Snabba dagar

Lediga dagar går fort. För fort. Även om jag trivs på jobbet så e' det skönt att ha dagar då man inte har några måsten, inga speciella tider att passa. Idag e' det dax igen. Jobbar 13-21 ikväll. Jag gillar inte riktigt dessa långa kvällar, jobbar hellre en heldag 7-16. Men men, bara klockan snurrar fram till 16 så brukar resten av kvällen gå fort :)

Har precis väckt mina trötta barn. De ska åka till Krokstorp med farmor idag. Så nu e' det frukosttime för oss. Bye!

En utmärkt dag

Har haft en bra och framför allt leeedig dag :) Sov ända till 9 imorse, och tog mig tom en liten lur efter lunchen. Oh my, börjar bli gammal kanske..? :) Drog in en sväng till staden. Dropin-besök hos frissan för stora dottern, då även mamman tog sig en liten klippning. Det e' himmelriket, att få sitt hår tvättat, klippt och stylat. Nu e' jag fin :) Maken såg ingen skillnad, men jag e' inte förvånad. Undrar om han hade märkt ngt om jag hade rakat av mig skiten. Det blev varsin glass efteråt, och sen pizza från Ninos. Kan det bli bättre..? 

Nu kryper jag ner

Dax att sussa kanske..? Har varit uppe sen halv sex igårmorse. Men men, allting går, och imorgon (idag) e' jag faktiskt leeedig :) Jag ska lyxa till det ordentligt, försöka iaf, och sova till minst åtta. Haha, vi får väl c hur det går. Har svårt att sova länge, men mitt huvud skulle nog behöva ett par timmar extra sömn under de närmsta dygnen. 

Nu kallar kudden på mig. Jobbet väntar mig åter på tisdag 13.30. Skööönt!

Godnatt på er alla!

Förstå

Det e' alltid lika kul att få höra kommentarer om sin vikt. Som igår på jobbet tex. Då fick jag höra att jag har blivit mkt smalare nu än jag va' innan jag blev gravid. Hmm..  Jag har tre barn. Jag har alltså gått igenom tre fullgångna graviditeter och tre förlossningar. Jag har ammat två barn och ammar fortfarande minstingen. Jag känner min kropp vid det här laget. Jag vet vad den vill väga och hur den har valt att c ut. Jag väger just nu ca 3 kilo mer än jag gjorde innan jag blev gravid med Holly, och jag vet att min kropp kommer att göra sig av med dessa 3 kilon oxå. Jag kommer att hamna där jag har legat så himla länge. Inte för att jag vill det, utan bara för att det e' så. 

Tänk om folk kunde förstå att det e' sårande för mig att få höra sån't här. Fattar ni inte att inte alla personer som e' smala har valt detta själva..?? Vissa ser bara ut som de gör, pga av sjukdomar, arvsanlag osv. Så snälla, tänk innan ni öppnar käften nästa gång. Vi e' alla olika, men vi e' alla lika mkt värda. 

Tack för mig!

100 gram choklad tyngre :)

Jaha, då sitter man här igen. Den här mamman kan verkligen inte komma i säng på bra tider. Att det ska va' så svårt! Men nu måste jag ta mig i kragen, jag ska ju upp 05.30 imorgonbitti. Kör en delad tur imorgon itället för en heldag, för det behövdes folk då. Gillar dessa delade turer, när man kan gå hem igen efter bara 3,5 fjuttiga timmar. Känns så lyxigt. Sen e' man ledig hela dagen. Och kvällarna svischar ju bara förbi i megafart sen. 

Tänkte att vi skulle storhandla när jag e' hemma efter första jobbpasset. När jag kommer hem imorgonkväll kommer brorsan hit. Vi ska kolla på film och lite så. Alltid trevligt :) 

Nä nu blir det nog sängen ändå. Jag e' inte så trött än, men kommer att va' helt slut imorgon em om jag slarvar med sömnen inatt oxå. Tur man har barn som sover sött om nätterna + morgnarna. Mina älsklingar! :) Ska nog dyka ner i en bok en stund. Huvudsaken e' väl ändå att man ligger i sängen..??

Nattinatt!

Min snabba tös!

Varför ska man åla när det går mkt fortare att rulla..?? Holly började ju åla för ett bra tag sen nu. Sen lade hon det på hyllan. Och jag kan inte annat än hålla med henne om att hennes rullningar kors och tvärs i huset går väldigt mkt fortare än att åla. Sötungen. Bebisar e' jäkligt smarta :)

Stekande sol

Har en lugn dag framför mig. Börjar inte jobba förrän 16 och solen steker utanför vårt lilla hus. Ikväll får det gärna blåsa lite, så jag inte svettas ihjäl när jag jobbar, men annars ska jag faktiskt inte klaga. Det e' så få månader om året som det e' varmt och ljust och härligt ute, så man får passa på att njuta nu. 

Massa mys blir det idag. I love my life :)

Btw

Jag e' ledig imorgon fm. Ska inte jobba förrän på kvällen :) Nu ska jag tvinga bort maken från hans dator, och spela lite Sims 3 :) Min dator e' inte gjord för spel, men jag älskar den iaf! Iofs kan jag låna kidsens dator. Hmm.. Nåja, spela ska jag iaf. Så det så. 

Pappsen har varit här idag. Vi har grillat och ätit jordgubbar. Skickade med honom vår ena Brio sitty när han körde. Ska skänka den till min kära systerdotter. Har ju en till hos sväföräldrarna, plus att vi har Hollys vagn. Lönt liksom. 

Nähä, bloggtorka råder här. Vi hörs!

En i mängden

Som så många andra bloggare måste jag givetvis nämna Michael Jacksons tragiska död. Jag växte upp med hans musik. Jag har sjungit och dansat och hånglat till hans låtar. Jag har avskytt honom, samtidigt som jag inte haft rätt att döma honom. Han mådde inte bra. Han hade det svårt. Nu hoppas jag att han har fått frid.

RIP Michael - en legend för så många.





Ajdå

Nu har jag varit rikitigt stygg *smäller mig själv på fingrarna* Inget bloggande har det blivit, men mkt annat. Jag har jobbat, jobbat, jobbat, varit ledig, myst med mina barn, gosat med Johan, shoppat, ätit massa gott, spelat Sims 3, andats och njutit av mitt liv. Just nu mår jag bara sååå jäkla bra, och jag vill inte ändra på någonting. 

Blir tyvärr inte långrandig för sängen väntar. Snart, om ett tag, eller alldeles för sent, som vanligt. Imorgon ska jag jobba 7-16 och pappsen kommer hit efter middag ngn gång. Kanske att jag kommer hem lite tidigare, vi får c hur mkt vi har att pyssla med. 

Nattinatt på er! Vi får väl c när den här mamman behagar sova :)



Hej hopp!

Och så va' det en ny dag, och såklart nya tag. Har sovit så otroligt gott inatt. Somnade vid typ 22, och vaknade inte förrän 7 imorse av att vovvsarna ville gå ut. Nu kan jag inte sova mer, så jag njuter av lugnet. Alla de andra sover fortfarande. Ska strax ta mig lite frukost och bara slappa. Det blir kanske en tur till Krokstorp idag, om vädret håller i sig. Har inget annat inplanerat. Imorgon väntar ännu en heldag på jobbet :)

En trött workingmum

Jag e' trött. Sov typ 2 timmar inatt pga en ledsen bebis. Gick trots allt upp strax efter halv sex imorse. Jobbade 7-16. Fy fan va' jag e' bra! Ikväll blir det chips, dipp, film och mys i soffan med älskling. Iaf tills mina ögon inte orkar hålla sig öppna längre, och kroppen lägger av helt. Imorgon e' jag leeedig! På måndag börjar jag på mitt schema. Det här kommer gå galant :)

HATA

Jävla bredbandsbolaget! De lovar guld och gröna skogar, sen får man inte ett skit! E' så arg just nu. Vårt bredband skulle kopplas in idag, alltså samma dag som vårt abonnemang hos Telia avslutades. Vad hände..? Svar: Inte ett dugg. Johan har ringt och skällt på dem, men de säger att det inte e' klart i deras system. Nähä, hur tusan kan man då få en bekräftelse där de skriver att abonnemanget ska vara inkopplat och körklart IDAG..? Bara blaha blaha alltså. Blir så trött. Och inte blir jag gladare av att behöva surfa på makens jobbdator, med ett pissigt mobilt bredband. Om ni bor på landet, skaffa för tusan inte mobilt bredband! Detta e' endast till för er som bor i staden. Slöare skit har jag aldrig varit med om. Ni vet den där reklamen på tv, en 3 reklam där en gubbe e' ute i vildmarken och testar mobilt bredband. Vilket jävla skämt.

Bäst att inte skriva för mkt här, för helt plötsligt lägger väl skiten av helt. Jag har iaf jobbat idag. 07-13 och det gick jättebra. Jag va' hemma och ammade en gång, annars klarade sig finaste familjen hur bra som helst. Har köpt en ny pump, så jag pumpar ur lite mjölk åt Hollysen, som maken kan ta fram i nödfall :) Det kändes kanon att va' tebax, men hade några ångestfyllda stunder. Spec när en på jobbet sa att jag va' grym, som lämnade ifrån mig min bebis. Men hallå! Jag lämnar väl för tusan inte ifrån mig mitt barn när hon e' hos sin pappa..?? Dessutom ska jag inte börja jobba "på riktigt" än. Det gäller bara 4 veckor, och det e' nyttigt för Johan att va' hemma med alla barnen. Idag när jag kom hem så berättade han hur bra det hade gått och hur kul det hade varit, samtidigt som han erkände att det verkligen hade varit tufft. Welcome to my world baby! Duktiga älsklingen! Du e' bäst! <3

Ooops!

Ojsan, råkat slarva lite med bloggen tror jag visst. Det blir lätt så, när man inte har ngt spec att skriva om och inte heller så mkt tid. Har haft en sjuk dotter i helgen. Den stora. Massa feber har hon haft, och massa alvedon har det gått åt. Min stackars tjej! Vilken himla tur att vi inte åkte på bröllopet (Johans kusin gifte sig) i lördags, i Göteborg. Vi skulle ju sova på hotell natten till söndagen, och sen gå på Liseberg hela dagen. Det hade aldrig gått. Istället har vi varit hemma och försökt kurera oss. Alla i familjen e' ju såklart förkylda som tusan. Jäkla skit! Jobbigast e' det för Hollysen, spec när hon äter. "Sutt, snörvel, sutt, snörvel, sutt, snörvel..". Stackars liten! 

Trötta, förkylda barn.


Trevligt

Igårkväll va' jag superdupertrött. När jag äntligen landade på kudden tog det inte många minuter innan jag sov sött. Och när jag sov som allra bäst, då vaknade en liten tjej. Hon som aldrig vaknar på nätterna valde just denna natt att vakna halv fyra. Jisses, va' väck jag va' då. Ledsen va' hon, min lilla stumpa. Nästintill otröstlig, så jag fick vagga henne, sjunga för henne, smeka hennes små kinder, pussa på hennes ögonlock.. Till slut (men det tog ett tag) fick jag henne lugn, men hon ville inte sova. Låg hos mig i sängen och drog mig i håret och vände sig fram och tebax hela tiden. Till slut lade jag ner henne i spjälisen igen, och efter en stunds lekande med fötterna rullade hon över på mage, och somnade. Sover så än. Den här mamman va' såklart skittrött, och somnade bums.

Klockan sju kommer stora dottern ner. Eh, what..?? Hon som jämt sover jättelänge om morgnarna. Jaha, bara att gå upp, vingla ut till soffan och sätta på tv:n. Och här sitter vi nu, under en filt. Myyys. Men trött e' jag..

Jahopp

Klockan börjar dra sig mot älsklings hemkomst. Härligt! Idag e' det ju fredag, min absoluta favoritdag på heeela veckan. Jag ammade en nybadad Holly (ack så söt!) framför Cityakuten, sen tillbringade jag en halvtimme uppe på kidsens rum och försökte få dem att plocka undan lite. Nu har jag bebisvakt uppe på Hollys rum, Elliot e' ju stoltaste storebrorsan :) Ska gå ner i tvättstugan och sätta igång en maskin med tvätt, sen ska dammsugaren få sig en välbehövd runda. Efter det blir det matlagning. Korvstroganoff med ris vankas det, och jag känner redan nu hur galet hungrig jag e'.

Haha!

Kan inte låta bli att skratta när jag ser rubriken på mitt första blogginlägg idag: "Feberfri med trött mamma" :) Det låter ju som att jag har min trötta mamma hemma hos mig, eller nå't :)

Fy, idag har jag hämtat stora dottern på dagis. Sista gången. Sista gången ever! I höst väntar nollan. Nu börjar sommarlovet. Tänk om det bara kunde sluta regna så envist varenda dag, och vi kunde få lite sol och värme. Då skulle ju sommarlovet kunna börja på riktigt, så man kunde få in den där riktiga sommarkänslan. Inte för att jag bryr mig så mkt, för jag ska ju jobba, men jag tänker på alla andra. Alla som börjar sin semester, som slutar skolan, som ska va' lediga. Inte vill man sitta instängd medans regnet smattrar på rutan och får alla daggmaskar och sniglar i hela världen att samlas på vår gräsmatta. Nä, nu vill vi ha sol. Och sniglarna och maskarna kan flytta hem till ngn annan. Vill ngn ha dem..??

Kl.10.35 väckte jag Holly idag. Då klarade jag inte av att ha kvar hennes frukost innanför tröjan längre. Glad som tusan va' hon, och sken upp som en sol när hon fick syn på mig. Just i den stunden betydde regnet ingenting alls. Allt som betydde ngt va' detta leende och denna underbara unge som fyrade av det :)  

När vi skulle traska iväg till dagis för att hämta hem Elida upptäckte jag att Elliots regnkläder inte fanns någonstans. Jippie, de hängde kvar på dagis, kom jag på. Vad göra..? Jo, här e' vi inte så petiga. På med Elidas regnkläder, som hon hade förra året. Rosa/grönt Bamse-set. Söt som tusan va' han, min lilla påg :) Framme på dagis kände inte hans fröken igen honom, utan trodde att det va' Elida..haha. Nu e' hans hylla rensad iaf. Herregud va' mkt kläder han hade. Säkert 10 par kalsonger och lika många tröjor, samt några par strumpor och byxor. Tror inte att det någonsin varit brist på hans hylla :) 

Tog sen en sväng upp till affären med alla barnen. Köpte lite ätbart och kidsen tjatade till sig varsin vattenpistol. Annars brukar jag va' stenhård när de tjatar, för man köper inte grejer bara så där. Det måste man lära sig. Men dessa va' så billiga, och ganska tuffa. 

Nu har vi ätit lite och kidsen kollar på film. Hollysen sitter här bredvid mig och suger på tummen. Sötaste ju :) 

Bye!

Trött tjej

Hmm..Hollysen har inte vaknat än. Nog för att hon alltid sover länge om morgnarna, men detta e' ju liiite överdrivet länge. Hon somnade som vanligt vid 22 igårkväll, och har alltså inte vaknat ännu. Hon brukar ju vakna framåt åttasnåret, för att få lite morgontutte, sen brukar hon somna om igen. Verkar som att jag fortfarande har grädde i tuttarna :)

Feberfri med trött mamma

Sitter här i köket och undrar när det förbannade regnet ska ta slut. Det har regnat hela morgonen, och inte så lite heller. Idag va' det ju dax för avslutning på dagis, så Elida tog på sig sin finaste klänning, valde halsband, armband, diadem osv. Hon va' så söt så :) Kul att man sen måste packa in henne i regnkläder. Undrar om de gick till kyrkan idag, i regnet..

Både Holly och Elliot sover än. Jag e' dock inne och kikar till Holly titt som tätt, för jag gillar inte att hon sover på mage. Men vad kan jag göra, när hon vänder sig i sömnen jämt och ständigt..? Bara att gilla läget och acceptera att hon börjar bli stor nu. Min sex månaders tös :)

Igårkväll mådde jag inte alls bra. Hade feber och huvudet snurrade runt, runt. Det kändes så iaf. Idag mår jag lite bättre, men har en envist rinnande näsa och en smått kraxande hals. Elida va' oxå lite snorig idag, men hon skulle tvunget till dagis. Kan ju inte neka henne det när det e' absolut sista gången ever. Och förresten så e' ju inte förkylning en sjukdom, spec inte när man bara e' liiite snorig. Det va' ju inte limegrönt slem som rann ur nosen på henne :) 

Så, vad händer idag då..? Inte mkt. Så länge regnet bara öser ner tänker jag inte gå någonstans. Jo, jag ska givetvis hämta hem Elida från dagis vid 11, men inte mer. Måste tvätta lite, och det passar ju utmärkt när det e' inneväder. Tvättstugan e' så fräsch och mysig nu när den e' nymålad, så det e' faktiskt ganska kul att va' där nere. Nu fattas bara bänkskivan och vasken, men förhoppningsvis ska vi kunna få upp allt i helgen. Kommer bli superfint! :)

Nähä, nu ska jag titta till min lilla tös igen, och kanske väcka Elliot :) Kram på er!

Bläh nr 2

Skit. Nu har jag fått feber oxå. Har stoppat i mig lite panodil och sitter här helt slö och varm. Och solen skiner ute. Mmm, skit va' det ja. Kidsen tycker inte att mamman e' rolig alls idag. Väldigt konstigt. Men men, jag fick hem stora dottern från dagis. Rensade hennes hylla där oxå, för hon kommer ju inte tebax dit efter sommaren. Vaddå ångest..?? Bara Elliots hylla kvar, men jag orkade inte fixa den idag. Får försöka göra det imorgon. Imorgon måste jag ju va' piggare, för då ska vi till kyrkan på avslutning. 

Bläh!

Vaknade med halsont idag, och inte så lite heller. Känner mig inte alltför pigg. Lite snorig oxå. Usch, dax för en gnälldag kanske. Johan fick lämna Elida på dagis. Jag orkade helt enkelt inte. Frågan e' bara hur jag ska orka hämta hem henne sen..

Igår va' mamma här. Vi åt kladdkaka med grädde och svenska jordgubbar! Underbart gott! Får c om jag orkar ta mig upp till affären lite senare, för det hade varit väldigt gott med jordgubbar och kaffegrädde, plus att jag behöver halstabletter. 

Nä, nu orkar jag faktiskt inte skriva mer. Känner mig inte alls kry. Men vem tar hand om mig då..? Just det, det finns ingen för Johan jobbar ju. Vem har sagt att det e' en dans på rosor att va' mammaledig..??

Trötta barn

Hej hopp! Ligger här i sängen med datorn. Har inte orkat ta mig upp än. Det blev sent igår. Lite för sent. Kikade på film med älskling. Twilight, som e' efter Stepenie Meyers roman "Om jag kunde drömma". Ni vet, den där boken som jag inte kunde lägga ifrån mig för några månader sen. Läste ju även de tre uppföljarna, och jag hoppas innerligt att de oxå kommer som film, för Twilight va' skitbra! Men med tanke på hur den slutade så måste det komma en till. *längtar*

Idag blir det inget dagis för Elida. Både hon och Elliot kom i säng sent igår. Vi va' ju först på BVC med lillstrumpan. Sexmånaderskontroll, och allt va' jättebra! Hon vänder sig åt båda hållen och drar sig framåt och ålar litegrann. Precis som det borde va' helt enkelt :) Hennes eksem har nästan försvunnit oxå.Så himla skönt! Nu väger hon 7985 och e' 64 cm lång. Huvudomfånget va' på 42,5. Stor tjej nu! Och alldeles, alldeles underbar! :) 

Efter BVC blev det en runda på stan. Vi gick in i leksaksaffären och handlade lite. Elliot köpte en Lego sopbil och ännu en McQueen bil, Elida köpte lite saker till sitt dockskåp och jag köpte en sak åt Holly. Det ska ju va' rättvist :) Sen gick vi till Din Sko, och där fick barnen välja sandaler. Va' inne på Domus en sväng efteråt, sen körde vi hem till svärföräldrarna. Vi beställde pizza, Elliot fick paket, vi fikade, Johan somnade på soffan en stund, och till sist så åkte vi hem igen.

Min nya kamera kom förresten igår. Har fotat lite, och den e' jättebra. Snabb som tusan! Precis vad jag va' ute efter. 

Nä nu måste jag få i mig lite frukost. Ha det bäst! 

Imorgon kommer skatten!

Ska vi shoppa då..?? ;)

Trötta morgnar (nätter)

Oh my, va' trött jag e' idag. Laban väckte mig strax efter 04 imorse (läs natt!) och skulle tvunget ut och kissa. Jaja, bara att dra på sig morgonrocken (den fula, jag vill ha en ny Johan!) och gå ut och kissa hunden i trädgården. För vem tusan e' så duktig att de går ut i skogen mitt i natten..?? Jag ramlade ner i min gosiga säng jäkligt fort igen, och sen va' det samma visa strax efter 06. Men gud, hur mkt drack han igårkväll egentligen..?? När Johan pös iväg (vet inte ens vad klockan va') vaknade jag till lite lätt, visste knappt vad han sa eller var jag va'. Snacka om förvirrad och trött :) Nu e' jag iaf uppe, sen typ en halvtimme tebax. Kidsen sover fortfarande, utom Holly. De somnade sent igår, för de va' så uppspelta efter dagisfesten igårkväll. Inte konstigt :) 

Så, vad står på vårat schema idag då..? Jo, först tänkte mamman städa lite. Det behövs verkligen! Sen tänkte hon tvätta. Det behövs oxå! 14.40 ska vi va' på BVC. Det e' dax för halvårskontroll med Holly. Ojoj, imorgon blir lillstrumpan 6 månader! Efter det ska vi strosa på staden. Elliot ska köpa ngt för sina födelsedagspengar och jag tänkte kika lite här och var :) Sen ska vi hem till svärföräldrarna, äta pizza och fira Elliot. Ngn tårta måste jag oxå köpa, för några ljus har han inte blåst ut än. Om han får bestämma så blir det kladdkaka med grädde. Gosungen :) 

Nähä, nu kallar mammaplaikten igen. Holly vill ha massa uppmärksamhet, kärlek och självklart mat (det viktigaste av allt). Kanske hörs senare, kanske inte. Man vet aldrig med mig :)

Förresten, min nya kamera kanske kommer idag. Inatt va' den iaf i Jönköping, så den borde komma till lilla hålan idag. Skoj skoj! :)

Ont

Det gör ont i mammahjärtat när ens stora pojke undrar varför hon inte ringer och grattar honom. Antagligen glömdes hans dag bort efter allt ståhej, men det gör ändå ont i mig. Elliot e' trots allt inte stor. Han e' liten, och när man e' liten så e' födelsedagar och julafton det viktigaste som finns. 

*sjunger* "Va' e' det för en dag, e' det en vanlig dag..? Nä det e' ingen vanlig dag, för det e' Elliots födelsedag! Hurra, hurra, hurra!"

Ett år kvar tills nästa gång nu. Älskade, älskade unge!

Imorgon blir det en tur på stan med bästa familjen. Shopping, pizza och myyys! 

Jag ska aldrig göra skillnad på mina barn. 

Egentid

Det e' mkt diskutioner på g angående föräldrars egentid. I forum, bloggar och artiklar snubblar jag över detta tydligen så oerhört viktiga ord. Men vad betyder egentid egentligen..? Måste man lämna bort sitt barn för att få detta..? Nä, inte enligt mig. Egentid för mig det e' tex när mina barn gått och lagt sig på kvällen, när lilla dottern somnat för natten. Då har jag min egentid. Egentid har jag även på morgonen, när jag går upp före alla andra och äter frukost i lugn och ro. Ngn annan egentid behöver jag inte, och framför allt vill jag inte ha det. Vad som sen e' egentid för andra, det e' just som det låter: andras egentid. Alla gör vi som vi vill, det som vi själva och våra barn mår bra av. Ingen ska döma ngn annan för hur de väljer att göra. Jag har inte rätt att döma dig, och du har ingen rätt att döma mig.

Igårkväll, innan jag lyckades somna, låg jag och grubblade. Länge och väl, som vanligt när jag gett hjärnan lite att arbeta med. Varför rinner tiden med barnen iväg så fort..? Jag vill njuta av mina barn så mkt jag bara kan. Jag vill inte missa en enda sekund av mina barns utveckling. Iaf inte mer än jag verkligen måste. Nästa vecka börjar jag jobba. I fyra veckor ska Johan va' pappaledig, och ha hand om både de stora barnen och den lilla. Och mitt hjärta kommer att värka. Den bästa mamman till mina barn e' jag när jag får vara med dem. Hur ska jag fungera utan dem..?

Elliots dag!

Jaha, då va' den här, Elliots födelsedag, som han längtat efter och tjatat om nästan ända sen han fyllde 3 :) Dagen började med att vi tassade upp, väckte Elida och sedan väcktes prinsen med sång och paket. Han slet upp alla paket, och när han hade öppnat alla undrade han varför han inte fick ännu fler. Sötungen :) Denna gången tycker jag faktiskt att han fick lagom mkt, för en gångs skull. Det e' ju så himla lätt att överköpa. Alla som har barn kan nog känna igen sig :) Bättre att köpa några saker, som man vet att han verkligen blir glad för. Han fick ett stort Lego piratskepp, några riddare med kanon och häst, klistermärken, en tidning, en bok och en pysselbok. Piratskeppet får pappan och Elliot ta tag i ikväll. 


Min stora grabb! <3

Den 8:e juni 2005 kl.02.08 föddes världens sötaste lilla kille. Han va' 52 cm lång och vägde 3045 gram. Mitt hjärta svämmade över när jag äntligen fick möta hans blick, efter nio månaders väntan och längtan. Han hade sådana små, perfekta fingrar och tår. Han luktade så gott. Åhh, vart tog dessa år vägen..? Älskade Elliot, du e' mammas allt! Du och dina syskon. Evig kärlek till er!


Vad dessa år har gått fort! 
Va' stor du har blivit nu!
Mammas älskling!




Sista dagen..

..som jag e' mamma till en treåring. Iaf den här treåringen :) Imorgon blir min grabb stooor! Då ska här sjungas och paket ska öppnas. Håll utkik efter bilder. Jag lovar att de kommer! 

Nattinatt!

Röstade du rätt..?

Mamman packade ihop alla sina barn (Johan jobbar ju såklart) och traskade iväg för att rösta. Med detta avklarat glassade hon i solen på skolgården. medans kidsen lekte järnet. Hollysen sov så sött i vagnen :) Handlade lite sen, och fastnade ännu en gång på skolgården på hemvägen. Gick hem för att luncha. Det blev potatissallad och skinka. Nu äts det godis, eftersom det glömdes(!!) köpa lördagsgodis igår. Maken e' på ingång. Kladdkaka ska bakas. Sen kommer mormorn på besök.

Kan ju bara säga att jag älskar mitt liv! :)

Btw.. Röstade Du rätt idag..? 

Vill ni ha en hint..?


Vad jag gör

Ja, inte bloggar jag iaf. Vad kan detta syndrom bero på då..? För mkt att göra kanske, och en förvirrad mamma. Dålig kombination helt enkelt. Men idag passar jag på att gå upp lite tidigare än de andra (läs mkt), så jag får lite tid för mig själv. Skönt det ibland. Bara sitta här och knappra och njuta och slappa :) Ska strax gå och fixa mig lite frukost. Magen skriiiker!

Igår va' pappsen och co här. Vi grillade och hade det supermys. Stina och Johan spelade guitarhero, och hon va' bäst. Haha! :) Elliot fick superfina presenter. Shorts, linne, badbyxor, munkjacka och en bil till hans McQueen-samling. Han blev hur nöjd som helst. Imorgon fyller han minsann. Va' fort det går! Imorgon blir det dock inget kalas, utan bara mys hemma. På kvällen e' det utspark på Elidas avdelning, eftersom hon börjar nollan efter sommaren, så då blir det inget kalas. Har bestämt med Johans föräldrar att vi ska äta pizza hemma hos dem på tisdag, för då ska vi ändå in till stan. Pizza e' Elliots absoluta favoritmat, så det e' klart att han får bestämma då :) 

I fredags tog Mican studenten. Jäklar, vilken snygg klänning hon hade! Massa fint fick hon och god mat bjöds det på. En kanonbra kväll :) Trötta va' vi när vi kom hem igen. Mkt folk = mkt tjatter. Hollysen gillar inte när det e' fullt med folk, så hon va' lite mammig och lite tjurig. Mina stora barn va' däremot supernöjda med allt folk överallt. De bara busade och sprang runt och kröp under bord och jag vet inte allt. Trött som mamma blir man då.

Idag ska vi rösta. Äntligen. Vill du va' med och skriva historia..? Rösta då rätt, för bövelen! 


Brandskydd

Tjolahopp! Sitter här och väntar på att sotaren ska komma. Brandskyddskontroll idag. När han/hon/den/det varit här så ska vi in till stan. Måste köpa födelsedagspresent åt Elliot, för det har vi inte gjort än. Han fyller ju på måndag, så det börjar dra ihop sig nu. Imorgon e' det ju student, så då kan vi inte. På lördag kommer pappa och co, så då går det inte heller. På söndag e' de flesta affärer stängda, så det kan vi ju glömma. Bara idag som vi har chansen. Bara att ta den då :)

Igårkväll gick jag bredvid på jobbet. Kändes lite omtumlande, lite lustigt :) Men det går nog bra när jag väl kommer in i det igen. Tanken va' att jag skulle gå bredvid imorgon igen, men Johan måste jobba då. Försöker få tag i chefen, så jag kan byta till ngn annan dag istället. Jobbigt det här pusslandet, för samtidigt som jag kan jobbet så vill jag ju ändå gå bredvid och få lite update kring allt och alla. Den 19:e ska jag börja. Jäklar va' dessa månader har gått fort! 

Nu trillade sotaren in, så nu avslutar jag för denna gången. Kram!

Sövande disk

Har precis ätit frukost. Sitter här i köket och lyssnar till diskmaskinens sövande burrande. Ja, ni läste rätt. Sövande. Blir så avslappnad och nannig när jag hör dess ljuva sköljningar. Kikar ut genom fönstret, på allt det gråa, trista och våta. Vilken tur att stora tjejen fick på sig regnkläderna idag på dagis! Alla sover. Utom Elida och jag då, eftersom hon e' på dagis. Elliot har slutat för terminen, så han får sovmorgon. Johan e' ju en ynklig sjukling, så han får oxå sovmorgon. Hollysen fick morgontutte (nä, inte napp) redan vid 06, och sover sött. Bara mamman i huset som e' vaken. 

Ringde chefen förut, för jag tänkte att jag kunde gå bredvid ikväll och på fredag fm. Lika bra nu när Johan ändå e' hemma från jobbet. Det e' ju inte helt lätt för honom att få ledigt veckan innan semestern. Dessutom så jobbar Magda ikväll, och det e' alltid kul :) Hur ska jag klara mig utan dig hela sommaren..?? Tyvärr så va' chefen inte inne, så jag får ringa vid 11 igen. 

Nähä, nu ska jag ruska av mig den här slöa känslan och väcka min grabb. Lite nytta tänkte jag ju hinna med innan det e' dax att hämta hem Elida igen.

Bye!

Ångest

På måndag fyller Elliot fyra år. Och vart tog de vägen då..? Minns vårt lilla knyte, hur han låg på mitt bröst, hur jag så lätt kunde lyfta upp honom mot min axel och pussa på hans lilla öra. Kan knappt fatta att den där lilla bebisen nu ska fylla fyra år. Så stor, så duktig och fortfarande så himla söt! Mammas lilla kille! Eller stora..? Usch, jag vet inte. Varför måste tiden gå så fort..? Varför kan man inte få stanna upp ett tag, njuuuta ordentligt..? Det känns som att tiden med barnen bara springer ifrån mig. Tänk när de blir vuxna, när de flyttar till ett eget ställe, skaffar egna familjer. Nä, just nu vill jag inte tänka så långt framåt i tiden. Jag njuter av att ha dem här, så nära, under mitt tak, under mitt beskydd. 




Mamma älskar er!



Fy så trist!

Vilken trist dag. Den började med härligt solsken, men detta trappades sakta ner och har nu försvunnit helt. Istället e' det vinden som härjar utanför. Sliter i vår stora björk och försöker stjäla gardinerna från vardagsrumsfönstret som står öppet. Vart e' min sommar..? Var har min sköna sol tagit vägen..? Nog för att jag gnällde över att jag va' svettig igår, men detta vädret e' så himla trist. Jag vill ju ligga på en filt i trädgården och äta glass. Jag vill springa runt i nästintill oanständiga kläder, utan att frysa. Skit.

Johan e' sjuk. Han va' hos doktorn igår. Halsfluss har han åkt på. Han kan inte prata, inte svälja och han har feber. Dock mår han lite bättre idag. Nu äter han penicillin, så om några dagar borde svullnaden i hals och svalg gått ner lite. Stackars älskling! 



Våran dag

För 7 år sedan gifte jag mig med min stora kärlek. För 7 år sedan skålade vi för första gången som man och hustru. För 7 år sedan gick vi för första gången och lade oss tillsammans med samma efternamn. Och nu 7 år senare har vi 3 underbara barn. Jag älskar dig så mkt Johan. Du e' hela mitt liv. Du och barnen. Vad vore jag utan er..? Evig kärlek till er!




RSS 2.0