Iväg

Hej hopp! Ska försöka mig på en liten update, trots att jag e' ganska så stressad :)

Denna veckan har gått jättefort. Min bror har varit här, och då går tiden alltid sjukt fort. Har haft bra dagar, med massa sol, skogspromenader, glass i solen, fix och städ i trädgården och inne i huset.. Vi har ätit gott och mår riktigt bra!

Igår kom pappa med familj hit. Elida skulle nämligen ha dansuppvisning, för det va' kursavslutning igår. Riktigt duktiga va' de allihop, men jag hade givetvis bara ögon för en tjej där i mängden :) Vi fikade kladdkaka och chokladbollar, och hade det riktigt mysigt. Vem har sagt att det blir stökigt och jobbigt när man åker nånstans med många barn..? Jag såg föräldrar igår med endast ett barn, som hade ett rent helvete! Men våra barn e' vana vid att följa med överallt, och då blir det inte jobbigt ;P

När stora sessan och de andra hade dansat två ggr så gick vi. Elida följde med pappa och co hem, och även Erik åkte med. Han ska nämligen hem till Skåneland på tisdag. Som Elida har tjatat om att få sova över hos morfar och Stina, och igår passade det bra, då vi ska köra dit idag. En natt e' ju lagom, men jag saknar henne massor! <3

Nä nu ska jag plocka ihop lite som vi ska ha med oss, och väcka de andra sjusovarna. Hoppas att ni får en lika bra dag som vi ska ha! Kram!

Fina blåsippor i vår skog <3


Duktiga Leon!

Igår hände det en massa saker förresten! Lille Leon började dagen med att krypa upp på Hollys bänk, som hon har sin bondgård, Pippi huset och lite annat på. Senare på dagen ställde han sig på knä i soffan och "hoppade", för att sen dessutom ställa sig upp på fötterna, flera ggr. Jag va' i total chock! Från att "bara" ha ålat runt på golvet i flera månader, tyckte han visst att det va' dax att försöka stå upp iaf. Ok att han satte sig ner på knä nästan direkt igen, men han testade, om och om igen. Min duktiga unge! <3


Tänk om

Denna dag började lika härligt som gårdagen, alltså med strålande sol. Laban väckte mig tidigt, som vanligt. Men jag kunde inte krypa ner i sängen igen, trots att det e' lov. Istället hamnade jag i köket, med en stor kopp hett te och äggmackor. Mums! :)

Igår hade vi en superduper mysig dag! Pappa va' ju här :) Vi va' ute i trädgården, glassade i solen, åt god mat.. Det e' så ledsamt när han måste köra hem igen. Frågar mig ännu en gång: Varför flyttade vi just HIT och inte närmre pappa..? Här hade vi egentligen ingenting, men det har vi ju nu. Barnen har skola/dagis, jag och Johan har våra jobb och vänner.. Det e' inte lätt att rycka upp en hel familj som har rotat sig. Men ibland funderar man på hur det skulle varit om vi hade bott nära pappa istället. En morfar som bryr sig, som ställer upp i vått och torrt och aldrig sviker <3

Lille Leon vaknade en aning tidigare idag, då han oxå somnade väldigt tidigt igårkväll. Han sitter här bredvid mig, och drar ner kuddarna från kökssoffan, gång på gång. Buse :)

Ska fixa disken och dammsuga, sen måste vi ju bara ut i det härliga vädret!

Alltid dessa miner :)


Måndagssol

Godmorgon! Vilken härlig och solig måndag jag vaknade upp till! Laban väckte mig innan halv 8, men jag kunde omöjligt gå och lägga mig igen. Det blev frukost i min ensamhet istället, för alla andra sover.

Helgen har varit bra. Hade en svacka häromdagen, men jag tog mig upp igen. INGEN ska få sänka mig, även om det e' lätt hänt att sjunka när folk beter sig så illa :/ Mina barn verkar inte betyda det allra minsta för somliga, och det e' så himla ledsamt att veta! Det gör så ont! Vet ingen som har det så här. Alltså kan ingen förstå hur jag känner det. Barnen fick iaf jättefina påskpresenter av mormor och morfar. Mamma e' alltid så påhittig och pappa hade köpt värsta proppfulla påskäggen. Vilken tur att vi har er! <3

Min bror har varit här sen i fredags, och igår kom pappa för att hämta honom. De körde sen till Kalmar, där det spelades SM i bowling för funktionshindrade. Bland de som spelade igår kom han trea, men det kommer att spelas mera i veckan, så vi får c vad slutresultatet blir. Bland de tio bästa e' jag iaf säker på att han blir :) De kom hem hit ganska sent igårkväll, alltså stannade pappa kvar och sov här. Tur man har ett stort hus..hehe.

Idag ska älskling jobba. Trist, men han tjänar iaf jättemkt pengar på att jobba en sån här dag. Själv ska jag inte jobba förrän imorgonkväll, så idag blir det en massa slapp :)

Sötaste påskkärringen ever! <3


Dumma mig!

Självklart ska Holly oxå med och c Mora Träsk! Så jag och lille Leon blir ensamma hemma i ett par timmar. Ganska skönt faktiskt..tihi!

Underbart!

Det e' bara massa positivt just nu. Vaknade upp till strålande sol, och trots att klockan inte va' mer än knappt halv 8, gick jag upp. Jag och Laban gick till skogs, och njöt av den tysta och härliga morgonen. Nu har jag tryckt i mig lite frukost.

Igår hade vi en helt underbar dag! Pappa och hans sambo kom hit, och min bror. Vi grillade, gick i skogen, pratade, umgicks.. Hur mysigt som helst!

Idag ska Johan, de stora barnen och min bror åka in till stan och gå på Mora Träsk. Jag hade gärna följt med, men blev lite snål när man va' tvungen att betala för Leon. Stannar hemma med småttingarna istället, och går när Leon blivit lite äldre :)

Nu har lille Leon vaknat och fått i sig lite gröt, så nu ska vi ta på oss och gå upp till affären en sväng :)


Underbara onsdag!

Har haft en toppendag, iaf så här långt. Började med fm fika med Magda och Marie. Tack vänner! Hämtade sen Elida kl.12, Elliot 13.15. Solen lyser och gör mig bara sååå glad! Kl.15 skulle Elida lämnas på miniorerna, vilket krockade med en liten unge som inte ville sova middag. Vad hände när vi skulle göra oss iordning då..? Jo, lillsessan somnade på soffan istället. Tokungen :) Elliot fick stanna hemma hos henne, så tog jag Leon i vagnen och traskade iväg med Elida. Hann dock inte så himla långt, för Marie kom förbi med sin Tilda i bilen, och plockade upp Elida oxå. Kanoners! Jag gick hem igen, och tog sen en promenix för att hämta båda tjejerna kl.16. Älskar denna sol och värme!

Imorgon e' det sista dagen i skolan för Elida, sen tar vi påsklov. Elliot började dock sitt lov redan efter dagis idag. Som vi ska njuta av ledigheten! Imorgon em blir det en sväng till Ikea för hela familjen, sen på fredag kommer pappa + hans sambo Ann och min bror Erik. Jag ska jobba fredagkväll, men inte förrän kl.18, så vi hinner umgås ändå. I helgen ska Erik spela SM i bowling i Kalmar. Vi hoppas såklart på att han vinner! Det gjorde han nämligen förrförra året :)

Nä nu ska jag laga lite mat. Bye!

Äntligen!

Då va' det äntligen fredag igen! Jag har sovit ganska bra inatt, men vaknade tidigt av en hostattack. Usch! Har så ont i bröstet nu. Va' ute med vovvsarna runt 05.30, sen kröp jag ner i sängen igen, och sov till halv 8!! Tur att bara Elida skulle iväg, annars hade det blivit ngt stressigt :) Skönt att få sova lite extra iaf, det behövde jag!

Hur blir helgen då..? Jo, fredagskvällen kommer inte att spenderas på jobbet för min del, faktiskt! Har plockat bort hela helgen, så jag inte kommer jobba förrän tidigast på måndag. Men vi får ju c hur min förkylning beter sig under lördag och söndag. Egentligen så skulle vi åka till IKEA i em, men jag orkar inte. Får bli nästa vecka istället. Imorgon ska älskling jobba, och på em/kvällen får vi lite fikabesök. Om jag nu inte skulle bli ännu sjukare, men det får vi inte hoppas. Just nu e' det rösten som krånglar. Jobbigt! Söndag blir en lugn dag, med dans för stora sessan och sen bara mys. Vi hoppas på sol och värme, så vi kan va' ute i trädgården, och även gå i skogen.

Nästa vecka kommer brorsan. Äntligen! Saknar honom så! Då ska vi hitta på en massa kuligheter :)

Nä nu måste jag ta tag i disken. Får c om jag orkar gå till affären lite senare. Toapapper, mjölk, tvättmedel och halstabletter behövs!

Surt

Så kom den då, den där förkylningen som legat och gnagt i flera dagar. Huvudet har inte varit sig likt, utan känts tungt och dunkat. Jag har varit skittrött och knappt orkat göra någonting. Ändå har jag gjort det. För vem lämnar barnen, städar, diskar, tvättar, hämtar barnen, fixar fika, handlar, rastar hundar, vattnar blommor bara för att jag e' dålig..? Jag har inte den lyxen. Däremot har jag lyxen att få va' med mina barn, varenda dag. Och den lyxen överväger ALLT! Efter sådana här dagar, när allt känts lite jobbigare, lite tyngre, då kan jag känna mig extra stolt. För jag vet att jag fixar det mesta, även om ingen håller mig om ryggen.

Elida fick skippa miniorerna igår, då jag verkligen inte orkade gå och lämna henne kl.15. Hade inte heller ngn som kunde ha hämtat henne igen kl.16, så det fick bli så. Synd om henne, men man kan inte orka allt. Vi laddar inför nästa onsdag istället!

Igårkväll jobbade jag 16-21, och det gick faktiskt bra. Kom dock hem och va' sååå trött. Sen väntade en dålig natt, då jag vaknade, säkert en gång i timmen. Snorade och va' täppt om vartannat. Va' tom uppe och tog nässpray kl.05. Så desperat va jag. Imorse låg jag kvar i sängen ett tag, och lät Johan ta hand om morgonbestyren. Det va' ju bara Elida som skulle iväg idag, så han kunde lämna henne på vägen. Skönt det. Har jag tur så kanske lilla mamma kan hämta henne kl.13..

Idag händer det inget spec. Jag ska bara göra det allra viktigaste, och försöka ta det lite lugnt. Längtar efter fredag och helg nu!

Mitt allt! <3


Not on top

Redan igår när jag gick och lade mig så visste jag att huvudvärken skulle möta mig igen på morgonen. Och jag hade så rätt. Att vakna med huvudvärk gör det inte precis lättare att gå upp ur den sköna, varma sängen, men vad gör man..? Barnen måste upp, frukost måste fixas, och därefter måste de stora barnen lämnas i skolan och på dagis. E' stolt över mig själv att jag faktiskt klarade ut det, trots att jag inte alls e' på topp idag! Men jag orkade inte va' ute i sandlådan med Holly nu på fm. Hon ville så gärna, men termometern visade på ynka 3 grader, och jag känner mig inte alltför kry. Vi gick in och lade pussel istället och det nöjde hon sig med. Men hon blev lite sur när Leon snodde alla bitar :)

Har inte orkat göra alltför mkt än. Plockat undan i köket, fyllt diskmaskinen och nu tänkte jag snart dra över med dammsugaren. Ska slänga ner smutstvätten i tvättstugan oxå, så jag iaf slipper c den.

Ikväll väntar jobbet kl.16-21, så jag hoppas att jag piggnar till lite under dagen!

Hej hopp!

Har nyss lagt lillsessan, och lille Leon sover sött i vagnen, så jag passar på att ägna en liten stund åt lilla bloggen :) Det blir ganska mkt hopp över bloggen just nu, för det finns så mkt viktigare saker att hitta på. Men ngt borde jag kunna skriva varje dag.

I söndags hade vi en helt underbar dag. Vi vandrade i skogen, plockade blommor, tog bilder, tittade på rinnande vårvatten, fikade, grillade i trädgården, mös och bara va'. Det finns inget annat jag värdesätter så mkt som att få spendera tid med min familj. Hela min familj <3

Igår hade vi sommarvärme. Termometern visade på 20 grader! Det va' SÅ varmt och skönt! Vi tillbringade så mkt tid vi bara kunde ute i trädgården. Jag va' tvungen att sticka till jobbet en sväng på kvällen, men de andra fortsatte att mysa. Inte förrän kl.19.30 hade Johan fått in de stora barnen :)

Idag blir det inget jobb för min del, inte vad jag vet än iaf. Men imorgon ska jag jobba 16-21. Gött!

Bjuder på några bilder :)


Sol!

God eftermiddag alla glada! Fick mig en liten stund framför datorn nu, när alla barn e' hämtade och därefter lagda och vissa har blivit serverade fika. Se där, nu tittar solen fram. Hela fm har varit lite grå och trist och ganska så rå. Det har blåst kallt, men nu verkar det visst lätta. Elida har en kompis här hemma, och de fikar ute i trädgården. Det passar mkt bra eftersom småttingarna sover sött :)

Igårkväll tog vi oss en liten tur till V-vik. Kom hem med fina tapeter till hallen uppe och till vårt sovrum. Till helgen blir det nog tapetsering. Kommer bli jättefint! :)

Nä nu tror jag att jag ska gå ut och få mig lite sol. Bra för själen! Kram på er!

Kvitter

Vaknade rätt tidigt, iaf för att va' en söndag. Redan innan halv 8 slog jag upp ögonen, och kunde inte somna om. Störigt, tänkte jag först. Men när jag anade morgonljuset utanför persiennen, och visste att fågelsång säkerligen strax skulle bryta ut, så gick jag upp. Det blev en liten runda med hundarna bara, och visst sjöng fåglarna. Våren e' underbar! :)

Nu sitter jag här i mitt kök och äter frukost. Varma mackor och varm o'boy. Surprise! :) Även om jag gärna hade velat sova ett tag till, så e' denna stunden guld värd för mig. Jag laddar mina batterier, njuter av det tysta, men längtar samtidigt efter att få höra små, fina fötter springa på övervåningen <3

Igår hade jag en deppdag. Det blir så ibland. Man blir bara så jävla trött på hela situationen! Ibland orkar man inte mer. Men men, Johan och de stora barnen åkte till svärföräldrarna och fikade, sen gick de på bio. Jag och de små hade det mysigt hemma istället. Tänker inte omge mig med folk som får mig att må dåligt längre. Tänker sluta med att "bjuda till"! Kan ju tillägga att ett litet barns minne e' väldigt kort. Det kan röra sig om några få veckor, så har personer de inte träffat på länge blivit främlingar. Sorgligt!

Idag blir det lugnt. Ljusparty hos Magda i em, annars har jag inget planerat alls. Precis som det ska va' på en söndag.



RSS 2.0