Ont om kuddplats

Goddagens! Här har ni en trött familj, som inte orkar göra ngt spec idag. Egentligen skulle vi köra in till stan, men vi pallar inte. Det blir en lugn och mysig hemmadag istället. Det e' underbart väder ute. Solsken och kyla. Fin kombination :) Åt en sen frukost, inte förrän kl.10, men det va' himla skönt. Lillasyster vaknade vid 8, sen sov vi vidare :) Nu leker kidsen, älskling spelar (konstigt va'..??!!) och jag hamnade här. Har massor att göra egentligen. Tvätt och städ står på schemat, men just nu orkar jag faktiskt inte. Vet att när jag väl börjar så kan jag inte sluta, men det e' ju att börja och komma igång som e' så jäkla svårt.

Igår hade vi myskväll när kidsen somnat. Åt chips och dipp och kikade på film. Först började vi c Frozen river, men den verkade värdelös, så vi stängde av efter en stund. Sen började vi c på den svenska Trekant. Den va' oxå skittrist, verkligen en b-film, så vi stängde av den oxå. Sen såg vi faktiskt hela Smother, med Liv Tyler. Inte så bra precis, men den hade väl sina roliga stunder. Sen så e' ju Liv sjukt snygg, så alla filmer med henne e' sevärda. Tom Sagan om ringen..tihi.

Jag kom inte i säng förrän efter 01, och då somnade jag på en gång. Maken hamnade såklart vid datorn, och jag märkte inte ens när han kom och lade sig. Men imorse låg han så tätt intill mig, att jag knappt hade ngn kudde att vila mitt stackars huvud på. Fick knuffa på honom, så jag inte skulle ramla ner. Typiskt karlar.

Nä, om jag skulle ta och försöka börja fixa lite här hemma. Men men, jag har ju hela dagen på mig :)

Bye!

Hmm..

Lillan gråter.

Johan: Kommer du med maten..??

Ja, det e' väl vad man e'. Ett levande buffébord.

En ny kärlek

Då va' den här igen, min ljuvligt efterlängtade fredag! Denna fredagen betyder att älskling e' hemma, kidsen e' lediga från dagis och vi ska bara myyysa och umgås heeela dagen! Underbart :)

Imorgon måste jag shoppa kläder som jag ska ha på dopet. Men vad sjutton ska jag ha på mig..?? Orkar inte köpa ännu en klänning eller kjol, som bara kommer att användas just den dagen. För det e' ju lika bra att inse att jag inte e' en klänning- eller kjoltjej, egentligen. Jag älskar träningsbyxor och jeans. Så enkelt e' det. Så min plan e' väl att jag ska hitta ett par riktigt snygga jeans och en skjorta/blus som passar till. Men jag tänker inte gå in på Vero Moda, för sist jag prövade jeans där höll jag på att få in butiksbiträdet i provhytten. För fasiken, låt mig va' ifred när jag står halvnaken i provrummet!

Sen till nästa problem, nämligen skor. Vad ska jag ha för skor..?? Vill inte ha mina stövlar, för de använder jag ju till vardags. Ett par snygga, låga skor. Annars finns risken att jag slår ihjäl mig innan jag ens kommit fram till kyrkan :) Det va' många år sen jag gick i höga klackar. Dessutom e' det inte direkt smickrande för mina långa, spinkiga ben för de blir bara ännu längre och spinkigare då. Usch, vilka problem man har. Nä, vi kör på lågt. Blir nog allra bäst.

Har hittat en ny kärlek i mitt liv, eller iaf så vill jag ha den i mitt liv :) Råkade köra förbi väskaffären i onsdagskväll, när vi hade storhandlat. Och där stod den, drömväskan. En rooosa Björn Borg med vit text. Sååå himla snygg! Och jag hörde hur den ropade på mig, sööög åt sig min uppmärksamhet. Och den lyckades. Jag måste ha den! Jag måste! Hör du det Johan..??!!

Nä nu e' det några svansviftare som försöker få min uppmärksamhet, så jag måste pysa iväg. Ut i allt det blöta, kalla. Fy tusan va' trist detta töväder e'. Då e' ju snön mkt bättre.

Have a nice day! :)



Så här fin blev lillasyster i kläder som hon ärvt av storasyster :)

Beautiful morning

Hej hopp! Ännu en ny dag, med barn på dagis, tvätt och disk och självklart lite bloggning. Sov länge idag, gick inte upp förrän 7.30. Trots det så hann vi i bra tid till dagis. Mkt berodde nog på att Hollysen stannade hemma hos sin pappa, som inte behövde köra till jobbet förrän klockan 9 idag. Imorse vaknade hon strax efter 7, åt och somnade sen om igen. Hon vaknade för en stund sen, och ligger nu och "snackar" med sina pompisar i babysittern. Låter så sött :)

Storhandlingen gick superbra igår, men vi blev allt lite trötta..tihi. Skulle egentligen ätit på Cecil oxå, men det va' helt fullt när vi kom dit. Överallt i stan va' det fullt med folk. Alla parkeringar va' fulla och det sprang människor precis överallt. Har vi missat ngt..? Vad tusan kan ha hänt i lilla O-hamn igår..?? Köpte med oss kebabtallrik från 3 vänner istället. Inte alls lika gott, men det va' ju ngt att stoppa i magen iaf.

Kidsen kom i säng ganska sent igårkväll, så egentligen skulle de vara lediga från dagis idag. Men ngn gång innan 7.30 imorse, fick jag nästan lite panik. Tänk om de missar ngt spec idag.. om dotterns bästis e' där.. om de blir ledsna på sin mamma för att de inte fick gå.. Så, jag väckte dem, och det va' en himla tur. De började tjata om dagis och kompisarna på en gång :)

När jag kom hem, efter att ha lämnat mina juveler, åt jag frukost med älsklingen. Inte ofta vi hinner göra det i veckorna, så det va' mys :) Sen har jag kämpat vidare med min tvätt och plockat undan lite. Men jag lovar, jag har inte rört dammsugaren!  Nu e' det snart dax att traska iväg till dagis igen. Skulle egentligen gå upp till affären och handla lite tvättlappar, men hinner nog inte. Shit, va' fort klockan springer iväg. Får ta det ikväll istället.

Nä nu får vi ta på oss. Hörs senare!

Fin

http://www.youtube.com/watch?v=jCHz0ydzrvQ

Denna låten har jag alltid gillat :)

Semlor

Fika hos mormor blev det, och det ångrar jag inte en enda sekund. Mamma hade ju såklart köpt semlor. Och fastän jag åt en igårkväll och en efter frukosten imorse, tryckte jag i mig ännu en hos mamma. Mmm, så gott! Kom nästan precis hem, och nu har jag lite att fixa innan vi ska iväg och storhandla. Maken har förstås inte kommit hem än. Vi får väl c när han ramlar innanför dörren.

Jag har ont i ryggen, och jag vet inte varför. Visst bär jag runt på en 5 kilos bebis hela dagarna, men det har jag ju gjort ett tag nu. Vi bar in pellets för några dagar sen, men kan det ta så lång tid innan man känner av det..? Jag tror snarare att det e' barnvagnsliften som e' den onda boven i dramat. Jag klickar ju alltid loss den, och tar med den in. Och tvärtom när jag ska ut, då bär jag med den och klickar fast den istället. Och med en 5 kilos bebis inuti, blir den faktiskt ganska tung. Eller tung och tung, men lite otymplig e' den allt, med bara ett litet "hål" uppe i sufletten att hålla i. Det blir lite jobbigt att hålla den med ena handen där uppe och andra handen undertill. Har ju inte enorma armar och händer precis. Men men, det va' dagens gnäll iaf. Hoppas att mitt onda går över snart. Har inte tid att ha ont!

Nu ska dammsugaren fram, sen ska jag försöka komma på ngt som vi ska äta. För tror ni att vi började göra de där matsedlarna varje söndag, som jag skrev om för ett tag sen..? Nä precis. Nåja, vi tar som vanligt nya tag och försöker börja med det nu på söndag istället. Wish me luck!

Lugnt och skönt

Ännu en lugn morgon har avnjutits. Lämningen på dagis gick lika smidigt idag, trots att Holly fick följa med. Va' tvungen att väcka den lilla sömntutan idag oxå, så hon skulle hinna äta lite innan vi skulle gå iväg. 7.40 väckte jag henne, och jag kan lova er att jag hade jäkligt ont på 2 ställen då.

Det e' så himla trist väder ute. Ingen bra snö längre, utan mest is. Usch! Morotsnäsan på Herr Snölovisk hade ramlat av såg jag, men det va' omöjligt att sätta fast den igen. Hoppas att kidsen missar det.

Vi e' bjudna hem till mamma på fika idag efter dagis, men just nu sitter jag här och känner att jag helst av allt bara vill va' hemma. Kanske borde gå hem om först, och sen traska väg till mamma. Ska ju strax hämta hem mina guldklimpar, och känner att jag inte hunnit göra iordning mig än. Har bara latat mig. Precis som det ska va' alltså :) Nåja, tvätten har jag iofs pillat med. Men när gör jag inte det egentligen..??

Ska fortsätta med min dumma tvätt nu. Får c vart vi hamnar sen. Ha det bäst!


Picture this

Godkväll! Slinker in här en snabbis, innan vi ska krypa ner under täcket. Har precis kollat på en film, Picture this, och den va' jättebra. Tyckte jag iaf, men älskling va' inte jätteimpad. Det va' väl en typisk "tjejfilm" kanske. Men jag bara älskar highschoolfilmer :)

Kvällen har varit lugn och skön. När maken kom hem lagade vi mat. Potatismos och schnitzlar blev det. Sen gick han och vilade, för ovanlighetens skull. Alltså blev den här mamman "ensam" med 3 barn, precis som hon varit hela dagen. Stora barnen fick bada innan bompa, sen parkerade vi oss i soffan där uppe och kikade på det. När bompa va' slut borstades det tänder och kidsen bråkade om vilken bok mamman skulle läsa. För det blir bara en bok per kväll, annars blir jag kvar i deras rum heeela natten :) Långbens nya jobb blev kvällens bok. Kidsen va' nöjda och glada när den va' slut, men det skulle krävas 3 läggningar till, innan Ellioten somnade. Han hittar alltid på ngt nytt, som han e' tvungen att lämna sängen för. Oftast kommer han ner för att han ska "fråga" ngt. Men när vi väl kommit upp på rummet igen så har han inget att fråga. Sötnosen.

Ska gå upp och borsta mina bissingar nu, sen ska jag lägga mitt lilla huvud på min sköna kudde, och krypa intill min Johan. Godnatt på er!


Smulpaj

Hej igen! Nu har vi ätit och vilat oss litegrann. Skönt att bara ta det lugnt ibland. Vi åt en glamourös middag, spagetti och falukorv..tihi. Nu har jag en rabarberpaj som står i ugnen. Ska strax vispa ihop vaniljsås, sen blir det fika. Tänkte att jag skulle hinna dammsuga innan pajen ska ut oxå, men det går rättså snabbt. Tar bara nedervåningen, för det e' där all skiten hamnar. Hundhår, stenar och grus som man drar in med skorna.

Vår fina snögubbe står kvar här utanför. Kidsen konstaterade imorse att han inte hade rymt under natten. Vilken himla tur :)

Imorgon blir det storhandling. Har man uppnått vuxenåldern när man älskar att storhandla..? :) I just love it när jag kan strosa runt på Maxi bland alla hyllor, och fylla kundvagnen med allt som vi kan tänkas behöva. Pasta, köttfärs, frukt, grönsaker, blöjor, gooodis.. ja allt. Mindre kul e' det när man kommer hem, och allt ska plockas in. Har bestämt mig för att städa ordentligt i kylen och skafferiet ikväll, så jag slipper göra det imorgon. Bara att slänga in allt på sin plats när vi kommer hem från affären. Som sagt, effektivetet e' nr 1.

Nä nu ska jag fixa lite, innan vår goooda paj e' klar :) Hörs sen!

Jag är en vampyr


Prällen

Imorse behövde jag inte stressa. Gick upp vid 7, kidsen va' färdiga vid 7.45, sen gick vi iväg till dagis. Älskling behövde inte köra så tidigt idag, så Hollysen stannade hemma hos honom under tiden. Stora tjejen va' lite ledsen idag, för hennes bästa kompis va' ledig. Hon ville inte att jag skulle gå. Svårt det där, när ens barn e' ledsna, och man inte kan göra så mkt mer än att försöka trösta och förklara. Till sist fick jag gå iaf, för en annan kompis drog iväg med dottern. Då kan man gå hem med lättnad. Vill ju inte att mina barn ska va' ledsna. Sonen e' precis tvärtemot. Han bara rusar in på sin avdelning, och ibland har han inte ens tid att ge mig en hejdåkram och puss.

Väl hemma blev det avskedskyss med älskling..tihi. Sen väntade en låååång och härlig frukoststund i köket. Har plockat undan där ute oxå, men ngt annat nyttigt ska jag banne mig inte göra. Det skulle va' tvätten då. Men dammsugaren får snällt vänta tills efter maten. Hollysen sooover, och har gjort det hela tiden. Måtte hon vakna snart, innan mina bröst sprängs sönder!

Prästen ringde för en stund sedan. Tydligen så e' han frisk nu. Dopet blir den 15/3, och det e' 3 tjejer som döps samtidigt. Orkar inte krångla till det och byta tid, så vi kör på det datumet. Nästa vecka ska jag träffa honom och prata lite, samt kika på kyrkan. Har ju aldrig varit inne i denna kyrkan nångon gång. Men Johan har. De hade skolavslutning här varje år när han va' liten :) Undrar om jag får med min käre, okyrklige make på onsdag.

Nu låter det som om lillasyster börjar vakna till, så jag utgår nu. Bye!


Effektivitet rular!

Så, då va' vi här igen. Lämnade storasyster i församlingshemmet kl.14, sen gick vi upp till affären och handlade litegrann. Kom hem igen strax efter 14.30. Storebror lägger pussel, lillasyster ligger och "snackar" lite och jag hamnade här. Har plockat undan i köket och skalat potatisen. Effektivetet betyder allt just nu. Det gäller att va' ett steg före hela tiden. Så när vi kommer hem igen, efter att ha hämtat hem min stora tjej, kan vi bara sätta på potatisen. Kanonbra. Det blir potatis, fisk, dillsås och rivna samt kokta morötter idag. Gottigt! Köpte en Ekströms-paj, som vi ska ha till efterrätt. Med vaniljsås givetvis :)

Nä nu måste jag fixa tvätten, innan vi ska bege oss iväg igen. Ha det bäst!

Herr Snölovisk

E' hemma från dagis igen. Kidsen har haft jättekul. Åkt stjärtlapp och lekt med kompisarna. Det värmer verkligen i mammahjärtat när mina barn e' glada.

Väl hemma va' vi ute en stund. Byggde finaste snögubben på framsidan, "Så pappa kan se den när han kommer hem!", sa stora dottern bestämt :) Elida döpte honom till Herr Snölovisk (??), men Elliot tyckte att han bara skulle heta Herr Snö. Han fick på sig en halsduk, så han inte ska frysa när han står ute hela dagarna :) Och en mössa, men han va' lite för tjockhuvad för den..tihi.




Tjusig herre vi fick ihop va'..? :)

Nu håller jag på att tina upp en falukorv. Vi ska laga korvstroganoff och ris. Gottigt :)

Klockan 14 ska Elida va' på barntimmen i församlingshemmet, så det e' lite stressigt. Men men, vill hon gå dit så ska hon givetvis få det. Även om det innebär att den här mamman får springa kors och tvärs i samhället :)

Återkommer senare. Kram!

Terapi

Måndagmorgon, en väldigt vit sådan. Det har snöat hela natten, och det bara fortsätter. Vitt, vitt, vitt överallt. Kände inte för att gå upp ur min sköna säng imorse, men trots det så va' jag uppe före älsklingen. Fixade iordning mina stora barn, fixade frukost åt dem osv. När klockan va' 07.40 fick jag väcka lillasyster!! Hon somnade vid 22.30 igårkväll, och imorse fick jag alltså väcka den lilla sömntutan.

När lillan fått i sig lite mat va' det dax att traska iväg till dagis, i snön. Det gick faktiskt jättebra att dra vagnen i all snön. Johan sa att jag kunde ju låsa framhjulen, men det behövdes inte. Den rullade på så bra så, och ganska lätt. Lämnade båda barnen i bra tid, hade tom kommit ihåg att ta med lite extra byxor åt Elliot. De blöter ju ner sig så himla mkt nu i snön. Sen gick jag och lillan hem igen. Lät vovvsarna leka av sig lite i snön innan jag gick in för att äta frukost.

Nu sitter jag här och lillan sooover, igen. Har ju lovat mig själv att jag inte ska städa när kidsen e' på dagis, men att plocka ur och i diskmaskinen samt lägga in en ny maskin tvätt räknas väl inte som städning..? Det e' ju mer terapi :)

Ska fortsätta surfa runt här lite, innan jag börjar med min terapi :) Kram kram!


Viktigt samtal

Vi sitter och äter.

Elliot: Mamma, jag vill ha mer sås!
Fia: *häller upp mer*
Elliot: Jag vill ha ännu mer!
Fia: Nä, du får äta upp det du har först. Sen kan du få mer.
Elliot: Jag vill ha mkt!
Fia: Ät upp först.
Elida: Elliot, ibland måste man faktiskt lyda sin mamma.
Elliot: Och ibland måste man lyda sina barn.

Sötnosarna :)


Städa, städa

Då va' det söndag, helgens absolut sista dag. Jag gillar inte söndagar. Det blir så påtagligt att det faktiskt e' en ny vecka imorgon, en ny jobbdag. Iaf för somliga :)

Hade en supermysig kväll igår. Först såg vi Bedtime stories med Adam Sandler. Den va' kanonbra! Absolut sevärd, om man gillar lite magiska Disneyfilmer. Sen såg vi en som hette Sex road (tror jag). Den va' totalt värdelös. Det va' så tydligt att den va' gjord av män. Bara massa nakna brudar som sprang förbi heeela tiden, för att den va' "uncut". Så mitt i en scen kunde det bara gå förbi en naken brud, helt utan anledning. Mitt på en gata, mitt i en affär.. ja ni fattar. De va' liksom inte med i filmen typ, utan skulle bara valsa förbi för att det va' en "oklippt" version. Seg va' den oxå, men vi va' ju tvungna att c färdigt den. När den äntligen slutade va' man bara glad..hehe.

Idag blir det en lugn hemmadag. Det har snöat massvis idag, så vi får väl gå ut en sväng. Nu ska jag mata min lilla tjej, och sen blir det städning och dammsugning. Det ser ut som ett bombnedslag här hemma!

Lördagsmys

Det blev ingen tur till Kalmar för vår del. Vi orkade helt enkelt inte. Vi åkte istället till Krokstorp. Älskling åkte skridskor på sjön och ungarna lekte i all snön, som låg på den. Deras skridskor låg hemma hos svärföräldrarna tyvärr, men de hade kul iaf. Kallt va' det. Mina tår trillade nästan av, kändes det som iaf. Lilla Holly sov sött i vagnen, nerbäddad i värmen :)

 


Körde in till stan efter ett tag, hem till svärföräldrarna. Lämnade de stora barnen där. Sen åkte vi bort till Cecil och åt. Underbart gott va' det. Precis som vanligt. Blev så himla mätt, så jag orkade inte äta Bananasplit efteråt. Handlade lite gooodis innan vi körde hem till svärföräldrarna igen. Va' där ett tag, så kidsen fick äta och leka. Sen åkte vi hem igen. En lagom dag blev det, men jag e' trött iaf. Nu ska kidsen strax i säng, och sen ska vi mysa. C ngn bra film och äta lite godsaker. Har sett så himla många bra filmer på sistone. Melodifestivalen e' bojkottad, för vår del. Såg bara första delen, och det va' ju värdelöst. Fattar inte hur Caroline af Ugglas kunde gå vidare. Så jävla kass låt!

Nä nu måste vi försöka få våra stora barn i säng. Läsa sagor och mysa lite. Ha en fortsatt bra kväll!


I just love it, when boys can't sing

Hmm, fattar inte varför samma musikvideo kom 2 ggr. Det skulle ju såklart vara en annan. Ska c om det funkar nu.




Heroes

Idag e' jag trött. Kom i säng alldeles för sent igår, även om vi faktiskt låg i sängen och kollade på Heroes. Borde kanske inte ha sett 3 avsnitt, men det e' ju så jäkla bra! Sylar e' ju bara bäst! Men lite läskig för en mespropp som mig kanske :) Johans nya skärm funkar bra som sovrumstv. Tom jag som e' halvblind ser texten. Kanonbra. Men det va' faktiskt liiite onödigt med en så stor skärm Johan. Det kunde räckt med en 8,9 tums, som det e' på min lilla pärla ;)

Tanken idag va' att vi skulle packa in hela familjen i bilen, och dra iväg till Kalmar. Det lät så himla bra igår, men jag undrar om maken orkar gå upp i någorlunda bra tid idag. Alla sover. Bara jag som e' vaken. Och vovvsarna då förstås, som redan dragit ut mig på en skogspromenad i kylan. Lillasyster vaknade vid 7. Hon håller fortfarande fast vid att sova 8 timmar på nätterna. Och jag klagar minsann inte :)

När vi har varit i Kalmar så ska vi lämna de stora barnen hos farmor och farfar, sen ska vi gå ut och äta. Bara jag och älskling, och Holly då förstås :) Hon följer med sitt buffébord, som vanligt.

Nähä, nu kurrar min mage. Ska c om jag kan slita mig härifrån och stoppa lite mat i hålet. Varmt te, åhh så gott!

Lipliplip

Hittade en härlig liplåt, när jag gick igenom den externa hd:n i förrgår. Givetvis åkte den in på MP3-spelaren, och lyssnades på idag på bussen :)


Shopping!

Hej hopp! Nu e' vi hemkomna från stan. Har haft en toppendag med bästa Marian med bebismagen. Om 2 veckor beräknas lillkillen kika ut. Spännande! Jag har shoppat massvis med barnkläder, men även lite saker åt mig själv. En ny mascara, foundation, en top och lite snygga underkläder :) Men det e' ju roligast att handla till kidsen. Typiskt en mamma va' :)

Åkte in till stan redan vid 9 imorse, och kom hem vid 16. Så det blev verkligen en heldag på stan. Älskling va' hemma med de stora barnen. De har bakat kanelbullar och spelat datorspel. Verkade så nöjda så när jag kom hem :) Tog en runda i skogen med svansviftarna, när jag hade burit in alla mina påsar..tihi.. Det e' så skön luft ute. Nu blir resten av kvällen lugn. Jag e' ganska trött.

Nu e' det bompatime, och därför passar jag på att blogga litegrann. Maria måste ju ha ngt att läsa om dagarna ;) Lovar att jag ska bättra mig, och skriva lite oftare. Har luktat på parfymer idag. Inte för att jag använder ngn nu när jag ammar, men lukta kan man ju göra iaf. Blev besviken på Paris Hiltons nya. Den luktade inte alls gott. Men Lacoste's Touch of pink luktade supergott. Den ska jag ha! När jag slutat amma :)

Ikväll ska vi mysa. C ngn bra film och äta de goda bullarna. Imorgon funderar vi på att gå ut och äta på Cecil. Finns ju inget godare ställe!

Nä nu ska jag gosa ner mig i soffan, hos min fina familj. Ha en bra kväll!







Godnatt!

E' på väg mot sängen nu, men slank in här en liten sväng. Borde sussa redan, för jag ska upp tidigt imorgon. Jag och Hollysen ska åka in till stan och träffa bästa Marian. Ska bli himla kul och mysigt. Eftersom hon har en bebis i magen och jag en bebis i vagnen brukar våra shoppingrundor bli skojiga. Det finns ju inget roligare än att shoppa barnkläder :)

Igår va' vi förresten på BVC och vägde lillsnuttan. Hon e' en stor tjej nu.

Vikt: 5470 gram.
Längd: 58 cm.
Huvudomfång: 39 cm.

Här går det verkligen undan! Man kan inte klaga på maten hon får :) Så himla skönt! Hon sover fortfarande hela nätterna. Min duktiga tös! Men fy va' fort tiden har gått. Vart tog min bebis vägen liksom..?



Nä, nu måste jag hoppa i säng. Skriver mer imorgon. Nattinatt!

Fullt ös

Shit, va' jag slarvar med min kära lilla blogg nu för tiden. Har helt enkelt så mkt att göra, så jag hinner inte alltid sätta mig här. Livet som 3-barns mamma betyder fullt ös (medvetslös :)

Natten va' trevlig. Vi gick och lade oss strax innan tolv. Klockan 02 kommer stora dottern ner, bajsnödig. Ramlade ner i min sköna säng igen runt 3-snåret. Klockan 06 kommer sonen ner och vill ha välling. Bara att hoppa upp och göra iordning den, bäddade sen ner honom i soffan. Gick och lade mig igen vid halv 7, och då vaknade såklart lillasyster :) Så jag kan väl påstå att jag e' lite seg idag.

Älskling va' ute och lekte i snön med ungarna förut, så jag fick lite egentid. Ganska skönt. Gjorde nästan inget alls. Bara slappade och ammade :) Sen for han upp till affären som ett skott, för att hämta ut sin nya dator. Så den har han suttit och pillat ihop hela em. Galning.

Nähä, nu blir lillan tjurig som vanligt, så fort jag sitter här. Så jag får avsluta. Får c om jag orkar skriva mer sen. Kram på er!

Ännu mera snö!

Godmorgon på er! Har varit uppe ett tag, men har inte orkat sätta mig här förrän nu. Mkt som ska fixas på morgonen, så datorn blir ju såklart inte prioritering nummer ett. Men nu e' vi iaf redo för en ny dag, med allt vad det innebär. Det snöar ute, och kidsen e' såklart överlyckliga. Kan inte påstå att jag själv e' lika glad över ännu mer vitt på marken, men jag njuter självklart när mina barn e' nöjda :) Sopbilen har varit här, så nu e' inte tunnan överfull längre..hehe. Kidsen satt som klistrade i köksfönstret när den kom. Precis som vanligt alltså. Bara två veckor kvar tills nästa gång, och de längtar redan :)

Hade en supermysig kväll med älskling igår. Mkt gos, prat och han försökte även lära mig att spela poker. Jag e' vekligen totalt värdelös..haha. Somnade tryggt i hans famn, lång bort ifrån alla ångesttankar. Älskar dig Johan!

Nu leker kidsen där uppe och lillan sover här nere. Ska passa på att slänga in en maskin med tvätt och dammsuga, innan hon vaknar. Annars vet jag inte alls vad vi ska hitta på för nå't idag. Det e' bökigt att gå ut med vagnen i all denna snön, så om vi går ut stannar vi nog i trädgården. Tur att man har en trädgård!

Nä nu ska jag pysa iväg. Ha en kanonbra dag!


Superskön kväll

Barnen e' lagda och maken sover. Sitter här och väntar på att Beverly Hills ska börja. Det blir en perfekt kväll. Först Beverly Hills, sen The secret life of the American teenager, L word och sist Plastikdoktor 90210. Snacka om att jag ska tillbringa heeela kvällen i soffan :)

Nu ska jag fixa iordning min lilla tös, sen blir det mys i soffan. Bye!

So true

Du är en saga för god
för att vara sann
det är en saga i sig
att vi funnit varann
vi kunde lika gärna
aldrig nånsin mötts
eller var vårt möte redan bestämt
långt innan vi fötts


<3

Tack, bästaste Marian, för att du alltid lyssnar och kommer med kloka råd. Och framförallt för att du förstår. Du e' verkligen en äkta vän, och jag skulle aldrig överleva utan dig!

Nu mår jag sååå mkt bättre. Efter sms-skickande med älsklingen och ett 2-timmarssamtal med Marian, löstes den äckliga klumpen i magen upp. Nu ska jag städa, så jag inte dimper nerför den branta backen en gång till. Skärpning nu Sofie!

Alla Hjärtans Dag - for you, my love

Mitt hjärta överröstar stormen
slår så hårt för dig
min hand letar i sömnen
efter en annan hand, nära mig 
jag känner dina andetag i min nacke
dina armar runt min kropp
ditt hjärta som slår så nära
                                         tänder både lycka och hopp                                          
den trygghet du ger
den kärlek jag får
jag älskar dig fortfarande lika mkt
efter alla dessa år

/Din Fia




Fredagen den 13:e

Hade inte en aning om att det va' fredagen den 13:e idag. Inte förrän jag skulle logga in på bloggen, och ngn annan hade skrivit ett inlägg om just detta. Inte för att jag e' särskilt skrockfull, men jag hajade ändå till. Fredagen den 13:e, otursdagen, eller vad man nu ska kalla den. E' det den dagen man ska låsa in sig, så man inte råkar ut för ngt..? Nä, självklart inte. Det e' en dag som alla andra. En vanlig fredag. Underbara fredag. Fredag e' verkligen min favoritdag. Det har den alltid varit.

Så, vad ska man hitta på för ngt idag då..? Mina stora barn e' på dagis och leker av sig. Sista dagen innan sportlovet. De har faktiskt varit på dagis varje dag denna veckan. Duktiga jag! Börjar få riktig rutin på det här nu. Och det blir ju inte sämre av att jag har fått sova hela natten, inatt igen. Lillan somnade innan 23 och vaknade 06.25! Hon e' så himla duktig!

Det blev såklart pulkaåkning till dagis idag igen. Men idag tjatade kidsen nästan öronen av mig, så jag fick dra två pulkor, istället för en. De kunde ju inte sitta tillsammans idag, trots att det gick hur bra som helst igår. "Det e' för trångt!", klagade Ellioten på hela tiden. Nåja, bara att binda fast den ena pulkan i den andra och sen traska iväg. Tur att du har en stark fru, älskling!

Maken sooover. Han e' ju ledig idag. Jag låter honom sova. Lugnast så..haha. Lillan sover oxå, så jag passar på att sitta här litegrann. Det e' skönt att få lite ensamtid emellanåt. Faktiskt.

Jag e' verkligen förälskad i min lilla dator. Den e' så smidig, och fin. Mkt bättre än min Asus EEE, som jag hade förut. Tangentbordet e' mkt bättre att skriva på, och den e' lättare. Väger inte ens 1 kilo. Och den e' rooosa. My pink dream :) Dyrare givetvis, men prisvärd, enligt mig.

Imorgon e' det Alla hjärtans dag. En helt vanlig dag. Även om jag drömmer om rosor, choklad och diamanter..tihi. Johan ska självklart iväg på ishockey. Tjohoo! Men det blir en bra dag iaf. Svärmor kommer och hämtar de stora barnen, så jag och lillasyster blir ensamma hela kvällen. Skönt! Då kan man få lite gjort här hemma kanske :)

Nu låter det som att lillan börjar vakna, så jag utgår nu. Ha det bäst!

Acer Aspire one

Welcome to my life!




Hjärtan

Då ramlade jag in här en liten sväng igen. Stora barnen e' ute och skottar snö med sin pappa. Lillasyster sover. Det snöar fortfarande ute. Vårt hus e' så vackert med sitt vita, mjuka täcke som döljer det gamla taket.

Hämtade hem mina stora barn från dagis strax efter 11. Självklart åkte de pulka hem :) Sen åt vi köttbullsmackor. De hade pysslat på dagis. Elida hade målat och klistrat lite på ett frigolithjärta, och Elliot hade gjort en tavla med ett hjärta, gjort av en äggkartong. Finare Alla hjärtans dag-presenter kan man inte få! Självklart kommer det bilder sen, när min efterlängtade dator anländer. Sitter ju fortfarande med makens jobbdator.

Min lilla Fifi hostar inte längre. Hon har inte hostat alls på flera dagar nu. Så himla skönt! Jag va' sååå orolig för henne. Har så svårt att tänka mig mitt liv utan henne. Hon har funnits hos oss så länge ju. 11 underbara år. Tänk va' fort tiden går.

Idag fick vi hem ett brev angående förskolan. Börjar få riktig panik. Det e' ju snart. Bara några få månader kvar på Stjärnan, sen e' det sommarlov, och sen börjar Elida i förskolan. Vart tog dessa 6 åren vägen..?? Kan någon förklara det för mig..?? Jag e' mamma till en blivande 6-åring, som inom en snar framtid kommer att börja tappa sina tänder, lära sig läsa, gå i förskolan och snart även i skolan.

Förresten! Jag e' en trebarnsmamma. Jag har TRE barn! Världens finaste, underbaraste och busigaste. Och jag njuter av varenda sekund :)

Nä nu ska jag kika ut och c om mina älsklingar syns till. Bye..




Ja se det snöar

Johan hade rätt, pappa hade rätt, mamma hade rätt. Det kom snö. Massa snö. Vita stjärnlika flingor dalar från himlen, ner över vårt lilla hus. Täcker vår trädgård, som om de gör iordning en scen. Det e' vitt. Det e' kallt. Det e' vackert. Sitter här inne i värmen och kikar ut. Myser. Vintern e' en otroligt fin årstid. Iaf så länge snön ligger som den gör just nu. Slasket längtar jag inte efter..

Lillan sov länge idag, igen. 4:e dagen i rad som hon inte vaknar på natten. Första natten sov hon mellan innan 22 - 05.45. Andra natten somnade hon liiite senare, sov mellan ca 23 - 05.45. Tredje natten sov hon ca 22 - 04.45. Och inatt sov min ljuvliga dotter mellan ca 23 - 06.26. När jag slog upp ögonen och kollade på klockan kunde jag knappt tro på vad den va'. 06.26! Duktiga, lilla Holly :)

Storasyster och storebror e' på dagis. Jag drog dem på pulkan dit. Det tyckte de va' superskoj. Hoppas att de får leka ordentligt i snön idag, för man vet ju aldrig hur länge den ligger kvar.

Måste ta min lilla fröken nu, för hon vaknar alltid när jag sätter mig vid datorn :) Ha det bäst!


Hej igen!

Hejsan hoppsan! Halkade in här en sväng medans mina nybadade barn kikar på bompa. Lånar makens jobbdator. Men imorgon får jag antagligen hem min egen lilla pärla :)

Har haft en bra dag. Stora barnen va' på dagis i fm, och då passade jag på att städa lite i tvättstugan. Nu ska bara Johan köra iväg med alla tidningar och kartonger till återvinningen. Han e' ledig i fyra hela dagar nu, tors-sön. Så himla skönt! Och det blir likadant nästa vecka. Rena lyxen ju :)

Nästa vecka e' det sportlov, så då e' kidsen lediga från dagis. Ska bli skönt med sovmorgon hela veckan :) Kanske man kan hitta på ngt skoj under den veckan oxå.

Ska gosa lite med barnen nu, innan de ska krypa ner i sängen. Återkommer kanske senare. Bye!


Fullt ös!

Denna dagen har verkligen gått i ett. Härligt att ha mkt att göra, men det känns nu ikväll att den här mamman knappt hunnit sitta ner idag :) Imorse va' ju som sagt de stora kidsen på dagis, medans jag och lillasyster va' hemma och åt frukost, städade och kikade lite på tv. När vi hade hämtat hem dem lagade jag mat, köttfärssås och tagliatelle. Mumsigt! Klockan 14 skulle storasyster va' på församlingshemmet och pyssla med sina polare från dagis, så det va' bara att klä på alla barn och traska iväg. När vi hade lämnat henne där så gick vi till affären. Handlade lite, och skulle även hämta ut ett paket, men det va' för stort. Älskling fick hämta det när han kom hem istället :)

Kom hem med 2 barn 14.50. Bytte blöja på lillan, ammade, bytte ännu en blöja. Sen va' det dax att traska ännu en gång, för storasyster skulle hämtas klockan 16. På med barnen igen alltså, och så iväg. Hämtade storasyster, lyckades ta mig ända hem med 2 bråkiga barn. In i huset med svetten rinnandes. Börja med maten. Amma.

Sen kom maken hem och tog över. Skööönt!

Imorgon skickas datorn iväg till sin nya lyckliga ägare. Och här sitter jag, stressad över att göra några sista inlägg i min älskade blogg. Men det går inte. Blir inte bra. Nåja, snart e' jag tebax igen. Hoppas att ni kommer att sakna mig ;)

Nu måste mamman strax hoppa i säng, för imorgon får vi inte försova oss. På tisdagar går dagis till sporthallen. Alltså e' tisdagar den viktigaste dagen i veckan. Gympapåsen e' packad och mamman e' peppad. Idag tog vi nya tag och va' ute alltför tidigt. Imorgon kör vi vidare på det.

Ha det underbart!


I det stooora paketet låg den här mobilen, som jag köpt åt lillan. Jättefin!

Lillasysters rum :)






Storasysters och storebrors rum :)








Lycka e' att få vara er mamma

Då va' det dax för en ny vecka, igen! Imorgon e' det två hela månader sen Holly kom till oss. Vart har dessa veckor, dagar, timmar osv tagit vägen. Minns när jag satt i Västervik, ngn timme efter förlossningen, med min nya, lilla flicka i famnen. Hur jag strök över hennes tunna, mjuka hår och pussade henne i den ljuvligt doftande nacken. När jag tänker tebax på den där allra första dagen, på den första stunden då hon först kom ut, då hade jag kunnat skaffa mig en till liten dyrgrip. Barn e' verkligen den största gåvan man som människa kan få. Varför går tiden så himla fort..?

Låg och pratade länge med älskling igår, innan vi somnade. Tänk att vår "bebis" fyller 6 år i höst. Hon börjar snart i förskolan. Och vår andra "bebis" blir 4 år i sommar. Han börjar på Stjärnan efter sommaren. Tiden med barnen bara springer iväg, och man börjar få riktig panik. Vissa dagar och veckor känns så långa, nästan oändliga. Men samtidigt så har de 6 åren som gått sen vi för första gången blev föräldrar, rusat förbi oss i megafart. Mina fina barn. Så mkt lycka ni skänker mig.

Mina stora barn e' på dagis. Vi va' ute i så god tid idag, så vi fick söla på vägen dit. Annars har vi så bråttom så vi nästan får springa :) Båda två skulle va' ute först. Lovade kidsen att vi skulle ha tebjudning uppe i deras rum sen när de kommer hem. De e' så glada över att rummet e' klart nu. Igår va' de där uppe och lekte precis heeela dagen. Inget tjat om tv alls. Ska ta några bilder sen, så ni får c.

Blir antagligen en bloggpause ett tag nu, eftersom min kära make bestämt sig för att sälja datorn och köpa en ny. Det tar ju ett tag innan den nya kommer. Men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge. Blir galen på honom, men jag orkar inte säga ngt. Tänker köpa mig en ny liten dator istället, så fort jag hittar en rooosa som e' bra. Sen kan han köpa och sälja sin dator bäst han vill.

Nä nu måste den här mamman göra lite nytta, innan det e' dax att hämta hem barnen. Återkommer nog med bilder sen. Bye!


Kärlek! <3

Inflyttningen e' klar :)

Äntligen e' kidsens rum färdigt! Det har tagit oss typ hela dagen. Älskling har lagt golv och spikat upp lister. Nu e' det oxå möblerat och klart. Så himla skööönt! Har även fixat iordning lite på Hollys blivande rum. Satt upp resesängen därinne tex, så hon kan sova middag i den ibland. Hon kommer ju att sova inne hos oss ett bra tag till, men det e' skönt att ha ett rum som man kan ställa alla hennes grejer i. Hon har ju en del del :) Bilder har jag inte hunnit ta, men det kommer kanske några imorgon.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det film med älsklingen. Hoppas att ni haft en bra lördag. Kram!

Härliga frukost

Duktiga mamman fick för sig att hon skulle koka ägg. Ville att vi skulle få en riktig myspys-stund vid köksbordet. Så jag tinade ett franskbröd, kokte ägg och städade dessutom upp i köket, efter makens bak igårkväll. "Duktiga jag", tänkte jag, medans jag dukade. När sen hela familjen satt samlad runt vårt ljusblåa bord kände jag mig så nöjd och glad.

Fia: Visst va' det gott! :)
Johan: Mmm..
Fia: Brödet blev faktiskt jättegott fast jag tinade upp det i mikron.
Johan: Mmm..
Fia: Vi borde äta sån här frukost varje helg. Frysa in franskbröd, som man sen äter på helgen.
Johan: *pillar bort ägget från mackan*  Det passade inte så bra med ägg på franskbröd.

Jaha, så va' den illusionen sprucken..


Färdigmålat

Lördagmorgon. Det e' så tyst och lugnt. Ingen mer än jag och lillasyster e' vaken. E' ganska trött, men självklart e' inte lillasyster det längre :) Igår somnade hon jättetidigt, redan strax efter 20. Vid 01 grät hon till i sömnen, men vaknade inte förrän strax efter 02. Hon somnade om igen på studs, men man blir ändå seg av att gå upp på natten. Jag blir det iaf.

Vi målade klart kidsens rum igår. Jättefint blev det. Älskling hade köpt en färg som heter champagne, men enligt mig e' den aprikos :) Det blev ljust och fint. Älskling målade tom taket, och jag lackade dörrarna. Det blev kanonbra! Idag ska det läggas golv inne i sovalkoverna, och sen e' det klart. Förhoppningsvis kan vi börja flytta in deras saker ikväll. Det ska bli sååå kul att möblera!

Johan bestämde med sin mamma igår att vi ska ha dop-"festen" hemma hos dem istället. Vi har ju inte så stor plats i vårt kök, och ngt matsalsbord får inte heller rum någonstans. Inte vill jag ha ngt heller, men det vore smidigt vid sådana här tillfällen.

Nu kom storebror ner, så nu blir det frukosttime. Ha det bra så länge!


Elliot i sin Bajs-tröja, som Johan köpt åt honom :) (Pee&Poo) http://shop.kissochbajs.com
Den va' populär på dagis kan jag lova er..tihi.


Ont!

Måste ju bara tillägga att jag har sååå j-vla ont i mina ben idag. Mest i låren. Inte så konstigt efter allt springande med pelletssäckarna igår. Orkar inte ens tänka på hur många ggr jag sprang upp och ner i trapporna. Tog ju bara 1 säck i taget. Först bar jag upp 23 säckar till ytterdörren, och sen bar jag ner alla 23 till pannrummet. 1 i taget, upp och ner, ner och upp. Pallen som står här utanför överlåter jag åt dig, älskling ;)

Tandis

Nu e' det bara vi tjejer här hemma. Om vi bortser från Hälge och Elvis förstås :) Grabbarna har kört in till stan. Elliot skulle va' hos tandläkaren vid 9. Hoppas att det går bra. Han va' lite orolig igårkväll. Kunde inte sova, för han va' rädd att tandläkaren skulle borra upp hans tänder. Egentligen skulle vi följt med, men det e' så mkt snö ute. Älskling tog firmabilen istället, för han skulle ändå köra till kontoret i Hultsfred sen. Lämna bordet som vi lånade när pappa skulle tapetsera. Så de lär va' borta ett tag.

Hollysen har fått lite nya sovrutiner nu. Helt plötsligt vill hon somna för natten vid 20-21. Men vi får väl c. Hon kan ju ändra sig igen :) Skönt så länge det håller i sig iaf. Klockan 01 inatt vaknade jag av att hon grät. Men när jag gick upp för att hämta henne sov hon så sött. Hon hade väl gråtit i sömnen. Så det va' bara att gå och lägga sig igen :)

Idag ska det målas lister här hemma. Imorgon e' det sagt att vi ska börja med målningen av väggarna i kidsens nya rum. Ska bli sååå skönt när de kan flytta in där. Men snart så.

Lillasyster sover sött för tillfället och storasyster lägger pussel. Det känns konstigt att halva familjen e' "borta". Det e' så himla tyst och lugnt.  Får väl passa på att slappa lite, för snart kör det igång igen :)

Ikväll blir det film. Har en massa nya som vi måste c. Mest komedier, såklart :) Mespropp som man e'.


Elliot och Holly <3

Snälla barn lyder sin mamma :)

Mamman säger: "Nä, ni får inte titta på tv. Gå upp och lek istället."

Barnen lyder.



Var e' golvet..?

AD-droppar = mums..?

Det går väldigt bra att ge lillan AD-droppar. Hon verkar gilla det :) Egentligen ska man ju ge några andra nu, för det ska inte va' AD-vitaminer längre, men vårt BVC hade inte fått de nya än. Får c om vi får en ny flaska nästa gång.





Visst e' hon söt! :)


Så älskling


23 säckar x 16 kilo = 368 kilo pellets.

Vilken tur att du e' gift med en sådan stor och stark kvinna (56 kilo)


Mera snö

Det snöar som tusan ute. Hade luvan uppe när jag och lillasyster hämtade hem de stora barnen från dagis. Helt vit va' jag, och kall, och blöt. "Kom nu med er!", försökte jag snällt, där vi traskade gatan fram i det vita yrvädret. Men visst. Barn e' barn, och snö e' ju oxå snö. Drömde mig hem, till mitt mysiga lilla kök, till varma mackor och varm o'boy. Men nähä, det gjorde inte barnen. Det tog nästan tjugo minuter för oss att gå hem, trots att dagis inte ligger mer än två minuter bort. Ok, jag har inget emot att va' ute i snön, men jag ogillar när barnen kravlar runt på gatan i snön.

Väl hemma fick de leka av sig i trädgården istället, medans jag, duktigt nog, städade lite på altanen. Lillasyster sov sött i vagnen, och sover än. Efter en timme ute i det kalla vita fick storebror nog, och ville in. Han frös om sina små fingrar. Tänk om han kunde lyssnat på sin kloka mamma och tagit på sig sina varma vantar istället för de tunna fingervantarna..

Vi har nyss ätit. Varma mackor blev det, och varm o'boy. Nu "städar" kidsen på sitt rum. När jag skulle diska fanns det inte så mkt varmvatten. Gick ner och kollade i pannrummet, och visst va' pelletsen slut. Lönt att ha ett veckoförråd om man inte fyller på det. Ringde maken som sa att jag inte skulle fylla på, för han ville sota pannan när han kommer hem. Gnällde lite på honom för att han inte kollat förrådet igår. Men då tyckte han att det va' lika mkt mitt ansvar. Och visst, det e' det ju. Jag sa att det va' för tungt att bära in massa pelletssäckar. Det tyckte han med. Men hallå Johan! Du väger nästan 90 kilo och jag e' en flugviktare som närmar mig 50 strecket igen. Menar du verkligen att du e' lika klen som jag..? Isf blir jag rädd.

Men men, dax att bära ner pellets nu. Jag hoppas att jag får ngn belöning ikväll..

Snö

Det har snöat inatt. Inte så mkt, men mkt nog för att färglägga trädgården. Tittar ut i allt det vita. Va' vackert det e'.

Storasyster och storebror e' på dagis, men snart ska jag och lillasyster gå iväg och hämta dem. Vi har myst i soffan fram till nu. Förutom en liten stund som tillbringades i badbaljan. Lillan gjorde nämligen ner både sig själv och sina kläder :) Tror hon börjar gilla att bada nu. Hon skrattade iaf lite, men det va' nog för att mamman såg knasig ut :)

Nähä, dax att göra oss iordning nu. Hej så länge..

Bröllop

Malin Wollin skriver i dagens krönika om bröllop. Att det e' dyrt att gifta sig e' ngt de allra flesta har lärt sig, men så e' det absolut inte. Du kan gifta dig på rådhuset i jeans och t-shirt, eller i kyrkan i en hyrd klänning. Festen kan du ha hemma, i hyrd lokal eller varför inte utomhus (på sommaren)..?

Så här gjorde vi:

Jag och min Johan gifte oss i Trelleborgs kyrka, en underbar junidag 2001. Jag hyrde en superfin klänning i en snobb-butik i Malmö, köpte slöjan på samma ställe, blev sminkad och hårstylad av en vän och hade en annan kompis som band ihop min brudbukett. Blivande makens släkt åkte ner till skåne (mitt fosterland :) och va' med oss på vår underbara dag. Alla vänner och släktingar som ville, följde med oss ut och åt på ett värdshus, där vi hade hyrt in oss på övervåningen. All mat och dryck betalade var och en. Vi va' 20 och 21 år gamla, pluggade och hade varken råd eller lust att stå för all maten åt typ 50 personer. Och dagen blev lyckad, trots att vi inte hade lagt ut 100 000kr på bröllopet.





Öppnis

Godmorgon! Idag blir det inget dagis. Det blir istället öppnis med Magda och hennes töser. Har aldrig varit där, så vi får c vad det e' för ett ställe. Den här mamman gillar ju egentligen inte sådana ställen, men kan va' skönt att träffa lite "vuxna" ibland..tihi. E' ju ganska ensam här hemma om dagarna, eftersom alla jobbar eller pluggar, eller helt enkelt bor för långt bort.

Återkommer senare, för nu ska jag försöka få kidsen att äta upp sin frukost. Det behöver ju inte ta typ en timme att äta en macka.

Bye..

Hej..

Mmm, jag lever. Har bara inte orkat blogga.

Imorgon ska det bli en bättre dag. Det lovar jag.

Nu kollar vi på Terminator, så ska gosa ner mig hos älskling i soffan igen.

Nattinatt!

Maskering

Yes, maskeringen e' klar! Iaf så långt jag kunde göra, för tidningarna tog slut :) Här kommer lite bilder.








Översta bilden: Elidas hörna
Mittenbilden: Elliots hörna
Sista bilden: En överblick över rummet, och Elliots hörna ses till vänster



Och under tiden vi jobbade på så låg lilla Holly och sooov så sött :)


Brills

Då e' jag tebax här igen. Det blev kycklingpanna till middag, men kidsen va' väl inte så där överförtjusta precis.

Fia: Kom nu, maten e' klar!
Elida: Va' blir det för mat..?
Fia: Kycklingpanna.
Elida: Uuuäähh! Får jag c..?
Fia: *lyfter ner grytan*
Elida: Usch! Det vill inte jag ha.
Fia: Men du måste ju smaka lite..
Elida: I så fall tänker jag bara smaka på kycklingen!

Bestämd liten dam det här. Tur att det fanns mkt kyckling i, fast hon åt lite av pastan oxå.

Usch, jag måste gå upp och maskera snart. Får passa på nu innan lilltjejen vaknar igen.

Optikern ringde förresten innan. Mina glasögon e' klara! Ska hämta dem sen när älskling kommit hem från jobbet. Jippie!

Nä nu ska jag gå ut och hämta posten, sen blir det maskering. Hörs sen..

Måndagsmys

Har myst i soffan med lillasyster, och nu börjar klockan springa iväg. Snart ska de stora barnen hämtas hem från dagis :) Det blir kycklingpanna till middag idag, om detta godkänns av barnen förstås. Sen ska det maskeras färdigt uppe i deras nya rum. Har inte orkat det än, och lovade älskling att jag skulle fixa det. Vi måste bli klara snart, men allt tar ju sin tid.

Nä nu ska jag mata lilltjejen, så hon blir mätt och go' tills vi ska traska iväg.

Bye..

En duktig mamma

Trots tröttheten som ilsket klibbade sig fast under mina ögonlock trotsade jag detta och gick upp. Fick upp kidsen i hyfsad tid, och vi kom i tid till dagis. Jippie! Jag kan! Men jag ska inte ljuga, för trött e' jag. Ska strax dricka mitt te, äta några mackor och sen inte göra så mkt mer. Ok, liiite måste jag plocka undan, men dammsugningen får allt vänta. Inte lönt att dammsuga innan ungarna har hällt ut hela dagisets sandlåda i min hall :)

Bompatime

Kidsen kollar på Bolibompa. Lasagnen står i ugnen. Det blir sen middag ikväll. När vi väl kom på vad vi ville äta så upptäckte vi att mjölken va' slut. Skickade upp älskling till affären, och nu har han varit duktig och fixat maten. Bara att ta ut den vid kvart i sju. Ikväll ska vi vara duktiga och göra iordning en matsedel för nästa vecka. Det e' ju sååå himla svårt att hitta på vad vi ska äta varje dag. Johan ringer till mig och frågar vad vi ska äta, eller så ringer jag honom och frågar. Och ingen vet, ingen orkar. Så blir det ngt lagat i ren panik, vilket inte känns helt ok. Nu ska det bli ändring här i huset. Varje söndag ska vi göra en matsedel för kommande vecka. Förhoppningsvis kommer vi att klara av att hålla vårt löfte..

Ikväll har jag inget godis. Hade liiite choklad kvar sen igår, men det försvann ner i magen för några timmar sen. Stackars mig. Har iofs chokladpudding hemma :) Har 2 filmer att välja mellan ikväll. Fyra fruar och en man eller Wanted. Får c vilken det blir.

Hoppas att ni haft en kanonbra söndag, med massa mys, precis som det ska va'. Kram kram!

Tröttis

Godmorgon! E' trött idag, igen. Den där morgonpigga tjejen, som bodde i detta huset för ngn månad sedan, syns inte längre till. Sitter här med lillasyster i famnen. Gosigt värre. Men när hon slumrar till nästa gång, då ska den här mamman krypa in under det varma täcket igen. Det e' ju söndag, så visst e' det ok att lata sig då :)

Det blev 2 filmer igårkväll. Först såg vi Just buried. En knäpp komedi som handlar om en kille som ärver en begravningsbyrå av sin pappa, i en stad där ingen dör. Ganska kul :) Sen såg vi Expired, och den va' värdelös. Den handlade om en ensam lapplisa som träffar en knäpp, taktlös man. Inget jag rekommenderar.

Nu sover min lilla tjej, så nu pyser jag iväg igen. Hejdå så länge!



RSS 2.0