Thanks to you..

Jaha, då va' det lovet över. Attans! ;) Det kändes väääldigt konstigt när klockan ringde tidigt imorse. Vi som har haft sovmorgon i över en vecka, och nu skulle man helt plötsligt gå upp innan kl.07. Det blev dock inte så extremt utmattande för min del, då Elliot va' väldigt snorig igårkväll, så han stannar hemma idag. Älskling lämnade Elida, för han skulle ändå köra till tandläkaren nu på fm. Alltså sitter jag här, i lugn och ro, och äter. Ja, vad annars..? Jag äter ju jämt :)

Igår hade jag en deppdag. Kände mig så ensam, och allt kändes grått och trist. Trams, jag vet. Jag e' ju verkligen inte ensam! Men ibland kryper de svarta känslorna sig inpå mig, och jag har svårt att stänga dörren och be dem dra åt helvete. Februari månad känns alltid jobbigast. Thanks to you.. Meeeen, idag e' en annan dag! Idag kommer världens bästa pappa, nämligen min! <3

Nu väntar lite plock och disk och tvätt, innan jag ska väcka lillsessan och Ellioten. Sen blir det mysfrukost, igen. Som sagt, jag äter alltid :)

Jaja

Har ätit så mkt mat nu. Det känns nästan som att jag kommer spricka. Älskling gjorde supergoda färsbiffar. Kunde knappt sluta äta..haha! Nu äter jag lite Maltesers, men ska strax ta en promenix i min ensamhet. Behövs det med ibland, så man får rensa lite i tankarna.

Älskar min fina familj, som alltid finns här för mig! Vad vore jag utan er..? Jag behöver bara er! <3

Huvudtabletter

Elliot vaknade med halsont idag. Elida sa åt honom att han skulle smaka en halstablett. När jag sen klagade över ont i huvudet så sa Elliot:

"Men mamma, finns det inte huvudtabletter som du kan smaka..?"

Haha! Sötunge! <3

Ont

Vaknade astidigt idag. Rastade hundarna. Kröp ner i sängen igen, och somnade direkt. Runt 8 vaknade lille Leon, och fick somna om i min säng. Jag va' sååå trött, och e' fortfarande. Galet ont i huvudet har jag idag oxå. Inte kul alls. Idag e' det ju fredag, och man ska hitta på en massa kul. Har knaprat lite panodil, och druckit en massa vatten, så hoppas det går över snart.

Elida fixade iordning frukosten åt oss alla idag, så jag och Leon kunde ligga och mysa en extra stund. Han sover fortfarande sött :) 

När älskling kommer hem från jobbet idag så ska vi dra in till staden. Vi ska storhandla. Förhoppningsvis kommer vi in före kl.18, så jag hinner göra några ärenden på stan. Men vi får väl c.

Nu ska jag fixa disken och slänga in lite tvätt. Sen får vi c vad vi ska hitta på.

Det e' jag det! :)

Elida: "Mamma, vet du vad du e'..? Du e' en sån som gör rent överallt!" <3

Jag ska inte gnälla

MEN, jag har haft bättre dagar. Att vakna med både huvudvärk och halsont, samt näsblod, e' ingen hit! Det riktigt pulserar i tinningarna, och jag e' nästan lite svimfärdig. Borde verkligen inte sitta vid datorn, men man hamnar lätt här när man inte orkar så mkt annat. Johan jobbar, så jag e' så illa tvungen att orka ändå. Men lite lugnt får jag nog ta det känner jag..

Baka baka liten kaka

Skriver bara lite snabbt :) Har fullt upp, mest hela tiden. Hemmet, familjen, jobbet.. ja mkt mer har jag inte tid med för tillfället. Men vi mår bra allihop. Får förhoppningsvis lite mera tid över nästa vecka. Denna veckan har jag nämligen jobbat varje kväll. Kul men kämpigt! :)

Nu ska jag slänga ihop en kaka, sen får vi lite fika- och lekbesök. Älskling jobbar, men vi hoppas att han inte blir borta hela dagen. Vill ju hinna pussa lite på honom innan jag ska iväg :)

Sovmorgon

Idag e' jag nog så utvilad som jag kan bli. Jag tog nämligen sovmorgon till 08, och lät älskling väcka Elida och allt som hör därtill. Elliot e' ju ledig från dagis tors-fre, och då brukar Johan lämna Elida i skolan, OM han ska jobba i närheten. Han kan ju inte åka hem bara för det. Jag fixar det så bra själv när jag behöver. Men idag jobbar han här i byn, så jag har inte behövt gå utanför dörren. Lyxigt, jag vet! Tänk om alla hade det så bra som jag :)

Jag jobbade igårkväll, och det va' trevligt värre. Bakade kladdkaka och tog med, så det blev en fikastund innan första rundan. Bättre start på kvällen går nog inte att få.

Väl hemma igen slängde jag mig i soffan med lille Leon. Han hade saknat sin mamma massor, och jag hade saknat honom <3 Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Hur kan man frivilligt lämna bort sin bebis, om man inte verkligen behöver..??? Huh, hemska tanke! När jag e' med mina barn, då e' jag lyckligast <3

Idag kommer bästa pappsen och syrran hit! <3 De stannar över natten. Kommer bli supermys! Det va' så länge sen vi sågs nu. Saknar dem massor!

Ska fixa disken, innan lillsessan och Ellioten ska upp. Lille Leon får sova så länge han vill :)

Paus

Sätter mig ner en liten stund :) Har varit väldigt effektiv hela fm. Bytt i kaninburen, dammsugit, diskat, tvättar.. Mkt ska hinnas med innan kvällen, då jag går hemifrån och jobbar en sväng. Tredje kvällen i rad blir det.

Igår va' jag sjukt trött hela dagen, då lille Leon vaknade till tidigt, tidigt. Trots att han somnade om på en gång igen, så kände jag mig som en zombie resten av dagen. Jobbade en sväng på kvällen med, och det gick bra, trots mitt sega huvud. Inatt har han varit sig själv igen. Skönt det :)

Nu ska jag planera lunchen, och sedan laga till den. Älskling e' hemma idag igen, och har nyss ätit frukost. Galningen! Alltså blir det bara jag och lillsessan som lunchar ihop. Mysigt det med :) Elida slutar tidigt idag, så jag tänkte försöka hinna hämta henne oxå. Tur man har ett töjbart schema, som rymmer det mesta :) Jag ska absolut inte klaga, för mitt liv e' det allra bästa. Skulle aldrig vilja byta bort det! <3

Lunch va' det ja. Bye!


Imorse, innan vi gick iväg :)


Lovely!

Har haft en härlig morgon. Haha! Runt kl.05 vaknade lille Leon till. Flyttade över honom till vår säng, och då somnade han om igen. Sen upp strax innan 07, rasta hundar och väcka barn. När alla barn va' vakna och påklädda så kommer Johan och säger att han ska stanna hemma, så jag behöver inte ta med de små ut. Skönt det! Vi äter frukost i lugn och ro, men mitt i alltihop vaknar Leon. Byta blöja, klä på honom, fixa gröt, ge honom gröten, borsta tänder på alla, ta på ytterkläder och sen till slut så sparkade vi iväg till skola/dagis. Phu! E' ganska trött just nu, men det går väl över :)

Jobbade igårkväll, och det gick jättebra. Timmarna bara flög iväg, och sen fick jag äntligen komma hem och pussa på mina älsklingar igen. Ikväll väntar oxå jobbet. Vem sa att man behövde vila..? ;)

Stackars älskling ligger nerbäddad, lillsessan kollar på tv och Leon leker. Jag ska ta tag i disken och tvätten. E' såååå nöjd med mina tvättmaskiner! Det går hur snabbt som helst att tvätta nu.

Idag ska Elida åka till stan med skolan. De ska på Musikal, och det ser hon verkligen fram emot. Sån't gillar min tös, när det händer lite annat än bara det gamla vanliga :)

Nu ska jag sätta fart här hemma! Om jag sitter ner för länge blir jag bara seg och trött!


Ge mig en spanjor!

Söndag, och lugnet ligger över mitt lilla hus. Vovvsarna väckte mig strax innan kl.8, så det va' bara till att gå upp ur den varma, sköna sängen. Nu sitter jag här i köket och trycker i mig lite frukost. Tunnbrödsrulle med pepparskinka. Yummie! Laddar inför denna nya dag, även om jag knappt ska göra ett dugg :)

Igår va' Elida på bio med sin mormor. Mamma ringde och frågade om hon ville följa med och c Trassel. Klart hon ville! Hon blev jätteglad! Tänk om alla kunde va' så spontana och ställa upp med sådana enkla, men väldigt uppskattade, gester. E' glad att mamma iaf bryr sig! Tack mamma för igår! Du hade ett superduperlyckligt barnbarn hela kvällen sen! :)

Kl.13.30 e' det dans för stora sessan, men jag och de andra kidsen stannar nog hemma, så åker hon och Johan själva. Det har liksom blivit deras egna tid, en gång i veckan. Mys! Det e' så viktigt att få va' själv med ett eller nå't barn ibland. Alla snackar om egentid utan barn, vi menar att man ska ha egentid med sina barn.

Vi kollade på melodifestivalen igår, och herregud vilka värdelösa bidrag! Jag gillade inte en enda av låtarna! Elida gillade låten "Elektrisk", eller vad den nu hette. Johan gillade Babsans..haha! Nog för att Babsan hade en ganska rolig låt, som va' lätt att sjunga med i, men jag tror inte att den går så långt utanför Sverige :)

Nu ska jag fixa disken, sen väcka mina älsklingar <3

Helg!

Härliga helg. Att bara kunna ta det lugnt, inte stressa för fem öre. Inga barn ska lämnas och hämtas, ingen gympapåse ska kommas ihåg, ingen frukt ska packas ner.. Jag gillar helgen. Då får man en chans att ladda om batterierna som har gått på högvarv heeela veckan. Det behövs, för nästa vecka jobbar jag 6 kvällar av 7 :)

Vi hade myskväll igår, och kollade på Let's Dance. Lillsessan fick va' uppe en extra stund hon med, och mumsa lite chips. Chips med dipp skulle det va'. Men emellanåt så dippade hon mer sina fingrar än chipsen..tihi! Strax efter halv nio fick hon gå och lägga sig. Hon somnade i sin säng, ganska snabbt. Elida orkade inte va' vaken tills vi fick veta vem som åkte ut, utan hon fick gå och lägga sig istället. Då låg Holly och sov så sött i sin säng. Men när jag ska gå och lägga mig, och går in för att titta till alla barnen, då ligger Holly i Elidas säng! Sicken busunge :) Då har hon alltså vaknat, efter att Elida har lagt sig, och smugit in till Elida och lagt sig där. Vi hade babyvakten på, men hörde ingenting, så hon måste verkligen ha tassat tyst :) Vad det värmer i hjärtat att c de två sova så tätt ihop! <3

Nu har jag precis fått i mig massa god frukost. Ska fixa disken alldeles strax, sen ska barnen upp. Det blir en lugn dag för oss. Vi har fått en massa snö, så kanske man borde gå ut en sväng. Solen lyser, och det ser varmt ut, men e' svinkallt. Vackert e' det, ngt annat kan jag inte påstå, men jag e' trött på snön nu! Vill ha vår! Vill upptäcka krokus och snödroppar i trädgården, höra fågelkvitter varje morgon, dricka en kopp te på altanen, gå långa rundor i skogen.. Jag längtar!

Igår kopplade Johan in den andra tvättmaskinen. Kunde bara koppla in den ena först, för vi hade ingen övergång hemma, så man kunde koppla in vatten till två maskiner. Men älskling köpte en sådan igår, och igårkväll  så tvättade vi igenom den maskinen oxå. Idag ska jag tvätta två maskiner samtidigt, för första gången. Sååå smidigt! :)

Nähä, nu får jag ta ett varv i mitt hus. Sen kan jag ta helg på riktigt :)


Mina sessor! <3


Sega fredag :)

Det e' redan fredag igen. Blir förundrad varje gång över hur fort en vecka verkligen går! Har haft en bra natt, men segar ändå lite. Har lite huvudvärk idag. Inte roligt! Älskling lämnade Elida i skolan, så ingen stress för den här mamman idag. Jag har bara lullat runt, plockat lite med min tvätt, pussat på mina barn och diskat upp frukostdisken. Dammsugaren står i hallen och väntar. På vad det vet jag inte :)

Igårkväll jobbade jag en liten sväng. Det gällde bara en avlastning, men jag skulle ändå bege mig ut i snö och kyla. Det va' skönt att få komma hem och pussa på sovande barn strax efter kl.21. Saknar dem så när jag e' borta! <3

Nä, nu ska jag ta och dammsuga, så jag har det gjort. Sen blir det en tur ner till tvättstugan, sen ska här fixas lunch. Ugnstekt falukorv och potatismos vankas det här idag. Gott! :)

What a night!

Ojoj, vilken natt! Tur att jag gick och lade mig redan kl.23 igår, för strax efter 03 vaknade lille Leon. Han somnade om direkt hos mig, men strax efter 04 vaknade jag till, och då låg han och tittade på mig. Jätteglad blev han när han upptäckte att även mamma va' vaken :) Han låg och vände och vred sig, skrattade och busade. Till sist fick jag gå upp med honom, för Johan kunde inte sova. Stackarn! Jag behöver ju ingen sömn, så jag kan gott sitta uppe halva natten liksom. Först satte jag mig i soffan på övervåningen, men efter en stund så gick jag in på Elliots rum, och lade mig i den nedre sängen på våningssängen. Lille Leon låg bredvid mig och smilade, men han va' tyst, och jag försökte verkligen få honom att somna om. Ungefär kl.06 slog han igen sina små blå, och det gjorde även jag. Somnade direkt! Sen kommer Johan och väcker mig 06.38. Jippie! Kan ju säga att det har varit en seg fm! :)

Jag hann med att både dammsuga och torka golven, innan vi fick lite fikabesök av Magda. Det fick bli en kladdkaka att bjuda på, för huvudet kunde inte komma på ngt annat. Kände mig bakis hela morgonen ju :) Det va' mkt uppskattat med lite skitsnack, och nu känner jag mig faktiskt piggare. Tack för besöket Magda och Elina! Lär väl komma ifatt mig i em iofs. Ska ta och vika en jäkla massa tvätt nu, sen ladda inför jobbet ikväll. TUR att det bara gäller en avlastning ikväll, för annars hade jag nog haft svårt att fokusera på jobbet, och hitta till alla folk ;)

Nästa vecka har jag blivit bokad alla kvällar utom söndag. Vad hände med min smygstart..?? ;)

Jag överlevde!

Vilken seg morgon! Nog för att jag somnade i soffan igår efter jobbet, och sen har lille Leon drömt en massa inatt. Jag kan inte sova ordentligt när han vänder och vrider på sig, utan vaknar vid vartenda litet ljud. När det va' dax att gå upp imorse va' jag sååå trött!

Igår va' jag ju hos tandläkaren. Det gick faktiskt jättebra, trots att jag va' så nervös så jag hade kunnat spy i väntrummet. Att jag fick sitta och vänta i 15 minuter gjorde inte saken bättre precis. Men hon jag fick träffa igår va' verkligen helt underbar! Hon tog min rädsla inför tandläkarbesök på allvar, och tog det lugnt. Resultatet efter 8 år utan att gå till tandläkaren blev 3 små hål, trots att jag äter godis i stort sett varje dag. Fast den senaste tiden har jag faktiskt bättrat mig, och bara ätit på helgen. Nästa gång ska jag dit och ta lite tandsten, fick då ett extra långt besök på 50 min, så vi kan ta det lugnt. Känns bra! Sen ska jag laga hålen efter det. Ett steg i taget! Att jag bara gick dit igår va' ju ett framsteg i sig! Kände mig nästan som en liten unge, men jag e' ju så jäkla rädd! När vi va' klara fick jag en kram, och jag förväntade mig nästan att hon skulle plocka ner korgen med suddisar, ringar och klistermärken och be mig välja nå't fint :) 

Det gick bra på jobbet igår, men idag ska jag bara va' hemma och njuta av mina barn <3 Imorgon har jag blivit inbokad på en ynka avlastning, 19-21. Känns ju nästan lönt. Men det e' väl bra med en smygstart :)

Idag blir det lugnt. Ja, förutom de vanliga sysslorna då. Tvätta, städa, diska osv gör man ju jämt. Idag ska mina nya tvättmaskiner komma. Vi passade på att köpa 2st då Elgiganten hade mellandagsrea. Kommer bli sååå skönt att kunna tvätta 2 maskiner i taget!

Nähä, nu ska jag ta ett tag med dammsugaren, sen ska vi försöka hinna till affären innan Elida slutar.

Tandis

Idag e' ingen bra dag. Jag ska till tandläkaren, vilket jag e' grymt nervös över. Har inte varit där på säkert 3 år, och då lagade jag bara en tand som jag hade bitit sönder. Satte upp mig på deras kölista, men blev inte kallad förrän nu. Dåligt! Mina tänder lär inte va' i kanonskick. Så mkt choklad som jag äter. Usch, mår illa bara jag tänker på det. Men den senaste tiden har jag faktiskt varit superduktig, och bara ätit godis på helgen. Blir inte ens sugen på choklad, bara jag tänker på tandläkarbesöket idag, trots att jag har ett 200g Marabou i skåpet. Tänk om de säger att jag har 37 hål, eller nå't. Då får jag ju fan ta ett banklån för att ha råd!

Mår illa och magen gör uppror. Varför ska jag va' så lättpåverkad..? Usch! Skönt när jag får gå därifrån, och åka hem! Ikväll blir det jobb igen.


Håhåjaja!

Då va' stora sessan lämnad i skolan. Älskling e' iväg och lämnar bilen på verkstaden. TUR att vi slipper betala! Och TUR att vi hade garanti i ett helt år när vi köpte den. Ibland har man bara tur helt enkelt :) Nu ska jag städa och dona lite här hemma. I em ska lillsessan till tandis för första gången, och ikväll ska jag jobba för första gången på ett helt år! My god! Ångest! Har inte ångest för själva jobbet, utan för att va' ifrån min plutt. Ska bara gå bredvid 4 timmar ikväll och imorgonkväll, så vi hoppas att det går kanon här hemma då! Kommer sakna min bebis! Förstår inte att folk lämnar bort sin yttepytte bebisar för att de VILL! Jag vill inte lämna bort honom ikväll, men jag lämnar honom iaf till hans pappa = ingen barnvakt. Och jag gör det för att jag ska börja jobba, inte för nöjes skull. Egentligen borde jag inte känna ngn ångest då, men det gör jag! Känns som mobilen kommer gå varm ikväll!!

Det går jättebra att få Holly att sova i sitt nya rum nu. De två första kvällarna fick Johan sitta bredvid hennes säng, och sjunga Blinka lilla stjärna, ända tills hon somnade. Sötnosan! Men igår lade hon sig bara på kudden, drog upp täcket till sin lilla haka, och stängde ögonen. Phu, tänkte vi. Vilken lättnad. Tänk att det kan va' såååå lätt att bryta hennes vanor. Hahaha! Trodde vi ja. Efter typ en timme hörde vi henne babbla. Då hade hon smugit in till Elida, och krypit ner i hennes säng, och låg sen där och pratade och pratade och pratade, så Elida hade inte heller somnat. Tsss, busungen :) Johan bar tebax henne till hennes egna säng, och sen somnade hon på en gång. Det va' väl mysigt att ligga i syrrans säng, tätt ihop :)

Lille Leon drömde järnet inatt. Det verkade så iaf, för jag vaknade strax efter kl.03, av att han skrek till. Jag rusade såklart upp direkt, men då sov han. Han vände och vred lite på sig, så jag lyfte över honom till vår säng, men han vaknade inte. Det kändes iaf tryggt att ha honom nära, ifall han skulle vakna till. Men han sover än, så mammas närhet lugnade väl :)

Idag e' jag sjukt trött! Hade behövt va' utvilad iom att jag ska tillbringa kvällen på jobbet. Men icke sa nicke, det e' ngn som tycker att jag ska kämpa mer än många andra. Men då så, då visar vi väl att jag klarar det då. Hem, familj, jobb, försök ni bara att trötta ut mig.

Nä, nu pyser jag iväg för att göra ngt vettigt. Vi hörs!

Mina barn

Mitt barn, min älskade
så oskyldig och fin
ibland är det faktiskt svårt att förstå
att du verkligen är min
vad har jag gjort för att förtjäna
denna oslagbara lycka
vilken extrem tur jag har
som med dig mitt liv kan smycka
jag lovar dig, min lilla vän
att alltid vaka över dig
varenda dag, varenda natt
ska du känna att du har mig
aldrig ska jag överge dig
aldrig ska jag svika
aldrig ska jag glömma bort dig
aldrig ska jag skrika
för det spelar ingen roll
hur många barn en mamma än får
hon finner alltid en plats i hjärtat
och hjärtat för er alla slår
en mamma lever för sina barn
igenom ont och gott
och vad som än sker i vårat liv
ska du känna att du alltid min kärlek fått

/Fia 2011


Lugn söndag

Va' fort helgerna går. Nu e' det söndag igen, och om bara några ynka timmar ringer alarmet. Vart tog lördagen och söndagen vägen egentligen..??

Igår hade vi en väldigt effektiv dag. Alla barnens kläder hänger nu i rätt garderob, och allas kläder har blivit genomgångna. Antingen har de hamnat i "spara"-lådor eller i "skänk"-påsen. Alltid skönt när man gått igenom allt!

På kvällen blev det melodifestivalmys med hela familjen, förutom Hollysen som va' trött :) Galet kassa låtar, men jag hejade på Pernilla Andersson. Johans kommentar: "Vilken kärringlåt!" Hahaha! Passar mig då ;) Johan och Elida hejade på låten som hette "Oh my god". Jag vill ha den gula klänningen och godisdiademet, som den ena tjejen hade! Tokfint! Elliot gillade Swingfly. Gott och blandat i vår familj alltså, precis som det ska va' :)

Idag har vi mest pysslat här hemma. Svärmor va' på besök en stund på fm, sen åkte Johan och Elida till stan efter lunch. Elida går ju på dans varje söndag :) När de kom hem igen så hade de köpt choklad och blommor åt mig. Åhh, sötnosar! Minns inte ens när jag fick blommor sist!

Nähä, får väl gå ner och stänga av pannan, för sotaren kommer imorgon. Lika bra att slänga in en maskin med tvätt när jag ändå e' där nere och fixar. Sen blir det sängen. E' galet trött idag! Måste ladda inför jobb imorgonkväll. Första gången jag ska jobba på ett år. Sjuuukt va' fort det året gick. Kommer va' ångest att va' borta från min lilla plutt i 4 timmar!! Har inte varit ifrån honom så länge en enda gång sen han föddes. Och varför skulle jag vilja det, egentligen..? Jag och Leon, vi e' ett team 24/7! <3


Helg!

Det e' lördag morgon, och självklart vaknar den här mamman astidigt, och kan inte somna om :/ Alla andra sover sött, och här sitter jag i mitt kök, med varm o'boy och varma mackor. Gott!

Hade en mysig kväll igår med hela familjen. Vi åt chips och dipp och kollade på Let's Dance. Men lillsessan va' nog väääldigt trött igårkväll, för hon somnade i soffan kl.19, trots att hela rummet va' upplyst och alla syskonen höll igång. DÅ måste man va' trött :) Älskling gick upp och lade henne, och hon sover än. Undrar om hon vaknar innan 9 idag :)

Idag blir det lugnt. Vi har INGET inplanerat över huvudtaget. Ska bara va' hemma. Johan e' nu ledig lör-tis, och jobbar alltså bara ons-fre nästa vecka. Sååå skönt! På tisdag ska jag nämligen till tandläkaren, efter att ha väntat på en tid i säkert 2 år. Alltså tog han en extra dag ledigt, så behöver vi inte fixa barnvakt. Vilket inte e' så lätt ändå..

På måndag ska Holly till tandläkaren. Jag fick ett sms igår, där det stod "Hej Holly! Påminnelse om din tandläkartid på måndag.." Hmm, jag blev lite paff faktiskt. Sms till en tvååring..?? Egen mobil nästa eller, så de kan ta emot tider från BVC osv..haha!

Nä, nu ska jag plocka undan lite, innan mina sötisar vaknar! <3








Lustigt

Började dagen väldigt lustigt. Kl.05.30 vaknar jag av att Leon illvrålar. Jag for upp som ett skott, och hämtade min lilla guldklimp. Klart att man får sova hos mamma om man har drömt. Och drömma har han börjat göra massor nu den senaste månaden. Det verkar iaf så, för ofta e' han inte vaken, utan han vänder och vrider på sig och gnäller eller skriker till.

Likadant va' det idag. Han skrek till ett par ggr, men ögonen va' fortfarande stängda. Vi låg sen tätt ihop, och han fick snutta lite. Kl.6 slår han upp sina små blå, och fyrar av värsta leendet mot mig. Goa unge! Sen låg vi där bredvid varandra i en timme. Leon drog mig i håret, i örat, i näsan, petade mig i ögat, snackade, skrattade osv. Jag försökte somna om, men han ville bara leka :) Kl.7 åkte ögonlocken på lillkillen igen, och likaså på mamman. Somnade om nästan en halvtimme, sen blev det brått, då Elida börjar 08.15! :)

Nu har jag precis ätit varma mackor och druckit varm o'boy. Gott! Ska fixa lite disk och tvätt, innan kidsen vaknar. Idag e' det den bästa dagen på hela veckan! Och imorgon med, för älskling ska va' leeeeeeeedig!

Huvudvärk

Sega torsdag. Längtar efter helg nu. Helg och ledig man. Bättre blir det inte. Om Johan ska jobba på lördag igen så blir jag gaaaaaaaaaaalen! 4 lördagar i rad får fan räcka! Vi hinner ju aldrig umgås! :(

Igår fixade vi klart i tjejernas rum. Eller, klart och klart, det viktigaste e' fixat. Lite finslip väntar. Allt som Elida hade på sitt gamla skrivbord måste gås igenom, tavlor ska sättas upp, Elidas kläder ska flyttas från hennes gamla garderob till Elliots gamla, Elliots kläder ska flyttas till Hollys gamla garderob och Hollys kläder ska in i Elidas förra garderob. Hängde ni med..? :) Elliots rum ser ut som ett slagfält, så där måste vi oxå gå igenom en massa. Vilka saker ska sparas..? Ska ngt slängas..? Upp på vinden..? Skänkas..? Nåja, det blir nog bra i slutändan :)

Elliot klagade på huvudvärk när han vaknade idag. Ont i huvudet och snurrig :( Han har aldrig någonsin nämnt att han har haft ont i huvudet förut, så det e' säkert ngt tillfälligt. Men man reagerar ju så fort ngt inte är som vanligt! Han fick lite flytande alvedon, och ett stort glas saft efteråt. Min stackars älskling! <3 Nu myser han i soffan med Holly, och det e' nog den bästa medicinen!

Holly hade lite problem med att somna igårkväll. Ett nytt rum, ny möblering.. Det gjorde henne lite förvirrad. Fleeera ggr gick hon in i sitt gamla rum, när älskling höll på att skruva ihop Elliots säng, och sa: "Hoddys tum!" (Hollys rum). Och när det va' dax att sova så hörde vi genom babyvakten att hon gick upp ur sängen. Hon gick in till Elida (det e' nämligen ingen dörr mellan tjejernas rum) och kröp ner i hennes säng. Sötungen! Till sist så fick Johan sitta bredvid hennes säng tills hon somnade. Men det blir säkert lättare och lättare för varje dag som går. Hon vänjer sig :)

Däremot så märker man att Holly gillar sitt nya rum. Hon satt och lekte med alla sina saker hur länge som helst! Det verkar som att hon såg alla leksaker på ett nytt sätt, nästan som om de oxå va' nya. Foton kommer sen när vi fått iordning helt :)

Nä, nu måste jag sätta fart här hemma. Har massor att göra!

Fullt ös!

Mitten av arbetsveckan e' vi framme vid nu. Det blev en tidig morgon, pga min klantiga man! Han hade ställt sitt alarm på 6 (varför man nu gör det, när man inte går upp förrän 7 ändå..). När han skulle stänga av alarmet så tappade han telefonen UNDER sängen. Där låg den alltså och larmade, och han kunde inte hitta den. Vad hände..? Jo, efter en stunds larmande vaknade såklart lille Leon. Ledsen som tusan, för att han blev väckt. Som tur va' så somnade han om direkt igen, när han fick ligga tätt intill mamma. Älskade lilla plutt!

Igår hade jag fullt upp, precis HELA dagen! Johan jobbade nämligen över, och kom inte hem förrän kl.20! Alltså blev det ingen inflyttning för barnen i deras nya rum, utan det får vi ta idag istället. Älskling ska jobba i närheten av Krokstorp idag, där vi magasinerar en del av våra möbler, bla Elidas förra säng. Alltså kör han inom där och hämtar hem sängen, en hylla och ett skrivbord. Den som spar han har :)

Igår fick jag även lite välbehövd(??) motion, då Elida följde med en kompis hem efter skolan, och Johan inte kunde lämna sin grop och åka och hämta henne. Som tur va' hade mamma tittat in, så hon kunde stanna här med 3 av barnen, medans jag stressade iväg ut till Malghult, för att hämta Elida. Phu!

Jag ringde även bemanningen igår. Har dragit på det ett tag nu, men vill ju gärna börja jobba lite smått, så mina dagar inte tar slut för snabbt. Lite extra pengar e' ju inte fel det heller :) Chefen låste upp mitt besched, så nu e' det bara att gå in och önska arbetspass. Känns konstigt det här! Nästa måndag och tisdagkväll ska jag gå bredvid på jobbet. Kommer bara att va' i hemtjänsten i början, och även bara jobba kvällar. Det får bli en liten smygstart, både för min och Leons skull. Har ju aldrig lämnat bort honom några längre stunder, så det kommer bli tufft i början!

Igår va' det även möte hos min bror. Han vill flytta upp hit, men eftersom han bor på ett boende så e' det inte bara att flytta. Det måste finnas ett boende här uppe som har plats, och det måste finnas ngn typ av sysselsättning för honom. Även om han inte har ett spec svårt handikapp så behöver han ganska mkt stöd i vardagen. Vi stöttar honom såklart så mkt vi bara kan, men vi har ju vårt oxå. Men vill han verkligen flytta hit så hoppas jag för hans skull att det blir så. Jag vill självklart ha honom nära. Tänk att kunna cs varje helg, istället för två-tre ggr om året! Lycka!

Nä nu måste jag diska upp lite, innan barnen ska upp :)

Inflyttning

Tisdag idag, och Johan har börjat jobba igen. Helgerna går så fort, spec då älskling e' tvungen att jobba lördagar. Nu har han jobbat 4 lördagar i rad, och alltså inte fått den där extra dagen ledigt, som han borde få iom att han e' pappaledig på måndagar. Trist, men bankkontot lär ju svämma över denna månaden ;)

Igår va' vi i Kalmar. Elliot e' inne på sin tredje fria vecka från dagis, iom magsjukan som spökar där. Jag låter inte honom gå dit när barn spyr till höger och vänster därinne. Jag e' ju ändå hemma, så varför ska han då gå dit och riskera att bli sjuk..? Nä, vi myser hemma istället :)

Första stoppet i Kalmar blev Bauhaus. Och redan då kände jag av huvudvärken. Bläh! Sen gick vi till Rusta, Ikea och sen gick Johan tebax till Bauhaus, medans vi andra åt korv och glass :) Vi hittade jättesöta tapeter på Bauhaus, men ville kika på Rusta oxå, innan vi köpte dem. I slutändan blev det tapeterna som vi såg på Bauhaus :) Jag hade sååå ont i huvudet sen, så vi fick åka hem. Inget besök på modehuset blev det, suck! Men vid nästa löning får det nog bli en tripp dit. Vårkläder till barnen måste (eller mamman vill iaf :) inhandlas :)

När vi kom hem åt vi hamburgare och pommes, sen började Johan tapetsera tjejernas rum. Det blev klart igårkväll, och idag blir det inflyttning. Ska bli jättekul att möblera :)

Nu ska jag väcka lillsessan och Ellioten, sen blir det mysfrukost :)



RSS 2.0