Gnäll

Dagarna rullar på. Helgerna går så fort så fort. Idag e det redan tisdag, trots att det nyss va' fredag. Jaja, jag hinner ju inte med längre.

Vaknade redan kl.04.15, av att Tandie gnällde som en tok! Så det va' bara till att gå upp och släppa ut henne, och såklart va' det lika bra att gå ut med Laban samtidigt. Jag va' ju ändå upe. Men, jag kröp ner i sängen sen igen. Nån måtta får det va'. Såå tidigt kan man inte gå upp ;) Otroligt nog vaknade jag strax innan halv 7 igen, så nu har jag hunnit med en härlig frukost. E' ganska trött, men det går väl över :)

Igår hade jag och kidsen en underbar dag. Det va' så fint väder, så vi va' ute en massa. Jag bredde ut en stor filt på baksidan, och placerade lille Leon där. Men han va' ju överallt, förutom på filten. Flera ggr fick jag hämta honom från sandlådan, och lite sand hann han med att smaka innan mamman kom rusande. Busen :)

När älskling kom hem så åt vi, sen stack jag iväg och jobbade lite. Bra kväll på jobbet igår. Lagom mkt att göra. Kände att jag hann allt utan att stressa. Bra där! Stress e' inget kul! På fredag ska jag gå bredvid 7-16. Phu! Fick bara en dag att gå bredvid av bemanningen, trots att jag inte jobbat dagtid på 1,5 år. Generöst! Så på fredag får jag väl springa mellan vårdtagare hela dagen, för att hinna besöka alla. Den 27/6 börjar jag på mitt sommarschema. Yaaay!

Nu ska jag väcka lite barn, så vi hinner till skola/dagis i tid. Bye bye! :)

Reservdel

Vaknade upp till en regnig morgon. Regnet det bara öser ner. Egentligen skulle vi åkt till Astrid Lindgrens värld idag, men det va' verkligen rätt beslut att hoppa över det. Även om det slutar att regna så lär det ju va' blött överallt. Kan ju inte gå runt med stackars Leon i vagnen en hel dag, han måste ju få komma ner på gräset tex, och det går ju inte om det e' sån't här pissväder. Det va' medlemserbjudande för Konsum-kunder idag, men det e' fan värt att betala full pris och åka dit en solig dag istället!

Jag har redan hunnit med en del. Rastat hundarna, tvättat och sen hängt tvätten när den va' klar och nu äter jag frukost och kokar ägg till Elida och Holly. Barnen får sova ett tag till. Det e' ju söndag :)

Lille Leon har fått för sig att han ska vakna varannan, var tredje natt så där, och flytta över till min säng. Jag vet att det e' mitt eget fel, eftersom jag lyfter över honom, men kl.4-5 på morgonen e' jag astrött! Kan inte tänka ordentligt då ;) Väl i min säng så sover han dock, men det känns att man varit uppe på natten, att nattsömnen blivit lite störd. Jag håller igång hela dagarna, och det går kanonbra. Men sen när jag sätter mig i soffan på kvällen så e' jag såååå trött! Haha! Men iaf.. Inatt så valde lille herren att börja gnälla redan kl.1. Jag hade inte ammat honom på heeela dagen, så jag tog upp honom, och sen gick vi och lade oss i min säng. Men istället för att somna tätt ihop, vilket vi annars gör, så låg jag vaken tills han hade somnat, sen flyttade jag över honom till hans egen säng. Han protesterade lite i sömnen, när mammans doft försvann, men sen rullade han över på mage och fortsatte snusa sött. Lille gubben :)

Igår hade vi fullt upp! Vi rensade i ena rummet i källaren, städade uppe och Johan bakade bullar. På em kom svärföräldrarna hit, och Johans pappa hjälpte honom att sätta i vår nya altandörr. Man går ut på altanen från vårt sovrum, och i dörrhålet har det suttit TVÅ gamla dörrar. En som öppnas inåt och en som öppnas utåt. Det e' verkligen värdelöst med dörrar som öppnas inåt! Spec när man har barn som glappar med dörren hela dagarna. Det har varit lite kallt i sovrummet på vintern, precis innanför innerdörren, så nu tröttnade vi. Johan åkte och köpte en dörr i torsdags, och igår så sattes den in. Det blev jättebra! Som ett helt annat rum! Denna dörren har en vanlig glasruta, som en balkongdörr. De gamla dörrarna hade bara ett litet fönster upptill, så när man skulle kika efter barnen på baksidan fick man stå på tå..hehe.

Vad händer idag då..? Jo, så lite som möjligt..hihi. Tvätten kan jag dock inte ignorera, så det blir till att vika och hänga in en massa. Eftersom det inte blir ngn tripp till Vimmerby idag så ska vi bjuda hit mamma. Det e' ju morsdag. Ngt litet uppehåll ska vi väl få under dagen hoppas jag, så då ska vi grilla lite. Det blir nog en bra dag :)


Lördag

Lugna lördag. Gick upp svintidigt, för att släppa ut Tandie, sen kröp jag ner under täcket igen. Sååå trött, trots att jag gick och lade mig väldigt tidigt igårkväll. Illa :)

Vi hade Pippimys med de stora barnen igårkväll. Eller, vi skulle ha haft det, men Johan somnade som en sten i soffan. Han sov i 2,5 timme. Sen när jag äntligen fick liv i honom så gick han och lade sig i sängen istället, och somnade om. Så rolig va' vår fredagkväll :)

Idag blir det mys med barnen hela fm. Johan ska jobba, så han joinar väl oss framåt tretiden, eller nå't. Vi andra får väl försöka städa av litegrann, och tvätta upp en del. Har grymt mkt tvätt i källaren, och jag undrar vem som har slängt ner den där! ;)

Igår upptäckte jag 2 nya tänder i Leons mun. Tand nr 7 och nr 8. Lille plutten! Va' fort det går!

Nu ska jag fortsätta att njuta av min frukost, för sen blir det fullt ös! :)


Slött

Vaknade av att Tandie gnällde som faaaan idag. Trodde klockan va' typ 4 på natten, men den va' faktiskt 7. Dax att gå upp alltså :) Tandie kan sova nästan hela dagarna, utan att gå ut. Men på natten sover hon bara 5-6 timmar, sen e' hon jättenödig. Lilla gumman <3

Jag har en lyxdag idag, vilket fredagar brukar vara för min del. Om älskling har möjlighet, om han inte måste köra tidigt eller långt, så lämnar han Elida i skolan då. Väääldigt uppskattat från min sida, då jag har fått dra iväg med alla kidsen hela veckan. Det e' inte jobbigt att gå iväg med alla barn, men det e' ju ändå ett styr. Så då blir fredagarna lätt lite slöa, och jag låter de andra 3 barnen sova lite längre. För på fredagar brukar vi mysa i soffan på kvällarna, hela familjen, så då gör det inget om det blir lite senare än vanligt :)

Vad händer idag då..? Jo, för det första så tänker jag inte gräva ner mig angående Tandie. Inte idag iaf. Tandie har haft ett långt och lyckligt liv. Jag e' tacksam över att ha fått ha henne som hund, och dessutom i hela 13 år, och jag e' säker på att hon känner likadant. Nu ska hon få göra sån't som hon gillar. Äta falukorv, ligga i gräset, leka med sin boll.. Denna sommaren e' hennes <3

Annars väntar städ och tvätt, som vanligt. Och så måste vi gå till affären och köpa toalettpapper. Kan ju va' bra att ha liksom :) Kaninburen måste städas, tvätten ska hängas, disken ska diskas.. Det finns alltid ngt att göra, hur mkt jag än gör varenda dag.

Nu ska jag fortsätta njuta av att det e' fredag, och väcka barnen. Sen blir det mysfrukost för andra gången :)




Min dröm

Det finns så mkt jag vill säga
så mkt kärlek kvar att ge
så många tankar i mitt huvud
så många minnen som får mig att le
du är så trött, så himla trött
men samtidigt så glad
det känns så otroligt långt ifrån
men jag kommer att vakna utan dig en dag
i 13 år har jag älskat dig
varenda dag har varit så fin
jag kommer alltid att minnas dagen
då du hoppade upp i famnen och blev min
så mkt kul vi haft ihop
så många drömmar du uppfyllde för mig
så många promenader vid min sida
aldrig ensam, alltid med dig
det e' så svårt att tänka klart
så svårt att fatta beslut
tårarna rinner och hjärtat slår
och jag vill aldrig att drömmen ska ta slut




Tandie, jag vill aldrig mista dig! <3




Tidigt

Godmorgon! Det bev en tidig morgon för mig idag. Redan strax innan kl.6 väckte Laban mig. Snark! Jag va' sååå trött! Men jag gick upp och ut med vovvsarna iaf. Tur att de bara ville kissa ;)

Väl inne igen va' jag för pigg för att gå och lägga mig. Jag gick istället ner i tvättstugan, och hängde lite tvätt. Sen plockade jag fram frukost, och nu har jag suttit här i köket ett tag, och bara varit. Skönt ibland! Men klockan tickar framåt, så snart e' det dax för barnen att gå upp :)

Igår va' lillsessan så himla trött. Hon vägrade såklart att sova middag, vilket resulterade i att hon stupade i soffan redan innan kl.18. Vi lät henne ligga där ett tag, sen bar Johan upp henne, och hon sover än. Lilla gumman!

I em ska vi på utvecklingssamtal med Elida. Det ska bli kul! Sen ska Johan till tandläkaren, och jag funderar på om jag och barnen ska följa med. Ja, inte till tandläkaren då, men till stan :)

Hoppas att ni alla får en bra dag!



Stress

Tisdag idag, men det känns som måndag. Johan va' ledig igår, för att Elida skulle till ögonläkaren i V-vik. Antagligen därför som det känns lite segt idag :)

Johan va' med Elida i skolan 1 timme igår, innan de körde iväg. Det gillade hon. Hon e' verkligen pappas flicka :)

I fredags kom min bror Erik hit. Han åkte med färdtjänst ända från Trelleborg i Skåne, vilket e' nästan 40 mil. När taxin kom så småpratade jag lite med taxichauffören. Ursäkta mig, men hur faaaan kan man ha detta som yrke om man e' så sur..?? Det första hon sa va' att hon inte gillade att köra färdtjänst på fredagar, för hon hade ju faktiskt oxå familj. Eh, jaha, men det får du ju ta upp med din chef isf. Det e' inte så professionellt att stå och gnälla över sådant till de anhöriga. Som om jag skulle stå och gnälla över mitt jobb, om jag träffar anhöriga till mina pensionärer. Never!

I söndags hade vi kalas för lille Leon. Hela fm gick åt till att städa och baka och fixa. Resultatet blev jättebra, trots lite stress på slutet. Jag och Johan ska egentligen inte va' i samma hus när vi e' stressade båda två. Oh my, va' vi gick varandra på nerverna. Jag tyckte att han kunde ju göra si och så, så att jag kunde städa, medans han tyckte att jag kunde göra det och det, så han fick baka ifred. Haha! Några pussar och kramar senare kändes allt mkt bättre. Ibland blir det för mkt helt enkelt :)

Igårkväll jobbade jag. Började redan 15.30, och kvällen började inte så bra. En av de andra vikarierna dök inte upp. Paniiik! En som jobbat 7-16, fick stanna kvar ända till kl.21. Inte ok egentligen, men det fanns ingen annan. Tröttsamt! 

Idag har vi hunnit med en hel del. När de stora barnen va' lämnade va' vi ute i trädgården ett tag. Holly hoppade i studsmattan och lekte i sandlådan, medans jag krattade upp en massa grenar på baksidan. Sen började det regna, så då fick vi gå in. Väl inne städade vi, åt mellanål och sen städade vi lite till. Nu sitter jag här i soffan och tar det lugnt, men ska strax fixa lunch. Börjar bli hungrig! :)

Fina Leon!



Från Ann!



Från Elida!



Från farmor och farfar!



Från morfar!



Från mormor!



Från mormor!








Lovely!

Hej hopp! Bra dag det här! Den började dock supertidigt, redan vid kl.6 imorse. Men men, jag e' fortfarande på topp och har hunnit med massor. Vi har städat i trädgården, älskling har klippt gräset och flyttat och planterat om ett träd. Om det tar sig märker vi väl snart :) Vi har även varit i Krokstorp en sväng. Johan, Elida och brorsan badade minsann. Jag och lille Leon tittade på, från en filt :) Elliot badade benen och Holly doppade sina små tår. Själv kände jag inte ens på vattnet, badkruka som jag e' :)

Väl hemma igen tändes grillen. Elida och Elliot fick göra egna grillspett, och sen åt vi tills vi knappt kunde röra oss. Plockade undan, sen fyllde vi på magarna med Noggerglass. Nu äter vi godis, och ska strax kika på en film. Härliga lördag!

Imorgon blir det kalas för lille Leon, ettåringen. Sjukt ju!

Tjoo!

Fullt ös! Städat, tvättat, lekt, myst, tvättat lite mera, lunchat, hämtat stora sessan i skolan, fikat och nyss glassat. Den nya Noggerglassen e' en hit! Yum! :) Nu ska jag vika lite mera tvätt och diska, och ikväll väntar jobbet. Sysslolösa dagar e' inte min grej ;)

Dagen efter

Torsdag morgon. Fredagen och helgen närmar sig med stormsteg. Imorgon, när älskling har kommit hem från jobbet, så drar vi in till stan. Hela familjen ska med, givetvis. Ska bli supermys <3

Igår va' det lille Leons födelsedag. Han hade en superbra dag, tror jag iaf, med paket och lek och bus och mys. Som det ska va' helt enkelt. Ngn tårta blev det inte, men det tar vi igen på söndag, när vi ska ha kalas för honom :)

Han fick lite lagom med saker. Två leksaker, en sittsäck med Barbapa (rosa givetvis) och ett par lila/vita pumaskor. På söndag kommer han säkert att få massor, så mamma kanske kommer med ett paket idag. Det blir för mkt för en sån liten, som inte ens förstår varför han får paket :)

Några bilder från gårdagen!

 

Han fick mkt hjälp vid paketöppningen :)

 

Nu ska jag gå och väcka lite barn. Vet inte om Johan skjutsar Elida idag, för Elliot e' ju ledig. Annars så får jag väl traska iväg med allihop. Man e' ju van :)


Leon 1 år! <3


Två små streck
så tydliga så
ultraljudsbilder
med böljande hår
bebiskläder i byrån
en spjälsäng som väntar
hicka i magen
och föräldrar som längtar
värkar och smärta
blev till glädje och lycka
ja du för alltid mitt hjärta
kommer att smycka

/Fia 2011

Mamma älskar dig Leon!
Tack för ett fantastiskt år! <3

Trött måndag!

Sitter här i soffan och slappar lite. De stora barnen e' i skolan och på dagis, lillsessan och lille Leon leker med massa klossar på golvet. Det e' lugnt och skönt, och solen börjar komma fram ordentligt. Jag har hunnit med att fixa disken och dammsuga. Nu tänker jag inte göra så värst mkt mer idag, utan ska bara mysa med barnen. Ikväll ska jag nämligen börja jobba redan kl.16. Och eftersom vi har haft en lite jobbig natt så tänker jag försöka få mig lite vila nu på fm :)

Lille Leon började gnälla och ha sig runt 3-4 inatt. Jag va' så trött, så jag bara hämtade honom från hans säng, och lät han ligga hos mig. Han somnade om bums! Men sen började han knöla runt i sängen strax innan kl.5. Jag lyfte då upp honom, och gick och lade honom i hans säng igen. Det gillades inte! Han skrek för fulla muggar! Efter en liten stund gav jag upp, och hämtade honom, och han somnade om direkt igen. Lilla gosungen! När vi sen gick upp, strax innan kl.7, upptäckte jag att han hade fått en massa myggbett. Ett i pannan, ett i bakhuvudet som e' jättestort och flera på händerna. Stackare! Kan ha varit därför han va' så tuttig inatt, för så brukar han inte va'. Ikväll ska jag verkligen kolla igenom rummen, innan vi går och lägger oss! Hatar mygg!

Har haft en mkt bra helg. I lördags åkte vi till Krokstorp med familjen Sjöö. Vi grillade, lekte, fikade och åt godis. Tur med vädret hade vi oxå! Det blev en mkt mysig lördag! På kvällen blev det självklart schlagermys med hela familjen. Fast de små somnade efterhand..tihi!

Igår fm bakade jag chokladmuffins, som faktiskt blev jättegoda. Jag kan ju egentligen inte baka annat än kladdkaka, men ibland försöker jag mig på lite annat :) När bakverken va' klara så gick vi till skogen med Magda och barnen, för lite picknick. Mkt mysigt! Får vi göra om!

På em fick vi besök av familjen Torneus. Johan bjöd på nybakade kanelbullar och barnen lekte för fullt. Mkt trevligt!

Kvällen spenderades i sängen, när kidsen somnat. Vi kollade på Desperata hemmafruar, men jag somnade..haha! Tur jag låg på rätt ställe iaf :)

Nu börjar solen skina på allvar, så vi får väl ge oss ut efter lunchen. Börjar redan bli hungrig, så vi äter nog snart :)

Eric

Härliga morgon! Jag vaknade tidigt idag med. Tog Laban och gick upp till skogen en sväng. Hur mysigt som helst! När vi kom hem igen så fixade jag lite frukost, och satt här och bara slappade. Kl.8 vaknade barnen, iaf 3 av dem, så då fick jag lite sällskap i köket :) Lille Leon och Johan sover än. Tröttisar :)

Hade en underbar dag igår. Städade på fm, sen gick vi ut efter en tidig lunch. Först till skogen, sen till lekplatsen, sen hämtade vi Elida i skolan, gick och köpte glass och sen gick vi hem igen. Va' ute i nästan 3 timmar. Sååå skönt! Väl hemma igen somnade lillsessan i soffan, helt slut efter den långa promenaden! Hade inte syskonvagnen, så hon fick gå hela vägen :)

Kvällen blev en riktig myskväll. Älskling kom hem i ganska bra tid för en gångs skull. Vi dukade fram ostbågar och choklad, och kollade på filmen "Dumma mig". Sååå söt! Johan sov sig dock igenom halva filmen :) När vi hade lagt barnen så blev det lite Days-kollande för vår del, och sen Kniven mot strupen. Men jag slumrade till en stund då :) 

Ska fixa med disken nu, sen får vi c vad denna dagen har att bjuda på. Ikväll ska vi iaf heja på Eric Saade! :)

Pepp

Vilken skön fm! Jag gick upp tidigt som tusan, hur pigg som helst. Vem det än e' som sänder massa energi till mig, så tackar jag så mkt! Att man kan må så bra, mest hela tiden. Underbart!

Har haft en bra vecka. Massa lek och fika och mys. Glass i solen har vi oxå hunnit med. De stora barnen har både varit hemma hos kompisar och haft kompisar här. Massa barn, bättre blir det inte :)

Fick ta en liten paus i skrivandet, för lille Leon vaknade och ville ha gröt :) Nu sitter han här bredvid och dricker vatten och trallar :)

Igår fick jag så mkt pepp, så jag kan nog leva på det i resten av mitt liv! När vi va' och hämtade stora sessan i skolan, så kom en av lärarna fram till mig. Hon sa att hon va' tvungen att berömma mig. Att jag va' en sån duktig stormamma, och att hon verkligen tyckte att jag va' ämnad för att vara det. Jag blev sååå glad, och samtidigt alldeles tårögd. Vilka fantastiska människor det finns! Jag hulkade fram ett "Tack, va' snäll du e'", varpå hon svarade att hon hade tänkt på det länge, och va' tvungen att säga det till mig. Att det finns så många som bara har ett barn, som inte ens klarar av det. Och här kommer jag med mina fyra, i ur och skur, tidiga morgnar, olika tider vid hämtning, men fixar det ändå. Ja, jag gör ju bara mitt bästa, sa jag till henne. Vi har hittat rutiner som funkar för oss :)

Nu ska jag dammsuga av lite, så det e' gjort. Hoppas att det fina vädret håller i sig hela dagen, för isf ska vi gå och köpa glass när stora sessan har slutat skolan <3


"Ingen sommar utan barnvakt"

Härliga sol! Vaknade redan innan 07.30, och anade solen utanför persiennerna. Tandie ville bara gå ut en snabbis och kissa, men jag och Laban gick en sväng till skogen. Det va' så tyst och lugnt, samtidigt som det ändå hördes en massa ljud och läten. Jag älskar verkligen att gå i skogen, och e' så tacksam över att vi bara bor ett stenkast ifrån. Vårt hus e' det näst sista på gatan, och efter det sista börjar skogen. Närmre än så blir det inte!

Väl hemma igen blev det varma mackor och hett te, och nu avrundar jag frukosten med 2 knäckemackor. Gott! E' laddad för en ny dag nu!

Jobbade ett par timmar igårkväll, och det gick bra. Det gällde bara en avlastning, och ibland känns det nästan skrattretande att man faktiskt får betalt för ngt som e' så lätt och trevligt. En avlastning innebär ju tex att en persons fru eller man eller sambo kan åka iväg några timmar, utan att behöva va' orolig för att deras partner sitter ensam hemma. Man e' bara där som ett stöd, och såklart ett sällskap. Så igår blev det såklart massa tv-tittande, bla på Talang :)

Blev riktigt upprörd när jag för första gången igår såg Silja Lines nya tv-reklam! "Ingen sommar utan barnvakt" e' tydligen deras slogan. Va' fan! E' inte semestern till för familjen..? Jag tycker iaf det. Varför skaffar man annars barn, om man jämt och ständigt måste lämna bort dem..? Det har jag aldrig förstått.. Skrämmande!

Nu vaknade Johan, så ska umgås lite med honom. Får c vad denna dagen har att bjuda på :)

Slöat!

Äntligen fredag, som så många andra skriver idag. Jag ska iofs jobba ikväll, men har längtat lika mkt efter fredagen iaf. Det e' ju ngt särskilt med just fredagar. Det har jag alltid tyckt :)

Dagen har varit kanon så här långt. Tog en slö fm, med nattlinne på och slöstädade, med massa pauser vid datorn. Där ser ni, jag kan slappa, om jag vill ;P När städningen äntligen va' avklarad (det tog ju typ dubbelt så lång tid som vanligt, om inte längre) hängde vi (ja, jag har hjälp av några barn :) in lite rentvätt. Sen fixade vi lunch, gick till skogen med Laban och sen hämtade vi Elida i skolan.

Väl hemma igen blev det glass i trädgården. Solen skiner, wohoo! Lille Leon sover sött i vagnen. Han somnade redan när vi rastade Laban i skogen :) Lillsessan blev trött i sandlådan, så hon fick gå in och hänga i soffan ett tag, men de andra två e' fortfarande ute. Bäst att passa på när det bjuds på så härligt väder :)

Jag har lite tvätt kvar att fixa med. Det kommer ju nytt hela tiden! Sen ska jag även försöka hinna med att putsa två fönster, stryka gardiner  till dessa och hänga upp. Kanske bäst att jag börjar nu! :)

Fina lillsessan!


Effektiv dag!

Ännu en ljuvlig dag. Har haft fullt upp, mest hela dagen, men det e' bara skönt. Gillar när det e' lite fart och fläkt :)

Igårkväll va' jag ute med jobbet. Vi va' 11 st som först spelade bowling och sen åt god mat på restaurang Cecil. Det va' skitlänge sen jag spelade bowling sist. Spelade ju i klubb när jag va' typ 17-18 år, men det va' ju en hel evighet sen. Hålen i mitt eget klot va' lite små, så jag struntade i att ta det med mig. Men en handduk va' jag bara tvungen att ta med, för att torka bort oljan från klotet efter varje slag. Frågade pappa om jag verkligen kunde ta med en egen handduk, och han sa då "Det e' väl klart! Det har alla stjärnor!" Hahaha! Bästa pappa! <3

Det tog nästan en hel serie, innan jag fick snits på mina slag. Mindes ju inte ens vilket märke jag brukade stå på, eller vilken pil jag släppte klotet på. Herregud, så kass jag va'! Måste verkligen spela oftare, för man tappar det annars. Nåja, fick några strikes iaf :)

Hade sååå himla kul igår! Tack alla ni som va' med! Det va' längesen jag skrattade så mkt! Skrattade så tårarna sprutade :)

När jag kom hem så sov Leon. Han hade inte orkat hålla sig vaken, alltså fick jag gå och lägga mig utan att amma. Det kändes väääldigt konstigt, och jag va' säker på att han skulle vakna inatt. Han har ju sån't enormt sugbehov. Men icke, han sov sött hela natten iaf. Min kille börjar bli stooor!

Har haft en effektiv fm. Städat och diskat, lagat och ätit lunch, gått till skogen med Laban-bus, hämtat Elida + kompis i skolan.. Tjejerna leker uppe på rummet, och jag har bakat en kladdkaka som vi ska fika på. Det blir inget jobb ikväll, men imorgon blir det en liten avlastning. Lagom kämpigt på en fredag :)

Snöigt!

Vaknade upp till en snöig onsdag. Luften va' full av flingor som yrde runt, och det va' vitt på gräset och bilarna. Fy! Snö i maj..? Inte trevligt. Inte trevligt alls!

När jag väckte barnen så klagade Elliot över halsont. Han va' vit som ett lakan i ansiktet, och mådde även lite illa. Han har dock inte kräkts, så jag antar att han e' slemmig i halsen. Stackarn! Han fick bli hemma från dagis idag. Ligger uppe i hallen i soffan under en filt, och kollar på film.

Idag blir det en innedag. Ska städa av lite på nedervåningen och även tvätta lite. Ikväll e' jag ledig, men ska inte va' hemma. Ska ut och svira lite :) Helt alkoholfritt givetvis :) Frågan e' bara vad jag ska ha på mig!

Nä nu får jag sätta igång!

Min duktiga unge! <3


Bajsfritt

Godmorgon! Ännu en härlig sådan! Denna dock utan en massa bajs :) Jag gick upp strax innan kl.7. Rastade vovvsarna en snabbis, sen in för att väcka 3 av kidsen. Tji fick jag, för Elida hade gått upp halv 7, väckt och tagit fram kläder till sina syskon, så de mötte mig i trappan, påklädda och redo för frukost. Vilken duktig tjej jag har!

Nu e' de stora barnen i skolan och på dagis. Holly kollar på tv och Leon leker för fullt. Jag ska straaaax dammsuga och plocka undan i köket, sen e' det bara lite finslip kvar, som att tex vika tvätt och bädda våran säng. Men jag hamnade visst i soffan först :) Ikväll ska jag jobba, så lite slapp kan jag väl va' värd..?

Fick höra igår att Hemtjänsten fått namnen på vem som ska jobba där i sommar, men mitt namn va' inte med! Trots att jag tom ringt och dubbelkollat att jag verkligen skulle få va' där. Ngt annat ställe har jag inte önskat, för jag har ju jobbat där varje sommar sen vi flyttade hit, förutom förra året, då jag va' mammaledig med en liten Leon förstås :) Ringde Bemanningen innan vi skulle traska iväg imorse, och fick till min lättnad veta att jag har fått de veckor jag har önskat. Skönt! Blev lite orolig där ett tag!

Nä nu ska jag ta tag i mitt liv och hem!

Överlevde!

Tandläkarbesöket idag gick över förväntan. Har aldrig gillat att ta bort tandsten, tycker det e' så obehagligt. Att det va' typ 8 år sen sist gjorde mig bara ännu mera rädd. Johan har dock berättat att det nu finns en ultraljudsmaskin, som de kan ta bort tandstenen med. Han har gått och fått gjort flera ggr med den, och den e' jättebra, enligt honom.

Tandhygienisten som jag fick träffa idag va' samma som sist. Superbra verkligen! Så trygg och tålmodig, en helt underbar person! Hon tyckte absolut att vi skulle testa med ultraljudsmanicken. Den va' bäst, enligt henne, och sliter tydligen inte lika mkt på tänderna. Håller verkligen med! Det va' en enorm skillnad! Fick lite bedövningssalva innan, och det gjorde väl sitt det med, men det va' inte alls lika hemskt som när de "skrapar". E' såå stolt över mig själv! Va' helt yr efteråt, men jag överlevde! Ska dit igen den 14:e juni, och laga en tand, så nu laddar jag inför det!

Fixade för ovanlighetens skull barnvakt åt de stora barnen idag, så de skulle slippa följa med till tandläkaren. Vad hände tror ni..? Jo, Elliot tappade sin andra tand! Så nu har jag missat både första och andra tanden han tappat. Typiskt!

Lite snabbt!

Måndag igen då, och vardagen har börjat efter ett härligt påsklov. Det va' inte alls svårt att gå upp imorse, trots att lille Leon vaknade till inatt, och ville sova hos sin mamma. Plutten <3

Frukosten gick smidigt, inga barn bråkade, alla klädde på sig utan tjafs.. allt gick jättebra fram tills vi skulle iväg. Tog upp Leon från matstolen, för att sätta honom i vagnen. Tyckte att han luktade lite bajs, och det va' ju bäst att byta lite fort på honom. Elliot skulle nämligen iväg till Bråbo (av alla ställen) med dagis idag, och träffa sina blivande klasskamrater. Taxin skulle köra kl.08.15, och då vill man ju gärna komma en stund innan.

Jag lade Leon på skötbordet, och drog av honom byxorna. Åh, herregud! Jag har nog aldrig sett så mkt bajs på en gång! Heeela benen, heeela ryggen. Jag visste knappt vart jag skulle börja torka! Jag torkade och torkade och torkade, och kände mig helt sönderstressad. Men vi hann! Wohoo! Typiskt att det händer sån't när man har bråttom och tider att passa!

I lördags hade vi en helt underbar dag hemma hos min pappa. Vi grillade och hade det hur mysigt som helst! Elida följde ju med dit efter sin dansuppvisning i fredagskväll, och det va' så härligt att få träffa henne igen! Jag e' nog inte gjord för att lämna bort mina barn <3

Igår blev jag inringd lite hastigt och lustigt, så istället för att grilla med vänner blev det jobb 16-21. Men det va' skönt att få jobba lite! :)

Nu måste jag göra mig iordning. Ska strax iväg till tandläkaren, och jag e' lika rädd som vanligt. Usch! Wish me luck!


RSS 2.0