Vecka 29 <3

 

Lilla Mini, vi längtar efter dig! <3


Dag 13 – Den här veckan

Ja, vad har hänt/händer den här veckan..? I måndags jobbade jag hela dagen, igår jobbade Johan hela dagen, och idag jobbar han såklart igen. Vi andra e' hemma och kurerar oss efter helgens sjukdomar. Hosta, feber och snor har stått på schemat varje dag. Imorgon ska vi till BVC, sen ska vi handla efteråt. På fredag händer det nog inget spec. På lördag jobbar jag en sväng, och sen ska vi väl fira lite nyår. På söndag jobbar Johan. Ja.. det e' väl vår vecka det :)

Hosta

Onsdag idag, en helt ledig sådan. Jag hostar fortfarande, och känner mig helt slut i kroppen. Detta tär verkligen på mig! Undrar när det ska bli bättre! Alla barnen sover sött och Johan jobbar. Vi ska inte göra ngt spec alls. Måste försöka ta det lugnt.

Feber/hosta

Det har blivit dåligt med bloggandet på sistone. Jag har jobbat, vi har varit sjuka och så har vi ju dessutom firat jul mitt i alltihop. Vi hade en bra julafton, trots att 3 av 4 barn hade feber och hosta, och jag med. Elliot hade pyjamas på sig heeela dagen, och Holly sov i soffan ett bra tag innan tomten kom. Som tur va' skulle vi bara fira hemma, för det blev ju såklart inte som en vanlig julafton. Min nya, fina julklänning hänger fortfarande orörd i garderoben..

Nåja, tomten kom och gick iaf. Massa paket fick vi allihop. För många, som vanligt. Barnen har lekt som tokar med allt nytt, trots sjukdomar. Skönt det! Igår jobbade jag heeela dagen, så jag va' skitslut när jag kom hem. Fick vila en stund. Känner mig mkt piggare idag, och har sovit hela natten utan avbrott. Första gången på flera nätter som jag inte vaknat av äckliga hostattacker!

Nu ska jag ta upp mina små. Johan jobbar idag, så det rullar på som vanligt här hemma.

Jobb

Så, nu e' det lugnt igen här hemma. Lille Leon sover, Holly myser i soffan och de stora e' ute och leker. Jag och småttingarna har varit ute en sväng på fm. Eller, det skulle iaf bara bli en snabb sväng upp till affären. Så blev det dock inte. När vi kom fram till backen, som går upp till skolgården, va' det blank is. Holly ramlade två ggr, innan vi knappt hade hunnit försöka ta oss upp den vägen. Alltså fick vi gå runt halva samhället, och likaså på hemvägen. Det tog nästan 2 timmar, men vem har bråttom..? :)

Väl hemma igen blev det köttbullemackor och varm o´boy. Gott gott! :) Har precis mumsat i mig en saffranssemla, som jag "hittade" inne på Konsum. Älskar ju semlor, så kunde inte låta bli! Men den vanliga e' godare :)

Nu slappar jag bara, och väntar på att klockan ska gå (eller stå still). Min lediga dag blev till en jobbkväll istället. Börjar "redan" kl.16, så det e' ju snart. Hinner inte mkt innan dess. Tänkte bara sitta här en stund och njuta av lugnet ;)

Ledig

Så va' det tisdag då. Veckan rullan på. Snart e' julafton både här och förbi. Det går för fort!

Igår jobbade jag, och Johan va' ledig. Jag skulle egentligen ha jobbat en spec delad tur, men det blev att jag jobbade till 16 istället. Skönt att va' ledig hela kvällen sen :) Det va' många sjuka, så därför blev det så, men jag klagar inte! Idag e' jag ledig hela dagen, men Johan jobbar förstås. De stora barnen e' i skolan, de små sover än. Lugnt och tyst e' det här hemma. Ska städa undan lite här hemma, sen gå och posta julkorten. Skickar aldrig i julpåsen, utan lägger alltid på dem några dagar före julafton :)

Nu ska jag bädda sängen, sen väcka mina små!

Snö!

Det snöar ute! Stora, vita flingor. Som jag längtade efter att få väcka barnen idag, dra upp deras persienner och visa den vita trädgården. De blev sååå glada! Sessorna e' ute i snön och leker just nu :) Själv e' jag väl inte så där förtjust i snön, men visst får man lite mera julstämning när det e' vitt ute :)

Älskling jobbar, så det blir en lugn dag. Han ska jobba imorgon oxå. Och imorgonkväll e' det dax för mig att jobba några timmar. Känner mig inte lika yr längre, så jag hoppas att det går bra.

Nästa vecka har vi fullt upp. På måndag e' Johan ledig, och då jobbar jag en delad tur, 10-14 och 18-21. På tisdag e' jag ledig, men då jobbar Johan. På onsdag e' Johan ledig, och då jobbar jag 07-12.30. Sen ska vi va' på BVC kl.14.30, och därefter drar vi till Kalmar. Har en julklapp kvar att köpa till Elida, samt till några andra. Dessutom ska kidsen köpa kläder till skolavslutningen. På torsdag jobbar Johan igen, kidsen går i skolan till kl.12, och kl.18 e' det avslutning för dem. På fredag kommer min pappa och co hit, och vi ska fira en liten minijulafton. På lördag e' det julafton! Jag jobbar 07-10.30 den dagen :)

Nu ska jag plocka undan lite :)

Dag 12 - I min handväska

Har sällan ngn handväska med mig på fritiden. Jag har däremot ALLTID vagnen med ;)

Men när jag jobbar har jag min lilla väska med. I den har jag lypsyl, nyckelband, mobil, nycklar, näsdukar, jobb-id och lite pengar eller kontokort :)

Magsjuk

Tjo, vilken morgon! Jag vaknade till, kollade på mobilen, och ser att klockan e' åtta. Åtta..??!! Eftersom jag varit magsjuk så har Johan sovit på soffan några nätter, och gjorde ju så även inatt. Han hade ställt sitt alarm, men stängt av det när det ringde, utan att väcka mig. Fan! Det blev stressigt, kan jag lova er! Men barnen kom bara typ en kvar för sent, så det får man väl va' nöjd över. Det tog mig dock några timmar innan jag hade varvat ner ;)

Jag jobbade i tisdagskväll. Magsjukan går på jobbet, och vi skojade en del om det under kvällen. Berättade om våra värsta upplevelser inom vården när det gäller just denna sjukan. När det va' dax för kvällsrasten så gick jag och handlade. Köpte mig bara en yoghurt och en banan, "ifall att" sa jag till de andra. Vad jag ångrar dessa ord nu!

På efterkvällen började jag bli yr. Jag tänkte direkt att det va' psykiskt, att jag bara oroade mig efter att just ha varit och torkat både det ena och det andra. Vissa gränser kommer man över när man jobbar som jag gör, det mesta bekommer en inte längre, men just magsjuka e' lite spec. Man vet ju hur mkt det smittar! Gick ut och tog luft, och kände mig genast mkt bättre. Yrseln kom dock tebax efter en stund, och jag svimmade nästan hemma hos en av våra brukare. Fick ringa efter en arbetskamrat, och sen fick de täcka upp resten av kvällen. Gick bara hem en timme tidigare, men det e' ju just då som det e' mkt att göra.

Väl hemma kröp jag ner i sängen direkt. Mådde sååå dåligt! Yr som bara den! Sen låg jag och vände och vred på mig hela natten, ända tills kl.05 på morgonen. DÅ spydde jag, en gång. Sen mådde jag mkt bättre. I onsdags låg jag i sängen precis HELA dagen. Gick bara upp för att kissa, och fick tom maten serverad i sängen. Igår mådde jag bättre, men va' fortfarande yr som tusan. Det blev ett ryck i tvättstugan med smutstvätten, för jag va' sååå rastlös! ;)

Idag känner jag mig fortfarande lite yr. Imorse kändes det ok, men efter lite röj på fm kom yrseln tebax, så jag ringde faktiskt jobbet och sjukanmälde mig. Skulle ha jobbat ikväll och imorgon, men vågar inte. Även om jag säkert inte smittar längre (48 timmars regeln) så vill jag ju inte hålla på att svimma igen. Det va' sååå obehagligt!

Det händer inte så mkt här hemma idag. Ska bara försöka ta det lugnt. Har ju ett litet liv i magen som jag måste tänka på <3

Dag 11 – Mina syskon

Jag har två syskon. En storasyster som e' 11 år äldre än mig, och en lillebror som e' 4 år yngre än mig. Jag e' alltså mellanbarnet. Det svarta fåret ;)

Min syster e' ju ganska mkt äldre än mig, så vi har inte växt upp ihop, iom att hon flyttade hemifrån när jag va' ganska liten. Tror jag gick i ettan. Hon bor i Malmö, har 5 barn, e' gift med en arabisk man och har konverterat till Islam.

Min bror e' jag uppvuxen med. Vi har bråkat så hårtussarna rykt, men nu i efterhand så inser man ju hur mkt man betyder för varandra. Han bor i Trelleborg på ett boende då han lever med diagnosen DAMP, och han behöver lite stöd och hjälp med vissa saker. Fysiskt e' han dock helt frisk, och e' en hejare på tex bowling. Han har tom vunnit SM i handikappbowling :) Jag e' så stolt över min bror, och älskar honom så! <3

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Slarvat lite med listan, men roar man sig med magsjuka osv så har man faktiskt en bra ursäkt ;)

Idag har jag haft ett par mörkgrå leggings med dragkedja vid bensluten, en vit tunika med spetskant och så underkläder, förstås! :)

Ont

Ännu en dag går mot sitt slut. Vi har bara varit hemma idag. Myst och lekt. Elliot e' pigg och har ätit lite, och spelat massor ;) Inget mer kräkande. Skönt det! Nu e' det bara lille Leon kvar, men vi hoppas att han slipper det! Jag lär väl sova dåligt de närmsta nätterna. Kommer ligga och lyssna efter minsta ljud från babyvakten.

Idag hände det en liten olycka här hemma, som kunde gått illa. Jag va' nere i källaren, och skulle gå upp. Snubblade på en sladd, och dunsade ner i betonggolvet. Johan fick bokstavligt talat lyfta upp mig, för jag kunde inte resa mig själv. Glasögonen for iväg oxå, men de klarade sig. Som tur va' så tog knäna och ena handleden smällen, och magen verkar ok. Men nu, flera timmar senare, känner jag av värk i ryggslutet. Slog i rejält, så det e' väl inte så lustigt kanske. Har fortfarande jätteont i båda knäna, och i handleden :/

Ska nog lägga mig på soffan ett tag. Zappa lite och hoppas på att hitta ngt roligt att glo på en stund.


Sjukt

Måndagmorgon, och en väldigt lugn sådan. Ingen skola för kidsen idag heller, så de sover alla än. Kan ju berätta hur helgen va'.

I lördags fyllde vår älskade lillsessa 3 år! Hon började sin födelsedag med att kräkas, stackarn! Vi kom in allihop i hennes rum med paket, och sjöng. Jag hade kameran i högsta hugg, och tog en bild direkt. Hon satt redan upp i sin säng, och då säger Johan "Men, hon har ju kräkts!". "Näääe", säger jag. "Det tror jag inte". Men visst hade hon gjort det. Hon va' pigg och glad, så alla paket flyttades ner till vardagsrummet, och jag slet upp alla sängkläder och duschade sen av henne.

Vid frukostbordet åt hon litegrann, sen kräktes hon återigen. Bara pyttelite, och slemmigt, men då började vi ju inse att det inte skulle bli ngt kalasande denna dag. Jag fick ringa och ställa in, och det va' verkligen supertråkigt :(

Nåja, sen va' Holly superpigg och glad, och lekte med alla presenter hela dagen. Hon fick supermkt fina saker, men favoriten va' ett legohus med Hello Kitty :)

Igår fixade vi och donade en massa här hemma. Alla va' pigga och krya. Johan och Elida började bygga på Elidas blivande rum i källaren. Slog upp en hel vägg (stommen). Kommer bli kanon! :) Sen åkte de iväg till Marie, och köpte hennes monsterkaninbur. Tre våningar! My god, va' stor den e'! Så em igår gick åt till att bygga ihop buren och flytta in Simba i den. Han verkar nöjd :)

Dagen gick fort som tusan. De stora barnen duschade, vi kollade på Bolibompa, åt glass och sen va' det dax att gå och lägga sig. Elliot klagade över halsont och att han hade ont i magen. Med kräkningar färskt i minnet tog jag upp en hink åt honom, ifall att. Och mkt riktigt, en stund senare kräktes han. Han fick ligga i sängen och spela sitt PSP, och så gick jag upp och kollade till honom då och då. Efter en stund kräktes han lite till, men sen dess har natten varit lugn.

Började morgonen idag med att äta frukost med min käre make, som fyller år idag. Grattis älskling! <3 Barnen väckte vi inte, utan de fick sova vidare. Jag ringde skolan, och förklarade att det nu va' Elliots tur att bli sjuk. Många som e' sjuka tydligen. Jävla skitsjukdom! Bara Leon kvar nu, men jag hoppas verkligen att han slipper bli dålig :/

Ja, vad händer idag då..? Inte mkt. Det blir en mysdag hemma med alla barnen. Vi får c hur Elliot mår när han vaknar. Hoppas på att hans variant e' lika "lätt" som de andras va'. När Johan kommer hem från jobbet så får vi äta ngt gott. Skulle egentligen ätit pizza idag, men det skippar vi. Synd om Elliot om han inte kan äta det idag, så vi får göra det en annan gång istället.

Lillsessan 3 år!!

En snöig nobeldagsmorgon, för tre år sedan, vaknade jag kl.05.07. Med 3 dagar kvar till BF, och med bara lite mensvärk i ryggen gick jag upp för att kissa. Denna mensvärk förvärrades dock snabbt, och drygt en timme senare började vi våran färd mot förlossningen. På oplogade vägar i fullt snöoväder körde vi iväg. Ungefär halvvägs insåg vi (eller jag) att det aldrig skulle gå, vi skulle aldrig hinna in i tid. Johan ringde 112, och jag gick emot alla naturlagar som finns, och KNEP för kung och fosterland. Värsta bilfärden i HELA mitt liv! Ambulans kom, och jag åkte iväg, med Johan körandes efter i våran bil.

Väl inne på förlossningen gick vattnet, och sen va' det bara att krysta. Kl.08.12, tre timmar efter att jag hade vaknat av mensvärk, föddes våran lillsessa. Våran Holly. Våran dramaqueen som nästan skrämt slag på oss iom sin plötsliga entré här på jorden. Du va' så efterlängtad och älskad från första sekund! Du va' en pusselbit som passade perfekt in i det pussel vi redan påbörjat.

Här började det.




Idag fyller du tre år. TRE ÅR! Grattis älskade! <3






Och ni som inte läst förlossningsberättelsen kan göra det här! :)



 


Idol

Godmorgon! Vaknade tidigt idag oxå. Redan halv 7. Idag va' det dock Hälges fel, eftersom han jamade som en tok. Jag brukar alltid släppa ut honom innan jag går och lägger mig på kvällen, men igår va' det så regnigt och kyligt. För några nätter sen väckte han mig tio i tre(!!), och skulle prompt ut, men idag sov han ända tills halv 7. Bra det :)

Jag har ätit frukost, pratat med Johan och nu latar jag mig. En vanlig morgon med andra ord. De stora barnen e' hemma från skolan idag oxå. Lika bra det, då fler i skolan blivit sjuka igår. Vill inte riskera att vi blir sjuka tills imorgon, då lillsessan både fyller år och ska ha kalas. På måndag tar vi dock nya tag!

Holly va' sååå söt igårkväll, när hon skulle sova. Vi pratade om hennes födelsedag. Jag frågade henne om hon fyller år på lördag. "Nä, det e' min födelsedag, mamma!", sa hon bestämt. Sötisen! När jag sen nattat henne och Leon så gick jag ner. Hörde då från babyvakten hur hon låg och sjöng "Vi gatulerar, vi gatulerar, vi gatulerar lilla Hoddy ida'!". Åhh, som hon längtar! <3

Leon e' så himla go'! Han e' nog världens lataste. Han kan gå, men kryper hellre. Men igår kom jag verkligen på honom, med att gå från ett rum till ett annat. Så fort han fick syn på mig så slängde han sig ner och kröp. Det går ju mkt fortare ;) Dessutom så går han precis som att han går på krossat glas. Det ser så himla kul ut. Måste filma så ni får c en dag :)

Gårdagen bestod mest av städ, tvätt, matlagning, lek och filmmys. Idag blir det ett ryck till. Kalas imorgon ju! Ikväll kommer Johan hem oxå. Tänk att han redan har varit borta i 5 dagar. Sjukt! Dagarna har bara svischat förbi!

Ikväll blir det Idolmys med de stora barnen. Ska köpa massa gottigt och heja på Amanda! :)

48 timmar sen

Det blev en väldans lugn morgon. Jag vaknade strax efter kl.07. Gick ut med vovven och åt sen frukost. Mkt hett te blev det. Passande en kall morgon som denna. Nu sitter jag här en sväng, och väntar på att barnen ska vakna. Nu e' det 48 timmar sen Elida kräktes, och ingen annan har blivit dålig än. Kan ju hoppas att de kan gå till skolan imorgon igen, men idag blir vi hemma och myser allihop.

Redan torsdag idag, och imorgon kommer Johan hem igen. Va' fort veckorna går, trots att jag e' ensam. Eller, ensam e' jag ju inte. Jag har ju några ungar som sällskap ;) Denna veckan har det inte blivit så långa och ensamma kvällar heller, eftersom de stora barnen har varit hemma från skolan. Vi har skippat sovtiderna och myst i soffan varje kväll. En enda lång helg har det varit som :)

Nu ska jag bädda min säng och sen bege mig ner i tvättstugan. Har tvättat som en tok dessa dagar. Värre än vanligt alltså. Det ena filtret på torktumlaren va' helt igentäppt igår tom. Alltså det som man i vanliga fall inte tömmer. Hehe!




Tjoo!

Oj, vilken effektiv dag vi har haft! Städat och tvättat hela fm. Nojjig som man e' så har alla sängkläder, filtar, en hel del gosedjur och ALLA kläder som låg på de stora barnens rum tvättats. Elida brukar nämligen hänga upp användna men rena kläder på en stol på rummet, och den högen va' stor nu kan jag lova!

Sen blev det duschen, blåsa och platta hår, på med mascara och nya kläder (nojja nojja ;) och sen iväg till affären med de små. Vi köpte bröd, mjölk, fika och glass. Sen hem igen, för att äta lunch. Det blev ngt så enkelt och gott som köttbullemackor och varm o'boy. Yum! :)

Nu sover lille Leon sen drygt en timme tebax, och de andra tre sitter här brevid i vår säng och kollar på Gnomeo och Julia. Jag latar mig bara. Iaf tills nästa maskin tvätt e' klar ;)

Dag 09 – Min tro

Haha, en ganska så rolig rubrik :) Min tro, ja vad ska jag skriva..? Jag tror inte på Gud och inte på Jesus. Jag e' inte religiös för fem öre. Visst, jag gifte mig i kyrkan - tradition. Jag döpte mina barn - tradition. Jag firar jul - tradition. Jag går i kyrkan på skolavslutningen - tradition. Men tror på det, nä det gör jag inte. Jag e' född in i kristendomen, men min pappa har alltid sagt att det bara e' sagor ;)

Jag tror på kärleken, på familjen, på friheten att välja själv, på tacksamhet, på goda gärningar.. Allt du gör kommer ifatt dig, förr eller senare.

Sovmorgon

Började dagen med en skön sovmorgon. Kl.08 slog jag upp ögonlocken, låg kvar en stund och lyssnade på tystnaden. Tassade sen upp, förbi soffan i vardagsrummet, där stora sessan sovit så lugnt inatt. Hon har inte kräkts på 24 timmar nu, och ätit ganska så bra. Skönt! Gick sen ut så Laban fick kissa. Det ligger ett litet lager med snö över vår lilla by.

Har precis fått i mig en ordentlig frukost. Johan ringde mig vid 08.30, för att väcka mig. Ibland undrar jag om han inte känner mig. Brukar jag sova så länge liksom..?? ;) Nu sitter jag här en liten sväng, men ska strax väcka mina små. Klockan e' ju redan 9 :)

Det blir ännu en mysdag hemma med alla barnen. Får c vad vi ska hitta på. Vi behöver mjölk, men egentligen vill jag inte ge mig ut nu när Elida spydde igår. Vill bara isolera oss här hemma. Men vad gör man..? Får nog ta de små och gå iaf, för vi klarar oss inte utan mjölk en hel dag liksom.

Dag 08 – Ett ögonblick

Det finns många speciella ögonblick i mitt liv. Nyss fyllda 31 år har jag hunnit med ett par, om man säger så ;)

Ögonblicket när..

..jag tog ett gravtest, och det visade två blåa streck.
..vi fick höra bebisens (bebisarnas) hjärtljud för första gången.
..vi fick c vårat barn på UL:et.
..jag och Johan kysstes första gången.
..vi stod innanför kyrkportarna, och klockorna ringde.
..Johan sa "Sofie, jag vill älska dig.." inför släkt och vänner.
..jag fick upp mitt nyfödda barn på magen.
..du/ni sa mamma första gången.
..bebisen log för första gången.

Listan kan göras oändlig, men alla dessa speciella ögonblick bär jag med mig i mitt hjärta, varenda dag. Även om vi inte alltid e' tillsammans så finns ni här, hos mig. I mina tankar, i mitt hjärta. Och jag ska vaka över er och leva för er så länge jag själv lever. Inget e' så viktigt för mig som min familj! <3  

Magsjuka..?

Jaha, då har Elida kräkts inatt. Hon mådde lite illa när hon skulle gå och lägga sig, eller kände sig konstig rättaresagt. Trots det så somnade hon. Jag va' uppe och kollade till henne, och då sov hon sött. Efter nån timme kom Elliot ner, och berättade att hon hade kräkts. Hon hade vaknat av att hon behövde kräkas, och såklart inte hunnit ut på toan, stackaren! Efter det va' det lugnt i flera timmar. Hon drack vatten, och jag bäddade ner både henne och Elliot i soffan i vardagsrummet. Sen kräktes hon igen, men då va' det bara lite vatten som kom upp. Strax innan kl.05 imorse väckte hon mig, och hade då spottat i hinken jag ställt fram. Man får väl va' tacksam över att det har varit så pass lindrigt. Vi har ju aldrig "lyckats" få kräksjukan förut, så det ska bli intressant att c om ngn annan blir sjuk. Jag har inte kräkts sen jag va' 11 år gammal, och vem vet om det va' kräksjukan jag hade då.

Jag ringde skolan strax innan kl.08, och berättade hur det va'. Att Elida hade kräkts inatt, och att även Elliot får stanna hemma ifall att. De va' väldigt tacksamma sa hon jag pratade med, för det va' visst många som va' sjuka nu. Man kan ju försöka förhindra smittspridning iaf. Magsjuka e' inget man "ska" ha varje år, även om många verkar tro det. God handhygien e' a och o, samt att man följer 48-timmarsregeln. Du ska vara helt frisk i 48 timmar innan du återvänder till dagis/skola/arbetsplats. Då förhindrar du att smittan sprids vidare!

Nu ska jag ta tag i mitt liv! :) 


Bm-besök vecka 26!

Har varit hos bm idag. Egentligen skulle jag ha bokat om tiden, eftersom Johan e' iväg, och bussarna går så galet dåligt här ute på landet. Men efter typ 10 samtal till bm, utan svar, började jag tänka i andra banor. Tänk om mammas sambo kunde köra mig in en snabbis, och mamma vara här under tiden. Elida e' ju jätteduktig med sina småsyskon, så dem går det inte ngn nöd på. Frågade Magda om hon ville hänga på, och det ville hon. Tack sååå himla mkt för sällskapet!

Hos bm gick allt bra. Jag blev stucken i både armen och fingret, och alla prover va' bra. Blodtrycket låg oxå bra, jag mår bra och Mini sparkar massor varje dag. Fick för första gången höra hjärtljuden, och det va' magiskt! Vilken känsla! Lika fantastiskt varje gång! <3 Ledsamt att Johan missade det bara :/

Sf-mått: 24
Fosterljud: 149 slag/minut

Ska tebax till bm den 5/1, och det e' inte alls långt dit ju. Sen blir det ett UL i slutet på januari, då jag e' i vecka 32. Helt sjukt att jag redan kommit så långt! Snart e' Mini här! <3

Taget igår <3




Dag 07 - Min bästa vän

Jag måste få säga MINA bästa vänner :)

Jenny e' min barndomsvän. Vi har känt varandra sen hon flyttade in två våningar ovanför mig, på Gula gården. Säg ngt som vi inte gjort ihop! Det blir nog svårt. Vi har lekt, festat, tjuvrökt, shoppat, sovit över, gjort roadtrips till Småland, varit gravida ihop och mkt mkt mer! Jag e' så glad över att hon fortfarande finns i mitt liv, att jag kan ringa henne och berätta precis vad som helst, trots att vi bor så himla långt ifrån varandra nu. Avståndet har ingen betydelse! Möts man bara på halva vägen så går allt! Älskar dig vännen! <3

Magda har jag känt i drygt 4 år nu. Vi har jobbat ihop och har barn i samma åldrar. Vi pratar i telefon typ varje dag, och om jag hamnar i en kris så e' hon en av de första jag ringer! Hon lyssnar alltid, och ställer upp så mkt hon bara kan! Jag e' lyckligt lottad som har en vän som hon! När backupen saknas, då finns hon där. Hon passar mina små, håller mig sällskap när jag e' ensam, köper choklad som tröst.. Tack för att du finns vännen! Jag hoppas du vet hur otroligt tacksam jag e' för allt! <3


Lucia

Måndag igen, och en tråkig sådan. Idag har Johan nämligen åkt iväg för att jobba långt bort. Han kommer hem på fredagkväll igen. Som vi längtar! Vi hade iaf en mysig morgon. Gick upp tidigt och åt frukost ihop. Sådana "småsaker" ska man aldrig ta för givet.

Väckte de stora barnen kl.07. De åt frukost och öppnade sina julkalendrar. När de sen skulle gå till skolan så singlade det lite snöflingor från himmelen. De blev överlyckliga! Men det blir nog inget av det, skulle jag tro.

Vi hade en mkt bra dag igår. Elida blev hämtad av Maria kl.14.30, och åkte med till kyrkan för att göra sig iordning. Ungefär samtidigt kom faktiskt Johan hem, så vi gick iväg till kyrkan allihop. Luciatåget va' jättefint! Vår stora sessa va' sååå duktig och fin! Det knöt sig i magen på mig när hon stod där framme vid altaret, och sjöng julsånger. Sååå stor! <3

Lillsessan tjatade om mjölk hela tiden i kyrkan, typ. Hon lyssnade duktigt när Lucian och co sjöng. När de hade sjungit klart en av låtarna så utbrast hon högt, så alla hörde "Nu e' det slut, mamma!", skitglad! När de sen började sjunga igen blev hon ledsen ;) Lille Leon satt och klappade och skrattade sig igenom alla sånger. Godingen! :) Elliot va' mest uttråkad, och frågade flera ggr högt om det inte va' färdigt snart ;)

Efter kyrkan va' det skinkmacka och fika i församlingshemmet. Jag och de stora barnen gick dit, medans Johan gick till affären med de små. Holly hade blivit skitledsen när hon inte fick följa med oss andra, så jag fick gå bort och hämta henne efter en stund. Och tur va' väl det, för vem kom inte på besök om inte självaste Tomten! Alla barn fick varsin stor burk med godis. Väääldigt uppskattat! :)

Idag blir det lugnt. Har inget alls planerat, och det känns himla skönt. Skulle egentligen till bm idag, men måste ändra tiden. Hoppas att jag kan få en fm-tid i veckan, så att jag och de små kan åka in en snabbis.


Larmis

Oj, vilken morgon! Vaknade strax innan kl.07, av att en telefon ringde, någonstans i huset. Kände inte igen ringsignalen. Johan sprang runt och letade upp alla mobiler. Ingen hade ngt missat samtal. Efter en stund kom jag att tänka på att jag kanske inte hade lagt ifrån mig larmtelefonen när jag jobbade igårkväll. Jag rusade upp, kollade i min väska, och mkt riktigt, där låg den! "Fan!", tänkte jag bara. Slängde på mig kläder, hoppade upp på cykeln och susade iväg nerför gatan. På jobbet skrattade de bara åt mig. Jag hade nämligen sagt igårkväll att jag INTE ville bli väckt kl.07, utan skulle sova till 9. Ha! :)

Väl hemma igen så kröp jag faktiskt ner i sängen ett tag till. Hade dock skitsvårt att somna om, men det gick till sist. Vaknade igen kl.09, av en liten röst från babyvakten :)

Kl.11 skulle Elliot va' på kalas, så kl.10.40 gick jag och hela klanen iväg. Johan jobbar, såklart. Prick kl.11 va' vi framme, så det va' bra planering :)

Nu e' vi hemma igen. Jag har tagit av sängkläderna från våran säng, så ikväll e' vi tvungna att bädda rent :) Ska dra fram dammsugaren och diska lite. I em e' det Lucia i kyrkan, och jag e' egentligen sur för att inte alla fått ordentlig info om detta. Jag fick nämligen veta sent igårkväll att Miniorerna skulle gå Lucia idag. Hade vi vetat innan så kunde Johan ha jobbat igår istället. Men men, jag går dit för min stora sessas skull.

Nu e' det bäst att jag sätter igång, så allt hinns med!

Dag 06 - Min dag

Dagen började strax innan kl.07. Ut med vovven, upp och kissa, väcka ungar, fixa frukost, packa väskor. När de stora barnen sen kommit iväg till skolan plockade jag undan lite, satte mig vid datorn ett tag, startade en ny maskin med tvätt..

Strax efter kl.09 väckte jag mina små. De åt frukost, sen blev det lek och mys.

Nu har jag hunnit med att dammsuga, diska, laga lunch, servera lunch, natta lillplutten och fixat fika till de stora barnen som kommit hem från skolan. Nu kollar Elida och Elliot på film, och jag slappar lite. När lille Leon har vaknat så ska vi nog gå upp till affären och handla fredagsmys. Om det inte regnar, annars får maken köpa med sig hem. Ikväll väntar soffhäng med familjen framför Idol! :)

Lillsessan <3



Snart 3 år sen <3


Borstlös

Hoppade över en dag i mitt liv. Gårdagen bestod ändå bara av grubbel och storhandling. Inget kul med andra ord. Lite städ och tvätt fick oxå plats, men det e' ju inget ovanligt i mitt hus precis.

Denna dagen började ju bra. Jag vaknade strax innan kl.07, och va' sååå kissnödig. När jag gick upp så såg jag att Johan hade stängt av väckarklockan, istället för att snooza. Tänk om jag inte hade vaknat!! Nåja, upp och väcka barn, fixa frukost, öppna julkalendrar.. När sen stora sessans hår skulle borstas så hittar jag ingen borste. INGEN! Vi har ju liksom inte bara en, men det fanns inte NGN NÅGONSTANS! Panik! Till slut letade jag fram en kam, och det fick gå. Hon hade sovit med fläta, så det va' inte tovigt. Men nu måste jag hitta en borste, så att jag oxå kan göra iordning mitt hår sen!

De små sover sött, och lär så göra en stund till. Så den här mamman får njuta av lugnet och bara va'. Min stackars hjärna har gått på högvarv det senaste dygnet. Jag behöver en sån här stund nu, känner jag.

Fixade några julklappar igår, så nu e' vi nästan klara. Ska bara fixa varsin sak till åt de tre största barnen. Känns skööönt!

Nästa vecka fyller min lillsessa tre år. TRE ÅR!! Jag kan inte fatta det. Vart tog dessa år vägen..??



RSS 2.0