Packdax!

Regniga fredag. Vi håller oss inomhus. Men vad gör det, när man ändå har en miljon saker som måste fixas. Jag ska packa till oss allihop. Det blir en del packning till 2 vuxna, 4 barn och 1 hund. Kläder, blöjor, hundmat, toalettartiklar, våtservetter, leksaker, böcker, en och annan film, spel.. Listan kan göras lång. Iofs så har Elida med sig en del, och Stina tog med sig syskonvagnen i tisdags, men bilen kommer ändå bli full. Och ändå kommer vi att glömma ngt. Som alltid :)

Igårkväll va' jag och mamma på bio, för att äntligen få c den absolut sista filmen med Harry Potter. Sååå bra den va'! Vilket avslut! Filmen varade i drygt 2 timmar, men det kändes verkligen inte som så lång tid när man satt där. Synd att Elida inte va' hemma, annars hade hon oxå fått följa med. Hon e' ett lika stort fan som sin mamma :) Får nog läsa om böckerna snart, så man får uppleva den fantastiska historien en gång till.

Låg vaken länge inatt, och läste min bok. Den e' så svår att lägga ifrån sig, trots att den bitvis e' så hemsk, så det gör ont i hela mitt väsen. Boken heter "Jag älskar dig inte" och e' skriven av Christina Stielli. Den handlar om en kvinna, vars man lämnar henne för en annan. Vartenda ord e' skrivet med en sådan känsla, som om hon själv varit med om detta. Man lever sig in i kvinnans förtvivlan, hjärtesorg, hämnd. Man kan känna hennes ihopsnörda luftvägar, och ömma, söndergråtna ögon. Hennes illamående efter varje sms från honom. Paniken varenda gång hon ska gå utanför huset. En riktigt bra bok! Läs den!

Innan jag somnade va' jag tvungen att gå upp och kissa. På vägen till toaletten snubblade jag över små foppatofflor, plockade med mig leksaker, strumpor.. Jag gick in i mina barns rum, lade handen på deras bröstkorgar, kände deras andning, hörde deras lugna andetag. Såg på dem där de fridfullt sov och drömde. Pussade deras kinder, strök undan deras hår från svettiga pannor. Ni e' lyckan i mitt liv <3

Nu måste jag sätta fart här hemma. Måste hänga upp nattens tvätt oxå. Och dammsuga. Och byta i kaninburen. Och fixa lunch. Och och och. Härliga fredag :)

Vardag

Va' fort dagarna och veckorna går. Spec nu när vardagen börjar infinna sig igen. I måndags började älskling jobba igen, efter 4 veckors semester. Det kändes först lite vemodigt, för man har liksom blivit van vid att han e' hemma om dagarna. Det har dock gått jättebra, och jag och barnen har hittat tebax till våra rutiner. Det har ju varit ombytta roller i sommar, då maken har varit hemma med barnen och jag har jobbat. Bra med lite ombyte ibland, men det känns bra att jag nu endast jobbar kvällar/helger igen. Allt för barnen! <3

I tisdags kom bästa syrran Stina hit. Som vi har saknat henne! Tyvärr skulle jag jobba kvällen, och började redan kl.16, men några timmar ihop fick vi. När hon körde hem på kvällen följde Elida och brorsan med. Elida ska va' hos morfar några dagar, och hon va' överlycklig över detta. Inte ofta barnen åker hemifrån, så när det väl händer e' de sååå glada! Pratade med henne igår, och hon berättade glatt om allt de hittat på. Åkt till staden, ätit glass, spelat minigolf, handlat foppatofflor.. Hon va' riktigt nöjd, min sessa!

Igår va' jag och resterande barn bjudna på födelsedagsfika hemma hos Magda. Jag bakade en kladdkaka, sen promenixade vi dit. Lillsessan gick heeela vägen. Imponerande att hon orkade, för det e' en bit. Vi brukar som mest gå bort till affären, men nu vet jag att hon klarar av att gå även dit. Duktig! Vi hade en trevlig fm, med mkt skratt och lek och fika. Det va' grymt varmt, så man va' en aning svettig när man kom hem..haha!

Idag lyser solen med sin frånvaro, men det e' hett iaf. Jag har redan städat och diskat, barnen har ätit frukost och leker nu på sina rum. Ikväll ska jag och mamma gå på bio. Vi ska c Harry Potter, den allra sista. Som jag längtar! Undrar om jag kommer att tjuta lika mkt som när jag läste boken. Har verkligen älskat Harry Potter sen den allra första boken släpptes, lååångt innan den blev poppis. Tror inte att så många vet att den första boken släpptes redan 1997, och 1999 när den släpptes på svenska så köpte jag den. Ganska många år sen nu. Har ni inte läst böckerna så gör det! Ni kommer att virvla runt i en fantasivärld som e' så fantastisk att ni aldrig vill sluta läsa!

Imorgon em ska vi köra hem till pappa. Vi ska sova där, sen drar vi till Liseberg på lördag, och sover sen hos pappa natten till söndag oxå. På söndag em ska jag jobba, så vi kör väl hem igen vid lunchtid. Det ska visst regna på lördag, men detta e' enda dagen vi kan åka, för att min bror ska kunna följa med. Hoppas att väderprognosen ändras ngt! Ska hur som bli skitkul att få åka iväg lite, hela familjen <3

Whoopsi!

Ojdå, jag har visst en blogg :) Skämt åsido, men det har varit mkt på sistone. Förra veckan jobbade jag mån-sön. Jag va' helt slut varenda dag. Men nu e' semesterviket slut, vilket betyder att jag går över på kvällar/helger igen. Det har varit mkt kul att jobba, men det ska faktiskt bli skönt att "bara" jobba när jag känner för det :)

I söndags fick vi äntligen skånebesök. Min fina vän Jenny och hennes familj dök då upp. Jag jobbade 7-10.30 och 16-21 den dagen, så vi hann bara cs en snabbis. Det tog vi dock igen denna veckan :) Vi har haft en fantastiskt mysig och rolig vecka ihop. Det har vankats grillning, grottutforskning, vi har shoppat, pratat i timmar, lekt och busat. En av dagarna spenderade vi på Nils Holgerssons Värld, som ligger utanför Vimmerby. Ett lite lagom sommarställe, som barnen älskade! Tyvärr gick tiden alldeles för fort, och igår va' de tvungna att köra hemåt igen. Saknar er så! Tack för en underbar vecka! E' så glad att jag har en vän som du Jenny! <3

Idag har jag jobbat hela dagen. Va' så trött när jag kom hem, så jag sov faktiskt en stund på soffan efter maten..hihi! Det va' gött! Vi har precis haft myskväll med massa godis och en barnfilm, och nu har de stora barnen oxå somnat. De små lade sig vid kl.20, som vanligt :)

Johan ska fixa min brors dator, sen blir det nog en film till. Får c om jag kan hålla mig vaken bara ;)

Ledig dag!

Vaknade inte förrän 8 idag. Wohoo! Rekord för att va' jag! Det va' sååå skönt att inte behöva vakna till ngt alarm. Härliga, lediga dag!

Har haft två heldagar på jobbet på raken. Fredag och lördag jobbade jag ända från 7-16. Phu! Skönt att va' ledig idag, men imorgon börjar en ganska så tuff vecka, då jag jobbar mån-fre. Min sista vecka på schemat, så man ska inte gnälla. Vecka 29 kommer jag att vara helt ledig, sen går jag över på kvällar/helger igen.

Igår efter jobbet så åkte vi in till stan. Mamma bjöd på pizza, för att hon fyllt år. Det va' gott, och barnen skötte sig exemplariskt, som vanligt. Förstår inte folk som inte tar med sig sina barn ut nånstans. Jag har aldrig upplevt att det e' några som helst problem. Men det blir ju vad man gör det till.

Väl hemma i K-dala igen blev det fika hos mamma. Jordgubbstårta och kanelbullar. Yum! Vi kunde dock inte stanna så länge, för Leon va' jättetrött. Han kom i säng strax efter 20.30 och sover än.

Jag har precis ätit frukost, och tänkte snart gå ner i tvättstugan en sväng. Solen skiner ute, så vi får väl c om det blir en tur till sjön lite senare. Hade varit gutt! Annars ska vi inte göra ngt spec idag, utan bara vara. Det behöver jag!

Tidigt!

Vilken tidig morgon det blev idag. Jag vaknade strax innan kl.6. Gick upp och kissade, men kröp sen ner under täcket igen. Insåg ganska snabbt att jag inte skulle kunna sova mera, så det va' lika bra att gå upp och äta frukost. Varför kan jag inte sova när jag e' ledig, men e' skittrött de dagar jag ska börja jobba vid 7..? Onödigt!

Hade en riktigt bra dag igår! Jag jobbade bara en kortdag och hade lyckorus i kroppen hela dagen. När jag kom hem från jobbet så åkte vi och badade. Det va' lite kallt i vattnet, men det verkade jag vara den enda som tyckte. De andra badade så in i norden! Jag doppade dock mig, och simmade litegrann, sen gick jag upp och satte mig för att torka. Lille Leon älskar verkligen att sitta precis i kanten, och plaska med benen och leka med hink och spade. Det e' lycka för honom :)

När vi kom hem så grillade vi hamburgare, som vi sedan avnjöt ute på altanen. Och efterrätten handplockades i landet och på träden. Mums! Till kvällsfikat bakade Johan supergoda thekakor. Sitter och avnjuter en sådan just nu :)

Idag kommer min pappa hit. Det ska bli mkt mysigt! Saknar honom så när han inte e' här. Önskar att han hade bott närmre!




Kortdag

Sitter i mitt lilla kök, med håret invirat i en handduk och smuttar på mitt heta te. Började dagen med att duscha håret i kallt(!!) vatten, då pannan visst va' avstängd. Jippie! Kan säga att jag vaknade lite mera iaf :)

Ska strax blåsa och platta mitt hår, borsta tänderna och sedan ge mig iväg till jobbet. Jobbar bara 7-13.30 idag, och det känns peppande. Imorgon e' jag leeeedig, och då kommer pappa hit. Bättre blir det inte :)

Saknar mina små älsklingar (ja, den stora med förstås :) så mkt när jag jobbar! Men de har det iaf världsbäst med sin pappa. Skönt att vi inte behöver ha dem på dagis och fritids över sommaren! Samtidigt så e' det ganska skönt att jobba, det måste jag erkänna. Att bara få va' Sofie. Inte bara mamman Sofie. Det e' skönt att ha en yrkesroll, att samtala med andra vuxna, äta lunch i lugn och ro, känna sig nyttig och verksam utanför hemmet. Sen e' ju mammarollen den allra viktigaste och roligaste för mig, och jag skulle definitivt kunna stanna hemma med barnen i tio år till. Allt jag gör, det gör jag för er <3

Nä, nu ska jag fixa håret! Klockan tickar väldans fort märker jag :)


RSS 2.0