Min pappa!

Idag fyller världens bästa pappa år, nämligen min! Ingen annan har ställt upp så mkt för mig/oss som han har gjort. Ingen annan e' så osjälvisk, omtänksam. Inget annat besök kan få mig så glad. Mina barn har den bästa morfarn som finns. Vilken tur vi har som har dig! <3

Hela mitt liv
har du ställt upp
dag som natt
pigg som en tupp
när pengarna tröt
så hjälpte du oss
när ngn behövde skjuts
körde du förstås
när alla föräldrar sa nä
fick vi vara hos mig
du bakade och bjöd
och alla älskade dig
cigaretter var min last
men aldrig att du dömde
ibland betedde jag mig illa
men du förlät och glömde
du tog emot Johan
från allra första stund
kan tro att du ibland var så orolig
att du på natten inte fick ngn blund
vi är så tacksamma
för allt du gjort
att du trodde på oss
och tänk vad åren gick fort!

Vad vore jag utan dig i mitt liv pappa..? <3

Det vänder!

Ojojoj, vilken sjukstuga jag har basat över den senaste tiden. Först ut va' Elida. Hon hade feber och hostade och snorade, och fick stanna hemma från skolan en hel vecka. Sen va' det Holly och Leons tur. Samma sak där: feber, snor och hosta. Självklart blev Elliot oxå dålig, med exakt samma sak. Så lite tufft har det varit, men nu mår de alla bättre igen. Skönt! De små snorar fortfarande, och Elliot hostar, men jämfört med förut så e' de ju hur friska som helst!

Vet knappt vad jag ska skriva om, då det egentligen finns hur mkt som helst att berätta. Det e' nackdelen med att lämna bloggen orörd en tid. Man har så himla mkt att ta igen. Jobbigt! Stackars mig..haha!

Inatt hade jag iaf en skitskum dröm. Jag drömde att jag va' gravid, och att vi hade dolt graviditeten för ALLA. Det e' ju inte alla i vår närhet som hade uppskattat ännu ett litet mirakel i vår familj, så den besvikelsen dröjer sig väl kvar även i drömmarna. Iaf så va' det dax att åka till förlossningen. Allt gick jättebra och fort, och vi hade inte en aning om vad bebisen va' för "sort". Ut kom iaf en liiiten pojke. Men jag fick inte c bebisen direkt, utan Johan och barnmorskan sprang ut i ett annat rum med honom. Sen efter bara nån minut kom Johan körande med den där "baljan". Och då såg jag att bebisen hade en snopp. Haha! Fotade honom med min telefon, och skulle lägga upp bilden på facebook. Vaddå klockrent..? Typ 3 min efter förlossningen :) Haha! Skrev "Välkommen.." Ja just det, vad ska han heta. Jo, han ska heta Ty. Ty..? Var fick jag det ifrån..? Har aldrig nånsin tänkt på det namnet förut. Berättade drömmen för Johan imorse, och han trodde att det va' från programmet "Extreme home makeover". Programledaren där heter ju Ty. Men jag har inte sett det på evigheter ju. Hmm.. Men en liten Ty hade ju inte varit så illa..tihi!

Eftersom vi har varit sjuka så länge så e' det oxå länge sen Elida lekte med en kompis. Idag e' hon överlycklig, för det ringde en kompis igårkväll, och ville följa med henne hem idag. Det e' inte en av de "vanliga" vännerna, men det tycker jag bara e' bra. Lite ombyte kan va' nyttigt :) Får väl c vad jag ska fixa som de kan fika på. Elida ville ha havreflarn, så jag kanske ska va' duktig och göra annat än kladdkaka :)

Nä nu ska jag fixa lite, innan lillsessan och Ellioten ska upp :)

...

Man frågar inte längre
det känns inte lönt
de slipper tvånget
och verkar tycka att det är skönt

Febrigt

Då va' det redan onsdag. Fort går det! Två dagar till, sen tar vi helg, igen. Härligt!

Elida e' hemma från skolan idag, och det har hon varit måndag och tisdag oxå. Hon började få feber i söndags, alltså missade hon sin dansuppvisning. Hon va' sååå besviken, men vad gör man..? Igår va' hon så frustrerad över att behöva va' hemma från skolan, så jag fick gå och hämta lite böcker åt henne. Hela kvällen igår satt hon med näsan i matteboken och bokstavsboken. Min flitiga tjej! Det e' första gången hon e' sjuk sen hon började ettan. Inte dåligt!

Igårkväll började Leon oxå bli lite febrig. Han va' pigg och glad och lekte som vanligt. Han somnade en aning tidigare, och sover än. Hoppas att febern e' borta idag!

Elliot e' pigg däremot. Han har varit på dagis varje dag denna veckan. Det va' längesen det hände. Förra veckan fick jag hämta hem honom på måndagen, efter typ en timme, för han hade ont i bröstet. Sen fick han va' hemma tisdag och onsdag oxå. Han går ju bara 3 dagar i veckan.

I måndags va' jag hos optikern. Det va' 2 år sen jag gjorde en synundersökning sist, så det va' ju verkligen dax! Min syn hade knappt förändrats ngt, så det va' ju bra. Dock e' jag så trött på mina glasögon jag har idag, då några strasstenar har ramlat bort, och jag kände att jag behövde ett "lyft". Jag hade redan sett ut ett par knallrosa Dieselbågar, när Johan köpte sina glasögon i januari. De va' ganska dyra, men ack så snygga! Jag letade såklart efter dem. Först hittade jag dem i en annan färg, turkos. Inte riktigt min stil, inte på brillor iaf. Frågade i kassan om de hade de rosa, och det hade de! Dessutom så va' just den bågen sänkt i pris. 70% rabatt. Hur bra e' inte det..?? Det va' meningen att jag bara skulle kika lite, och kanske köpa nya om en månad eller så, men eftersom det va' så bra pris på bågarna, så kunde jag inte vänta. Synd bara att mina glas e' svindyra, så det blev nästan 4000 för glasögonen ändå. Längtar tills de e' klara, så jag kan hämta dem! :)

Beställde vårskor åt barnen igår. Elida och Elliot fick Pumaskor och Holly ett par som blinkar. Hoppas de blir nöjda :)

Nu ska jag fixa disken, sen väcka mina sessor. Ikväll blir det att jobba en liten sväng, så jag har lite att dona med innan dess :)

Ooops!

Länge sen nu, jag vet. Men nu tar jag mig i kragen och skriver några rader. Jag har varit riktigt dålig, och knappt orkat göra ngt. Ändå har jag gjort det mesta. Iaf det viktigaste. Tagit hand om barnen, städat av lite, tvättat lite, lagat mat.. Vissa saker kan man inte strunta i, hur dåligt man än mår. Men nu mår jag bättre, tack och lov! Trodde aldrig att jag skulle bli frisk igen!

Jobbade en liten sväng igårkväll. Hade inte jobbat på en vecka, så det va' faktiskt skönt att komma utanför husets väggar några timmar. På hemvägen gick jag inom mamma, och hjälpte henne med vovvarna. Mammas sambo halkade i söndags, och åkte på både höftfraktur och handledsfraktur, så han ligger inne i V-vik. Kanske att han kommer hem idag sa de, men jag undrar om han klarar det. Hur ska han kunna ta sig upp för deras ganska långa och branta trappa, som dessutom saknar trappräcke..? Vi får c hur det blir.

Igår fyllde bästa systern 18 år! Önskar så att vi kunde varit på plats och firat henne, men jag skickade iaf ett litet paket. Det stora paketet får du när vi cs Stinis! :)

Nu ska jag gå vidare i mitt liv. Städningen e' klar, men tvätten väntar på att bli vikt. Sen ska här fixas lunch. Undrar vad vi ska äta bara.. Kl.13 ska vi hämta Elida i skolan, sen tar vi helg!


FFRREEDAAG!!

Fredag idag. Finally! Som jag har längtat hela långa veckan! Ikväll blir det fredagsmys med familjen, imorgon lördagsmys och på söndag söndagsmys! För denna helgen ska vi inte göra ett skit. Bara vara hemma och njuta av ledigheten!

Jag e' fortfarande förkyld som tusan. Huvudet dunkar på. Kände mig en aning bättre igårkväll, men idag vaknade jag med nästäppa, och nu rinner det lika mkt igen. Trött jag blir!

Vad ska man då göra idag..? Jo, städa, diska, tvätta, snyta sig, gnälla, tycka synd om sig själv.. En skvätt sympati kan behövas, så om ngn känner sig manad så boosta mig med energi! Det behövs!

Nä, nu ska jag fixa mysfrukost åt Hollysen och Ellioten. Sen kör vi igång!

Still alive

Bläh, va' förkyld jag e'! E' sååå trött på den här skiten nu. Orkar nästan ingenting, ändå gör jag allting. Vem ska annars liksom, för det e' ju bara jag och barnen hemma. Golven måste städas varje dag, för lille Leon e' överallt nu. Om han leker på golvet i vardagsrummet tex, och man går ut i köket, ja då kommer han efter. Jag måste c till så han inte leker med hundmaten och kattmaten, eller plaskar i vattenskålen. Fort går det!

Har varit seg hela fm, så allting har tagit typ dubbelt så lång tid att göra. Det blev även en sen lunch, och fastän vi skyndade oss iväg, för att hämta Elida, så hann vi inte hela vägen fram. Hon kom gående i backen, som leder upp till skolgården :) 

Orkar inte skriva mer nu, tänkte bara visa att jag lever. Än så länge iaf. Imorgon e' det iaf fredag, och hela helgen har jag ledigt! Tänker inte jobba en dag till med den här förkylningen!

Skrämd

E' fortfarande förkyld. Inte alls täppt längre, men tung i huvudet och rösten e' en bit härifrån. Har ingen feber dock, så jag ska inte gnälla ihjäl mig. Inte idag iaf :) Ska känna efter nu på fm, om jag verkligen kan jobba ikväll. Problemet e' att det inte finns några vikarier, för alla e' inne och jobbar idag då den ordinarie personalen e' iväg hela dagen. Men visst, får jag feber så stannar jag hemma. Skulle aldrig gå och jobba med feber!

Hade ingen rolig kväll på jobbet igår. Jag lullade runt i samhället, på väg till mina brukare. Helt plötsligt dyker det upp ett gäng på 5-6 killar bakom mig. De började hojta och ha sig "Helloooooo! What is the name girl..? Come here baby!". Jag blev livrädd, och fortsatte bara gå. De gick hack i häl och fortsatte skrika saker efter mig, samtidigt som några snackade med varandra på ett språk som jag inte förstod. kände jag mig riktigt otrygg! Första gången som jag inte kände mig säker på jobbet! Och kom nu inte och säg att det e' synd om stackarna, som inte känner till vårt samhälle osv. De hade INGEN som helst anledning att skrika efter mig och förfölja mig! När jag kom fram till det lägenhetshus jag skulle till, så sprang jag in. Stod sen och skakade i flera minuter, innan jag kunde gå in till brukaren. Så rädd va' jag! När jag sen skulle ut igen så va' jag jätterädd att de skulle stå utanför, eller tom inne i trapphuset. Och att gå hem ensam i mörkret va' ingen höjdare. Så tack för att mitt kvällsnöje e' förstört! Tack så mkt!

K-dala e' ett väldigt litet samhälle. Jag har aldrig varit rädd för att gå ut med vovvsarna en sen kväll tex. Visst finns det rötägg i alla kommuner, men detta e' ett ställe där man verkligen har känt sig trygg. Elida har gått hem från skolan själv, och även gått till kompisar själv. För några veckor sedan öppnade migrationsverket en flyktingförläggning här. Nästan 100 asylsökande placeras i lilla K-dala. Typ dubbelt så många som placeras inne i stan.

K-dala ligger 3 mil ifrån närmsta stad. Bussförbindelserna e' dåliga, och det finns inte så mkt att göra här. Två mataffärer har vi, men det e' ju oxå allt. I skolan går elever från årskurs 1-6, och det finns 3 avdelningar på dagiset.

Jag känner mig just nu otrygg på jobbet. Händelsen igårkväll va' ngt som jag aldrig trodde att jag skulle vara med om. Inte ens när vi fick veta att det skulle öpnnas en flyktingförläggning här, trodde jag att det skulle hända ngt sådant. Jag bryr mig inte om hur många som kommer skriva till mig att "Det va' nog bara en engångsföreteelse..", "Det blir bättre när de kommer in i vårt samhälle..", "Man ska inte dra alla över en kam..". Jag kan bara tänka tillbaka och känna efter hur mitt hjärta slog igårkväll, hur paniken sköljde över hela mitt inre, hur fingrarna fumlade efter överfallslarmet i väskan, hur dum jag kände mig som inte ens laddat kortet på mobilen, men man kan väl ringa SOS alarm iaf..?........ Man hinner tänka jävligt mkt i en pressad situation. Gick nog igenom halva mitt liv i tankarna, såg mina barn när jag blundade. Skitsamma om det bara va' killar som ville  skrämmas. Det ursäktar inte beteendet! INGEN har rätt att göra så.

Nu ska jag fixa lite här hemma, och ladda inför jobbet ikväll. Det känns i magen kan jag lova.

Täppt!

Usch, vilken morgon! Vaknade runt 05.30, och kunde knappt andas. Vilken panik! Jag e' så förkyld så jag vet snart inte vad jag gör. Hur kan man va' både täppt och ändå ha en rinnande näsa..? Vilket jäkla skit! Jag gick ut med vovvsarna, sen orkade jag inte gå och lägga mig igen. Hade nog ändå inte kunnat sova. Och jag som ska jobba ikväll. Suck! Dunderkur önskas!

Igår va' pappa här. Det e' så underbart varje gång vi cs, men lika ledsamt varenda gång han måste åka hem :( Dagen svischade förbi i megafart. Pappa kom redan runt 11, och åkte inte hem förrän typ kl.21. Så många timmar, som bara försvann :(

Vi passade på att lyxa till middagen lite igår. Potatisgratäng, rökt makrill, köttbullar, ägghalvor och falsk prinskorv blev det. Och för er som inte vet vad falsk prinskorv e', det e' klippta Denniskorvar :) Har man inga prinskorvar hemma, ja då får man helt enkelt göra egna. Huvudsaken e' ju att kidsen blir nöjda :)

Fick min nya vagn igår. Eller, Leon fick sin nya vagn, rättaresagt. Tror dock att mamman va' den som va' allra gladast..tihi! E' supernöjd med vår Brio Sing, men det visste jag ju att jag skulle bli. Hade ju en sån till Holly, fast en roooosa. Har ångrat många ggr att jag sålde den, men nu rullar den runt med lilla Leia istället :) Vår nya Sing e' svart/röd, med svart chassi. Skitsnygg! Och när jag stoppade i Leons åkpåse blev den om möjligt ännu snyggare. Så ja, jag e' jävligt nöjd! :)

Nu ska jag gå och väcka lite barn. Får c om Elliots förkylning gett med sig, annars får han stanna hemma idag oxå.


RSS 2.0