;)

Jag: "Nu flyttar du inte bordet mer!"
Holly: "Det gör jag visst!"
Jag: "Nä, för det blir märken i golvet om du drar det fram och tillbaka"
Holly: "Det blir det INTE!"
Jag: "Jo!"
Holly: "Jag älskar inte dig! Du e' dum mamma!"

;)


Sorry

Ooops! Det har gått en vecka sen jag bloggade sist. En vecka!! Alltså, det e' väl bevis om nå't på att jag har fullt upp om dagarna..?! Jag sitter nästan aldrig vid datorn längre, utan facebookar med telefonen, läser bloggar genom den osv. Men det e' ngt visst med att blogga vid datorn. Det blir inte samma feeling med telefonen. NU sitter jag vid burken iaf :)

Dagen körde igång vid 7. Ut med hundar, väcka barn, fixa frukost, ordna fruktburkar.. Till frukost åt vi ljuvligt gott tunnbröd, som älskling bakade igårkväll. Yum!

I helgen fixade vi en massa här hemma. Johan tog hem grävmaskinen från jobbet, och grävde upp lite där poolen ska stå i söndags. Det e' så ojämnt överallt. Sen fick vi plocka sten i ett par timmar, vilket resulterade i att jag brände rygg och axlar. På kvällen åkte vi och badade. Jag badade dock bara fötterna ;)

I måndags va' jag på utvecklingssamtal med min stora tjej. Sååå stolt man blir av att höra om allt gott fröken hade att säga om henne. Hon har verkligen utvecklats enormt sen förra samtalet. Härligt! Min duktiga tjej! <3

Igår va' Johan på Ikea, med inköpslista från mig ;) Han jobbade där nere igår, så man får ju passa på ;) Hem kom han med nytt köksbord, förvaringslådor, tvättkorgar och ett litet bord + två stolar till Leon. Jag rensade nämligen i Leons rum igår, tömde hans skötbord (som vi iofs bara har som byrå nu) och hängde in alla kläder i hans garderob istället (snedgarderob, där vi förvarar allt mellan himmel och jord). Han blev såååå glad över sitt bord! Holly hämtade massa "mat" från sitt rum, och dukade upp åt honom. Sen satt de och hade det riktigt roligt ihop. Ett tag efter han hade lagt sig gick jag upp för att stoppa om honom, då hade han plockat med sig all maten, och hade det bredvid kudden. Snutten! <3

Idag händer det inget spec. Jag tvättar vidare, och e' enormt glad över mina nya tvättkorgar! Normalt..? Haha! Nu måste jag rusa vidare i tillvaron, för strax ska Leon upp, och blir det fullt ös! :)

Fullt upp!

Hej å hå! Sorry för mitt slarv, men tiden räcker helt enkelt inte till. Även om jag har de bästa ungarna som finns, och den snällaste och nöjdaste bebisen, så e' det allt annat runt omkring som måste fixas. Tvätten varken tvättar eller hänger upp sig själv, disken måste bli nertvingad i diskmaskinen, golven dammar igen om jag inte gör mitt dagliga race med dammsugaren.. Ja, ni vet. Jag har så mkt tvätt att vika idag så jag snart hyr in personal bara för den sakens skull ;)

I fredags fyllde vår älskade Leon år. TVÅ år! Vi hade köpt en Brio tågbana åt honom, med massa broar, kranar och batteridrivet lok. Det va' poppis! Han älskar verkligen det! Ska köra tåg hela dagarna :) Sjukt så fort tiden har gått sen du kom till oss, älskade unge. Tack för varenda dag jag får spendera med dig! För vartenda skratt, varje kram och puss, och självklart varje utbrott. Det kan inte va' sockersött jämt ;) Leon har verkligen blivit trotsig och envis på sistone. Vrålar så fort han inte får som han vill. Men det svänger snabbt, för helt plötsligt e' han den där goa, glada ungen igen, som vill kramas och gosa. Kan inte minnas att de andra barnen har varit så vilda som honom heller. Igår hittade jag honom i köket, med en glödlampa i varje hand. Undrade var tusan han fått tag på dem! Men visst hade han skruvat ur dem ur våra kökslampor, ovanför köksbordet. Unge!

I lördags bakade vi mest. Kakor och tårtbottnar. I söndags gick jag upp tidigt, och satte en deg på jäsning. Efter två timmar hade vi nybakta bullar här hemma, och sen städade jag medans Johan bakade tunnbröd. Kl.12 började folket trilla in. Först kom pappa, Ann och Stina. Sen kom Johans föräldrar med Valjes tårta. 12.50 körde vi till kyrkan, sist av alla. In och ta på Valje dopdräkten, och sen va' kl.13. Kanske tom lite över ;) Det va' bara vi, ingen gudstjänst eller ngt. Skönt! Valje skötte sig exemplariskt. Han bara sov, och märkte inte ens när han flyttades från Stinas famn till prästens, och sen tebax igen. Inte ens vattnet på huvudet väckte honom :) Vi hade valt två psalmer. "Den blomstertid nu kommer" och "Dansa med änglarna". Snälla Anna (Johans kusin) fotade med vår kamera, så vi fick lite fina bilder :)

Väl hemma igen dukades det fram fika. Först bullar och tunnbröd med lite olika pålägg, och sen kakor och tårta. Folk verkade nöjda med maten. Mkt fina presenter fick både Valje och Leon. Tack alla ni som kom och gjorde dagen så bra och fin :)

Igår va' det lugnt. Elida följde med en kompis hem efter skolan, och vi andra fikade på resterna från i söndags. Har massa kvar än :) Det va' så varmt igår så det va' inte ens skönt att va' ute. Klibbig värme, och det hade visst åskat lite oxå. Får c hur vädret blir idag.


Ledigt

Ledig dag, trots att det bara e' torsdag. Vi har fixat lite här hemma. Möblerat om i vardagsrummet och rensat en massa. Solen skiner om vartannat, men vinden e' kall. Leon sover middag, Elliot e' hos en kompis, Elida har en kompis här, Holly pusslar och Valje sover. Johan passar på att fixa med bilen nu när det e' lugnt ;)

Klurar på vad vi ska göra för tårta till Leon på söndag. Vill ha ngt spec. Har sett många bilder på regnbågstårta på fejjan. Tydligen poppis just nu :) Ser himla kul ut när man skär upp den iaf, och man kanske kan fixa till en bil på toppen med godissnören och rotella :) Tänk att min lilla Leon fyller 2 år imorgon. TVÅ! Det e' ju galet! Vart tar tiden vägen..??

Grubbel

Haft en bra dag. Trots allt grubbel den senaste tiden. Grubbel som nu fick ännu mera klartecken. Som ett åskoväder från ovan. Jag städade och bakade en kaka, sen gick vi till lekparken och träffade Magda och hennes barn. Barnen e' nämligen lediga från skolan ons-sön. Jag fick en daglig dos av skratt och energi. "Skit i dem"-pepp oxå. Det behövs kan jag lova! Just nu känner jag mig sååå långt nere, sååå lite värd. Jag gråter för mina barns skull. Kan verkligen inte förstå varför vi inte e' lika mkt värda som andra. Och varför ska det va' så tydligt, så självklart..? Helgen kommer bli tuff. Måste knipa igen och le, för barnens skull. För inte vill jag förstöra för er, mina fina. Jag bryr mig iaf. För mig betyder ni allt <3

Igår hade vi oxå väldans trevligt. Även denna dag räddade Magda mig, genom att spendera ett par timmar här. I mitt risiga renoveringshus, som inte alls e' anpassat för kalas och dop på söndag! Paniiiiik!

Jag hade velat flytta. Ibland dyker tankarna upp. Tänk att få bo nära de som verkligen bryr sig. De som stöttar och hjälper. Som älskar oss. Skita i personer som suger ut min energi, gång på gång. Som trampar på vissa och höjer andra till skyarna.

Känner mig bitter idag. Imorgon blir det bättre. Imorgon e' ju faktiskt en annan dag.

Hål

Tidig söndag. Fast vi kom i säng jättesent så vaknade jag strax efter 06.30. Kunde omöjligt somna om. Låg och lyssnade efter små hundtassar mot parketten, men det va' helt tyst. Helt stilla. Jag klev upp och smög ut i vardagsrummet, och då vaknade lilla vovven minsann :) Jag lyfte upp honom och spanade sen efter pölar på nedervåningen. Hittade inga :) Gick sen ut i morgonsolen, och lät Poppis göra både det ena och det andra ;)

Nu har jag ätit frukost, läst lite mord och tagit hand om lite tvätt. Tänker tvinga Johan att vika sängkläder och handdukar med mig senare ;) Just nu sover dock alla, så det e' lugnt och skönt här hemma ;)

I fredags hade vi finbesök. Magda och Elina va' här, och en blåbärspaj hade de med sig. Sååå himla gott! Alltid lika mysigt med trevligt sällskap, skratt och prat. Det e' genom sådant man får ny energi. Tack vännen! <3

Igår jobbade Johan. Ända till Växjö skulle han, så det va' tidig morgon för både honom och mig. Jag kan ju omöjligt somna om när han har gått upp. Satte en deg på jäsning istället, och sen blev det nybakade bullar till frukost, till barnens glädje :)

Har bokat in dopet nu. Det gick inte det datum vi ville, och sen e' det ju midsommar, student, syrran ska utomlands osv. Svårt att hitta en helg då alla kan, så jag chansade och frågade prästen om han kunde NÄSTA helg. Det kunde han, så på söndag har vi både dop OCH kalas för Leon, som fyller TVÅ år på fredag! Tror ni jag e' stressad..??!! ;) Skönt att ha det gjort innan allt annat drar igång :)

Idag blir det lugnt, hoppas jag. Jag har varit själv med alla barnen i 6 dagar, förutom kvällstid, så idag vill jag få lite gjort. Johan har sågat upp en ny dörröppning in till vardagsrummet, och börjat bygga igen den gamla. Jag vill egentligen inte erkänna det här, men det blir jäkligt bra! När detta projekt e' klart hoppas jag att han slutför de andra 50 oxå ;)

Ha en bra söndag allihop! :)


Fredag!

Tidig morgon idag. Jag vaknade redan 5.40! Flög upp och gick ut med vovvarna. Har man en valp så har man :) Men, det e' fredag idag. Underbara helgen e' på ingång!

Igår hade vi en mysig dag, jag och barnen. Jag och de små va' ute på fm. Leon och Holly lekte för fullt, och jag satt på en filt i gräset med Poppis. Valje sov. Allt va' lungt och skönt, tills Leon for baklänges på en stol i lekstugan. Jag trodde först att han "bara" slagit huvudet i väggen, så jag lyfte upp honom och frågade om han ville sitta hos mamma. Då forsade det blod ur munnen på honom! Jag försökte titta efter om ngn tand åkt ut, men hur lätt e' det när det blöder så mkt..?? Fick ha is i magen, trösta, gå in och torka av honom, och försöka kolla igen. Det slutade blöda rätt fort, och det syntes inget i munnen. Antagligen bet han sig i tungan när han föll. Min lilla plutt! ❤ Han skulle ut direkt igen sen :)

Efter lunchen fick Leon sova middag, sen kom de stora hem, och Elida hade med sig en kompis. Jag fixade chokladpudding och skar upp banan i skivor. Gott! :)

När Leon sovit klart så gick vi ut igen. Det va' riktigt härligt väder igår! Sen började det dock att regna, men vi hann leka ett tag iaf :)

Idag ska de stora barnen på vårvandring, så de ska ha med sig fika. Eftersom det e' hälsoveckan får de inte ha med sig ngt sött, utan det ska va' smörgås, frukt och vatten. Jag har värmt baguetter i ugnen, som nu får svalna lite. Perfekt frukost och matsäck :)

Nu ska jag väcka ungar och gubbe :)




Lite tid

Har blivit dålig på att blogga. Tiden räcker inte riktigt till, och sen så händer det inte så jättemkt att skriva om heller. Dagarna ser ungefär likadana ut :)

I lördags fick vi dock en ny familjemedlem, en liten hundvalp som Elida har döpt till Poppis. Äntligen har hon fått sin efterlängtade hund! Som hon har tjatat och längtat. Han e' 8 veckor gammal, och e' blandning mellan tibetansk spaniel och tibetansk terrier. Ska bli intressant att c hur han kommer c ut som vuxen ;) Laban har accepterat honom, och det e' skönt. Men han e' sjukt liten, så man får c upp med var man sätter fötterna ;)

 


Igår va' det jätteskönt väder ute. Drygt 20 grader på em. Ser ut att bli lika fint idag :) Det regnade lite igårkväll, så det va' tur att Johan hann klippa halva gräsmattan innan det började. På kvällen gick jag och Laban till skogen. Det luktade sommarregn och jag plockade lite blommor. Åhh, va' jag älskar skogen! <3

 

Idag blir det lugnt. Ska dammsuga och vika lite tvätt, sen ringa prästen kl.09. Hoppas att vi kan ha Valjes dop det datum vi vill. Det e' så svårt att få ihop en bra helg när alla kan ju :/ Elida ska ha med sig en kompis hem idag, så det blir fullt hus här hemma. Det brukar dock va' lugnare ju fler som e' här ;)

 

Nä, nu får jag sätta fart, om jag ska hinna med allt :)


Valje 2 månader! ❤

De senaste två månaderna har jag levt i en lyckobubbla. Jag har verkligen försökt att ta tillvara på varenda sekund. Dagarna spenderar jag med barnen, hellre än att ut och flänga. Jag e' lycklig, trots att jag jämt har fullt upp. Det e' ju så här jag vill ha det, så jag har valt att leva mitt liv. För barnen. En dag e' de vuxna och flyttar hemifrån, skaffar en egen familj osv. Inte kommer jag att ångra mina val då, mina prioriteringar.

Två månader har gått sen du kom till oss, älskade lilla Valje. Du har gett oss så mkt glädje, och vi känner sådan enorm kärlek för dig. Ja, för er allihop. Att vara mamma e' absolut det bästa som finns! Känslan när din bebis ler mot dig för första gången, när de stora säger att de älskar dig.. det finns inget som fyller mitt hjärta med sådan enorm lycka som ni gör. Visst e' det kämpigt ibland, när man står ensam och allt kör ihop sig. Men när dagen e' slut, när jag kan stoppa om er och kyssa era stängda ögonlock, när jag kryper tätt intill min lilla.. då vet jag att jag e' lyckligast i världen.


Mjau!


Måndag.. eh.. onsdag!

Skumma morgon. Trots att det e' onsdag så känns det som måndag. Dessa fyra lediga dagar gick fort. För fort! Nu e' allt som vanligt igen. Gubben jobbar och de stora barnen e' i skolan. Jag ska dammsuga, sen ska vi gå en sväng till skogen. Elliot ska hämtas kl.12, så man har lite att tänka på :)

Igår hade vi besök på vår altan, den inglasade. En liten fågel hade tagit sig in. Jag öppnade upp fönsterna på ena sidan, och efter ett tag hittade den ut igen :)




Om drygt 2 veckor fyller Leon år. TVÅ år! Sjukt att tiden går så fort. Han va' ju bebis nyss, men nu e' han verkligen stora killen. Frågan nu e' vad vi ska köpa åt honom. Vi har ju allt. Eller ja, inte allt, men mkt. Ska man liksom köpa ännu en bil eller ännu en docka eller ännu ett legoset..? Känns lite onödigt, även om man såklart vill ge honom ngt alldeles eget. Vi funderar på en trehjuling. En med handtag bak, så kan han kanske "cykla" på den när vi ska till affären osv. Orkar jag "köra" både en sådan och en vanlig vagn samtidigt..? Det finns sådana cyklar som man kan låsa hjulen på, så isf kan han inte svänga iväg iaf :) Tips emottages gärna! :)





Allt e' som vanligt här hemma. Bebis sover, äter, bajsar och ler. Han ler i stort sett hela sin vakna tid, när ngn pratar med honom. Han har blivit sjukt stor och medveten på bara några veckor. Definitivt ingen nyföding här längre! På nätterna sover han 6 timmar, men vissa nätter har han sovit 7 och tom 8 timmar. Så jag kan inte gnälla :)












1:a maj

Godmorgon! Jag har varit vaken ett tag. Låg och mös med en sovande bebis, innan jag till sist slet mig och gick upp. Solen skiner idag oxå, men det blåser lite. Jag har ätit frukost, och fick plötsligt sällskap av Ellioten vid bordet. Inte vanligt på helgen! Han brukar va' skittrött på morgonen! :)

Igår hade vi en mysig dag. Vi gick upp tidigt, och när Johan kom hem igen från stan, då hade han med sig nybakt franskbröd från maxi. Yum! :) Fm bestod av lite städ och tvätt. Kl.12 åkte Johan och de stora barnen bussen in till stan, för att hämta hem "nya" bilen. Nu står det fyra bilar här ute. Milde tid.

Efter lunch blev det promenix i skogen med hund och barn. Vi trodde att Leon skulle somna i vagnen, men det kunde vi ju få tro. Det hade han inte tid med ;) Laban badade i bäcken igen, och jag hann inte fota. Men en annan dag :)

På kvällen kollade jag och de stora barnen på film, efter att 3 av 5 duschat, och 2 av 5 nattats. Efter filmen satte jag en deg på jäsning, som Johan sen bakade ut. De stora gick och lade sig, jag gick ut med vovven, och sen mös jag ner mig i sängen med Valje. Råkade visst somna, och vaknade till lite när Johan kom och lade sig. Nybakt luktade det, men jag somnade om igen :)

Idag blir det lugnt. Vi skulle egentligen åkt till Kalmar idag, men jag pallar nog inte. Bättre att va' hemma och fixa lite. Ett valv ska inhandlas och en vägg ska rivas. Blir nog ingen rivning idag dock :)





RSS 2.0