<3

My baby is back :)


Älskade, älskade kisekatter <3

Personer som hatar katter kommer att komma tillbaka som en mus i sitt nästa liv.

Det finns ingen snooze-knapp på en katt som vill ha frukost.

För tusen år sedan dyrkades katter som om de vore gudar. Detta har de aldrig glömt.

Från en katts synvinkel tillhör allt katterna.

De flesta katter vill vara ute när de är inne och tvärtom, och ofta samtidigt.

Kattungar är storögda, mjuka och rara -
och mästare på att dölja sina sylvassa klor.

Hundar kommer när man ropar på dem.
Katter tar emot meddelandet och ber att få återkomma.

En katt låter dig sova i sängen, ute på kanten.

Man kan ha hund, men det är katten som har människan.
Katter tycker nog att människor är rätt trevliga husdjur.

Katter kan med matematisk exakthet beräkna precis var de ska sitta för att vara mest i vägen.

En katt äter aldrig ur sin skål, om den kan stjäla från bordet.

Hundar tror att de är människor. Katter tror att de är gudar.

Katter är smartare än hundar. Ingen kan få åtta katter att dra en släde genom snön!



Min lilla Hälgis <3






Nattinatt..

NU ska jag krypa ner under täcket.. ner i en kall säng.. Klockan ringer tidigt imorgon.

Sov gott.. och dröm söta drömmar..  my love..

Söta barn..

Elida: Mamma, visst gillar du svart..
Fia: Ja..
Elida: Därför satte jag många svarta pärlor i rad på ditt halsband!

Sötungen :)


Finaste vagnen och väskan :)




Den här mamman kunde ju såklart inte vänta ända tills avin kommer imorgon, så jag stack upp till Konsum med kollinumret nerskrivet :) Gick så bra så att hämta ut paketet iaf. Och nu blev vagnen så här tjusig. Visst blev det bra!


Den e' här :)



Jippie!

Skötväska på vift..?

Skötväskan kom inte idag heller, trots att jag beställde den redan i söndags. Blir knäpp om det kommer en avi imorgon, som visar att den legat på Konsum redan idag. Minns inte om jag fyllde i att jag ville ha sms-avisering, för isf e' ju inte hoppet ute än. Dagen e' ju inte slut riktigt än :) Men ngn avi i lådan kom det inte idag iaf, så jag sitter här och håller tummarna. Vill ju så gärna pröva den på vagnen! Det e' himla myyys att pyssla med alla bebissaker.

Heartache

Never again.. never ever again..


Vecka 32+4

Lilla Holly..

Mamma längtar efter dig <3



Jag har älskat dig från första stund..
Snart möts vi, du fina, lilla..
Jag e' så nyfiken på att få lära känna dig..



Gräsänkan

Sista ensamma dagen, imorgon kommer han hem igen. Det jag har lärt mig denna veckan e' att jag faktiskt kan fungera, även om jag e' ensam. Jag e' fan starkare än jag trodde! Det har varit lärorika dagar, då jag har fått känna på hur ensamstående föräldrar har det. Jag ser upp till er som har det så här jämt! Ni e' fan värda det allra bästa här i livet!

Mina älskade barn.. Jag e' så glad att jag har er! Ni gör mitt liv så mkt bättre <3


Brrrrr..

Den kalla natten övergick i en kall morgon, och här finner ni mig, uppe med tuppen och magen full med frukost. Jag vet att jag borde försöka sova länge, nu när jag har möjlighet, men jag KAN INTE! Jag e' nog inte gjord för att ligga och dra mig särskilt länge om morgnarna. Vaknade redan vid sex, och kunde omöjligt somna om. Så jag gick och satte mig här istället, och fastnade. Så när Johan ringde vid halv åtta va' jag inte precis nyvaken.

Nu kom Elida ner, så ska mysa lite med henne. Usch, det e' kallt här inne! Men pannan går iaf, för jag hörde brännaren precis. Skönt det, då kan man ta sig en varm dusch lite senare. Underbart!

Gud, vilket meningslöst inlägg detta blev. Men ni får hålla till godo, det kommer kanske mer under dagen. Men jag lovar inget.

Bye bye..

Stucken

Jaha, det va' det. Kom nyss hem från stan, utan ett blåmärke faktiskt. Skönt att det finns kompetent personal som KAN sticka en. Det råkar man ju inte ut för alltid, om man säger så.

Wiie, min Diapees & Wipees kom med posten idag! Blev så nöjd så :)

Nu lagar pappsen mat. Rotmos blir det, med kokt falukorv. Så himla gott! Ska gå och hjälpa honom lite, så jag försvinner härifrån nu..

Bye..


Sovmorgon :)

Sov länge idag..tihi. Älskling ringde och väckte mig ngn gång, men minns inte vad klockan va' då. Sen somnade jag om igen, och sov ända tills kidsen väckte mig vid halv tio. Sååå skönt det va' att få sooova! Inte ofta jag sover länge, men ibland behöver man det. Måste försöka ta hand om mig själv lite bättre, så jag inte sliter ut mig. Igår gick jag upp halv sex och kom inte i säng igen förrän typ två på natten. Snacka om att jag va' helt slut då :)

Maria va' ju som sagt här igår. Hon kom vid ett ungefär. Vi lagade supergod mat (korv i ugnen och potatismos), och till efterrätt slog vi till med kladdkaka och grädde. Mumsigt värre! Dagen kunde inte blivit mkt bättre :)

Idag kommer pappa hit. Han kommer om typ en timme. Så nu ska jag ta ett tag med dammsugaren och sen hoppa in i duschen. Måste in till sjukhuset och ta prover idag, för jag ska till läkaren nästa vecka. Roligt värre, eh.. visst. Fattar inte varför jag har fått en kallelse, för sist jag va' där (för typ ett år sen) sa han att jag själv skulle höra av mig när jag ville komma. Ev. att vi bara skulle ta prover, så jag kanske inte alls behövde träffa honom. Men men, det e' ju bättre att de håller lite koll på mig. De e' väl rädda att jag ska bli dödssjuk eller nå't..hehe. Bara att hålla tummarna att allt fortfarande e' jättebra, för jag vill inte bli sjuk igen. Bläh! (Fy på mig, för jag har slarvat med mina vitaminer!)

Puss på er!


Dax att sova nu kanske..? :)

Har haft en toppenbra dag :) Marian har precis kört hem, och vi har haft det hur mysigt som helst. Det får vi verkligen göra om snart igen babe!

Nu ska den här madamen krypa ner i sängen, för imorgon får vi besök av pappsen. Kidsen ska va' lediga från dagis, så förhoppningsvis blir det lite sovmorgon för min del..tihi.

Nattinatt sötisar! Och dröm ngt riktigt sött!

I just need you desperately

Another night, without you my love..

Sitter här vid datorn och käkar gooodis. Småkikar på CSI, samtidigt som jag försöker skriva lite. Kidsen kom i säng ganska sent, eftersom både dusch och hårtvätt stod på schemat. Ellioten kom ner ett flertal ggr innan han till sist somnade. Nu e' här så tyst, så tyst..

Ska försöka komma i säng tidigare inatt. Ska upp tidigt imorgon. Kommer att sakna dina armar om mig, min älskade.. tom dina kalla fötter..

Nu ska jag slänga in lite tvätt i torktumlaren och byta i kattlådorna. Roligt värre.

Längtar tills imorgon, för då kommer Marian hit! Mys, mys!

Godnatt älskling.. saknar dig.. <3


En bra dag

Åkte in till staden idag (om man nu kan kalla den det). Träffade bästa Maria och hade det mysigt. Vi shoppade lite och åt korv med mos. Populärt tyckte kidsen :) Åkte inte hem igen förrän kvart i fyra, så dagen har verkligen flygit iväg. Skönt det!

Pratade nyss med älskling. Känns konstigt, men paniken har iaf övergått till vanlig saknad nu. Visst saknar jag honom, visst behöver jag honom, MEN jag överlever! På onsdag kommer pappsen hit, och Maria ska komma en hel dag oxå. Himla skönt. Får mig att tänka på annat. Strax kommer mamma hit. Då ska jag sticka upp till affären. Köpa mig ngt riktigt gott som jag kan mumsa på när jag nattat ungarna..tihi. Blir nog nån film ikväll. Ensamt, men jag kan ju inte bara sitta här och glo i taket.

Imorgon ska jag va' ledig. Kidsen ska bli fotade på dagis, så det blir till att gå upp i god tid. För om jag känner min lilla tjej rätt så ska det flätas hår osv :) Kommer nog bli himla bra. Mina sötisar blir alltid bra på bild *skryter*

Puss på er sötisar!

Another day

Minuter blev till timmar, dagen övergick i kväll och blev sedan natt. En mörk och kall natt, då ensamheten och tomheten sakta kom krypande. Den ringlade sig runt min hals, gjorde så att jag knappt fick ngn luft. Satt vid datorn halva natten. Kunde inte gå och lägga mig. Försökte fokusera på annat. Tvingade mig själv att inte lyfta luren och ringa.. ringa till dig.. min älskade.. Det vore inte rättvist. Men svårt va' det..

Nu sitter jag här igen. Tankarna vandrar iväg..

Saknar dig.. <3

Tonight..

..I'm sleeping on your pillow, baby

and these painful tears just keep on falling..

I miss you so fucking mutch!

Bloody hell.. (and then she smiled, if only for a second..)

Bara du, bara du som förstår..
bara du som känner mig ända in i själen..

Känner hur våra hjärtan slår i takt..
även inatt..
fast du e' så långt bort..

Fan, va' jag älskar dig!

Godnatt..



För länge sen..

"Ingen tycker om mig, ingen vill ha mig,
därför att jag äter mask.
Stora och slemmiga, härliga och klibbiga,
ligger de i min ask.

Biter av dem huvét, suger ur dem musten,
kastar sen skalet bort.
Ingen tycker om mig, ingen vill ha mig.
Oj, va' mask e' gott!"

Saknar min Syster och Yster!
 


It's harder now

Jobbigt va' det, ännu jobbigare blev det. Att höra din röst i luren och veta hur långt borta du befinner dig, det va' tufft. Mmm, jag vet att jag e' en mespropp. En sådan som bara bölar och snörvlar i min ensamhet. Men sån e' jag. Fattar inte hur jag ska kunna sova. Kommer nog att sitta här halva natten och tycka synd om mig själv.

Stackars mig, stackars mig..

*snörvlar*


Smart :)

Samtal mellan mig och min 5-åriga dotter :)

Fia: Va' e' det..?
Elida: Inget, jag bara glor på dig..
Fia: Varför det..?
Elida: Amen mamma, vet du inte att man glor på folk man älskar..?

Fruktansvärt intelligent svar..tihi.


Saknad..

Minuterna blev till timmar, och timmarna kommer så småningom att förvandlas till dagar och även nätter. Kalla nätter, utan dig.. utan dina armar runt mig. Varför går tiden så förbannat sakta just nu..? Varför kan den inte bara spinna på, precis som den brukar göra..? Jag gillar inte detta, inte alls. Det gör ont i bröstet när mitt hjärta slår.. för dig.. för oss..

Längtar efter att få höra din röst.. och att för iaf en sekund kunna sluta mina ögon och drömma mig bort..

Bort till dig.. min älskade..




4 minuter..

..efter din sista omfamning
mina tårar droppar tungt
de vill inte sluta falla

det e' ett mysterium det här med tårar
hur denna salta vätska bara fortsätter att forsa

mitt hjärta värker
och jag saknar dig

längtar efter att åter få känna ditt hjärta mot mitt
dina läppar mot mina



Honey..

In every little piece of my heart
thats were you are
and thats were you always will be
this is really tearing me apart
I feel so alone, so empty
without you..

Time will fly
but right now I want it to stand still
just for a moment
so I can be with you  a little longer

I just love you so..



 

Just hold me forever

Kom hem, kom hem, kom hem..

Jag saknar dig!

Då va' det dax igen..

Jaha, då va' det Elidas tur att bli sjuk. Igår hade hon hög feber på morgonen, så Johan fick stanna hemma från jobbet. Igårkväll kräktes hon, och även inatt. Stackars liten! Idag på fm kräktes hon litegrann, men det verkar inte va' magsjuka det e' frågan om. Kan va' att hon e' förkyld och slemmig, men vi får väl c vad det blir av det. Vi e' iaf hemma och kurerar oss idag, förutom älskling som jobbar. Jag e' fortfarande jätteförkyld.. *suck*

Och självklart lyser solen utanför fönstret.. och lockar och drar.. 

Då va' man hemma igen..

Nu väntar sängen på mig, för imorgon ska det jobbas mellan 7 och 16. Nattinatt på er sötisar!

Just det! Dagens bild får inte glömmas bort. Mina juveler, det dyrbaraste jag har <3




Här e' det förkylt!

E' fortfarande megaförkyld. Näsan bara rinner och rinner och halsen värker. Fy fan! Finns inte mkt annat att säga om det. Men jobba måste jag. Har ju superpasset ikväll (och då menar jag inte super som ngt jättebra), 12.30 -21. Kämpigt värre, men det får gå. Kidsen e' iaf pigga. Skönt det.

Igår va' vi som sagt va' på UL. Efteråt körde Johan mig ut till Maria, för han va' tvungen att köra och jobba direkt. Bussen hem skulle inte gå förrän 12.10, så vi hann umgås ett tag. Alltid lika mysigt att träffas tycker jag :)

Först åkte vi till vår gamla skola och hälsade på bästa läraren, Marcus :) Han blev glad att vi kom. Saknar faktiskt skolan, och honom, ibland. Sen gick färden ner till stan, of course. Vi shoppade bebiskläder och hade lika skoj som vanligt :) Äntligen hade Laban-mössan kommit in i minsta storleken, så det blev såklart en sådan åt lillan. Fin hon kommer att bli, i sin Laban-klänning och mössan till :)

Tyvärr gick tiden alldeles för snabbt, som vanligt när man har det skoj. Att sen bussen va' försenad i 25 minuter (!!) gjorde inte saken bättre. Irriterande! Men men, hem kom jag till sist iaf.

Nähä, klockan bara rusar iväg idag. Bäst att sätta igång så man hinner med allt som ska göras innan vi ska gå iväg.

Haha!

Fick precis ett mail från Maria. Det matchade precis min kassa humor, så jag måste dra några vitsar här.

Historier om kvinnor

Han sa: Använder du bh..? Du har ju inget att stoppa i den..
Hon sa: Du använder ju byxor..

Han sa: Ska vi försöka ändra ställning ikväll..?
Hon sa: Det va' en jättebra idé! Du stryker och jag sitter i soffan och sover.

Mannen: Gud, varför gjorde du kvinnan så vacker..?
Gud: För att du skulle älska henne.
Mannen: Men, varför gjorde du henne så dum..?
Gud: För att hon skulle kunna älska dig..

Haha! Jag e' nog lättroad :)



Världens bästa..

..det  e' min Maria :) Tack för en mysig date idag! Och tack för det absolut finaste armbandet! Önskar att jag vore lika kreativ som du :) Love you babe! <3




UL vecka 32

Har varit på UL idag, och allt såg jättebra ut. Vår lilla tjej växer på sig precis som hon ska. Så himla skönt!



Lilla Holly, vi längtar efter dig!

Härliga hösten

Nu e' den här, den underbara hösten som självklart drar med sig både det ena och det andra i sjukdomsväg till vår lilla familj. Elliot va' jättedålig igår. Sov, sov och sov. Han hade feber och ont i halsen. Så idag fick Johan stanna hemma med kidsen medans jag gick och jobbade 7 - 14. Elliot hade kräkt imorse, men nu verkar han må mkt bättre. Han har ingen feber längre, men e' såklart fortfarande förkyld. Han kräktes nog pga slem i halsen. Lilla gubben!

Nu e' det istället min tur. E' snorförkyld och har jätteont i halsen, plus huvudvärk. Jippie! Tur att man e' ledig imorgon. Har vilat en liten stund nu, så jag hoppas att eländet beger sig iväg till ngn annan snart..


081011

Idag har jag och älskling varit förlovade i 12 år!

Så här lät det igår:

Fia: Vet du vad det e' för dag imorgon..?
Johan: Lördag..
Fia: *svär tyst för mig själv*
Johan: Eller..?

Typiskt karlar..


Lite dålig lördagshumor :)

Mamman som kommit in på förlossningen får frågan om slemproppen gått  av barnmorskan.
 "Ja, men bara för att parkera bilen"

Haha!!

5-årskalas!

   

   

  

Klicka för större bilder :)

Kalas!

Idag e' det dax för kalas. Både kul och jobbigt. Pappsen och co kommer först, redan vid kl.12. Då ska vi bjuda på lite mat. Sen kl.14 trillar väl resten in. Mamma, svärföräldrarna osv.. Johan bakar Snoddas just nu, och jag ska strax dammsuga. Har jättemkt sammandragningar idag. Skitjobbigt! Blir helt andfådd. Men men, det släpper väl. Ska försöka att ta det lugnt idag. Fast det e' jag ju värdelös på att göra..



Elida när vi bakade kladdkaka i förrgår. Stora tjejen!

Duktiga jag

Har minsann både dammsugit och svabbat, så nu blänker golven igen. Nu ska jag gno på mig själv oxå, sen blir det lunch för mig och lillkillen. Det e' inte klokt vad klockan går fort! Varför har inte dygnet fler timmar än 24..? Jag hade definitivt behövt ett par till. Känns skönt att ha torkat golven idag iaf, så slipper jag det imorgon. Imorgon e' det ju kalastajm :)

You mean everything to me

Dagens bild:


 



Mina barn, mitt liv, mitt allt <3

Änglar finns..

..och en av dem jobbar på dagis. Hon sa till mig att jag absolut inte behövde hämta Elida för att gå hem den lilla stunden och sen tebax igen. "Hon måste ju hinna äta!" Så nu slipper den här mamman stressen, iaf för idag. Nu kan jag och Ellioten ha en supermysig dag och Elida får en rolig heldag på dagis ihop med kompisarna. Tror nog att det e' det allra bästa :)

Laddar upp..

..inför en stressig dag. Ska lämna Elida på dagis 8.40, för de ska på teater idag. Ska hämta henne igen 12.40, gå hem, försöka hinna äta ngt, och sen lämna båda kidsen på dagis igen 13.45. Börjar nämligen jobba kl.14. Nästan lönt att gå hem emellan.

Ska bråka med mina barn nu. Försöka få på dem kläder. Elliot e' precis likadan som Elida nu - alltså duger INGENTING som jag plockar fram. Blir så trött! Vi kan gå igenom halva garderoben utan att hitta en enda tröja som duger åt herren. Inte ens de nyinköpta MCQueen-tröjorna vill han ha. De hänger så fint i garderoben med lapparna kvar.. *suck*

Hemma igen..

efter ännu en kväll på jobbet. Jobbar kväll imorgon igen, så nu ska jag faktiskt krypa ner under täcket. Godnatt!

Chokladbollar och kladdkaka..

..har vi bakat idag. Så himla gott! Fast vi ska frysa ner allt till Elidas kalas på lördag. Sorgligt men sant :)



Det blev inte så många chokladbollar, så vi får nog göra en omgång till imorgon. Inte mig emot..tihi.


Tack..

Jenny för den "lilla" pratstunden igår! Du och jag hade verkligen kunnat slå världsrekord i telefonpratande ;) Tycker absolut att vi får ta en riktig date snart. Kram kram!


Life is all mine

Torsdag morgon. En grå och trist sådan. Som jag förut nämnt så älskar jag verkligen hösten, men idag e' inte en sådan härlig höstdag precis. Det e' blött och rått ute. Solen lyser verkligen med sin frånvaro. Så jäkla trist! Igår va' det så himla härligt väder. Men men, det e' väl för att jag jobbar kväll idag. Varför ska man få njuta av sol och härlighet när man e' ledig liksom..?

Kidsen kollar på Oliver och gänget, och jag sneglar väl oxå litegrann..tihi. Blir lite sentimental. Älskade ju den filmen när jag va' liten :) Vet inte alls vad vi ska hitta på för ngt idag. Känner inte för att gå ut, även om vi nästan måste. Börjar inte förrän kl.16, så lite ska man väl hinna med. Först ut på schemat står iaf att plocka ur och i diskmaskinen, eftersom jag faktiskt sket i det igårkväll. Pallade inte. När kidsen lagt sig kollade jag och älskling på nyaste avsnittet av Heroes (alltså inte det som visas på svensk tv, för de e' så jäkla sena med allt). Så himla bra! Fast lite läskigt, för jag e' ju en mespropp :) Inget godis hade vi, inget alls. Helt otroligt! Men abstinensen satt på lur och slickade mig i nacken precis heeela tiden. Usch, jag e' nog onormal.

Nähä, nu hör jag hur disken ropar på mig utifrån köket, så jag får väl ta tag i lite här hemma nu. Vill ju inte fastna här, för det e' farligt :)

Spindlar och monster..

e' de största favoriterna för min treåriga pojk just nu :) 



Visst e' han duktig! :)

Smarta barn

Elida vet verkligen vad som finns inne i min mage :)



Sötnosen :)

Älskade, älskade ungar :)



Finaste pojken i heeela världen :)




Mina barn, det värdefullaste jag har :)

Mamma till en 5-åring!

Igår blev jag mamma till en 5-åring! Kan inte fatta att min lilla tjej har blivit sååå stor! Känns nästan skrämmande att tiden går så himla fort. Minns ju som om det va' igår jag fick upp det lilla kladdiga knytet på magen och mötte hennes blick för allra första gången. Den 9-månader långa väntan och längtan va' över. Jag älskade henne från allra första sekund, och visste att från och med den dagen skulle det va' henne mitt liv kretsade runt.



Lilla Elida, varje dag med dig och din bror e' ett äventyr. Och jag älskar varje sekund av det! <3


I sell my soul for you

Vecka 31 idag. 9 veckor kvar till BF. Fort har det gått. Man hinner inte med. Den 14:e ska vi på UL igen. *Längtar*



Älskade bebis <3


Myspys

Igår hade vi myskväll.



Film och



gooodis :)


Lite "roliga" frågor..

1) Hur gammal är du om 5 år..?
33 år. Usch!

2) Hur lång är du..?
168 cm

3) Senaste filmen du såg..?
Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull

4) Vem ringde du senast..?
Älskling

5) Vem ringde dig senast..?
Älskling

6) Hur löd det senaste sms:et du fick..?
"Glassbilen kommer till..."

7) Föredrar du att ringa eller skicka sms..?
Ringer oftast

8) Är dina föräldrar gifta eller skilda..?
Skilda

9) När såg du senast din mamma..?
I onsdags

10) Vilken ögonfärg har du..?
Blå/grön

11) När vaknade du idag..?
Klockan åtta

12) Vilken är din favoritlåt..?
Amphetamine Logic med Sisters of Mercy :)

13) Vilken är din favoritplats..?

Soffan

14) Vilken plats föredrar du minst..?
Pannrummet

15) Vad fick dig verkligen att skratta senast..?
Närvi kollade på Wedding daze iförrgår..tihi.

16) Hur stor är din säng..?
180x200

17) Har du stationär eller bärbar dator..?
Både och

18) Sover du med eller utan kläder..?
Utan, of course

19) Hur många kuddar har du i sängen..?
Jag och älskling har varsin

20) Hur många landskap har du bott i..?
Två

21) Vilka städer har du bott i..?
Har bara bott i en stad, Trelleborg

22) Är du social..?
Inte direkt

23) Vilken är din favoritglass..?
Magnum Classic

24) Vilken är din favoritefterrätt..?
Kladdkaka

25) Tycker du om kinamat..?
Mumsigt värre!

26) Tycker du om kaffe..?
Usch, nä!

27) Vad dricker du på morgonen..?
Te

28) Hur ligger du när du sover..?
På min högra sida

29) Kan du spela poker..?
Nä, och jag vill inte lära mig heller

30) Känner du ngn med samma födelsedag som du..?
Nope

31) Har du barn..?
Jepps, tredje e' på väg :)

32) Vilka språk kan du..?
Svenska och Engelska (räknas skånska..? ;)

33) Föredrar du havet eller en bassäng..?
Havet

34) Vem var din favoritlärare på högstadiet..?
Lars Berggren

35) Favoritämne i skolan..?
Svenska på högstadiet, Hantverk på gymnasiet och Sjukvård på Komvux

Fly, I just want to fly

Det e' underligt att klockan går så himla fort ibland, medans den emellanåt nästan står stilla. Börjar jobba kl.16, och det e' ju faktiskt jäkligt snart! Fattar inte vart tiden försvann! Ska bli skönt att va' ledig imorgon. Sitta uppe och mysa med älskling halva natten..tihi.

Johan och Elida har varit och köpt lördagsgodis. Det blev en stooor påse som vi ska ha ikväll. Mumsigt värre :) Nu sotar Johan pannan, så jag ska hinna duscha innan jag ska iväg. Hoppas att det blir en smidig kväll på jobbet. Inte för lite och inte för mkt att göra. Lagom e' bäst :)

Mini-dator :)

Perfekt bloggdator. En bärbar dator ska va' just bärbar :)






En delikatess från rymden..?

Den här svampen hittade älskling i skogen när han jobbade igår. Han hade aldrig sett en sådan konstig svamp förut, så han tog med den hem..tihi. Den ser verkligen inte ut som ngt från denna värld, och den e' jättestor. Som en fotboll typ. Kollade upp på nätet vad den heter, och det visade sig att det e' en Krusig Blomkålssvamp. Den e' ätbar, ska visst va' god att fritera. Men usch, håll med om att den inte ser särskilt aptitretande ut..




Härliga höst!

Vilken härlig morgon! Solen skiner och färgerna på träden visar att hösten har gjort ett jättekliv framåt.Jag älskar verkligen hösten. Det som e' jobbigt och trist e' ju allt regn och alla löv som samlas på gräsmattan. Orka räfsa löv liksom, bläh! Förra året gjorde jag ett tappert försök, vilket resulterade i blåsor på händerna. Aj, aj!

Hade en toppenkväll igår. Först Idol, mumsandes på chokladpudding. Sen blev det film. Såg föst en med Jason Biggs (han från American Pie-filmerna) som heter "Wedding Daze". Den va' hysteriskt rolig emellanåt. Skrattade så vi fick ont i magen båda två :) Sen såg vi en med Helen Hunt som heter "Then she found me". Den va' rättså bra, iaf halva filmen, för sen somnade vi i soffan..haha. Ikväll blir det "Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull". Ska bli intressant att c om den e' ngt att ha.


Skojskoj..

Inbjudningskorten som jag beställt kom igår, och jag va' minsann duktig och skickade ut dem på en gång. Pratade nyss med pappsen och han hade fått sitt. Tyckte det va' superfint. Kan inte annat än hålla med :)

På tisdag fyller sessan år, FEM år! Mammas lilla tjej börjar bli stor!


Du vet att du är från Skåne när..

du bara är svensk i ditt pass och under Hockey VM

flaggan är gul och RÖD, inte blå

det som gör dig mest förbannad med facebook är att det inte finns network: Skåne

du kallar pommes frites för stolpa-päror

en kraftigt berusad människa är dyng rag och denna personen tilltalar dig med orden: "Va fan glor du po, ska du ha po flabben..?"

du inte struntar i ngt utan bangar ngt

du inte kastar utan du hottar en liten boll

han/hon inte är fräsch utan grann

du har skallebank och inte huvudvärk

du är bugasprängd och inte mätt

du lekte pjätt när du va' liten

du blir generad när stockholmare kallar säckakärra för en pirra. För du vet ju att pirra betyder ngt helt annat :)

du grinar gott vid vägskylten som välkomnar alla bilister och resenärer till Helsingborg, då den lyder: "Välkommen till kontinenten". Du vet att det är sant!

älta är ngt man gör, man bor inte där (det ligger i Stockholm)

du säger "Saar vi" i telefonen, och 08:an du pratar med fattar inte att ni ska lägga på

du förstår hur man är om man är en "jävla kådda jävel"

du förstår hur man är om man är en fubbick

du beställer en cocka istället för en cola

det är helt vedertaget att kalla ngn pittögd när de egentligen skelar

allt norr om hallandsåsen är Norrland

du kallar din far för utböling eftersom han flyttat till Laholm

du använder ragghossor redan på hösten

du säger hossebysor istället för strumpbyxor

du vet att mög kan ersätta i princip vilket ord som helst när saker inte riktigt går som du har tänkt

du handlar på Netto och blir lika förvånad varje gång för att ngt väldigt vanligt bara inte går att hitta

rullebör är ett måste för din trädgård

hodda och luda är ngt man faktiskt bor i

du inte har en huskatt utan en bonnakatt

du vet att päror inte betyder päron

världens bästa förlolämpning är ålarens

du kallar andra, eller blir själv kallad för snäckan

du skickar din nya icke-skånska arbetskollega till bageriet för att köpa fyra fubickar till avdelningsfikan :)

du säger snydelase istället för näsduk och lase istället för trasa

du anser att Stockholm är norra Sverige

du inte säger groggvirke utan blannevann

du inte reflekterar över om du kollar på dansk eller svensk tv

du insett att DMI har nästan 250% fler rätta väderprognoser än SMHI

du vet att lättmjölk är röd, mellanmjölk blå och standardmjölk orange

du inte skrattar för att det står "Böger" med stora neonbokstäver över en affär - det är en bokaffär

du aldrig gör bort dig vid biljardspel i Danmark genom att skrika "Boll i hand", du känner redan ngn som har gjort det

LA i första hand är en förkortning för Landskrona

du blev kallad hjarrtat ngn gång som liten

du grinar när Stockholmare vill gräva bort Skåne. De gräver ju bara bort Sverige :)

du grinar = du flabbar

grinar och flabbar = skrattar

du äter rabbemos till din falukorv

du vet att våren har kommit när rapsen blommar

Zoegas - helst Skånerost är det enda kaffe du dricker

du inte fattar varför folk åker till fjällen. Alperna ligger lika nära och backarna är dubbelt så långa

du  kommer ihåg de två jular i ditt liv då det varit snö. Eller kommer ihåg och kommer ihåg. Du har svaga minnen av en tomte och lite snö. Eller..?

du hoppas att Skånes alla grävmaskinister skulle vilja alliera sig för att vi en gång för alla ska frigöra oss från de självgoda stockholmarna

derby innefattar två av följande lag: Malmö FF, Helsingborgs IF, Trelleborgs FF

Hipp Hipp är det roligaste du någonsin sett på tv

du skrattar åt Björne, eftersom han och Snigel aldrig skulle ha en chans mot Bamse og Kylling

ja, du växte upp med två Bamse, världens starkaste björn och världens mest metrosexuella björn i röda gummistövlar

du får ngt drömskt i blicken när någon utbrister "Undrar hur det hade varit i Skåne om vi tillhört Danmark.."

någon säger "det var bättre förr" och du tänker "ja, innan 1658 någon gång.."

du pratar flytande Danska efter för stort intag av världens antagligen bästa öl

du tittar på Carlsbergsreklamen och tänker "vaddå probably, det ÄR världens bästa öl!"

Dansk är mkt närmare besläktat med ditt språk än svenskan någonsin kommer att bli

Köpenhamn är det första du tänker på när någon säger huvudstad

du vet att panntofflor inte är ett par skor

tollor är däremot funktionsdugliga skor du stukade fötterna i som barn

du hade kommit på minst ett bombsäkert sätt att smuggla in alkohol från Danmark innan din fjortonårsdag

du eller ngn du känner har fasansfulla historier att berätta, om hur du/den du känner, suttit i ett vitkaklat rum hos tullen och fasat för helkroppsvisitering, eftersom det visade sig att det inte alls var ett bombsäkert sätt

vokalerna var det svåraste med att lära sig läsa och skriva i skolan - speciellt om du är från Lomma

du köper Ramlösa och inte Raaaaamlösa

du inte börjar gråta för att systemet är stängt, för på andra sidan Öresund är det alltid öppet

Tomelilla, Skurup, Höör och Klippan är lika självklara i din värld som London och Paris

röv inte alls är ngt vulgärt

rövjärn lätt ersätter en hel harang av svordomar

räligt bara är din synonym för något som är fult, otäckt eller äckligt

balle är en del av rumpan

någon säger ngt som du inte tror på och du utbrister: "Ah, du snackar"

du fiskar sill

du käkar pölse på fyllan

spiddekaga är ngt som du, vare sig du gillar det eller inte, äter med andakt, eftersom du vet att det är ett mkt tidskrävande hantverk

sillamjölke är en förolämpning som du antagligen aldrig använder, men om du ser ngn som är riktigt klen så vet du att du skulle kunna kalla honom det

du blir förvånad över att mölla faktiskt kallas för väderkvarn på rikssvenska

du fortfarande blandar ihop Skåne län med Kristianstad län och Malmöhus län

du aldrig har tråkigt - men ibland har du tradigt och då läser du det här :)




Tihi, jag va' bara tvungen..
Skåne i mitt hjärta, för alltid <3










 










It makes me sick to see what you need to breathe

Slarvfian har hittat hit igen. Usch, det borde va' förbjudet att va' så här dålig på att blogga. Nåja, plötsligt händer det :)

Veckan har varit lugn. Har inte jobbat sen i söndags. Skulle ha jobbat ikväll, men Elida blev såklart dålig. Snorförkyld och febrig. Lyckades lura i henne lite flytande alvedon förut, och nu verkar hon faktiskt må lite bättre. Hon e' inte lika varm längre, men ngn temp fick jag inte ta igen. "Men mamma, jag e' inte sjuk längre. Jag känner att jag inte e' varm" . Gosingen. Nu äter hon clementin :)

Ett tips på hur man lurar i en femåring alvedon: blanda det i en tropisk juice. Den alvedon som vi har hemma e' med skogsbärssmak och den smakar verkligen vidrigt! Tro mig, jag har smakat den. När jag va' liten älskade jag alvedon. Hade kunnat dricka hur mkt som helst, om inte mina kära föräldrar gömt undan flaskan :) Denna sorten som finns nu (kanske har funnits länge, men jag har inte sett den förrän nu) e' riktigt ruggig. Men när jag blandade den i Elidas tropiska juice så gick den ner. "Mamma, det smakar lite surt..", va' det enda hon sa :)

Vilket elände. Solen skiner och här sitter vi. Trist som bara den. Längtar tills Johan kommer hem, så jag kan gå ut en sväng. Men det vet man ju aldrig när det blir.. suck..





RSS 2.0