Ont

Tjolahopp! Tisdagmorgon, och en lite annorlunda sådan. När Elida och Elliot kom hem från skolan igår så ville inte stora tjejen gå in. Hon ville hellre va' ute och leka på vändplatsen, i snöhögen. Igår va' snön dock mer som is än som snö, vilket resulterade i att hon halkade, och ena benet böjdes bakåt och liksom lite uppåt. Hon fick jätteont, och haltade hela em och kvällen. Nu gör det inte lika ont längre, säger hon, men hon har svårt att gå ordentligt, och lyfta på benet. Ingen svullnad eller rodnad syns, och hon skriker ju inte, utan vi tror att hon "bara" sträckt sig. Det blev en onaturlig vinkel för benet, och då e' det ju självklart att man har ont. Hon valde att stanna hemma från skolan idag, så får vi c hur det utvecklar sig. Om det blir bättre. Annars får vi ju självklart åka in och kolla upp det. Nu ligger hon iaf nerbäddad i soffan och spelar på sin telefon :)

Johan körde Elliot till skolan idag, så jag slapp ge mig ut. Har haft ont i ryggen sen i söndags, så det tackar vi för. Känns som ischiasvärk emellanåt, då det smyger sig ut på ena sidan och ner i benet. Hade problem med just detta när jag väntade Elliot, och blev sjukskriven väldigt tidigt. Sååå ont har jag dock inte denna gången, men jag känner av det när jag reser mig upp tex.

Igårkväll fixade vi iordning Minis garderob. Åhh, så mysigt att stå och vika och lägga in allt smått! Nu längtar man massor! Det räckte dock inte med de fyra trådbackar vi köpte, så vi får nog köpa fler..hihi. Känns bra att man börjar få ordning på allt!

Idag blir det lugnt. Jag ska strax väcka mina små, fixa frukost, dona lite, ta en dusch, och sen hämta Elliot i skolan. Ikväll ska jag jobba, så får väl försöka hinna med en stund i soffan medans lille Leon sover middag ;)


Goooooodmorgon!

Godmorgon! Ny vecka, nya äventyr. Inte för att det händer ngt spec här idag. Jag va' sååå trött imorse! Gick upp strax innan kl.07, väckte de stora barnen, och sen pillade vi i oss lite frukost. Termometern visade på minus 13 grader, drygt! Det va' extra gott att dricka sitt heta te då. Skönt att slippa ge sig ut i kylan! Jag e' slö idag, så har inte fått gjort ngt än. Har en massa tvätt, men tvättstugan e' ju så kall! :/

Igår va' vi i Kalmar heeeeeela dagen. Modehuset, Bauhaus, Citygross, Ikea och Rusta hann vi med att besöka. Det blev mest en massa kläder åt barnen. Elliot har verkligen växt supermkt, så för hans del va' det nästan panik! Blev dock besviken över babyavdelningen på Lindex, HM och nameit. Det fanns verkligen INGET roligt där alls! Hade för mig att Lindex inne i stan hade fina och färgglada kläder. Nåja, jag hinner nog med en sväng in till stan innan det e' dax för Mini att komma till oss.

Nu hör jag lille Leon, så får gå. Skriver kanske mer sen. Tjing!


Vecka 34!

Hej å hå! Härliga lördag! Efter att ha jobbat kvällen igår så va' jag astrött när jag kom hem. Somnade ganska så tidigt, iaf för att va' en fredagkväll :) Vaknade redan kl.08 idag, men låg och drog mig till 08.30 ungefär. Åt sen frukost i lugn och ro. Sippade på mitt heta te. Underbar morgon! Kl.09 väckte jag mina små, och de stora barnen kom ner precis innan. Barnen fick frukost och maken körde iväg för att jobba.

Sen dammsög jag nedervåningen, plockade och diskade. Skönt när det e' gjort! Vi klädde på oss och traskade sen iväg till pulkabacken. Där träffade vi Magda, Milo och deras ungar. Det blev dock inte så lång stund där, då Holly började gnälla om att hon frös och ville hem. De stora tjejerna stannade kvar ett tag, sen kom de hit och lekte. Jag lagade lunch åt oss allihop, och sen nattade jag lille Leon.

Nu sitter jag här och bara slappar. Kl.16 börjar jag jobba, så man får ju passa på. Om denna kvällen blir lika spännande som föregående så gäller det att va' utvilad ;)

Vecka 34 idag, btw! Shit va' tiden rullar på! Snart får vi träffa vår lilla älskling! <3


Trots och stress!

Äntligen fredag! Efter en morgon med massa trots och stress sitter jag nu här i lugn och ro och bara njuter av tystnaden. Elliot va' omöjlig nu på morgonen, och tjöt som en liten bebis. Underbart! Det slutade med att mamman blev arg, och nu sitter jag här med dåligt samvete istället. Mitt tålamod e' verkligen inte detsamma längre. Det e' sådana här dagar som man önskar att Johan nån gång fick uppleva. Han jobbar ju alltid på vardagar, så han "slipper" denna stress och tidspress när barnen måste upp och komma iväg på speciella tider. Lyx ;)

Om en stund ska jag väcka mina små, sen kör det igång igen. Först frukost, sen ska alla vardagliga rutiner klaras av, barnen ska sysselsättas, mellis ska fixas, sedan lunch, sen slänga lillen i säng och sen fixa fika till de stora barnen. Det går i ett :)

Igår vek jag alla små, nytvättade bebiskläder. Verkligen terapi för själen :) Har tvättat klädseln till babyskyddet och satt på oxå, och en åkpåse e' på väg hem. Allt börjar bli klart nu. Det känns nästan overkligt! En sängmobil står på mammans önskelista nu, och gärna en ny skötväska oxå. Men det e' egentligen bara "vill ha" grejer, som lika gärna kan inhandlas efter Minis ankomst ;)

Ikväll ska jag jobba, så familjen får ha fredagsmys utan mig. Men jag e' ju hemma igen strax efter kl.21 :) Imorgonkväll väntar jobb igen, men på söndag e' jag ledig. Då väntar ev. en tripp till Kalmar. Mys att komma iväg allihop! <3

Vecka 33


Aj!

Onsdagmorgon, men inte piggare för det..haha. Vill nog inte vänja mig vid att gå upp kl.07 på morgonen, utan längtar istället efter helg och sovmorgon ;) Fick upp de stora barnen, och vi åt frukost ihop. Nu e' de i skolan och maken jobbar. De små har nyss ätit frukost och leker, så jag passar på att sitta här en stund. Sen väntar dammsugning, diskning och tvättvikning. Yaaay! ;)

Har haft en stickande, skärande känsla lååångt ner idag. Ni som varit gravida kanske vet vad jag menar. Som om ngn borrar ner sitt lilla huvud, så långt det bara går. Det gör inte ont, men det e' obehagligt när det liksom bara "hugger" till, utan förvarning. Fick faktiskt sätta mig ner ett tag förut, tills den lilla därinne slutat med sina trix ;) Nu e' det fullt ös istället, med sparkar osv. Man kan nästan c att det e' ett litet knä eller en liten armbåge, som fladdrar över magen. Lilla älskling!

Idag händer det inget spec. Jag jobbade igårkväll, och det gick bra. En massa snö har vi fått, så det va' lite jobbigt att pulsa i snön dit och hem ;) Får nog sätta fart här hemma nu, för kl.12 ska Elliot hämtas hem. Bye!

Bra dag!

Idag fick jag dra upp alla barnen. I vanliga fall ligger de små och drar sig till kl.09, medans de stora e' uppe vid 7, men idag fick alltså alla gå upp. Det gick mkt bättre än väntat. Leon blev lite tjurig när han blev väckt så tidigt, men piggnade till när han fick frukost :) Sen borstade vi tänder, hår, mös i soffan ett tag, klädde på oss och traskade iväg.

 

Väl framme på skolan va' det dax för chi gong. Va' imponerad man blir av att barnen lyckas koncentrera sig så bra! Så himla duktiga! Holly och Leon tittade först på, men när det va' dax för samlingen så satte de sig i ringen, lyssnade och "va' med". Stolt man blir!


 

Efter samlingen va' det dax för gympa. Vi gick allihopa ner till sporthallen. Småttingarna sprang av sig som tusan därinne. Kanonbra ställe att rasta dem på ;) Barnen delades in i fyra lag. Det gjordes upp en sorts stafettbana, där barnen skulle springa runt några koner först, sen hoppa i en stor madrass och slutligen kasta en ärtpåse i en rockring. Om man missade så fick man springa ett extravarv runt några andra koner, innan man fick springa tebax till sitt lag, och lämna ärtpåsen till näste man. Jättekul verkade alla tycka :)

 

 

Efter gympan gick vi upp till klassrummet igen. Det va' dax för saga och fruktstund. Jag och barnen följde dock med en fröken in i ett annat rum, för att ha själva utvecklingssamtalet. Det gick jättebra. Elliot e' duktig i skolan, e' en bra kompis och trygg i sig själv. Hon sa att han måste ha fått det efter sin mamma. Att jag e' unik som valt att vara hemma med barnen så länge, som sätter barnen främst i alla lägen och struntar i hur "alla andra" gör. Det värmde att få höra, kan jag lova er! Att få va' med mina barn e' det viktigaste i hela världen! Jag kommer aldrig att ångra att jag lever mitt liv för dem! Detta e' en tid som aldrig kommer tebax <3

 

Runt halv 11 traskade vi hemåt igen. Vi fixade köttbullemackor och varm o'boy. Gottigt! Sen dess har jag diskat och dammsugit, de stora barnen har kommit hem från skolan och lille Leon sover sen en timme tebax. Jag tänker inte göra så mkt mera nytta idag. Måste ju orka jobba ikväll oxå :)

 

Saknar energi för tillfället. Det har hänt en del i mitt liv som tömt mig totalt på detta. Men jag måste hädanefter sätta mig själv främst. Jag kan inte tänka på alla andra, och spec inte när det gäller folk som bara tar, aldrig ger. E' så glad för mina fina barn och min fina man. Utan er vore jag inget <3


Trötta måndag

Måndag igen. En trött måndag, som så många ggr förut ;) Dock blev det ingen ofrivillig sovmorgon idag, utan jag hoppade (haha, eller hur) ur sängen kl.07, gick ut i morgonrock för att kissa vovven och väckte sedan de stora barnen. Shit, så trötta de va'! Jag fick nästan dra dem ur sängen. Men upp kom de, och frukost fick de i sig, en fläta gjordes på stora sessan, fruktburkar och gympapåsen packades, tänder borstades, och sen ramlade vi tom ner i soffan ett tag. Måndagar e' alltid värst. Då har man slappat hela helgen, och det e' svårt att komma igång igen.

När jag blev ensam här hemma så bäddade jag sängen, satt framför datorn, slog en pling till Magda och bara lullade runt i mitt tysta hus. Strax efter kl.09 väckte jag mina små. Vi åt frukost, jag fyllde diskmaskinen, de små lekte och busade, jag dammsög.. Sen gick vi ut en sväng i trädgården. Vi skulle egentligen bygga en snögubbe, men snön va' inte riktigt med på noterna. Hur mkt vi än rullade så blev det inte mer än vanliga, små snöbollar. Holly gjorde en snöängel, vi borstade av lilla bilen, åkte pulka runt huset.. Sen gick vi in med röda kinder och rinnande näsor. Köttbullemackor för de små och köttgryta + ris för mamman blev dagens lunch. Hade ju rester i kylen ;)

Nu sover lille Leon sött och de stora har precis kommit hem från skolan. Iofs lämnade Elida bara sin väska, sen rusade hon iväg mot backen. Bäst att njuta av snön så länge den ligger kvar :)

Imorgon blir det en annorlunda dag. Jag ska på utvecklingssamtal/besök för Elliot direkt på morgonen. Självklart kan Johan inte följa med, pga jobbet, så jag får gå själv. De små får förstås hänga på. Hade varit kul om man bara kunnat fokusera på Elliot, men det ska nog gå bra iaf. De brukar inte va' så jobbiga när vi e' iväg nånstans. Det jobbigaste blir väl att behöva dra upp dem ur sängarna redan kl.07. Wish me luck! ;)

Nu ska jag vika lite nytvättade bebiskläder, sen slappa. Ikväll blir det jobb för den här mamman, och pappan och barnen får lite ensamtid ihop :)

Bilder från idag!


Kärlek!

 

Lilla du därinne

jag undrar så vem du är

Att jag vet så lite om dig

fast du redan är här

 

Är det dina tår jag känner..?

Ditt hjärta jag hör slå..?

Är det sant att du har ögon och naglar

och en mage att pussa på..?

 

Jag vet så lite om dig

fast du redan är här

Men jag älskar dig som tokig

vem du än är!

 

 

 

 


UL igår, vecka 33 idag! <3

Tjo, huset dammsugit och röjt och barnen sitter lugna i soffan. So far. Bäst att passa på att skriva här en liten snabbis nu ;)

Va' hos bm igår. Det va' dax för UL igen. Wiiie! Det va' sååå mysigt att få c lilla Mini igen. Vilken liten skönhet! <3 Den lilla bökade runt i magen under hela UL:et, och det va' svårt att få ngn bra bild på ansiktet. Nu e' Mini så stor ju, och huvudet e' ganska långt ner. När bm försökte få en bra profilbild på huvudet så vände sig Mini, som i protest..tihi. Allt såg jättebra ut, och könet e' fortfarande en hemlis :) Redan när jag lade mig på britsen sa jag åt vår bm att vi INTE ville veta könet, vilket jag förstås har tjatat om flera ggr tidigare ;) "Även om du skulle råka c det, så får du inte låtsas om ngt!", beordrade jag. Hade hon liksom sagt "Hoppsan, nu råkade jag visst c!", då hade jag direkt trott på en pojk, för man brukar inte RÅKA c att det e' en tjej ;) Ska det va' hemligt så ska det! :)

Stick i fingret blev det med, och värdena ligger bra. Blodtrycket ligger oxå kanon. Sf-måttet minns jag inte, och glömde få med mig nya papper hem. Ooops! Men hjärtljuden låg iaf på 140 :) Nu ska jag inte dit igen förrän den 23:e februari. Tokigt att få vänta i så många veckor! BF e' ju liksom den 16:e mars, och med en planerad igångsättning så borde det bli ca den 10:e istället. Ska dock till läkaren den 6:e februari, men då träffar jag inte min bm.

Går in i vecka 33 idag. Galet! Om typ 6 veckor e' Mini här! Nästa vecka tänkte jag köpa de allra första kläderna, som den lilla ska ha på sig vid hemfärden. Åhh, mys! <3

Efter bm-besöket igår gjorde vi Maxi. Jag, Johan och småttingarna trängdes med alla pensionärer. Kul! Skönt att ha fyllt alla skåp iaf. Tänkte först bara handla litegrann, men lika bra att passa på när man ändå e' i stan :)

Nu ska jag fortsätta här hemma. Snart dax för lunch ju! :)

Pigg..?

Började dagen någorlunda pigg. Ok, jag ska inte ljuga, men vi va' uppe innan kl.07 iaf ;) Väckte de stora barnen, käkade frukost, flätade hår och sen mös kidsen i soffan framför tv:n en stund. Skönt när man kan ta det lugnt på morgonen, och inte behöver stressa. Om knappt en halvtimme ska småttingarna upp, så jag passar på att sitta här en stund nu. Välbehövligt :)

Hade en mkt bra dag igår! Skulle som sagt hämta Elliot + kompis i skolan, och det gick bra. Väl hemma igen så stod Magda och Elina utanför och väntade på oss. Mina små fick lunch, som jag värmde snabbt i mikron. Det e' bra med rester ;) Sen bakade jag inte bara en utan två kladdkakor. En med vit choklad och en utan. Tyvärr så va' inte chokladen samarbetsvillig igår, utan den bara klumpade ihop sig under smältningen och blev grynig. Men det gick att äta iaf ;) Det blev mkt snack och skratt. Det behövde jag!

Igår skulle jag för första gången i mitt liv göra en köttfärslimpa. Superenkelt, tycker säkert de flesta. Och ja, det va' inga problem. Men väl i ugnen flöt den ut en del, och jag hade nog för mkt vätska i.. Nåja, god blev den iaf, och när maken rullade in på uppfarten så va' maten nästan klar. Perfekt! :) Nästa gång blir den bättre!

Fick en väldigt glad överraskning när jag hämtade posten igår. Min fina vän Anna hade skickat ett set Barbapapa-kläder åt Mini, som hennes Alfred växt ur. Jättesnällt och gulligt gjort! Det finns stjärnor <3

Får c vad denna dagen har att bjuda på :)

Tröttis

Trött idag! Älskling snoozade säkert väckarklockan 10 ggr..haha! Men men, onsdag idag, och alltså snart fredag och helg igen. Det går undan :)

Hade en mysig kväll igår. Duschade mina små, och sen nattade vi alla barn. Kollade lite Masterchef på tv:n och åt popcorn, innan vi bäddade ner oss i sängen och såg ett avsnitt av Kniven mot strupen. Sen läste jag tills ögonlocken inte längre ville samarbeta med mig, och sov sen gott hela natten. Härligt!

Idag blir en bra dag. Jag börjar med en latmorgon, som vanligt. Kl.09 ska jag väcka mina små, fixa frukost, dammsuga, diska, hänga lite tvätt.. ja, det vanliga helt enkelt. Kl.12 slutar Ellioten, så då ska vi hämta honom och en kompis i skolan. Efter det kommer Magda hit med sin lilla tjej, och kl.13.15 slutar våra stora tjejer och joinar oss. Fullt hus minsann :) Emellan varven ska jag hinna baka ngt oxå. Tur att man e' kvinna ;)

Nähä, dax för den dagliga dosen av bloggar och skvaller. Hörs senare! :)

Minis vagn <3


Dag 20 – Den här månaden

Den här månaden börjar det att dra ihop sig. Det e' bara 59 dagar kvar till BF nu! På fredag e' det dax för nästa UL. På lördag går jag in i vecka 33. Tanken e' att det mesta ska fixas innan denna månaden e' över. Inte för att vi har så himla mkt att fixa, men lite ;)

Annars har vi städat bort julen, kidsen har börjat skolan igen efter ett härligt jullov, min bror har åkt hem till skåneland igen, jag och Johan har firat 16 år ihop <3

Stressigt :)

Oj, vilken morgon det blev. Jag vaknade av alarmet strax efter kl.06. Alldeles för tidigt, så jag somnade om efter att Johan snoozat. Problemet va' bara att han stängde av det, och inte snoozade. Alltså ringde inte alarmet igen, utan vi vaknade halv 8! Ooops! Jag rusade upp, väckte barnen, slängde fram frukost, packade gympapåsar och fruktburkar, borstade hår och tänder, och kl.08 va' det dax att gå till skolan. Phu! Sen satte jag mig med en kopp te, läste lite i min bok och bara kopplade av. Kan behövas :)

Idag händer det inget spec. Jag har inget jobb inplanerat så jag tänker lulla runt här hemma och plocka och ha mig. Ska strax väcka mina små och ge dem frukost, fylla på pellets och dammsuga. Otroligt spännande va'..? ;) Vardagliga saker som bara måste göras.

Igår hade vi en mysig kväll. Barnen åt mos och köttbullar, och medans jag nattade dem så fixade älskling sin supergoda kinagryta. Jag åt sen fyra portioner..hihi. Har tom lagt lite i en burk som jag tänkte stoppa i mig till lunch. Gott! :) Vi mös ner oss i sängen relativit tidigt, och kollade på tv. Så det va' ett perfekt avslut på en perfekt dag.

Nu ska jag läsa lite bloggar, innan jag ska gå upp till mina små <3

16 år!

En tonårskärlek
en kall januaridag
läppar som möts
blickar som gör en svag
för 16 år sen
blev det vi två
inte visste vi om
allt vi skulle få uppleva då
nu sitter vi här
i vårt alldeles egna hus
med fyra underbara ungar
och en Mini i magen som gör massa bus
jag tänker tebax
på alla de år som gått
tacksam för alla dessa gåvor
som du och jag har fått

Jag älskar dig Johan! <3


Bild från 1998! <3


Hemma

Home again. Kvällen gick superfort. Det e' skönt att komma iväg några timmar. 16-21 turerna gillar jag starkt! :) Jag får en möjlighet att komma hemifrån, samtidigt som Johan får ensamtid med barnen. Superviktigt! Känns sjukt att jag bara ska jobba några veckor till. Eller avlägset iaf. Mår väldigt bra, så tanken e' att jag ska jobba februari ut. Det blir väl bebis runt den 10:e mars, om allt går enligt planerna.

Fick en helskön kommentar på jobbet ikväll. Va' och hjälpte en farbror, och när allt va' klart så satte vi oss vid hans tv en stund, och småpratade lite. Efter ett tag säger han: "Har du ngn tv hemma..?" Hihi! Inte så självklart på deras tid liksom :) En tant utbrast ikväll: "Ska det bli en flicka..?" Haha, ja du, vi får väl c. Det får tiden utvisa :)

Kl.21 hoppade jag på cykeln och drog hemåt. Väl hemma tog jag och vovven oss en liten promenix. Man får passa på när det inte e' halt. Sen blev det en kopp hett te. Nu har älskling två franskbröd i ugnen, som ska ut när som helst. Det får bli en nybakad skiva innan sängen, eller två ;)

Dag 19 – Detta ångrar jag

Det sägs att man inte ska ångra vad man gjort för val här i livet. Man kan inte gå runt och ångra saker som faktiskt har gjort oss alla till dem vi e'. Ändå kan jag inte låta bli att ångra att jag släppt in vissa personer i mitt liv. Personer som jag redan förut raderat, men gett en ny chans. Alla e' ju värda en ny chans, eller..?? Nä, om det e' ngt jag ångrar så e' det väl att jag har varit för blåögd, för snäll. Jag vill tro gott om alla. Men de senaste åren har jag ändrat på mig. Jag släpper inte längre in vem som helst. Skalet runt mig har hårdnat. Men, jag ångrar inte ngt. Om jag hade tagit bort en enda händelse, ett enda misstag, då kanske jag inte hade suttit där jag e' idag. Snart 5-barnsmamma, i mitt egna hus <3

Vecka 32!

Härliga söndag! Vi började den med en skön sovmorgon. Fan så bra jag har börjat sova den sista tiden. Mini buffar som tusan morgon och kväll, men på nätterna sover den lilla lika bra som mamman :) Vecka 32 igår btw! <3

Nu e' älskling iväg och jobbar, jag har plockat undan och ska strax dammsuga. Kl.16 börjar jag jobba, så man får ju passa på och ta ett ryck innan :) Längtar redan tills ikväll kl.21, när jag kan cykla hem från jobbet, och sen slänga mig på soffan med gott samvete :)

Hoppas att ni alla får en bra dag :)

Helg!

Underbara helg! Jag vaknade första gången 08.05, men bestämde mig för att det va' alldeles för tidigt ;) Somnade sen om till 09, och gick upp till mina ungar. Utvilad e' bara förnamnet! Helger e' till för att njutas av!

Kl.16 börjar jag jobba, men fram tills dess ska jag bara umgås med familjen. Guld värt med en ledig dag tillsammans, även om jag smiter hemifrån några timmar i em/kväll ;)

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Kanske e' jag ngt senil, men jag minns inte ngn spec födelsedag. Eller, klart att jag minns, men inte så att jag har ngn favorit. Vi brukar fira min födelsedag hemma, i lugn och ro. Har väl ett litet kalas på helgen, med släkt och tårta. Ngt spec brukar jag aldrig önska mig. Trist inlägg, men så e' det ;)

Finally!!

Äntligen! Fredag idag! Sista tidiga morgonen för denna veckan! Yaaaaaaaay! Jag har verkligen varit trött och seg den här veckan. Det kvittar om jag kommit i säng i bra tid, morgonen efter har ändå varit slitsam. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar, utan ngt jäkla alarm som stör! :)

Älskling väckte mig 06.45, då han skulle köra iväg. Sista dagen i Kalmar för honom denna gången. Skönt! Jag väckte de stora barnen strax efter kl.07, och sen åt vi frukost ihop. Mös ner oss i soffan en stund efteråt, och nu e' de i skolan. Idag får vi fikabesök ca kl.13, så jag får väl dra över med dammsugaren och fortsätta med min tvätt strax. Ska bara lata mig lite till ;)

My god!

Nu e' jag helt slut! Inte nog med att Mini trycker åt alla håll och kanter inne i magen, (jag kan inte sitta, utan ska helst stå heeela tiden) de stora barnen har varit i luven på varandra ända sen de kom hem från skolan. "Mamma, han rev mig!" "Mamma, hon nöp mig!" "Mamma, hon gjorde en grimas åt mig!" Vid sådana här tillfällen önskar man att man va' två hemma, så att inte bara den ena av oss fick dra hela lasset. Nu har det dock lugnat ner sig, men jag fick gå ner i tvättstugan och röja lite. Känner att mitt tålamod inte e' vad det brukar vara :) Men efter att ha hängt upp lite tvätt och slängt in mera smutstvätt i maskinerna, sopat golvet där nere och skurat toan, e' jag på bättre humör. De stora och lillsessan ritar massa teckningar, så nu hoppas vi på att de e' sams resten av dagen. Iaf helst tills deras pappa kommer hem ;)

Dag 17 – Mitt favoritminne

Det finns många minnen som jag vårdar ömt i mitt hjärta. Tillfällen i livet som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Tex när jag och Johan träffades första gången, den dagen vi gifte oss och de dagarna då vi välkomnade våra barn till oss. Av dessa stunder e' det svårt att välja. De betyder alla så mkt för mig. Men våra barns födelser e' ju såklart ngt alldeles spec. Efter en lååång väntan fick vi äntligen träffa den lilla människa som legat och grott i min mage. Efter spänning och smärta fick jag c in i era ögon. Mötas av den där vattniga, nya blicken. Åhh, jag skulle kunna göra om det tusen ggr till! <3

Elida <3

Elliot <3

Holly <3

Leon <3

 


Egentid

Torsdag idag, och alltså snart helg. Yaaay! :) Har varit sååå trött dessa morgnar. Inte van vid att gå upp så tidigt längre..hihi. Idag gick jag upp kl.07, väckte de stora barnen, sen åt vi mysfrukost ihop. Hann med en stund i soffan oxå. Skalade morötter (till fruktburkarna), flätade hår, borstade tänder osv. Nu e' de i skolan, och jag sitter här och börjar piggna till. De små sover sött.

Ska alldeles strax gå ner i tvättstugan och hänga lite, samt slänga in två nya maskiner. Den där evighetstvätten ;) Men först ska jag sitta här och slappa och bara surfa runt. Detta e' min egentid på dygnet. Inga barn hemma/vakna, ingen man hemma.. Det räcker gott och väl för mig :)

Dag 16 – Min första kyss

Milde tid! Ska man minnas det..? Haha! Jag trooor att det va' under en av våra Sanning eller konsekvens-lekar. Jag kan väl ha varit 11-12-13 nå't. En av killarna vi brukade ha med va' nå't år yngre, men jättebra på att kyssas. Alla ville bli kysst av honom..haha! Minns du Jenny..?? ;)

Min första "riktiga" kyss va' med en pojkvän, Ronnie. Då va' jag 13 år. Vi va' tillsammans i 3 veckor och 3 dagar. Wow! :)


Seg

Godmorgon! Fy så trött jag e' idag! Kom i säng i skaplig tid igår, men blev väckt strax efter kl.05, av en liten kisse som ville ut. Va' såklart tvungen att gå upp och kissa samtidigt, eftersom en liten Mini boxar på min stackars blåsa. Väl i säng igen somnade jag om direkt, och sen orkade jag inte gå upp förrän klockan va' nästan halv 8. Oooops! :) Det blev ngt stressigt, men barnen kom upp, åt frukost, borstade tänder osv. Det har regnat inatt, så nästan all snön e' väck nu. Jäkla hattande det här.

Idag blir det lugnt. Jag ska inte jobba ngt de närmsta dagarna, för älskling e' i Kalmar ons-fre. Ja, bara dagtid alltså, men det e' ju 10 mils resväg. Han håller i nån utbildning för övrig personal. Hoppas det e' kul :) Jag tänkte plocka lite, innan de små ska upp, men e' så seg. Det får bli ett ryck strax.

Snö

Då va' den här, första skoldagen efter ett härligt jullov. Va' fort det gick! Vi hade lätt kunnat va' lediga minst en vecka till. Det va' riktigt drygt att komma upp imorse. Johan fick tjata på mig flera ggr, innan jag till sist ramlade ur sängen. Fy så trött jag va'! När maken kört iväg för att jobba så väckte jag de stora barnen. Om de va' trötta behöver ni inte ens fråga. Milde tid! Haha! Men upp kom de iaf. De lär somna bums ikväll :)

När kidsen dragit iväg till skolan så lade jag mig och läste. Nu e' boken jag fick i julklapp utläst. Tigerkvinnan av Katerina Janouch. Jättebra va' den! Detta va' den fjärde boken i serien, men jag har inte läst de andra 3. Kanske borde utöka min boksamling med dem dock :)

"Tigerkvinnan är den fjärde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund där relationerna, familjen och kärleken står i centrum. De tre tidigare är Bedragen, Systerskap och Hittebarnet."

Ikväll ska jag börja på senaste tillskottet, Hungerelden av Eriksson och Axlander Sundquist. Har läst första delen som heter Kråkflickan, och den va' bra! 

Började med ett av mina pussel igårkväll. Åhh, va' kul det e' att pussla. Nackdelen e' ju att man lätt fastnar. Bara några bitar till, och så har det helt plötsligt gått en timme, till ;) Brukar drabbas av det där pusselsuget varje gång jag e' gravid, nu när jag tänker efter. Tur att man inte e' så stor, så att inte magen e' ivägen när man ligger halvböjd över bordet :)

Kl.09 drog jag upp mina små, och fixade frukost åt dem. Sen diskade jag (fyllde iaf maskinen och tryckte på knappen ;) och dammsög nedervåningen. Tvätten ska jag ta tag i när lille Leon sover middag. E' sugen på att ta fram mitt pussel, och lägga några bitar. Lär dock få "hjälp" av några små fingrar då ;)


Det snöade visst lite inatt :)


Sista dagen

Ny vecka, och alltså den sista lediga dagen detta jullov. Det känns lite konstigt. Vi har ju latat oss och struntat i tider hela lovet. Idag gick jag upp strax efter kl.08. Åt frukost, värmde bullar i ugnen och SEN väckte jag barnen kl.09. De va' så trötta, stackarna ;)

Hela fm gick åt till att plocka undan, dammsuga, pyssla, bädda sängar, samla ihop tvätt.. Nu e' klockan nästan 12, och det e' alltså dax att börja med lunchen. Ugnsstekt falukorv blir det idag, efter Elliots önskemål :) Efter maten ska lille Leon i säng, och då ska jag passa på att ta ett tag i tvättstugan med. Det verkar inte bli ngt jobb idag, så jag tänker njuta av en ledig kväll med familjen <3


Fix

Hemma, efter en dryg kväll på jobbet. Det kan ju inte alltid va' tipp topp :) Kom iaf hem till finaste familjen och nybakad rooosa sockerkaka. Jag har det bra :) De små sover och de stora ska i säng. Slarvat med sovtider nu under lovet, så vi får ta oss i kragen och gå upp någorlunda tidigt imorgon. Idag va' det inte första gången vi sov till 09.30 liksom ;) Men e' man ledig så e' man.

Idag har vi bara varit hemma. Vi har fixat och donat. Plockat och sorterat. Städat och diskat. Julen e' snart ett minne blott i vårt hus. Stjärnorna har flyttat in i sina lådor igen, och likaså alla tomtar. Utebelysningen ryker väl imorgon. Skönt när det börjar bli som vanligt igen. Faktiskt!

Imorgon e' det studiedag för kidsen, men älskling ska jobba. Själv vet jag inte än hur jag jobbar denna veckan. Känns nästan lyxigt med en helt tom vecka. Dock brukar en vecka inte va' tom så väldigt länge ;)

Har fått tid till både nästa UL och till läkaren. Denna läkare kommer att bestämma när vi ska in till förlossningen för bedömning/igångsättning. Känns nästan overkligt, men ändå så börjar dörren att glänta. Om jag e' redo..? Njäe, det kan jag inte påstå. Även om jag inte har ngn lust att gå gravid ett år till, hur mysigt det än e', så känns det lustigt att det snart e' över. Spjälsängen står så fint här bredvid, men tänk att det snart kommer att ligga en liten bebis där. Vår bebis. Ännu en lillebror eller lillasyster. Ännu ett litet mirakel <3

Vecka 31

Dålig update, jag vet. Det blir så när man jobbar en massa. Denna veckan har jag varit bokad 5 av 7 dagar. Idag skulle jag egentligen ha jobbat 3 timmar, över middagen, men det ändrades rättså fort. Istället blev det att jag först jobbade 7-13 och sen 18-21. Viss skillnad ;) De timmar jag va' hemma mitt på dagen gick fort. Jag sov en stund (hihi) och vi åt. Hann typ inte mera. Kvällen va' skitstressig, och jag va' helt slut när jag kom hem igen. Kom hem till nybakad sockerkaka och glass. Love you Johan! <3 Nu ska jag lata mig tills imorgonkväll, då jag går på igen :)

Bm-besöket i torsdags gick jättebra. Lilla hjärtat slog 132 slag/minut och sf-måttet låg på 28. Helt normalt magmått denna gången, tydligen. Ändå skiljer det bara nån enstaka cm från mina andra graviditeter. Mkt märkligt. Nåja, vi får väl c hur stor eller liten Mini e' när h*n kommer ut. Och ut kommer vår lilla att komma, ganska så snart. Gick in i vecka 31 idag, så snart e' det dax! <3

Bjuder på en ny magbild, dagen till ära. Skriver kanske mera imorgon :)


Älskade lilla Mini därinne <3


Lovely

Idag vaknade jag helt pigg. Vaknade först till när älskling gick upp, men slumrade om en liten stund. Så skönt att vakna utan ngn som helst stress! Nu har jag ätit frukost och läst lite. Underbar start på dagen! :)

Idag blir det en lustig dag. Runt kl.13 kommer min pappa + hans sambo hit. Kl.14.30 ska jag va' hos bm. Johan jobbar ju, men pappa ska skjutsa mig in, så får vi c om maken e' i närheten och kan följa med. Kl.16 börjar jag jobba. Hade jag vetat att pappa skulle komma just denna dagen så hade jag inte lagt in att jag kunde jobba. Men men, så blir det ibland. Jag kör så det ryker nu dessa sista veckorna. Lika bra det :)

Nu tänkte jag fixa tvätten, innan barnen ska upp. Lille Leon får nog sova i bilen idag, så det gör inget om han sover lite längre nu på fm. Blir svårt att hinna med hans middagslur annars.

Tjing!

Bra

Bra kväll på jobbet, god kvällsfika hemma, skön kvällspromenix med brorsan och vovven, och nu en sväng ner i tvättstugan. Sen väntar boken och sängen. Imorgon ska jag få lyssna på Mini. H*n sparkar som bara den. Som mamma längtar efter dig, du lilla <3

72 dagar kvar!!

Dagens datum är: 2012-01-04
Beräknad Förlossningsdag: 2012-03-16
Barnet blev till: 2011-06-24
Du är i vecka: 29 veckor, 5 dagar
Du är i: 30:e veckan av 40
Dagar du gått: 208 dagar av 280
Du är i: 8:e lunarmånaden av 10
Du är i: 7:e kalendermånaden av 9
Du har: 72 dagar kvar till BF!

Dag 15 – Mina drömmar

Vad drömmer jag om..? Självklart drömmer jag, som de flesta av er, om pengar och rikedom. Tänk att vinna en stor summa pengar, så man inte behöver va' beroende av att jobba ett visst antal timmar varje vecka/månad. Kunna jobba när man vill, för att man gillar sitt jobb, och för att komma ut och träffa folk. Att inte behöva planera inför varenda större sak man vill köpa. Slippa bli deppig när en oförutseende avgift dimper ner. Slippa vända på kronorna och istället ha kul med sina nära och kära.

Men mest av allt drömmer jag om min familj, mina barn. Det viktigaste för mig e' att alla får va' friska och glada. Att vi får va' tillsammans. Att inget eller ingen någonsin ska kunna skilja oss åt. Det viktigaste här i världen e' inte pengar, inte rikedom, inte den senaste mobiltelefonen eller bilen, inte kändisskap. Det viktigaste e' kärleken vi har för varandra. Så länge vi har den, då kommer vi oxå att komma jävligt långt.

Sovmorgon

Tjo, en lugn stund vid datorn. Ja tack! :) Förutom ett trevligt telefonsamtal med min vän Jenny, så har jag hållt igång hela dagen. Iofs så fixade jag både disken och dammsög när vi pratade, men ni fattar :) Att bara sätta sig ner, andas, medans tvätten ligger nyvikt på sängen och två nya maskiner snurrar nere i tvättstugan. Det e' härligt! :)

Jag jobbade igårkväll, i ösregn och senare snöblandat regn. Lovely! Det e' rätt skönt att slippa jobba i snö och kyla, men ösregn känns ändå lite trist i januarimånad. Inte riktigt passande.

Inatt vaknade jag av att mitt öra värkte. Inte igen! Fick gå upp och ta tabletter samt örondroppar, sen tog det minst en timme innan jag kunde somna om igen. När jag vaknade så gjorde det inte lika ont längre, men smärtan e' ändå kvar. Jäkla skit! Får väl ringa läkaren om det fortsätter.

Vaknade sent imorse. Inte förrän 09.30. Gutt med sovmorgon :) Hela dagen har jag som sagt hållt på här hemma. Barnen har pysslat och haft sig. Hollys nya intresse e' att klippa sönder papper. Det tycker hon e' skitkul! Helst ska man skriva ut ngn bild åt henne, med Byggare Bob på, och sen målar hon den och klipper sönder. Tokungen :)

Bemanningen ringde förut, och undrade om jag kunde jobba ikväll. Jag tog det, såklart. Ska inte jobba så himla länge till, så lika bra. E' bara obokad på fredag, annars har jag jobb varje dag denna veckan. Tänkte jobba februari ut, om jag får må bra :)

Imorgon e' det dax för bm-besök igen. Hoppas att Johan kan följa med denna gången, och lyssna på Minis lilla hjärta. Han har inte fått höra hjärtljuden än. Vi ska va' där 14.30, sen börjar jag jobba kl.16. Synd att vi inte har MVC här ute på landet ;)

Nähä, nu ska strax lille Leon upp. Han somnade sent, eftersom vi sov så himla länge imorse, så han får sova en stund till. Så kan det bli när man e' ledig :)

Fullt ös

Goddagens! Har haft fullt upp idag, så det har inte blivit mkt sittande vid datorn. Wow! :) Jag har nog kommit på varför jag e' så himla trött om dagarna. Min morgon börjar tidigt. Jag går upp, ut med vovven, fixar frukost, väcker barn blablabla.. Om jag sen efter frukosten inte tar itu med ngt av alla måsten, utan tex sätter mig vid datorn, då kan jag bli sittande här ett bra tag. Även om jag inte har ngt spec att skriva om, eller ngn spec blogg att läsa så fastnar jag. Jag slösurfar, läser de mest ointressanta sakerna som finns, loggar in på tradera och internetbanken 100 ggr.. Totalt meningslös tid alltså! Jag blir så seg av att bara sitta. Men, om jag däremot sätter igång med tvätt och städning efter frukosten, pysslar med barnen, förbereder lunchen, gör rent i kaninburen.. då e' jag inte alls trött när lille Leon lagt sig för att sova middag. Jag fastnade visst i en tröttperiod efter att jag va' så himla sjuk under julhelgen. Hög feber, jobbig hosta, ont i kroppen, snorigt sinne.. Jag orkade verkligen inte göra ngt alls, nästan, vilket e' ganska så förståeligt.

Nu känner jag mig dock som mig själv igen. Jag har tvättat och vikt en massa tvätt idag. Golven e' dammsugda, det e' undanplockat, lunchen e' lagad och uppäten, disken diskad.. Nu ska jag strax bege mig ner i tvättstugan igen, och ta upp nästa lass. Man blir aldrig riktigt färdig, men det e' så himla skönt när det rullar på :)

Inatt satt jag uppe ett tag, och innan jag ramlade i säng så gick jag såklart upp och tittade till alla barnen. När jag kom in till småttingarnas rum så va' Leons säng tom. Jag gick vidare in till Hollys hörna, och i hennes säng låg de och sov så sött ihop. Va' tvungen att fota dem :)

<3


Typiskt :)

Fattar inte hur jag lyckas, men visst somnade jag i soffan ikväll igen. Jag skulle "bara" lägga upp benen en stund, och sen gå ner i tvättstugan. Haha! Eller hur! Jag måste ha somnat på mindre än 5 min, och sen sov jag gott i minst en timme. När Johan skulle gå och lägga sig så hade jag en kissnödig vovve och en bror som ville ha sällskap hem till mamma. Fick alltså dra på mig en massa kläder och ge mig ut. Vad hände..? Jo, jag blev pigg igen. Eller, inte jättepigg, men tillräckligt för att inte kunna somna. Nu sitter jag här och slösurfar. Ska lägga mig med min nya bok, så kommer nog John Blund på besök om ett tag ;)

Nattinatt!

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag..?

Idag myser jag runt här hemma i ett par gråa leggings och en rosa/grå top med en tiger på :)

Trött

Godmorgon! Har precis ätit frukost med mina små, och ska strax dra fram dammsugaren. E' sååå trött! De senaste dagarna har jag varit sjukt trött, varje dag. Jag har somnat i soffan framför Bolibompa, men ändå somnat som en stock i sängen på kvällen. Hade visst järntabletter kvar sen förra graviditeten, så tog en igårkväll. Värdet låg dock bra sist, men det e' värt ett försök. Jag mår inte så bra av dem bara, mår illa och så, så tänker bara ta en varannan dag.

Vad händer idag då..? Johan jobbar och vi andra ska inte göra ngt spec. Städa, tvätta osv. Inget ovanligt med andra ord :)

Igårkväll fick vi ner spjälsängen till vårt sovrum, igen ;) Packade även upp liggdelen till vagnen. Alltså till briovagnen, som Leon hade förut. När vi köpte den så fick man både liggdel och sittdel till, så liggdelen har alltså legat oöppnad i snart ett år. Jättefin! Röd och svart :)  Nu längtar man massor! Gick in i vecka 30 i lördags, så det närmar sig med stormsteg. Eftersom det antagligen blir en planerad igångsättning även denna gång, så e' det ca 9 veckor kvar tills vi får träffa Mini. Det har gått sjukt fort! På torsdag e' det dax för bm-besök, sen väntar nästa UL runt hörnet bara. Snacka om att man e' nyfiken på att ta reda på vem som gömmer sig inne i magen. MEN jag ska INTE! :)

Nu ska jag sätta fart här! :)

2012

Ett nytt år har börjat. Nya utmaningar och upplevelser väntar runt hörnet. 2011 va' ett bra år, men detta året kommer nog bli ännu bättre.

Nyårsafton blev ganska så lugn. Jag jobbade till 14.30, sen hem och byta om osv, och därefter drog vi in till stan. Vi fikade hos svärföräldrarna, och kollade sen på fyrverkerierna kl.17. Efter det åkte vi hem. Körde förbi Krokstorp, och hämtade Leons nya säng. Han har sovit i den inatt. Det gick hur bra som helst. Min stora pojk! :)

När de små hade lagt sig så kollade jag och älskling på film i källaren. De stora barnen tittade på julkalendern. På tolvslaget gick Johan och de stora barnen ut, men jag stannade inne. Gillar fyrverkerier lika mkt som vår ena katt gör ;) Efter fyrverkerierna gick de stora barnen och lade sig, men vi kollade färdigt på filmen. Brides Maids såg vi. Vilken värdelös film! Kom i säng skitsent! Va' så trött imorse, så det blir en seg dag idag :)

Johan jobbar en sväng, och vi andra latar oss. Ska ta tag i disken och plocka undan lite bara.

Gutt nytt år på er, alla vänner!


RSS 2.0