Mätta och belåtna

Har nyss ätit. Potatismos blev det idag, med köttbullar. Tillräckligt avancerat för att den här mamman skulle svettas lite. Nu äter kidsen lördagsgodis, och vi ska strax c på en film. 102 Dalmatiner blir det idag. För den har vi ju aldrig sett förut :) Vad jag och älskling ska c när kidsen e' nattade vet jag inte än. Ngn rolig hoppas jag iaf, mespropp som jag e'. Om jag ser en skräckfilm så har jag mardrömmar i flera veckor efteråt. Usch nä, jag vill c roliga filmer, så att magen nästan hoppar ur led (kan den det..?:).

Älsklingen har varit duktig idag. Spikat upp massa lister och förberett för det nya golvet uppe på kidsens rum. Han har tom fått upp våra nya fönsterlampor i vardagsrummet. Blev hur tjusigt som helst :)

Nä nu pyser jag iväg. Ha en mysig lördagkväll. Det ska vi ha :)

PS. Maria, ser du så fint kläderna passar :)





I used to rule the world

Sitter här och lyssnar lite på Coldplay. Vissa av deras låtar e' faktiskt ruskigt bra. Men de e' förstås inga Sisters :) E' "ensam" hemma. Älskling har åkt iväg med de "stora" barnen. De skulle till Krokstorp och hämta lite virke, men först skulle de mellanlanda uppe i affären. Lördag idag ju, och då blir det gooodisköp :)

Fia: Köper du ngt gott åt oss oxå..?
Johan: Åt oss..??
Fia: Ja, som vi kan ha till filmen ikväll..
Johan: Men jag trodde att vi åt ngt gott igårkväll..

Och då kan man inte äta ngt gott även idag..? Det e' ju lördag, för tusan!

Har plockat undan lite nu när huset e' nästintill tomt. Inga barn att snubbla över, ingen make heller för den delen. Mkt lättare att städa då :) Nu e' nästa plan att dammsugaren ska åka fram, och samtidigt ska tvätten ner i tvättstugan. SEN ska jag inte göra ngt nyttigt alls. Bara slappa och längta efter mina älsklingar. Som förresten snart e' hemma igen :)

Hörs sen.. bye..

Mina älsklingar

Bjuder på två fina bilder :)




Sega morgnar

Usch, va' seg jag e' idag. Och ändå så kom vi i säng i rätt bra tid igårkväll. Kollade först på filmen Meet Dave (eller Ett Ufo i New York, som den heter på svenska) med Eddie Murphy. Den va' rättså rolig faktiskt. Helt klart sevärd, om man har sådan humor som jag har..tihi. Kom i säng strax efter 23, och lillan sov sött i sin säng från 22 ungefär. Strax efter 01 vaknade hon, för man måste ju såklart klaga när man inte får sova hos mamma :) Sen sov hon fram till 06, och då bestämde hon sig för att hon inte ville sova längre. Hon hade ju sovit jättelänge igår. Tex så sov hon i bilen i flera timmar, när vi åkte till Högsby. Men men, till slut så somnade hon. Och den här mamman oxå :) Men det va' nog inte länge jag fick sova, för jag har ju två stora barn oxå. Så nu e' jag uppe. Inte superpigg, men jag e' iaf vaken :) Värre e' det med maken. Han vaknar inte av ngt.

Idag ska vi bara fixa här hemma. Bara Johan kan gå upp snart. Han ska lägga golv i kidsens nya rum. Kommer bli så fint så. Jag hoppas ju på en inflyttning inom det närmsta. E' trött på deras överfyllda rum.

Nä, nu kallar mitt te på mig. Måste kila. Ha en bra dag!

Fifiluring

E' nyss hemkomna. Har varit hos veterinären med min lilla Fifi. Hon har hostat i två dagar, och imorse va' hon lite tungandad. Väldigt obehagligt, så jag ringde veterinären imorse. Inne i O-hamn fanns det inga tider idag, och jag ville helst att ngn skulle lyssna på henne innan helgen, så det fick bli en akuttid i Högsby.

Fifi e' livrädd för att gå till veterinären, så vi gör det inte mer än vi verkligen behöver. Och väl där va' allt precis som vanligt. Hon skakade som ett asplöv. tyckte så himla synd om henne. När veterinären, som va' kanonbra, skulle lyssna på hennes hjärta och lungor gick det inte så bra. Det va' svårt att höra ordentligt när Fifi skakade så. Men hon trodde inte att det va' hjärtat, utan att det va' ngn irritation i de övre luftvägarna. Vi ska testa att behandla det i 5 dagar. Om det inte blir bättre, eller tom sämre, så ska vi åka in igen och röntga henne. Känns himla jobbigt, för hon e' ju trots allt 13 år gammal nu. Men jag håller tummarna för att vi får några fler fina år med henne. Nu e' det bara vila som gäller den närmsta tiden. Inga promenader. Men visst förtjänar hon ett stort grisöra i helgen.

Veterinären kollade på hennes knölar oxå, men det e' svårt att säga om det e' godartade eller elakartade utan att ta ett stickprov. Och även om det skulle vara cancer så får man ju fråga sig själv hur långt man e' villig att gå. Hon e' ju som sagt 13 år gammal, och det e' inte säkert att hon klarar av en sådan operation. Veterinären sa att så länge de sitter på ställen där de inte gör ngn skada så mår hon nog bäst av att vi låter det va' som det e'.



Min fina Fifiluring <3

Tidig morgon

Godmorgon på er! Sitter här med en liten piggelinis, som vägrar somna om. Strax efter 5 vaknade hon. Så det va' bara för den här mamman att gå upp nu. Resten av familjen sover sött.

Igår hade vi myskväll, jag och älskling. Såg en film som heter The deal, men den va' rättså kass. Så kass att den blev rolig emellanåt. Jag vräkte i mig chips och dipp, och nu har jag ont i magen. Usch, men jag får ju skylla mig själv.

Nä nu ska jag ta på mig lite kläder och gå ut med svansviftarna. Lillasyster får väl snällt följa med. Det e' ju tack vare henne som vi e' uppe :)

Tidningsbrist

Gud va' jag älskar när maken jobbar över! *ironisk*  Tur att han e' ledig imorgon iaf. Så himla trist när man knappt hinner umgås om kvällarna. Slår vad om att han e' sååå trött när han kommer hem, med all rätt, och måste vila. Vilket betyder att jag, som haft hand om barnen hela dagen inte kan få ngn avlastning alls. Visst, jag förstår att han e' trött, efter att ha jobbat hela dagen. Men det vore kul om han oxå förstod att jag kan va' trött. Det e' ju inte så att jag "bara" går hemma. Det e' inte bara en dans på rosor att va' hemma med 3 barn. Fast oftast e' det underbart, och jag skulle inte byta bort det för ngt i hela världen! Men jag menar, det e' mkt att fixa. Det e' inte bara barnen som ska skötas om och roas, hemmet ska oxå få sig en omgång.

Kom precis hem, efter att ha varit uppe i affären en sväng. Skulle posta ett brev och köpa mig en tidning, men den tidningen jag ville ha fanns såklart inte på Konsum. Och efter att Ellioten hade lekt kurragömma i hela affären kände jag inte för att gå in på ICA oxå. Det får bli imorgon istället.

Nu håller jag på med maten. Kidsen har beställt makaroner och köttbullar. Lyxmiddag med andra ord :)

Btw, jag testade amningskudden och den va' superbra. E' så nöjd så :)

Pusselkrig

Nu har den här mamman fått sig en härlig dusch. Så no more kräkiga axlar..haha. Fast vår lilla tjej kräks otroligt lite. Värre va' det när storasyster va' bebis. Hon spydde floder. Att det kan va' så olika.

Va' precis ute och hämtade posten. Min amningskudde, som jag vann på tradera, kom idag. Den ser bra ut, men vi får väl c om den e' bra oxå. Rapport kommer senare :) Annars va' det inget kul med posten. Bara massa skit. Reklam, reklam, reklam..

Kidsen bygger pussel i precis HELA vardagsrummet. Varför e' det så svårt att plocka undan ett pussel när man byggt färdigt det, innan man börjar på nästa..?? Känner mig som en tjatig och jobbig morsa.

Nä nu ska jag ta ett tag med dammsugaren, och då kanske pusslena åker ner i sina lådor illa kvickt. Man får inte va' dum :)

Syskonkärlek

Elliot: Mamma..
Fia. Ja..
Elliot: Jag vill inte ha en pojke.
Fia. Inte..?
Elliot: Nä, jag vill bara ha Holly!

Gosunge! :) Hoppas han gillar henne lika mkt när hon snor hans bilar :)


Tapetseringen..

..gick bra. Nu ska det "bara" läggas golv, spikas upp lite lister bla runt fönsterna, sen ska kidsen faktiskt kunna flytta in. Jippie!





Förlossningsberättelse

Kl.05.07 den 10/12-08 vaknade jag av att jag fick en sammandragning som gjorde ont i ryggen. Den va' lite starkare än de sammandragningar jag hade haft förut. Gick upp och kissade, sen gick jag och lade mig igen. Började klocka sammandragningarna (ville inte kalla dem värkar, för jag visste inte om det verkligen va' på gång), och det va' typ 7 minuter mellan dem. Försökte somna om, men det gick inte. Det gjorde för ont. Men det gjorde ändå inte så ont så jag fattade att det va' på g. Jag vågade nog inte hoppas :)

Vid 6 väckte jag Johan och sa till honom att det nog va' på riktigt nu, för sammandragningarna va' väldigt regelbundna. De kom med mellan 5 och 7 minuters mellanrum. Fortfarande kontrollerbara, men ont gjorde de. Johan ringde till mamma och sa att hon va' tvungen att komma, och jag gick på toa. Ville ju verkligen inte åka in för tidigt, för jag va' rädd att vi skulle bli hemskickade igen.

Halv 7 skulle vi äntligen köra iväg, och tror ni inte att det snöade. Och det va' inte lite snö! Det tar oss typ en timme att köra till Västervik i vanliga fall. Men nu såg man knappt vägen för all snön som yrde, och det va' ingen som hade kört före oss. Inte ens en plogbil. Så vi fick köra i typ 50km/h.

Värkarna blev tätare och tätare. När vi kommit typ halvvägs hade jag värkar med 1-2 minuters mellanrum, och då kom paniken. Sade åt Johan att han fick ringa ambulans. Jag satt med benen hårt ihoptryckta, livrädd för att vattnet skulle gå. När vattnet gick när jag väntade Elliot så föddes han efter 10 minuter! Kul att föda i bilen i typ snöstorm.

Johan ringde 112, och de skulle skicka en ambulans från Västervik. Operatören sa åt Johan att han skulle stanna vid vägkanten, men då steg min panik ännu mer. Jag ville att han skulle köra så långt som möjligt, för att vi skulle möta ambulansen. Operatören va' förstås rädd för att ambulansen skulle missa oss, men det förstod jag inte, inne i min panikbubbla som jag va'.

När vi kom fram till vägskälet, där man svänger av till Västervik, stannade vi. Vi väntade, i vad som kändes som en hel evighet för mig, tills ambulansen kom. När den väl kom gick allt snabbt. De "lastade" in mig, och sen bar det av. Johan körde efter med vår bil, men ambulansen körde med blåljus, så han kom på efterkälken. Fick dropp medans vi körde, och jag e' fortfarande helt fascinerad av att killen (som satt där bak med mig) lyckades göra det i den farten. Han tog fram lustgasen och frågade om jag använt sån förr. "Ge mig den!", ropade jag, och slet åt mig den. Då försvann paniken, för jag visste att allt skulle gå bra. Nu va' jag inte ensam. Det va' jag ju inte innan heller, men bara tanken på att föda med Johan som barnmorska fick paniken att stiga ännu högre :)

I Verkebäck stannade vi till och hämtade upp en barnmorska, som blivit ditskjutsad av en annan ambulans. Värkarna va' jättetäta och kraftiga, men jag vågade inte lätta på mina hoptryckta ben. Inte fasiken ville jag föda i ambulansen! Barnmorskan ringde förlossningen och bad dem ha allting redo. Väl framme fick jag säga adjö till min kära lustgas, och blev inrullad i hissen upp till förlossningen. Klockan va' då 07.43.

De drog av mig mina byxor, och då vågade jag äntligen slappna av. De kände hur öppen jag va', och jag va' öppen 9 cm! Klockan 07.46 gick vattnet. 07.50 började det trycka på som tusan neråt, och jag blev livrädd. Nog för att jag hade fött två barn tidigare, men denna gången va' jag så himla rädd för att krysta. Det va' ju trots allt 3,5 år sen sist :) Tog hjälp av lustgasen, som dämpade min rädsla lite. Johan kom inrusande, efter att ha kört mot rött för att hinna.

08.12 typ 3 timmar efter att jag hade vaknat på morgonen föddes vår lilla sessa. Hon skrek direkt och fick full pott. Världens vackraste! Och gissa vem som va' världens lyckligaste :)

Allt gick kanonbra, om än skitfort, och efter 8 timmar åkte vi hem.

Då sa jag att jag aldrig mer ville va' med om detta. Men med lite distans på det hela skulle jag nog kunna göra det igen. Det e' ju så himla värt det! :) Det går inte att förklara hur det känns att få upp sitt lilla nyfödda barn på bröstet. Detta underbara, lilla mirakel. Efter 3 barn kan jag fortfarande inte fatta det.





Mätt och go

Nu e' lillasyster mätt och go igen :) Kan inte påstå att hon e' en svår bebis precis. Hon e' oftast nöjd och glad, och nu har jag lyckats få tebax de kvällsrutiner som vi hade i början. Inte kul att sitta upp till 2, 3 eller 4 på natten..hehe. Nu somnar hon mellan 23 och 24 för natten, och sover till 6-7 nån gång. Min duktiga tjej! :) Fast det kan ju ändras många ggr till..tihi.

Funderar på om jag ska skriva en förlossningsberättelse. Främst för min egen skull, innan jag har glömt allt. Det finns redan vissa fragment som jag har svårt att minnas. Nog för att det gick så fort. Nu har jag iaf fått förlossningsjournalen, så några pusselbitar har hamnat på plats.

Nutella

Alarmet ringde 06.30. Detta stängdes av fort som tusan, sen drogs jag ner i min underbara sömn igen. Elliot va' jobbigt igår. Eller jobbig kan man kanske inte kalla det, men han ville iaf inte sova. Kidsen fick va' uppe lite längre igår, eftersom pappsen va' här. Så när de väl hade duschat, håret hade blivit blåst, tänderna va' borstade och de hade fått på sig pyjamas va' klockan 20. Annars lägger de sig vid 19, efter Bolibompa. Sen kom de ner, igen och igen och igen. Varje gång fanns det ngn ny ursäkt. Nytt vatten, kissnödig, ville ha filt på sig osv osv.. Sista gången Elida va' nere så ville hon att jag skulle läsa en bok. Jag satt och matade lillan just då, så vi fick läsa boken i soffan. När den va' slut låtsades storasyster att hon sov, så älskling spelade med. Bar den "sovande" tjejen upp till hennes säng, och sen hörde vi inget mer från henne. Värre va' det med storebror, som fortsatte komma ner. Sista gången han kom ner va' efter 23, och då hade vi lagt oss i våran säng. Så jag tippar på att han inte kommer vilja gå upp än på ett tag. Lilla gubben.

Jag har precis ätit frukost. Mitt ljuvliga te e' ngt som jag längtar efter varje morgon och kväll. Mmm, så gott det e'! Nu sitter jag här, knapprandes, fast jag egentligen inte har ngt spec att skriva om. Bredvid mig har jag en burk Nutella, och en sked. Fyyy på mig!

Nähä, nu ska här ammas. Kanske uppdaterar senare. Man vet aldrig med mig :)

Bye!

Min stora tjej!

Hej och hå. Ännu en härlig morgon! *ironisk* Bra e' det iaf att pappsen e' kvar. Vi har precis ätit frukost, och nu ska pappa fortsätta att tapetsera där uppe. Finfint blir det. Vita tapeter, som jag börjar fundera på om vi ska strunta i att måla. Det blir ju så himla ljust och fint. Nåja, vi får c hur vi gör.

Va' på BVC igår. Det gick kanonbra! Läkaren sa att vi har en helt perfekt liten tjej, och det visste vi ju :) Jättestark i nacken och växer superbra. Hon tom log åt sköterskan och "snackade" lite. Och jag som va' orolig att de inte skulle tro på mig att hon verkligen "svarar" när man pratar med henne. Nu fick de bevis :) Igår va' hon 7 veckor gammal och då vägde hon 4940 gram, va' 54,3 cm lång och hade ett huvudomfång på 38 cm! Oh my god! Vart tog min lilla bebis vägen..??? Hon väger alltså 2 kilo mer nu än när hon föddes. Helt otroligt. E' tacksam att hon inte vägde så mkt när hon föddes..tihi.

Efter BVC körde vi in till stan. Jag ville ha en ny overall åt lillasyster, och hade spanat in en på KappAhl. Johan gick iväg och köpte "snus" (han har ju slutat men köper onico, utan nikotin) medans jag och lillan gick in och haffade overallen. Det fanns bara en kvar i strl 62! Sen kom Johan in där efter en liten stund.

Johan: Hittade du ngt..?
Fia: Ja *visar upp overallen*
Johan: Vad kostar den..?
Fia: 229kr
Johan. Vaaa'..??!! 299kr..??!! (nästan skriker så hela affären hör)
Fia: Näää, 229kr! Fan va' jag skäms över dig!
Johan: Jag bara skojade!
Fia: Mmm, visst.
Johan: Men jag gjorde ju det..

Hahahahahahahahahahahahaha!! Fy fan va' min man e' rolig! NOT!

Nåja, köpte iaf overallen, och den e' sååå fin! Liiite stor än åt lillan, men det gör inget. Det blir som inbyggda vantar och tossor :) Och hon kommer att kunna ha den så länge det e' kallt. Den e' inte så varm så den e' perfekt att ha i vagnen i åkpåsen. Den hon har nu e' så himla varm, vilket e' bra när det e' riktigt kallt. Men vissa dagar e' det nästan milt ute.

Nä nu ska jag gå upp och kolla hur det går med tapeterna. Hörs sen. Tjingeling!


Finaste barnen! <3

Jag lever och andas för er!



Elida 031007




Elliot 050608




Holly 081210

Jag e' verkligen en lyckligt lottad mamma!

Nytt kakel

Detta kaklet blev det:



(Det ligger fortfarande i kartongen alltså. Fotade genom "hålet" :)

Pappsen

Ännu en vagnlös dag för mig och min lilla bebis. Hatar detta! Älskling hann inte hämta hem vagnen igår heller. Han va' på möte hela em. Hade planerat att jag skulle ta bärselen till dagis, och Johan skulle lämna kidsen på morgonen. Men han försov sig, vaknade inte förrän 8. Typiskt! Kidsen kom upp för en liten stund sen. Sov länge idag. Ellioten sa precis att han mådde dåligt. Då bäddade Elida ner honom i soffan, och nu sitter hon och läser en saga för honom. Ser så himla gulligt ut!




Idag kommer världens bästa pappa hit, alltså min. Hurra! Han ska tapetsera kidsens nya rum. Ska bli sååå skönt när det blir klart, så man kan få lite mer iordning där uppe. Som det e' nu så delar de på Elliots rum, som e' ganska litet. Nu kommer de att få ett stort rum, med varsin sovalkov. Ska ta bilder sen, så ni får c. Ska bli himla skönt att kunna möblera lite i Hollys rum oxå, för hon ska ju ta över Elliots sen. Just nu har vi saker i hela vardagsrummet. Babygym, babysitter, lekfilt osv. Vårt vardagsrum e' väldigt lite, så det blir lite trångt med alla prylar.

I em ska vi till BVC. Vägning och läkarundersökning. Undrar hur mkt lillasyster väger nu. 5 kilo kanske..? Spännande, men lite panik känner jag oxå. För den här första tiden har ju gått alldeles för fort!



Nä nu måste jag fixa lite. Hörs senare. Bye..

Jag snor ibland..

1. Hur gammal är du om 5 år..? Usch.. Jag fyller 29 i år, alltså blir jag 34 om 5 år..

2. Vem tillbringade du minst 2 timmar med idag..? Mina barn

3. Hur lång är du..? 168cm

4. Vilken film såg du senast..? Jurassic Park 3..tihi

5. Vem ringde du senast..? Min pappa

6. Vem ringde dig senast..? Min man

7. Föredrar du att ringa eller skicka sms..? Jag ringer helst. Där e' jag allt lite gammalmodig..hehe

8. Är dina föräldrar gifta eller skilda..? Skilda

9. När såg du senast din mamma..? Hmm, i onsdags eller torsdags, tror jag..

10. Vilken ögonfärg har du..? Blå/grön

11. När vaknade du i dag..? 7.30

12. Vilken är din favoritjulsång..? Hmm.. svår fråga.. Mössens julafton e' fin :)

13. Vilken är din favoritplats..? Hemma i min soffa..tihi

14. Vilken plats föredrar du minst..? Doktorn, tandläkaren..

15. Var tror du att du befinner dig om tio år..? Här, i vårt lilla hus, fortfarande lyckligt gift :)

16. Vad skrämde dig om natten som barn..? Jag såg Poltergeist när jag va' liten, och gillar fortfarande inte att kolla i speglar när det e' mörkt

17. Vad fick dig verkligen att skratta senast..? Mina barn, när de lekte. Det e' så kul att lyssna på :)

18. Hur stor är din säng..? Dubbelsäng 180x200

19. Har du stationär eller bärbar dator..? Bara bärbar nu

20. Sover du med eller utan kläder på dig..? I trosor

21. Hur många kuddar har du i sängen..? 1. 2 med makens :)

22. Hur många landskap har du bott i..? 2, Skåne och Småland :)

23. Vilka städer har du bott i..? Trelleborg

24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota..? Barfota

25. Är du social..? Inte direkt

26. Vilken är din favoritglass..? Kulglass. Choooklad!

27. Vilken är din favoritefterrätt..? Banansplit, kladdkaka och chokladpudding. Men inte ihop kanske :)

28. Tycker du om kinamat..? Ohja!

29. Tycker du om kaffe..? Nope

30. Vad dricker du till frukost..? Te

31. Sover du på någon särskild sida..? Helst på höger sida

32. Kan du spela poker..? Nope

33. Tycker du om att mysa/kela..? Jepps

34. Är du en beroende människa..? Jepps

35. Känner du någon med samma födelsedag som din..? Nope

36. Vill du ha barn..? Har 3, och det känns som det räcker..tihi

37. Kan du några andra språk än svenska..? Engelska, och skånska..hehe

38. Har du någonsin åkt ambulans..? Haha, ja ganska nyligen

39. Föredrar du havet eller en bassäng..? Jag e' från Trelleborg, så det e' ju självklart att jag väljer havet!

40. Vad spenderar du helst pengar på..? Barnkläder :)

41. Äger du dyrbara smycken..? Det beror på hur dyrbara. Min vigselring betalade vi över 5000kr för.

42. Vilket är ditt favoritprogram på tv..? Jag gillar CSI, Förlossningskliniken och andra fakta program. Tv4 Fakta e' riktigt bra ibland :)

43. Kan du rulla med tungan..? Jag e' skåning så NÄÄÄ!

44. Vem är den roligaste människan du känner..? Min bror

45. Sover du med gosedjur..? Jepps

46. Vad har du för ringsignal..? Min dotter som sjunger "På min hand en mygga satt.."

47. Har du kvar klädesplagg från då du var liten..? Jepps

48. Vad har du närmast dig just nu som är rött..? En röd hjärtkudde

49. Flirtar du mycket..? Kallas det flirta om man gör det med sin man..? :)

50. Kan du byta olja på bilen..? Har aldrig försökt :)

51. Har du fått fortkörningsböter någon gång..? Nope

52. Vilken var den senaste boken du läste..? Har slarvat med böcker. Minns inte ens vilken jag läste sist :)

53. Läser du någon dagstidning..? Nyheterna har vi, men jag slarvar med den oxå

54. Prenumererar du på någon veckotidning..? Näää!

55. Dansar du i bilen..? Eh nä, hur skulle det gå till..?

56. Vilken radiostation lyssnade du till senast..? Lyssnar inte på radio

57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper..? Datum och tid för dopet

58. När var du i kyrkan senast..? När llioten döptes, för typ 3,5 år sen :)

59. Vem var din favoritlärare på högstadiet..? Lars Berggren i matte :)

60. Hur länge har du campat som längst i ett tält..? Typ 1 vecka, när jag va' 7 och vi va' i Finland. Glömmer aldrig myggjävlarna som va' stora som helikoptrar :)

Nya gardiner

Goddagens. Här sitter jag, instängd i mitt lilla hus. Nä, så illa e' det inte. Men vagnlös e' jag, för Johan hann inte hämta hem vagnen igår. Alltså blev det inget dagis för stora barnen idag, för det hade varit skitjobbigt att bära lillasyster dit och hem. Visst, jag har ju bärselen, men det e' jobbigt nu när hon har en tjock overall. Så vi har bara varit hemma. Och vad gör man då när man e' hemma och inte kan ta sig någonstans..? Jo, man fixar och donar. Iaf om man heter Fia :)

Jag har strukit mina nya gardiner till vardagsrummet, och hängt upp dem. Det blev snyggt. Nu ska bara de nya fönsterlamporna upp oxå, men det får maken fixa när han kommer hem. Får c om jag orkar stryka de nya gardinerna till köket och sovrummet oxå.

Har ringt angående dopet idag oxå. Först ringde jag till prästen, som sa att jag skulle ringa till expeditionen. Sen ringde jag till expeditionen, som i sin tur hänvisade mig tebax till prästen. Hmm.. Nåja, nu va' det ju så att prästen va' sjukskriven, så det va' därför han inte kunde ta samtalet. Men det gick bra att prata med henne på expeditionen istället. Blev bara lite rörigt i hjärnan på den här stackars mamman :) Preliminärt blir dopet under högmässan den 15:e Mars, tillsammans med andra. Usch, inte kul. Vi har alltid varit ensamma när vi har döpt våra 2 andra barn. Hoppas att det inte blir alltför många. Och att kyrkan inte e' proppfull..

Nä, nu blir det strax dammsugning, sen ska vi äta mat. Kassler blir det idag. Supergott! Vi passar på när älsklingen jobbar, för han gillar inte kassler :)



Tjusigt va'..? :)

Grå söndag

Den underbara fredagen blev till den härliga lördagen, som sedan övergick i en kall och grå söndag. Jag gillar inte söndagar. När det vankas söndag så vankas det jobb dagen efter. Iaf för älskling. Att en tredagars-helg kan ta slut så fort. Det e' konstigt.

Igår va' det en rolig dag. Maken släppte av mig och lillasyster hos Marian, sen körde han iväg till svärföräldrarna med resten av barnen :) Jag och Maria gick ner på stan, i regnet, som jag försökte förneka. Vilket inte e' så lätt när man blir blöt och fryser. Men kul hade vi iaf. Shoppade barnkläder, fikade och hade supermys. Som vanligt. Maria e' en av de allra bästa :)  Sen gick vi hem till henne igen, så lillasyster kunde få lite mat. När Johan hämtade mig där så föreslog han att Maria och hennes Daniel kunde va' barnvakt åt Holly när vi skulle storhandla. Och det ville de. Kändes jättekonstigt att åka utan henne, hon följer ju buffébordet :) Men det va' skönt att slippa kånka med oss barnvagnen. Tack Maria!

Sen hämtade vi alla kidsen (de stora va' hos farmor och farfar) och åkte hem igen. Bilen va' så full av all mat, så vi fick inte med oss vagnen hem. Svärföräldrarna skulle ta med den till Krokstorp idag, så vi får väl hämta den där sen. E' ju så beroende av den när jag e' ensam hemma.

Nähä, nu vaknade min lilla fröken. Konstigt att hon alltid gör det när mamman sitter här. Hon måste ha en specialradar :) Jag återkommer..

Lördagsoptimist

Idag e' det lördag. En väldigt bra dag. För idag ska jag in till stan, med bästa Marian, såklart :) Älskling ska sätta på det nya avgassystemet på vår bil, så den slipper låta värre än ett jetplan, så vi åker in till svärföräldrarna. Lättare att göra det där än på vår grusuppfart, plus att han då kan få lite hjälp av sin pappa. Inte dumt det.

Nu ska jag fixa lite hett te, mackor och förneka det gråa vädret utanför fönstret. För visst e' det fint väder idag. Visst e' solen på ingång. Optimist, det e' ju mitt andranamn :)

Calvin Klein

Godkväll på er! Idag har jag varit dålig på att uppdatera bloggen, vilket iofs inte e' så himla konstigt. Som ni vet så satt jag ju uppe med min lilla flicka halva natten. Kom inte i säng förrän kl.4. Alarmet ringde vid 6. Gissa vem som inte orkade gå upp då :)

Vid 7 hoppade jag upp, trött som tusan, och stressad. Väckte mina stora barn, fixade iordning mig och dem, åt frukost och lämnade dem på dagis 8.15. Rusade sen hem igen, bara för att göra iordning lilltjejen, sen bar det av till stan och optikern.

Gjorde synundersökning, och det gick bra. Min syn har bara förändrats pyttelite, och mitt brytningsfel e' nästintill borta. Bra bra! Däremot så hade jag en liten rispa på högerögats hornhinna. Blev skiträdd när optikern sa det! Hon droppade ngn lösning i ögonen, och lyste med ett spec ljus för att kunna c ordentligt. Rispan va' bara ytlig, och säkert borta tills ikväll. Tydligen så läker hornhinnor på bara timmar, och det kan bli så av ett dammkorn tex. Själv märker man det inte. Så nu ska jag försöka ha lite linsfritt ett tag. Tyvärr så e' ju mina glasögon sönder, så jag måste ta i linserna om vi ska göra ngt. Tex imorgon, när vi ska in till stan och handla. Annars så ser jag ju inte vad jag gör :)

Ångrade mig angående bågarna jag hade valt ut förra veckan. Det blev ett par lila Calvin Klein istället, med strassstenar på sidorna. Jättesnygga! Om ca 10 dagar ska de va' klara. Snacka om att jag längtar :)

Väl hemma från stan va' det dax att hämta hem kidsen från dagis. Jag och lillasyster gjorde det, för Johan va' tvungen att stanna hemma och vänta på ngn som skulle köpa vår gamla pelletsbrännare. Så nu e' den såld. Kanonbra! Det va' ju bara växellådan på den som va' kass, men vi va' så himla trötta på den. Känns skönt att vår nya e' utan kvarn, så man kan använda vilken pelletssort som helst.

När vi hade ätit lite så va' jag tvungen att gå och lägga mig. Så jag har faktiskt sovit mellan 13.30 - 17 ungefär. Det behövde jag verkligen. Undrar bara hur jag ska kunna sova inatt..tihi.

Ikväll blir det mys med maken. Vi ska väl kolla på ngn film och äta ngt mumsigt :) Får c om jag uppdaterar bloggen mer ikväll. Men det märker ni :)

Ha en bra kväll!

Snart..

..ska jag gå upp. Om man nu kan säga så när man inte ens har lagt sig ner. Lillan vaknade såklart direkt när jag lade ner henne, så vi sitter här fortfarande. Snacka om att jag kommer vara totalt död imorgon. Eller förlåt, idag.

Mitt i natten

Sitter här med bebis i famnen. Har försökt att söva henne sen strax efter tolvslaget, eftersom hon vaknade precis när jag och älskling skulle krypa ner under täcket. Det lyckades inte så bra. Den enda som somnade va' maken. Hur man nu kan somna med en gråtandes bebis bredvid sig. Alarmet står på 06.00. Har skitmkt att göra. Kidsen ska upp kl.7, och de ska va' på dagis 08.15. Sen ska jag va' hos optikern kl.9. Alltså måste jag fixa iordning mig själv innan jag väcker barnen. Fy va' trött jag kommer att va'! Kanske tom får ta en liten tupplur när vi kommer hem från stan. Annars blir nog inte fredagskvällen så rolig.

Men oj! Nu sover lillsessan minsann. Men jag får nog sitta kvar här ett tag innan jag lägger henne.

Nattinatt!


Love is this:



Älskade, älskade ungar! <3

Sött

Ibland har man en dålig dag. En dag när man bara känner sig helt vissen, liten och grå. En sådan dag hade jag imorse. När jag bara kände mig helt värdelös, ledsen och ensam. Då fick jag den här av min stora tjej:



Och helt plötsligt började solen lysa på min mörka himmel. Det e' dystert och grått ute, men i mitt hjärta e' det ljust och fullt av vacker musik. Hur kan man va' deppig när man har världens finaste barn..?

Min familj e' den finaste familjen av alla! :)



Jag älskar er! <3

Dax för nya skor

En ny dag, en ny morgon, och inget dagis. Detta beror inte på att vi inte kom upp i tid imorse, utan anledningen e' att Elliot inte har några skor att ha på sig. Kan ju säga att jag inte blev alls glad när jag hämtade sonen på dagis igår, och hans vinterkängor stod i torkskåpet, helt dyngsura. De va' precis lika blöta som om han hade haft dem på sig under en lång simtur i sjön. Fattar inte vad de gör på dagis. Ok att de e' ute mkt, men ändå. Sonen har ordentliga vinterkängor (iaf så trodde jag det när jag köpte dem), och dessa ska tåla snö osv. Men att de inte tål decimeterdjupa vattenpölar, det får man ju faktiskt acceptera. Drog på honom hans vanliga stövlar, som står på dagis, när vi skulle gå hem. Men dessa hade ju såklart blivit för små, han har ju inte använt dem sen i oktober typ. Åhh! Alltså fick han gå hem i blöta kängor, jättebra verkligen. Tur att vi bor nära. Kängorna har stått på tork heeela kvällen och natten, men utan resultat. De e' fortfarande helt blöta. Så när jag va' uppe imorse vid 7 och kollade kunde jag bara konstatera att det inte blir ngt dagis för kidsen idag, nog inte imorgon heller. Blir så less. Nog för att jag älskar mina barn och gillar att ha dem hemma, men jag vill inte ha dem hemma pga av en sådan anledning. Nu e' det upp till älskling att införskaffa nya skor idag. Om han inte glömmer det vill säga. För dessa kängorna åker i soptunnan nu.

Idag blir det lugnt. Vi kan ju inte gå någonstans, utan får hålla oss hemma. Får c om vi kan hitta på ngt kul.

Fia: Gå upp och ta på dig kläder nu.
Elida: Näääe!
Fia: Varför inte..?
Elida: För jag vill inte!
Fia. Men varför vill du inte det..?
Elida: För att du e' så gullig när du e' sur!

Gosungar :)





Vet ni vad..?

Vi e' uppe och superladdade inför dagis!

Återkommer när jag lämnat mina juveler. Bye..

Tänk om..

Jag vill ha en amningskudde. Efter tre barn och lika många amningsperioder vet jag det, helt säkert. En röd, med Laban på. Mkt fin. Hade passat mig. Men e' inte 399kr mkt för en kudde..? Nä, inte om man jämför med vad många andra amningskuddar kostar, men ändå. 400 spänn, för lite stoppning och tyg. Men åhhh, vad jag vill ha en sådan. Kan inte ens hålla räkningen på hur många gånger om dagen jag ammar. Mysigt e' det, jag njuter av dessa fina stunder. Ännu mysigare kan det bli, om jag köper mig en amningskudde. Men jag e' väl snål, och då ska vi inte tala om vad min make e'. Han har tom erbjudit sig att sy en åt mig, för han tycker inte att en amningskudde e' värd 400kr. Och visst har han rätt, egentligen. Men jag vill ha en iaf.

Johan e' i Stockholm idag. Han kommer hem ikväll. Tänk om karlar, eller iaf min, hade tänkt mer som vi kvinnor. Att han bara "råkar" köra förbi en babyaffär, springer in en snabbis bara för att köpa den där kudden åt mig, eftersom han vet hur mkt jag vill ha en sån. Tänk om..

Och sen fortsatte jag drömma..

Roliga barn

När kidsen lekte uppe på övervåningen passade mamman på att städa lite. Det behövs alltid :) När jag kommer upp med dammsugaren så ser Elliot ut så här:



Fia: Varför har Elliot din klänning på sig..?
Elida: Därför att man inte får vara med och leka om man e' en pojke, så därför klädde jag på honom den..

Jaha, såklart. Att jag inte förstod det :)

Hon växer..

..så det knakar..



Vart tog min lilla tjej vägen..? :)

Damn, what a night!

Godmorgon på er! Kan ju börja med att tala om att jag e' extremt TRÖTT idag! Efter att jag hade nattat mina stora barn igårkväll hamnade jag i soffan framför tv:n. Det fanns faktiskt en del att c. Extreme home makeover, The secret life of the american teenager, DR 90210.. Efter den sistnämnda somnade jag och lillasyster i soffan. Vaknade vid 01, och då förflyttade vi oss till sängen istället. Problemet va' bara att lilla Holly va' hur pigg som helst. Låg och skrattade och "pratade" skitlänge. Mysigt va' det, men mina ögonlock blev tyngre och tyngre. Till sist somnade vi båda två.

Strax innan kl.04 kom storebror ner. Han ville ha välling. Jag va' sååå trött, men det va' bara att gå upp ur den varma sängen. Ngn välling fick han dock inte, utan jag bara nattade om honom. Vid 05 vaknade jag av ett förskräckligt oväsen. Trodde att det va' kidsen som bråkade, och undrade vad tusan de höll på med. När jag vaknat till lite mer så förstod jag att oväsendet kom ute från vår altan. Det va' två katter som bråkade, och inte lite heller. Öppnade dörren och släppte in min katt, Elvis, och grannens katt blev livrädd och stack. Ser jag så hemsk ut på morgonen..? :)

06 vaknade Holly, fick mat och somnade sen om igen. 06.30 ringde alarmet, och jag snoozade ett par ggr. Sista gången har jag antagligen tryckt fel, för alarmet ringde inte mer. Istället vaknade jag 07.40. Paniiik! Kidsen ska ju va' på dagis 08.15! Rusade upp ur sängen och upp på övervåningen. Väckte storasyster (storebror va' redan vaken, och låg i soffan).

Fia: Det e' dax att gå upp! Nu har vi bråttom om vi ska hinna.
Elida: Men mamma, jag e' sååå himla trött..
Fia: Ni ska ju till sporthallen idag. Upp med dig nu och gå och kissa.

Storasyster går och kissar.

Elida: Mamma, jag kan inte gå till dagis när jag e' sååå himla trött.
Fia: E' du säker..?
Elida: Jaaa..
Fia: Ok, gå och lägg dig igen då.
Elida: Nä, jag vill gå ner och lägga mig i soffan.

Och det gjorde hon. Så det blev inget dagis idag.

Istället har vi: ätit frukost i soffan, målat i målarböcker, ritat inköpslista (vad storasyster vill ha för nya kläder) och kollat på Mora Träsk.


Mesproppen

Jaha, då sitter jag här alldeles allena. Eller inte helt ensam, har ju sällskap av hårbollarna, svansviftarna och Holly. Men utan Johan. Att vara utan honom e' som att vara utan ena halvan av mitt hjärta. Fast jag vet att han kommer hem igen imorgon så känner jag av ett obehagligt tryck över bröstet. Att det ska va' så mkt svårare att andas utan honom. Jag e' en riktig mespropp.

Fyllde dagen med saker att göra, för att slippa tänka så mkt på den kommande kvällen. Kvällar e' alltid värst att va' ensamma på. Älskling körde vid 14, och då började jag städa. Har kommit på att jag jämt städar när jag e' ledsen, eller när jag grubblar. Det e' faktiskt en riktigt bra metod. Samtidigt som det renar min själ och mina tankar så blir hemmet rent och fint. Perfekt!

Eftermiddagen och kvällen har sprungit iväg. Vi åt spagetti och köttfärssås kl.17. Storasyster och storebror duschade efter maten, sen satt de bänkade framför tv:n kl.18 när Bolibompa började. Då passade jag på att bada lillasyster, och även hoppa in i duschen en snabbis själv. Så nu e' vi rena och fina allihop.

Kommer nog att spendera resten av kvällen framför tv:n, så jag hoppas verkligen att det finns nå't att c. Ser inte direkt fram emot att krypa ner i min stora säng, ensam, så det blir nog en lååång kväll/natt.

Stackars, stackars mig..


Saknar..

..min Johan..

Söndag igen

Då va' denna helgen över. Fort gick det, precis som det brukar. Svärföräldrana har varit här idag. Svärfar har hjälpt älskling att såga till de nya bänkskivorna. Så nu e' de på plats. Riktigt snyggt blev det. Vi e' supernöjda. Nu e' det bara kaklet kvar, men vi har inte bestämt vad vi ska ha för ngt än. Antingen ett svart matt 5x5cm, eller vitt matt 10x20cm.

Imorgon åker Johan på utbildning. Till Stockholm bär det av denna gången. Bara 1 natt, men det blir ju ändå typ 2 hela dagar som han e' borta. Det e' ju en bit att köra. Känns inte alls kul. Får c hur vi ska underhålla oss då. Kanske vi kan äta hos mamma en av dagarna. Inte helt fel att bjuda in sig hos ngn ju :)

Nu ska jag trycka i mig lite te och mackor, för magen kurrar. Bye..

Äntligen!

Inatt blev älskling klar nere i pannrummet, så imorse va' det första morgonen på 2 veckor som vi inte behövde vakna upp i ett kallt hus. Underbart! Den nya pelletsbrännaren funkar kanonbra, och hörs mkt mindre än vår gamla. Den e' mkt kompaktare oxå. Men det bästa av allt e' ju att den inte har ngn kvarn, och alltså inte mal pelletsen. Det va' ju där strulet började, med stopp i kvarnen var och varannan dag.

Sov länge idag, ända till halv 10..tihi. Kom iofs i säng sent igår, så det va' väl behövligt. Älskling har fixat i köket. Satt upp alla nya luckor, och mätt ut var handtagen ska sitta. Imorgon ska de nya bänkskivorna på plats, så det börjar likna ngt nu.

Nu vaknade lillan, så jag återkommer. Bye..








Bra dag

Dagen har varit bra. Iaf så här långt. Älskling lämnade kidsen på dagis imorse, medans jag duschade och gjorde mig iordning. Sen körde vi in till stan och mvc. Träffade barnmorskan, pratade igenom förlossningen litegrann och överlevde efterkontrollen + cellprovstagning. Det ni! Det va' lika bra att få cellprovet gjort nu, för jag har lätt för att skjuta på det annars. Det e' ju inte så trevligt precis, men superviktigt att göra. Allt såg bra ut på efterkontrollen, och jag fick recept på minipiller. Som vi glömde bort att hämta ut!

Efteråt blev det en tur på stan. Vi åt, shoppade och valde ut mina nya glasögonbågar. Skitsnygga, typ ljusbruna med lite "glitter" på sidorna. Ska lägga upp en bild sen när jag får dem. Ska tebax till optikern och göra synundersökning nästa fredag. *Längtar*

Fick faktiskt tag i lite kläder till mig själv idag. Ett par jeans, en kjol och en top. På rean dessutom, tjohoo! Jag älskar rea! Det blev en hel del till kidsen. Halva reapriset på KappAhl. Då måste man ju bara passa på! Fick dessutom hem lillasysters nya mössa idag. Lundmyrs Älsklingsmössa. Så himla fin! Har beställt åt storasyster och storebror oxå, så det kommer nog nästa vecka. Jag älskar Lundmyr of Sweden. Det e' så himla bra kvalitet på deras kläder.




Har även köpt en Lillasyster-body, en Kanelbulle-body från Sobea och en "Eld i baken"-body. Finns det ngt roligare än att köpa barnkläder..? :)



Camotäcket från Elodie details e' jag helt förälskad i! Undersidan e' jättemjuk, och helt knallrosa, liksom kronan på ovansidan. E' jättenöjd med det, och rekommenderar det verkligen. Visst e' hon söt, vår lilla sessa :)


Älskling håller till nere i pannrummet. Försöker få ordning på vår nya pelletsbrännare. Hoppas att han snart får igång den! Förhoppningsvis stannar han inte där nere hela kvällen. Vill ju få lite gos och mys och kääärlek ;) Får väl gå ner och ragga upp honom snart..tihi.

Ha en bra kväll. Det ska jag ha. Bye!




13 år!


Semlor

Fyyy så kallt det e' ute! Trots att termometern bara står på strax under nollan. Snöat har det gjort, och blåst. Det e' inte spec kul att gå ut och frysa när man fryser inomhus. I köket har vi nu 12,4 grader. Dock e' det jättevarmt och skönt inne i vardagsrummet, där jag nu sitter. Lite rastlös blir man dock av att bara vistas i ett rum hela dagen. Längtar tills älskling kommer hem, så han kan elda. Vill duscha.

Imorgon ska jag till barnmorskan. Det e' dax för den underbara efterkontrollen. Tjohoo! Som Johan har räknat dagarna dit. Fast vi har ju fuskat lite :) Efteråt ska vi gå ut och äta, för vi firar ju imorgon. Många år nu.

Nu e' mamma här, och vi har precis ätit semlor. Mumsigt!

Ofrivillig sovmorgon

Ojoj, vilken morgon. Måste ha varit jäkligt trött igår och inatt, för jag vaknade inte av alarmet imorse. Inte förrän klockan 8 vaknade jag. Hmm, en kvart innan vi ska va' på dagis. Det finns inte en chans i världen att vi skulle ha hunnit. Så idag blev det inget dagis för kidsen, vilket inte va' så där jättepopulärt. Men imorgon, då ska vi dit. Nya tag!

Strax innan 9 började svansviftarna att skälla. Jag gick och skällde tebax, för det e' inte kul när de skäller utan anledning. Bara en minut senare va' det dax igen. Åhh, så trött jag blev! Då fick jag c att det faktiskt stod ngn på trappan utanför, och jag som bara hade trosor på mig! Fatta vilken panik jag fick. Rusade in i sovrummet och slängde på mig ngt, ut i hallen igen och öppnade dörren. Det va' ju vårt nya pelletsförråd, som kom med DHL. Tack älskling, för att du inte påminde mig imorse. Pinsamt. Jag kan inte ha sett klok ut. Men men, det bjuder jag på.

Nu har vi precis blivit klara med frukosten, och jag satte mig här för att koppla av. Beroende e' jag ju, precis som jag skrev i ett tidigare inlägg..tihi. Ska nog ringa syster min idag, så jag kan få min dagliga ranson av irritation. Ringde Jenny för en stund sen, men hon håller ju på att skola in lillkillen. Hoppas det går bra! Ring mig senare, om du får tid över.

Vet inte alls vad vi ska hitta på för ngt idag. Det e' helt vitt av frost ute. Bara 3 minus, men det e' rått. Frös jättemkt när jag va' ute och vände. Kanske vi går hem till mamma sen. Kidsen leker för fullt med storasysters Bratz-dockor. Det e' ganska kul att sitta här och snegla på dem. Det låter så himla kul emellanåt.

Nä nu kommer jag inte på ngt mer att skriva. Hörs senare. Bye..

Lite småkul

http://www.aftonbladet.se/kultur/article4172320.ab


FAN!


Jag har gått ner 2 kilo!

Happy baby







Lilla, fina goding! <3

Hon ler!

Idag har det varit stressigt, igen. Gick inte upp förrän halv 8..tihi. Väckte storasyster och storebror, fixade frukost, borstade tänder, fick på dem kläder osv. Sen va' klockan 8, och det va' dax att sticka iväg till dagis. Älskling stannade hemma med lillasyster under tiden, så jag slapp ta med henne oxå. Hon sov så sött i vår säng, så det hade varit synd att dra upp henne. Iofs kunde jag lagt henne i vagnen med pyjamas på under overallen, hon hade ju bara sovit vidare iaf. Men nu va' ju älskling ändå hemma.

Det gick supersmidigt att lämna barnen på dagis idag. Både Elidas och Elliots bästa kompisar va' där, så de struntade blankt i mig. Bara sprang iväg och lekte. Tihi, det e' så härligt att c dem glada :)

När jag kom hem så stack maken iväg för att jobba. Så nu sitter jag här ensam med lillan, i mitt lilla, tysta hus. Satt och njöt av mitt morgonte ganska länge. Skönt e' det ibland, att bara få vara. Det har jag inte uppskattat så mkt innan. När kidsen har varit på dagis förut så har jag bara stressat runt, städat, fixat osv. Men nu börjar jag uppskatta min egentid. Dessa 3 timmar ger mig tid att ladda batterierna, så jag kan vara en bra mamma resten av dagen. Och vad kan vara viktigare än det..? :)

Igår log Holly åt mig flera ggr när jag pratade med henne. Hon har gjort det ngn gång innan, men då har vi varit osäkra på om det varit gaser kanske..hehe. Men igår va' det helt annorlunda. Hon verkligen såg mig rakt i ögonen och log. Gullunge! Hann tyvärr inte få ngn bra bild på det, men det kommer ju fler ggr. Hon "snackar" massor nu oxå. Och knarrar, som en dörr låter hon..hihi.

Nähä, nu ska jag lata mig lite till. Får c om jag orkar gå upp till affären innan kidsen ska hämtas. Behöver pålägg bla.

Ha det bäst!


Strul

Hmm, bloggen strular idag. Inlägg som jag skriver dyker inte upp förrän långt efter. Tänkte bara testa nu igen, och c om detta inlägget blir synligt.

Ni gör mig lycklig



Varenda dag <3

Sovande dotter

E' fortfarande inte på g. Helt slö e' jag idag. Förkylning på g kanske..? Känner mig iaf tung i huvudet och trött, trött, trött.

Gick upp till affären innan det va' dax att hämta hem kidsen från dagis. Inget onyttigt slank ner i påsen, faktiskt! Inte ens ett choklad, vilket jag nästan ångrar nu. Träffade en arbetskamrat, och hon tyckte lillasyster va' så fin så. (Självklart e' hon det :) *inte alls partisk*)  Hon sa att det kvittar ju om man har en rosa vagn. Tyckte den va' himla fräsig. Trodde att lillasyster inte alls va' en lillasyster, utan en lillebror..tihi. Tydligen hade ngn på jobbet pratat om att jag hade fått en pojk. Och visst har jag det, för 3,5 år sen :) Tänk va' folk kan snurra till det ibland. Får nog gå upp till jobbet och visa upp min tös igen.

Väl hemkomna från dagis gick storasyster upp på rummet och lekte med sina Polly Pocket, medans storebror drack välling i soffan. Jag fixade iordning lunch, och skulle sen kalla ner stora dottern. Snacka om att jag blev paff när jag hittade henne i hennes säng, under täcket, sovande! Det måste ha varit ett tufft pass i sporthallen :) Lilla gumman!

Nu kallar lillasyster, så jag får pysa. Ha en fortsatt bra dag!

Latdag

Idag e' en trött dag. Jag har knappt orkat göra ngt alls. När klockan ringde halv 7 va' jag säker på att ngn spelade mig ett dumt och elakt spratt. Orkade absolut inte gå upp då. Snoozade telefonen ända till strax efter 7, och då va' jag tvungen att ta mig upp ur min sköna säng. Kidsen ska ju va' på dagis 08.15. Stressigt värre blev det. Först skulle storasyster och storebror upp och få i sig frukost. Sen vaknade lillasyster och ville ha mat. Därefter skulle alla barn kläs på, tänder skulle borstas och storasyster ville ha en tofs i luggen. Och sagan tar inte slut där, tvärtom va' det bara början. Ytterkläder skulle på, vagnen skulle ut, gympakläder tas med och sen va' det dax att traska iväg. Tur att vi har nära till dagis :)

Vi kom dit i bra tid. Lämnade först Elliot på hans avdelning. De skulle till sporthallen på en gång. Han älskar att gå dit :) Sen gick vi över till Elidas avdelning. De skulle va' ute en stund först, sen va' det deras tur att gå till sporthallen. Elida va' lite kinkig idag. Ville inte att jag skulle gå därifrån. Berodde antagligen på att hennes bästa kompis va' ledig idag. Men hon fick tag på en annan kompis, och sen vinkade hon så glatt efter mig när jag och lillasyster gick hem igen.

Väl hemma har jag varit ganska lat. Har bara plockat lite i köket och fått i mig lite frukost. Sen har jag och Holly myst i soffan. Skööönt att göra det ibland. Jag börjar bli bättre och bättre på att lata mig minsann :) Nu e' det snart dax att hämta hem de stora barnen, så vi får väl strax fixa iordning oss. Tänkte gå upp en sväng till affären först.

Återkommer kanske senare. Bye..


Paniiik!

Uppdatering efter dagens bvc-besök.

Holly e' idag 1 månad och 2 dagar gammal. Helt sjukt.

Vikt: 4285 gram
Längd: 53,7 cm
Huvudomfång: 37 cm

Vart tog min lilla bebis vägen..?? :)


Sovande bebis

Sitter här med sovande lillasyster i famnen. Hon har varit lite kinkig nu ikväll. Inte velat sova, inte velat äta. Bara velat vara uppe hos mig. Lilla gumman. Ska strax gå och bädda ner henne i spjälsängen, och sen krypa ner tätt intill älskling. Han sover nog redan. Eller redan kanske man inte kan kalla det..haha.

Imorgonbitti blir det stressigt värre. Storasyster och storebror ska till dagis för första gången sen lillasyster föddes. Undrar om den här mamman klarar av alla barn och allt som ska fixas :) Har iaf varit duktig och lagt fram deras kläder, så vi slipper bråka om det imorgon. Elliot har tjatat om Simon (hans bästa kompis) hela dagen, så det blir kul för dem att komma tebax till dagis :)

När jag har lämnat kidsen på dagis så bär det av till stan och bvc. Ska väga lillsnuttan. Det ska bli kul att c vad hon väger nu.

Nähä, nu ska jag bara slänga in lite tvätt i torktumlaren, sen ska den här mamman unna sina trötta ögon en natts skön sömn. Godnatt på er!

Förresten..

..igår blev Holly 1 hel månad. Varför går det så fort..?




Fina, lilla tjejen! :)

Ett tekniskt fel..?

Då va' det dax för helgens sista dag, den mkt bistra och gråa söndagen. Inte för att jag kan klaga på hur helgen har varit, men den går ju så himla fort! Jämt e' det så.

Fredagen spenderades i Kalmar. Lördagen likaså. I fredags köpte vi allt som behövdes för att kunna bygga ut vårt fjuttiga kök, och göra det mer ombonat och praktiskt. I takt med att familjen har växt så har vi märkt att vi behöver fler skåp. Att vi inte tänkte på det när vi gjorde om första gången :) Väl hemkomna upptäckte vi att en lucka till ett högskåp va' stött i kanten. Och inte så lite heller. Så igår va' det bara till att köra tebax och byta ut luckan mot en ny. Lite störigt, med tanke på att Ikea ligger 10 ljuvliga mil bort.

Igår va' vi nästan helt barnfria. Hade bara med oss lillasyster, och det va' faktiskt rättså skönt. Jag kunde gå in i affärer och kolla på saker åt MIG SJÄLV! Hittade ett par fina skor och en sportbh på Stadium. På rean dessutom. Underbara rea :)

Inne på Ikea hände det en rätt kul grej. I fredags när vi va' där så va' det en mansröst som sa: "Kod 19 är ur funktion". Igår började samma röst att prata, och jag undrade direkt vilken kod som inte funkade då :) Men istället sa han: "På grund av ett tekniskt fel ber vi alla att utrymma varuhuset. Barnen har redan lämnat området. Personalen visar er närmaste utgång." Eh, ok. Vi fattade ingenting. Bara lade ifrån oss sakerna vi plockat på oss, och följde efter resten av kunderna ut på baksidan genom en nödutgång. Brandbilar kom dit, och vi förstod att det skulle hållas stängt ett tag. Fick gå till Bauhaus och lite annat så länge. Åt underbart goda röda pölser på Bauhaus. Åhh, vad jag har saknat det! *längtar tebax till skåneland litegrann*

Efter ett tag gick vi tebax till Ikea, och då va' det öppet igen. Läste idag att det va' ett brandlarm som satt igång, men det brann inte. Det va' ju tur. Johan sprang in själv och tog vad vi skulle ha, medans jag och lillasyster väntade utanför. Sen drog vi hem igen, och då hade typ hela dagen gått. Kom inte hem igen förrän vid sju. Hade myskväll med kidsen, som vi lovat. Dock struntade vi i godiset och åt istället supergoda frallor som vi värmde i ugnen. Det e' sååå mysigt att gosa ner sig i soffan hela familjen och äta ngt gott :) Idag e' jag dock tok-översugen på choklad, så det blir chokladpudding senare..tihi.

Älskling har fixat i köket hela helgen, och det börjar likna ngt nu. Dock e' det mkt som återstår. Tex så e' vi tvungna att byta ut kaklet oxå, för vi har inte så mkt kvar av det gamla, så det räcker till en extra vägg. Bänkskivorna måste oxå bytas, för den vi har nu har Ikea slutat att sälja. Jobb, jobb. Men men, till slut blir det nog bra.

Nu ska jag försöka fixa ordning i köket. Så mkt det nu går när det e' halvfärdigt :)

Äntligen fredag!

Jaha, då va' den äntligen här. Den där fredagen, som egentligen borde ha varit igår. Känns fortfarande skumt, men men. Idag ska vi till Kalmar. Ikea, iiiiihhaa! Vi tänkte bygga ut vårt kök, så vi behöver en hel del. Nya luckor bla. Ska bli kul att få strosa runt därinne, och drömma lite. Och såklart få förverkliga det. Storasyster och storebror bara tjatar om lekrummet, så det kommer bli ett lugnt och skönt nöje för föräldrarna..tihi.

Blev en konstig natt. Johan spelade, och jag somnade i soffan bredvid honom vid typ 23, med lillasyster i knät. Vaknade vid 2-snåret, och då satt älskling kvar, och spelade. Givetvis. Gick och bäddade ner lillan i spjälsängen, och mig själv i sängen. Vid halv 4 vaknade hon, men somnade om på en gång igen. Sen sov hon till strax efter 8.

Nä nu tjatar alla på mig, så jag får väl dra mig härifrån. Ska packa bilen full med barn, och åka iväg.

Ha en bra dag! Det ska vi ha :)

Pyssel

Nu har stora dottern fått naglarna målade, och mamman har även satt "ädelstenar" på varenda en. Snacka om att hon e' redo för nobelmiddag, eller liknande, nu :) Mammas stora tjej! Va' fort tiden går!


Frukost

Äntligen har jag lyckats få i mig lite frukost. Det e' ju inte lite man ska hinna med om morgnarna, tiden räcker inte alltid till. Kidsen skulle ha frukost, och brödet låg i frysen, så jag fick värma minibaguetter istället. Lillasyster vaknade och ville ha både mat och uppmärksamhet. Va' även tvungen att slänga in mer ved i pannan, och gå ner och kolla till den emellanåt. Trots det så slocknade elden, medans jag matade lillan. Så nu börjar det bli kallt här inne. Blir så less.

Trodde faktiskt att vi skulle få en ny brännare idag, men det va' väl önsketänkande. Vår kära rörmokare gick inte att få tag i på typ hela dagen igår, och när Johan till sist fick honom på tråden så hade han inte beställt ngn brännare åt oss. Fastän det va' tanken. De skulle höras igen innan det blev mörkt. Men när Maria körde härifrån igårkväll hade han fortfarande varken gått att få tag på eller ringt upp oss igen. Johan blev så irriterad så han beställde faktiskt från ett annat företag istället. Sån't här hattande fram och tebax kan vi inte ha. Vi behöver ju en ny brännare NU! Sent igårkväll ringde rörmokaren, otroligt nog. Men han får skylla sig själv. Hans beteende kan omöjligt resultera i många nöjda kunder. Så nu hoppas vi på snabb leverans och bra service i framtiden. Ett plus e' ju iaf att vi kom billigare undan.


Förvirrad

Inatt satt jag uppe med kinkig lillasyster mellan kl.2 och 3 typ. Hon va' ledsen, ville inte ens ha tutte (nä, jag menar inte napp!). Till sist somnade hon om iaf, tätt intill mig, och jag låg vaken och strök henne över håret i säkert en halvtimme efter att hon hade somnat.

När Johan vaknade vid 8-tiden hade han panik. Efter att ha vaknat av gråtande bebis inatt, så hade han försovit sig.

Fia: Vaddå bråttom..? Du e' ju ledig idag!
Johan: Va'..? Jag börjar ju halv åtta!
Fia: Men det e' ju fredag idag.. du ska ju va' ledig på fredagar.
Johan: Det e' inte fredag idag, det e' torsdag!

Nä, e' det verkligen det..? Ja, det e' det ju! Så himla förvirrad jag blev! Jag va' helt säker på att det va' fredag idag, att älskling skulle va' ledig. Snacka om att jag blev besviken. Vi hade ju talat om att kanske åka till Kalmar idag, eller imorgon menar jag! Redan igår va' jag säker på att det då va' torsdag, och längtade efter morgondagen. Nu e' morgondagen här, och det e' inte fredag för det. Fy så skumt det känns!

Igår va' Maria här. Hon klippte och slingade mitt hår. Hon e' bara bäst! :) Tyvärr så hann vi inte slinga det innan maken kom hem. Det första han sa när han kom innanför dörren va': "Men, va' har du gjort..??!!" Det va' skitbra Johan! Snacka om att jag va' ledsen typ hela kvällen efter det. Och ja, du ska få höra om det lääänge till!

När färgen va' ursköljd och jag hade blåst håret torrt så sa han: "Men va' fin du e' älskling!" Mmm, det e' bra. Fortsätt fjäska du bara. Det kommer att behövas! En kvinna e' som en elefant - vi glömmer aldrig!



Helg

Idag e' det helgdag, vilket betyder att älskling e' ledig. Hurra! Allt blir så himla mkt mysigare när hela familjen e' samlad. Man kan ligga i sängen och dra sig hur länge man vill, för man har inga tider att passa. Man kan pyssla med precis vad man känner för, för man har inga exakta planer. Bara fixa och dona lite, och bara vara. Underbart, helt enkelt. Det enda som måste göras idag e' att hämta mera ved. Det har ju gått åt rättså mkt. Inatt va' det minus 17 grader. Det ni! Så det va' inte direkt varmt här inne när vi gick upp, eftersom elden såklart hade slocknat under natten. Ett hus kyls ner så snabbt.

På torsdag får vi antagligen vår nya brännare. Vi köper av Anders, för han hade ett bra pris. Tyvärr hade han ingen hemma, så han måste beställa den imorgon. Men då får vi den levererad hit på torsdag. Ska bli sååå skönt! Tänker inte ens sörja över de 20 tusenlapparna som vi måste slänga ut för den. För värme, det e' ngt man inte kan vara utan. Aldrig mer ska jag ta det för givet.


Kärlek!


Tänk att det va' dig som vi väntade på
som vi längtade så mkt efter!

Nu jäklar!

Samtidigt som vågen fortsätter att peka nedåt ökar min ångest. Vill inte, vill inte, vill inte! För tillfället stannar den på 57 kilo, vilket jag verkligen kan tänka mig att leva med. Men inte mindre. Snälla, inte mindre. Gick ju till en dietist innan jag blev gravid, för jag ville ha tips på hur jag ska göra för att gå upp i vikt. Min kropp vill ju inte väga mer än 50 kilo, hur jag än bär mig åt. Det e' bara när jag e' gravid som jag har en "normalvikt". Efteråt så "rinner" det bara av mig. Beror nog iofs på att jag helammar, men min tarmsjukdom har nog oxå ett finger med i det hela. Och jag vill så gärna amma. Hellre ger jag upp min "drömvikt" än slutar med det.

När jag gick till dietisten så fick jag "recept" på proteindrycker. När jag sen blev gravid så slutade jag med dem, eftersom jag inte kände för att testa om jag gick upp i vikt av dem när jag ändå ökade av naturliga orsaker :) Dessa drycker har jag kvar, men de går ut om en månad. Började med dem igår. Tänkte att jag skulle ta 3 st om dagen, i samband med måltider. Och nu hoppas, hoppas, hoppas jag att det gör susen! Vill iaf kunna hålla den vikten jag har idag. Funkar det så e' jag verkligen villig att fortsätta dricka dem, även fast de smakar värre än värst :)


Eldarinnan

Då va' det dax för en ny vecka. Ännu en måndag. Älskling e' iväg och jobbar, vilket såklart e' trist, men imorgon e' han ledig igen. Jag som skulle hålla mig ifrån pannrummet har blivit uppgraderad till eldarinna. Tycker det e' läskigt med värme och eld, men vad gör man..? Jag vill inte frysa medans Johan e' på jobbet. Hoppas att vi snart kan få hem en ny pelletsbrännare, så vi (eller iaf jag) slipper elda med ved. Eftersom maken jobbar i stort sett varje dag, så funkar det inte för oss. Jag vill inte ha det ansvaret. Hålla koll på temperaturen hela tiden, och öppna/stänga luckor. Usch nä, detta e' inte min grej. Ok om vi hade haft en tank, men det har vi ju inte.

Det e' minus 13 grader ute, vilket betyder att jag inte tänker sätta foten utanför dörren. Iaf inte nu på fm. Kanske att vi går en sväng bort till mamma sen. Då kan barnen både få frisk luft och få springa av sig lite. Perfekt :)

Borde kanske plocka fram lite frukost nu. Storebror e' redan uppe. Ligger här i soffan under en gosig filt. Han e' en riktig myskille :) Båda tjejerna sover sött. Måste ta tag i rentvätten oxå, som jag tog upp från källaren igårkväll. Mkt som ska vikas och hängas upp. Och en ny tvättkorg med smutstvätt ska ner igen. Ojoj, det tar liksom aldrig slut :)


Mys :)


Elida och farmor åker skridskor. 



Inte så lätt när det e' massa snö på isen :)

Skridskor

Då va' allt som vanligt igen. Pappsen har åkt hem, och tagit med sig brorsan. Stora dottern e' hemkommen, och det e' full rulle, precis som det brukar vara. Men det e' härligt :)

Storasyster har varit och åkt skridskor med farmor och farfar idag. Och då menar jag inte i ishallen utan på riktigt, ute på sjön. Det tyckte hon va' superkul. Första gången som hon åkt utomhus. Förra vintern åkte hon bara i ishallen. Synd att vi inte va' med. Men vi får hoppas på att termometern håller sig under nollan, så isen ligger kvar ett tag till. Då kan vi kanske åka skridskor igen på tisdag :)

Nu ska här plockas lite i köket. Det blir ganska mkt disk när man har haft huset fullt :)


Varmt igen

God morgon på er! Har varit uppe en stund, men inte alls särskilt länge..tihi. Skönt att få ligga och dra sig i sängen lite. Älskling ligger fortfarande kvar under vårt härliga, varma täcke. Hade det inte varit för storebror, som kom ner och väckte mig, så hade jag säkerligen legat kvar där jag oxå :) Nu e' jag pigg, efter att ha fixat välling och rastat mina svansviftare, så nu kan jag omöjligt gå och vila igen. Dessutom så kommer pappsen hit idag, så jag borde väl dammsuga strax. E' trött på vår barrande gran, och längtar faktiskt efter att få slänga ut den. Det e' bara för barnens skull vi har den kvar. De kommer bli ledsna när vi måste ta bort den.

Vi har inte alls lika kallt här inne längre. Johan har fått elda med ved, och det funkar ganska bra. Trots att vi inte har några ackumulatortankar. Men det e' ju mkt mer slit än med pellets, som verkligen e' en lyx i jämförelse. Man behöver ju inte tänka på ngt, så länge det finns pellets i förrådet och pannan e' igång. Men ved måste kapas, och det kan va' svårt att få eld på det när pannan e' riktigt kall (enligt älskling, för jag håller mig ifrån pannrummet). Men det e' ju en himla tur att vi har en kombipanna, så att vi KAN elda med ved i nödfall. Vad hade vi gjort annars liksom..?

Imorgon ska vi höra vad Anders tar för en ny brännare, annars köper vi från Rinkabyrör. Men då blir det såklart leveranstid osv. Om vi kan få ett bra pris av Anders så kan vi kanske få hem den redan imorgonkväll, eller på tisdag. Men men, vi får c. Dyrt blir det ju iaf, och det e' aldrig kul när ngt sån't här händer. Men vi får väl va' glada över att det inte va' pannan. För en ny panna kostar ju en aniiiing mer. Usch!

Nä nu blir det frukost. Ska bara försöka få upp min make. Bye..

Jag saknar dig!

Storasyster e' inte hemma. Hon sover över hos farmor idag. Samtidigt som det va' skönt att få lite egentid med storebror så kändes det ändå inte helt ok, faktiskt. Min fina dotter, du fattas mig när jag inte har dig nära! Vet att du har det superkul hos farmor, att du längtat efter henne massor. Men jag saknar dig iaf. Älskar dig så.. Kommer bli så härligt att få hem henne imorgon.

Brorsan e' här ikväll. Vi har kollat på film och ätit en massa onyttigheter. Precis som det ska va' på en lördag :) Imorgon åker han hem igen. Pappsen och co kommer hit då. Blir en mysig dag, med god mat och trevligt sällskap.


Lovely

Brännaren har sjungit färdigt på sista valsen. Den ska begravas tillsammans med Johans svordomar och mitt spott. Nu blir det en ny. Men tidigast på måndag. Får elda med ved så länge. Maken e' iväg och hämtar lite nu. Under tiden sitter jag här, i vardagsrummet, med mina 3 barn. Här e' varmt, tack vare värmefläkten. I köket e' det 10 grader nu. Underbart! Känns som att disken får pryda hon ett tag till, och tvätten får stanna i källaren. För inte vill jag lämna detta rummet!


Skit, skit, skit!

Varför väljer pelletsbrännaren att strula bara för att det e' fredag, vilken åtföljs av lördag och söndag..? Eller det kanske e' just för att det e' helg som den pajjar..? Älskling tror att det e' motorn som e' kass, vilket isf betyder att vi måste beställa en ny. Idag..? Nä, det e' ju fredagkväll! Imorgon..? Nope, inte det heller. På söndag..? I don't think so. På måndag, tidigast. Och när får vi den då..? Inte på tisdag, för då e' det helg, igen. På onsdag..? Knappast. Torsdag, kanske, men jag tror mer på fredag. Inte fan kan vi va' utan värme ända tills dess!

Det e' SJU minus ute. 13 plus i vårt kök. Härligt det här. Har tagit upp en värmefläkt i vardagsrummet, så här e' iaf varmt nu. Kidsen sover i sitt rum med dubbla filtar. Men om älskling inte får igång brännaren så får vi ta ner dem hit.

Varför händer alltid sån't här på vintern, när man e' sååå beroende av värmen..? Hade det varit sommar och sol så kunde vi skrattat bort det, och kört till sjön och badat.

Jävla skit..

Make till salu

Finnes: 1st äkta make, som inte snusat på ett dygn. Hans stubin = noll. Finns det ngn som e' intresserad..??

Ett nytt år!

Idag e' det den första dagen på detta, nya året. En riktigt underbar dag. Solen skiner, och det e' helt vindstilla, om än svinkallt, ute. Minus 5 va' det när jag och svansviftarna tog en promenix i skogen. Inte så halt, men helt vitt av frost på gatan och gräset. Det verkligen hördes att det va' vinter under mina skor. Mysigt :)

Jag tänker tebax på året som gått. Allt som hänt, som man fått uppleva och ta del av. Och även en viss saknad, av det som vi aldrig fick. Det som togs ifrån oss. Juli, det va' en tuff månad. Samtidigt som jag glädjes så åt det liv som växte inuti min mage, saknade jag så enormt mkt det liv som jag egentligen skulle fått möta. Det liv som jag skulle fått vårda och älska i all evighet. Det liv som släcktes alldeles, alldeles för tidigt.. Det liv som enligt många inte ens va' ett liv. Men för mig va' det det. Ända sen jag fick c mitt blåa streck älskade jag dig, du fina. I 11 underbara veckor gav du mig ett lyckorus. Tack. Den känslan glömmer jag aldrig.

2007 förlorade jag ngt. 2008 vann jag istället. Jag fick ännu en underbar dotter. En liten Holly. Elida och Elliot fick en lillasyster. Lyckan e' så fullkomlig. Tror inte att jag kan bli lyckligare. Jag har verkligen fått uppleva livets up's and downs, och blivit starkare av det.

Gott nytt år på er, alla ni äkta människor! Jag önskar er alla det allra bästa.



RSS 2.0