!!


Bilder :)




Dag 04 - Det här åt jag idag

Inte för att jag har hunnit äta så mkt ännu, men min frukost bestod iaf av: Fyra grova mackor med rökt korv och en stor mugg hett te :) Dessutom har jag petat i mig några chokladbitar här vid datorn..hihi!

Hemma!

Så, då va' allt som vanligt igen. De stora barnen e' i skolan, de små sover och mamman sitter här. Skönt att alla rutiner e' som vanligt, trots att man flytt fältet ett tag ;)

I lördagskväll åkte jag och Elida med min pappa hem. Vi stannade på Mc Donalds i Vetlanda och åt, vilket e' typ halvvägs hem till pappa. Väl framme blev det filmmys, med massa godis :) Vi kom i säng sensent.

I söndags vaknade jag relativt tidigt, innan kl.08, och sen gjorde vi oss iordning. Sen bar det av mot Ullared. Jag, Elida, Stina och pappa åkte. När vi kom dit så skulle vi först lämna tebax en babypulka, som en arbetskamrats dotter köpt. Den saknade både dragsnöre och bälte, så den va' alltså ej komplett. Vi visste inte vart varubytesdisken låg, så vi gick först in vid utgången. Där stod en tant och delade ut regnponchos. Stina gick fram till henne för att fråga vart man lämnar tebax varor. Kärringen tittade upp, sur som fan och sa: "Ska du ha en poncho..?". Stina hörde inte vad hon sa utan sa förvånat "Eh, va'..??" "Nä, det ska du tydligen inte då!", svarade kärringen. My god! Inte vårt fel att hon fått tråkigaste jobbet för dagen liksom.

Vi gick sen in den rätta öppningen istället, och där hittade vi varubyten. Det fanns tre diskar, och vi ställde oss i ena kön. Det gick fort att komma framåt i kön, men när expediten hade hjälpt tanten före oss med sitt byte, så försvann han till en annan kassa, och kom inte tebax. Så där stod vi, först i kön, men utan ngn som ville expediera oss. Kön bredvid hade växt sig superlång, så det kändes inte ok att ställa sig sist igen! Tur att man har Stina, säger jag bara! När kunden först i kön i kassan bredvid va' klar, så ställde hon sig där, och vi kom alltså äntligen fram. Vilket jävla system!

Sen började nästa problem. Pulkan hade tydligen skrapmärken och katthår på sig. Men den va' ju fan inte använd! Först och främst så finns det ingen snö ute, så varför skulle man använda en pulka då..? Dessutom fanns det ju inget snöre att dra pulkan i. Och inte fan har vi haft några katter i den! Min arbetskamrat kom hit och lämnade den, och sen lade vi den i pappas bil. Om det på den tiden har råkat komma katthår på den så kan det inte ha varit mkt. Vi såg inte ett enda strå iaf. Vilka puckon som jobbar på Gekås!!

Nåja, in kom vi iaf till slut, och vi hade en bra dag. Jag köpte inte så mkt kläder åt barnen, då jag tyckte att det mesta va' inget att ha. Allt e' ju inte billigt där, fast man förväntar sig det. Elida valde dock två stickade tröjor, en för 99kr och en för 129kr, och det va' ju ok priser för sådana plagg. Annars blev det bara leggings, linnen, trosor och strumpor till Elida. Mjukisbyxor, tomtedräkt, kalsonger och strumpor till Elliot. Mjukisbyxor, "lurvset", tomtedräkt, vantar och strumpor till Leon. Och till Holly hittade jag bara öronmuffar, trosor och strumpor. Det som jag istället lade pengar på va' leksaker och pyssel. Har köpt födelsedagspresenter till Holly och Johan, samt julklappar till Leon och Elida. Köpte ngn duschcreme, men inget schampo. Det skilde inte många kronor från originalpriset, så då blev jag snål. Jag köper liksom inte vilket skit som helst ;) Nagellack va' däremot skitbilligt! 10kr för en stor, så det blev några sådana :) Och äntligen har jag fått tag i en onepiece, som jag velat ha så himla länge! Det fanns dock inte mkt att välja mellan, då de va' skitstora i storlekarna. Jag ville ha en lila, men de fanns bara i XL, och jag kunde inte ha mer än S.  

På kvällen blev det filmmys igen. Och även denna gång kom vi i säng sent :) Gårdagen började vi med sovmorgon, och sen gjorde vi oss iordning i lugn och ro. Vi kom iväg strax efter kl.11. Körde förbi lite sevärdheter, som pappa absolut ville visa :) Sen stannade vi återigen på Mc Donalds i Vetlanda. När pappa och Stina beställde så satte jag och Elida oss. Jag checkade in med mobilen, och sen kom maten. Ser efter en stund på tv-skärmen, att om man checkar in på facebook med mobilen, och köper två Mc Feastmenyer, så får man en Happy meal gratis. Och det va' ju precis vad vi hade köpt! Ännu en gång ryckte Stina in. Gick fram till kassan med mobilen och kvittot. Egentligen så gällde det vid köptillfället, sa hon i kassan. Man ska alltså checka in innan man går innanför dörren. Men som Stina sa åt henne, att vi checkade ju in när vi satte oss ner vid bordet. Så vi fick tebax pengarna för Happy mealet. Gött! Nån gång ska man fan tjäna på att checka in ;)

Det va' härligt att komma hem igen! Som jag hade saknat mina 3 andra hjärtan, och Johan med såklart! Men jag och Elida har haft en supermysig helg. Jag behöver oxå komma bort ibland, även om jag inte inser det själv så ofta. Jag försöker vara supermamman dygnet runt, men ibland måste jag ta mig i kragen och BARA tänka på mig själv. Även om jag åkte iväg med ångest över att lämna mina små för första gången, och över att ödsla bort en helg som jag kunde spenderat med min make, då han jobbar hela veckorna. Men det får vi ta igen en annan helg :)

Nu e' Johan på väg till Göteborg. Han har sovit hos pappa inatt, så det blev inte många timmar vi sågs igår. Men han kommer hem igen redan ikväll. Mys! :)

Nu ska jag strax gå upp och ta mina små. Sen börjar dagen på riktigt :)




Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar skildes när jag va' ganska liten, 9-10 år. Jag och min bror bodde kvar hos pappa, medans mamma flyttade till en egen lägenhet. Att de skildes har aldrig skadat oss, tvärtom. Vi har växt upp med världens bästa pappa, som har ställt upp i vått och torrt! Vi har en relation som e' så stark. Jag kan ringa min pappa och berätta i princip vad som helst, och det gör jag oxå. Varenda dag. Även om han bor nästan 20 mil härifrån så pratar vi i telefon flera ggr om dagen. Vi träffas oxå mkt oftare än vad vi träffar Johan föräldrar, som inte ens bor 3 mil härifrån. Pappa e' helt fantastiskt, och jag e' så glad att jag har honom i mitt liv!

Min mamma och jag har inte världens bästa relation. Jag växte upp utan henne, kan man säga. Hon fanns i mitt liv, men inte så som pappa. Jag sov hos henne en enda gång under min uppväxt. Hon hade sitt liv, jag mitt. Även fast hon bor i samma håla som vi så träffas vi sällan. Jag hjälper henne när hon behöver ngt, men det kan gå en vecka, eller mer, mellan telefonsamtalen. Jag önskar ibland att det vore annorlunda, men har samtidigt blivit van vid att klara mig utan henne.

Iväg

Då va' det redan lördag. En alldeles speciell lördag. Denna dag ska nämligen jag och Elida själva åka iväg till min pappa, som bor 18 mil härifrån. Hemma lämnar vi en lillasyster, två småbröder och en pappa. Det känns lite vemodigt, samtidigt som det ska bli mysigt att få komma iväg ett tag. Jag har aldrig lämnat vare sig Holly eller Leon över natten förut. Om man inte räknar den natten vi va' kvar på förlossningen, efter Leon föddes :) Även om jag jobbar mkt kvällar, och kommer hem när barnen sover, så kan jag iaf gå in och pussa deras små kinder, och stoppa om dem. Nu kommer jag inte att kunna göra det.

Johan e' iväg och fixar bilen, så vi får väl c när han kommer hem. Pappa e' på väg hit, och ikväll åker vi med honom hem. Imorgon väntar en tripp till Ullared, och på måndag blir det hemfärd. Elida tycker att det ska bli sååå kul att åka iväg, bara vi två :)

Jag har städat och tvättat lite, och nu ska det strax fixas lunch. Elida e' och leker med en kompis, så får väl ringa hem henne om en stund. Solen skiner, snön lyser med sin frånvaro. Tänk att det e' den 26:e november idag. Första advent imorgon. Sjukt!

Dag 02 - Min första kärlek

Min första riktiga kärlek e' ju såklart Johan. Det vet man ju nu i efterhand iaf :) Men den första killen som jag minns att jag va' "kär" i hette Joakim. Vi gick på samma fritids, och han va' ett år yngre än mig. Han va' så söt, men en lockig tofs i nacken. Han bodde i närheten av mig, och jag minns att det stod en grön lyktstolpe precis vid deras tomtgräns. Vi pratade aldrig med varandra, men jag brukade skriva om honom i min dagbok.

En kväll när jag öppnade min dagbok så stod det en hälsning från Joakim på ena sidan. Att han tyckte att jag va' söt och snäll. Det va' dock min storasyster som hade hittat och läst min dagbok, samt skrivit ner dessa rader ;)


Pärs!

Phu, vilken dag. Eller start på den rättaresagt. Jag vaknade till tidigt imorse, av att väckarklockan ringde. Älskling gick upp och stängde av den, och sen kröp han ner till mig igen. Vi brukar snooza ett par ggr varje morgon, så det va' inget lustigt med det. Men tydligen så blev det ngt fel, just denna morgon. Alarmet ringde aldrig igen, utan vi vaknade av att Elida kom ner, och frågade varför vi inte hade väckt henne och Elliot. Klockan visade då 08.10, och de börjar skolan 08.15. Paniiiik!

Upp ur sängen, fixa frukost, på med kläder, borsta tänder, sätta upp Elidas hår, och sen sprang de iväg. De kom bara en kvart för sent, så det va' inte så illa ändå. Men gud vilken pärs det blev..haha! Upptäckte sen att Elida hade glömt sin gympapåse, så den fick jag och småttingarna gå upp med sen :)

Efter att ha dammsugit och kört igång diskmaskinen, gick jag och småttingarna till affären. Vi handlade lite fredagsmys, så som chips och tillbehör till den obligatoriska kladdkakan. Nu sover lille Leon sött, och de stora har nyss kommit hem från skolan. Ska strax börja med kakan :)

Det blir en lugn em/kväll. Jag och barnen e' ensamma, eftersom Johan ska på avtackning med jobbet. De ska först äta mat och sen avsluta kvällen med att gå på hockey. Jag och de stora barnen ska mysa ner oss i soffan och kolla på Idol. Myspys! :)

Dag 01 - Om mig, mitt liv!

Jag heter Sofie! E' en 31-årig flerbarnsmamma som bor i en liten håla i mörka småland. Dock e' jag inte härifrån från början, utan e' en skånetös. Jag träffade min stora kärlek Johan, när jag va' endast 15 år gammal. Han va' 16. Inte nog med att vi bodde typ 40 mil ifrån varandra, utan allt som kunde gå emot oss gjorde oxå det.

Föräldrar och kompisar trodde aldrig på våran kärlek (jo, min pappa har aldrig tvekat, utan alltid ställt upp), men tji fick dem! Den 16:e januari 1996 blev vi tillsammans, den 11:e oktober samma år förlovade vi oss, den 1:a juni 2002 gifte vi oss, den 7:e oktober 2003 välkomnade vi vårt första barn. En liten dotter. Sedan dess har barnen rullat på i rask följd, och vi väntar nu vårat femte mirakel. En obeskrivlig lycka varje gång!

Vi bor sedan drygt 5 år i småland, i närheten av min makes hemtrakter. Vi trivs kanonbra i vårt alldeles egna hus. Jag utbildade mig efter flytten till undersköterska, och jobbar inom äldreomsorgen, ngt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. För vem e' det som har byggt upp vårat land, som har kämpat och slitit om inte dem..? Alla människor förtjänar ett värdigt liv, även i slutet. Hur rik eller betydelsefull du än e' i livet, så hamnar du på samma ställe som alla vi andra en vacker dag. Jag bryr mig inte om din härkomst, din utbildning, din historia. Jag håller allas händer den dagen det behövs. Jag torkar dig på ställen du inte ens vill uttala. Jag gör allt för att Du ska ha det bra.

När jag inte jobbar så e' jag mammaledig med våra småttingar, en lillsessa på nästan 3 år och en liten kille på 1,5 år. Livet som mamma e' ngt jag njuter av, som jag känner e' en utmaning och ngt underbart varje dag. Min man jobbar mån-fre, jag jobbar kvällar + helger, så det blir mkt "skiftbyten" i dörren. Men vi gör detta för våra barn, för att vi aldrig i livet skulle sätta en ettåring på dagis. Varje dag här på jorden e' en gåva. Ta aldrig ngt för givet. Lev och älska som om varje dag vore den sista. Gå aldrig till sängs utan att ha pussat dina barn eller din älskade godnatt. Vi vet aldrig om vi vaknar imorgon.

Förutom att vara mamma så älskar jag att pyssla, läsa, gå i skogen, följa tv-serier, shoppa, fika, blogga.. Vampyrer har alltid legat mig varmt om hjärtat, och jag ser och läser det mesta som handlar om just detta :)

När barnen sover och gubben e' borta, då värmer jag en kopp te och sjunker ner i soffan. Det e' egentid för mig <3


Lista

Jag har stulit en liten lista, så nu får vi c om jag orkar ta mig igenom hela ;)

Dag 01 – Om mig, mitt liv!
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag idag
Dag 05 – Vad är kärlek..?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag..?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick
Dag 31 – 4 kända förebilder

Mina skatter <3

 
Namn: Elida Nellie Medina Andersson
Beräknad förlossning: 031007
Födelsedatum: 031007
Födsel: Igångsättning --> Vaginal förlossning
Smärtlindring: Lustgas
Vikt: 2710 gram
Längd: 45 cm

Namn: Elliot Fabian Spike Andersson
Beräknad förlossning: 050603
Födelsedatum: 050608
Födsel: Spontan, vaginal förlossning
Smärtlindring: Lustgas
Vikt: 3045 gram
Längd: 52 cm

Namn: Holly Beata Dagny Enigma Andersson
Beräknad förlossning: 081213
Födelsedatum: 081210
Födsel: Spontan, vaginal förlossning
Smärtlindring: Lustgas
Vikt: 2950 gram
Längd: 49 cm

Namn: Leon Bengt Love Andersson
Beräknad förlossning: 100524
Födelsedatum: 100518
Födsel: Igångsättning --> Vaginal förlossning
Smärtlindring: Lustgas
Vikt: 2770 gram
Längd: 46 cm

Mamma älskar er!!

Känslan

Det e' redan torsdag. Snart e' helgen här, igen. Dagarna och veckorna rullar på, och vi med dem. Det känns både mysigt och lite panikartat att julen bara e' några få steg härifrån. På söndag e' det första advent, och de andra 3 kommer att följa i rask takt. E' det nu jag ska börja ha ångest över hur vi ska hinna med allt..??

Igår hade vi en lugn dag. Stora sessan ville inte gå på miniorerna, utan skulle leka med en kompis istället. Ellioten spelade medans lille Leon sov sött, och lillsessan tittade på. Ja inte när Leon sov, utan när Elliot spelade ;) Strax innan kl.17 kom älskling hem, och då åt vi. Kl.18 började jag jobba, och kom sen hem igen efter kl.21. Tycker det e' så surt att jobba 3 fjuttiga timmar, men man får ju ta vad man får.

Imorse vaknade jag med kramp i vaden, vilket fick sällskap av näsblod under frukosten. Lovely! ;) Första näsblodet under denna graviditeten, och jag har minsann inte saknat det! Första gången jag har vaknat med vadkramp oxå. Fy fan va' ont det gör! Bara att sätta sig upp på sängkanten, och trycka ner foten i golvet, men det finns ju mindre brutala vis att vakna på!

Har ätit frukost med de stora barnen, och nu e' de i skolan, och älskling jobbar. Bara jag som e' vaken här hemma av oss som e' kvar, så man får väl passa på att slappa lite. Sen väntar disk och tvätt och städ, och ikväll blir det jobb igen.

E' mer och mer övertygad om att vi har en pojke inne i min mage. Känslan säger mig det för tillfället iaf. Sa till Johan imorse att jag kommer nog bli paff om det kommer ut en tjej..haha! Själv vill han inte gissa, för han har haft "fel" varje gång ;) Mini e' iaf väldigt livlig, morgon och kväll. Hela magen går i vågor. Hur mysigt det än e' så ser det faktiskt lite läskigt ut. Som om en alien flyttat in..hihi!

Ha en bra dag alla! :)

Lugn

Morgonens rutiner rullar på, och som vanligt efter kl.08 hittar ni mig här. Detta e' min lilla stund på dygnet, när jag sitter i min egen lilla värld, njuter av tystnaden och lugnet, laddar inför dagens alla måsten. Visst längtar jag efter att få höra små röster och fottramp uppifrån, men den här stunden e' guld värld. Det e' då jag andas. Det e' då jag bara e' Sofie. Inte mamman som torkar snoriga näsor, fixar gröt, borstar och flätar hår, byter blöjor osv. Jag bara sitter. Lyssnar. Längtar.

Igår hade vi huset fullt. Marie kom hit med sina tre ungar. Det spelades på ovanvåningen, pysslades i köket och lektes i vardagsrummet. Tur att man har "stort" hus ;) Sen fixade jag mat, och älskling kom hem från jobbet. Va' lyxigt det känns att han jobbar "hemma" nu, och faktiskt kommer hem vid 4-5, varje dag :)

Efter maten gick jag och Elida till affären. Vi köpte saffran och lite annat, sen gick vi hem och bakade lussebullar. Jag brukar aldrig "fuska" med våra adventstraditioner, men detta året kör det ihop sig lite. På fredag ska Johan på avtackning med jobbet, och sen på hockey efteråt. På lördag åker jag och Elida hem till pappa, och kommer inte hem igen förrän på måndag. På måndagkväll åker Johan iväg till pappa, för att sova där över natten. Han ska nämligen på utbildning i Göteborg på tisdagen, och det blir inte lika långt att köra för honom på morgonen från pappa. Alltså blir det en lite hattig start på veckan, och inget adventsmys i myshuset. Men det får vi ta igen sen! 

Idag händer det inget spec. Jag ska jobba ikväll, men annars vet jag inte. Det blir en lugn dag, och det kan man behöva ibland.

En pojke..?

Det blev inte en lika tidig kväll igår. Skönt! När barnen hade lagt sig kl.20, så värmde älskling glögg, som vi mös med. Säsongens första. Mums! Jag hittade en jättegod, absolut alkoholfri, på Maxi i söndags. Kalla mig tramsig, men jag dricker inte ens den "vanliga" Blossaglöggen när jag e' gravid. Inte när jag ammar heller. Sen såg vi ett specialavsnitt av 16 and pregnant. Superbra, som vanligt. I must be addicted ;) Ramlade i säng runt 22.30-23 nån gång. Va' uppe 06.45 idag. Inte alls lika trött som igår, tack och lov!

Dagen började med frukostmys med de stora barnen. Nu e' de i skolan, och jag sitter här och latar mig. Kan man väl få göra ibland..hihi. Har iaf fixat morgondisken, och bäddat några sängar, så lite duktig e' jag allt ;) Borde gå ner i tvättstugan innan de små vaknar oxå.

Inatt har jag drömt jättemkt om Mini. För första gången kände jag vilken "sort" Mini kanske e'. Inte för att det behöver stämma, men det kändes verkligen som att det e' en pojke. Kan ju iofs bero på att jag och Johan just har funnit det perfekta pojknamnet..haha! Nåja, vi får väl c om det stämmer sen, eller jag kanske hinner ändra mig ;) När jag va' gravid med Elliot så trodde jag att han va' en flicka ena veckan, och en pojke andra ;) Elida va' jag dock bombsäker hela graviditeten, att hon va' just en tjej :)

Stort grattis till Elina-fina, som fyller FYRA år idag! Grattis grattis från oss!

Nu ska jag ringa och tracka min pappa ;)

Snabb update!

Ja, vad har vi hittat på de senaste dagarna..? I fredagskväll kom älskling äntligen hem igen, efter att ha spenderat hela veckan i Helsingborg. Som vi hade saknat honom! Strax innan kl.19 droppade svärföräldrarna in, och sen drog vi iväg för biomys på tumanhand. Första gången sen innan Leon föddes, som vi gjort ngt sån't. Vi va' sååå värda det! Vi såg Breaking Dawn Part 1, och den va' jättebra! Inte lika bra som boken, givetvis, men väldigt fin och sevärd. Nu längtar man efter sista delen, som kommer om ca ett år :) Vi hade det verkligen jättemysigt! Välbehövt, när man inte träffats på nästan en hel vecka!

I lördags jobbade jag först 7-10 och sen 16-21, så vi hann bara fixa lite här hemma mitt på dagen. Igår jobbade jag 7-15.30, sen körde vi in till Maxi och handlade lite inför veckan. Jag va' sååå trött efter handlingen, så det blev pizza och sen hemfärd. När vi hade nattat ungarna lade jag mig på sängen, och somnade, trots att klockan inte va' mer än 20.30! Efter 3 timmar väckte Johan mig, och frågade om vi inte skulle gå och lägga oss. Öhh, jag va' helt förvirrad. Sov sen hela natten oxå, men va' grymt trött imorse iaf..haha!

Gårdagens bästa va' definitivt en kommentar från en brukares anhörig. "Har du FYRA barn..? Men du kan ju inte vara mer än 20 år!" Hahaha! När jag sen tog på mig mössa, sjal och jacka så sa hon: "Nä, jag ångrar jag! Du ser inte ut att vara en dag över 17!" Liiite väl ungt kanske, men 20 lät ju bra iaf ;)

Nu ska jag ta upp mina små, och fortsätta röja lite här hemma. En bit choklad på det, sen e' jag igång :)

Redan vecka 24, btw <3


En dag kvar!

Redan torsdag, och jag har alltså varit ensam hemma med barnen sen i söndags em. Va' fort dessa dagar har gått! Antagligen eftersom man haft fullt upp, det finns ju saker att göra hela tiden. But I love it! Inte att va' ensam kanske, men att va' hemma med barnen och fixa och dona. Housewife in the weeks, working mum on the weekends ;)

Igår va' pappa här. Han fixade felet med elen, och det va' en tråd som hade lossnat uppe i proppskåpet. Men nu har vi varmt och gott igen :) Han stannade hela dagen, och det va' himla mysigt! Vi fikade, och han fixade lite ute i trädgården. Kl.16 skulle jag på utvecklingssamtal med Elida, och istället för att ta med alla barn så gick jag och stora tjejen själva. Pappa hade de andra tre här hemma. Utvecklingssamtalet gick jättebra! Hon e' så duktig vår Elida! Läser, skriver, stavar, räknar jättebra. Det enda hon ska jobba lite på e' sitt självförtroende, då hon kan va' ganska blyg i helklass. Måste hon ha fått efter sin mamma ;) När vi kom hem igen så stod maten på bordet. Tack för en mysig dag pappa! Du e' bäst! <3

Idag händer det inget spec. Som vanligt ;) De små vaknar väl snart, sen ska jag städa lite och vika tvätt. Kanske att vi måste gå och handla lite oxå.

Nu ska jag bara ta det lugnt, och lyssna efter små röster uppifrån :)


Oboy!

Ojoj, vilken dag jag hade igår. Mamma kom hit på em. Ville ha sitt hår färgat, så då fick man ju ställa upp. Snäll som man e'. Upptäckte då att vår panna hade stannat, och va' nere på endast 35 grader. Det började bli kallt i huset redan då. Jag kollade i proppskåpet, testade ALLA säkringarna, men fick ändå inte igång pelletsbrännaren. Den va' helt död. Johan tror att det blivit  dålig kontakt nånstans, eller avbrott helt, vilket inte skulle va' helt omöjligt, då pappa för bara en vecka sen va' uppe i proppskåpet och kopplade om lite. Sen har vi dessutom haft en grävare här ute, när hålet i trädgården skulle grävas igen = vibrationer i marken och huset. Så idag kommer pappa hit och kollar, för jag varken vill eller vågar öppna upp och kolla vad som kan va' fel.

Typiskt att sådant här händer när jag e' ensam hemma hela veckan!! :/ 

Har grubblat så mkt de senaste två dygnen, så jag e' helt yr i skallen nu. Varför ska man ha så mkt problem med vuxna människor..? Eller ja, de som borde va' vuxna. I förrgår va' jag sååå sönderstressad, magen krampade och det liksom öppnade sig ett svart hål under mina fötter. Jag kan inte ha det så här längre. Jag kan inte oroa mig för och försöka ansvara för en annan vuxen människas handlingar. Jag förklarar och förmanar, tjatar och skäller, men INGET hjälper. Det funkar inte längre. Jag har min familj att c efter, en bebis i magen, och måste alltså ta hand om mig själv oxå. Om detta fortsätter så får jag tyvärr radera dig ur mitt liv, för jag kan inte riskera min egen eller min familjs hälsa mera.

Nu ska jag strax väcka mina små, sen blir det mysfrukost <3


Kallt!

Godmorgon världen! Vaknade strax efter halv 7 idag. Hörde ngt som lät långt bort i fjärran, inne i drömmen liksom. Sen vaknade jag och insåg att klockradion hade tjutit i 6 minuter. Ganska så högt oxå. Haha! Stängde av den och kröp ner under täcket igen. En stund senare ringde älskling, och sen tvingade jag mig upp. Det blev sent igår med, så jag får väl skylla mig själv att jag e' så förbannat trött idag. Men det e' inte lätt att gå och lägga sig, när ingen säger åt en ;)

De stora barnen e' i skolan. De små sover sött. Jag va' nyss inne hos dem och kikade. Sötnosarna! Va' lyckligt lottad jag e'!

Det va' kallt nu på morgonen. Bara nollgradigt. Då e' det härligt att bara stänga in sig i sitt varma hus! Vi måste dock upp till affären en sväng sen, för smör och mjölk behövs.

Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag, innan det kör igång här hemma :)

Bajs

Usch, så sega måndagar e'. När klockan ringde 06.30 stängde jag av den, fort som bara den, och lade mig en stund till. En kvart senare ringde älskling, för att kolla så jag hade gått upp ;) Första natten utan honom gick bra. Fast jag kom i säng sjukt sent. Sen vaknade Leon först kl.01, och hade bajsat. När klockan va' 02.15 hörde jag hur han lekte och trallade i sin säng, så jag fick gå upp och kramas lite med honom. Det hjälpte, för sen dess har han sovit. Tur det ;) Jag blev helt paff när jag hörde honom på babyvakten, för han vaknar ju i stort sett aldrig på nätterna. Lite bortskämd e' man nog ;)

Nu e' de stora barnen i skolan. De va' lika trötta som sin mamma. Måndagar e' som sagt lätt den segaste dagen på hela veckan. Vi fick i oss frukost iaf, och gympapåsen glömdes inte bort, så jag e' nöjd med min bedrift ;)

Vad händer idag då..? Tja, inte ett dugg. Holly har varit förkyld hela helgen. Hon snorade dock ngt mindre igår, så idag hoppas vi på att hon e' ännu bättre. Hon e' inte slö och har inte heller ngn feber, men näsan har runnit jättemkt. Hon har torkat sig så mkt, så igår va' hon helt röd om näsan och ut på ena kinden. Såg förfärligt ut! Jag har smort litegrann, men hon torkar ju bort det direkt. Men inatt gick jag in och smorde på ett lager under näsan, när hon sov. Kan ju hoppas på att hon inte har torkat sig i sömnen :)

Nu tänker jag bara sitta här och slöa tills de små vaknar. Kaaanske att det blir en sväng ner i tvättstugan oxå. Annars tar vi det sen. De små har inget emot att följa med ner, så det blir nog tid till det under dagen annars :)


Miss you!

Nu har du åkt, och kommit fram, långt bort. Vi kan inte c varandra, inte röra vid varandra, men våra hjärtan slår i samma takt. Tillsammans. Det kvittar hur stora oceaner som ligger mellan oss, hur ensam sängen än känns. I drömmarna håller du om mig igen. Dina andetag finns snart i mitt öra, precis som det ska va'. Saknar dig så älskling! <3


Yaaaaaaaaaay!

Äntligen e' det fredag! Jag har varit sååå himla trött varenda morgon denna veckan, och verkligen sett fram emot helgen. Ikväll väntar en riktig myskväll med familjen!

Elida va' skitpigg halva dagen igår. Hade inget halsont alls på kvällen, och imorse ville hon gå till skolan igen. Det fick hon ju såklart. Hon har varken haft feber eller varit snorig, utan det va' just bara att hon tappade rösten i förrgår, och kraxade i drygt ett dygn. Holly däremot har blivit snorig, och va' alldeles röd om näsan igår. Stackaren! Både hon och Leon sover än, så jag låter dem väl ligga tills de vaknar. Vill ju att hon ska va' pigg och glad.

Idag får vi besked om älskling ska åka iväg och jobba hela nästa vecka. Känns trist som tusan om det blir av, men det får ju gå. Isf åker han redan på söndagkväll, så man får njuta av helgen som bara den!

Nu har jag och Elida bokat in vår Ullaredhelg. Ska bli himla mysigt att åka iväg, bara hon och jag. Vi behöver en tjejhelg, och Johan behöver en egen helg med de små. Han har ju Elliot som hjälper till, så det kommer gå kanon ;)

Nu ska jag fortsätta att slappa lite, tills de små vaknar :)



Tjat

Då va' det torsdag, och alltså redan fredag och helg imorgon. Yaaay! Denna veckan har gått grymt fort!

Så, vad gjorde vi igår då..? Jo, det gamla vanliga. Städade, lagade mat, roade barn osv. Det blev en lugn dag, för Elida va' hemma med halsont. Annars hade vi haft miniorerna att tänka på, där hon både skulle ha lämnats och hämtats. När Johan kom hem från jobbet hade han med sig en arbetskamrat, som med hjälp av sin grävare slätade till här utanför. Det såg ju ut som om en meteor hade landat i trädgården..haha! Nu ser det mkt bättre ut, men det sista får tas för hand.

Elida e' hemma från skolan idag oxå. Jag gick iväg och lämnade Elliot vid 8, och när jag kom hem igen så satt hon i soffan och räknade i sin mattebok. Flitiga unge! :)

Idag fick jag tvinga på Elliot hans allvädersstövlar. Han har haft sina gympaskor fram tills nu. Och visst, det har varit en varm höst, men igår va' det typ 0,3 grader bara. "Tänk om ingen annan har stövlar", sa han när vi gick iväg. Herregud, han e' 6 år, och tänker redan på sådant. Inte bra! Va' tvungen att prata med hans fröken på skolgården, och nämnde då även att han inte ville använda sina utebyxor. Hon sa att de va' så allihop i den klassen, men att de skulle truga lite extra. Man kan ju leka bättre om man har överdragsbyxor på sig. Man blir inte blöt om rumpan och smutsar heller inte ner sina vanliga byxor. Men nu e' de väl "stora", och ska kunna bedöma sån't själva. Fast min unge behöver iaf en extra knuff, för han tänker inte så. Han vill bara ut så fort som möjligt.

Nu ska jag gå upp och väcka mina små, sen kör dagen igång på allvar :)


Tänkvärt!

Tänkvärda ord, som jag snodde från Helena på fejjan:

Hur förklarar vi för våra barn och barnbarn vad mobbing är? Här är hur en lärare i New York gjorde det för sin klass.

Hon bad dem att göra följande övning:

Barnen skulle ta varsitt pappersark. Sedan blev de tillsagda att skrynkla ihop det, stampa och slå på det men utan att riva det. Så bad hon barnen vika bladet, titta på hur smutsigt, fyllt med märken och ärr arket var.

Så ombads barnen att säga förlåt till pappersarket. Fast de hade bett om ursäkt och försökt att släta ut det, var det fortfarande skrynkligt.

"Dessa märken kommer aldrig att försvinna, oavsett hur mycket du försöker ta bort dem. Detta motsvarar vad en mobbare gör mot andra. Även om du säger förlåt efteråt, kommer ärren aldrig försvinna."

Barnens ansiktsuttryck sade att budskapet hade önskad effekt.

Kopiera och sprid ordet om du är mot mobbing!

Krax

Onsdag idag, och redan har alltså halva arbetsveckan gått. Vart tar dagarna vägen..?

Igår va' min pappa här. Han kom tidigt på morgonen, följde med mig till stan med de små, då jag skulle till öronmottagningen. Medans jag va' inne hos läkaren körde han en sväng med småttingarna, och hämtade sen upp mig. Det tog ju inte lång tid igår, som tur va' :) Läkarbesöket gick bra. Ingen inflammation finns kvar, men trumhinnan e' naturligtvis skadad och förtjockad, och alltså har jag fått en hörselnedsättning på det örat. Detta brukar läka till sig på 3-4 månader, sa läkaren, men om jag fortfarande hör dåligt då så ska jag tebax på en ny kontroll. Får väl hoppas på det bästa. Jag har ju iaf ett fungerande öra.

Efteråt åkte vi först till Maxi och sen till Lidl, och handlade lite. Sen bar det av hemåt, för att äta lunch. Kl.13 hämtade jag Elliot i skolan, men Elida följde med en kompis hem. Pappsen kopplade in vårt nya proppskåp i källaren. Skönt att ha det gjort!

Johan kom bara hem om och bytte om efter jobbet, slängde i sig mat, sen stack han iväg på hockey. Pappa stannade till 19.30. Det va' mysigt med en heldag med honom, det tyckte både jag och barnen :) Kl.20 låg alla barnen i sina sängar, och sen mös jag ner mig i soffan under en filt. Lite sötlakrits och choklad, och ett avsnitt av 16 and pregnant. Sämre kan man ju ha det ;)

Johan kom hem strax innan kl.22, och vi satt kvar i soffan ända tills kl.23. Svenskars hemliga liv började ju kl.22, och igår handlade det om transsexuella. Mkt intressant! Den ena tjejen och killen hade man aldrig tagit för ngt annat, om man hade mött dem på stan. Det va' helt klart en tjej och en kille, även om de inte va' födda på det viset. Den tredje personen va' en man, som inte va' spec ung, men som på äldre dagar beslutat sig för att "komma ut", och leva som kvinna. Det syntes dock på honom att han egentligen va' en karl. Tunt, stripigt hår som låg över pannan, och manliga drag, då han inte kunnat äta hormoner pga tidigare blodproppar. MEN han, eller ja hon, levde på utan att bry sig om vad andra tyckte och tänkte. Starkt gjort!

Imorse va' det segt att gå upp. Väckarklockan ringde flera ggr, innan vi till slut va' tvungna att lämna sängvärmen. Det va' kallt ute, nollgradigt och ruggigt. Elida vaknade med halsont och kunde knappt prata, så hon fick stanna hemma idag. Jag gick dock och hämtade några böcker åt henne i skolan, då hon kanske kommer att va' hemma resten av veckan. Hon vill ju absolut inte komma efter, min flitiga tjej :)

Denna dagen blir lugn. Har tre mysande barn i soffan, och har inte ens fixat morgondisken än. Det hinns nog med under dagen :)




Öron

Godmorgon! Veckan har dragit igång på allvar. Det e' redan tisdag, dagarna går så fort! Idag ska Elliot ha gympa för första gången. Hoppas han tycker det e' kul :)

Jag jobbade igårkväll, igen. 6 dagar/kvällar i rad blev det visst, så det ska bli skönt att va' ledig idag. Har inte lagt in mig ens. Det blir dock ingen helledig dag, då jag ska in till öronmottagningen på återbesök. Usch, ser inte fram emot det. Just nu vet jag inte vad som e' värst, att bli pillad i örat eller i munnen. Det känns ju nästan som att de e' på väg ut genom andra örat när de håller på. *ryser* Helst av allt vill jag inte bli pillad i ngn ände alls, men vad gör man..? Det e' iaf nääästan en månad kvar tills jag ska till tandis nästa gång.

Min bästaste pappa kommer hit idag, och följer med mig till sjukhuset. Han kör alltså 18 mil, tidigt på morgonen för min skull. Det e' kärlek! Han ska även koppla in vårt nya proppskåp, som Johan satt upp i källaren, så det blir två flugor i en smäll.

De stora barnen e' i skolan, och jag tänkte dammsuga och duscha en snabbis nu, innan de små ska upp.


Slut på ledigheten

Oj, nu va' det ett tag sen jag skrev sist. De stora barnen har haft höstlov, och älskling har varit ledig hela förra veckan, så vi har haft en hel del för oss. Jag har jobbat ganska mkt, nästan varenda dag, och resterande tid har det alltid funnits ngt att göra eller ngn att mysa med :)

Första dagen på höstlovet storhandlade vi. Alla barnen fick hänga med, och det tog tid då vi egentligen borde storhandlat en vecka tidigare. Johan va' ju på utbildning i Helsingborg, så det fick vänta. Men det gick hur bra som helst, dock va' vi alla väldigt trötta efteråt :)

I torsdags trotsade jag en av mina värsta fobier, och åkte till badhuset med familjen. Jag verkligen HATAR badhus. Det hänger i sen skoltiden, då jag alltid avskytt att klä av mig och duscha inför andra. Jag stod i omklädningsrummet med mina tjejer, och ALLA bara slängde av sig sina kläder, och traskade iväg mot duschen. Bara jag som klädde av mig lite diskret, svepte in mig i en handduk, och sen väntade tills duscharna va' någorlunda tomma på folk. Phu! Vissa saker blir man aldrig tillräckligt vuxen för tydligen.

Väl i vattnet e' det inga som helst problem. Jag älskar ju att simma osv. Vi va' först i den grunda barnbassängen, och alla barnen älskade det. Efter ett tag gick vi in till den varma bassängen istället. Där va' det för djupt för Holly, men hon flöt med hjälp av sina armpuffar, och oss såklart. Leon skulle sitta på kanten och sen hoppa ner i vattnet, heeela tiden. Tokungen :) Elida och Elliot åkte vattenrutschbanan typ tusen ggr. Sist av allt testade jag bubbelpoolen. Sååå skönt! Det va' en trött familj som åkte hemåt sen, men väldigt nöjd! :)

Igår skulle jag va' ledig. Vi fixade här hemma hela dagen. Tvättade och röjde. Johan drog fram ny elkabel och satte upp vårt nya proppskåp i källaren. Fattas bara en elektriker som ska komma och koppla in det oxå. När kommer du pappa..? ;) På em gick jag och sessorna upp till affären, för att köpa kaninmat. På vägen hem ringde min mobil. Jag såg att det va' hemtjänsten. En tjej hade blivit sjuk, och ville att jag skulle komma NU! Så jag gick bara hem och lämnade barn och varor, tog min cykel och trampade iväg. 5 timmars extra jobb tackar vi för :)

I lördags gick jag förresten in i vecka 22, och igår fick Johan känna Minis sparkar för första gången, när han lade handen på magen <3

Denna dagen blir lugn. Jag ska jobba ikväll, men inte förrän kl.18 :)


Låst

Oj, efter ett psykfalls utbrott igår så har jag valt att låsa min blogg. Iaf tills vidare. Det e' sorgligt, då jag bara tycker det e' kul när "nya" människor snubblar in på bloggen. Men men, jag testar ett tag, så får vi c om det lugnar ner sig lite.

Igår hade vi fullt upp. När Johan kom hem igen, efter att ha lämnat grävaren, så värmde vi baguetter i ugnen. Gottgott :) Därefter blev det lite plock och städ, jag duschade och sen åkte vi in till staden. Köpte tapetklister på Cheapy, tankade, kollade in Jysk och sen storhandlade vi på Maxi. Vi va' helt slut efteråt, så det blev till att köra hem på en gång. Två fulla kundvagnar blev det, så nu e' alla skåp välfyllda igen. Skönt! :) Skulle egentligen handlat innan Johan åkte iväg till Helsingborg i onsdags, men hann inte, då jag jobbade kvällen i tisdags. Men men, nu e' det gjort iaf.

Igårkväll fick Johan för sig att vi skulle möblera om i vardagsrummet. Vi tänkte sätta in en kamin där, så småningom, så han ville förbereda och göra den väggen fri. Alltså åkte bokhyllan över till andra sidan, och blev en sektion mindre. Det e' inte helt klart än, så vi får väl c om vi trivs med det "nya" rummet sen.

Idag e' det tänkt att vårt sovrum ska tapetseras om. Alltid ngt nytt projekt på gång i vårt lilla hus..haha! Jag e' ledig idag, så det passar bra iaf :) Men imorgon ska jag jobba en delad tur. Först 7-11 och sen 16-21. Sen väntar två kvällar och en heldag på lördag. Goodie! :)

Nu ska jag ta tag i mitt liv :)



RSS 2.0