Lyckligast

Har haft en härlig dag. Goa och glada ungar och vackert väder. Pappa va' här en stund på fm, sen har vi spenderat mestadels av tiden ute i trädgården. Duktiga som tusan har vi varit, och då spec jag :) En massa löv har räfsats ihop, men även samlats upp och slängts på komposten. Blir finfin jord sen :) Jag säger som grannen: "Tänk om pengar hade ramlat ner som löven.." Då hade jag inte ens gnällt över mina ömma fingrar nu..tihi.

Nu myser vi i soffan, framför nya tv:n. E' helnöjda med den, och pappsen e' nöjd med vår "gamla" :) Skulle egentligen c en ny film som vi köpt, men istället blev det Terminater 2, som går på tv just nu. Den kan man inte c för många ggr :)

Ska fortsätta mysa nu.

Jag har världens finaste familj! <3 *lycklig*

Lördagmorgon

Och en kylig sådan. Frosten täcker gräset, bilen, soptunnan.. ja det mesta. Det känns verkligen att vintern e' på ingång nu. Både mysigt och trist. Jag älskar ju hösten, med alla fina färger. Mysigt e' det ju dock att det snart e' jul. Har lite svårt att få in i skallen bara att jag har en ettåring i december. Min bebis håller på att bli stooor!

Elida kom ner för en stund sen, men resten av familjen sover. Ska ta mig lite frukost, för just nu så känns det som att jag kommer dö om jag inte får mat i magen snart.

Idag kommer pappa hit, hurra! :)

Och äntligen åkte Erika ut från idol! Hurra igen!

Underbar höst!


Med underbara barn! <3

Ni förgyller alltid mina dagar!

Vad vore jag utan er..??


För mjukt

Elliot kom ner för en stund sen. Han hade ont i magen. Fick sitta på toan och läsa favvisboken, sen blev det bättre. Fick mig ett gott skratt åt hans kommentarer. Min goa 4-åring :)

Gick upp för att torka honom när han va' klar.

Elliot: Mamma, vet du vad som hände i min rumpa..??
Fia: Nä, vaddå..?
Elliot: Det kom bruna såpbubblor!
Fia: Nämen, gjorde det..?
Elliot: Ja, jag bajsade för mjukt!

Ungar e' för härliga :)

Nattade barn

Så, nu har lugnet och tystnaden sänkt sig över vårt hus. Jag fick så jäkla ont i huvudet efter maten, så jag har faktiskt legat och vilat mig en stund. Känns dock bättre nu. Efter macka och lite kvällssnack hoppade stora tjejen in i duschen, och nu sover de alla tre. Mina älsklingar :) Själv ska jag dra med mig maken och gosa ner mig i soffan ett tag.

Vi firar ju, btw. Älskling fick jobbet som han sökt! Så nu jobbar han bara året ut på det företag han e' på nu, sen ska han va' pappaledig fram till den 25/1, då han går över på det nya stället. E' sååå stolt över honom! Det e' inte dåligt att bli utvald av flera hundra sökande.

Trots

Har precis fixat iordning maten. Lasagnette blir det idag, med en mumsig sallad till. Just nu står den i ugnen, men den e' klar om typ en kvart. E' sååå hungrig, så det ska bli gottigt med mat i magen :)

Älskling kom hem för en stund sen. Ibland e' det skönt att han börjar tidigt, för då kommer han ju hem tidigare på kvällen oxå :) Elida e' iväg med sin mormor. Mamma skulle åka till stan, och då frågade jag om hon inte kunde ta med sig stora tjejen. Elida har varit skitjobbig idag. Trotsat och bråkat. Hon blir så rastlös när hon inte får gå i skolan, men nu e' lovet snart slut. Hoppas att hon e' på bättre humör nästa vecka :)

Innan Elida åkte iväg så passade vi på att kratta lite löv i trädgården. Det låg ett tjockt täcke på baksidan. Det va' så man skämdes. Ska kratta lite till imorgon. Det e' mest de större löven man vill få bort.

Nähä, dax att duka nu. Sen blir det bara mys!

Ute eller inne..??

Så, då va' frukosten avklarad. Bästa målet på hela dagen ju :) Holly sitter här bredvid mig i köket, fullproppad med gröt. Sötungen. De andra två lyxlirarna har käkat frukost i soffan. Det e' ju looov, och då ska man bara njuta och ha det bra :) Ska ta mig en sväng med dammsugaren strax, sen blir det att ta tag i tvätten. Precis som vanligt alltså. Vet inte alls vad vi ska hitta på för ngt annars. Har lovat kidsen att vi ska gå till lekparken senare, OM de e' snälla och inte bråkar. Igår blev det innedag hela dagen, för Elida kunde inte motstå att va' elak mot sin bror. Man måste markera att det INTE e' ok att inte lyda sin mamma och va' dum mot brorsan. Får c om hon lärt sig ngt från gårdagen..

Dagarna kan inte börja bättre..

..än så här :)


Dagens städmusik


Seg

Det har krävts två koppar te och massvis av mackor och knäcke för att väcka den här mamman idag, men nu känner jag mig allt rättså pigg. Kl.05 blev jag väckt av en sur vovve, så det va' bara att gå upp och ut i den kalla morgonen (natten). Det blåste in genom min morgonrock, och det va' sååå skönt att krypa ner under täcket igen. Finns det ngt skönare än att somna om egentligen..??

Lite senare vaknade jag av att Johan skulle upp. För det första så ringde hans alarm hur länge som helst, innan han stängde av det. Jag puttade till honom typ 24 000 ggr innan det förbannade pipandet upphörde. Hade skitsvårt att somna om sen. Inte så konstigt, med tanke på hur det låter när Johan går upp på morgonen. Vad han än ska göra så låter det: BANGKRASCHPANGBOMDUNSSTAMPSMÄLL.. Fattar inte hur man kan väsnas så mkt. Ni ska inte tro att jag klampade runt som en elefant när jag gick upp vid fem. Men kanske borde börja med det :)

Nu har jag och de stora barnen ätit frukost. Holly sover givetvis fortfarande. Idag ska jag röja här hemma. Damma, dammsuga, torka golv, tvätta osv osv.. Tänkte dammsuga innan Holly vaknar, så e' det gjort sen. Jag älskar att städa på fm, så kan man göra vad man vill sen resten av dagen, utan att känna ngn press alls.

Hoppas att ni alla får en fin dag!

Mysiga morgnar.

Inatt fick jag sova minsann. Ingen vovvsing väckte mig vid tvåsnåret. Däremot blev jag väckt av en viss kisekatt strax innan 05(!!). Han hade sovit så sött i min säng, och ville då såklart ut och ta en runda i mörkret. Det va' lika bra att gå ut med vovvsarna då med, så det gjorde jag. Kröp dock ner i sängen igen sen, och sov till strax innan 08. När älskling kört iväg för att jobba tog jag mig en lång och härlig frukost. All alone. Mysigt ibland :)

Hollysen vaknade inte förrän 09.15 idag. Elida och Elliot kom upp en stund tidigare. Alltså har vi haft en riktigt slömorgon idag. Precis som det ska va' nu på lovet. Jag har plockat lite här hemma. Ska dammsuga sen när Holly sover. Hon börjar bli lite nannig nu, så bäst att fixa iordning lite lunch snart.

Har blivit otroligt dålig på att lägga upp bilder i bloggen. Lovar att skärpa mig :)

Fullt upp..

..det har vi allt haft idag. Blev väckt strax innan 02 inatt, av en galen vovvsing som ylade. Min vovvsing, givetvis. Om jag glömt att nämna det i bloggen förut så kan jag ju nu passa på att berätta att min ena hund, Tandie, löper för tillfället. Laban (galningen) har självklart gått i taket. Vi har inget annat val än att låta honom vara nere i källaren de stunder då vi inte kan kolla honom heeela tiden, dvs nätter och när vi åker hemifrån. Detta har funkat bra. Han har ett megastort ben, sin korg och mat och vatten till hands. Dessutom e' vår källare stor, så han har svängrum :)

Nåja, anledningen till att han ylade inatt va' att vår pelletsbrännare startade upp (den börjar ju bränna igen när värmen går ner i pannan). Antagligen blev han rädd, och likaså den här matten som blev väckt av ylandet. På med morgonrock och inneskor, snubbla ut ur sovrummet, slå halvt ihjäl sig, sen ner och lugna vovven. Då blev han så glad att han pinkade, på mig. Härligt. Gick ut i trädgården en sväng, innan sängen kallade så fint på mig igen.

Sen fick jag sova så länge som till kl.07, innan jag vaknade igen. Tvingade mig själv att somna om en stund till, så jag gick inte upp förrän 08. Lite mer lagom nu när det e' lov :)

Morgonen bestod bara av stress. Alla barn skulle fixas iordning, mamman skulle duscha, alla skulle äta frukost, hundarna skulle ut.. jaja, massa måsten helt enkelt. Skulle lämna barnen (de stora) hos mamma strax innan 10. Vi kom dit strax över..hehe.

Fick gjort vad vi skulle i stan. Storhandlade, så nu e' kyl och frys välfyllda igen. Egentligen skulle vi äta på Cecil, men Hollysen somnade i bilen. Det fick bli Mc Donalds istället. Vi körde på drive in. Och min älskade fisk va' klar, för en gångs skull. Brukar få vänta typ en kvart på den annars.

Ojoj, vilket rörigt inlägg detta blev. Får nog stänga ner både mig själv och datorn nu. E' sååå trött, trots att jag sov typ 2 timmar i em. Sjukt. Vaknade till vid 17, och sen skulle jag va' på dagis, på utvecklingssamtal, kl.18. Vilken timing :) Samtalet gick bra. Vi har en sån duktig grabb, men det visste vi ju redan :)

Nä, nu får det räcka för ikväll. Ska krypa ner med boken nu. Nattinatt!

Bra dag

Söndag. Iaf en minut till :) Har jobbat ikväll igen. Tredje kvällen på raken. Ganska skönt, men det regnade en del. När jag kom hem strax efter 21 väntade varmt te, mackor och en gosig man på mig. Har sen myst i soffan ett tag. Käkat choklad (wow, det gör jag ju aldrig) och kollat på film. Nu börjar jag känna hur sängen kallar på mig.

Vaknade förstås tidigt imorse, redan 05.45, trots att vi fick en extra timme att sova. Hela familjen sov utom mamman. Typiskt. Men jag lyckades iaf somna om efter ett tag, sen sov jag ända till 09 :)

Älskling lagade supergod mat innan jag skulle iväg till jobbet. Potatis, biff, lök och sås. Mumsigt värre! :) Han e' så duktig så.

Nähä, nu ska jag nog slänga mig i sängen. Imorgon ska vi handla och på kvällen e' det utvecklingssamtal på dagis för Elliot. Alltid lika kul att få höra hur det går :) Sen blir det nog en promenix. Älskling e' ledig hela dagen. Så himla skönt!

Nattinatt på er!

Saturday it is!

Äntligen helg! Som jag har väntat och längtat! Nu e' Johan ledig lördag, söndag och måndag! Härligt! Idag e' det marknad här i lilla byn. Om man nu ens kan kalla det för en marknad, för man springer igenom den på typ en halvtimme :) Massa skit säljer de där, och jag ska inte köpa ett dugg. Jo, munkar och godis förstås! :)

Idol igår va'.. intressant.. eller nå't. Jag trodde inte att Niklas skulle åka ut, för igår tycke jag att man för första gången fick höra att han kan sjunga. Tycker att han har varit skitdålig förut. Men men, det va' kanske låtvalet som knäckte honom. Själv har jag alltid gillat Soundgarden, och spec då Blackhole sun. Videon till den e' ganska kul..hehe. Men visst, han kanske skulle valt en låt med mera drag i.


And off she go

Jaha, då ska man strax iväg. Ska jobba 16-21. Har unnat mig en lyxigt god middag. Kokt potatis, fiskpinnar, kokta grönsaker (blomkål, broccoli, morötter) och en supergod dill/limesås till det. E' jättemätt, så jag ska nog klara av kvällen. Iaf några timmar :)

Ha en bra kväll, så hörs vi imorgon!

Tävling!

Vill ni va' med och tävla om två söta produkter från Lundmyr of Sweden..??
Klicka isf här --> http://flerbarnsmamma.se/?p=3425


Ynklig

Sista morgonen före höstlovet e' avklarad. Vi kom upp i tid, vi fick med oss allt, vi kom i tid till skola/dagis. Inte illa! :) Enda nackdelen med denna morgonen va' att Johan skulle iväg tidigt, så jag va' tvungen att väcka Holly strax innan 08. Hon va' sååå trött! Rödögd och lite smått förvirrad. Stoppade henne i vagnen, stack till skola/dagis och sen äntligen hem till värmen igen för att äta frukost. Nu har hon piggnat till minsann. Gröten i magen gjorde susen, och nog blev både hon och mamman lite piggare efter dammsugningen :) Nu leker hon för fullt och mamman slösurfar lite. Ska ge mig på tvätten strax. Det där eviga tvättandet. Det blir ju en del tvätt när man har några små barn här hemma..tihi.

Jag ska jobba ikväll, vilket inte känns alltför kul. Hade ganska hög feber igår (för att va' mig, för jag har ju aldrig feber) och känner mig fortfarande inte helt kry. Lite yr och konstig och ont i lederna. Bläh! Ska ta tempen strax, men jag tror inte att febern har stannat kvar.

Unbelievable

Nu har jag både dammsugit och torkat av golven. Gud va' det luktar gott efteråt! Har gett Hollysen gröt och nu leker hon för fullt. Fattar inte hur man kan ha en bebis som e' sååå glad JÄMT! Det e' inte ofta hon inte har ett smile på sin lilla mun. Igårkväll somnade hon som vanligt strax innan kl.20, och vaknade vid 09.30 imorse. Hon måste va' trött efter sin pappa..haha.

Nu tänkte jag strax vika lite rentvätt samt slänga in en ny maskin. Elliot ska hämtas hem strax efter 11, sen ska Holly sova lite igen. Kl.13 ska vi hämta Elida i skolan. E' bjudna hem till mamma på middag, så vi går dit direkt när vi hämtat stora tjejen. Rotmos blir det. Mums!

Snart fredag :)

En ny dag. Torsdag e' vi inne på nu. Härligt! Imorgon e' det fredagsmys! Dock ska den här mamman jobba kväll både imorgon och på lördag, men kvällarna går alltid så fort. Strax efter 21 e' jag hemma igen. Då sover barnen och jag har en mysig man i soffan.

Nähä, nu får vi sätta lite fart! Ha en bra dag!

Min dotter, hon vet hon :)

Har haft en "allvarlig" diskussion med min stora dotter.

Elida: När jag blir stor, då ska jag bara ha ett barn!
Fia: Jasså, varför det..?
Elida: För annars blir det bara en massa bråk!

Haha, sötungen!

Sorg

Johans morfar har gått bort. Väntat men ändå ledsamt såklart. Idag går alla tankar till dig Arne. En gladare, mer varmhjärtad och trevligare person får man leta efter. Och då e' jag ganska säker på att man inte lyckas hitta ngn.

Det sorgligaste av allt e' att ingen brydde sig om att fråga Johan om han ville följa med och hälsa på sin morfar en sista gång. Få chansen att säga farväl. Ingen ringde ens och berättade att han dragit sitt sista andetag, utan det fick  jag c på msn. Johan mår dåligt, och jag klandrar honom inte. Man har bara en morfar, och när den morfarn e' borta så har man ingen. Fast han finns kvar i minnena, i våra hjärtan, för evigt.

Jag finns här för dig älskling, varenda minut, varenda sekund. Familjen betyder allt! <3

Kalastajm

Jaja, jag vet att jag har slarvat med bloggen i helgen. Har helt enkelt inte haft tid. Fullt upp har det varit här hemma.

I lördags hade Elida äntligen sitt barnkalas. Som hon har längtat! :) Av 10st bjudna kom 9. Det va' barn överallt, men det gick jättebra. Vi började med snurra flaskan-leken, när alla hade kommit. Den som flaskan pekade på fick ge Elida sitt paket, och hon öppnade det så alla fick c vad som fanns inuti. Det tog en rättså bra stund, eftersom det va' så många..hehe.

Sen va' de uppe på rummet och lekte medans Johan fixade iordning lunchen, vilken bestod av korv med bröd. Finns det ngn bättre och snabbare kalasmat..? :) Sen fick de gå och leka på rummet igen. De lekte faktiskt jättebra. Det va' inget bråk eller tjafs, trots att de va' så många. De delade upp sig i små grupper här och var. Ngn lekte med stora dockskåpet, ngn med lilla dockskåpet, ngn lekte med Barbie, ngn lekte med dockor, ngn lekte med bilar.. osv.. Tur att Elida har ett stort rum :)

Sen va' det dax för fika. Snoddas, chokladbollar, kladdkaka och grädde bjöd vi på. Det va' lyckat :) Efter fikat hann de leka en stund till innan det va' dax att leta efter alla godispåsar, som Johan gömt. Lagom tills alla hade fått sina godispåsar kom första föräldern för att hämta. 2 timmars kalasande va' alltså precis lagom :)

Hade faktiskt en hjälpreda, så det va' kanske därför som allt flöt på så himla bra. Tack Marie för att du ställde upp! Det va' så himla snällt!

Gud så mkt fina saker Elida fick av sina kompisar. Barbie-dockor, godis, pyssel.. Hon e' himla nöjd!

Nä, nu ska den här mamman fortsätta med sin tvätt. Elliot ska snart hämtas hem från dagis.

Kram kram!

Lyxlirarnötter

Godmorgon! Sitter här i mitt tysta hus och bara njuter. Johan har lämnat barnen idag och Holly sover än. Härligt! Ska ta en snabbis med dammsugaren innan hon vaknar, så e' det gjort för idag.

Kollade på lyxfällan igår. Oh my god! Vilka nötter det finns! De hade skulder på över 3 miljoner, men trodde att de bara hade på typ 2,5. Smart att räkna fel på typ en halv miljon. De levde på endast en inkomst, vilken låg på 18 000 i månaden. Då kan man ju oxå undra vilka banker som lånar ut så mkt pengar, när de tjänar så pass lite. Först 2,5 miljoner för huset, 300 000 för bilen, över 100 000 i blankolån. Ja herrejösses! De hade skulder på typ 50 000 i månaden, och som sagt en inkomst på 18. Jag kan inte ens tycka synd om folk som gör så. Varför vill man leva över sina tillgångar..? Kan man njuta av sin splitternya bil om man egentligen inte har råd att äga den..??

Säger godnatt..

..eller iaf hej till min bok. Ska läsa ett kapitel, började ju på en ny bok i förrgår. Lite seg e' den allt nu i början. Skum och faktiskt ganska trist. Men om några kapitel kanske jag har svårt att lägga den ifrån mig. Hoppas på det iaf!
Nattinatt på er!

Jag har en ängel

Tänk, det e' redan torsdag. Imorgon e' det dax för fredagsmys! Veckorna bara svischar förbi i ilfart. Vem lyckas hinna med..??

Har haft en ganska lugn morgon idag. Fick ett sms av en kompis, som undrade om hon skulle hämta upp Elida och lämna henne i skolan. Det tackar vi för! Johan stack tidigt imorse, så jag va' tvungen att väcka Hollysen. Annars brukar han va' hemma tills jag kommer hem igen, när jag lämnat kidsen. Holly sover ju så himla länge om morgnarna, typ 19.30 - 08-30. Men nu behövde jag inte väcka henne förrän strax innan 8, gav henne gröt, och sen traskade vi iväg till dagis för att lämna Elliot i lugn och ro. Tack Marie, du e' verkligen en ängel!

Nu har mamman oxå fått i sig frukost och Holly leker för fullt med alla sina prylar. Jag ska strax vika lite tvätt (för ovanlighetens skull), sen blir det bara mys tills vi ska hämta hem Elliot 11.15.

Halloweenpyssel

 

Elidas konstverk som hon gjorde igår på juniorerna :)


Hollys favoritbok

 


Kissen såklart! :)


En härligt ledig dag!

Vilken härlig dag! Kidsen har studiedag så det e' ingen skola eller dagis idag! Skööönt! Jag hade sovmorgon till 09. Vi e' bara hemma och myser. Har ätit frukost i soffan under en filt, lekt en massa. Nu sover Hollysen, så jag ska passa på att dammsuga och torka av golven. Det e' sjukt kallt ute! Inga varma vindar precis :(

Johan kom iväg tidigt imorse, så han lär komma hem redan vid 16 idag. Härligt! Då hinner vi träffa honom lite innan han ska iväg på hockey.

Nähä, nu ska jag plocka undan lite innan dammsugaren åker fram. Sen tänkte jag göra fruktsallad. E' så himla sugen på det! :)

Stort grattis!

Till min fina vän Maria som fyller år idag!

Hoppas att din dag blir alldeles, alldeles underbar!

Många kramar till dig!


Bebis no more!

Vid denna tiden brukar jag städa. Om Elliot eller Elida e' hemma låter jag Holly va' på övervåningen tillsammans med sina syskon. Att dammsuga här nere tar mig typ 3,5 minut. Under dessa ynka minuter hinner jag stanna upp och ropa till barnen en 10-20 ggr. "Vad gör Holly..?? Passar ni henne..? Hon har inga smågrejjer va'..??" Barnen tycker att mamman e' jättetjatig och jobbig. Nu e' denna ljuva tid över. Nu får städning endast ske när Johan e' hemma eller när bebisen sover. Anledningen e' ganska enkel: Holly e' överallt! Visst har hon rest sig mot soffan, bord, fotpallar osv ett bra tag nu, men nu e' det ännu värre. Hon reser sig mot ngt, tar några stapplande steg i sidled och ramlar ibland. Så ni kan ju bara gissa vad jag gör. Just det, jag vågar inte lämna henne en enda sekund. Hon får tom följa med mig in på toan, istället för att leka på rummet, som ligger vägg i vägg.

Alltså: bebis no more! Nu ligger ettårsdagen i sikte, och mamman undrar förvånat vart dessa månader egentligen tog vägen!


Vattkoppor eller knottbett..??

Jaha, då va' det måndag igen. Varje måndagmorgon vaknar jag aningen förvirrad, undrar vart helgen tog vägen och mysfaktorn med den.

Elliot e' inte på dagis idag. Han har några skumma "prickar" i pannan, uppe vid hårfästet. Det började förra veckan, när han kom hem från dagis en dag. Då hade han som röda "tuschpennsmärken" i pannan. Inte upphöjda alls, utan just bara prickar. Som om ngn målat på honom. Jag trodde att det berodde på mössan. De hade varit i skogen, och barn blir lätt lite svettiga när de kutar runt och busar och leker. På kvällen sen hade han feber, så han va' hemma från dagis dagen efter. Sen försvann febern, precis lika fort som den kommit. Efter några dagar "förvandlades" prickarna till utslag(??), eller upphöjda prickar. Som små bett. Vattkoppor va' min första tanke, men ändå inte. Igår hade vi kalas, och "prickarna" va' fortfaranade kvar. Svärmor trodde direkt på vattkoppor, vilket fick mig att besluta att han skulle va' hemma från dagis idag.

Ringde dagis imorse och pratade med en fröken. Hon sa att de inte hade haft ngt fall av vattkoppor just nu, men när jag förklarade hur "prickarna" såg ut så gick det upp ett ljus. När de hade varit i skogen med barnen så hade flera av ungarna fått dessa röda "prickar" i pannan, under mösskanten. Precis som om ngn tryckt med en röd tuschpenna lite här och där. Nån dag efter hade dessa utvecklats till små upphöjda prickar = knottbett! Där har vi det! :) Nåja, jag sa att Elliot stannar hemma idag iaf, så får vi c imorgon.

Man måste ha musik när man städar!

 


Vad jag älskar alla gamla godingar! :)


13 år.

Idag har vi varit förlovade i 13 år. 13 år!! Fatta som  tiden bara sprungit iväg! Tänk så mkt man har hunnit uppleva på alla dessa år.

Tack älskling för alla stunder vi delat, för hela vårt liv ihop. Jag älskar dig och barnen mer än ngt annat i hela världen!

Skööönt!

Vilken slappdag vi har haft hittills! När jag hade lagt Hollysen för hennes middagslur så kröp jag ner i sängen och läste lite i min bok. Superspännande e' den, och jag ska läsa ut den idag e' det tänkt! Johan har hämtat hem Elliot från dagis. Vi har nyss ätit nybakade frallor med ost och skinka. Himla gott! Strax ska stora tjejen hämtas hem. Ikväll blir det bak inför kalaset på söndag. Imorgon blir det Kalmar. Ikea maybe :) Och Idol får vi ju inte glömma ikväll. Som vi har längtat hela veckan! Välkommen efterlängtade, härliga helg! :)


Äntligen fredag!

Efter en hel veckas jour e' Johan äntligen ledig i 3 dagar! Så himla härligt! Som tur e' så har han inte behövt åka ut en enda gång, men han får ju betalt iaf. Inte illa :)

Igår hade jag en mysig dag på stan med lillan och Marie. Marie skulle klippa sig, så vi hängde på. Efteråt blev det lite shopping, massa skitsnack och det hela avslutades med pizza. Gottigt! Inte ofta jag åker iväg med bara ett barn, så det va' faktiskt lite skönt att inte ha med sig hela trion :) Elida och Elliot va' hos min mamma, vilket inte händer alltför ofta.

Har haft en småstressig morgon. Elida ska till simhallen med skolan idag, och hennes handduk (den som hon tvunget skulle ha med sig) tvättade jag igårkväll, samt torktumlade så den va' klar nu på morgonen. Tur det :) Det e' mkt att tänka på nu. Förut har de ju aldrig behövt ha med sig handduk, tvål osv till skolan, så nu gäller det att märka allt. Inte kul om ngt försvinner pga miss av märkning liksom.

Hollysen e' som vanligt på ett strålande humör. Leker för fullt med alla leksaker, ställer sig upp mot soffan, fotpallarna, tvbänken osv, och snor allt som man glömmer att ta bort. Min lilla bustjej! :) Dessutom pratar hon hela tiden. "Tttiiiiittttaaa!", utroper hon titt som tätt och pekar med sitt lilla pekfinger. Vilken himla tur att man har ett litet pekfinger, så man kan visa mamma alla spännande saker :) Frågar man henne var kissen e' så pekar hon och säger "Da!". Va' fort dessa månader har gått! Liten börjar bli stor!

Nähä, nu ska jag nog dra fram dammsugaren. Ha en jättebra dag alla!


Dagens "Vill ha"

 


Klicka på bilden för att komma till webbutiken!

 


Vill ha denna jackan! Men den e' ju sååå dyr! Men sååå snygg! :)


6 år!

Hipp hipp hurra för vår stora tjej idag!

Grattis älskade Elida på din födelsedag!

Först hade vi varandra, sen kom du, Elliot och Holly.

Nu har vi allt! <3


Sad

E' nästan ledsen att jag redan sett ett par avsnitt av senaste säsongen med Hemmafruarna. Alltså kan jag inte njuta ikväll som så många andra kommer att göra. Men på måndag kommer det ett nytt avsnitt, och då vet ni alla vad den här mamman ska göra :) Ikväll blir det istället Heroes för vår del. Det finns ju inget bättre än serie-maraton! :)

Dax igen

Jaha, då kör vi vidare. Idag e' det tisdag. En tisdagmorgon med frost i gräset, kall vind som viner runt öronen och en klar himmel. Härliga höst, med färgglada löv som sakta men säkert börjar lämna sina värdar. Jag gillar hösten. Visst saknar jag sommaren men det e' ngt särskilt med hösten. Det har jag alltid tyckt.

Nu ska vi strax borsta hår och tänder, sen blir det till att traska iväg, ut i kylan.

Imorgon har jag en sexåring här hemma! Imorgon e' jag mamma till en stor tjej! :)

Åhhhhhhhhh!

Det blev visst en sen uppdatering idag. Har helt enkelt inte haft tid för min kära blogg förrän nu.

Dagen började som alla andra dagar (läs vardagar). Väcka kidsen vid 07, fixa frukost, packa väskor, fixa matsäck, borsta hår och tänder, klä på oss och gå ut. Lämna stora tjejen i skolan, sen grabben på dagis. Rusa hemåt, så maken kan köra iväg och jobba. Äta frukost med lilltjejen, sen mysa järnet med densamme :)

Blev inte mkt städning idag. Drog över med dammsugaren bara, sen va' jag så trött så trött. Helt plötsligt va' klockan nästan 11, och då va' det dax att hämta hem Ellioten från dagis. Hann inte mkt när vi kom hem heller. Holly fick sova en stund, sen va' det dax att hämta stora tjejen i skolan. Inte fick jag med henne hem heller, för hon följde med en kompis istället. Mkt roligare ju :) Däremot fick jag med en kompis hem, så det blev ett par timmars skitsnack. Alltid skoj med sällskap :)

Nu ikväll har jag varit ensam med hela trion. Johan har varit på gymmet. Ska bli kul att höra hans gnäll om träningsvärk imorgon..hehe. Nattade kidsen innan han kom hem, och nu slappar vi bara lite. Ska c Desperate Housewives om ett tag. Då åker chokladet fram!

Lättroad

Jag e' nog ganska lätt att göra glad. Idag försökte jag dra på mig mina jeans från 2006. 26 e' det i midjan på dem. Och visst, upp kom de, men det va' totalt omöjligt att knäppa gylfen. Jippie, hurra! Förhoppningsvis betyder detta att jag aldrig mer kommer att komma i dessa ministorlekar igen! Jag menar, magen e' så platt som den kan bli, men höfterna kanske har fått sig ett uns "fett". Bring it on säger jag bara! Tänk så härligt om vågen inte fortsätter att visa på minus.

Har haft en riktig slappardag idag. Söndag ju, och då får man mysa och slöa hur mkt man vill :) Har varit ganska seg hela dagen, eller iaf tills jag hoppade in i duschen runt 13-tiden. Blir så himla seg när jag inte gör så mkt, samtidigt som jag vet att jag verkligen måste försöka vila när jag väl kan. Johan har haft jour sen i fredags, men har inte behövt åka ut en enda gång. Härligt! Får c hur det går i veckan.

Nä nu ska jag fortsätta mysandet med mina stora barn. Minstingen sover en stund. Maken e' på hockey.

Ha det bäst!

Goa ungar!

Kollar på Bolibompa med barnen. Christer Fuglesang e' gäst där ikväll.

Fia: Kolla på han i blå skjorta. Han har varit ute och åkt i rymden!
Elida: Varför har man en blå skjorta när man åker i rymden..??

:)

Hej lördag!

Ja hej lördag, med godis, mys och städning på schemat. Frosten har tagit över min trädgård, men jag njuter så länge jag e' inomhus. Elliot e' vaken, kom ner och väckte mig strax innan halv 8. Elida och Holly sover än. E' så sjukt sugen på choklad, trots att jag smällde i mig ett 200g framför Idol igår. Jag e' hopplös.

Bläh!

E' besviken på kvällens Idol. Schlagerbruden borde inte gått vidare. Har inte gillat henne alls, så jag hoppas att hon sabbar det för sig nästa vecka oxå. Blev lite besviken på Erik oxå, men han får ladda om till nästa vecka. Den grabben kommer bli stor!


Nähä, nu ska vi fortsätta att mysa i soffan. Heroes it is! :)

Barnbarn

Barnbarn e' ngt man ska va' stolt över, ngt som man borde älska och känna att man kan offra sitt liv för. Jag e' lyckligt lottad som föddes som barnbarn till den bästa mormorn i hela världen! Inte ringde mina föräldrar till mormor och frågade om jag kunde vara där när de tex skulle åka och handla, gå ut och äta.. Jag gick bara dit, för mormor hade alltid tid för mig. Varenda dag hälsade jag på hos mormor. Vi ritade, åt glass, gick till affären, sydde, skrev ramsor, läste, lagade/åt mat.. Listan kan göras lång. Hos mormor va' det alltid kul, och vi tog henne för givet, utan att hon kände att vi gjorde det. Hon älskade när vi kom dit, och hade nog gärna sett att vi va' där ännu mer.

Hade en lång diskussion med pappa förut idag (pappa bor ju tyvärr 18 mil härifrån, och e' ingen man kan gå till bara så där:(). Han sa att det aldrig va' ngn som frågade mormor, för det va' ju så självklart att hon ställde upp. När jag va' liten va' det så. Då såg man det inte som ett "tvång" att c efter sina barnbarn ett par timmar. Många far- och mormödrar va' ju dessutom hemmafruar, och hade all tid i världen för sina barnbarn.

Nog för att jag älskar att spendera tid med mina underbara barn. Jag önskar inte att ngn annan ska ta det ansvaret som jag och Johan valt att ha. Vi valde att skaffa barn, givetvis e' det vi som ska ta hand om våra barn då. Men ändå.. tänk om man ibland, ngn gång kunde få liiite hjälp, liiite stöd. Man behöver det, för det e' tufft att ta hand om och uppfostra tre barn. Det e' verkligen det bästa som finns att va' mamma, men ibland, ngn enstaka gång, skulle jag vilja få lite backup. E' det för mkt begärt..??

Klicka här --> Så fint!

På tal om ingenting egentligen

Nu e' den här, den em som jag längtat efter hela veckan. Fredags em! Jippie! No more lämna/hämta barn på dagis/skola! Nu e' det helg, och vi ska bara mysa och ha det skönt! Och jag hoppas på lite jobb för Johans del, så vi kan ha det riktigt myspysigt här hemma :)

E' så sjukt sugen på choklad så jag omkommer nog snart! Men Hollysen sover, så jag får sticka upp till affären när älsklingen kommit hem.

Jag har ett stort problem. Nu när jag äntligen köpt ett par nya skor så kommer vi till nästa sak, nämligen en ny jacka! Jag tänker inte ha min vinterjacka som jag hade både förra och förrförra vintern. Jag vill ha en ny! Men jag hittar ingen fin. Det fanns en snygg, rutig skepparkavaj på H&M, men jag vet inte om jag kommer hålla mig tillräckligt varm i den. E' ju ganska så frusen :) Köper ju inte en jacka för tusen spänn, jo om ngn annan vänlig själ e' beredd att paya för den..hehe. Jag e' snål, iaf när det gäller mig själv.

Minns när jag en gång (för många herrans år sen) tog alla mina pengar och köpte en snordyr jacka till Johan, bara för att jag tyckte att han skulle ha den. Vi bodde i en liten etta, fattiga gymnasieelever va' vi, men en fin jacka hade han..hehe. Gud så mkt minnen man har från våra många år ihop. Vi hade ingen mikro första tiden, Johans föräldrar tyckte inte att vi behövde det. Jag sparade pengar i ett helt år (va' bara 16 år) och köpte sen en mikro till Johan i födelsedagspresent. DET NI! Den höll faktiskt i många år, för vi slängde den förra vintern, så vi hade den i typ 12 år.

I januari 2010 har vi varit tillsammans i 14 år. Det e' nästan halva mitt liv. Inte konstigt att han e' min andra hälft, min eviga kärlek <3

Tänker på hur mkt vi fått kämpa för att ta oss dit vi e' idag. Vi har jobbat stenhårt, vi har pluggat, jobbat ännu hårdare och nu sitter vi här i vårt egna hus, med våra fina barn. Man lär sig inget av att födas med silversked i mun. Man kan bara bli tacksam över vad man har om man fått skaffa sig det själva.

Stor tjej!

Ojdå, kom just på att jag inte har uppdaterat min blogg sen i måndags. Kanske inte konstigt ändå, med tanke på att Johan varit ledig hela veckan. Han började jobba igen idag. Så trist. Hade verkligen kunnat tänka mig att ha honom hemma varje dag :) Idag börjar hans jourvecka, så håll era tummar och tår för att det inte blir för mkt att göra. Vill ju gärna ha honom hemma lite i helgen.

Igår va' vi på BVC med lilltjejen. Eller hon e' ju inte så  liten längre. 8845 gram och 71,5 cm! Va' fort det går! Hon ligger exakt lika enligt kurvan på både vikt och längd (bara precis under normalstrecket på båda), så hon e' helt proportionerlig. Så de som tycker att hon e' tjock kan ta sig någonstans. Hon e' helt perfekt, vår lilla, stora tjej :)

Efter BVC körde vi in till stan. Elida va' inne och visade upp sitt öra (hon tog ju hål för några veckor sen), och det såg jättebra ut. Har inte blött eller varat alls. Skönt! Om 1-2 veckor e' det dax att byta till örhänge med tunnare stift, så hon fick en rabattkupong. 10% bara, men bättre än inget :)

Va' inne i leksaksaffären en sväng oxå. Elida fyller ju år nästa vecka, så hon fick visa vad hon önskade sig. Vi har redan köpt presenter, men man köper säkert ngt mer :) De stora barnen fick välja varsin sak oxå. Elida köpte en cd-saga och Elliot köpte en Mc Queen bil, för ovanlighetens skull :) Holly fick lite kläder häromdagen, så hon fick va' utan idag. Sen gick vi och åt lite på en pizzeria, innan vi körde hem igen. Hade massor att göra igårkväll.

Nu e' Elida i skolan och Elliot på dagis. Älskling va' tvungen att köra tidigt idag, så jag fick väcka Holly redan halv 8. Kändes grymt, för hon va' såååå trött! Men men, får kanske ta en tur med vagnen om ett tag, och c om hon vill sussa en stund. I vanliga fall vill hon sova strax innan 11, men det funkar inte då jag måste hämta Elliot 11.15. Men om vi går ut lite tidigare, så kanske hon hinner få sig en liten lur. Vi får c. Har mkt att göra idag oxå. Har rivit tapeter i hallen nere, trappan och hallen uppe, och det e' lite mer kvar att riva ner. Får c om jag hinner göra lite sen.


RSS 2.0