3 veckor!

Oj, redan fredag, och bloggen fortsätter att bli försummad. Återkommer efter helgen. Nu myser vi bara. Idag e' lilla Valje 3 veckor gammal. Lilla älsklingen! <3


Tjo

Oj, bloggtorka här visst ;) Brukar bli så på helgerna, att massa annat ska hinnas med och njutas av, när hela familjen e' hemma tillsammans. Men nu blev det visst mer än i helgen..hehe.

Hade en mkt bra helg. Trots att Johan hade jour hela förra veckan, så blev han bara utringd en enda gång. Och det va' inte på helgen ens :) I lördags åkte vi in en sväng till staden. Valje behövde en jacka, och jag ville spana in Lindex och KappAhls nya lokaler. Mkt fint, men MKT folk! Fick stå i kö i typ 20 min när vi skulle betala. Köpte lite smått och gott till Valje, och lite till sessorna. Hittade dock inte jackan jag hade spanat in, så den fick jag beställa på nätet istället.

Igår hade vi först besök av Magda, och sen hennes tjejer oxå. Vi åt lunch och sen fika. Mkt mysigt med sällskap! :) Johan kom hem sent, så jag och barnen fick ha Bolibompamys själva. Idag ska han dock komma hem i tid, hoppas jag, så att jag och Valje kan gå på Tupperwareparty ;)

Har inte gjort så mkt idag. Donat och fixat lite på fm, sen hämtade vi Elliot på skolan, innan vi gick hem och lunchade. Köttebullemackor och varm o'boy bjöds det på idag :) Sen pep Elliot iväg till en kompis, och Elida har vi inte sett sen imorse, för hon skulle med en kompis hem.

Jag lade Leon strax efter kl.13. Trots att han varit vaken sen typ kvart över 8 imorse vill han inte sova. Igår sov han dock middag, och ville knappt vakna när jag drog upp honom. Varannandagsunge eller..?? ;)

Bäst jag går nu, så jag hinner fixa lite med tvätten innan bebisen vaknar och vill ha mat. Man fastnar ju lätt här annars ;)

 

Barnvagnsskylten <3


Mys


Valje 2 veckor idag!

Elida va' hos ögonläkaren igår. Johan och Holly hängde med, medans jag och grabbarna stannade hemma. Besöket där gick bra. Hennes syn har förändrats, till det bättre. Kanonbra! Inte för att hon ser sååå dåligt, men det e' kul att det e' på rätt håll det ändras. Nya glasögon behövdes alltså, och de åkte till Specsavers denna gång. Har alltid köpt på Synsam förut. Två par brillor blev det, så det ska bli spännande att c sen.

På hemvägen svängde de inom Maxi. "Vi plockar lite", sa älskling när han ringde. När de sen kom hem så hade de råkat storhandla..haha. Skönt att slippa det denna månaden ;) Tyvärr blev det inget kvällsmys igår, för Johan blev utringd på sin jour. Han fick köra ända till Nybro. Nu hoppas vi på att han slipper åka ut fler ggr.

Barnen har hållt igång hela dagen. De har varit ute i omgångar, och jag har plockat och städat lite här hemma. Till lunch blev det ris och skinksallad, och vi blev alla supermätta. Lilla Valje har sovit, ätit, bajsat, ätit, sovit men oxå legat och kikat runt lite. Idag e' han två veckor gammal. TVÅ veckor har gått sen han kom till oss. Va' fort det går! :/

Nu ska jag gå och spana på barnen, som leker ute. Leon och Valje sover. Första gången på 5 dagar som Leon sovit middag. Han har börjat öppna dörren till sitt rum. Johan vände handtaget. Han lyfte då fram sin lilla fåtölj, och öppnade iaf. Jag lyfte ut fåtöljen. Då tog han en av sina leksaksbackar, klättrade upp på, och öppnade igen. Unge alltså ;) Idag har han dock inte gjort några konster. Skam den som ger sig :)

 

2 veckor <3


Ny vikt

Hej hopp! Fullt ös idag. Jag gick upp redan kl.07, trots att det va' studiedag för de stora barnen. Åt frukost i lugn och ro, innan jag väckte 4 av 5 barn. Lilla Valje tog sovmorgon, som vanligt :)

Kl.10 skulle sköterskan från BVC komma, men hon kom inte förrän klockan va' nästan halv 11. Vi började med en vikt, eftersom Valje precis vaknat efter en lur i vagnen. Idag vägde vår gosse 3600 gram. En bra ökning från förra fredagen, då han vägde 3325 gram. Han e' så nöjd och lugn, och vaknar bara en snabbis runt 4 på natten, för att snutta lite, sen somnar han om igen. Godingen!

Johan kom hem kl.12, sen åkte han och tjejerna till stan. Elida skulle nämligen va' hos ögonläkaren kl.13. Jag och killarna valde att stanna hemma istället. Vi skulle egentligen åka till maxi, men jag kände inte för det idag. Bättre att va' hemma och ta det lugnt, när möjlighet finns ;)

Jag satt här och njöt av lugnet, när Elliot kom ner och sa "Mamma, Leon tvättar toaletten!" Unge alltså! ;)

2 veckor senare


Sista skoldagen

Onsdag idag, och alltså sista skoldagen för de stora barnen innan vi tar lite långledigt. Solen skiner, och barnen va' överlyckliga för att de fick ha vårjackor på sig. Idag ska syskonvagnen invigas. Länge sen jag använde den nu.

Skulle precis dammsuga, men kom då på att jag råkat suga upp en strumpa igår. Den har fastnat i röret, preeeecis där man tar isär röret, och sitter stenhårt. Det går inte att ta isär röret, och jag kan alltså inte få ut den heller. Suck! Glömde säga till Johan igår, så jag har fått sopa istället.

De små vaknade tidigt idag, iaf Leon. Redan kl.08 hörde jag hur han ropade på mig, så det va' bara att gå upp till honom. Byta blöja, smörja in honom och ta på kläder. Sen väckte vi Holly. De fick frukost, och sen vaknade Valje. Det blev frukost för honom i soffan, och nu sover han sött i vagnen. Ska passa på att ta mig en dusch under tiden :)

Mätt

Såå, då va' lillkillen mätt och belåten, och sover sött i vagnen. Jag hade hoppats på sol och värme idag, så vi kunde inviga syskonvagnen, men icke. Det e' grått och trist och inte så varmt. Bättre än igår dock, då det blåste isstorm, och snöade. Det sägs att det ska bli finfint väder resten av veckan iaf, vilket passar kanoners, då det e' studiedag torsdag och fredag :)

Vad händer idag då..? Ja, Johan lär väl inte komma hem på lääänge. Nu e' han i Kalmar, och ska kanske på mobilfel på Öland. Blir ingen handling idag med andra ord. Iofs hade han nog inte pallat dra till Maxi med 5 barn, när han gick upp mitt i natten ;) Jag ska strax börja med lunchen, men vad det blir e' en bra fråga. Kokt korv och mos tror jag. När Leon sover så ska jag fixa med tvätten. Så sysslolös kan man inte kalla mig direkt :)

Jag e' sjukt sugen på choklad! Redan igårkväll började det. M.Å.S.T.E H.A!! Åt tom en halv påse Ahlgrens bilar, för att dämpa sötsuget ngt. Det funkade dock inte så bra, för jag e' fortfarande sugen!

På torsdag kommer BVC-sköterskan hit på hembesök, btw. Ska bli kul att c hur mkt Valje väger då. Han vaknar bara en gång på natten, och e' väldigt nöjd och lugn dagtid, så nog går han upp bra :)

 


Min småkillar <3


Tidigt!

Godmorgon! Gick iofs upp för några timmar sen, men har haft fullt upp :)

Imorse ringde klockan redan 04. Då hade Valje precis ätit och somnat om. Johan skulle nämligen på möte med jobbet idag på morgonen, i Emmaboda. Kl.05 blev han hämtad, men då hade jag såklart somnat om :) Vaknade senare med ett ryck, tio i 7. Stängde av väckarklockan, som skulle ringa kl.07, och gick upp. Lillen fick sova vidare :)

Efter alla morgonbestyr vaknade Valje, och vi mös ner oss i soffan. De andra små väckte vi strax efter halv 9. Nu har jag hunnit städa av på nedervåningen och diskat, och nu vaknade lillgrabben visst. Ska ta honom nu :)

Förlossningsberättelse

Fredagen den 9/3 kl.08.30 hade vi fått en tid på förlossningen i Västervik, för igångsättning. Exakt en vecka innan BF. Det va' pirrigt att veta datumet 2 veckor i förväg. Mkt tankar och oro gnagde dagarna innan. Det va' inte så många som visste om när vi skulle in, eftersom jag inte ville att "alla" skulle veta. Det kändes bättre att hålla det hemligt.

Fredagmorgon kom, och svärmor dök upp strax innan kl.07. Vi gav oss iväg med packade väskor och fjärilar i magen. Hela vägen dit (ca en timmes bilfärd) malde tankarna runt i huvudet. En igångsättning e' ju lite spec. Man vet inte hur lång tid det kommer att ta, eller om läkaren bedömer att man inte ska göra ngt, och man får isf åka hem igen.

Väl framme togs vi emot av en bm och en uska. (Samma bm som va' med när Leon föddes, och hon skojade om att jag fick låta dem va' med den här gången ;) In i ett undersökningsrum, där jag fick lämna urinprov, de tog blodtryck och sen fick jag lägga mig med ctg i nästan en timme. Mini mådde jättebra inne i magen, och alla prover osv va' bra. Efter drygt en timme kom läkaren. Hon undersökte mig, och jag va' öppen 1,5-2 cm. Kvickt bestämdes det att en cervixdilatation (även kallad ballongmetoden) skulle göras, precis som när jag blev igångsatt med Leon.

"Ballongmetoden innebär att man för in en kateter – en mjuk plastslang – med en specialballong fäst i ena änden genom livmoderhalsen och upp i livmodern. Sedan fylls ballongen med koksaltlösning. Ballongen trycker mot livmodermunnen vilket får en påverkan på de hormoner som hjälper till att starta förlossningen. Barnmorskan snurrar på slangen var trettionde minut och får på så sätt värkarna att starta och modermunnen att öppna sig. Slangen ramlar ofta ut av sig själv när modermunnen öppnat sig 3-4 centimeter, i annat fall tar man ut den. Därefter tar man hål på fosterhinnorna för att få i gång värkarbetet. Ofta ger man också ett värkstimulerande dropp."

På med brallorna, ut ur rummet, in i ett förlossningsrum istället, av med brallorna, och sen gjordes då det här. Det gick mkt smidigare denna gången än sist. Visst kändes det lite obehagligt, men det gick fort, och när ballongen väl va' fylld så spände det bara. Precis som det ska alltså :) En timme senare gick jag och kissade, och plopp, så föll ballongen ut. Dax för nästa steg!

 

Kl.11.45 tog bm hål på hinnorna, och efter det började jag få lite värkar. Värkarna började runt kl.12, men de va' inte så starka och höll inte heller i sig så länge. Fick ligga med ctg i en timme till, och då såg vi direkt när värkarna började bli starkade och starkare. Det va' dock inget som påverkade mig. Bm kom tom in ett par ggr, och frågade om jag hade känt den senaste värken. Jaaa, men ont kunde jag ju inte påstå att de gjorde precis.

 

Kl.14 började värkarna bli intensivare och göra ont, men de va' fortfarande inte jättetäta. Då va' det även dax för skiftbyte. Jag började så smått med lustgasen, för att få in rätt takt. Jag kände direkt när värkarna ändrade karaktär, och kroppen började förbereda sig på att födseln va' nära. Bad bm att känna efter hur mkt jag va' öppen runt kl.15, och när hon sa "5 cm" tänkte jag bara "Hon måste fan skoja med mig!". Jag sa dock åt henne att det va' nära, och att de fick hålla sig i närheten. Som tur va' så trodde hon på mig som blivande 5-barnsmamma, och stannade.

 

Kl.15.40 började krystvärkarna, och jag blev livrädd! "Jag klarar inte det här!", sa jag. Men bm peppade mig och visst klarade jag det! Kl.15.45 föddes världens finaste lilla Valje! "Det E' en pojke!", utbrast jag så fort han kom ut, och jag såg en snopp och en pung :) Han va' såååå liten! Och sååå mörk! När jag fick upp honom på magen så försvann all smärtan. Det finns inget som slår känslan av att få möta sitt nyfödda barn!

 

Bm sa att det va' synd att deras elev inte fanns på plats denna dag. Hon skulle nämligen vara med under "normala" förlossningar, och de tyckte att min förlossning va' ett riktigt skolexempel. Kul att höra! :)

 

Allt gick jättebra, även om det va' väääldigt tufft och intensivt på slutet. Man hann liksom inte med. Jag skulle inte göra om det imorgon, om man säger så ;)

 

Blev lite paff när de vägde honom. Största av våra barn ju! Jag som hade tippat på 2900 ungefär ;)

 

Efter att vi fikat så tog jag en dusch. Jätteskönt! Jag sprack ingenting trots det snabba förloppet, och det tackar jag för! Sen förflyttades vi över till BB. Där stannade vi över natten, och efter läkarundersökningen dagen efter åkte vi hem. Det va' sååå underbart att äntligen få komma hem igen!

 

 


Välkommen älskade Valje!

9/3 - 2012 kl.15.45

3165 gram och 49 cm

Ännu ett efterlängtat mirakel! <3


Vi

 

Min Valje och jag <3


Vardag

Jaha, då va' dagen här. Maken har börjat jobba efter att ha varit hemma en hel vecka. det känns skumt, men samtidigt blir det nog skönt att få tebax våra gamla rutiner igen. Och såklart även slänga in en del nya ;)

Lilla valje fortsätter att vakna och äta en gång på natten, runt 4 snåret. Sen somnar vi om ihop, och han sover när jag går upp vid 7. Idag kom dock Elida ner redan vid halv 7. What..?? Skolsugen tydligen :) Jag låg dock och drog mig till strax efter 7 idag. Väckte sen Elliot, och efter ett tag kom även lillsessan ner. Lille Leon sover än, men ska strax upp. Valje fick frukost i soffan runt kl.8, och nu sover han sött i vagnen, så mamman har hunnit diska och plocka lite.

Idag händer det inte så mkt. Första dagen som jag e' helt själv med allihop, så får väl försöka få rätt på vardagen bara. Valje e' en väldigt snäll bebis, som sällan skriker. Han blir väldigt fort nöjd. Bröstet eller famnen e' det som gäller, men han kan även ta sig en långlur på flera timmar i vagnen eller sängen dagtid. Igår testade vi babysittern en liiiten stund, medans vi skulle äta middag. Inte lika poppis, men kan nog bli :) Nätterna samsover vi. Han somnar hos mig runt kl.22, sen vaknar han till och äter lite vid 4, och sedan somnar han om till typ 8. Så jag kan inte påstå att jag e' trött och sliten precis ;)

Nu ska jag försöka hinna läsa några bloggar, innan dagen kör igång på allvar. Ha det bäst allihop! :)


En vecka sen

En vecka och en hel dag sen du kom till oss, älskade lilla Valje. Dagarna fylls av bebismys. Jag lever inuti en bubbla. En lyckobubbla. Igår va' vi på BVC för allra första gången, och vägde vår lilla goding. 3325 gram stannade vågen på, så nu e' han alltså över sin födelsevikt. Va' fort det går! Nyss va' du helt ny, och nu känns det som att du alltid funnits hos oss. Allt e' så naturligt, allt går så bra. När du ligger i min famn, när jag smeker din kind.. Det känns som att jag alltid gjort det. För drygt en vecka sedan hade vi inte ens mötts, och nu ska jag ta hand om dig och älska dig för evigt <3

 

En alldeles ny, liten Valje <3


5 dagar gammal!

Ok, dax för en liten update kanske :) Idag e' lilla Valje 5 dagar gammal. Va' fort det går! Men även fast han nyss kom till oss, så känns det som att han varit här mkt längre. Man vänjer sig så fort. Nya rutiner börjar falla på plats. Amningen funkar kanoners och lillen e' så himla lugn och nöjd. Både igår och idag vaknade jag hur pigg som helst när klockan ringde 07. Solen hjälper ju till en del, när strålarna envist letar sig in genom persiennerna. Det gillas! :)

I måndags va' vi i Västervik igen. PKU-provet togs. Det gick bra, efter tredje sticket :/ Valje sa dock inte ett pip, men det gjorde ont i mammahjärtat när de grävde och hade sig i hans små händer och blodkärl. Han vägde 3030 gram, men nu har ju mjölken runnit till som bara den, så det vänder fort igen :)

Barnen e' så glada över sin nya lillebror. Det e' ett jäkla tjat om vem som ska hålla honom och alla ska pussas och kramas och ha sig. De erbjuder sig tom att gå och slänga bajsblöjor ;) Han e' så älskad, av oss allihop <3

Det e' så skönt att ha Johan hemma. Dagarna går dock sjukt fort, och på måndag börjar han jobba igen. Det gäller att njuta av den här första tiden. Älskling gör mkt med de stora barnen, så jag och Valje får lugn och ro. Det uppskattas enormt mkt, för snart e' vardagen här igen, och då e' jag själv med alla 5. Men det kommer gå bra det med :)

Jag mår oförskämt bra för att ha en liten nyföding här hemma. Har bara ont i min ena arm, där jag haft en nål. Det känns verkligen inte som att jag födde barn för 5 dagar sen. Otroligt att kroppen återhämtar sig så fort!

Nu ska vi mysa vidare här hemma :)

4 dagar gammal, på vagnpromenix <3


Valje 9/3 - 2012

Slarvat med bloggandet, av en väääldigt bra orsak. I fredags den 9:e mars kl.15.45 föddes våran Valje. Han va' 49 cm lång och vägde 3165 gram. Världens finaste lilla bebis! Vi e' sååå lyckliga! Allt gick jättebra och en förlossningsberättelse kommer så småningom. Nu myser vi bara <3


Magen <3


Tidigt

Godmorgon! Vaknade redan kl.03 inatt, och fick gå upp och kissa. Snark! Sen sov jag som en stock, ända tills Johan puttade mig ur sängen (typ iaf ;) strax efter kl.07. Ut med vovven, upp med barnen, fixa frukost osv. Barnen fick åka med Johan idag, vilket uppskattades :)

Hade en bra dag igår. Solen sken, och det va' härligt ute när vi va' iväg och hämtade Elliot i skolan. Hade det inte blåst så hade det varit ännu varmare. När Elida hade slutat skolan så gjorde jag chokladpudding, som vi mumsade på. Så enkelt och gott :)

Johan kom hem sent igår, inte förrän efter kl.18. Då hade vi andra redan ätit. Längtar efter att få ha honom hemma lite <3 När alla barnen nattats fikade vi lite nybakade bullar, som jag bakat. Igen :) När vi sen skulle gå och lägga oss kom han med ett paket. "Du vet väl att jag älskar dig..?", sa han. Hmm, det kändes som en kokbok, för tungt för att va' en chokladkartong.. Istället va' det en surfplatta. Haha, han e' galen. Har inte hunnit kika på den så mkt än, men Elida spelade vid frukostbordet. "Jag vill oxå ha en sån!" Får c hur mkt jag får ha den ifred ;) Tack älskling! <3

Idag blir det lugnt. Jag ska dona lite här hemma, vika min satans (ursäkta ;) tvätt, kanske byta gardiner i köket.. Det e' lugnt i magen, men det känns fortfarande som att jag gått ner i spagat. Lär väl kännas så tills det e' "klart" :)


Kompis vid datorn ;)


Skum dröm

Godmorgon! Vaknade kl.07, prick, utan att ha varit uppe en enda gång inatt. Det ni! :) Dock va' jag sååå kissnödig, så jag knappt kunde gå ;) När jag skulle väcka Elida så va' Holly redan vaken och uppe. Hon lekte för fullt på sitt rum. Hon e' ju alltid torr på morgonen när hon vaknar, och e' utan blöja dagtid. Blöjan på natten har hon för att jag jämt glömmer bort att köpa plastad frotte till hennes säng, ifall att liksom. Men igår gjorde Johan en "fuling", och struntade i nattblöjan. Hon har sovit utan blöja ngn gång förut, och det har gått bra, vilket det såklart gjorde även denna natt. Vår lillsessa börjar bli stor!

Åt frukost med 3 av 4 barn, och nu e' de stora i skolan. Hollysen leker i vardagsrummet och lille Leon sover. Han får sova ett tag till.

Drömde lustigt inatt. Förra gången jag va' på förlossningen i drömmen så va' det ju "Arga snickaren" som arbetade där. Inatt va' det ingen mindre än Lucas, från Days of our lives. Det va' hans uppgift att "sätta igång" mig. Han körde upp en fjäderliknande grej i mitt underliv, som skulle få hinnorna att spricka. Men efter två dagar gick jag fortfarande runt där, och vattnet hade ännu inte gått. Dessutom hade jag ingen egen toa på mitt rum, utan fick rusa ut i korridoren varje gång jag skulle kissa. Bara tanken på att behöva sicksacka mellan förlossningsrummet och toan i korridoren, med värkar, skrämmer mig, på riktigt. Minns med Leon, att jag knappt hann kissa klart, förrän nästa värk kom, och då hade jag ändå toa i samma rum.

Igårkväll smet jag hemifrån en stund. Satte en deg på jäsning, sen promenixade jag upp till affären, medans Johan nattade barnen. Det va' kallt men skönt ute. Jag behövde komma ut lite, rensa skallen på en massa tankar. Hade bara 40 min på mig, innan jag skulle baka ut mina rågbullar, men dessa minuter va' guld värda! Det e' mkt tankar som far runt inne i mitt huvud nu. Förväntan, längtan och givetvis en liten oro. När du själv väljer att bli igångsatt, att en förlossning inte ska sätta igång spontant, utan du vet precis vilken dag blir.. det e' omtumlande för både hjärna och hjärta. Även om jag vet att detta e' det bästa för oss, att allt säkerligen kommer att gå jättebra, så finns en viss tvekan där iaf. Jag blir liksom lite snuvad på det här med en helt naturlig förlossning. Men samtidigt så skrämmer det mig att inte hinna in. OM ngt skulle gå fel, så vill jag va' där det finns hjälp att få.

Idag blir det lugnt. Jag fortsätter med min evighets tvätt, och så ska vi hämta Elliot i skolan efter lunch. Några andra planer finns inte. Skönt det :) Nu ska jag läsa lite bloggar, tills lille Leon ska upp :)

Kallt

Godmorgon! Sitter här och slöar lite, insvept i morgonrocken. Life is good :) De stora barnen e' i skolan, de små sover än. Ja, förutom Mini i magen då, som hållt ett jäkla hallå hela morgonen ;) Redan kl.04 blev jag väckt av en envist knuffandes och buffandes bebis. Låt min blåsa va' ifreeeeeeeed! Fick snällt gå upp och kissa, och passade då samtidigt på att slänga ut kissen. Annars hade han väl väckt mig en timme senare.

Det e' kallt idag. Minus 8 visade termometern när vi gick upp vid 7. Hoppas att solen värmer på under dagen.

Hihi, verkar som att många trodde att vi skulle åka in idag. Statistiken hade iaf skjutit iväg. Men jag e' hemma, och Johan jobbar, så vi väntar än ;)

Idag blir det lugnt. Det händer inget spec. Lite plock och städ som vanligt bara. Elida ska med en kompis hem efter skolan. De övar som tusan inför skolans melodifestival nästa vecka. Ska bli himla kul att c deras verk sen :)

Nu ska jag läsa lite bloggar, innan de små ska upp :)

Sista gången!

Godkväll! Smiter in här en snabbis, när jag ändå e' på väg mot sängen ;) Gillar inte att blogga från mobilen, alltså brukar det bara bli en gång om dagen. Fm e' mina, som ni vet ;) Nu sover dock alla barn och maken e' i duschen, så man får passa på..hehe.

Va' hos bm idag, och det gick bra. Blodtrycket va' ngt högre, men undertrycket va' iaf inte högre. Skönt det! Har dock haft huvudvärk i några dagar nu, så bm kollade urinen. Det visade inget, tack och lov! Har man haft havandeskapsförgiftning förut, som jag hade då jag väntade Elida, så finns det i bakhuvudet. Men men, nu e' det snart "över". Kommer inte va' gravid så särskilt länge till. Känns galet att ens tänka tanken!

SF-måttet låg nu på 33, och har alltså ökat 1 cm sen sist. Ingen stor ökning, men bm va' glad för det lilla. Hon tror på "mkt barn" i magen, samtidigt som hon tycker att magen e' liten. Haha! Vi får väl c. Jag skulle tippa på att Mini väger runt 2900. Blir det mer blir jag förvånad ;) Lilla hjärtat slog 126 slag/min, och huvudet e' fixerat. Även detta får vi väl c om det stämmer. Leon va' nämligen fixerad redan i vecka 36 typ, men väl inne på förlossningen va' han ruckbar. Tror ju mer på de som jobbar på förlossningen än på min bm.

Lille Leon va' med mig och lyssnade på lillhjärtat. Tänk att han snart ska bli storebror. Sjukt! Bm tog fram några bilar, som han fick leka med på golvet. Han satt så fint och körde med dem "Tuuut tuuut!". Då säger helt plötsligt min bm "Ja, sådär skulle aldrig en flicka bete sig. Det måste va' medfött" Eh, what..?? Så en tjej leker inte med bilar..?? Och säger inte tuuut tuuut..?? My god! Jag blev helt paff! Då borde ju alla mina barn va' pojkar, för de lekte jämt med bilar som små. Och med dockor. Vi har alltid erbjudit "allt". Hollys stora favvis e' ju Mc Queen!

Fick ingen ny tid, utan nu e' det förlossningen nästa. Antingen på bestämt datum, eller om Mini får bråttom ut. Men det får vi c ;)

Nu blir det sängen för mig. Trött idag. Nattinatt!

BM

Härliga måndag! Kallt ute, men det hoppas vi vänder under dagen. Barnen va' trötta som tusan när jag väckte dem..hehe. Men upp kom de, och iväg for de. Nu sitter jag här och väntar på att mina små ska väckas. Min lilla stund på dagen, när jag kan göra precis vad jag vill..hihi.

Har haft en bra helg. Lördagen lekte vi ute en massa. Lördag em började jag röja på Elidas rum. Fy fan så mkt småsaker den ungen har! Pärlor, Polly Pocket, Barbies, pennor, pyssel.. allt i en enda salig röra. Mkt va' bara inslängt i lådor och hyllor, och jag fick nästan ett utbrott! Eftersom Elida inte verkar kunna ta tag i det själv (vilket jag förstår, när det e' SÅN oreda) så bestämde jag mig för att göra ett ordentligt ryck. Men, hon fick förstås hjälpa till hela tiden!

Lördagkväll blev det mellomys. Ingen av våra favoriter gick vidare. Elliot bestämde sig för att rösta på Sean Banan istället, och tom grät när han åkte ut. Awww! <3

Igår va' Johan ledig. HELA dagen röjde vi på övervåningen. Elidas rum e' sååå fint nu! ALLT e' sorterat och städat. Det e' nästan så jag kan börja tjuta när jag ser förändringen. Det blev sååå bra! Men gud vilken tid det tog! En gång i veckan ska vi hjälpa henne att kolla igenom litegrann hädanefter, så det aldrig mer blir så stökigt. Påminna och stötta. Det hjälper ju inte att tjata och skälla.

När barnen hade duschat och kollat på Bolibompa blev det chokladpudding. Och när de hade lagt sig så sjönk jag ner i soffan. Dock e' jag så rastlös, så när vi skulle kolla på Äkta människor kl.21 hämtade jag upp rentvätten, och vek framför tv:n. Johan tycker inte att jag e' riktigt klok ;)

Vad händer idag då..? Jo, jag ska alldeles strax väcka de små. Sen blir det frukost och därefter lite dammsugning osv. Ny tvätt ska vikas och läggas in. Evighetsjobbet här hemma :) Elida ska med en kompis hem efter skolan, och sen ska vi till bm kl.16. Sista gången! Ahhhh!

Halkade till i duschen i lördags, så det kändes som att jag typ gått ner i spagat. Har haft ont sen dess. Som nålar nertill. Skär och sticker gör det. Det måste va' ngt på g. Har aldrig haft sån här stark känsla förut. Kommer bli jäkligt förvånad om det e' omoget när vi åker in till förlossningen. Det måste ha hänt ngt iaf. Lilla Mini e' pigg och alert. Sparkas och buffas. Väcker mig varje natt, så jag måste gå upp och kissa. Det kommer jag INTE att sakna sen ;)

Solig lördag

Ljuvliga helg! Började med frukost i lugn och ro, innan jag väckte barnen. Johan jobbar, naturligtvis. Solen lockade och drog, så efter lite städ och en dusch traskade vi mot skolgården, för att möta upp Magda och barnen. Vi hade en mysig "stund", och tom fika hanns med. Leon va' dock skitsur när vi va' tvungna att gå hem. Det va' ju sååå kul att snubbla runt i sanden, gräva, gunga osv :)

När vi kom hem igen, efter typ 2 timmar, åt vi äggmackor och drack varm o'boy. Så himla gott! Nu sover lille Leon sött, och de andra tre myser i soffan under en filt. Jag tänkte mysa ner mig där oxå strax :)

Ikväll blir det mellomys, igen. Elida röstar på Timoteij och Elliot hejar på Youngblood. Min favorit e' Dynazty :)

Har inget mera att skriva om, så avrundar här. Men nu vet ni att jag e' hemma, än iaf ;)


Mina pojkar <3


Sooool! <3

Fredag idag! Åhh, härliga känsla! Även om morgonen börjar som så många andra, och det inte e' förrän ikväll som man egentligen kan koppla av och känna sig ledig, så e' det ngt visst med fredagar. Varenda minut av denna dagen njuter jag. Varenda liten detalj, så som tvätthögar, damm i hörnen, bråkiga barn och stress känns så himla mkt lättare just idag. Jag flyter fram, njuter av solskenet som värmer utanför fönstret. Städar och donar lite, myser med mina fina, och längtar efter kvällen, som alldeles strax e' här.

Igår va' ju Elida hemma från skolan. Yr och slö, så hon tillbringade i stort sett hela dagen i soffan. På kvällen började hon frysa, och så va' febern plötsligt här. När hon skulle gå och lägga sig frågade jag henne om hon ville ha lite medicin. "Näääe, det vill jag inte!", sa hon. "Eller jo förresten! Om jag e' frisk på måndag så tar jag lite!" ;) Imorse vaknade hon utan feber. Hon e' pigg, men får stanna hemma från skolan idag oxå, såklart.

Så, vad händer idag då..? Jag har redan plockat undan på nedervåningen, och ska bara dammsuga och vika lite tvätt. Har lovat Elliot att vi ska fika kladdkaka när han kommer hem, så den ska bakas under fm. Annars vet jag inte. Johan e' i Växjö, så jag ska försöka ta det så lugnt som möjligt idag, så Mini håller sig i magen ;)

Ajaj!

Visst e' det trevligt när man försover sig. Eller inte. Imorse vaknade jag tiiiidigt. Redan innan halv 5. Gick upp och kissade, och hade sen jättesvårt för att somna om. Minns att jag tänkte innan jag somnade att det knappt va' lönt, då jag skulle upp igen vid 7. Nu blev det ju inte så. När jag slog upp ögonen nästa gång, så va' klockan halv 8! Jag vet att Johan stängde av alarmet ngn gång innan dess, men sen sov vi så gott igen ;) Flög iaf upp när jag insåg vad klockan verkligen va' :)

Väckte de stora barnen, fram med frukost, packa fruktburkar, fram med ytterkläder.. Inte förrän efter frukosten, när det va' dax att traska iväg, säger Elida att hon inte mår bra. Hon e' yr och känner sig slö i kroppen. Bara till att bädda ner henne i soffan, kasta av mig morgonrocken, på med lite kläder och sen rusa iväg till skolan med Elliot. Det hade ringt in när vi kom fram, men klasskompisarna stod fortfarande i korridoren och klädde av sig när vi kom upp. Hans ena fröken lade förstås märke till mig direkt, och frågade om det va' lugnt i magen, hur långt det e' kvar osv. Och självklart va' hon tvungen att känna på magen, när jag sa att det bara e' två veckor kvar till BF. Visst e' det kul när folk känner och klämmer! Eller inte!

Gick sen bort till Elidas klassrum, som ligger i samma korridor, och berättade att hon inte kommer idag. Typiskt, för hon skulle ju följa med en kompis hem idag. De e' tre tjejer som ska va' med i melodifestivalen på skolan om två veckor, och de ska öva en massa.

Sen stressade jag hem, så Johan skulle kunna köra iväg och jobba. Hade ont som faaaaaan i nedre delen av magen, som ett ömt band, plus sammandragningar, som kommer när jag stressar. Fick sätta mig ner ett tag, och då gick det över. Nu har jag både plockat undan lite och dammsugit, utan att det har känts ngt. Skönt!

Har tre mysbarn i soffan, så jag tänkte ta en snabbdusch strax. Sen blir det nog en tripp till affären, för "sjuklingen" va' visst sugen på nå't :)


RSS 2.0