Bra

Denna fm har gått otroligt fort. Antagligen för att vi har varit effektiva som tusan. Holly kom upp lite tidigare idag. Tyckte att jag hörde henne redan 08.30, så jag gick upp till henne. Då va' det helt knäpptyst i hennes rum, och täcket låg som det skulle i sängen, utan att man såg ngn antydan till rörelse. Jag smög fram, och kikade ner i sängen. Då ligger ungen och ler som tusan mot mig. Haha, så söt!

Efter frukosten dammsög vi och vek lite tvätt. Sen blev det kladdkakebak, för jag e' sjuuukt sugen på choklad! Men när e' jag inte det egentligen..? :) Tog nyss ut den, så det blir mumsig fika när Elida kommer hem från skolan vid 12 :)

Ska strax gå iväg och hämta Ellioten på dagis. Mår mkt bättre idag, hade bara lite ont i huvudet tidigt imorse. Tog det ganska så lugnt igår. Fuskade lite med städningen, som jag lovat, och gick inte heller hela rundan i skogen på em. Vi gick till bäcken, så vi iaf fick lite frisk luft och barnen kunde leka av sig lite :)

Nähä, dax att klä på sig kanske!

På väg hem

Elliot: "När vi kommer hem ska jag kissa, för jag e' kissnödig. Sen ska jag tvätta händerna, för jag e' tvättnödig"

Ja, e' man nödig så e' man :)


Ajaj!

Jäääääävlar (sorry), vilken huvudvärk jag har idag! Fick börja dagen med ett stort glas iskallt vatten och två panodil. Känner dock ingen förbättring ännu, men det kan bero på att jag tog tabletterna "för sent". Kunde dock inte ha tagit dem tidigare, för jag visste ju inte att jag hade ont förrän jag vaknade. Taskigt läge. Nu hoppas vi på att värken släpper under dagen, för jag vill inte att det ska ha ngt samband med blodtrycket. Skit.

Har inte städat ännu, hör och häpna! Har fått tillsägelser från både man och vänner att "Nu låter du golven va' ifred idag!", typ. Hur det nu ska gå till. Har redan ångest. Att ta det lugnt e' liksom inte min grej. Jag e' inte bra på det. Disken måste iaf fixas. Ska försöka att hålla mig till det.

Gårdagen va' effektivitetens dag. Städ, disk och tvätt sköttes på fm. Sen blev det en liten visit på jobbet. När Hollysen hade sovit middag gick vi en sväng till skogen, och lekte vid bäcken. Sen hem, äta och sen iväg på utvecklingssamtal på dagis. Avrundade kvällen med pusselbyggande och ett välbehövligt choklad. Det va' ljuvligt! :)

Nu e' de stora barnen på skola/dagis, och Holly sover ännu. Ska väcka henne vid 09 ungefär, sen blir det massa mys och lek.

Barnfritt (nästan)

Idag blir det lugnt här hemma. Väldigt passande, med tanke på att det e' söndag. De stora barnen ska åka med farmor och farfar till Marsö, där bla Johans mormor och morbror med familj bor. Alltså blir det en båttur, och kidsen ser fram emot detta väldigt mkt. Första båtturen för i år :) Solen skiner, så vi hoppas på fint väder hela dagen :)

Hade en mysig dag igår. Städade lite på fm, sen blev det en skogspromenad med Marie och barnen. Marie kom på att vi i höst har 7 barn ihop..tihi. Blir till att hyra en stor buss om vi ska hitta på ngt allihop sen :)

På em, när älskling kommit hem, grillade vi. Gud sååå gott! Hade lätt kunnat grilla varje dag..haha.

Laban e' så jäkla go! Han kan va' jättevild och busig, men han e' oxå en underbar familjehund. Igårkväll låg han på golvet i vardagsrummet, medans barnen klängde på honom, kramade honom, busade med honom.. Och han bara låg där, viftade på svansen och gav ungarna nån puss då och då. Han älskar verkligen barn, och barnen älskar honom. Fina Laban! <3


Soooliga lördag!

Vaknade vid ganska så exakt 05.00. Redan då sken solen, och Laban skällde (antagligen på en katt). Jag gick ut i trädgården i bara morgonrock, sen kröp jag ner i sängen ett tag till. Åhh, va' jag älskar helg! Har just fått i mig frukost. Sitter bara och slappar och väntar på att lillan ska upp.

Gårdagen va' bra. När älskling kom hem från jobbet packade vi in oss i bilen och drog till staden. Alla 5. Först blev det en tur till babyaffären, där Johan gick in och skulle köpa en filt till barnvagnen. Ut kom han istället med ett påslakanset för barnvagn, med Tummen på. Skitsött! Har tvättat det och ska bädda i det i vagnen idag. Sen bar det av till Maxi.

Att storhandla med 3 barn går faktiskt skitbra, bara man har tålamod nog för allt tjat och lyckas underhålla dem någorlunda. Tur att man har stora barn, som kan hjälpa till att hämta saker, scanna in dem och lägga i dessa saker i vagnen. Då blir allt mkt roligare för ungarna oxå. Självklart blev det varsin sak oxå. Elida valde en prinsessa (surprise!), Elliot en pistol (oxå chockerande) och Holly en mjukishäst. Kunde inte motstå Hollys tindrande ögon, när hon fick syn på den gosiga hästen och sa: "Hiiiiiiiiii". Sötungen! Lite nya sandsaker blev det oxå. Holly fick ett set med Hello Kitty (spade, hink, form, sil osv) medans de stora barnen fick varsin ny hink och spade. Har ju trädgården full av sandsaker, men tyckte att Holly skulle få ngt eget.

Sen blev det Jysk och Cheapy, och sen äntligen hemfärd. Vi va' ganska så trötta när vi kom hem igen. Holly fick gröt, sen blev det sängen för henne. Elida och Elliot fick va' uppe lite längre, tills vi hade packat upp och in alla varor.

Såg en skitdålig film igårkväll. Eller, såg och såg. Johan somnade efter knappt halva, så då stängde vi av och gick och lade oss istället. "It's all about Steve", tror jag den hette, med Sandra Bullock. Har ingen aning om hur den slutade, och bryr mig inte heller. Fyyy så seg.

Nu blir det lite plock för mammans del, och jobb för pappans del. Hoppas verkligen att han slipper jobba hela dagen. Skulle va' skittrist! :(

Friday!

Äntligen fredag! Fastän Johan ska jobba imorgon så e' det ändå ngt spec med just fredagar. Det e' sista dagen för veckan som man behöver gå upp tidigt. Nu väntar två hela dagar utan några speciella måsten. Ingen frukt ska packas ner i skolväskan, inga gympakläder ska kommas ihåg.. Härliga helg!

Va' sjukt trött imorse. Kom inte ur sängen förrän 07.10, då jag ngt panikslagen sprang uppför trappan för att väcka kidsen. De e' sååå svåra att väcka, mina trötta barn. Jag fick i princip dra dem ur sängen, och nästan klä på dem. Johan lämnade Elida idag, så jag slapp gå upp till skolan med henne. Skönt! :)

Har ont i ryggen idag, och i ena foten. Laban drog omkull mig i skogen igårkväll, så jag får väl va' glad över att det gick så pass bra ändå. Hade en gubbjävel hack i häl, och Laban blev provocerad som tusan utav hans tik. Inte saktade han ner heller, när han märkte att jag försökte dra med mig min hund, och hinna bort till en korsande stig. Nä då, han typ sprang ifatt oss istället, för om oss skulle han. Laban blev helt galen, drog omkull mig och släpade mig flera meter innan jag fick kraft nog att hålla in honom. Vad gjorde gubben då..? Gick vidare, såklart! Inte ens ett "Hur gick det..?", hörde jag. Va' helt skakig efteråt, så fick sitta kvar ett tag och lugna ner mig. Skällde på Laban oxå, och när vi väl gick hemåt va' han from som ett lamm. Inte lätt att stå emot när en snygg brud kommer gående tydligen. Hädanefter får Johan ta skogspromenaderna med Laban. Han får nöja sig med trädgården när jag e' ensam hemma.

Kallt

Det e' kallt ute. Termometern visade på ynka 2,8 grader när vi gav oss iväg mot skola/dagis. Elliot bråkade typ hela vägen. Han trodde att han skulle få ha sin nya keps på sig, som han köpte igår. Det kunde han dock glömma, för öronen e' vi rädda om i det här huset. Han fick sura bäst han ville, och berätta för mig vilken dum mamma jag va'. Det va' bara till att stänga öronen. När vi väl kom fram till dagis glömde han bort sig, gav mig en kram och va' lika go som vanligt. Lilla gubben <3

Igår va' vi iväg halva dagen. Johan kom hem tidigt, sen drog vi till Vetlanda för att kolla på en bil. Det blir nog ingen sådan, så vi får väl kika vidare. Träffade pappa och Stina där. Vi åt på Mc Donalds och hade det mysigt. Hann även med en sväng inne på Karlssons, och innan hemfärden hittade vi en godisaffär med 500 sorters lösgodis. Yummie! Köpte mig en stooor påse :)

Elida va' inte med, för vi skulle ha med oss lillebrors spjälsäng hem, som pappa inhandlade på IKEA i måndags. Snälla pappa tog turen inom Malmö, när han ändå skulle till brorsan i Trelleborg, och köpte lite saker som jag "beställt". Spjälsäng, spjälskydd, madrass, kudde och täcke. Gissa vad vi gjorde när vi kom hem igårkväll..? :) Nu e' lillebrors säng på plats. Myspys! :)

Elida va' ju som sagt inte med, utan hon fick umgås med snälla Marie och hennes barn. De hade oxå varit på Mc Donalds, och tösen min va' sååå nöjd och glad! :) Tack Marie för att du ställde upp!

Nähä, nu måste jag väcka lillsessan, så vi får ngt gjort idag. Bloggar kanske mer ikväll, om jag hinner :)

Igångsättning

Gårdagens bm-besök blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men men, det e' bara att bita ihop och köra racet. Iaf den del av racet som e' kvar. Snart e' denna fantastiska resa ändå slut, och snart börjar den nya resan. Resan som fyrabarnsmamma. Och det ska bli ljuvligt!

Mitt blodtryck hade gått upp litegrann, vilket egentligen inte e' ngn fara i sig. "Har du stressat idag..?", frågade bm. Jag tittade på henne och sa: "Jag har tre barn". Det va' svar nog :) Fick vila en stund, innan hon tog trycket igen. Då hade det gått ner, men hon gick ändå och pratade med läkaren angående det, och jag fick lämna ett urinprov. Det fanns inga proteiner i urinen, så antagligen va' det just stress som hade pressat upp trycket lite extra. Alltså ska jag försöka vila och ta det lugnt, men hur lätt e' det..??

Läkaren jag fick träffa igår va' jättebra. Kanontrevlig och hon tog verkligen mig och min oro inför förlossningen på allvar. Inte oron för själva barnafödandet, utan för att inte hinna in, och paniken däromkring. När Holly föddes va' det kaos, även om det i slutändan gick jättebra, dock megafort. Läkaren tyckte att jag, om nu inte trycket fortsätter spöka, ska in på kontroll på förlossningen veckan innan BF. Då blir jag antagligen igångsatt, så slipper vi all oron, och vet att vi kommer va' på plats i tid. Hon sa att de brukar göra så med kvinnor som har sådana snabba förlossningar som jag har haft. Känns lite si och så bara, för helst vill jag ju att det ska sätta igång av sig själv. Men visst e' det skönt att ha ett datum, att veta när barnvakten behövs osv. Det blir nog bra i slutändan. Men det skulle inte förvåna mig om lillkillen väljer att titta ut tidigare, för att lura oss alla..haha.

Vaknade självklart med huvudvärk imorse, vilket fick mig att bli lite orolig. Men den försvann efter typ en halv liter vatten och en tablett. Skönt! Hade en massa sammandragningar igårkväll, vilket inte e' spec ovanligt runt denna veckan, men man reagerar när man inte haft så mkt sådant förut. Och nu e' jag säkert mera känslig och känner efter mer än innan. Man e' ju sån. Iaf jag :) Nä, nån vecka till får plutten stanna kvar i magen. Sen får han mer än gärna komma ut till oss :)

Ska röja i köket nu. Johan bakade bröd igår em, och det ser ut som ett bombnedslag där ute. Orkade inte fixa det igårkväll. Va' sååå trött efter allt. Men men, ny dag, nya tag. Nu kör vi!

Vecka 36

Ny vecka. Både i graviditetskalendern och för mina stora barn. Vi började dagen redan innan 07, då jag stod vid deras sängar och försökte få solstrålarna att stiga upp. Inte det lättaste, det kan jag lova! Men till sist gick de upp iaf, hur trötta som helst. Vi har nyss ätit frukost och ska ge oss på tandborstningen alldeles strax. Det e' bara sååå skönt att sitta här i köket och slappa, medans solen letar sig in genom fönstret och nästan får mig att svettas. Underbara sol!

Idag ska vi till bm, eller jag iaf. Ska inte va' där förrän i em, så hela familjen åker givetvis in till stan. Dock ska nog Johan och kidsen besöka lekparken under tiden, eftersom jag ska in till läkaren oxå. Inget allvarligt, utan hon ska bara skriva lite i min journal. Tex så får jag inte bli hemskickad från förlossningen, eftersom mina förlossningar inte precis drar ut på tiden. Jag har även fått en förfrågan om jag vill bli igångsatt, så jag slipper den här oron att vi kanske inte kommer att hinna in. Men det vill jag inte. Nåja, vi ska prata lite iaf, så får vi c hur det blir.

Måste dra upp Hollysen nu vid 08, så hon kan sova middag vid 12 istället för vid 13. Ibland får man trixa lite :)

Paus

Oj, va' denna dagen har gått fort hittills! Men det e' väl så när man har att göra precis hela tiden. Vädret e' inte det bästa idag, men vi håller tummarna att vi slipper regn, och drar till skogen iaf.

Blev så sugen på nybakta frallor imorse, så jag och Holly stack till affären och köpte jäst. När vi kom hem igen va' jag inte längre sugen på att baka, så den där jästen får nog vila sig tills imorgon istället :) Fm bestod av dammsugning, disk, tvätt och vikning av rentvätt. Jättekul, verkligen. Det roligaste e' ju att det kommer mer rentvätt som ska vikas när man precis e' färdig med förra högen.

Till lunch åt vi kokt korv, köttbullar och potatismos. Mkt gott, tyckte vi allihop :) Sen fick tröttis-Holly gå och nanna kudden. Ska ta upp henne vid kl.15 ungefär. Nu slappar jag bara, men ska strax ge mig på nästa tvätthög. Det e' iaf kul att vika och göra iordning lillebrors kläder. Myspys och terapi liksom :) Man försöker förbereda sig inför vad som komma skall, även om det e' svårt. Det känns fortfarande overkligt, trots att bebiskläderna ligger i högar på sängen och vagnen står redo i vårt vardagsrum. Man fattar nog inte förrän han verkligen e' hos oss.

Innan vi ska gå till skogen så ska vi göra en massa små chokladbollar. Lördagsmys ju. Och jag e' sjuuukt sugen på choooklad!

Morgonpigg

Man kan ju fråga sig varför jag sitter här, när resten av familjen sover sött. Jag vaknade redan innan 07, och kände att jag varken ville eller kunde sova mer. Hälge har inte legat och sovit i soffan inatt, och dörren till vardagsrummet har varit stängd, så han har inte kunnat väcka mig inatt. Kanske just därför som jag kände mig utvilad idag, när sömnen inte blivit störd.

Johan ska jobba idag. Skitkul. Helg ska ju va' helg, och det känns inte som helg när han måste dra iväg. Men men, vi får roa oss iaf.

Igår blev det 2 rundor i skogen, för min del. Först gick jag, barnen och Tandie hela slingan. När vi hade ätit tog jag och Laban oss en runda till, för Johan va' ju sååå trött efter att ha jobbat hela dagen. Under Bolibompa sov han sött på soffan, och vaknade inte till förrän alla barnen va' lagda. Lägligt va'..? Ikväll när han kommer hem från jobbet borde jag egentligen stå påklädd och redo att gå iväg. "Jag sticker nu. Fixar du mat till barnen..?" Haha!

FREEEEEEEDAG!

Idag lyser solen med sin frånvaro. Men det gör inget. Hela veckan har varit helt underbar, så vi får va' nöjda iaf. Dessutom e' det ju fredag! :) Elliot e' hemma från dagis. Han har ont i halsen säger han, men vi hoppas på att det bara e' "morgonont". Han myser i soffan framför tv:n just nu.

Johan lämnade Elida idag, så jag har inte varit utanför dörren sen kl.04.45. Blev då väckt av Tandie, inte Hälge! Katten låg och sov så sött i soffan, men jag slängde ut honom. Annars hade han väl kommit på att han skulle ut när jag somnat om. Undrar varför han inte väckte mig runt 4, som han alltid gör..

Holly sover såklart. Tänkte dammsuga och fixa disken innan jag väcker henne. Det blir nog en mysig innedag, om det inte spricker upp i em. Då tar vi oss nog en tur till skogen. Gick hela rundan igår oxå, och det va' ljuvligt. Solen värmde så skönt. Vi stannade på halva vägen, som vanligt, och hade lite fruktstund. Myyys!

Igår tappade Elida förresten sin andra tand! Stora tjejen! Första tanden tappade hon i skolan, och lyckades ändå få den med sig hem. Igår tappade hon tanden i trädgården, men även då fick hon tag på den. Tänk va' dessa åren har gått fort. Minns det som igår när jag kom hem från BB med mitt lilla knyte. Och det e' snart 7 år sen!


Bild från gårdagen :)


Lilla gubben

Vi längtar..



..efter dig!

 


Ljuvligt

Vilken underbar dag! Det känns som vi inte haft annat än sol och värme de senaste dagarna. Fåglarna kvittrar, blommorna slår ut en efter en i rabatterna, och vi bara njuuuter! Denna årstiden e' det guld värt att va' hemma, även om jag mår kanonbra och skulle kunna tänka mig att jobba lite. Men jag gör inte det. Jag myser med mina barn, tar hand om mitt hem, mina djur och mig själv. Snart kommer lillebror. Då kommer jag att tacka mig själv för den här ljuva tiden.

Började morgonen med att gå upp alldeles för sent. Men det e' faktiskt inte så konstigt, eftersom jag alltid e' uppe vid 4-snåret, slänger ut katten och kissar. När sen alarmet tjuter vid 06.30 e' jag sjukt trött. Idag va' klockan efter 07 när jag släpade mig uppför trappan, till kidsens rum. De va' lika trötta som mamman, vilket såklart resulterade i tjat, tjat, tjat och stånk och stön från barnens sida. Vilken jobbig mamma, liksom :) Nåja, vi fick i oss frukost, blev påklädda och fick med oss allt ifrån frukt till gympapåse. Ja, tom Elliots leksak till leksäcken kom vi ihåg. Sen drog vi iväg till skola/dagis, och kom i tid. Varken före eller efter :)

Väl hemma igen dammsög jag och torkade golven på nedervåningen. Ovanvåningen struntade jag i. Det som inte syns finns ju inte, eller hur! :) Halv 10 väckte jag Hollysen. Hade inte hjärta att väcka henne innan, lillsnuttan. Hon fick gröt och nya kläder. Sen fick vi lite fikabesök vid kl.10. Det e' alltid trevligt att prata bort en timme, men den timmen gick såklart väääldigt fort. Helt plötsligt va' klockan 11, och vi va' tvungna att ge oss iväg för att hämta Elliot på dagis.

När vi kom hem igen stekte jag lite pytt i panna, i brist på fantasi. Det gick dock hem hos både Elliot och Holly, och båda åt med god aptit. Själv åt jag bara litegrann. Jag gillar inte pytt..

Nu e' Elida oxå hemkommen från skolan, och Holly sover sött i sin säng. Ordning och reda. Jag tänkte sätta mig  på baksidan i solen och läsa min bok. Har ju börjat på en ny, och har glömt att berätta om den "gamla". Nåja, kanske kommer ihåg att göra det ikväll :)

Bye!

 

Bild från gårdagens runda i skogen :)


Finally

Då har vi äntligen fått hem vagnen. Inte tack vare DHL, givetvis, utan tack vare älskling. Paketet låg först i Jönköping i typ 3 dagar, felsorterat, sen hamnade det till sist i O-hamn, där det lastades för leverans tidigt igår fm. Och sen då..? Vad hände..? Just det, ingenting! Hela fm gick jag och väntade på den där gula lastbilen. Mer och mer irriterad. Så när Johan hade slutat igår körde han bort till DHL, och hämtade paketet, som såklart fortfarande bara låg just där. Bra service DHL! Ett paket som ni hade kunnat leverera på 24 timmar fick vi nu inte förrän efter 5 dagar. Och hade Johan inte hämtat det så hade vi kanske inte fått det idag heller.

Vagnen e' skitsnygg, och verkar smidig. För att va' så stor..hehe. Man kan inte direkt jämföra den med vår förra syskonvagn (Emmaljunga Twin Cerox), så vi valde nog rätt :) Nu vill man bara ut och provköra den på riktigt!

Onsdag idag, vilket betyder gympa för stora tjejen. Vi har ätit frukost och klätt oss, och nu ska vi strax fixa resten. Va' trött idag med, men gick iaf upp lite tidigare än igår :) Vaknade vid 03 inatt, och va' ganska förvirrad. Visste inte om Hälge hade väckt mig eller inte, så till sist va' jag tvungen att gå upp och släppa ut honom. Jag va' ju ändå kissnödig, så det kvittade ju :)

Nähä, dax att fixa det sista innan vi ska traska iväg. Solen skiiiiner idag oxå! :)


Lugn

Efter en stressig morgon följde en inte alls stressig fm och nu em. Solen skiner, fåglarna kvittrar, lillan sover och jag har precis tagit ut kladdkakan ur ugnen. Den ska vi alldeles strax smaska på. Det e' ju faktiskt tisdag idag :)

Har fått gjort en hel del idag, så som tex rensat hela hallen på alla tjocka kläder. Väck med dem bara! Jag vill inte c en enda overall eller halsduk längre! Halva Hollys vagn va' full av mössor, vantar osv. Det e' visst jäkligt bekvämt att lägga av sig kläderna där när man kommer in, för både barn och vuxna. Men nu e' den tom, så man faktiskt ser att det e' en vagn. Tadaaa!

Har väntat på jäkla DHL hela fm. Ingen gul lastbil så långt ögat kan nå, trots att jag blivit lovad hemleverans idag, efter all jäkla försening. Och när jag söker på kollit så står det klart och tydligt att paketen e' utlastade för leverans. Hmm.. Sur blir man..

Fick till en riktigt god lunch idag, trots att jag inte hade en aning om vad vi skulle äta. Det blev köttfärsgryta med morötter och bacon, som vi åt med ris. När Holly hade renskrapat hela sin tallrik med skeden ville hon ha en laddning till. Det kallar jag bra betyg :)

Vi ska gå till skogen när lillsessan har vaknat. Igår träffade vi på en liten ekorre på slingan. Så himla söt, men den fick bråttom när vår ena kisemis blev lite för närgången :) Bjuder på en bild av den :)


Tröttis

Jag verkligen avskyr stressiga morgnar. Ändå så blir denna just en sådan. Jag orkade verkligen inte gå upp när alarmet började tjuta kl.06.30. Jag orkade verkligen inte gå upp när det tjöt 10 minuter senare. Jag stängde av alarmet helt när det tjöt 06.50. Kl.07.04 tvingade jag mig själv att gå upp. Frukosten e' avklarad, barnen e' klädda, Bara toalettbestyr kvar, men det räcker. Om 20 minuter måste vi gå härifrån. Alltså borde inte jag sitta här och blogga, men jag orkar inte förflytta mig härifrån heller. Jäkla förkylning!

Idag kanske äntligen våran vagn kommer, efter att ha blivit felsorterad 2 ggr, och skickad till Jönköping, för att sen ligga kvar där i flera dagar. Tack så mkt DHL!

Nähä, dax att stressa vidare. Men solen skiner iaf :)

Vecka 35

Vad veckorna går fort! Idag går vi in i vecka 35, och man kan knappt fatta att vi om ett par veckor kommer att ha en liten bebis hos oss. Helt sanslöst.

Shit, va' svårt det va' att få upp kidsen idag. De som har gottat sig och sovit länge hela förra veckan, då de hade lov. Tyckte nästan synd om stackarna, när jag va' tvungen att dra upp dem tidigt idag. Men men, vad gör man..?

Vi har precis fått i oss frukost, så nu ska jag plocka undan lite. Sen blir det hår- och tandborstning, innan vi ska traska iväg till skola/dagis. Ingen sol syns till, men vi hoppas att regnet håller sig borta. Igår em hade vi iaf fint väder, så då passade vi självklart på att gå till skogen med fika. Hoppas på en tur dit idag oxå :)

Hej så länge!

Slappa söndag

Idag sov jag länge. Inte förrän 09.30 lämnade jag värmen i min sköna säng, och gick upp för att väcka alla. Elida va' redan vaken, men både lillsessan och prinsen sov sött. Härliga söndag! Bara solen och värmen som saknas!

Har fått i oss frukost och nu bakar älskling bullar. Jag ska ta mig ett varv med dammsugaren och fixa lite med tvätten, sen ska vi rensa i garderoben i hallen uppe. Måste få lite ordning bland alla handdukar och sängkläder. Just nu e' det katastrof därinne! Igårkväll rensade jag iaf i Hollys garderob. Det e' där vi förvarar alla kläder som barnen växt ifrån. Fick fram lite bebiskläder, som jag nu tvättar för fullt. Det känns skumt att stå och vika sådana pytteplagg igen. Det e' ju liksom liiite skillnad mellan Hollys kläder i strl 86 och lillpluttens i strl 50-56 :)

Nähä, dax att kila vidare. Hoppas att dagen blir toppen för er alla!

 


Lillebrors vagnmobil :)


 

 


Lillebrors sängmobil :)


Godmorgon lördag!

Vilken härlig dag! Eller inte.. Det småregnar, värmen saknas i luften och älskling jobbar. Trist läge helt enkelt. Men vad göra..? Vi får helt enkelt göra det bästa av dagen iaf. Kidsen sover och jag har precis fått i mig en härlig frukost. Te smakar mkt bättre när man fryser lite, vilket jag gör idag. Har fortfaranade ont i min hals, och nu snorar jag dessutom en massa. Men men, det går väl över.

Ska väcka lillsessan nu, sen får vi c vad vi ska hitta på. Mammas flicka älskar när jag dammsuger, så efter frukosten ska vi nog roa oss med just det. Torkade av alla golven igår, så idag tar vi det lite slappt. Tvätta måste vi oxå göra. Men det e' ju inget ovanligt i detta huset :) Sen ska all rentvätt vikas och hängas in. Jippie! Känns som att vi har att göra, så det behöver jag ju inte fundera på längre.

Hoppas att älskling inte behöver jobba hela dagen. Saknar honom ju..

Slut på hockeyn

Sitter här i min ensamhet. Väntar på att Johan ska komma hem. Han har varit på hockey ikväll, vilket betyder att vi knappt sett röken av honom idag. Trist, men ikväll va' det iaf sista hemmamatchen för denna säsongen. Och de vann, minsann. Om ngn där ute bryr sig :)

Har haft en bra dag. Vaknade upp till solsken, men solen försvann i takt med att jag städade mitt hus. Konstigt att man kan lyckas med att städa bort sol och värme. Vi trotsade dock det mulna, och drog till skogen iaf. Packade med oss lite fika. Det va' ingen direkt värme ute, men vi klädde på oss varmt och fick oss en härlig runda iaf. Satsar på en ny runda imorgon. Det börjar bli rutin för oss :)

Idag fick jag hem lillebrors sängmobil och vagnmobil. Pingu blev det. Sötaste! E' jättenöjd över valet. Och vår vagn e' på väg. Den har anlänt till Sverige, så på måndag eller tisdag borde den komma hit. Längtar!

Nähä, nu ska jag fixa lite med tvätten, sen blir det nog en kopp te.


Underbara ungar! <3

 

Ni förgyller mitt liv! <3


Glass

Vilken underbar dag! Vi har verkligen haft tur med vädret under påsken och lovet så här långt. Det e' så härligt att kunna sätta sig i solen på baksidan, läsa lite i sin bok och bara njuta! Vi tog oss en promenix innan lunch, och det blev såklart massa lek på skolgården innan vi traskade hemåt igen. Elidas kompisar (fritids) va' där, så det va' inte helt lätt att slita kidsen därifrån. Men till slut va' vi tvungna att gå hem igen, för att laga till lite lunch. Nu e' vi mätta och belåtna och Holly sover sött. De stora barnen e' i trädgården, och jag ska strax joina dem. Ska bara slänga in en ny maskin med tvätt, sen blir det glass i solen. Lovely!

Ont

Det e' inte trevligt att börja dagen med halsont. Inte trevligt alls! Men men, ngn gång ska väl jag känna att jag lever. Vilken tur att vi köpte glass av glassbilen igår :)

Elliot kom ner nu, så jag får väl gå upp och väcka resten av klanen. Solen skiner, trots att de lovat molnigt hela dagen, så vi kommer väl att spendera även denna dagen utomhus. Hoppas halsen blir bättre snart!

Tjohej!

Slarv med bloggen, I know. Har inte haft ngn skrivlust, och inte heller ngt spec att berätta. Dagarna rullar på, i vanlig ordning. Just nu njuter vi av påsklov, och det e' underbart. Vi tar sovmorgon varje dag, myser i trädgården, går slingan i skogen.. Jepps, en hel del hinner vi med om dagarna. E' så himla nöjd över våra rutiner. Allt funkar bara så jäkla bra. Trots tre barn med tre olika viljor får vi allt att gå runt. Och då menar jag förstås JAG. Det e' ju jag som e' hemma. I veckorna e' ju Johan bara med på kvällarna. Han kör till jobbet innan barnen har vaknat, och kommer hem lagom tills det e' dax att äta. Tur det e' helg emellanåt :)

Nu ska jag ut och kissa hundarna, sen blir det sängen och boken. Senaste tillskottet e' kanonbra och spännande, men den berättar jag om en annan dag :)

 

Våra fina påskägg :)



RSS 2.0