Spoilish!

Jaja, "nu va' det länge sen jag skrev sist.." blablabla. Men vem har tid att sitta här, eller, vem har förresten lust att sitta här..?? Jag har ju så mkt bättre och viktigare saker för mig. Och det e' väl en himla tur :)

Det e' fredag idag, vilket brukar innebära fredagsmys. Så blev det dock inte ikväll. När Johan kom hem från jobbet, så kom mamma hit. Sen drog jag, Johan, Elida och Leon till staden. Mamma passade lillsessan och Ellioten. Vi rusade först in i djuraffären, och fyllde på kaninens förråd, med allt vad det innebär. Hö, spån, halm, vitaminer, mat.. Sen vidare in på Maxi. Storhandling blev det verkligen. Skönt nu när alla skåp e' fulla igen, men det va' lite jobbigt :)

Väl hemma igen skulle allt plockas in i kyl och frys. Jag skulle ljuga om jag sa att allt annat oxå e' inpackat. Shampoo, balsam, tvättmedel, knäcke, flingor, pasta osv, står fortfarande uppradat på bänken. Men det tar jag imorgon :)

Vi såg ett avsnitt av Days, sen väntade hundrastning för mig, och sängen för älskling. Han ska nämligen jobba imorgon. Inte kul! Tur att jag och barnen e' bortbjudna på fika efter lunch. Tiden går lite fortare då :)

Fick en tidig julklapp idag, av min fina älskling. En ny kamera bidde det. Så nu kan jag stryka den från min önskelista. Den e' stor, grym och snabb. Just what I ever wanted! Nu ska jag bara lära mig den oxå. Inte lönt att ha en dyr och bra kamera, om man bara ska köra på autoläge lixom. Nä, här ska fotas! E' så himla glad! :) Tack älskling! <3

Igår hade stora sessans dansklubb avslutningsuppvisning. Det va' jättemysigt. Snacka om att jag va' en stolt mamma! Hon e' ju så himla duktig! Kan inte fatta att hon vågar stå och dansa framför så himla mkt folk. Det hade jag ALDRIG vågat i den åldern. Inte nu heller, för den delen :)

Nä, nu blir det nog sängen och boken för min del. Imorgon ska jag fota en massa..tihi!


Snart

E' på väg mot min sköna säng. Har haft en toppendag, med mina fina <3 En liiiiten svacka hamnade jag i förut, men den gick över. Jag ska inte gnälla. Jag har världens finaste familj, och de har ju faktiskt mig :) Allting jag gör, det gör jag för er.

Igår bjöds det på en heldag i Kalmar, med Marie och Selma. Leon hängde förstås oxå med, för honom lämnar jag absolut inte bort redan! Vi hade en mysig dag. Mat på IKEA, sen shopping på Mode-huset bredvid. Jag köpte inte så mkt. Några bodys och ett par byxor åt Leon, ett par finskor till Hollysen, och vinterkängor till Elida. Hittade en massa fina kläder, till både Elida och Elliot, men nu va' det Leon som behövde nytt. Och vinterskor hade Elliot och Holly redan, så där sparade vi en liten slant :) Men finskorna till lillsessan kunde jag inte låta bli. Det e' ett par svarta ballerinaskor med paljetter, och så en liten rosett längst fram. Hon blev såååå lycklig! :)

Idag va' Elida på dansen, för sista gången denna terminen. Men det börjar igen nästa år, och hon ska såklart fortsätta. Kul när de hittar ngt som de gillar :) Jag och de 3 andra kidsen va' hemma, medans Johan och Elida drog till staden. När de kom hem så hade de shoppat lite på Maxi. Nybakta baguetter och massa annat gottigt.

Ikväll mumsade vi kladdkaka med vit choklad. Älskling har jobbat nere i källaren nästan hela kvällen, så jag roade mig med att bada och duscha alla barn. Imorgon e' det ju skola/dagis igen, och Johan e' leeedig!

Nä, nu måste jag gå och lägga mig med min bok. Men jag bjuder på en söt bild, från kvällsmyset :)






Vackra du

Mitt vackra barn
som sover så sött
jag sitter här länge
trots att jag är så trött
med dig i mina armar
ditt ansikte så nära mitt bröst
jag känner mig komplett
det finns ingen bättre tröst
med dina fingrar runt ett finger
med dina andetag i mitt öra
när jag sluter mina ögon i natten
e' det det enda jag vill höra
jag vaknar varje morgon
och går fram till din säng
smeker dig över kinden
och längtar tills du vaknar igen <3





Yr

Yr som ett fyllo, men ganska nöjd ändå. Jag har ju världens finaste familj!

Vet inte varför jag har varit yr hela dagen. Det flög på mig sent igårkväll, och jag trodde bara att jag kunde sova bort det. Ha, eller hur. När jag vaknade så vaknade yrseln med mig, och har inte lämnat min sida många stunder på hela dagen. Otäckt e' det! Känner mig ju inte sjuk, bara yr. Skumt.

Dagen har rullat på bra iaf. Jag lämnade barn, hämtade barn, handlade, rastade hundar, hämtade barn igen.. Ja, en vanlig dag helt enkelt. Städningen låg jag dock på latsidan med. Dammsuga och diska har jag hållit mig till idag, trots att tvättstugan snart e' överfull av smutstvätt. Nåväl, det e' en ny dag imorgon.

Nu har jag precis tryckt i mig en stooor bit kladdkaka, med vit choklad, som jag bakade åt mig i ren "tycka-synd-om" anda. Helt rätt! Ett stort glas iskallt vatten på det, sen e' jag redo för sängen, där älskling redan bäddat ner sig. Alltså e' sängen uppvärmd när jag kryper ner. How lovely! :)

Holly sov förresten i vagnen i drygt 2 timmar idag. Hon somnade strax innan kl.13, när vi va' i affären. Sen vaknade hon inte förrän efter kl.15, trots att vagnen stod i hallen sen kl.13.15 ungefär. Hon brukar somna i vagnen om hon e' skittrött, vilket hon va' idag, men hon vaknar oftast om vagnen står stilla länge. Likaså i bilen. Så länge bilen kör så sover hon, men när den stannar brukar hon vakna efter en liten stund. Stackarn blev ju väckt astidigt imorse, så inte konstigt att hon tog sig en ordentlig lur i skönaste vagnen :)

Nä, nu ska jag skynda mig, innan älskling somnar ifrån mig. Nattinatt på er!

Yes, 54 kilo, och verkar inte gå ner mera! :)

 

 


Gladast!




Han e' så söt, min älskade kille! 7020 gram visade vågen idag, och han va' 65,5 cm lång! Va' fort han har växt!

Läkarkontrollen gick jättebra. Sist vi va' hos läkaren med Leon, så hörde läkaren ett litet blåsljud. Så litet, att det inte e' ngt egentligen, utan man bara lyssnar på barnet en gång till. Detta ljud kunde bara höras om man sk. "tjuvlyssnade" på hjärtat, men jag har varit sååå orolig i flera månader. Just därför har jag inte skrivit ngt om det, för jag har varit så rädd för att det skulle va' ngt fel. Men idag lät det jättebra! E' såååå lättad och lycklig!

Leon charmade såklart både sköterskan och läkaren. De sa att han verkade va' den gladaste och nöjdaste ungen i världen. Min goa pojk! <3

Nu ska jag gosa ner mig i soffan, med mitt lilla hjärta! E' så tacksam över min fina familj, och jag ska aldrig ta dem för givet! <3

Kallt!

Imorse va' det kallt! Det va' inte mer än typ 2 minus, men det kändes kallare. Älskling lämnade Elida i skolan idag, och jag och resten av gänget traskade till dagis, för att lämna Elliot. Nu e' vi inne i värmen. Lillsessan och jag sitter i köket och myser. Lite mjölk, musik och pussel. Kanoners! :) Lille Leon sover sött. I em ska vi till BVC med honom.

Pappa kom hem säkert inatt. E' alltid orolig när han kör härifrån så sent, samtidigt som man vill att han ska stanna så länge som möjligt såklart. Ofta tänker jag på hur det hade varit att bo närmre pappa. Varför bor vi precis här egentligen..? Johans föräldrar träffar vi nästan aldrig. Ändå e' det dem vi bor närmast.

Tänk va' mysigt att bo i närheten av pappa. Kunna träffa honom när som helst. Barnen hade kunnat sova över, eller bara va' hos honom nån dag. Tänk va' annorlunda allt hade varit. Missförstå mig inte, jag älskar att ha mina barn hos mig jämt. Men ibland kan man inte låta bli att tänka, tänka på om vi kunde haft det lika lätt och bra som de flesta andra verkar ha det. Varför verkar jag vara den enda som kämpar och sliter..??

Tänk bara vilken simpel sak, att lämna barnen hos morfar, när man ska storhandla, till BVC med nå't utav barnen, läkarbesök för egen del, frissan.. Pappa hade aldrig nekat. Han hade alltid ställt upp, så som han alltid gör. Därför e' min pappa så fantastisk. Han stöttar och ställer upp, så mkt han bara kan, för att han vill. Barnen va' sååå lyckliga igår, för att morfar va' här hela dagen. Vilken tur att mina barn har den bästa morfarn i hela världen! Det väger upp allt det andra. <3

Älskling va' duktig igår. Han satte upp halva taket i "biorummet" i källaren. Pappsen kollade all elen. Han e' inte bara världens bästa pappa och morfar, han e' även elektriker :)

Nä nu ska jag fortsätta här hemma. Om drygt 2 timmar ska de stora barnen hämtas hem, sen blir det fika, och sen drar vi till stan. Undrar om mamman hinner med en dusch emellan varven :)

Saknad..

Saknad e' jobbigt som tusan, och just nu saknar jag som mest. Undrar om pappa tog med sig halva mitt hjärta när han åkte. För ngt saknas, i både bröst- och magtrakt. Jag saknar dig pappa! <3

Och just ikväll så saknar jag faktiskt mitt Skåneland. Tänker tebax på allt det gamla, allt det fina. Så mkt jag har upplevt, där i mitt fina rike. Jag lämnade så mkt bakom mig. Fina människor, barndomsminnen, kärlek och hat. E' det kanske så, att jag blir mera sentimental ju närmre julen vi kommer..?

Nu ska jag lägga mig och läsa lite. Imorgon e' en ny dag. En ny dag, med nya måsten. Ta hand om er, och de ni älskar!


Pappabesök!

Har diskat och donat i mitt kök, och tar mig nu några minuters lugn och ro, innan lillsessan ska upp. Idag e' Johan ledig, hurra! Alltså har jag inte varit utanför dörren ännu, mer än för att kissa vovvsarna. Härligt, härligt! Idag e' en bra dag, för om några timmar kommer bästa pappsen. Jippie! :)

Igår va' vi på dop. Det va' jättefint, men tyvärr så va' det i samband med högmässan. Jag rekommenderar ingen att sitta i kyrkan 1 timme(!!) med ett yrväder som Holly. Men det gick över förväntan. Hon fick ett litet utbrott, när hon inte fick ta kyrkvärdens psalmbok (som låg precis bakom oss), men annars skötte hon sig bra. Hon gillade när alla sjöng :) Lille Leon blev förstås hungrig, mitt i alltihop, så jag fick amma på första parkett. Med Gud som vittne, eller vaddå..? Haha!

Efteråt blev vi bjudna på god mat, som avrundades med fika och tårta. Ett tips: Köp inte tårtor från Nilssons i O-hamn! Beställ av bästa Maria! Det finns ingen som gör så goda och fina tårtor som hon. Hon lägger ner hela sin själv i arbetet, och resultatet blir oxå därefter. Fyllning och dekoration e' uttänkt i minsta detalj. Har gett henne beställningen inför Hollys kalas, och det ska bli kul att c vad hon kan klura ihop. Har fullt förtroende för dig Maria! <3

Nu ska lillsessan väckas, så jag avslutar här. Bye!

 

Tårtan från Leons dop :)


Underbart

Hur underbart är det inte
att på dig gå runt och bära
att få känna din lukt
när jag håller dig så nära
att pussa dina öron
stryka över ditt hår
smeka din kind
och torka bort en liten tår
dig ska jag skydda
i hela mitt liv
även när du slår i dörrar
och går iväg med stora kliv
dig ska jag älska
mer än jag nånsin kan förklara
du vackra unge
min fina, underbara

/Fia 2010

Mina mirakel!

Ett riktigt mirakel
det är ni allihop
vi ser er födas, växa
och njuter av era lyckliga rop
från eran första dag i livet
vakar vi över er
får er att känna er trygga
och älskar bara mer och mer
tänk om ni inte fanns
om vi inte denna gåva fått
att få ta emot er i livet
är den absolut största vinstlott
så väx, utvecklas, ha skoj
ta reda på vem ni är
och när ni vänder er om
så finns alltid mamma och pappa här <3

/Fia 2010


BTW!

Vågen står fortfarande på 54 kilo!!!!!!!! Yes!

Nu vågar jag nästan tro på att den inte kommer att visa mindre, då den stått på samma i flera månader! Läge för en efterbild snart kanske! :) Även om jag hoppades på att väga typ 60 efter denna graviditet, så får jag va' glad för det lilla. 54 e' trots allt mkt bättre än 50 :) Pepp pepp! :)

Ont

Vilken god frukost man fick idag då! Älskling bakade franskbröd igår. Såååå gott! Kan äta hur mkt som helst! Lite varm o´boy på det, så e' jag laddad! :)

Har så jäkla ont i min axel! Det började igårkväll, och jag har inte en aning om vad jag har gjort. Ont gör det iaf. Nåja, det går väl över. Det va' iaf skönt att få ligga kvar i sängen ett extra tag imorse, då älskling lämnade Elida i  skolan, så jag slapp överanstränga min axel. Tack, fina du! Jag kräver aldrig mkt, och det e' sååå skönt att du ställer upp när jag verkligen behöver dig! <3

Så, vad händer idag då..? Jo, jag har en djävulsk tvätthög, som jag MÅSTE försöka ta mig igenom. Trots min ömma axel. Men jag brukar överleva det mesta. Ska inte gnälla. Livet e' ju på topp :) Lite städning står oxå på dagens schema, för ovanlighetens skull. Men hoppar nog över skurandet, så axeln inte blir helt slutkörd.

Har 3 sovande ungar, men längtar tills mina små sjusovare vaknar. Då ska vi ha det supermys. Fast det har vi ju alltid :)

Lille Leon satt i hokuspokusstolen en liten stund igår, när han åt gröt. Han blir ju snart 6 månader, men jag tycker ändå att han e' lite liten för att sitta i den. Men han blir nog inte skadad av att sitta där i 3 minuter :) Minns när Holly va' bebis. Jag va' stenhård med att hon inte skulle sitta innan hon va' redo. Visst, hon fick sitta i matstolen när hon åt gröt tex, men jag pallade inte upp med kuddar osv, bara för att hon skulle kunna sitta upp. Nope, hon låg på sin filt, och en dag satte hon sig bara plötsligt upp. Då visste jag att hon va' redo. Varför stressa liksom, det kommer ju ändå :)

Och det här med gåstolar. Visst, jag har oxå haft gåstolar till mina barn. Men bara till Elida och Elliot. När vi fick Holly så hade jag gett bort den gamla gåstolen som syskonen haft. Men jag gav mig tusan på att vi inte skulle ha ngn till henne. Visst tyckte både Elida och Elliot att det va' skitkul med en gåstol, men på det stora hela så tror jag att det e' föräldrarna som har mera "nytta" av den. Holly gick varken senare eller tidigare än sina syskon, fast hon "bara" hade en lekfilt, babygym att ligga i, och lite pallar och bord att resa sig mot. Tänk förr i tiden. Då hade man en filt på golvet, och barnen utvecklades iaf. Lille Leon ska inte heller ha en gåstol. Han klarar sig bra utan :)

Nä, nu börjar det bli dax för lillsessan att vakna. Sen får vi väcka Ellioten ihop :)

Mobilkort, därav den kassa kvalitén!


Röj

Jääääääääääklar, va' jag har hunnit mkt idag! Förutom heta diskussioner på facebook, har jag även städat HELA huset! Dammat som en tok, dammsugit som tusan och torkat alla golven därefter. Så jag känner mig ganska nöjd med tillvaron och mig själv just nu. Tihi! Kom nyss in från en uppfriskande skogspromenix med Laban-bus. Det va' det enda som fattades.

Johan har varit ledig idag, som han alltid e' på måndagar. Måndagar e' ju min lyxdag, då han både lämnar och hämtar barn i skolan/dagis. Dessutom fixade han lunchen. Så nu e' jag laddad inför kommande dagar, då det e' jag, och bara jag, som fixar hämtning och lämning. Men, you know I can do it! :)

Nu e' alla barn hemma, och lillsessan sover sött. När hon har vaknat så ska vi nog dra till staden. Ska hämta fotografbilden på solstrålarna. För det e' det ni e'! Ni lyser upp mina dagar, always and forever! Mammas allt!




Kladdkaka!

Det blev en riktigt smarrig kladdkaka ikväll. Inte så förvånande dock. Eftersom det e' typ det enda jag kan baka, så bakar jag det ofta, och får till den så himla bra! Sitter här och mumsar i mig den allra sista biten nu :)

Alla kidsen e' badade och sover sött. Skoldax imorgon ju, så man får väl ladda inför en tidig morgon. Vi får väl c om lille Leon vaknar inatt oxå. Tur iaf att han inte vaknar till ordentligt, utan kan somna om tätt intill mamma bara. Min gosiga pojk!

Dagens kommentar från Elida: "Vilken tur att jag har dig mamma! Jag hade inte klarat mig annars!" <3

Dagens kommentar från Elliot: "När Leon blir stor, så ska han få mitt spel" Undrar om han håller fast vid det om några år..haha!

Dagens kommentar från Holly: "Upp o hoppa!" För mkt Playhouse Disney hos oss kanske :)

Nu ska jag mysa med min fina Johan, innan det e' dax att sussa. Bye!




Slem

Sista lediga dagen idag. Imorgon börjar skola/dagis igen, efter ett långt och härligt höstlov! Lillsessan sover sött, och jag och lille Leon har myst i soffan ett tag. Stackarn e' fortfarande förkyld. Han snorar inte, men låter som en gris när han äter, och hostar en del. Mkt slem i halsen tydligen. Mammas lilla kille! Inatt vaknade han vid typ 02, och fick sen sova hos mig. Tätt, tätt ihop sov vi. Myspys. Men det va' en orolig sömn, för oss båda två, eftersom hostan kom och gick under natten. Men han e' pigg och glad, och har ingen feber. Skönt det!

Elida och Johan e' på dans. Jag ska fixa maten tills de e' hemma igen. Igår åt vi jättegod kalops, som Johan gjorde. Mums! Idag blir det lasagnette, med lite god sallad till. Får nog baka oss en smarrig kladdkaka med vit choklad, till kvällsfikat. Man måste mysa lite extra på helgen ju :)

Igår drog vi till V-vik, och handlade lite. Johan har börjat med "sitt" lilla biorum i källaren idag. Det kommer nog bli finfint, när det e' klart. Och rummet, som ligger i anslutning till det, kommer att bli Elidas sen. Hon tjatar ofta om sitt nya rum. Hon har ju kommit upp i den åldern, när hon vill ha lite privacy. Inte så lätt alltid, när man delar rum med sin 20 månader yngre lillebror. Och värre blir det väl när de blir äldre :)

Nähä, nu ska jag gå ner och steka färsen. Får ju strax hem 2 vrålhungriga älsklingar :)






Förkylning

Godmorgon! Då va' den äntligen här. Fredagen, med en massa familjemys. Fredagar e' utan tvekan den bästa dagen på heeela veckan. I just love it! :)

Lille Leon e' fortfarande förkyld, stackarn. Han väckte mig kl.03 inatt. Låg och vände och vred sig, och snörvlade en massa. Självklart fick han sova hos mamman då, för jag kan inte få ro när han ligger och låter så. Bättre att ha honom nära, nära. När Johan gick upp imorse, så låg vi och sussade så tätt ihop. Iaf ända tills Johan alarm på mobilen ringde. Han hade snoozat alarmet ett par ggr, och sedan glömt att stänga av det, och även glömt telefonen i sängen. Så helt plötsligt va' det ngt som tjöt, precis bredvid örat på mig. Både jag och Leon vaknade, och sen kunde inte Leon komma till ro igen, utan bara hostade och snörvlade. Lilla älsklingen. Men han va' glad iaf. Låg och fyrade av leende efter leende. Han pratar hur mkt som helst nu. Det e' så himla mysigt! Efter en stund gick vi upp, för att börja dagen, ngt tidigare än vanligt.

Igår väntade trädgården på mig igen, med alla sina jäkla löv. Det såg verkligen ut som om alla träden hade spytt ner vår trädgård. Men men, efter ytterligare 2 timmars jobb (krattade ju 2 timmar i förrgår oxå) så såg man verkligen skillnaden. Elida hjälpte givetvis till. Hon gick och tömde skottkärran i komposten. Min duktiga tjej!

Får väl sätta igång med mina "sysslor" nu, så man kan slappa med gott samvete sen..tihi! Längtar tills ikväll, när hela familjen e' samlad igen! Sen väntar 3 dagars ledighet för älsklingen. Lovely!


Torsdag!

Veckan närmar sig sitt slut. Imorgon e' det fredag, igen. Jag blir lika förvånad varenda vecka, att dagarna går så himla fort! Man hinner ju inte med!

Igår hade jag och barnen en riktigt mysig dag. Vi va' ute och promenixade i det härliga höstvädret. Efter lunchen gick vi ut i trädgården. Städade undan lite och räfsade en massa löv. Jag e' fortfarande slut i ryggen, men får väl ge mig på det idag igen. Vill iaf få upp de större löven. De små kan gott ligga kvar :)

På kvällen skulle alla barn bada/duscha. Först badade Holly och Elida. Sen duschade Elliot. Sist badade lille Leon. Skönt när det e' gjort, phu! :) Det e' ju inte bara att slänga dem i badet. Hår ska tvättas, torkas, borstas, och alla ska smörjas in. Lille Leon har den finaste hy jag någonsin sett. Alla våra barn har haft lite eksem under sitt första levnadsår. Mest på mage och lår, så man har fått smörja järnet. Sen har det bara försvunnit, när de fyllt ett år. Men lille Leon har inget sån't alls. Han e' inte ens lite röd i "kräkvecket" under hakan. Sköööönt! :)

Nu kom stora sessan ner, så jag får fixa lite frukost åt henne. Sen får vi väl c vad vi ska roa oss med idag :)

Så här fin blev fotografbilden, som jag och Magda kämpade för att få till :)

Fick välja mellan en massa, men det blev till sist denna som beställdes :)


Onsdag

Sitter här i köket och mumsar frukost. Det e' så tyst i mitt lilla hus. Det e' verkligen egentid på hög nivå, när man vet att man när som helst kommer att få höra ljudet av små barnafötter på övervåningen, och deras klingande skratt. Älskade ungar! Idag ska vi ha det supermys! <3

Idag började Johan jobba igen, efter en långhelg på 4 dagar. Dagarna går så himla fort när han e' ledig, men vi har hunnit med en hel del. Planeringen inför rummen i källaren e' klar, nu ska det bara göras oxå. Tur att man har en händig karl, som klarar det mesta själv :) Om ni e' riktigt snälla så lägger jag upp före- och efterbilder sen, på de 2 rum som ska bli biorum och Elidas rum. Det kommer bli kanon. Tur att man har en bra källare, när rummen uppe börjar ta slut :)

Vad händer idag då..? Jo, strax ska barnen upp, sen ska vi väl bege oss ut ett tag. Paket ska tex postas till bästa brorsan, som fyllde år i lördags. Jag, min virrpanna, har glömt bort att skicka det i flera dagar nu. Men men, bättre sent än aldrig :)

Lite röj hinner man alltid med. Jag ska faktiskt leta upp Elidas kläder i strl 98. Holly kan nämligen ha lite plagg i den storleken nu. Ja, inte långärmat, men tex leggings och tunikor. Hur bra e' inte det, när de kan ärva från sina syskon..?? :) Har så himla mkt fint efter Elida. Galen i rosa har jag alltid varit, så det finns massor av den varan!

Nä, nu ska jag sätta fart här hemma. Bye!


RSS 2.0