Dagens bästa..

..kommentar.

Elida: "Mamma, varför måste du va' så galen i att fota..??!!"

Haha! Stackars barn :)

Hett!

Idag e' det riktigt varmt! Det känns som att jag ska rinna bort, och jag e' jäkligt tacksam för att jag städade av golven och dammade i fm. Nu hade jag aldrig klarat av det, inte utan att svimma emellanåt. Varje vända ner till tvättstugan e' efterlängtad. Vi borde ha en säng där nere på sommaren.

Innan lunch tog vi oss en tur till skogen. Guuuud så varmt det va'! Jag svettades redan innan jag skulle putta vagnen upp och ner för alla backar. Tandie va' sååå varm, så jag offrade mitt vatten på hennes rygg. Det gillade hon :)

Nu sover lillan sött. Vi andra tar igen oss. Ska nog gå och köpa oss lite gubbar när Holly har vaknat. E' sjukt sugen! :)


Fina unge!

Efter maten.

Elida: "Mamma, du behöver inte plocka undan. Det fixar jag!"

Det märks att man har en stor tjej här hemma nu :) Först passade hon Holly i trädgården, medans mamman fixade lunchen, och nu plockar hon undan allt från bordet. Duktiga unge! :)


Leon 6 veckor!

Va' tiden går fort! För 6 veckor sedan låg Leon inne i min mage, och väntade på att "bli utskickad". Och ut kom han, som en raket :) Det e' inte klokt så fort man vänjer sig vid dessa nya rutiner. Det känns som jag har haft 4 barn alltid ju. Inget konstigt alls. Den som sagt att man inte kan ha många barn, att man inte kan leva som man gjorde förut, den vet verkligen inte vad den pratar om. Att ha många barn förhindrar inte att man kan göra saker. Vi åker till Ikea, Astrid Lindgrens värld, storhandlar på Maxi, besöker leksaksaffärer, klädaffärer.. you name it. Det enda som jag inte riktigt vågat mig på ännu e' att åka bussen in till stan, med min megavagn :) Tur att vi har en megabil, så vi kan åka iväg allihop :)

Nu ska jag packa ihop kidsen, sen ska vi gå till skogen en sväng. Bye!


Lugnt!

Klockan e' 10, och mina barn sover. Ljuva sommarlov! :)

Tjohoo!

Har haft en toppenhelg. Synd bara att helgerna går så fruktansvärt fort! I lördags packade vi in alla barn i bilen, sen drog vi till Kalmar. Först shoppade vi skor åt mig, Johan och Holly, sen blev det en runda inne på Ikea. De stora barnen ville givetvis va' i lekrummet, så vi andra fyra spatserade runt inne på Ikea i en timme. Köpte lite smått bara, bla nya tallrikar.

När vi va' färdiga inne på Ikea stack Johan och Elliot till Mediamarkt, för att kolla på spel. Jag, Elida, Holly och Leon begav oss till klädaffärerna. Elida shoppade lite nya sommarkläder, och jag shoppade åt de andra tre :) Det e' så kul att gå och handla med Elida. Hon e' ju så stor nu, och vet precis vad hon vill ha för kläder. Hon skulle ha shorts, ett vitt linne, en klänning och en kofta. Allt det hittade vi. Sen blev det lite nya klämmor oxå. Man får ju passa på när de säljer ut massa hårspännen för 10kr st! :)

När vi träffade grabbarna vid bilen så hade Johan köpt en sak åt mig. Ett par jättesnygga rosa adidasbrallor! "Jag tänkte på dig när jag såg dem", sa han. Och hur rätt hade han inte..?? :)

Det blev en runda på Citygross oxå, innan vi körde hemåt. Hade en kanonbra dag, men det va' sååå skönt att komma hem igen! :)

Igår va' vi bara hemma. Vi grillade och mumsade jordgubbar till efterrätt. Bättre söndag får man leta efter.

Idag e' det ny vecka igen, vilket betyder jobb för älskling. Men vi andra e' lediga! Härliga sommarlov! Ska strax väcka mina ungar, sen får vi c vad vi ska hitta på för ngt.

1 månad!

Kl.17.46, för 1 månad sen, föddes finaste Leon-killen! Mamma älskar dig!


Det va' det..

Då har man inget förskolebarn längre, utan en stor tjej. Hjälp, hur hände det här..?? Får lite smått panik faktiskt, samtidigt som det ska bli grymt kul att få fortsätta resan i första klass till hösten. För en resa e' det, som börjar så fort man blir gravid. Och jag har haft den enorma turen att få uppleva flera resor. Med 4 underbara barn. *lycka*

Avslutningen gick jättebra. De sjöng så fint så fint. Mamman filmade en snutt, och tog några kort, men det va' inte alltför lätt när man va' ensam med tre barn :) Ett minne för livet va' det verkligen, att få c sin fina tjej stå där framme i kyrkan med sin klass. Hjärtat svämmade över.

Efteråt blev det fika, ute i kylan. På hemvägen regnade det. Men nu skiner solen, och det verkligen känns i luften att det e' sommarlov! Som vi ska njuta!


Avslutning!

Kan knappt fatta det. Idag e' det dax för avslutning för min stora tjej, och det känns faktiskt lite vemodigt. Hon har haft det så himla bra i förskoleklassen, med kanonbra lärare och fina kompisar. Kompisarna flyttar givetvis med henne till ettan i höst, men fröknarna stannar ju kvar. Men men så e' det ju..

Ska packa fika korg nu, sen väcka mina tröttisar. Hoppas att det blir en minnesvärd dag, för både barn och föräldrar :)

 

Mammas stora tjej!<3


Sista dagen

Idag ska Elliot till dagis för sista gången den här terminen. Till hösten blir han en storstjärna, vilket betyder att han och hans kompisar e' störst på avdelningen. Nästa år väntar ju förskoleklass för honom. Så fort det går!

Johan ska strax köra iväg och jobba. Han lämnar de stora barnen på vägen, eftersom han ska va' här i byn idag. Skönt det, för då slipper jag göra mig iordning och gå ut..hehe. Ska ta mig en dusch strax, sen väcka Hollysen. Efter det blir det mys och fix, i vanlig ordning. Solen lyser på oss idag, och jag hoppas att det fortsätter heeela dagen :)

I'm loving it!

Bloggslarv e' sådant som ni får räkna med. Den här mamman har inte bara ont om tid, när hon väl hamnar här en längre stund så finns det oftast inget spec att skriva om heller. Alltså, ont om material i skallen, även om den känns full som bara den. Har mkt att tänka på, mkt att fixa, trixa och stressa mig igenom. Jag lever livet, och njuter av varenda sekund. Så tro inte att jag klagar. Tvärtom! I love it!

Hade en mkt trevlig dag igår. Stora tjejen hade idrottsdag, så jag och Magda gick dit med våra småttingar. Det va' kanonväder. Solen strålade ikapp med de duktiga ungarna! De hoppade längdhopp, sprang 60 meter och kastade med liten boll. Det va' verkligen jättekul att va' med och titta. Hollysen blev ganska så rastad på den stora fotbollsplanen, men jag e' förvånad över att hon inte sprang särskilt långt ifrån mig. Duktiga ungen!

Plötsligt kom regnet. Såklart.. Himlen öppnade sig. Som tur va' så hann våra barn bli klara med sina aktiviteter. Sen begav vi oss hem. Holly somnade i vagnen, men vaknade när jag lyfte ur henne, för att gå upp och lägga henne i hennes säng. Jag gick upp med henne iaf, men hörde hur hon lekte för fullt efter bara en stund. Hämtade henne efter typ 20 min, så det blev bara en powernap för lillsessan igår. Men det verkade räcka, för hon va' inte ett dugg sur :)

Igår va' Leon hela 4 veckor gammal. Tänk, det va' 4 veckor sen du kom till oss, älskade barn! <3 Tiden springer iväg skrämmande fort. Det kvittar hur många ggr jag säger eller skriver det, jag blir lika förvånad varenda gång ändå. Att tiden kan gå så fort. Den rinner mellan fingrarna som sand. Det e' sååå viktigt att ta vara på den tid vi har.

Nu ska jag stressa vidare. Det e' dax att lämna barn snart, och innan dess ska både Holly och Leon få mat i magen.

Bye!


Hej å hå!

Nu ska vi c. Lite Melissa Horn i bakgrunden, en 18 månaders tjej som nästan ätit upp sin gröt, en bebis som ska få ny blöja och en ny tankning. Sen e' vi redo! Fikat e' redan packat under vagnen, de stora barnen lämnades av Johan idag. Stora sessan ska ha idrottsdag, så det e' dit vi ska bege oss strax. Kul ska det bli! Får inte glömma kameran! Bäst att lägga ner den på en gång. Amningshjärna, ni vet :)

Ha en underbar dag! :)

Då kör vi!

Sista skol/dagisveckan! På fredag tar vi sommarlov!

Middagsdax..

Då va' lillsessan uppe efter sin middagslur. Hon har ätit manna, och nu funderar jag över maten. Älskling ringde nyss, han e' på Maxi och shoppar inför morgondagen. Hade visst ätit på Mc Donalds, så det blir en mun mindre att mätta. Men vad ska VI äta då..??? Jag har noll inspiration vad gäller mat idag (har jag nånsin det..?) Nog lättast att låta kidsen bestämma :)

Elida hade fått ett kärleksbrev i skolan idag. Sååå himla sött! Hon har låst in det i sitt kassaskrin. Men mamman fick läsa det först..tihi. Barn e' för goa!

Elliot: "Mamma, jag vill ha en till banan!"
Fia: "Men ta en till då"
Elliot: "Jag älskar banan! Jag tycker att det e' skitgott!"

:)


Duktiga vi!

Jaha, då va' snart den första veckan som fyrabarnsmamma med en jobbande make avklarad. Inga problem! Det här fixade vi galant :) Visst va' det lyxigt och skönt att ha Johan hemma, eftersom han då lämnade och hämtade de stora barnen, och jag kunde sova länge och bara slappa i soffan med min lilla kille. Men det har inte varit en särskilt jobbig vecka. Dagarna har rullat på som bara den, och man har inte precis behövt tänka på vad man ska hitta på här näst. Det finns alltid ngt att göra :)

Jag och Holly har städat lite nu på fm, efter att vi lämnat de stora barnen i skola/dagis. Min tokiga unge älskar verkligen när jag dammsuger. Att det kan va' så kul :) Vi har även myst i soffan, jag och båda småttingarna. Nu ligger Leon i vagnen och "snackar" lite, så jag passade på att sätta mig här en stund.

Imorgon ska vi ha kalas för Elliot. Alltså borde jag baka ngt, men jag får vänta tills lillen somnat isf. Så han inte börjar "ropa" på mig mitt i allt :) Dock e' jag ju ingen superbagare precis, så jag lämnar det svåraste till Johan :)

Nä, dax att fortsätta med tvätten! Bye!


Det e' kul att rita :)


BVC!

Igår va' vi på BVC med småttingarna. Eller ja, alla va' givetvis med, men det va' bara de två minsta som skulle vägas och mätas. Holly fick även vaccination. Jag va' skitnervös inför det, för hon e' ju så himla stor nu. Men det gick bra. Vägde och mätte henne först. Nu vägde hon 11290 gram och va' 82,4 cm lång! Stora tjejen!

Sen va' det dax för sprutan. Sköterskan tog fram en speldosa, som Holly fick hålla i. Hon brydde sig inte alls om att sköterskan stack henne i armen, utan tittade bara på speldosan. Utbrottet kom efteråt, då hon skulle gå ut i väntrummet till Johan, och jag skulle ta ifrån henne speldosan. Oh my, vilket humör! :) Ute i korridoren mötte jag min bm, och hon sa till den jätteledsna Holly: "Men Holly, har du fått spruta, stackare!". Haha, och så va' det inte därför hon va' ledsen :)

Leon växer så det knakar. Igår vägde han 3695 gram och va' 50,5 cm lång. Jag har som vanligt grädde i tuttarna, och det tackar vi för :) Men man får ju såklart lite ångest över att de växer så fort. 3 veckor har bara rusat iväg.

Har haft en bra dag så här långt. Det rullar på av bara farten. Gick upp runt 06.30, väckte de stora barnen, fixade frukost osv. Halv åtta väckte jag Holly, gav henne gröt och tog på henne. Sen ammade jag tills jag såg att klockan va' 07.56. Slängde på mig och kidsen ytterkläder, packade ner lillen och lillan i vagnen och begav oss mot skola/dagis. Kan ju säga att jag aldrig fryser om morgnarna när vi e' ute :)

Väl hemma igen blev det mys i soffan. Jag och Holly ritade sen lite, men hon ritade mest på bordet, och knycklade ihop sina papper. Gullunge! :) Kl.11 gick vi till dagis, för att hämta Elliot. Sen hem och fixa lunch, och nu sover både Leon och Hollysen sött. Jag sitter här och slappar lite, innan jag ska fortsätta med min tvätt. Och snart kommer stora tjejen hem från skolan.

Tur man har att göra. Livet hade blivit himla trist annars :)


Mina småttingar! <3


Elliot 5 år! Leon 3 veckor!

Igår fyllde vår stora grabb 5 ÅR! Det e' helt sanslöst! Jag minns det som igår när han föddes. Hur vi vandrade runt i Lund på kvällen den 7:e juni, och försökte få igång värkar som avstannat så fort vi kom in till förlossningen. Vi hittade ett stort parkeringshus, där Johan åkte hissen upp och ner, medans jag kutade. Detta gav bra resultat, för kl.02.08 den 8:e juni 2005, föddes vår första son. Elliot Fabian Spike. Älskade unge! <3

Igår va' det även exakt 3 veckor sen lille Leon kom till världen. Det e' inte klokt, vad tiden sticker iväg från en. Han kom ju nyss till oss, man minns allt så tydligt.

Älskade ungar! Vad vore jag utan er..??

Nu ska jag mata min lille kille, sen väcka Holly, och sen ska vi traska iväg till skola/dagis. Fullt ös! Men det e' härligt! :)


Jag kan inte fatta det

Jag tittar på honom, håller honom tätt intill, pussar honom i nacken, stryker över hans lena kinder.. Ändå har jag svårt att förstå att han e' min, att han e' vår, och att han e' här för att stanna. Samtidigt känns det som han funnits hos oss alltid. Jag har svårt att tänka mig hur mitt liv skulle c ut, om han inte fanns. Min lilla Leon. Älskade pojk! <3


Mys

Hann inte skriva ngt igår. Kom hem rättså sent. Trötta men glada efter en lyckad dag. Hela dagen spenderades hemma hos bästa pappsen och co. Vi grillade, promenixade i skogen, åt rabarberpaj och hade det hur mysigt och trevligt som helst. Leon fick jättefina kläder, som Stina och Ann shoppat. På hemvägen körde vi inom Citygross i Värnamo, och köpte lördagsgodis. Kidsen hade värsta myskvällen, längst bak i bilen, med film och godis. På halva vägen fick vi stanna och byta film. När vi sen kom hem skulle de tvunget sitta kvar i bilen och c klart filmen. Haha, så söta!

Idag blir det  en mysdag hemma. Jag ska städa och tvätta lite, för det behövs alltid :) Har precis tankat lillkillen, så han sover sött. Elliot och Holly leker, Johan och Elida har cyklat till affären. Bäst att jag sätter lite fart nu, innan alla e' hemma igen.

Bye!

ALV

Hade en toppendag igår. Både Elida och Elliot va' lediga från skola/dagis, och vi drog iväg till Astrid Lindgrens värld, hela familjen. Vi hade tur med vädret. Sol och värme, precis hela dagen. Barnen skötte sig exemplariskt, och va' så himla nöjda med besöket. Att c sina barn lyckliga, det finns nog inget annat som värmer i hjärtat lika mkt.

Idag väntar ännu en härlig dag. Skriver mer ikväll, för nu måste vi skynda på. Kram!


Sunny day!

Sitter här i tidig morgontimma, och njuter av lugnet. Gick upp redan vid 06.30, kissade hundarna, hällde i mig lite hett te och åt massa mackor. Nu e' jag redo för en ny dag. En ny, härlig och solig dag :)

Har haft härliga dagar, då vi nästan bara varit ute och lekt och fixat en massa. För vem vill va' inomhus när det e' så varmt och skönt..?

I onsdags hälsade jag, Johan, Holly och Leon på Elida i skolan. Det va' jättekul! De hade bla utegympa, där de övade sig inför årets idrottsdag. Längdhopp, kast med liten boll och 60 meter sprint. Vår stora sessa va' jätteduktig! Hoppade som en gasell :) Holly tyckte att det va' jättekul att va' i skolan. Hon va' i centrum precis hela tiden, jättesocial. Inte blyg för ngn och snackade och blarrade på :) Ändå har vi inte varit på ngn Öppen förskola, förutom när hon va' bebis.

Nähä, nu måste jag hoppa in i duschen, innan ngn annan vaknar. Ska ju hittapå skojigheter hela dagen. Berättar om det sen! Bye!


Dubbelt firande!

Har haft en toppendag! Idag e' det ju den 1:a juni, vilket betyder att det e' 8 år sen jag och älskling gifte oss. I 8 underbara år har jag varit fru Andersson. And I'm loving it! Dessutom e' lille Leon hela 2 veckor gammal idag, så vi har verkligen haft anledning att fira :)

Till middag gjorde Johan en supergod köttgryta. Jag åt tills jag knappt kunde andas. Har tom en burk i kylen, så jag kan äta gott till lunch imorgon oxå :)

När kidsen somnat kollade vi på Alice in wonderland. En mkt magisk och vacker film som absolut måste cs! Johnny Depp e' lika fantastisk som alltid :)

Nu väntar sängen på den här mamman. Imorgonbitti ska vi iväg allihop. Vi ska nämligen hälsa på Elida i skolan, och det ska bli jättekul :)

Bye!


Tänk att du e' två veckor gammal redan, älskade pojk! <3



RSS 2.0