Du vet att du har blivit mamma när...

* Du går runt med endast ett rakat ben.
* Chansen att trampa på en legobit är större än att bli bjuden på fest.
* Dammsugarpåsen blir full oftare än du.
* Du kan hälla upp exakt 200 ml vatten i en flaska med förbunda ögon.
* Du kan svara på frågor som "finns Bolibompa-gänget i verkligheten?"
* Du första gången kommer i kontakt med begreppet "storpack".
* Du börjar svänga dig med ord som "galonisar", "mellis" och "öppnis".
* Middagens falukorvsring blir din bästa vän eftersom barnen tindrar med ögonen och äter glupskt.
* Du börjar tycka att en stund ensam med dammsugaren känns som en form av behaglig mental terapi.
* En vanlig och nödvändig renlighetsdusch (ensam) känns som att gå på värsta lyx-spa.
* Du rullar varuvagnen på ICA fram och tillbaka, fram och tillbaka.
* Du fångar barnets spya i dina egna händer.
* Du börjar torka spyan på dina egna kläder.
* Det tar tre dagar att läsa en sida i tidningen.
* Du kan äta en middag på två minuter (med efterrätt och med en hand).
* Du längtar efter att få gå ut med soporna för att få lite egentid.
* Sex är en siffra som kommer före sju.
* En fullproppad dag innebär att man ska handla mjölk och gå till BVC.
* Du hittar din numera kalla lunch i micron tre timmar senare.
* Din absolut högsta önskan är en natts obruten sömn!

Detta har jag stulit av --> http://www.123minsida.se/8-BARNSFAMILJEN/22071964



I love my life!

BVC

Idag har vi allihop varit på BVC. Alla blev vägda och mätta, förutom mamman och pappan, som bara va' med som stöd. Först va' det Elidas tur. Stora tjejen e' nu 109 cm lång och väger 17 kilo. Tänk att min lilla plutt på 2710 gram och 45 cm har blivit så stor! Elida fick berätta lite om dagis, hur hon trivs osv. Vi fick titta i hennes journal, och godkänna överflyttningen av denna till förskolan. Paniiik! Till sist va' det dax för vaccination. Det gick kanonbra. Hon rörde inte en min. Sa efteråt att det gjorde pyttelite ont. Som ett myggbett. Duktiga tjejen! Mamman hade varit hur nervös som helst, helt i onödan förstås. Skönt att det e' över nu. Som belöning fick hon välja ett klistermärke, och det blev ett med Bamse på. Jag tyckte att sortimentet kunde varit bättre. Det fanns bara Bamse och Kalle Anka typ.

Sen va' det Elliots tur. Han e' 103 cm lång och väger 16,2 kilo. Växt en hel del sen sist han oxå :) Även Elliot fick berätta lite om dagis. Vilken avdelning han går på, vad de brukar göra osv. Sen va' det dax för synundersökning. Det klarade duktiga killen galant! Även när han fick lapp över ett öga i taget. Han va' så stolt över sin sjörövarlapp, och ville titta i spegeln.

Sist va' det Hollys tur. Vägning och mätning. Och nu när jag kikar i hennes BVC-bok så ser jag att sköterskan glömt att fylla i dagens vikt och längd. Störigt! Jag minns ju inte exakt. Men hon vägde iaf 7200 gram nånting och va' 62,5 cm lång. Stora tjejen! Hon ligger snäppet över normalkurvan på vikten och liiite under på längden. Men hon följer sin egen kurva hur fint som helst. Hon har gått upp över ett kilo sen sist. Så himla skönt! Ännu ett bevis på att mammans mat e' den allra bästa :) Berättade för sköterskan att hon har börjat vända sig nu. Idag har hon vänt sig både från rygg till mage och från mage till rygg flera ggr. Tom när vi har tittat på :) Duktiga tjejen! Sköterskan tyckte att det va' tidigt, och visade på utvecklingsplanschen att bebisar inte brukar vända sig förrän de e' mellan 5-6 månader gamla. Jag hade för mig att det va' 4-6 månader, men men. Stolt e' den här mamman iaf :)

Efter BVC blev det glass till familjen duktig. När vi kom hem åt vi mat, och sen hade vi myskväll i soffan. Det blev Peter Pan - return to Neverland. Fråga mig inte hur den slutade, för jag och Holly sov sött :) Sen nattades de stora barnen, och jag och maken slog oss ner i soffan ännu en gång. Desperate Housewives blev det, och Nutella :) Nu sover Hollysen sött, och jag ska nog oxå slänga mig i sängen strax. E' sååå trött!

Imorgon ska stora dottern hem till en kompis och leka. Det blir kul för henne. Ngt annat händer inte. Vi ska bara va' hemma. Fixa lite, som vanligt. Det finns alltid ngt att hitta på i det här huset :)

Nähä, nu lockar kudden. Godnatt på er! Och sov söta drömmar!

Åt helsike med Anna!

Läs den här artikeln --> http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5015762.ab Svara sen på min fråga. Varför i hela världen skulle man vilja behandla sin lilla bebis på det viset..?? Visst kan man ibland va' så trött, så less på vaknätter och barnskrik, men hur desperat måste man vara om man verkligen tar till sådana metoder..? Min dotter (den lilla) vaknade klockan tre imorse (eller inatt borde jag väl skriva). Inte blir man precis glad när man rycks upp ur sin sköna sömn, efter bara några timmars snusande på kudden. Men vad gör man..? Mina barn e' mitt allt. Jag har hellre barn som e' vakna hela nätterna än använder mig av Anna Wahlgrens metoder. Ett litet barn (ja, stora med såklart) behöver närhet och trygghet. De behöver inte disciplin och bestämda händer som trycker ner deras små huvuden.


När man inser hur länge sedan det va'..

Jag ringer till Kyrkogårdsförvaltningen.

Fia: Hej, jag heter Sofie Andersson. Jag ringer angående min mormors grav, i Lilla Isie församling, Västra Torp.
Kanslichefen: Hej.
Fia. Fick veta att ni har satt upp en liten skylt där de anhöriga ombes ta kontakt med er. En grön skylt.
Kanslichefen: Då ska vi c vad det kan bero på. Har du gravplatsnumret..?
Fia: Eh, nä.
Kanslichefen: Vad heter mormor då..?
Fia: Mia Kristensson
Kanslichefen: Kristensson med K eller C..?
Fia: Med K. Tror jag.. Hmm..Eller va' det med C..?


När man har svårt att komma ihåg hur ens mormors efternamn stavas, då e' det långt gånget. Min mormor dog för 14 år sedan. Min älskade mormor har varit död i halva mitt liv. Men fortfarande kan jag minnas henne så klart. Jag kan c hennes lägenhet framför mig, exakt hur den va' möblerad, och jag kan känna hur det luktade i hennes kök. Hon hade en orange fåtölj i vardagsrummet. Var e' den nu..? Min mamma e' den enda av mormors barn som lever idag, och hon har den inte. Vem har mormors oranga fåtölj..?

Det va' inget allvarligt med den gröna skylten iaf. De ville bara ha mammas nya adress och telefonnummer, eftersom den adressen de hade inte har stämt på säkert 10 år. Ooops, vilken miss mamma. Kanslichefen gav vaktmästaren mitt nummer, och han ringde imorse och fick alla uppgifter. Lade till mig som kontaktperson oxå. Det finns ju inga andra. Det e' bara vi kvar. Eller ja, mina mostrars barn och deras barn finns ju, men de bryr inte sig. Ingen hälsade på hos mormor när hon levde, förutom jag och mina syskon. Varför skulle de bry sig nu..?

Men när mormor blev gammal och senil, och skulle flytta in på ett boende, då samlades plötsligt släkten, som jag inte visste fanns. Klart att alla skulle va' med och dela på allt, trots att de flesta inte hade besökt mormor på minst 10 år. Min ena moster, som va' en av dem som inte ens hade pratat med mormor på 10 år, bestämde allt. Vem som skulle ha vad, och vad som skulle slängas. Själv fick jag bara 4 koppar med tillhörande fat, trots att jag under hela min uppväxt varit hos mormor i princip varenda dag. Inga bonader som mormor sytt fick jag. Inga dukar som hon virkat. Inte ens hennes sylåda, som jag alltid beundrat. Den hittade dock pappa i containern efteråt, och tog hem till mig. Den hade gått sönder litegrann, när idioterna slängt i den. Så jäkla onödigt.

Men min mormor va' en smart madam. Innan hon blev så glömsk att hon inte visste vem vi va', då gav hon mig lite saker i smyg. En amulett, lite fina vinglas och en vas. Älskade mormor, jag kommer aldrig att glömma dig. Men va' kul det hade varit, nu när man e' vuxen, om några av dina fina bonader hade prytt mina väggar. Vart e' allt nu..? Nu när alla e' döda och begravna. Sån't slöseri. Minnen borde ges till de som minns. De som saknar.


Nu kör vi

Bebis sover, så nu ska den här mamman skynda sig. Får c hur mkt jag hinner innan det e' dax att traska iväg. Dammsugning, diskning och hårfix e' viktigast. Och hinner jag inte mer så skiter jag faktiskt i det.

Bye!

Solsolsol

Vad glad jag blir när solen värmer. Gräset har blivit så grönt och körsbärsträdet blommar. Va' fort det går. Snart e' det sommar på riktigt (iaf enligt almanackan). Har lämnat de stora barnen på dagis och avslutade nyss en härlig frukost. Funderar på om jag skulle ta tag i den där städningen nu, innan det blir för varmt. För vem orkar dammsuga och torka golv när det e' hett som i en bastu här inne..?

I förrgår vände sig min lilla dam för första gången, helt medvetet. Hon har ju vänt sig nån gång förut, i sömnen och så, men nu va' det alltså första gången som hon verkligen visste vad hon sysslade med. Och hon lyckades! Duktiga tjejen! Jag hade bytt blöja på henne och lade ner henne på lekfilten. Sen gick jag in i badrummet, för att tvätta händerna. När jag sen kom tebax, efter typ en halv minut, så låg hon på magen. Och jag missade vändningen! Typiskt!

Elida och Elliot lekte med en kompis igår, och jag fick mig en välbehövd portion skvaller under tiden. Tack för trevligt sällskap! Nästa gång tar vi en fika oxå ;) På kvällen åt vi skinksallad med ris. Supergott, och det passar så bra med kall mat när det e' så varmt ute. Idag vet jag inte vad vi ska äta, men jag ska iaf göra bakad potatis till lunch.

Nu ska jag tanka min lilla tjej, sen får vi c vad vi hittar på för nå't. 11.15 ska ju kidsen hämtas hem igen, så vi hinner inte göra alltför mkt. ha en bra dag!


Bästaste brorsan

Min lillebror e' regerande svensk mästare i bowling. Det ni! Hoppas att han tar guld i år igen. Heja Erik! :)

http://www.trelleborgsallehanda.se/article/20090424/TRELLEBORG/576314833

Nanananananananananananana


Måndag

Måndagmorgon. Det e' tyst i mitt lilla hus. Stora barnen e' på dagis, lillasyster sover, maken jobbar. Min plan va' egentligen att jag idag skulle bryta mot mina nya städregler, och faktiskt ta ett rejält tag nu medans kidsen e' iväg, så vi kan hitta på ngt roligt sen. Men när jag väl satte mig här va' jag tvungen att erkänna för mig själv att det nog inte blir så. Det e' så skönt att bara njuta av min lilla egentid.

Vi har haft en toppenhelg. I lördags va' vi i Linköping precis hela dagen. Jag hittade en del nya kläder, så jag e' ganska nöjd. Det blev ett par leggingsjeans, en jeansjacka modell mini, ett par mjukisbrallor, en tubtopp, en blus/skjorta och en bh. Varför finns det nästan inga bh-modeller i min storlek..? Nu när jag ammar e' jag ju tvungen att köpa mig en ngt större bh, för annars trillar allt ut. Och jag letade som en tok. Men alla fina, söta och snygga fanns bara i mindre storlekar. Jag blir galen! Till slut hittade jag en(!!) som va' ok. Varken mer eller mindre, men den passar iaf. Vid sådana tillfällen längtar jag tills tuttarna blir som vanligt igen, så jag kan få på mig min vanliga storlek. Tänk att en storlek större kan göra sån skillnad.

Mitt favoritköp va' jeansjackan, som jag hittade på Gina tricot. Den e' inte funktionell för fem öre, men vem bryr sig när man hittar ngt sån't snyggt..?? I lördags va' jag inte bara en mamma, utan jag va' en helt vanlig tjej som ville ha lite nya, snygga kläder i garderoben. Tänk om man hade haft råd att shoppa kläder varje vecka :)

Lite kläder åt kidsen blev det ju såklart oxå. Det e' svårt att låta bli :) Hittade sötaste solhatten åt lillan, jeansjacka och några tröjor till Elliot, kofta till Elida.. Lite de behövde helt enkelt. men självklart glömde vi bort kepsen som jag lovade Elliot. Får kika här i stan istället. Han ska ju tvunget ha en batmankeps :)


Köpte ny cykel till Elida oxå, för hennes e' för liten nu. Vi köpte en på Biltema för 799. Mkt bra pris, tyckte vi, och den e' så himla fin. Rosa/lila med en regnbåge på. Stora tjejen e' så himla stolt över den :)


Igår va' pappa och co här. Vi grillade, gick i skogen, fikade och hade en supermysig dag helt enkelt. Synd att de bor så långt bort :( Skickade med pappsen ett par leggings som jag oxå köpte i lördags, men de va' för små :( Han ska byta dem idag. Ska ha en klänning istället, som jag kan ha på bröllopet vi ska på i juni. Vi har ju inte Gina tricot här, men pappa ska ändå till Trelleborg idag, så då fixar han det åt mig.


Så jäkla bra! :)

Iaf om man e' skåning :)

Spola fram till ca 4:30.




I väntan på farmorn

Älskling duschar, kidsen sitter mätta och belåtna i soffan och kikar på tv, mamman sitter här vid datorn, med bebis i knät. Och vad gör Holly då..? Jo, hon tyckte visst att frukosten va' för snål och försöker nu att stoppa in kräklasen (eller kräktrasan heter det kanske i småland..? :) i munnen. Klockan tio hämtar farmorn Elliot. Han ska va' med farmorn och farfarn i Krokstorp idag, så han slipper alla affärer. För e' det ngt som Elliot verkligen HATAR så e' det när mamman provar kläder. Så nu besparas både mamman och sonen dessa moment. Ska leta efter en rejäl skördetröska åt mitt lilla gull, som han kan få ikväll. För även om han kommer att ha skitkul idag, och för en gångs skull va' ensam med farmorn och farfarn, så har ju mamman lite skuldkänslor. Men idag ska jag försöka fokusera på mig själv, för det gör jag ju nästan aldrig.

Nä nu ska här kletas på lite mascara, för snart åker vi. Ha en underbar dag! :)

Vad gör jag uppe..??

Mmm, det kan man ju fråga sig. Det e' lördagmorgon, och jag borde faktiskt ligga under mitt sköna täcka och snusa lite till. Istället sitter jag här. Galenskap. Jag vaknade av att Laban sprang runt som en galning, så det va' bara till att gå upp och ut och valla honom och Tandie. Väl inne igen va' jag ju såklart pigg, och det kändes jävligt onödigt att somna om. Så jag hamnade här, hos min älskade, lilla dator. Ska strax ta mig en lång och härlig frukost, i lugn och ro. Har bara liiitegrann kvar att läsa i min bok, så jag försöker att bara läsa vid frukosten nu. Måste försöka spara, för detta e' sista boken i denna serien. Fast egentligen finns det inget härligare än att sträckläsa. Måste köpa mig ngn ny, tjock bok som jag kan sticka näsan i.

Ojdå, nu kurrar magen. Nöden har ingen lag, så jag pyser iväg nu. Wish me luck today! :)


Ny frisyr

Det har varit en hektisk men rolig dag. Igår alltså, för nu har ju klockan passerat midnatt :) Först va' kidsen på dagis och jag va' på utvecklingssamtal på dotterns avdelning. Sen bar det av till staden. Vi hämtade upp sonen efter att han varit på teater, älskling köpte jeans och sen fick jag en efterlängtad stund för mig själv hos frissan medans maken va' på bibblan med alla 3 ungarna :) När mamman blivit tjusig i håret åt vi pizza ute i Kristineberg och sen blev det en tur till svärföräldrarna. Johan och hans pappa skulle sätta på det nya avgassytemet på vår bil, så nu låter den inte längre som en traktor, tack och lov :)

Imorgon bär det av till Linköping. Den här mamman ska försöka shoppa lite kläder åt sig själv, för en gångs skull. Jag tänkte göra det enkelt för mig själv, och har gjort en lista :) Ett par jeans (minst), några toppar (eller linnen/tunikor), ett par mjukisbrallor (eller träningsbyxor..), underkläder(!!) (då menar jag alltså behåar eller toppar som faktiskt täcker allt, och inte avslöjar hela härligheten så fort jag böjer mig fram, eller andas), väska (superviktigt!) och skooor. Tjohoo, jag tror att Johan tar ut skilsmässa efter en heldag med mig på stan :)

Nä nu måste jag sooova, om jag ska orka med allt springande imorgon. Uppdaterar imorgonkväll. Håll alla tummar och tår för mig, för jag behöver verkligen lite nytt i min trista garderob!



Sweet dreams!

Har haft mysigaste kvällen med älskling. Vi parkerade oss i soffan och glodde på flera avsnitt av gossip girl. Den serien e' ju galet bra, ngt jag inte trodde. Fem i åtta körde älsklingen upp till affären, för att hinna köpa lite gottigt åt oss, och sen dess har vi alltså suttit uppkrupna i soffan. Ända tills nu, och nu väntar sängen. E' ganska trött faktiskt.

Imorgon åker vi in till staden. Jag ska till frissan och förhoppningsvis bli fin i håret. Fast jag blir ju aldrig nöjd. Mitt hår lever sitt eget liv, eller lever inte alls e' nog mer passande just nu. Jag tappar skitmkt hår, och det e' riktigt jävla hemskt. Har aldrig gjort det förut när jag har ammat, så jag vill inte riktigt tro att det beror på det. Kommer i vilket fall som helst inte att sluta amma ändå. Jo, ngn gång, men inte nu. Hår växer väl ut igen..? Eller..?? Tänk om jag bli skallig. Tror inte att mitt huvud passar i en skinheadfrisyr.

Elliot ska på teater med dagis imorgon. De ska åka buss in till stan. Han tycker att det ska bli superspännande. Visst har han åkt buss massvis med ggr, men aldrig med dagis och polarna. Hoppas att de kommer få jättekul :)

Nähä, nu avslutar jag detta dygnet. Sov gott! Och glöm inte att drömma söta drömmar. Det ska jag göra :)


Sött


Mums!

Holly e' en duktig tjej. Hon bara ääälskar alla smakisarna som mamman och pappan stoppar i henne. Idag och igår åt hon gröt, och dagarna innan det bjöds det på mangopuré. Även om amningen täcker allt hon behöver än så e' det kul att låta henne smaka annat, och liksom förbereda henne. För snart e' ju amningen ett minne blott. Men vi njuter och myser så länge vi bara kan. 13 månader med Elida, 8 månader med Elliot, we all know I can do it. Och jag tänker fortsätta så länge det känns bra.


Syskonkärlek. Det svänger på ett ögonblick

Mina barn e' de finaste barnen av alla! :)



En trött mamma

Måtte denna dagen snart vara slut! Jag vill krypa ner under mitt täcke i min goa säng och läsa min braiga bok. Jag vill ha tyst i huset, bara en liten lampa tänd och bara myyysa. Jag älskar mina barn, men just nu e' jag bara så trött på dem. Bara bråk och bråk har det varit idag. Vilket inte e' alls särskilt konstigt när man placerar en blivande sexåring tillsammans med en blivande fyraåring. Vi har varit ute i trädgården och lekt, och stundvis har de varit bästa vänner, bara för att en sekund senare slåss eller retas. Nu har vi gått in igen, och de leker tillsammans (faktiskt) på rummet. Jag ska fixa iordning lite mat, och invänta maken. När vi har ätit ska jag gå till skogen med mina hundar. Det ska bli skönt!

Har fått ett "utlåtande" av en annan mamma angående Elliots "prickar". Hon trodde inte heller att det va' vattenkoppor. De e' alldeles för små. Ringde BVC förut, för att höra om vi ska komma in imorgon iaf. Elida ska ju ha spruta då och Holly ska vägas och mätas. Såklart va' det ingen som svarade, så jag talade in ett meddelande, men har inte hört ngt från sköterskan på hela dagen. Hon ringer väl imorgon fm, förhoppningsvis.

Smitta 

Vattkoppor smittar genom direktkontakt och genom de droppar som den sjuke hostar eller nyser ut. Den sjuke är smittsam 1-2 dygn före och upp till 7 dygn efter det att de första utslagen dykt upp, vilket motsvarar den period då nya blåsor uppstår. Skorporna efter blåsorna lossnar efter 7-14 dagar.

Symtom

Vattkoppor börjar med feber, 38-39 grader, trötthet och ofta huvudvärk. Blåsorna kommer snabbt, först på bålen - på bröst, mage och rygg. De ser till en början ut som små röd-rosa, lätt upphöjda prickar, 3-6 mm stora. Efter ett par timmar har de gått över i blåsor som ser ut som vattendroppar på huden. Blåsorna kliar och går lätt sönder.

Utslagen sprider sig till ansiktet, de kommer bakom öronen, i hårbotten, på armar och ben. Kopporna kan även sitta på slemhinnorna i munnen, i ögonen, i öronen och på könsorganen.

Typiskt är att blåsorna kommer i vågor (skov). Barnet kan ha blåsor i olika mognadsstadier samtidigt: röda fläckar, blåsor och skorpor. När alla blåsor torkat till skorpor smittar barnet inte längre. Skorporna lossnar efter 7 -14 dagar. Sönderrivna koppor kan bli infekterade.

Källa: http://www.tryggabarn.nu/barn/Page997.html




Ojojoj!

Hektisk dag, utan ngn anledning egentligen. Har massor att göra, men bara vanliga saker, sådant som bara måste göras. Tvätt, disk, barn, djur osv. När jag e' klar med en sak så e' det dax för nästa och nästa och nästa.. Vi har inte ens hunnit gå ut i trädgården än, och klockan e' ju skitmkt. Varför går tiden så himla fort..? Holly sover lite middag uppe i sitt rum, stora barnen sitter och äter. Vi tror inte att det e' vattenkoppor Elliot har. De har inte förändrats alls sen igår, och ser inte alls ut så som en kopp "borde" göra. Men det blir inget dagis, för säkerhetsskull.

Nu har jag torkat upp äpplejuice i hela köket, som Elliot spillt ut. Roligt värre. Ska ta tag i resten nu. Ha det bäst!

Nostalgitripp

I våra ungdomsdagar lyssnade vi mkt på Hassan. E' det nån annan som delar min och Johans humor..? :)


Vattenkoppor..?

Mina barn e' inne på sin fjärde dagisfria vecka. När jag följde med Elliot in på toan, för en dryg halvtimme sen, så såg jag ngt på hans rygg. Sex, små röda prickar. Kan det vara vattenkoppor..? Det som jag fasat för nu i flera veckor, som jag ansträngt mig så för att skydda alla mina barn ifrån. Mest för bebis skull då såklart. Hur mkt prickar ska man ha, och hur exakt ser de ut i början..?? Hur små/stora e' de..? Hur ska jag kunna komma ihåg hur jag själv såg ut, då i min ljuvliga barndom, när jag själv blev en prickig korv..? Och inte kan man ju åka in till bvc eller vc och visa upp ungen heller. Vad göra..? Bara vänta och c eller..? Fasiken, det känns som ngn stuckit mig med en kniv. Så här skulle det inte bli. Då kunde ju kidsen lika gärna ha gått på dagis iaf, i alla dessa veckor.

4 tomma veckor

Ny vecka. Det går fort. Alldeles för fort. Det känns som en evighet sen, men även som en minut sen du försvann. Det e' 4 veckor sen jag sade farväl till dig, min älskade vovve. Det skrämmer mig att tiden går så fort. Fastän jag vet att jag aldrig någonsin kommer att glömma dig, så e' jag ändå rädd för att göra det. Jag vill kunna sluta mina ögon och känna din blöta nos mot min hand. Jag vill kunna höra ditt skall och c hur du rullar dig i gräset. Jag vill höra ditt suckande, när du e' trött, och ditt snarkande när du sover. Även om jag minns det mesta helt klart så e' det vissa sekvenser av vårt liv ihop som blivit suddigt, dimmigt på ngt vis. Jag kan inte längre höra hur du lät när du fick syn på grannens hanhund. Detta gör mig så ledsen, det smärtar ända in i själen. Jag försöker minnas, försöker lägga allt det fina på en speciell plats inne i mitt hjärta. Vill minnas så mkt som möjligt, vill aldrig c dig bakom en ridå av dimma. Aldrig. Fina Fifi. Jag väntar fortfarande på att du ska komma hem..


Saknade

Jag har dammsugit, utan att dammsuga upp några Polly Pocket-skor. Jag har torkat golven, utan att barn har halkat runt som på en isbana. Jag har lagat och ätit mat, i lugn och ro. Jag har tom varit på toaletten, helt själv. Kan ni gissa vad jag gör just nu..? Ja just det! Jag saknar mina barn!



Städdag..??

Godmorgon på er! Har slarvat med bloggen, som vanligt när det e' helg. Men nu passar jag på att sitta här en stund. Alla andra i familjen sover sött. Det e' bara den här knasiga mamman, som inte kan passa på och sova hon med. Tänkte först att jag bara skulle gå ut i trädgården och låta vovvsarna göra sina behov, och sen krypa ner under täcket igen. Men väl inne kände jag mig pigg. Det kändes så onödigt att gå och lägga sig igen, så jag hamnade här istället. Ska ta med mig min bok ut i köket, och ta en sån där långfrukost som jag gör ibland.

Älskling har grävt upp typ halva trädgården här hemma. Kanske inte riktigt, men det känns nästan så. Han har ju grävmaskinen hemma, så först va' det en stubbe som skulle väck, sen en sten.. osv. En leksak e' vad det e'. Idag ska han iväg till Krokstorp med den, och gräva lite åt sin pappa. Karlar, de e' likadana allihop. De stora barnen ska följa med, så jag och lillasyster blir ensamma ett bra tag. Känns både skönt och trist på samma gång. Johan säger att jag ska passa på och vila då, men sån't e' jag ju så himla dålig på. Min första tanke va' ju att jag äntligen skulle kunna städa ordentligt, utan att ha en massa barn och en man som springer i vägen :)

Igår va' vi på vårdcentralen med Elliot. Han har fått såna fula utslag på kinderna och hans öron har svullnat upp. Det kliar och gör ont säger han. Det enda de sa va' att det antagligen va' soleksem, och att vi skulle smörja in honom noga, för han e' så ljus. Precis som jag, men jag har aldrig haft ngt problem med soleksem. Man ska visst börja med solkräm redan i mars. Ooops, då kände sig den här mamman riktigt dum. Så nu smörjer och smörjer vi noooga. Igår fick han mest leka på altanen när solen stod på, och jag letade upp hans solhatt som han hade förra året. Den sitter precis, så det får bli en ny i år.



Nä nu blir det frukost för min del. Hörs kanske senare. Bye!


Glad!

Nu e' det snabba ryck. Stora barnen leker i trädgården, lilla dottern sooover här inne. Så fort hon behagar vakna ska vi gå upp till affären och handla lite behövligheter (heter det så..??). Då menar jag alltså potatis, bröd, pålägg, frukt och glass förstås :) Solen skiiiner, och jag e' så himla glad! Låt detta vackra väder hålla i sig, så kanske kanske mitt goda humör och sinne gör det oxå. *håller mina tummar och tår*

Hoppas att ni alla har en lika underbar dag som vi har! Många kramar!

Påsken e' över

Då va' den härliga långhelgen slut. Dessa få helgdagar går alldeles för fort. Det e' så mysigt när hela familjen får va' hemma tillsammans. Vi har haft en massa mys hela helgen. Och vi har tom varit barnfria en dag.

I torsdags flyttade Laban in hos oss. Laban e' en 8 veckor gammal Goldenvalp, med lite, lite norsk buhund i sig. Hans mammas farfarsfar har lite buhund i sig, rättaresagt :) Så nu har Tandie fått en kompis, och de går jättebra ihop. Sover tom tillsammans ibland, och leker och busar. Det e' så härligt att c. Visst, han e' ingen Fifi. Men det finns ingen som e' som hon. Alla djur e' enskilda individer, och vi har inte skaffat Laban för att ersätta ngn, för det e' ju en omöjlighet. Johan säger att allt har sin tid, och han har ju rätt. Även om jag saknar Fifi och mitt hjärta fortfarande blöder, så vet jag att jag aldrig någonsin kommer att kunna leva utan mina djur. För hur ont det än gör när de ngn gång går bort, så e' det så himla värt det. Alla dessa ljuvliga år som jag fick ihop med Fifi, de väger verkligen upp det onda. Jag har så många fina minnen, och kommer att få många fina minnen med Laban oxå.

I fredags fick Johan för sig att vi skulle köpa en studsmatta (vilket han egentligen har velat göra vartenda år), så då gjorde vi det. En stor blev det, 4 meter i diameter, med skyddsnät runt. Så nu hoppas det här hemma kan jag lova er. Elida och Johan tycker mest om den, men även jag har blivit upptvingad. Lärde mig att man inte ska hoppa med en kort kjol på sig :)

I lördags åkte de stora barnen till älsklings mormor med deras farmor. Hela dagen va' de borta, och då fick vi gjort en massa här hemma. Johan packade släpet med massa grenar och annat som skulle slängas på eldhögen. Alla kartonger, som vi förvarar i tvättstugan, körde han iväg med till återvinningen. Så nu kan man faktiskt sortera tvätt osv, utan att en massa skit står i vägen  där nere :)

Igår hade vi en mysig dag. Vi slappade i trädgården, gick upp till affären och köpte glass och lekte på lekplatsen. Svärmor och Mican va' här och kikade på Laban, och det hoppades en hel del på studsmattan. På kvällen, när alla barnen somnat, mös vi i sängen och kollade på nån serie. Alltså myspys hela dagen :)

Det blir en kort jobbvecka för Johan denna veckan. Tisdag, onsdag och torsdag bara. Så jäkla skönt! Kidsen har ju påsklov, så de e' hemma hela veckan, igen. På måndag e' det nya tag, och förhoppningsvis dax för dagis igen. Hoppas, hoppas! Det e' verkligen inte lätt att underhålla tre barn hela dagarna, när man dessutom e' den enda vuxna (nåja:) här hemma.

Vad vi ska hitta på idag..? Ja, det får vi allt c. Kidsen sov länge idag, så vi har inte hunnit gå ut än. Jag tänkte att vi skulle gå till skogen, och sen leka i trädgården. Fint väder har vi idag. Så himla härligt! :)

Bjuder på lite nya bilder :)







Glad påsk!


4 månader!

Min stora, lilla tjej! :)


Bilder denna gråa fm

Bråkkatten hittade in igen



Stora tjejen har gjort en lerpirat



Lilla tjejen har varit så himla go och glad :)



Och nu sover hon sött :)


När man e' uttråkad..

1. Vad blir ditt namn baklänges..?
Svar: Eifos

2. Har du husdjur..?
Svar: Jepps! En hel hög :) Hund, katt, kanin :)

3. Har du gjort en snöängel i år..?
Svar: Nä, faktiskt inte

4. Hur långt är det längsta du har legat på sjukhus..?
Svar: Minns inte hur länge jag låg inne när jag fick Morbus Crohn, men minst ett par veckor varje gång vid 3 olika tillfällen.

5. Platt eller lockigt hår..?
Svar: Lockigt

6. Vad gör du när det regnar..?

Svar: Kryper upp i soffan med en bra bok, eller kikar på datorn :)


7. Har en dröm gått i uppfyllelse..?

Svar: Ja, många av mina drömmar har blivit sanna :)


8. Vad har du för startsida..?

Svar: http://www.google.se

9. Vem ringde du senast..?
Svar: Till älskling

10. Tycker du om sengångare..?
Svar: Näe, inte direkt..

11. Vad har du för mobilsignal..?
Svar: En låt med E-rotic

12. Första sporten du spelade..?
Svar: Hatar sport!

13. Vad längtar du mest efter nu..?
Svar: Att älskling ska komma hem och krama mig :)

14. Hur gammal har du tänkt att bli..?
Svar: Som tur e' så e' det inte upp till mig

15. När åt du en fiskbulle senast..?
Svar: Typ aldrig

16. Vad drömde du om inatt..?
Svar: Jag minns faktiskt inte..

17. Vilken tv-serie är bäst..?
Svar: NCIS, Heroes, DHW, CSI, Förlossningskliniken..


18. Kan du gå ner i spagat..?

Svar: Visst, om en elefant sätter sig på mig så..


19. Vad åt du senast..?

Svar: Tre köttbullsmackor


20. Höga eller låga strumpor..?

Svar: Hmm, mitt emellan kanske..?


21. Läser du på baksidan av mjölkpaketet..?

Svar: Haha, ja det gör jag faktiskt. Men jag va' inte medveten om det förrän nu :)


22. Röd, grön, blå eller gul mjölk..?

Svar: Hmm..jag trodde att mjölk va' vit.. Förresten så dricker jag inte mjölk alls.

23. Sommar eller snö..?
Svar: Sommar!

24. Bikini eller baddräkt..?
Svar: Jag badar inte, men om jag måste välja tar jag bikini

25. Är du mörkrädd..?
Svar: Ja, ganska

26. Har du ngn gång haft ett par kalsonger på dig..?
Svar: Nope

27. Riktig gran eller plastgran..?
Svar: Riktig

28. Tänt eller släckt när du ska sova..?
Svar: Jag vill ha tänt, Johan vill ha släckt, så då blir det släckt.

29. Godaste drickan till frukost..?
Svar: Te

30. Senast lästa bok..?
Svar: Läser just nu Ljudet av ditt hjärta av Stephenie Meyer. Bok nr 3 av 4 i den serien.

31. Vem kramade du senast..?
Svar: Mina barn

32. Älskar du att sjunga..?
Svar: Jepps, så länge inga obehöriga lyssnar :)

33. Vill du bli president..?
Svar: Nope

34. Har du ngn gång spelat kille i en teater..?
Svar: Hmm..det har jag säkert..

35. Duscha eller bada..?
Svar: Duscha

36. Kan du ditt mobilnummer utantill..?
Svar: Jepps, 07383 sen vårt hemnummer. Klart!

37. Har du tråkigt..?
Svar: Ja just nu e' jag inte så superroad precis :)

38. Har du gråtit i skolan ngn gång..?
Svar: Ojoj, tänk om jag hade fått en hundring varje gång :)

39. Har du ngn gång sminkat dig till punkare..?
Svar: Punkare, svartrockare, gothare.. you name it, and I have done it :)

40. Sjunger du på toan..?
Svar: Självklart, men inte när jag sitter på den :)

41. Vilken färg har din jacka..?
Svar: Vilken av dem..?

42. Använder du långkalsonger..?
Svar: Nope

43. Är du höjdrädd..?
Svar: Nääe, inte vad jag vet iaf

44. Vilket land vill du åka till..?
Svar: Får man va' så tråkig och svara Skåne..? :)

45. Vem var den senaste som fick dig att skratta..?
Svar: Skrattade lite åt Magdas sms imorse :)

46. Vad ska du göra nu..?
Svar: Dammsuga! :)

Detta har jag kopierat av:
http://huldaklasdotter.filosoferar.se/index.html


Skrikande katter..?

Blev väckt av Johan vid 07. Han hade hört en katt som skrek. Själv hörde jag ingenting alls. Gick upp som i sömnen, i jakt på alla dessa kisemisar. Hittade ingen av våra katter här inne, så de måste va' ute. Det va' nog Hälge som hamnat i bråk med grannkatten, igen. Eftersom jag ändå va' uppe kunde jag lika gärna ta steget längre och gå ut i skogen med Tandie. Vi tog en härlig runda, bland kvittrande fåglar, fuktigt gräs och sovande blåsippor. Om det inte hade varit vardag så hade vi gått hela rundan nu på morgonen, men älskling måste ju iväg till jobbet. Vi får gå den lite senare. Hoppas på fint väder idag, för igår va' det så jäkla trist.

Ska fixa iordning lite frukost nu, innan min barnaskara vaknar till liv. Det e' guld värt att få sitta och smutta i sig hett te i lugn och ro. Iaf för mig. Har nästan läst ut min bok oxå, men som tur e' har jag en kvar. Soffan ser väääldigt inbjudande ut, så där tänkte jag slänga mig efter frukosten :)

Bye for now..

Tvättdilemma

Älskling e' hemma igen. Äntligen. Vi har ätit mat och kidsen har gått ut i trädgården, igen. Solen lyser verkligen med sin frånvaro idag, men det hindrar väl inte ungarna från att leka och ha precis lika kul iaf :) Nu inväntar vi Bolibompa, det e' då lugnet sänker sig över vårt lilla hus. Jag har städat som en tok idag. Dammsugit, torkat golven och tvättat, givetvis. Den envisa tvätthögen e' ju såklart precis lika stor som vanligt. Hur mkt rentvätt jag än bär upp, viker och hänger in snyggt i garderoben, så bär jag ner ännu mer smutstvätt. Vart kommer allt ifrån..? Har ngn annan samma problem..?? Vi kan omöjligt äga så mkt kläder. Eller gör vi verkligen det..??

Ska vika lite nytvättade handdukar nu. Sen har jag gjort mitt för idag. Förhoppningsvis..

Three done, one more to go :)

http://www.aftonbladet.se/wendela/article4854347.ab

Vart e' solen..?

Klockan e' över halv 11. För drygt en halvtimme sen vaknade mina barn. Efter toabesök, val av dagens outfit och ett tappert försök att borsta dotterns hår, sitter de äntligen och äter frukost. Jag nämnde väl vad klockan e'..?? Men varför ska de inte få njuta..? Självklart ska de få sova länge, de dagar de inte behöver gå upp tidigt. Själv va' jag uppe redan vid 7, men jag tvingar ingen att följa mitt exempel. Så länge mina barn e' lyckliga och nöjda, så e' jag det oxå.

Min lilla kicka ligger och sover så gott i min säng. Givetvis inom skyddande kuddmurar. Hon e' farlig nu. Snurrar över hela sängen och golvet, och det går på ett ögonblick. Hon snurrar som visarna på en klocka. Lägger man henne i spjälsängen så tar det inte lång tid alls förrän föttena ligger på kudden. Min lilla tokfia :) Hon e' så nära att vända sig från rygg till mage nu. Det e' bara det allra sista knycket hon inte lyckats med än. Det handlar alltså om millimetrar. Låter jag henne ta tag i mina fingrar så vänder hon sig, men det e' ju fusk. Eller..? :) Hon e' så söt när hon ligger och kämpar, för hon vill verkligen vända sig. Hon vet vad hon sysslar med, hon e' ju så medveten. Så stor nu. Snart 4 månader ju. Hon e' så stark, har en nacke av stål. Kan inte minnas att mina andra två tokungar va' så starka så tidigt. Men man glömmer ju. Försöker njuta av bebistiden så mkt det bara går, för snart har man ett till yrväder här hemma. Älskade barn, vad ni gör mig lycklig, om än tokig ibland :)

Solen skiner inte alls lika skönt idag. Termometern visade på ynka 8 grader för en stund sen. Snålt. Men idag ska här städas, så det gör inget att det e' svalare. Jobbigt att städa när det e' för varmt. Tänkte att vi skulle försöka påskpyssla lite idag oxå. Vet att jag har påskfjädrar nånstans, men hittar inte påsen. Vi får väl gå upp till affären och köpa oss några.

Nähä, nu ska här borstas tänder. Bye!


Frisk luft

Godmorgon! Har precis varit ute i skogen med Tandie. Svinkallt va' det, nu innan solen hunnit värma upp allt. Men det va' ändå skönt. Friskt. Ojoj, jag låter ju som en mamma. "Den friska luften.."

Igår kikade vi lite på google-earth. Så jäkla häftigt! När vi kollade på Trelleborg så kunde man c alla gator, torg osv. Vi letade upp våra gamla lägenhetshus och andra platser som betytt mkt för oss. Häftigt att dessa bilder tas från rymden, från satelliter. Tom den här lilla hålan kunde man c. Dock inte lika detaljerat, men vi hittade vårt lilla hus :)

Igår hade vi en mysig dag. Det blev såklart 2 rundor i skogen, och den ena gången följde mamma med. Charlie och Constantin hängde oxå med, och det tyckte Tandie va' jättekul. Även om de e' mkt mindre än vad Tandie e' så går de jättebra ihop. Kidsen va' ute i stort sett hela dagen igår. De ville inte gå in, inte ens när Holly skulle ha mat eller ny blöja. Men jag litar på att de håller sig i trädgården, de e' ju så stora nu, och jag ser ju dem från fönstret. Fast emellanåt fick jag gå ut, för ibland bråkar de rätt rejält. Lämnade dörren öppen, så jag hörde vartenda pip. Tänk att det va' så varmt igår, så man kunde ha altandörren öppen. Härligt!

Nu blir det frukost för den här mamman, innan alla mina barn vaknar. Hörs senare.


Jag gjorde ett test..

Avslappnade harmoniska mamman
Det är helt naturligt för dig att vara mamma. Du mår bra i din mammaroll och litar mer på din egen intuition istället för alla andras goda råd.
Goda råd: Keep up the good work ...



Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

Vilket härligt väder vi har fått! Vi njuter så mkt vi bara kan, för man vet ju aldrig om det blir ngt mer bakslag. Men vi hoppas verkligen att det dröjer ett bra tag tills vi får c snöflingor igen. Nu vill vi ha sol och värme, och det har vi ju verkligen fått.

Vi har gått slingan i skogen varenda dag. Så himla härligt e' det! Igår gick vi tom den 2 ggr. Ska gå idag igen. Det e' så smidigt att ha Holly i bärselen. Det tar typ en timme att gå, och hon brukar somna efter halva vägen. Perfekt :) Igår lyxade vi till det oxå, gick upp till affären och köpte varsin glass. Jag tog faktiskt Ben och Jerry´s glassen igen, och nu smakade den mkt bättre. Kanske ngt att vänja sig vid..?

Nu tänkte jag hoppa in i duschen, så jag hinner skrubba mig lite. Hoppas att solen lyser lika mkt hos er!





Sköna, soliga lördag

Det e' som vanligt här hemma på helgen. När älskling e' ledig, och solen dessutom skiner, då vill man inte sitta här och greja. Då vill man gå ut, njuuuta, andas och umgås med den bästa familjen. Håller ni inte med..?? Alltså blir det slarv med bloggen, men jag tror nog att ni klarar er utan mig någon enstaka dag :)

Har haft en toppendag. Gått i skogen, ätit supergod mat, handlat lördagsgodis, kollat på film.. Och nu börjar mina ögonlock klaga, och jag har faktiskt redan somnat till en stund i soffan..tihi. Ska ta mig upp till badrummet och borsta bissingarna, sen blir det sängen med min braiga bok. Imorgon bär det av till pappsen. Hollys första långresa. 18 mil dit, och 18 mil hem igen. Längtar efter pappas köttfärslimpa :)

Nattinatt!








Gårdagen i bilder








Sooool!

Hejsan hoppsan! Det där med nya tag, som jag lovade mig själv för nån dag sen, har verkligen funkat. Har fått sån energiii, så det e' knappt sant. Igår hade vi en underbar dag, med underbart väder, och självklart spelar ju vädret megastor roll när man håller på att deppa ihop. Det där kalla, mörka ropade efter mig, efter min själ, men jag gav blanka fan i det. Vände ansiktet mot solen istället, och bara njöööt! Satte lillasyster i bärselen och tog sen med mig mina stora barn och Tandie (såklart), och så tog vi en långrunda i skogen. Vi gick hela slingan, och det tog typ en timme. Härligt va' det. Varmt och skönt, och lillan somnade efter ungefär halva biten. Kidsen samlade kottar, så vi har trädgården full nu :)

När vi kom hem igen åt vi lunch, sen slappade vi lite. Efter några timmar tog vi en runda till, dock inte hela slingan men ändå. Idag satsar vi på att göra samma sak igen, för solen lyser så skönt. Men jag måste dammsuga först, och duscha. Ikväll ska vi nämligen på kalas hos svärföräldrarna. Svärmor har fyllt år. Älskjling e' inte ledig idag, för han e' på utbildning. Saknar honom.. Han kommer hem vid 17 typ, och då ska vi köra in till stan på en gång. Om vi e' klara vill säga. Kan inte lova att jag kan stå helt iordning med 3 barn när han kommer. Men men, vi gör vårt bästa :)

Nu ska jag fixa lite, så vi kan gå ut sen. Ha en underbar dag!

Tandie 11 år!

Grattis min älskade vovve på din 11-årsdag! Va' fort tiden har gått! Minns när du kom till oss som liten valp på ynka 8 veckor. Då va' du mindre än en katt. Det kan man knappt tro nu, när vågen stannar på nästan 30 kilo :) Idag ska vi köpa grisöron. Älskade, älskade Tandie!


Gårdagen i bilder







April, april!

Idag e' det den första april, vilket inte slog mig förrän för bara en liten stund sedan. Kom på att jag bara måste lura Johan, så jag skickade iväg ett sms på en gång. Skrev att jag hade tagit ett grav.test, och att det visade positivt. Det tog inte många sekunder förrän mobilen ringde och hans nervösa röst sa: "Skojar du eller..??". Vilket jag ju givetvis gjorde, men roligt va' det :) Han hade blivit lite chockad, med all rätt. Vi har ju trots allt en liten bebis på knappt 4 månader :) Han tyckte att jag skulle ta samma aprilskämt för min pappa, men det vågade jag inte. Då hade han nog fått en hjärtinfarkt.

När vi hade lagt på fick jag lite panik. Man ska trots allt inte skoja om sådana saker, och min mens (om vi nu ens kan kalla den för det, med tanke på bristen av blod) va' ju skitskum förra helgen. Så jag rusade upp på toa och tog ett test, på riktigt denna gången. Negativt blev det. Shit, va' man kan stressa upp sig själv i onödan då..hehe. Där fick jag.

Idag sov vi länge. Vaknade inte förrän strax före 9. Holly har sovit hos mig hela natten, för hon hade feber igårkväll. Min stackars lilla tjej! Hon har iaf sovit gott hela natten, och idag e' hon feberfri. Skönt! Hoppas att febern inte kommer tebax.

Det blir en lugn dag. Det e' underbart väder ute, så vi får gå ut och leka lite efter maten. Johan ska jobba över idag, så han kommer inte hem förrän efter klockan sex. Jobbigt, men vad gör man..? Vi får klara oss iaf.

Nu ska jag pyssla lite med tvätten, sen ska här fixas mat. Bye!


RSS 2.0