Torsdag

Torsdag idag. Veckorna går undan. På måndag börjar springandet. Då ska Holly va' på dagis 8-11 mån-fre. Fast de tre första dagarna ska jag va' med henne. Hoppas det kommer gå bra! Det känns i mammahjärtat kan jag lova! Vi e' ju vana vid att alltid vara tillsammans, förutom när jag jobbar. Och då e' hon ju med sin pappa :)

Har haft en bra vecka. I måndags storhandlade vi, annars har vi inte gjort så mkt. Johan har jobbat massor, men jag har bara jobbat en kortkväll. Har myst med barnen, och fixat här hemma. Ska jobba ikväll och imorgonkväll oxå. Ganska skönt att komma ut lite :)

Nu ska jag strax väcka Holly och Leon, sen blir det frukost för dem, och därefter lite röj här hemma. Har massa tvätt att vika och lägga in. Får c när jag hinner skriva nästa gång :)


Ojdå

Låååångt hopp, jag vet! Har inte haft ngn lust att blogga ngt på sista tiden, men idag så började det att suga i skrivnerven igen. Tack och lov! :)

Vi har haft en bra månad (får jag väl skriva :). Fullt ös! Elida och Elliot började skolan förra veckan. Trean och ettan. Galet! Tänk så stora barn jag e' mamma till nu! Första skolveckan har gått bra, och om ännu en vecka börjar Holly på dagis. Inte så liten hon heller! Ska på samtal där imorgon, sen sker inskolningen veckan därpå.

Igår va' vi på Ölands djurpark. Ganska rutten djurpark, om man får skriva så. Måååånga burar/hagar va' tomma, och mkt va' risigt och söndrigt, provisoriskt lagat. Vi tog en snabbkoll på djuren, sen blev det vattenlandet. Det e' ju vört pengarna att bara åka dit och bada. Sååå himla mkt skojiga saker! Man märker ju vart de satsar pengarna.

Leon ville dock inte bada, och Holly va' bara i ett tag. Åkte vattenrutschkana med Johan, men sen ville hon upp. Elida och Elliot, och Johan, älskade det! :)

På hemvägen blev det pizza, sen slängde vi oss i soffan och kollade på nån barnfilm. Va' helt slut igårkväll, men ändå vaknade jag halv 7 imorse ;)

Har ätit frukost och ska strax fixa gårdagens disk, som ingen pallade ta igårkväll. Idag väntar storhandling!

Har sålt så himla mkt barnkläder den senaste tiden, så igår fick det bli en beställning av en molo panther overall till Holly. 20% rabatt och gratis frakt på babyshop.se. Kändes gutt att betala den med pengar jag sålt för. Hon kommer va' snyggast på dagis i vinter!

Bäst jag sätter fart här nu :)



Valje 5 månader! ❤


Vaccination

Igår va' vi på BVC med lilla Valje. Länge sen sist. Har inte varit där sen han va' 3 månader, och han blir ju 5 månader imorgon. Allt såg bra ut. Vikten har börjat plana ut litegrann, så nu ligger han nästan exakt lika, på både vikt och längd. Förut låg han lite över på vikt och mitt på längdkurvan :) Han väger nu 7770 gram och e' 66 cm lång. Huvudomfånget va' på 43,3. Han växer så det knakar! :)

Det va' även dax för vaccination. En spruta i varje lår. Usch! Det gick dock jättebra, och han blev bara ledsen precis vid sticken. Sen va' han sig själv igen :) Fick inte träffa vår vanliga sköterska, då hon e' på semester, men hon som va' igår va' jättebra. Hon sa bla att barn som har flera syskon brukar ofta va' nöjda och harmoniska. Och det stämmer ju så väl in på lilla V :)

Idag kommer pappa hit. Han ska hämta min bror, som varit här i flera veckor nu. Känns himla trist att han ska åka :/ Vi kommer sakna honom jättemkt!

Nu måste jag fixa lite innan pappa kommer, men ville bara uppdatera litegrann :) Bye!

Getingar

Veckorna rullar på. Nu jobbar Johan sin andra vecka efter semestern. Första dagen kändes det skumt, men nu e' man van igen. Alla mina rutiner har infunnit sig och jag e' inte alls lika slö som när Johan e' hemma och ledig. Det smittar ju av sig :)

Har precis ätit frukost och ska strax väcka lite barn. Det kanske blir glass i solen med Magda och barnen idag. I em väntar BVC. Lilla Valje ska få 5-månaders vaccination :/ På torsdag e' han 5 månader. Galet! Om en månad e' han ett halvår. Tokigt! Vart tog dessa månader vägen..? Han va' ju precis en liten plutt, som bara hängde på min arm som en liten groda. Nu krälar han över sin lekfilt, sträcker sig efter leksaker och stoppar dem i munnen, kiknar av skratt när man svänger upp honom i luften.. Du underbara lilla skatt! <3

I söndags va' vi i Krokstorp och badade. Fast jag badade ju inte ;) När vi kom hem körde Johan Elida till farmor, farfar och Mican, sen sov hon där. Vi andra grillade när han kom hem, och det kändes verkligen som att ngt fattades. Hon kom hem igår, och hade haft superskoj. Farmor och farfar jobbade igår, men hon och Mican hade bakat och ätit glass :) Tror hon behöver lite egentid med andra vuxna ibland.

I onsdags förra veckan blev Leon getingstucken. Vi satt på bänken utanför Konsum, och hade precis ätit glass. Jag hade torkat av honom runt munnen, och han satt bredvid mig på knä, och kollade in alla bilar och allt folk som kom förbi. Helt plötsligt började han bara tjuta, helt hysteriskt, och jag såg en liten röd prick på hans underläpp. Trodde att han hade slagit i munnen på ryggstödet till bänken, men då sa han "Biet slog mig". Detta upprepade han flera ggr. Vi gick in och handlade lite potatis efter en stund, och när vi kommer ut så ser jag att halva underläppen har svullnat upp rejält.

Skyndade hem och ringde 1177, sjukvårdsrådgivningen, eftersom det va' i munområdet. Fick först sitta i telefonkö i typ en kvart, trots att rösten hela tiden peppade mig med att "Du e' fortfarande i kö, du har plats nr ETT". Nåja, kom fram till sist iaf, och hon jag pratade med tyckte att vi skulle avvakta. Men när hon fick höra att vi hade 3 mil in till stan så va' hon tvungen att prata med en kollega. Samtidigt somnade Leon i soffan, och jag frågade om jag skulle hålla honom vaken. "Bara du sitter bredvid honom och ser att han andas, så kan du låta honom sova". Så jag satt bredvid min tvååring, med dubbelt så stor underläpp som vanligt, och följde hans andetag. Vågade inte ens gå och kissa.

Senare på em gick svullnaden ner. Men nu e' han ännu mer rädd för getingar än vad han va' innan. Min lilla plutt <3

Nu ska jag väcka lite barn här, sen städa :)


RSS 2.0