Ullared

Hej hopp! Denna helgen har gått fort. Antagligen för att vi i fredags åkte hem till pappa, och sov där tills igår. Det va' mysigt! Pappa bjöd på skink- och ostpaj och tacopaj när vi kom, vilket va' mkt gott. Jag, Johan, Holly och Leon sov i ett rum, och Elida och Elliot sov uppe i Stinas rum. Allt går, även om man har 4 barn :)

Igår körde vi till Ullared. Elliot stannade med morfar, men de andra 3 följde med, och Stina såklart :) Väl framme möttes vi av den här skylten:

 


Haha! Jag trodde att jag skulle dööö! Som tur va' så såg vi inga kameror. Men man vet ju aldrig om man fastnat på bild ändå :)


Det va' massvis med folk inne i affären. Kan ju säga att det har förändrats en hel del sen jag va' där sist, för 7 år sen. Men vilken skitaffär det e' egentligen. Till mig själv köpte jag shampoo, balsam, bindor, amningskupor och 2 brottarlinnen. Johan köpte 1 t-shirt. Till barnen hittade jag dock rättså mkt, mest till Leon. Några overaller osv blev det inte, då jag inte tyckte att det va' billigare än på tex ellos, och vi inte hittade några spec snygga heller. E' rättså besviken faktiskt, för jag hade större förhoppningar. Men jag e' väl för kräsen när det gäller barnkläder, spec i fråga om ytterkläder :)


När vi kom hem till pappa igen, igår em, hade han gjort biff med lök. Gott! Vi körde hem rättså sent igårkväll, och va' inte hemma förrän tolv inatt. Bara till att lägga alla barnen i deras sängar, som sov vidare på en gång :)


Självklart vaknade jag supertidigt idag, trots att vi kom i säng rättså sent. Redan kl.06.30 va' jag uppe, och nu tänkte jag strax väcka mina 2 stora barn. Det e' ju skola/dagis imorgon, så ikväll måste de sova tidigare :) De små får dock sova så länge de vill.

 


Dop

Godmorgon! Har varit lite seg med bloggandet, som det sig bör på helgen. När Johan faktiskt e' ledig en helg, då vill man inte sitta här :)

I lördags hade vi dop för lille Leon. Det va' lyckat. Jättefint och trevliga gäster. Massa fina presenter fick han. Tack alla ni som gjorde hans dag så fin, även ni som inte kunde komma :)

 

Efter dopet begav vi oss allihop hem till oss. Vi bjöd på baguetter och hembakta bullar med valfritt pålägg, vilket verkade mkt poppis. Faten blev iaf rensade. Sen öppnade vi alla paket. Och efter paketöppningen va' det dax för fikat. Världens finaste och godaste tårta hade vi, som Maria hade gjort. Tack snälla Maria! Jag kunde inte ha blivit nöjdare! :)

 

 

På kvällen stack Johan och pappa iväg och plockade svamp. Egentligen skulle de plocka blåbär, men de hittade kantareller istället :) Så det blev myskvällsmat innan pappa och co skulle köra hem igen. Saknar dem redan! <3

 

Igår hade vi en lugn och skön dag. Jag städade, givetvis, men annars gjorde vi inget spec. Elida va' på kalas hos en klasskompis på em, och det tyckte hon va' kul. Imorgon börjar skolan igen, efter ett lååångt sommarlov. Behöver jag nämna att hon längtar..?? :)


Hoddy

Sitter här i mitt lugn, som vanligt. Va' uppe en sväng vid 6 med hundarna, sen somnade jag om och vaknade vid 08. Barnen sover sött och Johan jobbar. Det e' en fm som alla andra :)

Igår bakade jag lite inför lördag. Det e' ju dopdax då. Ska baka lite idag oxå. Har dock inte bestämt vad jag ska göra än. Får väl kika lite i min kakbok, under kategorin "busenkelt"..haha!

Holly e' för söt! Hon har börjat kalla sig själv för "Oddy". Men igårkväll avancerade hon, så nu säger hon "Hoddy" istället. Tihi, min duktiga tjej!

Funderar på om jag ska börja väcka kidsen en halvtimme tidigare varje dag nu. Alltså 08.30 imorgon, 08 på lördag, 07.30 på söndag, och sen 07 resterande dagar. Bara för att försöka få fram lite nya morgonrutiner inför skolstarten på tisdag. Vi har ju haft det alldeles för bra detta sommarlov. Sovmorgon varje dag och film och mys varje kväll. Men så ska det va' när man e' ledig :)

Nu ska jag ta tag i disken, för om en halvtimme ska här väckas barn :)

 

 


Leon 3 månader!

Tiden går så fort! Idag e' det 3 månader sen vår lillprins kom till oss. Tänk, för 3 månader sen va' han nyfödd, och vi mös på förlossningen, i väntan på att få åka hem nästa morgon. Mkt har hänt på denna tid. De växer ju alldeles för fort, dessa små liv. Mamma älskar dig gubben! Du och dina syskon e' mitt allt! <3


Wrooooom!

Vad dagarna går fort! Idag e' det redan onsdag, och den sista sommarlovsveckan drar sig mot sitt slut. Jag längtar faktiskt inte efter att skola/dagis ska börja igen, men barnen gör det. Och det e' ju det enda viktiga. För mamman kommer det att bli ett styr, eftersom jag måste få upp 4 barn, även om de 2 minsta gärna hade sovit till 9. Det går ju tyvärr inte, då Elida och Elliot börjar kl.08.15. Får väl helt enkelt ta upp Leon precis när vi ska gå, lägga honom i vagnen, och hoppas på att han inte blir alltför arg på mamman som väcker honom :)

Det e' trist väder idag, vilket faktiskt inte gör mig ett dugg. Har lite att fixa inför lördag, bla bakning. Vi får väl c vad vi kan hitta på för nå't kul :)

Nu ska jag vika lite tvätt och tömma diskmaskinen, innan det e' dax att väcka alla :)


Glädjetjut!

Sitter här i mitt tysta hus och bara slappar. Alla barnen sover sött och Johan har kört iväg för att jobba. Har fått i mig frukost och väntar nu på att minstingen ska vakna, så vi kan mysa i soffan.

Igårkväll va' Leon så himla glad. Fast det e' han iofs nästan jämt :) Innan jag skulle mata honom sista gången så hade jag honom i  knät, och vi bubblade en massa :) Emellanåt gav han upp ett glädjetjut, som han har börjat med på sista tiden. Hans små ögon glittrar och han bara ler. Och mamman smälter! Han har verkligen lindat mig runt sitt lilla lillfinger.

Fastnade framför Zone Reality igår. Det går ett förlossningsprogram på den kanalen som heter Birth stories. Igår va' det en ung tjej som skulle föda sitt första barn. Problemet va' att när hon va' fullt öppen så kunde hon inte krysta. De va' tvungna att vänta tills epiduralen hade avtagit lite, för hon kände INGENTING! Hur fan kan man inte känna NGT alls..?? Även om man har fått smärtlindring så borde man väl känna nå't..? Det e' ju med en sådan kraft som kroppen reagerar och sätter igång dessa krystvärkar. Det e' så naturligt, det bara sker. Kroppen vet vad den gör, själv hänger man bara med. Har svårt att tänka mig att ngn skulle berätta för mig att det e' dax att krysta. Det känns ju, det går inte att ta miste på den känslan. Och medicinerar man bort den, då kan det fan inte va' lätt att föda barn. Jag har ju ingen erfarenhet av epidural, eftersom jag bara har använt lustgas under mina förlossningar. Men jag tycker att det verkar lite konstigt..

Nu ska jag ta hand om lite disk, innan sötnosarna ska upp. Sen får vi c vad vi ska hitta på för nå't kul. En vecka kvar till skolstart nu, så vi passar på och myser och njuter som tusan!


Myspys

Vilken mysig dag vi har haft, barnen och jag. Fast det har vi iofs alltid :) Det har varit lite grått ute, och det har blåst, så vi har haft en innedag. Fm ägnade jag mig åt att städa, diska, tvätta osv. De 3 stora barnen lekte så fint på övervåningen. Jag har blivit klar med Hollys garderob oxå. Det blev jättebra, och alla bebiskläder i strl 62/68 hittade jag. Nu kan ju lille Leon faktiskt ha 62 :)

När vi lunchade, blev det kompromiss. Elliot ääääälskar nämligen falukorv, och Elida ääääälskar snabbmos. Bra kombination tyckte mamman, och gjorde både två superlyckliga. "Tack så mkt mamma, du e' sååå snäll!", sa Elida. Det värmer :) Holly äter det mesta, så hon va' minst lika glad.

Igår testade Holly Tripp Trapp stolen för första gången. Men jag tyckte att själva bygeln va' så himla trång för henne. Kunde knappt lyfta ur henne från stolen när hon ätit klart. Så nu sitter hon på den utan bygel, och det går jättebra. Den e' ju så bred. Dock e' den inskjuten så långt det går mot bordet :)

Har haft en trevlig pratstund med bästa Jenny oxå idag. Alltid lika mysigt. Saknar dig som tusan gumman!

Igår hade vi en mysig em/kväll med familjen Sjöö. Först fika hemma hos dem (kladdkaka med vit choklad), sen bad i sjön. Tack kära vänner för en underbar dag!

Nu ska jag ta tag i lite tvättvikning, för strax ska lilla bus upp. Då e' det full rulle igen :)

Älskade barn!


Graviditets/förlossnings frågor, Elida

Hur gammal var du när du blev gravid..? 22 år

Mådde du mkt illa..? Endast lite, lite mellan vecka 10-11

Spydde du mkt..? Aldrig

Hade du mkt halsbränna..? Ja, på slutet

Var du känslig..? Inte mer än vanligt :)

Hade du mkt foglossning..? Nope

När kände du bebisens första sparkar..? Vecka 16

Var du ofta orolig..? Nä, jag bara njöt av graviditeten

Sparkade bebisen mkt..? Tihi, det gjorde hon ja :)

När började du läcka bröstmjölk..? Läckte aldrig ngt

Fick du bristningar..? Lite på insidan av låren

Blödde du ngn gång..? Nope

Hur många UL gjorde du..? 5

Hur ville du att din förlossning skulle c ut..? En normal vaginal förlossning

Vilket BB födde du på..? Lunds KK

Hur började din förlossning..? Jag blev igångsatt pga havandeskapsförgiftning

Hur många timmar tog din förlossning..? Inte ens 6 timmar från igångsättning

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt..? Vaginalt

Hur mkt öppen va' du när du kom in..? Va' inte öppen alls

Vilken smärtlindring tog du..? Endast lustgas. Har aldrig använt ngt annat

Dragen med sugklocka..? Nope

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen..? 10 min

Blev det komplikationer..? Nope

Va' du rädd för ngt..? Nope

Fick du sys..? Jepps, 2 stygn eftersom bebisen flög ut :)

Vem va' med på förlossningen..? Min man :)

Vilken vecka födde du i..? Mitt på BF

Vad va' vikt och längd på bebisen..? 2710 gram och 45 cm

Blev det en pojke eller en flicka..? Flicka

Vad fick barnet heta..? Elida Nellie Medina :)

Va' det värt det..? Absolut!

Ammade du..? Självklart!

Hur gammal e' barnet nu..? Snart 7 år!

Vad tyckte du om förlossningen..? Jättebra!

När kommer nästa barn..? Han kom efter 20 månader :)

Graviditets/förlossnings frågor, Elliot

Hur gammal var du när du blev gravid..? 24 år

Mådde du mkt illa..? Inte ett dugg

Spydde du mkt..? Aldrig

Hade du mkt halsbränna..? Ja, på slutet

Var du känslig..? Inte mer än vanligt :)

Hade du mkt foglossning..? Nope

När kände du bebisens första sparkar..? Vecka 16-17

Var du ofta orolig..? Jag va' ganska nojjig över att det skulle va' ngt fel på bebisen

Sparkade bebisen mkt..? Verkligen! :)

När började du läcka bröstmjölk..? Läckte aldrig ngt

Fick du bristningar..? Nope

Blödde du ngn gång..? Nope

Hur många UL gjorde du..? 5

Hur ville du att din förlossning skulle c ut..? En normal vaginal förlossning

Vilket BB födde du på..? Lunds KK

Hur började din förlossning..? Fick lite ont i ryggen

Hur många timmar tog din förlossning..? Ca 6 timmar

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt..? Vaginalt

Hur mkt öppen va' du när du kom in..? Endast 1-2 cm, så vi fick traska på  stan ett tag :) Åkte ju in direkt när jag kände ngt, eftersom den förra förlossningen hade gått så fort

Vilken smärtlindring tog du..? Endast lustgas. Har aldrig använt ngt annat

Dragen med sugklocka..? Nope

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen..? 5 min

Blev det komplikationer..? Nope

Va' du rädd för ngt..? Ja, att ngt skulle hända med vår lille pojk

Fick du sys..? Nope

Vem va' med på förlossningen..? Min man :)

Vilken vecka födde du i..? 5 dagar efter BF :)

Vad va' vikt och längd på bebisen..? 3045 gram och 52 cm

Blev det en pojke eller en flicka..? Pojke

Vad fick barnet heta..? Elliot Fabian Spike :)

Va' det värt det..? Absolut!

Ammade du..? Självklart!

Hur gammal e' barnet nu..? 5 år!

Vad tyckte du om förlossningen..? Kanonbra!

När kommer nästa barn..? Hon kom efter 3,5 år :)

Graviditets/förlossnings frågor, Holly

Hur gammal var du när du blev gravid..? 27 år

Mådde du mkt illa..? Inte ett dugg

Spydde du mkt..? Aldrig

Hade du mkt halsbränna..? Ja, på slutet

Var du känslig..? Inte mer än vanligt :)

Hade du mkt foglossning..? Nope

När kände du bebisens första sparkar..? Vecka 17, strax innan UL:et. Trodde dock först att jag hade inbillat mig, men när vi såg bebisen på UL:et, och samtidigt kände den så fattade man ju :)

Var du ofta orolig..? Jag va' jätteorolig inför förlossningen! Eller, jag va' livrädd!

Sparkade bebisen mkt..? Jajamensan :)

När började du läcka bröstmjölk..? Läckte aldrig ngt

Fick du bristningar..? Nope

Blödde du ngn gång..? Nope

Hur många UL gjorde du..? 5

Hur ville du att din förlossning skulle c ut..? En normal vaginal förlossning

Vilket BB födde du på..? Västersviks KK

Hur började din förlossning..? Vaknade kl.05.07 av att det ömmade lite i magen. Kändes typ som mensvärk

Hur många timmar tog din förlossning..? 3 timmar från att jag vaknade med "mensvärk"

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt..? Vaginalt

Hur mkt öppen va' du när du kom in..? 9 cm

Vilken smärtlindring tog du..? Endast lustgas. Har aldrig använt ngt annat

Dragen med sugklocka..? Nope

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen..? 15 min, pga min rädsla att trycka på :)

Blev det komplikationer..? Nope

Va' du rädd för ngt..? Ja, att ngt skulle hända med vår lilla tös

Fick du sys..? Nope

Vem va' med på förlossningen..? Min man :)

Vilken vecka födde du i..? 3 dagar innan BF :)

Vad va' vikt och längd på bebisen..? 2950 gram och 49 cm

Blev det en pojke eller en flicka..? Flicka

Vad fick barnet heta..? Holly Beata Dagny Enigma :)

Va' det värt det..? Absolut!

Ammade du..? Självklart!

Hur gammal e' barnet nu..? 20 månader

Vad tyckte du om förlossningen..? Det gick jättebra, men liiiite för fort!

När kommer nästa barn..? Han kom efter 17 månader :)

Graviditets/förlossnings frågor, Leon

Stal den här från Emelie :)

Eftersom jag har fött 4 barn så tar vi det bakifrån, alltså med Leon först :)

Hur gammal var du när du blev gravid..? 29 år

Mådde du mkt illa..? Inte ett dugg

Spydde du mkt..? Aldrig

Hade du mkt halsbränna..? Ja, på slutet

Var du känslig..? Inte mer än vanligt :)

Hade du mkt foglossning..? Nope

När kände du bebisens första sparkar..? Inte förrän i vecka 20, pga att moderkakan satt i framväggen. Men jag kände lite rörelser tidigare :)

Var du ofta orolig..? Jag va' jätteorolig inför förlossningen. Och självklart fasade jag mkt för att det skulle va' ngt fel på barnet. Kan man ha tur 4 ggr liksom..??

Sparkade bebisen mkt..? Jepps, han va' en riktig akrobat därinne :)

När började du läcka bröstmjölk..? Läckte aldrig ngt

Fick du bristningar..? Nope

Blödde du ngn gång..? Nope

Hur många UL gjorde du..? 4

Hur ville du att din förlossning skulle c ut..? En normal vaginal förlossning

Vilket BB födde du på..? Västersviks KK

Hur började din förlossning..? Jag blev igångsatt med hjälp av en Cevixdilatation, pga väldigt snabba förlossningar tidigare. Tycker inte att det e' sååå kul att åka ambulans, så det va' skönt att va' på plats från början denna gången

Hur många timmar tog din förlossning..? Ca 5 timmar från igångsättning

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt..? Vaginalt

Hur mkt öppen va' du när du kom in..? Ca 1 cm, därför kunde de sätta igång mig på detta vis

Vilken smärtlindring tog du..? Endast lustgas. Har aldrig använt ngt annat

Dragen med sugklocka..? Nope

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen..? 3 min

Blev det komplikationer..? Nope

Va' du rädd för ngt..? Ja, att ngt skulle hända med vår lille pojk

Fick du sys..? Nope

Vem va' med på förlossningen..? Min man :)

Vilken vecka födde du i..? 6 dagar innan BF

Vad va' vikt och längd på bebisen..? 2770 gram och 46 cm

Blev det en pojke eller en flicka..? Pojke

Vad fick barnet heta..? Leon Bengt Love :)

Va' det värt det..? Absolut!

Ammar du..? Självklart!

Hur gammal e' barnet nu..? Snart 3 månader!

Vad tyckte du om förlossningen..? Det gick jättebra, men man har väl vanan inne :)

När kommer nästa barn..? Det du..tihi!

Tidig lördag

Jaha, då sitter jag här igen. Hela familjen Andersson sover, utom jag då. Varför vaknar jag så tidigt..??? Idag försökte jag inte ens somna om igen. Lönt att slösa tid på att ligga i sängen och vrida på sig. Bättre att gå upp och göra nån nytta istället.

Hade en fin dag igår, med mina sötisar. Mkt lek ute blev det. Jag plockade upp ännu fler äpplen, som ramlat ner under natten. Räfsade löv på baksidan oxå. Det va' svettigt! Svettades ännu mer när jag tänkte på getingboet som e' precis bakom häcken vid äppelträdet. Men jag slapp dessa bevingade monster. 

Igårkväll åkte vi och badade. Jag badade dock inte, badkruka som man e' :) Vi hade med oss Laban, och han badade en massa. Kul att han gillar vatten :)

Idag blir det kalas för Mican som fyller 20. Tänk, när jag och Johan blev tillsammans så va' hon 5 år. Sjukt när man tänker efter..hehe. Tiden går fort.

Nä nu ska jag ta hand om disken. Det e' lika bra, så kan jag slappa i soffan sen, och vänta på att lillemannen ska vakna :)


Störigt!

Vaknade tidigt idag. Redan kl.06.30 slog jag upp ögonen. Gick ut och kissade vovvsarna, sen kröp jag ner i sängen igen. Men sova kunde jag inte. Låg och vred och vände på mig i typ 10 min, sen gav jag upp. Känns ju jättekul att vakna sååå tidigt när alla barnen sover. Men men, nu har jag fått i mig en rejäl frukost. Väntar på att lille Leon ska vakna, sen drar dagen igång vid 09, när de andra 3 ska upp :)

Igår hade vi kanon väder. Vi va' ute nästan hela fm och em. Johan kom hem tidigt, för Elliot skulle till tandläkaren kl.14.30. Han hade varit jätteduktig! Hans två framtänder där nere va' lite lösa, sa tandläkaren. Kan inte va' så mkt, för jag har inte märkt ngt då jag borstat hans tänder. Vi får väl c när de ramlar av :)

När grabbarna kom hem från stan samlade vi ihop alla äpplen som ramlat ner. Sen skulle Johan klippa häcken. Först skulle han klippa gräsmattan, precis invid häcken. Det va' ingen bra idé. Han körde nämligen över ett getingbo, och blev stucken 2 ggr! Stackarn! Men tur i oturen att det inte va' ngn av barnen som blev stuckna iaf. Kan ju säga att han inte klippte vare sig gräs eller häck efter den upplevelsen :)

Idag har vi inget spec planerat. Vi ska bara mysa och njuta av den lilla tid som det e' kvar av sommarlovet.

Nu: Disken!


Tävling!

Jag e' med och tävlar om ett presentkort på 500kr hos http://www.familjesmycken.se

Du kommer till tävlingen genom att klicka på bilden!

 


Kärlek!

Denna em och kväll har varit helt fantastisk. Så full av mys och kärlek! Jag e' verkligen lyckligt lottad, som har en så fin familj. Ni e' verkligen mitt allt! <3

 

Vad vore jag utan er..?? <3


Pigg!

Godmorgon! Det e' inte klokt va' pigg jag e'. Jag sover så jäkla skönt på nätterna. Vaknade redan innan kl.07, helt klarvaken. Bara att gå upp då. Har precis matat min lille grabb, och nu sover han igen. Tröttisen. Ska strax väcka de andra tre sjusovarna.

Idag ska jag till kyrkan och träffa prästen. Hoppas verkligen att det inte regnar då! Det e' så mulet och trist. Fryser bara jag tittar ut. Visst älskar jag hösten, med alla dess färger, men jag hade velat ha sommar liiite längre. Tiden bara springer ifrån mig. Barnen växer och själv blir man inte heller yngre. Om drygt en månad nollar jag. Kan inte fatta att jag faktiskt fyller 30. Känner mig ju fortfarande som typ 22. Fast det viktigaste e' ju hur man känner sig :)

Igår em hade vi superfint väder. Vi va' ute i trädgården i flera timmar. Har kommit på att det går alldeles utmärkt att amma i hängmattan. Det höll lille Leon med om :)

Igårkväll bakade Johan bullar. Det va' mkt gott :)

Gårdagens bästa, av Holly:

Fia: "Vad vill du ha till frukost Holly..?"
Holly: "Matta!" (macka)

Sötnosan :)

Nä, dax för denna dagen att börja kanske. Och det gör den ju inte utan hjälp av mina godingar :)


Lugnt och tyst

Sitter här och väntar på att lillkillen ska vakna. Det e' så tyst i mitt lilla hus. Johan jobbar och alla barnen sover. Det gäller att njuta av lugna morgnar nu, för snart börjar skola/dagis igen.

Denna sommaren har gått otroligt fort. De senaste dagarna har jag riktigt märkt hur hösten börjat smyga runt husknuten. Det har regnat och blåst. Men det brukar ju bli sommar igen när skolan börjar :)

Igår fick jag gjort en hel del. Tvättade, städade osv. Stora sessan va' hos en kompis, och när vi hämtade hem henne följde kompisen oxå med. På kvällen blev det hockey för hennes och Johans del. Det va' första gången hon följde med på en hockeymatch (träningsmatch iofs), och hon tyckte att det va' jättekul :)

Vet inte vad den här dagen har att bjuda på ännu. Älskling kommer säkert jobba över ikväll, så vi får väl roa oss själva. Men det e' vi ganska så bra på :)


Godmorgon!

Sitter här i lugn och ro och äter min frukost. Alla barnen sover, men jag hoppas att lille Leon vaknar snart :) Det regnar ute, men det gör mig inget. Ska bli mysigt med en innedag faktiskt. Lite städ, lite plock och lite tvätt behövs!

Igår va' vi på Ikea. Det blev en hel del inhandlat. Både saker som stod på lappen och saker som inte fanns med på lappen. Som vanligt alltså :) Ny säng blev det, men inte den vi först hade tänkt oss. Den kändes alldeles för stor i vårt lilla sovrum, så det blev en säng utan gavel i fotändan. Det blev mkt luftigt och bra. Vi e' nöjda.

På hemvägen körde vi inom Maxi, och handlade lördagsgodis. Jag har massor kvar! Sen jag började med att bara äta godis på lördagar, kan jag inte få i mig särskilt mkt. Ögonen e' sugna, men magen säger ifrån. Har inte dragit ner på godiset pga vikten, om ngn trodde det. Jag tänker på tänderna, eftersom jag bet sönder en tand för några veckor sen. Vikten fortsätter att dala nedåt. För ngn dag sen vägde jag exakt 55 kilo. Hade blivit supernöjd om jag hade fått stanna där, men vet att det inte kommer att bli så. 50 kilo vill min kropp väga, så det e' bara att c glad ut iaf.

Johan ska jobba idag. Så himla trist! Hoppas att han inte behöver jobba alltför länge.

Dax att plocka lite, innan det e' dax att väcka 3 av sjusovarna :)


Ikea

Idag sov jag jättelänge. Brukar alltid vakna runt 7, för att gå ut med vovvsarna. Men idag hade visst min inbyggda klocka andra planer, för jag vaknade inte förrän strax efter halv 9. Då låg Leon i sin säng och tittade på sina händer. Sötnosen :) Det e' inte ofta han vaknar på morgonen och e' ledsen, utan han ligger lugnt och roar sig själv.

Idag ska vi till Kalmar. Ikea blir det (såklart). Ska antagligen köpa en ny säng. Så det blir bara till att packa in alla ungar i bilen och dra iväg. En härlig dag med familjen, med andra ord :)


Fredag!

Yes, äntligen fredag! Iofs så ska Johan jobba i helgen, men det e' ändå ngt spec med fredagar. Fredagar e' utan tvekan den bästa dagen på hela veckan!

Igår hade vi en mysig dag. Hela fm tillbringade jag och barnen ute i trädgården. Vi tom lunchade ute på altanen. Myyys! På kvällen drog vi till Marie, för att fira Magda som fyllt 30 år. Hurra hurra! Blomma fick hon, och kladdkakor hade jag bakat. Bättre blir det inte, kan jag tycka ;) Kom hem alldeles för sent, men Holly somnade bums och sover än. Henne verkar man inte kunna rubba :)

De två senaste dagarna har älskling jobbat till typ 8 på kvällen. Väldigt kul, eller inte. Hoppas det blir en fin födelsedagspresent åt mig i september, efter alla dessa övertidstimmar ;)

Vad händer idag då..? Jo, nu ska jag röja lite i köket, dammsuga och sen väcka mina barn (de tre stora). Sen ska vi traska upp till affären och köpa toapapper. Intressant..? :) I em kanske vi får finbesök. *hoppas*

Nähä, dax att göra lite nytta!


Tid och lust

Nu va' det ett tag sen jag skrev ngt sist. Men ni vet, det blir så ibland. Jag har ju lite andra viktigare saker att ta hänsyn till. Och den där skrivarlusten infinner sig inte bara för att jag har en stund över. Jag skriver aldrig när jag inte känner för det. Då blir det bara bajs och pannkaka av alltihop. Så det så.

Förra veckan va' iaf helt underbar. Jenny, Glenn och deras barn va' här från måndag till fredag. På onsdagen åkte vi till Astrid Lindgrens värld, och det va' poppis, trots att det va' tredje gången mina barn va' där i år :) Mkt bus och lek och en jäkla massa folk överallt. Vi valde verkligen rätt dag..haha! På kvällen va' vi helt slut! Men det va' det värt :)

 

På torsdagkväll åkte Johan och Glenn iväg på grabbutflykt, så då va' jag och jenny ensamma med alla våra barn. Hade en riktigt mysig kväll! Tänk om man kunde haft det så varje dag! Det blev fredag väldans fort :( Hoppas att vi snart cs igen, kära vänner!

 

Jag har varit duktig minsann, och bokat in Leons dop. Jag va' lite småstressad, eftersom jag va' ute i sista minuten, som vanligt. Ville ju ha hans dop när han e' 3 månader, precis som de andra barnen har varit. Men det va' inga som helst problem. Nu väntar jag bara på att inbjudningskorten ska ramla ner i brevlådan, så jag kan skicka iväg dem :)

 

Nähä, nu ska jag fixa lite här hemma, innan barnen vaknar. Har lite att göra idag :)



RSS 2.0